[ Karamazov @ 06.08.2014. 06:41 ] @
Ne znam da li ima tema (ja je nisam pronašao), ali evo bilo bi dobro pokrenuti temu u kojoj ćemo jedni drugima preporučivati knjige koje su nas oduševile, koje trenutno čitamo, kojima se uvek vraćamo...

Što se iz mog korisničkog imena da videti, jedna od najboljih knjiga koje sam pročitao (a čitam u proseku 20-ak knjiga godišnje) je "Braća Karamazovi" F.M.Dostojevski.
Izvanredan roman koji se može nebrojeno puta čitati i uvek se iz njega može nešto novo naučiti.

Šta čitate trenutno?

Koji žanr vas najviše zanima?

Koji su vaši omiljeni autori?

Upravo sam završio sa čitanjem knjige "Inok i despot" autora Dragorada Dragičevića. Odličan posao Evro-djuntija, jer je srpski istorijski roman retka vrsta iako nam je istorija burna.
Nakon čitanja INOKA I DESPOTA moraš se ponositi svojom nacionalnom istorijom. Taj čovek (mislim na despota Stefana) u prvoj četvrtini 15. veka vodio je politiku za koju današnja vlada Srbije misli da ju je ona otkrila i formulisala. Despot Stefan je prvi video Srbiju kao mesto susretanja umesto sudaranja istoka i zapada, kao most među narodima. Ovaj roman otvara oči svakome ko ga pročita.

Dajte da Šotra pročita roman. „Inok i despot” je osuđen da bude film!


A sad vi... :)
[ anon142305 @ 06.08.2014. 07:13 ] @
http://www.elitemadzone.org/t457287-Preporucite-knjigu
http://www.elitemadzone.org/t30684-Vase-omiljene-knjige
http://www.elitemadzone.org/t4...istika-preporuke-antipreporuke
[ Kovacevic Vladimir @ 06.08.2014. 18:06 ] @
@Karamazov - dobrodošao na forum Kultura!

@IUOP_1 je dobro dao linkove srodnih tema.

Smatram da je suvišno otvarati novu temu za svaku pojedinačnu knjigu, jer se i tema odnosi na Preporuku knjige, koliko god ona bila dobra.

Molim da, zbog preglednosti, prilozi, utisci o pročitanoj knjizi, preporuke, sugestije, komentari...dopišu u već postojeće teme.
Hvala!

Pozdrav