[ darko 79 @ 26.05.2014. 16:26 ] @
Upravni sud je doneo presudu predmet se vraca na ponovno odlucivanje drugostepenom organu tj. opstinskoj upravi,

resenje opstinske uprave se ponistava jer je doneto primenom odredaba nevazeceg Zakona o socijalnoj zastiti,jer je taj zakon prestao da vazi sto predstavlja bitnu povredu upravnog postupka,sto je rezultiralo ponistavanjem presude i predmet se vraca nadleznom organu na ponovno odlucivanje,

Opstinska uprava odbija da postupi po presudi suda jednostavno je ignorise.

u toku postupka pravi se kardinalna greska,Zahtev za postupanje po presudi Upravnog suda umesto da se posalje drugostepenom tuzenom organu,salje se Centru odnosno prvostepenom organu,

Centar je bio u obavezi po odredbi Zakona o opstem upravnom postupku clan 56 stav 4 taj zahtev prosledi drugostepenom organu znaci opstinskoj upravi,a sto je Centar odbio da ucini jer je iz predmetnog zahteva jasno uocljivo sta je predmet zahteva,gorenavedeni clan Zakona jasno kaze da organ koji primi podnesak a koji nije nadlezan za njegovo resavanje isti prosledi nadleznom organu za resavanje i o tome mora obavestiti stranku.

Centar je to odbio da ucini.

Zahtev se podnosi Upravnom sudu zbog pasivnog nepostupanja po presudi Upravnog suda,
Upravni sud salje zahtev gde se jasno kaze da je potrebno dostaviti dokaz da je upucena urgencija ili naknadni zahtev za donosenje odluke po presudi suda,

stranka salje u ostavljenom roku opstinskoj upravi podnesak gde zahteva donosenje odluke,inace ostavljen rok je 15 dana,
prema ZUS-u,ukoliko organ ne donese po urgenciji u narednih 7 dana resenje moze se izjaviti sudu zahtev zbog pasivnog nepostupanja po prsudi Uprabvnog suda i zatraziti da sud donese upravni akt koji u svemu zamenjuje ponisteni akt.


Dalje sud nalazi da zalioc nije dokazao da se naknadno obratio drugostepenom tuzenom organu,a da obracanje u ostavljenom roku koji je sud odredio 15 dana ne moze se uzeti za razmatranje jer nije upucenio pre ostavljenog roka i dostavljenog zahteva suda, vec posle,iako je dokazano da drugostepeni organ nije postupio u ostavlejnom roku od 7 dana po urgenciji naknadnoj.Donosi se resenje i tuzba se odbacuje.

Mene zanima da li se smatra da je sud uopste razmatrao ili ima sanse da ulozim novi zahtev,vrlo je zamrsena situacija.

Sud ne moze dva puta odlucivati o istoj stvari,ali da li se u konkretnom slucaju smatra da je sud uopste odlucivao o konkretnom slucaju s obzirom da je predmet tuzbe je bio da Centar umesto opstinske uprave donese resenje,a ne ranije tuzeni organ opstinska uprava.

Da li dozvoljeni ponovni zahtev Upravnom sudu ili ne?
[ vladd @ 27.05.2014. 23:44 ] @
Advokat je (standardno) posteno zabrljao, neisprativsi predmet do kraja.

Zavisno od samog postupka i gresaka, moze se traziti revizija postupka, direktno ili indirektno, preko novih tuzbi za ometanje postupka.


Na koji tacno nacin, zavisi od detalja i sleda gresaka, na sta se moze pozavati advokat u prijavi, ili dopisu predsedniku suda. Odluka je na advokatu, i njegovoj proceni.
[ darko 79 @ 28.05.2014. 21:01 ] @
Citat:
vladd:
 Advokat je (standardno) posteno zabrljao, neisprativsi predmet do kraja.


Nije advokat pisoa nego sam ja nabadao prava i lose odradio,isao sam na pasivno nepostupanje po presudi Upravog suda,ali zezno stvar pa napsiao da trazim da Upravni sud neposredno rsi upravnu stvar i donese resenje koje u svemu zamenjuje ponisteni upravni akt ili da Upravni sud naredi Centru da donese resenje,i tu se zafrknuo,
Inace ovamo advokati izbegavaju da se angazuju u vezi upravnih stvari jer tu ne mogu nesto mnogo da naplate i izbegavaju da se zameraju Centru i opstini.


Citat:
vladd:
Zavisno od samog postupka i gresaka, moze se traziti revizija postupka, direktno ili indirektno, preko novih tuzbi za ometanje postupka.


Da li bi upalilo da posaljem Zahtev zbog pasivnog nepostupaja po presudi Upravnom sudu,sve isto samo zamenim umesto Centar navedem opstinska uprava?

Da li bi to Upravni sud uzeo u razmatranje?

Citat:
vladd:
Na koji tacno nacin, zavisi od detalja i sleda gresaka, na sta se moze pozavati advokat u prijavi, ili dopisu predsedniku suda. Odluka je na advokatu, i njegovoj proceni.

[/quote]

Radi se samo o resenju koje je doneto po nevazecem zakonu o socijalnoj zastiti,mislim da je to dovoljan dokaz.
U svakom slucaju hvala na odgovoru,
pozdrav.