[ drajver2 @ 10.08.2014. 16:56 ] @
Dakle ovako,potreban mi je za ćerku mali gradski automobil do pomenute cifre,novac za registraciju i servis posle kupovine je odvojen na stranu. Dakle da bude benzinac sa manjom kubikažom, bez plina,da je pouzdan,jeftin za odrzavanje i da malo troši...kao u bajci,postoji li uopšte tako nešto za ove novce? Neka lista zelja bi išla otprilike ovako:
Opel Agila,Corsa c
Vw Lupo
Fijat Panda ili Punto
Reno Tvingo

Nešto smo čak i gledali ali mi je potreban savet malo šireg auditorijuma.Evo nekih oglasa:

http://www.polovniautomobili.com/oglas4793625/opel_agila_10_12v/

http://www.polovniautomobili.com/oglas5089931/opel_corsa_c_10/

http://www.mojauto.rs/polovni-...i/1612693_Fiat_Panda__2003_god

http://www.polovniautomobili.com/oglas4725779/renault_twingo/

Ili je možda najbolja opcija neki još uvek dobro učuvan Yugo kao ovaj npr.

http://www.polovniautomobili.c...1635/zastava_koral_in_kao_nov/ ,mada on ima i gas,

To bi bilo to,svaka pomoć dragocena...:)

[Ovu poruku je menjao drajver2 dana 10.08.2014. u 18:15 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao drajver2 dana 10.08.2014. u 18:15 GMT+1]
[ KrkaCiC @ 10.08.2014. 17:50 ] @
Dajem glas za dobrog Punta. Panda mislim da je malo nezgodnija za pocetnika jer ima manje prozorcice
I to punto naravno najslabiji benzinac
[ etjen @ 10.08.2014. 17:53 ] @
Juga nemoj nikako.
Ja bih isto izbacio i Corsu iz te priče jer je najmanje pregledna od ostalih navedenih.

Agila je u stvari Suzuki Wagon R, tako da možeš i njega da pogledaš isto(kvalitetniji je od Opela)

Panda je super pregledan i praktičan auto. Odlično je što je visok (isto kao i Agila, Wagon R).
Ako je u dobrom stanju, Panda je odličan izbor, ali ona kao nova ima dosta lošu plastiku, tako da posle x godina
sigurno ima gomilu cvrčaka a i elektro bagova.

Twingo je jedan odličan, ali odličan mali auto sa iznenađujuće prostranom kabinom. Preglednost je fenomenalna (jedino što nije visok) ali praktično nema mrtvih uglova.

Čini mi se da se za te pare može naći Twingo u najboljem stanju i u super opremi (klima, air bagovi i možda i panorama krov)

Sve u svemu, ja bih za te pare izabrao Twinga u tip-top stanju i ne bih brinuo.

Što se tiče održavanja, svi su manje više isto skupi a Twingo nema nekih boljki da ja znam, vrlo pouzdan autić.

[ drajver2 @ 10.08.2014. 19:03 ] @
Nekako sam i ja najviše za Tvinga i cak sam naleteo na jednog prilično dobrog,a onda odem kod jednog majstora da me malo prosvetli i on mi reče da ako je 1.2 16v...bežim od njega(ovaj je baš taj bio),kao nisu se baš dobro pokazali,dok je isti motor sa 8 ventila baš nahvalio...

[Ovu poruku je menjao drajver2 dana 10.08.2014. u 20:22 GMT+1]
[ etjen @ 10.08.2014. 19:15 ] @
pazi, 1.1 16v ne postoji. Postoji 1.2 16v i on se (verovali ili ne)ugrađuje u novog CLia!
Tako da, to da ne valja, neka priča nekom drugom.
To je jedan vrlo zahvalan i živahan motor koji se ugrađuje u Renoove automobile već preko 12 godina i to koliko ja znam, neizmenjen.

Tako da, da ne valja do sad bi ga, valjda, izbacili

Taj motor jedino, koliko znam, ne trpi nešto lepo plin...

Ja sam imao 1.2 Twinga sa 8v motorom. Slab je, ali sa druge strane, stekneš utisak da je neuništiv
Kada se upali klima i sedne više od dvoje, baš mu fali snage. Tako da ja ne bih bežao od 16v.

Šta god da uzmeš, odmah veliki servis i nema zime.
Veliki servis ti je skuplji za 16v, to da znaš, pa se samo raspitaj koliko skuplji...
[ vaske2 @ 10.08.2014. 19:16 ] @
Corsu C sa 1.0 motorom sa tri cilindra ti ne bih preporučio,loše su se pokazali,1.2 su bolja varijanta ali nisu baš tako mali potrošači.Što se tiče Fiata,oni su i najviše rasprostranjeni na našem tržištu ali ih većina dolazi iz Italije pa je veoma teško naći korektan primerak i mislim da su najpovoljniji za održavanje.

Ukoliko naletiš na nekog Punta iz Nemačke ili Švajcarske u korektnom stanju,mislim da bi bio sve to što se ovde traži.
[ drajver2 @ 10.08.2014. 19:21 ] @
Citat:
etjen: pazi, 1.1 16v ne postoji. Postoji 1.2 16v i on se (verovali ili ne)ugrađuje u novog CLia!
Tako da, to da ne valja, neka priča nekom drugom.
To je jedan vrlo zahvalan i živahan motor koji se ugrađuje u Renoove automobile već preko 12 godina i to koliko ja znam, neizmenjen.

Tako da, da ne valja do sad bi ga, valjda, izbacili :)

Ja sam imao 1.2 Twinga sa 8v motorom. Slab je, ali sa druge strane, stekneš utisak da je neuništiv :)
Kada se upali klima i sedne više od dvoje, baš mu fali snage. Tako da ja ne bih bežao od 16v.

Šta god da uzmeš, odmah veliki servis i nema zime.
Veliki servis ti je skuplji za 16v, to da znaš, pa se samo raspitaj koliko skuplji...

Naravno,moja greška u kucanju,pomenuo je neki problem sa bregastom kod tog 16v,kao radio ih je već nekoliko,a ovog 8v ni jednog.Inače kaže da ovaj sa 16v manje troši...
[ sasa022 @ 10.08.2014. 19:35 ] @
Citroen Saxo 1.1

Suzuki Swift 1.0

I jedan i drugi trose kao upaljaci.Jeftina registracija.Jeftino odrzavanje.

Za oko 1500€ mozes naci sasvim solidan primerak 2001-2003.godiste
[ veljadj @ 10.08.2014. 19:42 ] @

Meni se ta Panda najviše sviđa,održavanje je kao za Punta a i pravi je ženski auto plus uvoz iz Švice.

[Ovu poruku je menjao veljadj dana 10.08.2014. u 20:52 GMT+1]
[ djoka_l @ 10.08.2014. 21:38 ] @
Ne znam zašto niko ne pominje Ford Fiestu. Po meni, u bilo kojoj varijanti za iste pare je bolja od Corse. Punto je isto dobar izbor, ali mi se čini da je za isto godište, Fiesta jevtinija, a uporediva ili bolja od Punta.
[ Zarko Silic @ 10.08.2014. 23:22 ] @
Ako nadjes Pandu sa klimom koja radi onda nju kupi.

Jeftin za odrzavanje, jednostavan, operativan, dugovecan o jako dobro ide. Mnogo bolje nego sto se po podacima moze zakljuciti.
[ drajver2 @ 11.08.2014. 19:08 ] @
Danas proveli ceo dan u obilasku placeva i moja procena na prvu loptu je da će biti jako teško izabrati nešto što je koliko-toliko u korektnom stanju.
Ponuda je velika ali je kvalitet veoma diskutabilan.Veoma je teško naći neki gradski autić koji nije bio udaran tj farban.Jedino što je bilo toliko koliko korektno,onako na prvu lopti je bio jedan C3 1.1(ćerci se baš svideo).Da li ima neko nekve informacije o njemu,kako li se on pokazao u exploataciji?

Takođe imam ponudu da sutra pogledam jednog Clia 1.2 16v kojeg je kolegin kum skoro dovezao iz Nemačke,pa ćemo videti.

Što se Pande tiče na placevima ih ima vrlo malo i to što ima je u veoma lošem stanju,ali se pojavila mogućnost kod mene u firmi da će ih par biti na prodaju ali prve informacije su da cena neće biti tako mala.

U svakom slučaju potraga još uvek traje i saveti su dobrodošli,a za ove do sada hvala svima.
[ da.li.sam.to.ja @ 11.08.2014. 20:26 ] @
C3 je odlican auto ali motor od 1.1 cm3 je kao da vozis yuga 45
Uzmi sa jacim motorom.
Isto nemoj da se bojis farbanja itd ako su neka češanja, cukanja blaga itd
Tesko je naci auto stariji od 5-6 god a da nije neostecen.
Srecno
[ deerbeer @ 11.08.2014. 20:45 ] @
Citat:
etjen:

Mozda onaj 1.2 16v TCe turbo , ali koliko mi se cini ima i obicnih atmosferaca starijih u tom cenovnom rangu koji idu na plin sasvim dobro..
[ jablan @ 12.08.2014. 08:46 ] @
Ja sam vozio Agilu par godina (sad je prodajem http://www.polovniautomobili.com/oglas4998975/opel_agila_12/ mada je to malo stariji primerak nego što ti juriš), izuzetno sam zadovoljan autom. Izuzetno je prostran unutra a malo mesta zauzima na parkingu, super preglednost i lak ulaz i izlaz iz vozila. Jedino je tačno da nije baš mali potrošač, moj je trošio 7.5 litara kombinovano. Druge aute sa tvog spiska nisam imao pa ne mogu ništa da ti kažem.
[ drajver2 @ 13.08.2014. 20:22 ] @
Danas gledali Renoa Clio koga je kumov dobar drugar dovezao iz Nemačke.Auto je skroz korektan,čak bi se reklo da je i kilometraža približna onome što piše na satu,a piše 173000km.U Brifu jedan vlasnik do sada.Pošto nas je kum vodio kod čoveka,ostavio nam je 24h da razmislimo i dotle ga neće davati drugom kupcu čak i ako naiđe. Ćerka se malo nećka,ipak joj se više dopada Tvingo,a što se ovih Pandi iz oglasa tiče,sve što smo gledali je bilo u veoma lošem stanju,tačno se vidi da su im Italijani dušu izvadili.Od Opela smo i definitivno odustali jer se gotovo svi žale na veću potrošnju od ostalih gradskih automobila.Vw Lupo nismo našli niti jedan sa 1.0 motorom,a da je iole u solidnom stanju.
[ Braksi @ 13.08.2014. 22:11 ] @
panda ti je u Italiji privredno vozilo u 95% slucajeva i naravno vozi se non stop. Ne znam kakve su pande iz Nemacke i kako ih tamo koriste, ali Italijansku pandu ne bih preporucio ni Hitlerovom unucetu.

Sto se tice Clia on je udobniji od Twinga, ali ako govorimo o clio 2 on ima problem jer je prilicno skucen unutra i ako ima zadnja vrata teze se seda. Twingo je pak veoma prostran unutra.
[ vaske2 @ 16.08.2014. 11:54 ] @
Samo da pitam,da li je kupljen auto,šta se dešava?

Trenutno je tema i za mene aktuelna pa me zanima da li ste nešto pronašli?
[ drajver2 @ 16.08.2014. 12:04 ] @
Evo da javim,auto kupljen juče.

Kuljen je auto koji uopšte nije bio u razmatranju ali se ćerci svideo na prvi pogled i posle pregleda kod mehaničara i auto limara po njihovoj preporuci kupljena je Nisan Micra 1.2 benzinac.

O ovom se autu nismo raspitivali uopšte tako da...šta je tu je. Bitno je da je auto generalno u veoma dobrom stanju i da je buduća vlasnica zadovoljna. Godina proizvodnje je 2005 i auto nije iz uvoza.Hvala svima,a tema može ostati aktivna jer verujem da se radi o cenovnom rangu koji je trenutno naj aktuelniji kod nas.

Pozdrav.
[ Braksi @ 16.08.2014. 12:36 ] @
prelep auto, zena i ja smo bili zaljubljeni u njega cim smo ga videli prvi put, ali nismo ga nikad kupili.

Koliko ste platili ako nije tajna ?
[ drajver2 @ 16.08.2014. 13:15 ] @
Sa prenosom vlasništva će izaći oko 3000e,malo više od onoga što smo planirali ali,mali servis urađen,veliki još ne treba da se radi,8 guma i felni,registrovan još 10 meseci.
[ etjen @ 16.08.2014. 16:31 ] @
neka je sa srećom i neka lepo služi.
To je i meni baš simpatičan autić!
[ drajver2 @ 16.08.2014. 20:30 ] @
@etjen
Hvala puno.

Ukoliko neko ima iskustva sa ovim automobilom bilo bi sjajno da ih podeli sa nama.
[ Homer J. Simpson @ 16.08.2014. 23:42 ] @
Ja sam se jednom vozio u Micri - bilo je manje buke nego sto sam ocekivao i odlicno je lezala po krivinama
[ KrkaCiC @ 26.08.2014. 20:46 ] @
Da malo osvezim temu. Danas bio sa rodjakom,ispazario je Skodu Fabiu 1.2 HTP 12V, 2005. godiste. Auto je registrovan do 7.2015 i ima atestiran plin po novom od pre par meseci,dakle jos dugo
Kupljen nov Srbiji,danas je dobio treceg vlasnika. Presao 145000 km. Odlicno ocuvan enterijer,sve na njemu radi,4x Sava m+s sa odlicnom sarom,akumulator kupljen pocetkom godine,jos u garanciji naravno,klima i fabricko ozvucenje radi odlicno
Uglavnom placen je 3250e.

Ja vozikao danas,za 1.2 sa 3 klipa fino ide kad se vozi u vece obrtaje,po udobnosti bih rekao da je na nivou grande punta. Jedino mi smeta sto mi volan udara u noge kako god da se namestim,i desna noga u konzolu srednju. Inace imam 195

Sta mislite jel je to OK cena za stanje vozila? Inace kupljeno je od dugogodisnjeg poznanika.
[ vladd @ 27.08.2014. 10:51 ] @
Po meni je malo jaca cena, za benzinca te fele.
Za te pare, moze se naci ozbiljniji dize sa mozda nesto vise km, slicnog godista.
Ipak je 9 godina, a ta Fabia nije placena 20, kao nova...

Verovatno je cenu formirao "istorijat" vozila, mada je i pored toga dosta jaka. Ipak je to auto pri kraju svog racionalnog veka...kada krecu cudni kvarovi, zamene i problemi.
[ Java Beograd @ 27.08.2014. 11:25 ] @
Jeste cena malo jača, ali dobro, nije nerealna.

plin i skorašnji atest + nov 'kumulator + relativno nove gume + registrovan narednih 11 meseci = oko 500 € u ceni vozila

I još ako se zna istorija i još ako je lepo očuvan - to je to.

[ KrkaCiC @ 27.08.2014. 12:19 ] @
Dakle,da odbijem procenat Vladd-ovog misljenja zato sto ne voli Skodu i otprilike je to to.
Na placu smo gledali onako radi poredjenja,moze se naci takva na benzin i za 2500e ali sa nepoznatom istorijom.
Znaci dobra kupovina

Inace,ni ja ne volim nikako WV,ni Skodu,ali moram reci,najiskrenije,da sam prijatno iznenadjen Fabiom. Do sada je nisam vozio,samo sam se vozio,i doziveo sam prijatno iznenadjenje.
Mozda zato sto je ova bas u dobrom stanju. Zaboravih,pre par meseci je u servisu radjena zamena amortizera
@Vladd a koji su to cudni kvarovi? Ovo je obican motor,sa sto manje senzora i skupih gluposti. Jedino mi jemalo cudan zvuk,zbog 3 klipa verovatno
Ali iznenadjujuce dobro vuce za 3 klipa,i pogotovo sto je to Skoda
Malo fali prostora kod vozaca ali moze se naviknuti.
[ vladd @ 27.08.2014. 15:32 ] @
Ne prijatelju, kada odbijes glupost obozavaja odredjenih brendova dodjes do realne cene.

Evo Fabie starije par godina sa pocetnom cenom 300 evra.."prvi vlasnik", tehnicki ispravna
http://vesti.mojauto.rs/Testov...-jugo-pocetna-cena-8000-dinara.

Za te pare se moze kupiti mnogo mladji auto sa mnogo boljim motorom.

Jeste skoda "pod VW-om, ali kao i Dacija pod Renoom...
Taj motor nije bas svetla tacka, da bi opravdao cenu.
[ KrkaCiC @ 27.08.2014. 19:20 ] @
Telekom je prvi vlasnik,to stoji,a u medjuvremenu je promenila vise vozaca nego bataljonka vojnika
Ta vozila ce juriti preprodavci,ako mogu da ih pazare za smesne pare,da ih malo podese pa udaju dobro
Iskreno,ja tu fabiju bih kupio za max 500e jer mislim da toliko vredi. Ako je i bila neka koja vredi malo vise ta je vec nasla vlasnika

Ja ne volim VW nikako,znaci ni skodu naravno,ali sam samo prijatno iznenadjen ovim motorcetom. Nije potrosac veliki,ali famozna elasticnost mu je slaba strana. Na ispod 2500 obrtaja se ne moze voziti,gusi se i na ravnom,a ubrzanja vredna pomena pocinju od 3500 E tu me je maleno "cesko" motorce iznenadilo. Za auto ove tezine sasvim solidno povlaci,naravno tada i dosta potrosi i nikako nije auto za zabavu jer tada trosi kao neki 2.5 V6

PS nisam pomenuo,fabia je kupljena samo zato sto je prethodni vlasnik dobar prijatelj,a on je kupio od svog dobrog prijatelja-inace prvog vlasnika
Za malo je upala Laguna II 1.9 dci u kombinaciju,ali je iskakala iz budzeta a i zbog skoro duplo skuplje registracije,+skupog odrzavanja i delova-takodje auto sa poznatom istorijom
[ Zarko Silic @ 27.08.2014. 20:35 ] @
Telekom ima previse radnika pa je premala verovatnoca da bas niko od njih ne zeli slucajno kupiti "svoje" vozilo.

Tesko da bi neko propustio tako dobru priliku da je ona bas tako dobra.
[ Java Beograd @ 27.08.2014. 20:50 ] @
^ Ma naravno. Ono šta iole vredi, svakako je već pokupovano od strane zaposlenih u telekomu. Ono šta niko nije 'teo, biće ponuđeno raji. Mislim, bolje da 8.000 din potrošim na dobru večeru sa prijateljima, nego da natovarim sebi bedu na vrat totalno izraubovanim Jugom
[ etjen @ 27.08.2014. 21:42 ] @
bio sam ja pre više godina na jednoj njihovoj licitaciji (tad je bio PTT)

Ti automobili su samo za otpad, nizašta drugo. Barem to što dođe do javnih licitacija.
[ KrkaCiC @ 28.08.2014. 00:02 ] @
Zare,sta ti mislis o ovom motoru u fabiji,1.2 12V. Mislim da je stedljiv ako se vozi oko 2500-3000 obrtaja,a preko toga sa malo jacim ubrzanjima mislim da bas trosi. Nisam nesto obracao paznju na potrosnju ali mislim da je negde oko 900-1000 din za 100 km. Dakle,preko 10 litara plina. Inace mislim da potrosnja na bordu laze,vrti se izmedju 6 i 9 litara (pri ubrzanjima naravno i 25l) a u stvari mislim da je veca. Koliko je uopste merodavan taj podatak s obzirom da auto ide na plin a ne na benzin?
[ Zarko Silic @ 28.08.2014. 00:06 ] @
Bordovi uglavnom dobro pokazuju, ali potrosnju naknadno ugradjenog plina ne mogu realno pokazati. Ne mogu ge nikako pokazati.

Ovo drugo sto pitas je relativno, ali svakako nije preskup za odrzavanje. Ipak, pre bih kupio Punta.
[ KrkaCiC @ 28.08.2014. 01:01 ] @
Cekaj,to su novi momenti,preporucujes punta u odnosu na 1.2 12V u fabiji? Neki detaljniji razlog? Zbog 3 klipa ili je to los motor u odnosu na druge benzince?
[ adzo_ @ 28.08.2014. 06:39 ] @
Mi imamo sluzbenu Fabiu 1.2, prezupcila je na 96k km i posto je i dalje bila u garanciji dobili smo novi motor jer stari nije mogao da se popravi
Inace ima veoma cudan zvuk motora...
[ Braksi @ 28.08.2014. 06:48 ] @
Za 750 evra na fabiji moze uraditi generalna zasigurno.
[ adzo_ @ 28.08.2014. 07:28 ] @
Stvarno nisam dovoljno kompetentan da objasnjavam kvar ili nacine popravke ali ne verujem da bi diler Skode hteo da bude na gubitku menjajuci motor umesto da urade generalnu
(mozda ce popraviti taj motor pa onda nekome sledecem zameniti, mozda nije mogla generalna da se uradi...previse mozda)
Uglavnom jedna zanimljivost vezana za novi motor je da nema serijski broj , pa mora da se ukucava
[ etjen @ 28.08.2014. 07:58 ] @
taj sa 3 cilindra u Fabiji je skroz nepopularan. Ne znam tačno zašto. Uglavnom ljudi kažu da je nepouzdan i da ima kljakav zvuk.

Jedini motor sa 3 cilindra koji bi uzeo u razmatranje je Japanski koji se ugrađuje u Suzukija, ranije Daihatsua itd.
U taj motor se ljudi kunu.
Imam poznanika koji ima Suzuki Alta sa 3 cilndra sa 250kkm, kojeg cepa od prvog dana od kada je kod njega, i ništa mu živo ne fali, a ide ko metak.
[ vladd @ 28.08.2014. 12:54 ] @
Citat:
etjen:
bio sam ja pre više godina na jednoj njihovoj licitaciji (tad je bio PTT)

Ti automobili su samo za otpad, nizašta drugo. Barem to što dođe do javnih licitacija.

Pricas, a nisi ih video.
Oni se prodaju registrovani i iz upotrebe.

Mozda nekome i istekne registracija, za vreme procesa licitacije, ali su to automobili koji su do juce "radili posao", sa jednim ili hiljadujednim vozacem..ali najcesce troje cetvoro.
Be zobzira na broj korisnika, servisirani su "iz bogate kuce"..koja placa i ne pita..

Sto je manji strah od vlasnistva nekog "domacina" koji stedi na ulju, filterima, trapu i svemu sto moze da se stedi..

I ovaj spomenuti je u "stednji", kao i ja, sa all season gumama...ali sam ja bar "siguran" kada su ulja u pitanju i ostalo tekuce odrzavanje, a da li je bas takav i ovaj "domacin"..

A za koji mesec, kada se pojave telekomci na oglasima..onda ce "vredeti" par hiljada..jer, boze moj ..to je Skoda, pod nadzorom VW-a..

BTW, oni jugici mogu da "zavrede" i 1000 evra..ako se pojavi opcija kredita..kakva je bila...
[ etjen @ 28.08.2014. 12:57 ] @
Vladd, to što sam ja video kad sam bio da pogledam vozila na licitaciji nije bilo regoistrovano i iz upotrebe sigurno.

Dakle, verovatno ima i takvih vozila kao što ti kažeš ali njihova cena sigurno nije mala(ni početna) ako kojim slučajem ih nije već neko ranije
''bezecovao'' za sebe.

Ti kao ''običan'' građanin teško možeš na našim licitacijama da dođeš do korektnog automobila za male pare.

Čak bih se usudio reći da nikako ne možeš doći do dobrog automobila ako nemaš neku vezu.
[ vladd @ 28.08.2014. 15:57 ] @
Tja, moguce je, samo sto je u Telekomu prosek plate 800 evra a primaju i trinaestu platu i dividende..

Oko 10k evra godisnje, u proseku..

Pa ih, uglavnom, zabole uvce za soc krseve..
[ KrkaCiC @ 28.08.2014. 16:01 ] @
Da,ali ako vec mogu kupiti solidan auto za sitne novce onda nece ispustiti tu priliku sigurno

To sto imaju prosek 800+e platu ne znaci da niko od njih nece voziti fibiu. Cinjenica je da su te fabie krsevi neopevani,i Telekom hoce da ih se javno otarasi. Cini mi se da Telekom poseduje i neke alfe 166 V6 u full opremi a njih nesto nisam video da su na licitaciji

Niko ne propusta priliku da zaradi fino,uz malo truda definitivno
[ Zarko Silic @ 28.08.2014. 17:30 ] @
Dovoljno je da se automobil kod njih nadje samo dve godine u renti pa da vise nije ni za sta.
[ vaske2 @ 28.08.2014. 19:09 ] @
Baš tako,evo ja sam trenutno takođe u potrazi za nekim malim gradskim autom za suprugu ali ove iz Telekoma sigurno neću razmatrati.

Mene konkretno interesuje Corsa c sa benzinskim motorom.Da li uzeti 1.2 ili ipak 1.0 koji jeste iz mnogih priča lošiji ali...radi se o tome da će se ovaj auto voziti isključivo u lokalu pa mislim da i ovaj 1.0 može zadovoljiti,(znam čoveka koji je ove godine išao na Krf sa 1.0 12v). Odluka nije konačna pa bih voleo da čujem još mišljenja koji od ova dva motora?

Da li neko zna u čemu je razlika između Opelovih motora koji nose oznaku Twinport i ovih koji je nemaju(@zsilic,@nocni).
[ AstralPro @ 28.08.2014. 21:02 ] @
Mnogo je 1.0, mnogo jak. Trazi nesto od 600 kubika. Poz
[ Zarko Silic @ 28.08.2014. 21:49 ] @
Twinport je komercijalni melozvucni naziv za sistem koji pri niskim obrtajima zatvara usis na jednom od dva usisnika koliko ova izvedba poseduje.

Prakticno ne znaci nista jer stari motori ohne Twinport i manje trose i bolje idu, ili je Opel nesto uke**ao pa to ne radi kako su zamislili

Dogod postoje motori sa 4 cilindra, ja cu izbegavati one sa dva ipo.

Skoro sam siguran da je "stari" Fiatov motor 1.2 16v bolji od svih tih malolitraznih motora sa melozvucnim imenima.
[ Braksi @ 28.08.2014. 22:26 ] @
zar ne stavljaju i u novog Clia taj trocilindricni 900 kubika ?
[ Nebojsa Milanovic @ 29.08.2014. 01:44 ] @
Citat:
Zarko Silic:

Skoro sam siguran da je "stari" Fiatov motor 1.2 16v bolji od svih tih malolitraznih motora sa melozvucnim imenima.

Ja sam u ovo sasvim siguran.

Činjenice:

- Tiši je
- Elastičniji
- Trajniji
- Jednostavniji za održavanje
- Jači od većine ostalih

Šteta što tog i takvih motora nema više.
[ etjen @ 29.08.2014. 07:16 ] @
Citat:
Braksi:
zar ne stavljaju i u novog Clia taj trocilindricni 900 kubika ?

u novom Cliu je turbo trocilindrični motor.
[ Nocni @ 29.08.2014. 09:16 ] @
Citat:
Nebojsa Milanovic:
Citat:
Zarko Silic:

Ja sam u ovo sasvim siguran.

Činjenice:

- Tiši je
- Elastičniji
- Trajniji
- Jednostavniji za održavanje
- Jači od većine ostalih

Šteta što tog i takvih motora nema više.

Kako nema?
A šta je sa toyotinim 1.3 iz yarisa koji prelazi pola miliona kao od šale i to na rentakaru?
Ovaj koji se pominje u ovoj temi 1.2 u mikri je takođe strašan motor 10x bolji nego taj tužni htp iz fabije...
Suzuki swift ima od 90 i od 100 konja isto odlične motore...
Fiat je takođe zadržao tu staru osnovu pa imaš u fiatu 500 1.2 fire motor čak i kad otkine zupčasti kaiš ništa se ne dešava...

[ sasa022 @ 29.08.2014. 13:12 ] @
Citat:
u fiatu 500 1.2 fire motor čak i kad otkine zupčasti kaiš ništa se ne dešava...

Koji sve FIRE motori su neinterferentni ( ne lomi se nista u slucaju pucanja kaisa ) ?
Da li to isto vazi i za Suzuki G10 ?

Gde moze da se nadje pouzdan podatak - lista motora sa takvom konstrukcijom ?
[ Nocni @ 29.08.2014. 14:27 ] @
Suzuki G10 je stariji trocilindraš sa 12 ventila i on nema zupčasti već lanac...
Ovi koje sam ja nabrojao yaris, mikra, swift... svi imaju lanac...

To što pitaš nije nešto ni važno mnogo... ako se radi veliki servis na vrijeme kaiš neće preskočiti...
Da li je motor takav ili nije može se naći u servisnim programima odnosno instrukcijama za zupčenje a ako te konkretno interesuje za neki model pitaj ovdje...
Što se tiče fiata to je motor koji se provlači do dan danas... svaki koji ima 1242 kubika je takav i on vuče porijeklo od starih... vrlo je pouzdan... snaga i periferije se mijenjaju ali je kubikaža uvijek ista...

[Ovu poruku je menjao Nocni dana 29.08.2014. u 15:41 GMT+1]
[ sasa022 @ 29.08.2014. 15:13 ] @
Suzuki G10,G10A,G10B serija imaju kais a ne lanac

Imam iskustva ( iz proslosti ) sa ZAZ Tavria - auto presao oko 200kkm dok je bio kod nas i pored redovne zamene , par puta je "pojeden" zupcasti kais - po 5-6 zuba.Nikada nije bilo ostalih ostecenja na motoru.Uradi se zamena i teraj dalje......

1.2 1242ccm postoje i sa 8V i 16V. Da li za sve vazi da ne dolazi do havarije ako dodje do ostecenja ili preskakanja kaisa ???

[ Nebojsa Milanovic @ 29.08.2014. 18:48 ] @
Noćni, dobri su ti motori koje si pomenuo, ali su svi auti u kojima su se oni pojavljivali skuplji od Punta.

Znači, osim karakteristika koje sam pomenuo, ovaj Fiatov motor se mogao dobiti u najjeftinijem vozilu, Punto, koje uopšte nije loše, štaviše, dok se proizvodio bio je u vrhu klase, a imao povoljnu cenu.

Posle Punta Fiat nikako ne može da uhvati korak sa ostalima, ni sa motorima, ni sa karoserijom, ni sa cenama.
[ KrkaCiC @ 29.08.2014. 19:07 ] @
Citat:
adzo_:
Mi imamo sluzbenu Fabiu 1.2, prezupcila je na 96k km i posto je i dalje bila u garanciji dobili smo novi motor jer stari nije mogao da se popravi
Inace ima veoma cudan zvuk motora...

Vidim pominjete prezubljivanje,vise vas

Ova Fabia 1.2 12V nema kais vec lanac. Jel moguce da ona prezubi i pokrivi ventile?
[ Zarko Silic @ 29.08.2014. 19:48 ] @
Moguce je. Itekako moguce.
[ KrkaCiC @ 29.08.2014. 19:55 ] @
Dobro,u sustini moguce je i da bregasta izleti kroz haubu

Malo sa strane tehnike me zanima,koliko je moguce i da li se to javljalo? Pitam jer imam stari auto na lanac,i od x ljudi koji su imali takav sam cuo da ne moze da prezubi i da se njima nije to nikad desilo.

Dakle,ako ima lanac a ne kais koji moze da "preskoci" kako moze prezubiti? Pretpostavicemo da je lanac dovoljno izdrzljiv!
[ Zarko Silic @ 29.08.2014. 20:21 ] @
Lanac se istegli pa preskoci. Ne postoji ni jedan argument koji govori u prilog lancu u usporedbi sa kaisem.

Zabluda je da je lanac dugotrajniji. Ako se u razmatranje uzme u obzir Contiev ekofleks kais koji se, na primer nalazi u 16TDI motoru i koji se kontrolise (ne menja vec kontrolise) na 320.000 km onda je jasno koliko je lanac u toj prici inferioran.
[ Goran Pavlovic @ 31.08.2014. 22:47 ] @
Uzmi Corollu '91 godiste i vozi dok se ne raspadne
[ Java Beograd @ 01.09.2014. 07:35 ] @
^Pa to ne može da se raspadne.
[ ironman @ 01.09.2014. 08:42 ] @
Imaš 2500 za auto i računaj minimalno 1000 evra fiksni trošak godišnje za registraciju i gorivo + servis, ihahahaj! Do sledeće godine bi imao 2 takva :)
[ botr @ 01.09.2014. 09:41 ] @
Redovan servis, sa kvalitetnim delovima, i ne bi trebalo da bude problema sa kaisevima. Desi se ponekad da se pokida kais, ali je to retkost.
[ fanfon @ 02.09.2014. 16:25 ] @
Moj predlog je VW Polo. Mali potrosac, lak za voznju po gradu i parkiranje, velik gepek u odnosu na svoju klasu, povoljan servis. Recimo ovaj:
http://www.mojauto.rs/polovni-automobili/1658635_VW_Polo_2001_god

Posto sam nedavno uzeo Astru G 2001.godiste, a trazis sam nesto u okolini Apatina, otisao sam da pogledam i ovaj. Provozao sam ga i stvarno je odlicno ocuvan kao sto pise u oglasu. Da nisam uzeo astru(zbog deteta i prtljaga), uzeo bih njega. Vozili su ga roditelji brace koja ga prodaju. Do 10K godisnje prelazili
[ vaske2 @ 03.09.2014. 14:44 ] @
Po slikama se vidi da su ga redovno i farbali. Šaren je kao Detlić i to sa obe strane :),ko ima oštro oko lako će primetiti.
[ KrkaCiC @ 03.09.2014. 15:30 ] @
Ja "na prvu" primetio da je desni migavac menjan
[ Homer J. Simpson @ 04.09.2014. 18:52 ] @
Svaka vama cast , ja evo gledam vec 10min i jedino mi levo krilo sumnjivo
Zmigavci mi izgledaju isto , levi far malo prljaviji
[ sasa022 @ 04.09.2014. 19:45 ] @
Da li Polo drzi cenu samo zato sto ima na sebi WV znak ???

Dobar Punto 2004-2005 ( 5v, ac klima i atestiran gas ) moze da se nadje za 2000€.
[ AstralPro @ 04.09.2014. 19:54 ] @
Bolji je polo 6n2 od Punta mk3 u svakom pogledu.

Brzi je, ima daleko lepsi enterijer i udobniji je.
Za 2000 ne mozes naci dobrog punta 2005 sa plinom i klimom. Mozes za 2500 ili 3000.
[ cika dacha @ 04.09.2014. 20:05 ] @
AstralPro@ stari model vw nikako ne moze biti bolji od punta 2005god.

sto se tice linkovanog oglasa auto je kao sto su drugi rekli farban a nije ni nesto kvalitetno opravljen cim far ovako ukrivo stoji...
[ bladebg @ 03.10.2014. 10:18 ] @
Druze ako si zainteresovan,ja prodajem svoj pezo 206 1.4.hdi i u tom tvom cenovnom opsegu je.

http://www.polovniautomobili.c...551/peugeot_206_14_hdi_x_line/

Moram reci da je auto zaista pravi gradski,mali auto i stvarno je ekonomican,jako malo trosi i...imas vec tamo na sajtu sve pa pogledaj,a ako imas neko pitanje slobodno postavi. Svaka provera je moguca. Naravno ako do sada vec nisi uzeo cerki auto.
[ vaske2 @ 03.10.2014. 10:31 ] @
P.S. Jel to ovaj Peugeot što ima problem sa curenjem antifriza???
[ bladebg @ 03.10.2014. 11:45 ] @
Vaske iako iz tvoje poruke kipi mala zlobica,odgovoricu ti... Da to je taj,posto imam jedan jedini i nisam preprodavac i muljator. I da na njemu postoji problem curenja antifriza koji ce biti resen u narednih par dana (problem je sto moj serviser ima rezervisano sve do sredine sledece nedelje a vikendom ne radi) a ako za to vreme onaj koji je otvorio ovu temu se javi ili bilo ko drugi sa namerom da kupi moj pezo evo rade volje cu mu spustiti cenu za 12.200 din ,posto je taj problem oko curenja antifriza hobotnica odnosno deo koji treba da se zameni 10.200 din plus 2.000 ruke i to pride taj deo toliko kosta jer svoj auto snabdevam iz ovlascene pezo prodavnice u Beogradu,naravno mogao sam licno da stavim uveliko neku spansku verziju koja kosta skoro 7.000 manje i koja nije original pezo deo (tacnije kosta 4000),ali necu iz principa kad sam do sad u njega ulagao toliko ne skodi da dam toliko ni sad.

Eto Vaske odgovora,nadam se da si zadovoljan njime.

[Ovu poruku je menjao bladebg dana 03.10.2014. u 13:03 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao bladebg dana 03.10.2014. u 13:03 GMT+1]
[ vaske2 @ 03.10.2014. 13:32 ] @
Pazi ovako,do sada na forumu nismo imali ovakav način prodaje auta tj- nuđenje svog auta nekome,bilo je predloga da forumaši koji prodaju svoj automobil isti i oglase ovde ali vidim da za sada nema ništa od toga. Neki kriterijum je trebalo da bude da je neko ovde već duže vreme i da ima određeni broj postova npr. više od 200, baš zbog raznoraznih prodavaca i preprodavaca koji bi se učlanjavali samo zbog toga da bi nekome ponudili svoj auto.

U mom pitanju nema ni trunke zlobe i sasvim je normalno što sam ti ga postavio,a ti si nam taj problem sa antifrizom ovde malo podrobnije i objasnio.

Temu verovatno nisi ni čitao jer da jesi video bi da je postavljač kupio auto pre bezmalo 2 meseca...
[ bladebg @ 03.10.2014. 13:47 ] @
Izvini,ovde na pocetku teme sam video 5 linkova automobila sa polovniautomobili.com a na samom podforumu na desetine,pa sam mislio da nema nista lose,ako neko nekome moze da preporuci neki auto sa tog sajta ili da se prica o njima da i ja svoj ponudim. Ali u svakom slucaju ako krsim neko pravilo neka se sankcionisem,nije mi namera,niti sam znao,stavise na osnovu vidjenog nisam video nikakav problem. Isto tako mislim da u diskusijama gde malo malo se prica o nekim automobilima pa se poturi link sa tog sajta pod prizmom price pogledaj ovo,ovo mozda nije lose,a da se pritom ne zna mozda upravo taj lik i prodaje taj auto i sa druge strane moj odnos gde sam dosao i rekao ovaj auto ja prodajem,pa ako vas zanima javite se

Ne znam,meni se ucinilo da posto nudim svoj auto da si ti sa tom malo zlocestom namerom se javio da pitas jel to onaj koji ima neki problem,jeste taj,nemam drugi. I pride ja da hocu nekog da zeznem ili da prodam nekome nesto sto ne valja ili nesto trece ne bi valjda sa profila gde pisem o kvaru i nudio nekome taj auto a pritom i kvar nije ne znam kakav vec nesto sto se desava i sto je normalno. Ovo je bilo cisto nesto jer sam u pitanjima coveka koji je otvorio temu prepoznao svoj auto,upravo zato sto mi je isto bilo potrebno pre par godina kad sam ga ja kupovao.

A nisam iscitao temu,iscitao sam samo prve dve strane i ovu poslednju,nisam stigao,tako da eto,moja greska.

[Ovu poruku je menjao bladebg dana 03.10.2014. u 14:58 GMT+1]
[ Goran Pavlovic @ 08.11.2014. 18:30 ] @
Citat:
Java Beograd:
^Pa to ne može da se raspadne.

haha, tim bolje :)