[ cira025 @ 02.06.2014. 12:26 ] @
Poštovani, voleo bih da dobijem odgovor na sledeće pitanje: Može li se na vozilu Peugeot boxer 2.2 hdi, putem praćenja parametara o radu motora, ustanoviti REALNA potrošnja goriva. Kada kažem praćenja parametara mislim na podatke kada se na vozilo prikopča neki od uređaja za dijagnostiku.
[ Zarko Silic @ 02.06.2014. 12:45 ] @
Moze, ali ces morati preracunavati jer ce pokazivati potrosnju goriva na sat.
[ vladd @ 02.06.2014. 12:45 ] @
Samo pracenjem kolcine ubrizganog goriva.

Sve ostalo je indirektno i dovoljno pogresno, da je prosto merenje od cepa do cepa najtacnija i najrealnija potrosnja. Ona koja se placa..:)
[ Zarko Silic @ 02.06.2014. 14:15 ] @
Ako se trazi da podatak bude precizan ni metoda od cepa do cepa nije relevntna, a ni greska u kaliranju prilikom tocenja na razlicim mestima nije zanemariva. Ako se ove dve stvari uzmu u obzir, greska u racunanju moze da predje 10%. Toliko otprilike moze da pogresi i bord.
[ damic @ 06.06.2014. 07:30 ] @
Ta greska moze da se smanji ako se sipa gorivo iz menzure ili proverenog kanistera.
[ Nemanja @ 06.06.2014. 07:58 ] @
Tako i obavljaju merenja auto casopisi i tv emisije.
[ Lavlja_Jazbina @ 06.06.2014. 08:40 ] @
Citat:
cira025:
Poštovani, voleo bih da dobijem odgovor na sledeće pitanje: Može li se na vozilu Peugeot boxer 2.2 hdi, putem praćenja parametara o radu motora, ustanoviti REALNA potrošnja goriva. Kada kažem praćenja parametara mislim na podatke kada se na vozilo prikopča neki od uređaja za dijagnostiku.

Ako se skinu dizne i stave na sto za ispitivanje.U epruvetama ces imati kolicine na leru i na punom gasu ,ako bas hoces tacno da znas.

Nisam siguran ali zavisi i od racunara koji je u vozilu oko kacenje diag boxsa ili kts 650.

Mislim da ti litar vise nece poremetiti finansijsku konstrukciju ako ti je toliko povecana potrosnja.
[ Zarko Silic @ 07.06.2014. 00:40 ] @
Ove vase metode za racunanje potrosnje goriva podsecaju na metode cobana koji ovce broje tako sto prebroje noge pa onda podele sa 4.
[ Lavlja_Jazbina @ 10.06.2014. 07:45 ] @
Uvek ostanes nedorecen.Kazi kako se meri posto je test potrosnja auta kod tebe uvek po ravnom.

Nema ni gora ni dolina gde na proplanku ima cobana .Covek se uci dok je ziv,pa nam dokazi da je to istina.

Kako ti racunas potrosnju?