[ drmilek @ 29.05.2014. 08:40 ] @
E, ovako dragi poznavaoci: Posedujem Astru H (classic 3). 2011. godište, sa 1.6 xer motorom. Prošlog leta, pri visokim spoljašnjim temperaturama i pri skroz zagrejanom motoru, primetio sam da se u predelu motora čuje neko čudno zujanje prilikom dodavanja gasa. Pomislio sam da su mi na prvom servisu ulili neko falš GM ulje (u servisnoj stoji GM 5W-30 Dexos2), pa krajem prošle godine nisam išao u ovlašćeni, već sam kupio ulje i zamenio ga kod svog masjtora (uliveno Motul Specific dexos2 5w-30 na 16.500 km). Auto sada ima 22.500 km i dolaskom toplijeg vremena, ponovo se javlja to zujanje, koje se ne čuje na hladnom, već isključivo pri skroz zagrejanom motoru. Snimio sam taj zvuk i možete ga poslušati ovde: Astra h zujanje u predelu motora 1 i ovde: Astra h zujanje 2 Ne mogu da odredim odakle tačno dolazi. Inače, nikavih problema u vožnji nemam, motor nema nikakvu potrošnju ulja, redovno proveravam. Bio bih veoma zahvalan kada bi neko odgonetnuo o čemu se radi. [Ovu poruku je menjao drmilek dana 29.05.2014. u 09:50 GMT+1] [Ovu poruku je menjao drmilek dana 29.05.2014. u 09:51 GMT+1] |