[ aleksazr @ 02.09.2014. 22:57 ] @
Tražim da kupim navojnu šipku (šraf) od M10 x 2m, ali svuda imaju samo od 1m. Ima neko pojma gde ima da se kupi od 2m? I, naravno, meni treba 1 komad :) |
[ aleksazr @ 02.09.2014. 22:57 ] @
[ vladd @ 03.09.2014. 07:11 ] @
Pitaj kod njih
http://www.ibmcom.co.rs/Onama.htm Ako omi nemaju, tesko da ce se naci, verovatno postoji neki razlog zasto se ne prodaje 2m Mozda i konstrukcija moze da se promeni? [ aleksazr @ 05.09.2014. 22:05 ] @
Hvala ti na linku, zvao sam ih, pa smo se dogovorili da ih zovem u ponedeljak.
A u međuvremenu možda se i smanji na 1m, ko zna... [ vladd @ 06.09.2014. 08:38 ] @
Te navojne sipke su standardnok kvaliteta materijala za vijke tipa 5.6. Nosivost nije bas preterana.
Mogu da se nadju od nerdjajuceg celika i mesingane, a povremeno i kvaliteta 8.8. Na toj duzini, standardni kvalitet navoja moze da dozivi istezanje ili ugib. Za vece duzine konstruktivnih zahteva se rade "brezoni", od snaznijeg celika sa narezanim navojima na krajevima. cak je moguce i sa nesto vecim precnikom, ili pd OK materijala... A kao navojno vreteno tesko da moze da koristi, postoje specijalna i precizna..sa posebnim presekom ovojnice, snaznijimprofilom navoja, ili cak i sa dvostrukim navojem.. Zato je i bila preporuka o "preispitivanju" potrebe. Ali i dve navojne sipke se mogu nastaviti sa navojnom caurom koja pokriva bar 3 navoja sa svaje strane... [ bogdan.kecman @ 08.09.2014. 11:03 ] @
u dis-u / srafko radnji u prvomajskoj ima M8 i M10 matica ona dugacka (za m8 je 3cm ako se dobro secam, nisam kupovao M10 ali sam video i M10 i M12 da imaju i duze su jos) tako da sa tim lagano nastavis sipku. (kao navojno vreteno nemoj ni da pokusavas tuga i zalost koliko je to krivo i koliko navoji nisu precizni, backlash je tu minimalan problem koliko drugih problema ima)
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|