|
[ bladebg @ 03.10.2014. 09:14 ] @
| Ovako dobri ljudi...imam u planu skorije da kupim drugi automobil. Uglavnom moje neke pretenzije da to bude dizel,do 1.9 kubika,da bude sa petoro vrata,neko godiste od 2005/6 i pritom da ima kakvu takvu ok opremu (mada tih godista svi imaju meni potrebno cini mi se ). Da ne trosi Bog zna koliko,ali tu negde do 6,7 l najvise. Dakle da bude ekonomican,ipak zivimo u Srbiji.
Za sad imam pezo 206 1.4 hdi,koji je dosta ekonomican,trosi jako malo (oko 4l) ali mi treba malo veci auto,ovaj je bio super dok sam bio sam,ali sad sa porodicom mi treba ipak veci. Jedini problem pezoa su malo skuplji delovi,ali dobro.
Vase preporuke,prednosti i mane automobila za koji savetujete?
Da li je pravo vreme za kupovinu automobila? dakle da li je taj odnos za kupca cene i ponude dobar u ovom trenutku ili nije.
I da,sta je potrebno po kupovini odraditi,veliki servis,mali servis...? sta ne bi jos bilo lose odraditi i koja je otprilike cena toga... Imam malu fobiju i strah,kad sam uzimao pezo 206 bilo je toboze sve super,medjutim posle par meseci svega nismo znali da se auto pregreva a da to ne pokazuje i morala se raditi generalka i stoga sam vise za to da se mora imati unapred para kad se kupuje polovni automobil i da se baci odmah na dijagnostiku i odrade svi servisi da se bude miran.
Da li moze sa sigurnoscu da se proveri stvarna kilometraza automobila i kako ? Dakle ako je presao 150000 da li mogu proveriti da npr nije menjana kilometraza nekad,negde i vracano.
Iskreno naleteo sam na ford fokus i takodje bacio sam oko na citroen c4,pa ako moze i vase misljenje o njima.
p.s. naleteo sam na slicnu temu,ali posto je iz 2007 ne htedoh da pisem tamo. |
[ KrkaCiC @ 03.10.2014. 11:43 ] @
Citat: bladebg:
Da li moze sa sigurnoscu da se proveri stvarna kilometraza automobila i kako ? Dakle ako je presao 150000 da li mogu proveriti da npr nije menjana kilometraza nekad,negde i vracano.
95% ne moze. Moze Zarko objasniti kako se moze proveriti kilometraza,ali je to skup proces i nije isplativ
Ovako,gledas stanje auta a ne auta,jer ta kilometraza ti je kao podataka ,,sa koliko momaka je spavala devojka" i nije toiliko bitna
Dakle,iskreno,mislim da bi tebi odgovarala skoda oktavia,ona je sigurno jeftinija za odrzavanje od pomenutog C4
Sto se tice fokusa,njega bih izbegavao jer ih ima mali milion po oglasima a vecina su pregazili dobru kilometrazu pa su vracani
[ bladebg @ 03.10.2014. 11:57 ] @
Moj brat je skoro uzimao skodu uglavnom nekako je posto mu je sumnjivo proveravao da li je kilometraza stvarna i da li je vracana,odlazio kod svog nekog majstora on ga je prikacio na kompjuter i kao dokazao da nije vracana, zbog toga sam mislio da moze se nesto proveriti. A znam da nije placao nista puno za to,a posto je neki njegov prijatelj mislio sam da je nemoguce da ga je nesto lozio.
Meni se fransuski automobili svidjao,upoznao sam ih malo preko ovog pezoa a i bio sam u prilici malo da imam kontakata sa c3,e sad znam da je mana odrzavanje koje je dosta skuplje.
E sad sta mene interesuje dakako sam razmisljao i o skodi oktaviji medjutim u tom rasponu cena i moje potraznje,postoji na polovnimautomobilima jedan jedini koji je pride karavan a za njega bas i nisam.
[ botr @ 03.10.2014. 11:59 ] @
I komsija je kupio Octaviu A5 za male pare, sa proverenom kilometrazom na kopjuteru, "presla" je valjda oko 130hkm. Epilog TDI je vrisnuo posle dve godine, a auto nije presao vise od 15 hiljada km kod komsije.
Sad komsija non stop trubi kako noviji automobili nista ne valjaju, ravljeni da se kvare i slicno.
[ bladebg @ 03.10.2014. 12:01 ] @
Pazi mi generalno nemamo para da kupimo nov automobil i samim tim sva ta kupovina je macka u dzaku i ima dosta do srece,jbga
[ Branko Santo @ 03.10.2014. 12:55 ] @
Iako to kazes mozda i imas :)
Ako uzmes tih 4.500e + pare koje ces potrositi da ga dovedes u bezbedno vozno stanje mozes imati skoro pola Oktavije nove.
Edit: Sad pogledah cene nova Oktavia 14k najjeftinija, Rapid 12.3k oba sa 1.2TSI
[ bladebg @ 03.10.2014. 13:19 ] @
Uh pa nije bas tako...ja imam 4500e i mislio sam nekih 500 do 800e da ipak odradim sve te servise na svoju ruku i za svaki slucaj. Dakle to je opet nekih 5000e. A da mogu da kupim pola oktavije mozda bi i razmislio :) sta cu sa drugom polovinom?
A i da imam odakle mi :)
[ Branko Santo @ 03.10.2014. 13:49 ] @
Druga polovina bi ti bila tipa 100e mesecno na 5 godina. Stim da bi to (ili priblizno) ustedeo posedovanjem novog autmobila, manja potrosnja, manji troskovi.
[ etjen @ 03.10.2014. 13:55 ] @
ma, aman, ne plašite čoveka bezveze.
Nov auto je super rešenje ali isključivo za nekog ko ima pare. Čovek ima 5000 i to je to. Za te pare se može kupiti lep auto.
Ja bih uzeo Scenica, i to 1.9
I može se naći auto sa pravom km, dosta više sa tim bajkama kako su svim automobilima vraćane km.
Jeste teže naći pravu km ali daleko od toga da je nemoguće (naravno i platićeš više)
[ bladebg @ 03.10.2014. 14:00 ] @
Citat: Branko Santo:
Druga polovina bi ti bila tipa 100e mesecno na 5 godina. Stim da bi to (ili priblizno) ustedeo posedovanjem novog autmobila, manja potrosnja, manji troskovi.
da druze to je sve lepo,ali zivim u Srbiji i pritom nemam sigurna mesecna primanja,stoga ne mogu sebe nagoniti na takav teret a da nisam siguran da cu sledeci mesec imati da platim tu ratu,a pored toga moram i ziveti i hraniti se i placati racune i disati.
Da se razumemo,shvatam sta hoces da kazes i naravno da se slazem sa tobom da je to najbolja opcija,ali nije to tako jednostavno kao sto izgleda kad se cita... nazalost.
[ bladebg @ 03.10.2014. 14:04 ] @
Citat: etjen:
ma, aman, ne plašite čoveka bezveze.
Nov auto je super rešenje ali isključivo za nekog ko ima pare. Čovek ima 5000 i to je to. Za te pare se može kupiti lep auto.
Ja bih uzeo Scenica, i to 1.9
I može se naći auto sa pravom km, dosta više sa tim bajkama kako su svim automobilima vraćane km.
Jeste teže naći pravu km ali daleko od toga da je nemoguće (naravno i platićeš više)
hvala druze,to mi i treba,eto recimo o tom automobilu nisam ni razmisljao...sto vise opcija,to bolje. Ja sam se zaleteo za Ford fokus,lep mi je na oko ali eto ljudi kazu da i nije neki izbor.
[ sasa022 @ 03.10.2014. 14:13 ] @
Na 206 si navikao - uzmi karavana.
[ Darko Nedeljković @ 03.10.2014. 14:16 ] @
Pa posto si porodican covek, uzmi Fiat Multiplu i mozes da pocnes da pravis jos dece
Novi tip 2005 godiste trebalo bi da mozes da biras za te pare. Ja kad sam bio vozac pocetnik i nisam mnogo znao koji se automobili isplate sto se tice potrosnje i odrzavanja samo sam gledao sta voze taksisti i to kupovao .
A ove taksisti voze linijski za male pare po ceo dan, ne gase.
[ bladebg @ 03.10.2014. 14:41 ] @
Mnogo mi se ne svidja multipla :) fizicki,znam da je to najnebitnija rupa na svirali ali tako je...i licno vozio sam se njome deluje mi kao kamion,posto sam se pozadi vozio,preglomazan auto. I to sam se brate vozio bas taksijem,jel verujes da sam se opasno iscimao par puta mada to je vise do taksiste ali sam auto osim komfora koji jeste odlican,fizicki mi je jako nedopadljiv. K'o papamobil :)
Sasa022, razmisljao sam o toj opciji brate,cak sam i bio za nju,ali je bas losa ponuda i koliko vidim i dalje je,iz tog razloga sam tu opciju ostavio po strani. Ko sto rekoh bitno mi je da bude kubikaza do 2000,da je dizel,da ima petoro vrata i pritom da je malo noviji od mog trenutnog automobila,bar dve,tri,cetiri godine,dakle od 2005 pa navise i da ima neku ok opremicu nista spektakularno. I kad to sve uzmem na sajtovima ima svega 3,4 takva a vecina je uveliko presla 200.000km,suzen izbor.
[Ovu poruku je menjao bladebg dana 03.10.2014. u 16:57 GMT+1]
[ sasa022 @ 03.10.2014. 17:41 ] @
@bladebg
Zasto iskljucivo dizelas ?
Dobar dizelas sa malo km i u EU kosta dosta.
Primerci sa stvarnih 150kkm su veoma retka pojava na nasim autoplacevima.
Takav auto se posebno narucuje i ima svoju cenu.
Koji oblik karoserije ti se najvise svidja ?
[ jablan @ 03.10.2014. 17:46 ] @
Ja sam pre pola godine bio pred sličnim izborom. Razmišljao sam o Multipli (meni se lično dosta dopada, ali je prilično loša ponuda na našem tržištu) i o Stilu. Na kraju sam uzeo Roomstera, i nisam se pokajao.
[ bladebg @ 03.10.2014. 17:46 ] @
Sta znam do sad sam uglavnom imao posla sa dizelasima i iz tog razloga njih dosta vise preferiram,neki konkretan razlog nemam,ali vise mi odgovara. Ili da budem otvoren do kraja,od polaganja vozackog i obuke do sopstvenih automobila koje sam vozio svi su bili dizeli i imao sam problem kad sam prvi put seo za benzinca da mi se gasio na uzbrdicama i slicno i nekako to me odbija neverovatno i samim tim imam presiju u glavi da mi to ne odgovara.
Karoserija pa sta znam mozda najmanje prizekljujem karavana nekog iz prostog razloga Beograd,guzve,parking i sve ostalo.
Recimo ovaj mi je zapao za oko,ford fokus,sta mislite? kako vama izgleda? i da li moze biti realna kilometraza?
http://www.polovniautomobili.com/oglas5356080/ford_focus_18_tdci/
[ Lavlja_Jazbina @ 03.10.2014. 17:47 ] @
Citat: Da li moze sa sigurnoscu da se proveri stvarna kilometraza automobila i kako ?
Mozes sigurno do kraja garantnog roka,pa ako je prodavac prvi vlasnik podeli sa godinama i kilometrazom dok je auto bio u servisu.
[ botr @ 03.10.2014. 17:56 ] @
[ Lavlja_Jazbina @ 03.10.2014. 18:26 ] @
Predlazes mu egzotiku zbog delova.
[ sasa022 @ 03.10.2014. 18:36 ] @
@Lavlja_Jazbina
Multipla nije egzotika :)
@bladebg
Gledaj trenutno stanje auta a ne kilometrazu !!!
[ bladebg @ 03.10.2014. 18:44 ] @
naravno,trenutno stanje automobila je i najbitnija stavka. Ali naprosto kako cu ja kao laik pa cak i da povedem majstora proveriti motor?
[ Lavlja_Jazbina @ 03.10.2014. 18:45 ] @
Mislio sam da je ovaj model i jeste :):).
[ botr @ 03.10.2014. 19:11 ] @
Zbog kakvih delova?!
Neko je predlozio Multiplu i to ovaj noviji tip, a on je rekao da mu se ne svidja kako izgleda, misleci na stari tip. Samo sam okacio sliku da vidi o kom modelu se radi.
[ sasa022 @ 03.10.2014. 19:13 ] @
@bladebg
To treba da zna majstor , kako i na koji nacin se radi dijagnostika stanja.
[ inobradovic @ 03.10.2014. 19:21 ] @
senika dizela ti nebih preporucio, gledam po oglasima u ch svi renoi dizeli jeftini su pocrkali ili turbo ili dizne ili samo pise u oglasu crko motor ili ne pali,
nema slupanih, svi pocrkali zato bi ti preporucio da ih zaobidjes, takodje i citroene,
ako si zadovoljan pezom uzmi 307 dizel veci ti je od tvog i po meni je lepsi karavan od limuzine,
mislim da fordovi dizeli nose pezove motore, mislim da su malo skuplji fordovi za odrzavanje,
razmisli o fiat kromi dobar udoban i nije zanimljiv lopovima , ili astri 1.9 fiatov motor mada malo neudobna sedista za duzi put,
o zafiri i vektri ne znam nista mada se uklapaju u tvoj kriterijum .
[ bladebg @ 03.10.2014. 19:46 ] @
Koliko realno je 307ica je veca i prostranija od 206tice? prevashodno me interesuje gepek,ako neko zna dimenzije... ne mogu da ocenim,a nisam do sada imao prilike da "opipam" 307,mislim na limuzinu ne na karavan
[ Branko Santo @ 03.10.2014. 20:06 ] @
da druze to je sve lepo,ali zivim u Srbiji i pritom nemam sigurna mesecna primanja,stoga ne mogu sebe nagoniti na takav teret a da nisam siguran da cu sledeci mesec imati da platim tu ratu,a pored toga moram i ziveti i hraniti se i placati racune i disati.
Da se razumemo,shvatam sta hoces da kazes i naravno da se slazem sa tobom da je to najbolja opcija,ali nije to tako jednostavno kao sto izgleda kad se cita... nazalost.
U pravu si, trezveno razmisljas skidam kapu.
[ etjen @ 03.10.2014. 21:53 ] @
Ako ti se ne sviđa Scenic, moj drugi izbor bi bio, u tom cenovnom rangu, 207 karavan, ili Reno Modus (ako ti nije mali)
[ bladebg @ 03.10.2014. 22:14 ] @
Sto 207 a ne 307? :)
[ etjen @ 03.10.2014. 22:17 ] @
Meni je lepši, a i noviji je model.
Ima ih lepih karavana sa panorama krovom i nekako je veličina taman za porodicu sa jednim detetom a i ima ih
dosta sa slabijim varijantama dizela bez zamajca. (a iako su slabiji to im puno ne smeta jer nisu teški kao 307 ili 308)
[ dusans @ 03.10.2014. 22:33 ] @
Od pežoa, 207 karavan je kralj ružnoće (a sledi ga 308 karavan), ne znam kako neko može da napiše da mu je to lepo
ili lepše od ostalih modela koji izgledaju daleko, daleko bolje.
[ bladebg @ 04.10.2014. 08:02 ] @
Ovaj mi se recimo svidja...neko misljenje? jel vidite nesto sto mozda nije napisano? :)
http://www.polovniautomobili.com/oglas4607528/peugeot_307_16_hdi/
[ kamicak @ 04.10.2014. 10:06 ] @
Od tih peugeota meni su rekli da samo gledam onaj od 90 konja, ako neću da imam posla sa plivajućim zamajcom i sa još nečim što kod njih crkava a nije jeftino a ja nisam zapamtio šta, pošto se nič ne razumem u kola.
[ inobradovic @ 04.10.2014. 10:54 ] @
eto super auto ides i kupis auto i tema moze pod kljuc.
ili prvo moras tvoj da prodas tvoj auto pa onda da kupis drugi ili ssi spremio pare za drugi pa posle ces da prodajes tvoj auto ?
[ bladebg @ 04.10.2014. 11:06 ] @
Druze,bez ljutnje raspitujem se...imao sam prilike da ispratim par slicnih tema gde su ljudi navodili automobile koji su im zapadali za oko pa su korisnici ovde na forumu mu govorili da obrati paznju da po slikama je radjeno ovo ili ono.
Kupovina automobila nazalost u Srbiji nije isto kao kupovina euro krema,pa jel ti treba?odes kupis i gotovo. Meris sa svih strana i razmatras sve opcije pa opet te zadesi neka losa sreca,ali bar se tesis da nisi otisao na bum i kupio.
Eto da ne bi ove teme ne bi imao pojma o plivajucem zamajcu posto su mi nekoliko njih nudili automobil pezoov i naglasavali da nema isti i meni je to uvek bilo kao wtf? ali eto znaci u tom grmu lezi zec.
Imam vecinu para,mada u sustini ne bi bilo lose da prodam i svoj automobil i da onda imam para da sa svojim novim odradim sve sto zelim odmah po kupovini,zato sam kao sto si video i nudio moj uz doplatu za neki veci automobil.Ali svejedno sto je to bitno?
Pritom ovde ispod na forumu postoji istovetna skoro tema koja se razvodnila na 6,7 strana,ne znam cemu sad imperativ da se ova sto pre zakljuca i ako postoji neki problem neka se i zakljuca, u svakom slucaju saznao sam neke stvari i ovde koje mi nijedan majstor nije rekao,tako da u svakom slucaju za mene je tema pun pogodak,imam par skica na sta treba obratiti paznju. A ko sto sam naveo nebrojano puta laik sam i znam vrlo malo stvari o automobilima.
[ inobradovic @ 04.10.2014. 11:48 ] @
kazes : Meris sa svih strana i razmatras sve opcije ,
a ti i dalje sedis kuci idi vidi taj auto probaj uporedi sa tvojim Meri ga sa svih strana i znaces da li ti odgovara ako ti odgovara postoje samo 1.6 i 2.0 dizeli i to je za par dana reseno sve, a mozemo da pisemo i 16-17 strana ako nisi spremio kes i cekas tvoj auto da prodas i to se desi za nekoliko meseci trziste ce se promeniti i tema nije aktuelna.
nema ljutnje nikakve tu smo da pomognemo.
[ bladebg @ 04.10.2014. 14:20 ] @
Zbog cega mislis da sedim kuci i ne radim nista? naprotiv,ovih dana sam pogledao 2,3 automobila koja mi se nisu dopala a koja su mi se nudila u zamenu plus doplatu za moj auto koji prodajem,recimo...
A meni ova tema podrazumeva pretezno da cujem svacije misljenje i svaciju preporuka,pa npr i onako nesto vezano za plivajuci zamajac ili ono sto mi neko rece da je Reno senik los izbog zbog masovnih oglasa u inostranstvu gde im jednostavno ne radi motor.
Vecinu para imam,ali svakako bi mi dobrodosle i pare od prodaje mog automobila pa i zamena mozda neka,iz prostog razloga da mi ne trebaju ne bih ih ni prodavao,a pritom i ne zurim...jednostavno kad sam kupio pezo 206 sam zurio,uzeo sam bukvalno prvi auto koji mi je naisao i zeznuo sam se debelo,posle 1500km sam radio generalku i manje vise sam u auto koji sam pre 3 godine platio 3700e ulozio jos 2000e za svega nekoliko meseci...dakle na svojoj glavi sam osetio onu sto je brzo to je i kuso ili tri puta meri jednom seci ili :)
[ vladd @ 04.10.2014. 16:00 ] @
Za razliku od proslosti, sada imas situaciju da automobil poseduje SERVISNU ISTORIJU.
Shodno tome, mozes zahtevati i neke stavke u ugovoru, na primer, ili prosto biti zadovoljan posto imas sve podatke o vozilu i nije problem da li je malo vise prasnjav ili musav u "vidjenom" stanju.
Svakako treba da pogledas SVE ONO sto se gleda kod polovnjaka, probna voznja, otvaranje haube, sitna bizuterija koja pripada vozilu...
Od osnovnih i krakih "pogleda, smatram osmatranje detalja u motorskom prostoru, urednost kablova i zabica, takodje i u gepeku i u enterijeru.
Probna voznja ce otkriti neka lupkanja i kuckanja, ili ih prosta nece biti.
Osim potvrde da je dobro sto postoji servisna istorija(i "zivotna" istorija) vozila, nista drugo se ne moze pametno "dobiti" sa neta.
Sve ostalo se mora pogledati i proveriti. Brzo ili polako..kako se zna ili moze...
[ bladebg @ 04.10.2014. 16:15 ] @
Naravno druze,ne ocekujem ovde da mi neko kaze za konkretan automobil da je dobar ili los,vec generalno pricamo o vise "marki" automobila i tome sta je bolje a sta ne,kao sto sam i postavio u uvodnoj poruci pri postavljanju teme.
[ inobradovic @ 04.10.2014. 17:28 ] @
nemoj da si lenj na pisanju kad mi nismo, pisi pogledao sam taj i taj auto ne svidja mi se zbog toga i toga da znamo sta mislis i sta da te savetujemo i predlazemo pa kad vise info lakse ce mo doci do prave stvari,
ja sam ti pisao da ne gledas renoe,
1.jesi li uporedjivao velicinu 307 sa tvojim autom je li ti odgovara 307 ?
2.jesi li gledao kromu astru vektru zafiru sto sam ti predlozio ?
3.neko je predlozio 207 da li si gledao neki i da li ti odgovara ?
4.ako bi slucajno prodao tvoj auto imas li drugi da se sluzis nedelju dve dok ne kupis drugi auto ?
[ Cezar Corolla @ 04.10.2014. 18:16 ] @
Samo jedna napomena. Pezo i Citroen imaju potpuno iste motore i menjace, ali i brdo mehanike, kocnica, vesanja............
Samo su limarija i unutrasnjost razliciti.
307 2.0 hdi je odlican motor.
Jedno je sigurno. Uvek moze da se desi da kupis auto koji je ispravan, pa da nesto crkne posle kraceg ili duzeg vremena, jer crkavanje ne bira vlasnika. I uvek moze da se desi da se nesto previdi kod kupovine, ali i da bude sve OK. To sto si kupio ispravan auto, ne mora da znaci da je bivsi vlasnik kriv ako nesto crkne brzo posle kupovine.
Srecno u kupovini.
[ bladebg @ 04.10.2014. 18:45 ] @
Citat: inobradovic:
nemoj da si lenj na pisanju kad mi nismo, pisi pogledao sam taj i taj auto ne svidja mi se zbog toga i toga da znamo sta mislis i sta da te savetujemo i predlazemo pa kad vise info lakse ce mo doci do prave stvari,
ja sam ti pisao da ne gledas renoe,
1.jesi li uporedjivao velicinu 307 sa tvojim autom je li ti odgovara 307 ?
2.jesi li gledao kromu astru vektru zafiru sto sam ti predlozio ?
3.neko je predlozio 207 da li si gledao neki i da li ti odgovara ?
4.ako bi slucajno prodao tvoj auto imas li drugi da se sluzis nedelju dve dok ne kupis drugi auto ?
Ok,ok...nudili su mi se za razmenu sledeci automobili ford mondeo koji je stariji i presao je dosta i jednostavno fizicki mi se nije dopao (karavan),fiat laguna koju sam isao da pogledam isto karavan,sta znam deluje ok,ali mi se ne svidja jer ne spada u ono "noviji" automobili jer je stariji od mog pezoa 2-3 godine i ima manjka od opreme,i pogledao sam jedan pezo 206 karavan koji mi se nije svideo iz stanja vozila ulubljen,ogrebotine i slicno...i da pogledao sam i audija isto karavan koji mi se nudio isto kao zamena ali je isto ulubljen jedna vrata i jednostavno 2.2 je motor tu mi ne pase ni odrzavanje,ni potrosnja,ni cena registracije...
Ponudjen mi je danas Pezo 307 karavan,upravo 2.0 motor medjutim nije mi se svidelo to sto je njegov vlasnik za menjanje jer mu trosi puno (kako rece po gradu 8.5 l i vise) i to sto je ipak presao 215.000km
1. Nisam druze uporedjivao,jedino sto sam video onaj karavan sto sam okacio link na prethodnoj strani iako je karavan deluje mi skroz ok (fizicki i fizicko stanje automobila)
2. Vektru nisam nasao koja mi odgovara, Zafiru sam pogledao igrom slucaja komsija je ima,ali to nije to,preveliki je,polu-kombi. Fiat kroma je po meni super auto ali je cena iznad onih mojih 4500...
3. nisam a i ruznjikav mi je malo,ako se odlucim za pezo pre bih 307icu
4. Imao bi za taj period,sto?
[Ovu poruku je menjao bladebg dana 04.10.2014. u 20:11 GMT+1]
[Ovu poruku je menjao bladebg dana 04.10.2014. u 20:13 GMT+1]
[ bladebg @ 04.10.2014. 18:53 ] @
Citat: Cezar Corolla:
Samo jedna napomena. Pezo i Citroen imaju potpuno iste motore i menjace, ali i brdo mehanike, kocnica, vesanja............
Samo su limarija i unutrasnjost razliciti.
307 2.0 hdi je odlican motor.
Jedno je sigurno. Uvek moze da se desi da kupis auto koji je ispravan, pa da nesto crkne posle kraceg ili duzeg vremena, jer crkavanje ne bira vlasnika. I uvek moze da se desi da se nesto previdi kod kupovine, ali i da bude sve OK. To sto si kupio ispravan auto, ne mora da znaci da je bivsi vlasnik kriv ako nesto crkne brzo posle kupovine.
Srecno u kupovini.
svestan sam toga...ovde sam prevashodno zbog saznanja kao sto je recimo za taj reno senik ili plivajuci zamajac kod pezoa,a znam da je dosta do srece. Hvala :)
Dakle da bude veci auto,veci bar od tih manjih gradskih kao sto je moj sadasnji pezo 206 gepek prevashodno veci da bude
Da bude noviji od mog sadasnjeg dakle od 2004/5 pa navise
Da nije presao vise od 200.000km
Da motor bude jaci od sadasnjeg koji je 1.4,ali da bude do 2.0,dakle u obzir dolazi dizel motor 1.6,1.9
Da ne trosi vise od 6,7 l po gradu
Da bude ko sto rekoh dizel
Da ima kakvu takvu opremu,nista specijalno (klima,servo,centralnu..)
[ inobradovic @ 04.10.2014. 19:17 ] @
evo 20ak komada ima i sa garancijom i u raznim bojama.
http://www.polovniautomobili.c...=&page=&sort=price_asc
[ bladebg @ 04.10.2014. 19:24 ] @
E da,kod traznje,skoncentrisao sam se na domace tablice i neki rejon Beograd,Vojvodina,stoga mozda je ponuda bila siromasnija,iskreno nisam previse voljan da se cimam svuda po Srbiji da bi pogledao automobil,jedino kad bi znao da je to to pa onda moze gde god.
[ bladebg @ 04.10.2014. 19:42 ] @
Uglavnom sada je faza sto vise mislim,manje znam.
Dakle neki konacan izbor se sveo na
Pezo 307 tipa
http://www.polovniautomobili.com/oglas4607528/peugeot_307_16_hdi/
Ford Fokus
http://www.polovniautomobili.com/oglas5246506/ford_focus_tdci/
I Fiat kroma.
Dakle ajde napravite neke paralele,prednosti jednog,drugog,treceg,mane, odrzavanje automobila,delovi,potrosnja...sta bi trebao sve da odradim po kupovini(recimo mali servis,veliki,dijagnostika...?) i pritom da zanima me sledece...moj Pezo 206 1.4 hdi recimo imam problem npr putovao sam do planina letos i sta mi se desavalo,kad sam bio na usponima tipa Debelo brdo dakle veliki usponi,ako mi npr radi klima i muzika automobil se greje i skala non stop raste da sam morao stati,onda sam morao gasiti klimu,muziku i ok je bilo,dakle motor je slab za klimu,muziku i uspone,ali realno da li motor 1.6 hdi je toliko jaci da mi se sa njim to ne bi desavalo? Dakle da li bi i sa tim motorom imao problem?
[ Nebojsa Milanovic @ 04.10.2014. 20:31 ] @
Više puta je rečeno da se ne ostavljaju linkovi ka stranama autoplaceva ili prodavcima automobila.
Razlog je što je životni vek tih strana nekoliko dana i zato nakon njihovog nestanka cela diskusija i sve što je rečeno u njoj se u potpunosti obesmišljava.
Ako želite da predložite/pokažete neki auto, uradite copy/paste te strane na forum tako da to o čemu pričate ostane na forumu i nakon što originalna strana bude uklonjena.
[ Lavlja_Jazbina @ 04.10.2014. 20:38 ] @
Zasto ne proveris ovaj auto.Cena je niska ? a i da popravlas opet ce te izaci manje nego za ove koji su ti na granici finansija,a na to ti
ide po nepisanom pravilu 1000€ pa navise dodatno ulaganje.
[ bladebg @ 04.10.2014. 20:52 ] @
Nebojsa izvini,nisam znao za to a i nisam ni razmisljao...
Jazbina iskreno ti auto placevi su mi uvek bili tu na nekoj drugoj opciji,pouzdano ako 95% ljudi vraca kilometrazu,kod njih je taj broj 100%,druga stvar koliko bi me sve izaslo posto nije "na ime kupca" vec meni preostaje sve ostalo >? A i bezim od tih oglasa "dogovoricemo se" i slicno. A ne mogu reci automobil deluje lepo.
[ Lavlja_Jazbina @ 04.10.2014. 20:54 ] @
Citat: druga stvar koliko bi me sve izaslo posto nije "na ime kupca" vec meni preostaje sve ostalo >?
Da platis porez, registrujes auto.Ili ako je na njegovo ime,prenos.
edit;Mislim da za kupovinu moras imati mehanicara pored sebe.Ovako kupovina zbog lepih ociju moze da te dosta kosta.
[ KrkaCiC @ 04.10.2014. 21:03 ] @
Citat: Lavlja_Jazbina:
Ovako kupovina zbog lepih ociju moze da te dosta kosta.
Ne mora da znaci,jednostavno treba imati i srece
Komsija je u zadnjih 6 godina kupio 3 automobila,nije vodio mehanicara vec je video na sajtu auto,pozvao,otisao pogledao,naravno provozao,i dovezao auto
Jedino sto je uvek placao vise od proseka. Npr clio 1.4 sport 2002 godiste je 2008. godine platio 5500e i dan danas ga auto sluzi perfektno
[ bladebg @ 04.10.2014. 21:13 ] @
Ja sam za ovaj Pezo isao sa bratom koji je izmedju ostalog taksista i dobro poznaje automobile,sa caletom i pride sa jos jednim bratom koji je mehanicar,auto je svi su rekli u glas dobar. Posle 1500km sam radio generalku i u njega sam ulozio 2000e za par godina. Naravno treba ici sa nekim ko dobro poznaje automobile,ali...
Jbga,sreca. Niste mi samo odgovorili u vezi pitanja onog gore voznji na usponu sa 1.4hdi motorom i 1.6 motorom,jel je razlika znacajna ili je neznatna?
[ etjen @ 04.10.2014. 21:24 ] @
Ona priča za Scenica da je skoro svakom riknuo motor je besmislena potpuno.
Mnogo puta je ovde rečeno ali hajde još jednom-Nije važno koji je auto u pitanju, važno je kakav je dotični primerak,
stoga, ne obaziri se na paušalne ocene koji auto valja ili ne, već jednostavno, pogledaj dobro svaki primerak koji te interesuje.
Kod polovnih automobila skoro nikakva generalija ne važi, jedino možeš da obratiš pažnju na dostupnost servisa i cene delova.
[ KrkaCiC @ 04.10.2014. 21:39 ] @
u vezi voznji na usponu sa 1.4hdi motorom i 1.6 motorom,jel je razlika znacajna ili je neznatna?
Nije taj 1.4 bas toliko slab ali nije ni nesto mnogo jak za velike uspone.
To je comonrail dizelas,trebas ga voziti u rezimu 2500-3000 obrtaja a ne da ga izvlacis kao benzinca ako si to radio.
Ja imam matori 1.4 auto na plin,i ka kopaoniku sam negde vozio 3. a negde 2. brzinom. Mogao sam i da ga izvucem vise svakom brzinom npr da 2. idem pun gas pa onda treca i onda bih stigao i do 4. brzine i sekao bih krivine i opet bih morao da vracam u nizu brzinu i opet izvlacenje i auto bi sigurno zesce dizao temperaturu i vise bi potrosio primetno
[ bladebg @ 04.10.2014. 21:50 ] @
Pazi nemam problem na velikim usponima,imam problem na velikim usponima kad je plus 40,kad radi klima i kad radi muzika :)
[ KrkaCiC @ 04.10.2014. 21:57 ] @
Dakle onda pod dodatnim opterecenjem mu zafali snage i gazis ga vise i on se vise greje i to je to
[ kamicak @ 05.10.2014. 08:53 ] @
Imaš na sajtu gde se prodaju polovni automobili utiske vlasnika konkretnih modela koji se prodaju, gde dobiješ neku koliko-toliko generalnu sliku o modelu koji te interesuje, ja sam recimo pročitao za fiat cromu i onako laički na prvu loptu ne bih se više interesovao za taj model, ali kao što rekoh ja se nič ne razumem u nove automobile.
[ bladebg @ 05.10.2014. 09:13 ] @
Citam i to brate... i generalno listam sve zivo. Sta u vezi kroma te odbija? mislim nasao sam samo u vezi skupih delova i slicno.
[ inobradovic @ 05.10.2014. 09:13 ] @
od 3 navedena ja bi se zadrzao na 307 ili kromu, po meni kromin motor je bolji i udobnija je,
ona kroma nije ocarinjena jer izmeseca u mesec je carina jeftinija i tako moze da proda po povoljnijoj ceni, bar ja tako mislim.
sto se tice tvoje price o grejanju motora to je prvenstveno jer je 1.4 motor SLAB, jos ako si isao sa porodicom i stvarima to je smrt.
po meni uzmi 1.9 jaci motor i da ima 6 brzine ako ti auto samo sluzi za grad onda uzmi slabiji .
[ bladebg @ 05.10.2014. 09:22 ] @
Vidis ja sam nekako kromu stavio na poslednje mesto izmedju ta tri,dok mi je pezo 307 ipak na prvom mestu,pre svega naucio sam uz ovaj svoj o njima onako solidno i koliko vidim ljudi su zadovoljni... Pre svega kroma mi je na poslednjem mestu jer sam i ja citao utiske vozaca i dosta da kazem "pljuju" kromu jbga.
Shvatam jeste 1.4 slab za tako neko putesestvija,ali sam i pitao ako znate da li je 1.6 hdi toliko jaci da ne bi imao slicnih problema? ili je pak neznatno jaci i moguce da bi i sa njim imao istu stvar?
Automobil bi mi sluzio prevashodno za Beograd,medjutim ponekad idem i na selo i npr do mora sa njim a da nemam strah,medjutim to se desava jednom-dva-tri puta godisnje,zato se i pribojavam da uzmem toliko jaci motor da mi bezveze po gradu ne jede toliko goriva i toliko me kosta...da ne koljem prase zbog jedne snicle.
Dakle u sustini auto je za grad uz naravno i mogucnost da katkad odem i na planinu i na more,zato sam i motore 2.0 odbacio,jer po gradu trose bar ovi pezoovi 8,5 litara i vise od toga sto je premnogo,pogotovo znam da bi mi taj prelaz sa ovog mog pezoa koji trosi jedva 4,5 do 5l po gradu bio veliki.
[ inobradovic @ 05.10.2014. 09:37 ] @
onda si skoro dosao do odgovora a to je 307 1.6 dizel i jos uzmes onaj od 2006god izmenjen model,
1.4 u 206 i 1.6 u 307 to je skoro ista stvar prvi laksi i slabiji drugi tezi i malo jaci sto se svodi na slicno,
ako ti do sada odgovarala ta jacina onda ce i ovo, e sad je samo pitanje da li uzeti 1.6 jaci ili slabiji zbog kvarova,odzavanja...
[ bladebg @ 05.10.2014. 09:43 ] @
Pa tu sam negde ali se kopkam i dalje,da li taj 1.6 ili mozda 1.9. Glavna stvar koja me muci jeste upravo putovanje sa porodicom,dakle sa ovim 1.4 sam morao da stajem dok nisam shvatio da ne moze na usponu prema planincugi,pun automobil i jos pride klima i muzika i ne znam sta jos,ali ne bi voleo da mi se to desava i u buducnosti sa "novim" automobilom jer kad vec menjam auto onda bar da nadogradim nesto jer sto bi uopste onda i menjao ako bi sve isto... Stoga zato zelim jaci motor,ali ne znam tu razliku.
[ inobradovic @ 05.10.2014. 09:57 ] @
onda zaboravi 1.6 jer je to slicna prica kao 1,4 jos 307 je veci tezi auto a cim je veci poneces i vise stvari i vise ces ga natovariti i biti jos tezi,
kazes: nisam shvatio da ne moze na usponu prema planincugi,pun automobil i jos pride klima i muzika,
ako gledas litar goriva i 20e godisnje registracije izmedju 1.6 i 2.0 i da se nerviras sa nekom biciklom koja se vuce po putu pa to je ludost.
ostaje ti onda 2.0 motor i to onda jaci jer onaj od 90konja ti ne vredi a od jaceg se plasis od plivajuceg zamajca i dolazimo do onoga sto bi nas narod reko stisni i prdni.
[ kamicak @ 05.10.2014. 10:19 ] @
Ja sam naučio od Nemaca da prvo nađeš majstora sa kojim si zadovoljan, u pogledu kvaliteta i udaljenost, pa onda u odnosu na njegovu specijalnost kupiš sebi auto da bi bar tu malo smanjio gubljenje vremena i živaca,
a za mene je u današnjim vremenima ipak ekonomija na prvom mestu, tj. racionalna upotreba motornog vozila, potrošnja, registracija, održavanje, cenu guma, pa tek onda ostalo, mada cenim i one koji se pale na velike sise.
[ vladd @ 05.10.2014. 10:25 ] @
Ja bih ovu Kromu ubacio u temu "sa koliko km kupovati auto", ili jos preciznije sa koliko km na satu NE kupovati..
Nekako mi lici na jednu od "najpopularnijih" kilometraza koju postavljaju preprodavci, 148, 156, 164000 km...:)
NAkon sto skinu bar dve stotine, ako ne i celih 500 hiljada km..
I takav auto nabave za 600-800 evra...
[ inobradovic @ 05.10.2014. 10:42 ] @
vozio sam kromu 110kw 1.9 dizel par meseci i jedno 10oookm, imala je 195oookm,
pisao sam negde na forumu vec to je prava RAKETA, na tempomatu sam vozio oko 150km na sat sa potrosnjom od 7l po kompjuteru i sto sam se iznenadio manje je troslila na 150 nego na 130 a na jednoj deonici sam je vozio i 220km cisto da je malo isprobam ide bez problema.
6 brzina ekonomicna, a stvarno je udobno i to bas.
necu da da forsiram kromu jer coveku se svidja vise 307.
[ dusans @ 05.10.2014. 12:27 ] @
Evo ja vozim 307 SW 2004, benzinac 1.6, 109 konja.
Natovaren, usponi, obilaženja itd, ide kao zmaj, čak bolje od 406 benz 1.8 110ks (verovatno zbog kraćih brzina)
Sad kako ide dizel varijanta od 90 konja ne znam, ali cenim da ne može da bude tolika drastična
razlika u odnosu na 110ks pa da bude problema sa brdima. Ljudi voze i 50 konja natovarenih na brdo.
Jedan od problema je što nema 6-tu brzinu, pa na autoputu na 120 je na 3500 obrtaja bez ikakve potrebe, ima
dovoljno snage, na većim brzinama je onda i bučan, tačno mu fali 6-ta.
Isto tako, relativno tvrd auto za pežoa, valjda je koncipiran da se tovari (otuda i malo kraće brzine),
a kad je natovaren onda je pesma, dok prazan poskakuje i nervira buka koja se rezonuje u praznom prtljažniku.
Unutrašnost je lepa, sedišta nisu neki kvalitet, lepo profilisana ali su malo tvrda i uža nego što bi trebalo.
Zadnja sedišta se pomeraju napred-nazad, na maksimumu totalno komforno, imaš mesta koliko hoćeš,
uglavnom više nego u bilo kojoj limuzini u kojoj sam se vozio.
U gepek možeš da staviš brdo stvari, recimo da sam natovario sve stvari za letovanje
za celu porodicu i moglo je da stane skoro još toliko.
Uglavnom, auto je osrednjeg kvaliteta po većini stvari, odličan što se tiče praktičnosti.
Eto, nadam se da sam ti nešto pomogao.
[ ghost2k3 @ 10.10.2014. 11:51 ] @
Zasto ne proveris ovaj auto.Cena je niska ? a i da popravlas opet ce te izaci manje nego za ove koji su ti na granici finansija,a na to ti
ide po nepisanom pravilu 1000€ pa navise dodatno ulaganje.
Pa ulaganje u taj auto moze itekako da prevazidje limit finansija. Kada je auto milioner, onda jednostavno je sve zivo za zamenu. Svaki cas ce nesto otkazivati. Nisu bez razloga automobili sa manje kilometara skuplji.
Pa nije auto samo gume i kvacilo :)
[ bladebg @ 11.10.2014. 14:12 ] @
E ljudi bio sam na nekom proputovanju,pa zato nisam imao prilike da dodjem na forum... Dusane hvala puno na svom 'izvestaju" znaci itekako... Ono sto me konkretno jos zanima apropo pezoa 307 jeste koji modeli imaju taj plivajuci zamajac a koji nemaju? i tebe Dusane da pitam da li i karavani imaju opciju pomeranja zadnjih sedista kao u limuzini?
Dakle konkretno da li pezo 307 1.6 hdi,ima taj plivajuci zamajac ili nema ili pride sta jos treba pogledati u vezi pezoa a da tako nesto brzo odlazi a da je skupa popravka? ovaj ima kako je bar tamo napisano na sajtu 105 KS
[ dusans @ 11.10.2014. 14:41 ] @
Imaju opciju pomeranja zadnjih sedišta napred-nazad, tu negde između 10 i 15 cm.
Isto tako, mogu i da se vade jedno po jedno (ima ih 3) ako ti baš nekad zatreba.
Što se tiče zamajca, znam da dizeli sa 90 ks nemaju ni plivajući ni FAP filter,
i to je 100 posto tako za modele pre redizajna (PRE kraja 2005), za novije nisam siguran.
Svi jači dizeli od 90 ks imaju plivajući koliko ja znam, nebitno od datuma proizvodnje.
Sistem ubrizgavanja za dizele proveriti i ako je u pitanju SIEMENS, NIKAKO NE UZIMATI!
Kod Siemensa je nemoguć remont dizni a crkavaju, jedna je oko 500 eura, desi se da
moraju sve 4 da se zamene, onda bolje da baciš auto ako ti se to desi.
Kako se gleda koji je sistem ubrizgavanja, valjda zna majstor, ja ne znam,
a ne znam ni da li ide u novije modele uopšte.
Remont turbine za dizel je cenim oko 200-300 evra.
Obrati pažnju na stanje diskova, i prednjih i zadnjih, zamena dosta košta.
Komplet prednjih diskova sa pločicama je oko 100 eura.
Komplet zadnjih diskova je oko 150-200 eura, pošto nije u pitanju samo disk već cela glavčina sa ležajem točka.
Kada sam kupovao, na kraju sam se odlučio za benzinca, jeste da više troši
ali najskuplji kvarovi na benzincu koštaju kao najjeftiniji kvarovi na dizelu,
plus što i kad pogledaš oglase napolju, benzinci imaju u proseku duplo manje pređene kilometraže,
i veća je verovatnoća da ćeš da na svakako lažiranu kilometražu ubodeš auto koji je manje prešao.
[ bladebg @ 16.10.2014. 08:23 ] @
E ljudi iskrsla mi ponuda za opel merivu,2005 god,1.7,dizel...vase misljenje? tu je u cenovnom rangu sa pezoom 307
[ bladebg @ 29.10.2014. 08:33 ] @
Zbog peripetija sa svojim automobilom,o cemu sam pisao na drugoj temi,nisam puno pretrazivao nista...bio sam preoubukiran time pa mi nije ostajalo jos da gledam i sa strane drugi automobil. Malo sam isao gledao automobile,ali niste specijalno.
Izbor neki konacan je pao ili pezo 307 ili opel astra. Ali sad ko sto neko rece prvo imam da gledam servise i sta imam u blizini i sta im je specijalnost,jer nemam vise nerava za nestrucnost i bahatost a pogotovo da to isto placam.
[ bladebg @ 28.11.2014. 14:43 ] @
Doslo je vreme ljudi da se uzima napokon automobil :)
Slova su spala na opel astru 1.7 H cdti ili Pezo 307 1.6 ili 2.0 hdi
Molim vas za neku preporuku,poredjenje...
[ pero_brzi @ 29.11.2014. 20:56 ] @
Evo iz mog ugla
Astra H nije ni priblizno popularna kao Astra G koja se proizvodila skoro 10 godina i kod nas skoro da je nasledila golfa2
smatram ja kao neki medju model .
Sto ne znaci da je nekvalitetna. Na njoj su i Fiatovi dizeli i Opelovi benzinci pouzdani.
Obratiti paznju na dizelima naveliki servis to su sve auta sa kaisevima ne sa lancima,
to sve vazi i za pezo koji
307 je lepsi auto, mislim da je i skuplji za odrzavanje
[ bladebg @ 30.11.2014. 08:03 ] @
Pero raspitao sam se kod majstora koji vozi opel i radi u servisu njihovom,ovlascenom...kaze da su za odrzavanje tu negde,medjutim ja to nikome ne mogu dokazati jer ljudi opel posmatraju kroz opel od pre 20 godina,a da ovi noviji su isti djavo kad okrenes.
Sta hoces time da kazes to su sve auta sa kaisevima a ne lancima? nisam razumeo...
Tvoj izbor izmedju ta dva bi bio?
[ pero_brzi @ 30.11.2014. 08:28 ] @
Treba ti majstor dobar da ga pregleda.
Ocu da kazem da ako nisu odradjivani veliki servisi na vreme moze da bude problem a to majstor dobar moze da otkrije.
Imaju modeli sa lancima ali na opelu su to stariji dizelasi 2.0 i 2.2 ali oni ti verovatno nisu zanimljivi.
Tih godista mislim da Honde imaju lance na dizelima.Ali opet i kod njih bi se pre odlucio za benzinca.
Dobro moj izbor bi bio Pezo u ovom slucaju iako sam fan opela, samo da ti kazem to nista ne znaci u konkretnom modelu.
moras sam da odlucis ali barem dovezi auto kod strucnjaka na kanal pre definitivne odluke.
[ inobradovic @ 30.11.2014. 16:50 ] @
moj glas ide pezou, zbog loseg vozacevog sedista,
jedino ako ne vozis duze od 200km, ili uzeti i zemeniti vozacevo sediste onda glas opelu.
[ drajver2 @ 30.11.2014. 17:08 ] @
Astra h 1.9 cdti
[ bladebg @ 30.11.2014. 17:51 ] @
Hvala ljudi i ja sam blizi za pezo,nazalost zena zapela za opela :)
Kako mogu znati za odredjeni model npr lupam pezo 307 1.6 hdi 90ks 2006 godiste kako mogu znati dali taj i taj model ima fap filter (dobro znam da nema tek od 2007) plivajuci zamajac, koji sistem ubrizgavanja ima...? I zanima me cene popravki tih elemenata...neko je ovde na temi rekao nikako sa simens sistemom za ubrizgavanje i zvao sam neki oglas i pitao i rekao da sam cuo da to kosta do 2000eu on se nasmejao i rekao ma jok mozda 200,300eu?! a da je to bilo kod starijih modela pre tako.
Da li postoji neka baza gde to mogu proveriti sta u koji model ide ili?
[ HoT_Steppa @ 01.12.2014. 05:52 ] @
Za neke modele cak zavisi od trzista da li ima privajuci ili ne, najbolje da proveris na PUG forumu.
[ bladebg @ 05.12.2014. 13:45 ] @
Moram da vam ispricam,nadjem na polovnim model pezo 307 1.6 hdi,sve kul,ok je oprema,2006 godiste presao 140.000...nista pozovem lika,sve super,on uvezao licno nije sa placa i tako to,rek'o kilometraza nije vracana kaze iskreno jeste presao je 210.000. Dakle razumem da se vrati 10,15,20 000 ali on je vratio 70.000.
I naravno odustanem da uopste odem da vidim automobil,jer ako je on licno uvezao sto bi vracao kilometrazu? posteno sto je rekao,ali opet...
[ KrkaCiC @ 05.12.2014. 15:49 ] @
On samo glumi postenog,u svetu u kome svi vracaju za 200kkm on je vratio samo za 70
[ drajver2 @ 06.12.2014. 09:54 ] @
Auto gledaj po stanju,a nikako po onome što ti kaže prodavac(km. i ostale gluposti),pogotovo preko telefona.
Pritom je poželjno da povedeš nekog druga ili rođaka koji se u automobile razume više od tebe.
Ukoliko takvog nemaš,poželjno je da automobil pre kupovine odvezete u neki servis gde ćeš platiti pregled i gde će ti reći u kakvom je trenutno stanju auto i šta je potrebno od ulaganja.Ukoliko prodavac to ne dozvoljava,odustani od kupovine ma koliko ti se auto dopao na oko.
U suprotnom vidim da si "reš pečen" (bez uvrede),jer prodavci najviše vole kada im dođe neki kupac tvog profila.Ovo sam zaključio čitajući tvoje prethodne postove i moji saveti su dobronamerni.
[ bladebg @ 06.12.2014. 15:17 ] @
Naravno druze,to i planiram ili da platim majstora pa da odem sa njim ili da odvezem automobil u neki servis. Jedini problem sto mnogi od tih automobila nisu u BGu pa je malo cimanje ali valjda cu uspeti nesto.
Sto se tice kilometraze,sta znam ne volim muljanje,samim tim me takve stvari odbijaju ma koliko mozda automobil bio vanserijski dobar. I nije valjda da vracaju 200.000? ja sam mislio da se to vraca do 50.000 :)
Ne vredjam se naravno,u automobile se razumem veoma povrsno sto govori i moj prosli u koji sam ulozio preko 2000e i to za kratko vreme a na kraju ga prodao za te iste maltene pare koje sam samo ulozio.
Inace sta mislite o Reno Lagunama,jeste malo glomazniji ali za razliku od pezoa 307 koji su preko 4000 eu,ove lagune bar po slikama koje su ok mogu naci od 2600 do 3500 u zavisnosti od opreme. Sto je tolika razlika? i sta generalno mislite o tom automobilu... Raspitivao sam se na vise mesta jedni kazu to je pravi automobil drugi ne uzimaj nikako i ne znam sta da mislim.
[ Nocni @ 06.12.2014. 17:09 ] @
‚Laguna je g*vn0 od auta, bolji ti je pežo taj restajling 1.6 hdi 5 puta od nje. Citat: bladebg: Hvala ljudi i ja sam blizi za pezo,nazalost zena zapela za opela :)
Ako se žena pita koje ćeš auto ti voziti mi ti tu ne možemo pomoći... astra je isto slabijeg kvaliteta... ne moraš biti stručan da bi znao šta je dobro... 90% možeš zaključiti na osnovu srednje cijene nekog modela... tržište je izbalansiralo cijene prema potražnji... suština je da nema dobrih kola za male pare.
[ inobradovic @ 06.12.2014. 19:47 ] @
ja sam u par navrata rekao da nebih nikad kupio reno dizel od 2002 do 2009, a benzinca uvek.
[ Ned123 @ 07.12.2014. 07:20 ] @
@bladebg
Prvo da kažem da je ovo moje iskustveno stečeno znanje koje naravno ne mora biti tačno.
Po mom mišljenju:
Kilometraža se vraća onoliko koliko to "prolazi" pa bilo to 50000 ili 200000 km.
Recimo ovako: Ja se trenutno vozim 2 x 25km svaki dan osim nedjelje i od toga 16-17 km po no-limit autoputu + 2 km 100kmph. Ostalo je 50 ili 70kmph
Pri tome samo 2-3 puta upotrebim kočnicu i par puta prebacim brzinu. Ponekad odem malo do BiH (1300km, 100% po autoputu) ili negdje turistički.
Vrlo rijetko, manje od jednom sedmično, vozim po gradu (stanujem na preferiji, 2 km od autoputa).
Parkiram privatno u single garaži a na poslu na prostranom parkingu.
Zadnju godinu dana sam prešao 23000 km ali još ne mogu reći da mi je to godišnja kilometraža :)
Šta misliš u kakvom će stanju biti moj auto nakon (još) 100000km (kupljen je sa 100000km) a u kakvom onaj koji se vozi kreni-stani 90% vremena i češe po uskim gradskim ulicama? Moguće različito održavanje neću pominjati, ovdje je tehnički svake dvije godine i to je period kad se nešto uglavnom mijenja.
Ovdje gdje ja živim, masa ljudi koja kupi nova kola, vozi 5-6 godina po 25000-30000 km bez većih popravki (kočnice, lamela, poluosovine, katalizator, ležajevi, dihtunzi...) i onda ta kola (otvoreno prema riječima prepodavaca) idu dalje na "istok" :) Tim kolima se krpi ono što mora, vraća kilometraža u skladu da izgledom i idu na "plac".
Posebno pazi na dizele zato što je konkretno u DE godišnji porez na dizela značajno veći i NIKO ne kupuje dizel da prelazi manje od 20000-25000km godišnje zato što je to bacanje novca!
Već su kazali ali opet, polovnim kolima se pri kupovini gleda izgled i stanje kritičnih (čitaj skupih) komponenti i to zavisno od marke:
Indikacija puno veće starosti:
- Optička "potrošenost" svega u kolima, posebno ručica mjenjača, volan, obloge papuča, sjedišta, kvake...
- Rasklimanost i nepreciznost prekidača i poluga.
- Već skinut katalizator, nije 100% mjerilo ali bar ti kaže da vozilo sigurno ima preko 140-150000km ako ne i više.
Indikacija većih problema:
- Manžetne poluosovina i špure (!!!)
- Da li negdje nešto slučajno curi bilo to ulje, voda ili nešto drugo?
- Upravljanje: mogući luft i preciznost/zvuk pumpe.
- Mjerenje kompresije cilindara i rasladnog sistema.
- Bilo kakvi neuobičajeni zvukovi iz bilo kod dijela kola pri normalnoj upotrebi.
Generalno stanje vozila:
- U kavnom su stanju kočioni diskovi i ležajevi?
- Koševi amortizera i njihovo stanje.
- OBD dijagnostika i pregled na potencijalne greške.
Svaki pojedini model još pride ima i neke specifične boljke (oni koji nemaju nikakve su ili rijetki ili jako skupi :) ).
Kod Peugeot-a 307 (koji slučajno vozim) neke od nih su:
Pomalo slabe krajnice i čudno okrenute na gore sa šarafom što me malo čudi kao dizajnerko rješenje (moje su otišle nakon 120000)
Relativno slabi prekidači i senzori, kao senzor za kočnicu. Aftermarket dijelovi su opet sasvim OK.
U prvim godinama (i T5 i T6) imaju manje bug-ove na računarima tako da bih preporučio da izbjegavaš sve prije 2004 ili 2005-2006
Prije 2006 imaju jako slabo rješen reostat na kabinskom ventilatoru kada je integralan (30€ dio, 70€ cijeli ventilator ali je zamjena blago rečeno PIA - trebao mi je cijeli dan a nisam baš toliko spetljan)
U većini slučajeva savitljivi kabl na kontrolama ispod volana nije moguće zamijeniti samog nego sa cijelim računarom koji zavisno od opreme vozila ide i do 350€ (ovlašteni servis 700-800) tako da ako slučajno ne radi sirena bježi glavom bez obzira!
Ovo sam čitao na stranim forumima (moj je benzin) i nemam razloga za sumnju da nije tačno: Siemens brizgaljke na dizelima - nemoguć remont i mora zamjena!
Vozilo je onako pomalo teško tako da je bilo šta ispod 100KS mučenje i za motor i za vozača :)
Ne znam cijene dijelova u Srbiji ali ovdje su dijelovi osjetno jeftiniji nego za vozila npr VW grupacije a pritom se radi npr o istom (DE) proizvođaču dijela (!)
Pozdrav
[Ovu poruku je menjao Ned123 dana 07.12.2014. u 08:33 GMT+1]
[ bladebg @ 07.12.2014. 12:18 ] @
Hvala ljudi na odgovorima,ovo za zenu je bila posalica ali stvarno ona zapela za opela ja za pezoa,pre svega sto se ona plasi na osnovu predjasnjeg naseg iskustva sa pezo 206icom u koji smo ulozili preko 2000 eura,a na kraju smo ga prodali za 2100 sa sve novim akumulatorom,novim zimskim gumama itd. Medjutim ja se trudim da ne gledam tako stvari,jer jednostavno znam masu ljudi koji su prezadovoljni pezoom,e sad na osnovu tog jednog loseg iskustva bezati od njega...
Nenade hvala na iscrpnom odgovoru,znaci dosta,hvala jos jednom.
Samo me interesuju te simens brizgaljke na dizelima,ovde je neko napomenuo na prethodnim stranama nikako sa tim simens,samo bosh i izvukao je podatak da kad jedna ta crkne to je samo 500 eu a desava se sve cetiri da crknu i to mu dodje preko 2000 eu kvar... E prvo to sam nekoga pitao skoro i on se nasmejao i rekao da to on misli da nije tacno inace covek se razume koliko toliko u automobile i rekao je u fazonu da to mozda vazi za starije pezoove dizele i pre dosta godina cene ali ne i danas,i da to sad nije slucaj i da nije logicno da kvar izadje 2000 eu skuplje od automobila skoro. Pa neka neko samo ako zna potvrdi da li je to istina za te simens dizne i koliko je otprilike taj kvar da li stoji da je to tih 2000 eura za sve te cetiri.
Isto sto me zanima jeste to oko konjskih snaga ti Nenade si rekao da nista ispod 100 KS sa druge strane u ovlascenom servisu na moje propitivanje o pezou 307 majstor mi je rekao ok nje los,samo nikako od 110 konjskih snaga od tih bezi,samo ove od 90KS gledaj i nabrojao mi je mali milion stvari koje se desavaju kod tih od 110ks od plivajuceg pa nadalje...i od tad ja ni ne gledam te od 110KS nego samo ove od 90KS...
U pitanju je ovlasceni Pezoov servis u Beogradu,pa me to zato i buni takav stav majstora. Druga stvar pezo 307 ima i u 1.4 hdi opciji sa 68 KS,naravno taj ne bih ni uzimao samo se pitam sto su takav pravili ako to nije ni blizu dovoljno,a verujem da nije bas.
I poslednje pitanje kako proveriti koje brizgaljke na dizelima imaju,obicno mi ljudi kazu ne znamo,e sad znam za onu opciju preko onog PG sajta sa ukucavanjem sasije,ali bas ja i ne znam broj sasije svakog automobila koji bi uzimao i time bi ustedeo dosta i vremena...pa me zanima da li postoji neko pravilo tipa uglavnom to i to godiste imaju taj ili ti sa toliko i toliko KS imaju taj...? ili nema pravila.
hvala jos jednom svima na pomoci :)
[ Nocni @ 07.12.2014. 13:36 ] @
Da ti nebi sad objašnjavali razlike i kačili slike tipova motora raznih kubikaža, možda ti je kao laiku najlakše da 2 sekunda otvoriš kutiju sa osiguračima u motornom prostoru tamo na prednjem lijevom unutrašnjem blatobranu... u njoj ti uspravno stoji motorni kompjuter na kojem imaš naljepnicu... simens ili boš... tako ćeš znati koje su ti dizne...
Inače, taj 1.6hdi od 109 ks za koji su ti rekli da nije dobar u stvari je odličan motor... filter čestica se može lako eliminisati a plivajući zamajac je toliko uglađen da pola vlasnika ne znaju da je on tu dok ne pređu ogromnu kilometražu...
Najvažnije prilikom kupovine je da ti profesionalac pregleda vozilo detaljno kako nebi kupio udaran ili izraubovan auto sa vraćanom kilometražom, ili neki koji je vožen kao teretnjak jer takvi prelaze za godinu kao drugi za 4...
[ bladebg @ 07.12.2014. 13:41 ] @
Aha,znaci ta opcija postoji da se tu to vidi. Hvala druze...
Meni je samo majstor tako rekao do 90 konja nikako taj od 110 bilo da je motor 1.6 ili 2.0,e sad jbga valjda zna sta mu dolazi u servis ili nesto je drugo u pitanju sto ja ne znam.
I jos jedno pitanje Ford Focus Tdci...sto je toliko neomiljen u Srbiji? do sada koga god sam pisao bilo je ma nemoj fokus a kad pitam zasto nekog konkretno odgovora nema,a vidim da je on drugi najprodavaniji automobil srednje klase u Evropi. Pa neko vase misljenje o njemu. Posto moguce ako ne nadjem uskoro adekvatan pezo 307 da cu videti neki fokus...
[ KrkaCiC @ 07.12.2014. 13:42 ] @
za zenu je bila posalica ali stvarno ona zapela za opela ja za pezoa
Na kraju ce biti kompromis,opel sa znakom pezoa
[ bladebg @ 07.12.2014. 14:00 ] @
ili obrnuto :)
[ HoT_Steppa @ 08.12.2014. 16:11 ] @
Citat: bladebg:I jos jedno pitanje Ford Focus Tdci...sto je toliko neomiljen u Srbiji? do sada koga god sam pisao bilo je ma nemoj fokus a kad pitam zasto nekog konkretno odgovora nema,a vidim da je on drugi najprodavaniji automobil srednje klase u Evropi. Pa neko vase misljenje o njemu. Posto moguce ako ne nadjem uskoro adekvatan pezo 307 da cu videti neki fokus...
Focus je daleko bolji izbor od 307. Probaj test voznju u nekom Focusu pa ces videti. Neomiljen je jer su placevi puni krseva pa se stice slika da nijedan ne valja. Focus je odlican auto ako je ocuvan.
[ KrkaCiC @ 08.12.2014. 16:49 ] @
Ford Focus Tdci...sto je toliko neomiljen u Srbiji?
Skupe dizne i osetljive na nase gorivo,tj na ovo sto se prodaje kao ED
Potrazi malo po netu pa ces videti o cemu se radi
[ bladebg @ 08.12.2014. 19:37 ] @
Koliko su te skupe dizne? i kako se se odrazava taj problem sa losim kvalitetom goriva?
Ja ne znam,do sada koga god sam pitao za ford kazu ma nemoj,a bez nekog razloga,jednostavno ford ovde nije omiljen,lose ide koliko znam i njegova prodaja,a opet je svuda u evropi posle golfa najprodavaniji automobil. Imam poznanika koji je bas zaludjen fordom i on mi stalno potencira ford,ford,ford,ali eto...
[ KrkaCiC @ 08.12.2014. 19:50 ] @
Ovde ce ti vecina poznanika reci kupi VW,najbolje drzi cenu i najvise se trazi,naravno i skuplji je
Ne znam tacnu cenu,mislim da je oko 150 ili vise e komad,a ima ih 4
Remont je jeftiniji ali nije preporucljiv ako auto sredjujes za sebe
Komsija je kupio fokusa Tddi bas zato sto nema 4 dizne,vec cini mi se samo jednu,i ona je jeftinija,a i nema plivajuci zamajac-kod 1/2 automobila na oglasima plivajuci je pred raspadom
Tddi ima malo drugaciji rad i zvuk,ali ne fali mu nista. Nije potrosac. Inace ima 66 KW.
[ vaske2 @ 08.12.2014. 20:35 ] @
Taj TDDI je ubacivan u Fokusa 1 koji se proizvodio do 2004 godine mislim,a čini mi se da bi on nešto mlađeg Fokusa 2 u kojem se mogu naći samo TDCI motori 1.6 i 1.8.
[ bladebg @ 08.12.2014. 21:56 ] @
hvala ljudi... i da ljudi ovde sta god pitas najbolji je golf,pasat... Za pasata jedno pitanje jel stvarno toliki best bay ili Srbi naduvavaju pricu?
[ Nocni @ 08.12.2014. 23:44 ] @
Što se tiče fokusa restajlinga koji je počeo od 2005 godine on ti ima iste te pežoove motore 1.6hdi kao i 307 od 90 i od 109ks... samo što kod njega nose oznaku tdci ili td ci.
Savjetovati je nezgodno bilo koga šta da kupuje jer su ukusi različiti... Zašto bi tebi bilo ko pričao nemoj kupovati forda uzmi toyotu, ako se tebi sviđa ford...
Citat: bladebg: hvala ljudi... i da ljudi ovde sta god pitas najbolji je golf,pasat... Za pasata jedno pitanje jel stvarno toliki best bay ili Srbi naduvavaju pricu?
Da ne kažem nešto gore ali neprecizna su ti pitanja... pasat se proizvodi već 40 godina a nisi naveo na koji se odnosi tvoje pitanje pa ti zato niko ne može odgovoriti... smiješna je rečenica "da li je pasat best bay"...
[ Zarko Silic @ 09.12.2014. 00:01 ] @
Vazna (najvaznija) komoponenta koja ce opredeliti kupca polovnjaka ka odredjenom brendu je svakao lakoca i cena odrzavanja.
Japanski automobili, ma koliko bili dobro ocuvani i ma koliko bili kvalitetni, ne poseduju ovu komponentu.
[ bladebg @ 09.12.2014. 08:18 ] @
Pasat mislim na pasat koji moze doci u obzir u ovom rangu cene do 4500,to je b5 i b5.5.
Inace znam da smaram sa pitanjima i da idem previse u "sirinu" ali razumite me ne razumem se i nemam bas puno opcija u stvarnom zivotu za ova saznanja. I dalje mi je na prvom mestu pezo 307 1.6hdi ali trenutno je jako slaba ponuda,kad bi znao da ce uskoro biti to poboljsano sacekao bih... Da pojasnim sto mi se Pezo svidja iz prvog razloga sto mi odgovaraju te dimenzije,dakle auto je neke srednje dimenzije,mala potrosnja i pritom svidja mi se fizicki,uvek ide uz ok nivo opreme itd...takodje sobzirom da sam vozio pezoe imam kakvo takvo saznanje o njemu vise nego za druga vozila pa sam i po tom pitanju sigurniji u smislu znam sta mogu ocekivati.
-Opel astra je auto koji ovi stariji,porodica,rodbina hvale jer je Nemac i jer neko tamo ima opelov od pre 30 godina koji ga i dalje sluzi bla bla znate vec pricu i jeftiniji su delovi ali naravno ne znaju da to ne vazi za nove automobile novije proizvodnje,medjutim i od vas i od servisera u njihovom servisu sam dobio informaciju da ako imam drugu opciju,bolje drugu opciju. Pogotovo taj 1.7 H opel.
-Za Ford Focus koji mi se svidja koliko toliko, ko sto rekoh vecina ide sa tom pricom ma kakav ford ili ono da nema fiata ford bi bio najgori automobil-opet sa druge strane to je drugi najprodavaniji auto u Evropi.
-Onda sam se nasao na Reno Laguni,superiska dok mi njih petoro nije reklo da zna jos toliko ljudi cija laguna postala sastavni deo inventar nekog servisa,odnosno malo malo pa je tamo i ne mogu ti ljudi izaci na kraj sa njom.
-Golf 5 je za mene odlican izbor medjutim dzaba kad nemam toliko para,a da ne pricam da onda u tom slucaju ne bi imao ni da odradim servise,uzmem gume ako ih nema i sve ostalo. Postoji mogucnost uvoza tog automobila,ali se jos ne dam na tu opciju,jer je preveliko cimanje i znajuci sve koji bi sa time radili moze da se oduzi. I na kraju krajeva opet to nije neka velika razlika....
Evo moj komsija iz Nemacke uvezao Reno Lagunu 2003 godiste karavana,tamo je platio 1200eu da prevede na nase papire,ocarini,registruje,trebace mu bar jos 800,900eura,a takav isti sam nasao na oglasu za 2400 u Srbiji na nasim tablicama,hocu reci nije to tolika razlika kako ljudi misle.
-Moje potrebe su samo malo veci auto,malo veci gepek zbog recimo decijih kolica dakle da uz to moze da stane jos neka torba,nesto,uglavnom ce se voziti po Beogradu,ali ne samo tu,planiram i da imam auto sa kojim cu moci recimo da odem do neke nase planine(dakle da nema problema na usponima) i sa kojim cu moci mozda nekad da odem do mora ili npr Beca,dakle nisu neke ni velike ni male razdaljine ali gde necu morati da mislim da li ce mi stati usput.
Sad verovatno sve ovo gore o mojim potrebama je smesno,ali recimo ja sa svojim pezo 206 nisam smeo da se usudim igde dalje od npr Tare i tu se pregrejavala na usponima,pa sam onda morao da stajem da spusti temperaturu,a o kretanju na more sa njom ili negde dalje nisam smeo ni da pomislim.
Takodje da mi serviseri ne postanu najbolji ortaci zbog moje ucestalosti odlaska kod njih ili da ne trosim minute samo na njih,sto se Pezoa 206 tice moram istaci da je pretilo da to tako postane.
[Ovu poruku je menjao bladebg dana 09.12.2014. u 11:58 GMT+1]
[ Zarko Silic @ 09.12.2014. 10:47 ] @
Kakav god polovnjak da kupis ne ginu ti serviseri kao ortaci i sa tom cinjenicom bolje covek da se unapred pomiti. Bice mu lakse.
Ako ti se postojeci, stari automobil cesto pregreva, zameni vodeni hljanjak novim.
[ bakara @ 09.12.2014. 11:25 ] @
Citat: Zarko Silic:
Ako ti se postojeci, stari automobil cesto pregreva, zameni vodeni hljanjak novim.
Ma taj pezoov benzinac ima neku fabricku manu, jako cesto sam nailazio na neispravne i pregrejane motore, malo je neobicno da svi imaju problem sa pregrevanjem.
A i ne znam sto se covek zalepio bas za taj 307, lagunu i matoru astru...pa postoji i megane, scenik, citroen, fiat...itd
[ bladebg @ 09.12.2014. 12:04 ] @
Nije benzinac,dizel je u pitanju. I vodeni hladnjak je bio zamenjen,jednostavno na usponima ako ste nekad putovali negde preko debelog brda,redovno se temperatura penjala i redovno sam morao da stajem na bar dva tri mesta.
Sad sam dobio ponudu za Opel Merivu za 3000eura 2005 god,malo je ruznjikav pre svega pozadi,ali sta mislite o ovom automobilu? I ja sam rekao izmedju cega se dvoumim,naravno to ne znaci da svako moze da mi da neku preporuku :)
[ Lavlja_Jazbina @ 09.12.2014. 12:22 ] @
Citat: Pasat mislim na pasat koji moze doci u obzir u ovom rangu cene do 4500,to je b5 i b5.5.
Zasto odustajes tako lako od ovog auta?
Citat: ako ste nekad putovali negde preko debelog brda
Moze se reci da je to pravo brdo,posebno ako ce se testira neki auto.Iz licnog iskustva taj passat (AVF 131KS) i samo 131.Onaj od 100ks bi za razliku od ovog motora bi se primetila razlika.
Znaci nikakvo cipovanje,4 i puni za 5u.Moja preporuka.
[ Zarko Silic @ 09.12.2014. 12:35 ] @
Idea je i lepsi i bolji auto od Merive, mada bi trebali biti isti.
Pogledaj Ideu. Mozda se moze pronaci.
[ bakara @ 09.12.2014. 15:16 ] @
^^ Idea jeste interesantan auto, i cak ima dosta dobro ocuvanih da se nadje.
Jedina mana, bas mali gepek, za auto koji treba biti porodican.
[ bladebg @ 09.12.2014. 20:01 ] @
Citat: Pasat mislim na pasat koji moze doci u obzir u ovom rangu cene do 4500,to je b5 i b5.5.
Zasto odustajes tako lako od ovog auta?
Citat: ako ste nekad putovali negde preko debelog brda
Moze se reci da je to pravo brdo,posebno ako ce se testira neki auto.Iz licnog iskustva taj passat (AVF 131KS) i samo 131.Onaj od 100ks bi za razliku od ovog motora bi se primetila razlika.
Znaci nikakvo cipovanje,4 i puni za 5u.Moja preporuka.
Ne odustajem,samo jednostavno sa pasatima do sada nisam imao nikakvo iskustvo,malo su jace cene i generalno vidim da su malo vise prelazili ali nema veze,nije strasno,moze u nekom smislu i on da dodje u obzir,kad vec ljudi hvale.
Gepek bi trebao da bude malo veci,ne treba mi bas ni sleper pozadi,ali onako ko sto rekoh decija kolica plus poneka torba,eto.
[ bladebg @ 09.12.2014. 20:10 ] @
I da ne bude zabune Debelo brdo sam spomenuo cisto kao opis gde mi se to desavalo,ne idem tuda vise od dva tri puta godisnje,da ne mislite da mi treba automobil zbog takvih brda :) Vozice se po Beogradu...
[ janjam @ 10.12.2014. 13:22 ] @
a fiat bravo?
Iz mog iskustva (imam ga cetiri i po godine, a uzet polovan kada je bio dve godine star) prilicno kvalitetno odradjen automobil, i ja sam potpuno zadovoljan.
On ima i gepek koji je medju vecim u klasi (400 litara), a to si napomenuo kao bitnu stvar za tebe.
Mana je recimo manje mesta na zadnjim sedistima... ali opet ne bih rekao da je bas neprihvatljivo malo mesta.
E da, jos jedna prednost je... da je bas lep :-)
Mada sad nesto razmisljam (nisam u Srbiji pa ne znam kako se krecu cene)... mozda bas on i ne moze da se uklopi u 4500e, verovatno bi trebalo da se ispruzis makar to 5K.
[ bladebg @ 10.12.2014. 14:47 ] @
najeftiniji primerak je 5000,inace su skuplji
[ bakara @ 10.12.2014. 15:07 ] @
Pogledaj renault scenik, ima sasvim solidnih primeraka za te pare, a to je pravi porodican automobil.
[ inobradovic @ 10.12.2014. 17:11 ] @
idea je predobra ali premala za njega, posto si pomenuo merivu slican je c-max .
i tako imas puno vozila samo treba polako smanjivati kriterijum i doci do necega i bas me interesuje kako ce se zavrsiti ova prica .
[ bladebg @ 10.12.2014. 19:00 ] @
Reno Senik iz nekoliko razloga ne zelim,prvo dok sam prodavao Pezo 206 nekoliko njih je dolazilo sa pricom o zameni za Reno Senik ili pak da prodaju Reno Senik pa bi da uzmu pezo,sto mi nikako nije bilo logicno preterano. Pritom su cenili automobil manje od onoga koliko sam ja cenio Pezo 206.
Takodje na ovoj temi je neko izvukao podatak da se preko prodaju masovno jer imaju neku "gresku"
Trudim se inoobradovic da kristalisem kriterijume neke,nekako za svaki automobil sam cuo od nekoga ma los je,ali ovaj je dobar,onda se raspitam za taj preporuceni neko mi kaze ma gde taj taj i taj to i to sto ne vidis ovaj,pa onda se raspitam za treci...i tako u krug :) Bio sam zapeo za Opel Astru i zena i ja,medjutim onda sam stupio u kontakt sa covekom koji radi u njihovom ovlascenom koji mi je svasta napricao.
Ima jedan pezo koji mi se svidja,ali cekam da mu padne cena,ceni 4000,ali nema zimske gume i jos par sitnica,a nece da spusta,do pre nedelje dve je bila 4100 pa je spustio na 4000,medjutim posto nije neki period za prodaju,a pritom znam i po sebi prodavao sam Pezo za 3000 a prodao ga posle 6 meseci za 2200 da postoji mogucnost da spusti jos. Kad bi spustio na 3600-3700 verovatno bi taj uzeo naravno uz prethodnu proveru,jer bi onda imao i da odradim neke serviscice,kupim zimske gume i tako to... Ali opet nije to izgledna kupovina.
Neki mi savetuju da pricekam jos,ne znam vise,puna mi je glava cele price. I prodaje i kupovine...
[ bakara @ 11.12.2014. 11:39 ] @
idea je predobra ali premala za njega, posto si pomenuo merivu slican je c-max .
Tacno, C-max je takodje odlican porodicni auto, vredi i njega gledati mada ih ima manje od scenika.
Citat: bladebg: Reno Senik iz nekoliko razloga ne zelim,prvo dok sam prodavao Pezo 206 nekoliko njih je dolazilo sa pricom o zameni za Reno Senik ili pak da prodaju Reno Senik pa bi da uzmu pezo,sto mi nikako nije bilo logicno preterano. Pritom su cenili automobil manje od onoga koliko sam ja cenio Pezo 206.
Takodje na ovoj temi je neko izvukao podatak da se preko prodaju masovno jer imaju neku "gresku"
Bas bih voleo da vidim kako izgleda taj senik koji je jeftiniji od pezoa 206 (da podsetim da pricamo o autu koji kosta 4500)
Istina je da to nije bas klasican auto i da mnoge ljude plasi da ga poseduju, mada ispod haube sve je isto...kao reno megane ili P307
[ bladebg @ 11.12.2014. 12:42 ] @
Meni su nudili zamenu Reno za Pezo 206,drugi je bio u manjku 100e pa mi je trazio da spustim cenu pezoa na 2400,jer ima samo para koje ce obezbediti prodajom svog senika kojeg ceni 2400 pa mi je cak i nudio i on zamenu.
Sad ne znam,mozda gresim...takodje je ino dao neki sud o njima:
senika dizela ti nebih preporucio, gledam po oglasima u ch svi renoi dizeli jeftini su pocrkali ili turbo ili dizne ili samo pise u oglasu crko motor ili ne pali,
nema slupanih, svi pocrkali zato bi ti preporucio da ih zaobidjes
[ bakara @ 11.12.2014. 15:29 ] @
Citat: bladebg: Meni su nudili zamenu Reno za Pezo 206,drugi je bio u manjku 100e pa mi je trazio da spustim cenu pezoa na 2400,jer ima samo para koje ce obezbediti prodajom svog senika kojeg ceni 2400 pa mi je cak i nudio i on zamenu.
Jedino ako su ti nudili senik 1, posto u oglasima senik 2 gotovo da nema ni jedan koji je ispod 2600 a mi pricamo o 4500e za koji mozes da kupis 2008 god.
Nemam nameru da te ubedjujem...
ali razmisli da taj isti motor vozi bar trecina evrope dal u seniku il` u nekim drugim modelima...
[ dusans @ 11.12.2014. 15:41 ] @
Na svim motorima se desi da crkne turbina, pa je zameniš ili remontuješ.
Jedino sam se za renoove motore naslušao da ne samo
da crkne samo turbina, već usput hoće da uništi i motor.
Tako da zbog te boljke ne bih nikome preporučivao kupovinu tih motora.
[ inobradovic @ 11.12.2014. 16:14 ] @
to sto sam rekao moze svako proveriti na sajtu polovnih auta da ih ima mnogo neispravnih.
[ bladebg @ 11.12.2014. 17:11 ] @
Citat: bakara:
Citat: bladebg: Meni su nudili zamenu Reno za Pezo 206,drugi je bio u manjku 100e pa mi je trazio da spustim cenu pezoa na 2400,jer ima samo para koje ce obezbediti prodajom svog senika kojeg ceni 2400 pa mi je cak i nudio i on zamenu.
Jedino ako su ti nudili senik 1, posto u oglasima senik 2 gotovo da nema ni jedan koji je ispod 2600 a mi pricamo o 4500e za koji mozes da kupis 2008 god.
Nemam nameru da te ubedjujem...
ali razmisli da taj isti motor vozi bar trecina evrope dal u seniku il` u nekim drugim modelima...
U pitanju su bili stariji modeli ako se ne varam jedan 2003 a drugi 2004...tesko da bi neko automobil pa makar bio jugo a da je iz 2008 davao u zamenu za pezo 206 iz 2003 godine :)
Ne ubedjujes me i ne shvatam to tako,stavise pomaze mi diskusija jako.
[ etjen @ 11.12.2014. 17:47 ] @
dci motori su sjajni motori. Preporuka ide za 1.9 (čisto iz razloga jer je km nepoznanica a onda bolje da je 1.9 jer je izdržljiviji)
Sve u svemu, najbitnije je da je auto normalno održavan i da imaš predstavu koliko je prešao. Sve te priče da dci ne valja su samo iz
jednog i jedinog razloga - svi ti automobili su prešli ''Boga oca'' i vraćane su km i onda ljudi misle dreš motor...
Ne možeš dobar auto da kupiš jeftino, jednostavno ne možeš. Ni prijatelj ti neće dobar auto dati jeftino a kamoli da završi na oglasu.
[ bladebg @ 11.12.2014. 19:07 ] @
Naravno,zato i ne gledam automobile cija je cena po hiljadu dve evra niza od nekog proseka
[ bladebg @ 15.12.2014. 22:54 ] @
Imate neko misljenje o Renault Meganu 1.9 DCIiju? Zao mi je sto je izbor limuzina jako los,a one su mi se jako svidjaju. Potrosnja je malo veca preko 8l po gradu,ali to je sve otprilike sto znam o njihovim manama.
[ jesus alejandro @ 20.12.2014. 18:25 ] @
Da li si razmišljao o Alfa Romeo 156 sportwagon 1.9 jtd(m), restilizovani model 2005-to godište. Može da se nađe za 3500e registrovan, od vlasnika ne sa placeva. Neuništiv motor, jtdm sa 140 konja ide kao mećava, troši ispod osam litara u gradu. Veliki servis oko 200e, mali servis 7000 dinara. Delovi za ovaj auto maltene na svakom ćošku i nisu skupi. Karavan je prelep, sa sasvim solidnom ponudom prostora, dosta opreme u ovom cenovnom rangu. Koliko god ljudi imali predrasuda o ovom autu, dosta greše. I sam sam vlasnik ovog karavana, pre toga sam imao Peugeot 206 1,1, ništa skuplja vožnja niti održavanje mi nije u odnosu na manji auto. Pre nego što sam ga uzeo pričao sam sa taksistima, auto koji nudi najviše za uloženi novac, teško je naći auto u toj klasi sa toliko opreme za taj novac. Eventualno Lancia Lybra, s tim što se meni kod ovog drugog nešto preterano ne dopada dizajn.
[ bladebg @ 23.12.2014. 15:20 ] @
pa iskreno nisam,jer za njih sam cuo dosta losih stvari,e sad...to su samo price ljudi. No ne svidja mi se nesto,niko u mom okruzenju ne vozi i onda jbga...
[ KrkaCiC @ 23.12.2014. 15:53 ] @
Citat: bladebg: pa iskreno nisam,jer za njih sam cuo dosta losih stvari,e sad...to su samo price ljudi. No ne svidja mi se nesto,niko u mom okruzenju ne vozi i onda jbga...
Zanimljivo
Vozio si pezo 206 koji je kutija od auta,ulozio si vise nego sto vredi,i na kraju izvukao deo tog novca,a za drugi automobil si cuo da je los
Bez uvrede,ali ovo bas nema smisla
Ne bih da preokrecem temu u temu o AR ali postaje nebitno o kom automobilu se radi,bitno je da nije krs,kao sto su vecina Alfi kod nas,pogotovu dizel modeli. Te alfe koje mozes kupiti za 1500e su rupe,kao tvoj bivsi auto,ali zato dobar primerak ce vredeti sigurno duplo vise,i preko,ali ga treba naci. Dakle,sve u svemu,alfa jeste dobra kupovina,ali samo ako nadjes pristojnu,drugacije nikako.
Kupi lepo golfa ili skodu i uzivaj,oni su bar "jeftini" za odrzavanja,a i ne kvare se
[ bladebg @ 23.12.2014. 19:05 ] @
Ne vredja me druze...posto sam i ja u debeloj konfuziji oko svega i najradije bi uzeo pare koje sam spremio za polovan automobil i sa njima uradio nesto pametnije. Do sad nijedan auto za koji sam se raspitivao nema prodju kod 51% ljudi koje sam pitao
Pezo 307- Krs bre,glupi Francuzi,elektronika,ma bezi od njega,ali kako ovaj kaze da je dobar,ma kakvi dobar to kriju koliko se kvari nece da priznaju da su ispali ovce
Reno Laguna- Gde taj nadje,Zika,Pera,Mika stalno sa svojim lagunama u servisu,elektronika ma gde Francuz
Golf 5- Ma daj nije to golf 2,kvari se isto,skupe popravke a i realno ne vredi toliko,pride se kradu
Mazda,Nisan i ostali zutaci- gde to,pre ces naci prase u Teheranu nego dobrog majstora za te zutace
Ma opeli su zakon pa mi onda glavni serviser u njihovom servisu kaze ma znas,bolji ti je neki peti.
I tako u krug druze...stoga prica je rasirena i vise nego sto treba,da sada ulazim u novu pricu sa novim modelima o kojima nista nisam cuo. Ne kazem da je Alfa Romeo los auto,kazem da je polovan Alfa Romeo koji se prodaje u Srbiji los auto. Znam da ne mora to tako biti ali je sansa nekih bar 75% da je to tako.
E sad,ko razume razume.
Gledao sam par automobila ovih dana koje bih kupio da su kao u oglasima,medjutim uzivo nisu i sta ces,ne znam vise,stvarno nisam pametan oko ovih stvari nikad ni bio,ali sad sam mnogo gluplji definitivno.
Gledao sam neke pezoe jedan cim se upali upale se sve moguce lampice koje pokazuju gresku,kaze prodavac ma to je zbog akumulatora,da vazi. Drugi presao 150.000 a nema pola menjaca,soferka menjana i jos par sitnica, gledao neke opel astre ali ubise me ledja.
U svakom slucaju javljacu se redovno ovde kad bude bilo novosti... Svaka preporuka je naravno dobrodosla i dalje,posto ishod nije ni na vidiku.
[ bakara @ 23.12.2014. 19:11 ] @
Ti si pun predrasuda...tako se ne kupuje auto.
[ bladebg @ 23.12.2014. 20:12 ] @
Pa moze biti...ali ne mora da znaci :D
Izmedju ostalog imao sam jako lose iskustvo sa Pezoom,pa i dalje mi je prvi pik 307ica za koje se pouzdano zna da je kvarljivija roba od 206tice prethodne,tako govoreci ispada da nemam predrasude.
Ali jednostavno stavio sam sebi zadatak da ovaj put moram kupiti nesto iole pristojno,jer jednostavno nemam para za greske. Muka mi je vise od servisera koji su pride u vecini mojih slucajeva gamad,kao sto mi je i muka od osecaja kad krenem negde na put razmisljam da li ce me ostaviti usput negde i jednostavno se raspitujem na milion strana,trazim iskustva i sve ostalo i epilog je prethodna poruka.
[Ovu poruku je menjao bladebg dana 24.12.2014. u 07:37 GMT+1]
[ bladebg @ 28.12.2014. 22:42 ] @
Samo da javim kupovina ceka neku malo bolju ponudu,dosta pregledanih vozila,dosta losih vozila i pritom dosta malo ponude...Tako da ostajem pa tamo posle praznika,nastavljam neku potragu.
[ vladd @ 29.12.2014. 11:38 ] @
Meni samo jedno nije jasno.
Naslusao si se kojekakvih "urbanih"(mada je preciznije reci seljackih) legendi, i dosao si da NAM plasiras doticne nebuloze.
SVAKI krs je KRS, ma koji bedz imao na haubi, ili pristojno vozilo, ako je pristojno odrzavano.
Vezivati se za olaka blebetanja prosto ne vodi nicemu, eventualno da "savetodavcima" iskesiras doticne pare, pa neka ti oni "odaberu" vozilo..valjda ce biti i vuci siti i krsevi na broju.
Za kupovinu vozila doticna cifra NIJE BITNA, bar ne na balkanu, posto dugogodisnje iskustvo sa mentalitetom kaze da ko god se u toploj fotelji "odrekne" neke svote novca, kao "limita" za kupovinu, na kraju pazari 50% skuplji auto..
I NIKO ne gleda eventualne dodatne troskove, niti IKO ulozi 50-100 evra u "trazenje", odnosno proveru odabranog vozila..
Prema tome, spremi 4500, i spremi nekog rodjaka da ti pozajmi jos eventualno 2000 evra, i polako kreni da trazis auto koji TEBI odgovara..za namenu, sa sto manje "alternativnih" potreba..tipa "veliki" gepek ili "nosac bicikla"..takve zeljice mogu da kostaju znacajno, a realno da se ne koriste..
Mislim, jeftinije je taksijem preneti par bicikala, periodicno, nego u startu dati 1000 evra vise...
Uglavnom, definisati velicinu vozila, recimo da bude dizel(sto manje kubikaze, radje 1.3-1.6 nego 1.9-2.0, i samo da nije SDI), kao najekonomicnija opcija, posmatrati STO MLADJE(moguce) vozilo sa servisnom istorijom..pa koje se uklopi u zelje i eventualne trenutne i naknadne troskove...
Kako god da se zove brend..
[ bladebg @ 29.12.2014. 22:04 ] @
Ne prosipam,pricam onoliko i sto (ne)znam. Temu sam otvorio konkretno o mojoj kupovini,nisam dosao na temu gde Zika postavlja pitanje sta bi mogao da kupi i trazi misljenje za neki automobil pa onda da ja prosipam kako ovaj ne valja,kako onaj ne valja jer sam cuo tako. Dakle tema je direktno moja stvar,moj problem i imam mogucnost da odlucim nekome kome cu poverovati i ciji cu savet uzeti za ozbiljno ili odbaciti. To prvo,dakle ne slazem se sa tvojim prvim stavom.
Ovo ostalo generalno sam iskristalisao potraznju to je da bude Dizel,samo pre od 1.6 do 2.0 iz prostog razloga sto mi treba jaci automobil od onog koji sam imao a bio je 1.4, naravno sto mladje i pritom nisam uskogrudo vezao se za odredjeno vozilo.
Nije mi problem da iskesiram 100eura za majstora koji ce auto detaljno pregledati,kao ni to da po kupovini odmah odradim sve servise,to mi je vec u "budzetu" predvidjeno. Automobil da bude veci od punta,pezoa 206,da ima veci gepek,ne treba mi da prevozim telad ili karavan,ali jednostavno porodican sam covek i vise mi je muka trpanja po sedistima,ispod nogu i sl stvari,torbi i kesa. Da gepek bude nekih 350 do 400 litara i odlicno.
Sve ostalo su finese model,boja,pa i brend, i manje vise sve ostalo. Koliko god mozda ovde delovao malo naporan i kao neko ko trazi dlaku u jajetu nije tako. Mnogo je malo bitno da li je mazda ili pezo da li je crn ili siv (ajd ne bih bas mozda zuti uzeo :D ), da li je sa full opremom ili nema bas sve moderne stvarcice i ostalo.
Sto se para tice ja za auto nemam da izdvojim vise od tih nekih 4000 plus sve te stvari koje sam nabrojao gore,da ulazim u dugove necu iz nekog svog principa. Mislim ja sam svoj automobil 2003 godiste sa ful opremom prodao za 2000 eu,valjda ce se naci neki pristojan za te duple pare.
[ bakara @ 29.12.2014. 22:35 ] @
Dobro de...ovo sto smo dosad preporucivali uvek si nalazio manu, ajmo sad ovako.
Na osnovu dosadasnjih saznanja...
Ja tebe vidim kao buduceg ponosnog vlasnika jednog golfa 4, mislim da bi tebi taj auto najbolje pristajao.
Sta mislis?
[ inobradovic @ 30.12.2014. 08:29 ] @
eto recimo pre 3 nedelje sam ti preporucio c-max sta si recimo po tom pitanju uradio ?
mali je golf 4 za njega, jedino karavan.
[ bladebg @ 30.12.2014. 08:33 ] @
Jedna od uzih opcija jeste golf 4...i svakako cu njih gledati,samo da prodje ovaj kijamet i praznici. Generalno za te pare koje imam moze da se bira,samo sto mi deluje da je skucen dosta posebno pozadi i jedina mana za mene i moj ugao gledanja sto obicna ne karavan verzija ima zapreminu gepeka od samo 245 litara,toliko ima i Pezo 206. To mi je premalo.
[ etjen @ 30.12.2014. 08:41 ] @
Uzmi lepo Megana II i uživaj. Verujem da za 4 hiljade može da se nađe neki dobar oko 2005-og godišta.
Gledaj samo one koji su 300-500 Eura veće početne cene od prosečnih, i eto auta.
[ bladebg @ 30.12.2014. 12:56 ] @
eto recimo pre 3 nedelje sam ti preporucio c-max sta si recimo po tom pitanju uradio ?
mali je golf 4 za njega, jedino karavan.
nisam gledao c max,negde to mi je neka poslednja opcija ti minivanovi,ne kazem da su losi naprotiv,ali mi se fizicki ne dopada toliko. Cak mi je od njih Zafira najlepsa meni bar,ali je ona zato glomaznija i od merive,senika i c maxa. Ko kombi. Pokusao bih prvo da nadjem neki hecbek eventualno limuzinu,pa ako bas ne ide onda dolazi u obzir i mini van. Nadam se da me razumes,da ne bude da sam debilko kome preporucuju svasta a on ne mrda prstom niti iz fotelje. To je neka poslednja opcija koja moze doci u obzir.
Renault Megane 2 je isto ok opcija samo ne hecbek koji mi je pozadi jedan od uz fiat multiplu od najruznijih automobila,vec limuzinu. I gledao sam par komada,medjutim recimo nasao sam jedan sa super opremom i svime ali jednostavno unutrasnjost je previse ostecena za zvanicnih 180.000 km evo vam na slikama cak i ne deluje toliko lose
http://images2.polovniautomobi...76380/1039beb39cc5-800x600.jpg
Sa druge strane sam video jedan Megane 2 limuzinu koja mi ne odgovara u nekom drugom smislu cena i jos neke gluposti koja je presla 210.000km zvanicno dakle 30.000 vise od ovog gore primerka pa nije tako ispucana koza i materijal iznutra.
[ vaske2 @ 30.12.2014. 13:30 ] @
Jedna od uzih opcija jeste golf 4...i svakako cu njih gledati,samo da prodje ovaj kijamet i praznici. Generalno za te pare koje imam moze da se bira,samo sto mi deluje da je skucen dosta posebno pozadi i jedina mana za mene i moj ugao gledanja sto obicna ne karavan verzija ima zapreminu gepeka od samo 245 litara,toliko ima i Pezo 206. To mi je premalo.
Zapremina prtljažnika Golfa 4 je u proseku klase te je 330 litara, dok je kod verzije 4MOTION (pogon na sva 4 točka) zapremina prtljažnika skromnih 245 litara, što je posledica ugradnje zadnjeg diferencijala. Bora tj Golf 4 limuzina ima zapreminu prtljažnika od sasvim korektnih 455 litara, dok Golf karavan ima zapreminu od 460 litara a isto toliko i Bora karavan. Karavan VW označava imenom VARIANT!
[ Nebojsa Milanovic @ 30.12.2014. 13:39 ] @
Bora osim velike zapremine ima i vrlo pravilan oblik gepeka, veliku dubinu i visinu, tako da se neočekivano puno stvari može smestiti u njega.
Suprotan primer je Honda Accord koji na papiru mislim da ima i više litara, ali oni su mnogo manje upotrebljivi zbog nepravilnog oblika gepeka, koji je posledica loše ugrađenog multi-link ogibljenja (ali i drugih propusta).
[ bladebg @ 30.12.2014. 14:33 ] @
Pa kakve su Bore? Koja je verzija najbolja? Bora mi se generalno dopada,brat ju je imao iako je imala dosta kvarova i bagova (nista preveliko) svidja mi se i udobnost,komfor i kako je isla. Sa time sto se njemu isplatila jer je radio sa njom na taksiju u suprotnom zbog te proklete elektronike i ostalih stvari... Odrzavanje,kvarovi,mane,vrline?
Slazem se za gepek da sve zavisi,moj Pezo 206 ima 240 l, seat ibica koju trenutno vozim ima vecu zapreminu ali vise stvari je stajalo u pezo,bio je bolje odradjen.
[ vladd @ 30.12.2014. 15:09 ] @
Bora je svakako bolja opcija od golfa4. Mada ne postoji g4 mladji od 10 godina.
Bolja je opcija G5, ali ako se bas odluci za nezgodan brend(nezgodan u smislu skupog odrzavanja, i velike popularnosti medju preprodavcima i prevarantima), onda je najbolja opcija Jetta, njih najmanje "cene" preprodavci.
Nabavka od "prvog" vlasnika je prakticno nemoguca. Uzimanje VW brenda treba razmatrati samo kupovinom u inostranstvu, Nemacka ili Svajcarska..sve ostalo je macka u dzaku.
Medjutim, za 4500 evra moze da se nadje odlican Megan, ovi ofucani primeri su za siroko izbegavanje, bez upustanja kako je nastalo i koliko se "malo" preslo...
[ bladebg @ 30.12.2014. 16:22 ] @
hvala brate! to je neko i moje misljenje koje se tvojom porukom potvrdilo samo. VW je prilicno nesiguran izbor jer ih ima mnogo kradenih,mnogo se krade i pritom masu njih koji su uvezeni su prelazili 400-500 000km i onda im je ovde spustana kilometraza. Pritom sam skoro gledao neku emisiju gde se prica da u Nemackoj postoji veliki problem vracanja kilometraza i gde prema njihovim proracunima svaki drugi automobil u Nemackoj ima vracenu kilometrazu,dakle nisu ni oni imuni na to,pa onda dodje neki nas tosa jos vrati i eto,kupis ne macku u dzaku,nego atomsku bombu u dzaku. Naravno to vazi i za ostale automobile,ali ipak su VW najpopularniji za to.
Izbor je i dalje izmedju:
Renault Megane 2 limuzine
Pezoa 307
...
I naravno bilo kog automobila koji moze da upadne u obzir sa svojim ok stanjem,cenom i svime ostalim... opel astra H,opel vectra c,mozda Mazda, gledam i A3....
Nazalost trenutno je ponuda vise nego premrsava,bas slaba. Valjda ce od sredine januara biti bolje... Jbga i ja nadjoh vreme kad cu prodati auto i kupovati "novi" :)
hvala vam ljudi.
[ Nebojsa Milanovic @ 30.12.2014. 16:28 ] @
Vrlo se može kupiti VW u odličnom stanju.
Problem je jedino što ne može biti jeftin.
[ bakara @ 30.12.2014. 16:29 ] @
Citat: bladebg: hvala brate! to je neko i moje misljenje koje se tvojom porukom potvrdilo samo. VW je prilicno nesiguran izbor jer ih ima mnogo kradenih,mnogo se krade i pritom masu njih koji su uvezeni su prelazili 400-500 000km i onda im je ovde spustana kilometraza.
Eto ti ga sad...ni golf ti ne valja ccc
Izbor je i dalje izmedju:
Renault Megane 2 limuzine
Pa megane ti je isto sto i scenik a to si vec cuo da se kvari...
A pezo znas i sam da se kvari, jel tako?
[ bladebg @ 30.12.2014. 17:19 ] @
Senik nisam cuo,vec je korisnik ovde to napomenuo da se ne uzima. Ali ok,shvatili smo... I nije da mi golf ili jos gore vw ne valja,nego mi ne valjaju oni koji se valjaju u Srbiji i koji se kradu u Srbiji.
Nebojsa u pravu si,ali ja kad dajem svoje misljenje dajem u okviru onoga sto mi treba i onoga koliko mogu para izdvojiti...Znam i ja da moze da se nadje svaki automobil u vrh stanju ali da za njega moras da platis onoliko para za koje da imas sigurno taj automobil ne bi trazio. Mislim verujem da mogu i golf 4 naci u vrh vrhova stanju od mozda prvog vlasnika sa kilometrazom koja je prava i odlicnim stanjem,ali taj ceni skoro 6 000 eura i video sam jedan takav,e ali je caka da imam 6.000 eura sigurno ne bi trazio golf 4 iz 2003 godine nego bi verovatno trazio golf 5 iz nekog 2006/7 godista i tako u krug. Nadam se da me razumete :)
[ Nebojsa Milanovic @ 30.12.2014. 17:29 ] @
Citat: bladebg: ...e ali je caka da imam 6.000 eura sigurno ne bi trazio golf 4 iz 2003 godine nego bi verovatno trazio golf 5 iz nekog 2006/7 godista i tako u krug. Nadam se da me razumete :)
U tome i jeste caka.
Problem je "samo" da se shvati za novac koji imaš nije najbolje kupiti najmlađi auto i/ili auto koji ima najmanje km na satu.
Kada to shvatiš (ako shvatiš), otvara ti se put da za svoje novce kupiš najbolji auto.
A on sigurno nije najmlađi, a često nije ni sa najmanje km na satu.
[ Zarko Silic @ 30.12.2014. 17:32 ] @
Sve vise mi to naginje na 100 babica, kilavo dete.
[ bladebg @ 30.12.2014. 17:38 ] @
@ Nebojsa
Naravno,ne sporim da je to potpuno ispravno misljenje i razmisljanje i da tako treba,ali uvek razmisljas da mozda mozes naci i noviji automobil koji nije krs i da nije nemoguce da prodjes i kupis nesto dobro a novije. Jednostavno tesko je iskontrolisati sam sebe, iako podrzavam tvoj stav koji jeste ispravan.
I pritom je pojam "najbolji" automobil relativan...nekome je najbolji automobil onaj koji ce ici 300 na sat,nekome onaj koji izgleda besno,nekome onaj koji ima neku odredjenu vrstu opreme,nekome onaj koji se ne kvari uopste,nekome samo da moze da preveze od tacke a do tacke b,nekome nesto peto i tako.
Ja bi voleo da za ove pare koje imam nisu velike ne kazem,ali opet polazim od sebe sta sam ja prodao? prodao sam automobil 2004 godiste sa full opremom za 2000 eura...da je nemoguce da ne mogu naci pristojan automobil za 4000 eura koji ce mi samo ostvariti neke zamisli i zelje koje imam. Ali ne znam,sve je nekako stvar srece.
[ KrkaCiC @ 30.12.2014. 17:49 ] @
Citat: bladebg: Naravno,ne sporim da je to potpuno ispravno misljenje i razmisljanje i da tako treba,ali uvek razmisljas da mozda mozes naci i noviji automobil koji nije krs i da nije nemoguce da prodjes i kupis nesto dobro a novije. Jednostavno tesko je iskontrolisati sam sebe na taj nacin iako podrzavam tvoj stav koji jeste ispravan.
I pritom je pojam "najbolji" automobil relativan...nekome je najbolji automobil onaj koji ce ici 300 na sat,nekome onaj koji izgleda besno,nekome onaj koji ima neku odredjenu vrstu opreme,nekome onaj koji se ne kvari uopste,nekome samo da moze da preveze od tacke a do tacke b,nekome nesto peto i tako.
Ja bi voleo da za ove pare koje imam nisu velike ne kazem,ali opet polazim od sebe sta sam ja prodao? prodao sam automobil 2004 godiste sa full opremom za 2000 eura...da je nemoguce da ne mogu naci pristojan automobil za 4000 eura koji ce mi samo ostvariti neke zamisli i zelje koje imam. Ali ne znam,sve je nekako stvar srece.
Citat: bladebg:nekome onaj koji se ne kvari uopste
Veruj mi,takav bi se svima dopao ali ne postoji
Citat: bladebg:ali uvek razmisljas da mozda mozes naci i noviji automobil koji nije krs i da nije nemoguce da prodjes i kupis nesto dobro a novije
Naravno da mozes. Ali,zar nisi ti u svoj auto ulozio 2000 i prodao ga za 2000? E sad zamisli nekog tipa koji je pre 7 god kupio nov auto i kesirao 15000e i zar mislis da ce ga on prodati za 4000? Ali za 6-7 hoce sigurno
Bez uvrede,ali realno nikad neces kupiti auto,ali nikad,ako tako nastavis. Svakom ces naci neku manu. Ni taj scenik nije raspad kao sto mislis,da je toliko g*vn0 ne bi dolazili u Srb sa x00 000 kilometara-ali su zato maksimalno vozeni i napravljeni na krseve.
Za svaki model imas manu,dakle u fazonu plavusa bolje mesa,a crnka ima duze noge,ali sve su rawe
Dakle,najbolje je da odes na neki auto plac,ili na pijacu,gledaj automobile i onaj koji ti se svidi pogledaj,provozaj,dogovaraj cenu....
[ bladebg @ 30.12.2014. 19:02 ] @
Naravno Krko,u pravu si.
Ja trenutno to pricam sa vama i razmenjujem neka iskustva ali i dalje ostajem pri svojoj tvrdnji da je moguce naci ok automobil za te pare,moj prvi izbor je Pezo 307 iako mi verujes na konto svog automobila sa kojim sam prosao sito i reseto bar jos jedno 10tak ljudi,majstora govorilo bezi od njega,dakle nije da bas nemam nikakav svoj stav i da radim kako vetar duva. Ja mislim da za te pare mogu naci pristojan automobil koji ce me sluziti narednih nekoliko godina bez nekih vecih izdataka i kvarova. Opet,to je stvar srece,nadam se da cu nju imati.
Trenutno kazem ponuda je vise nego slabasna,svuda... Pritom placeve iskreno ne gledam,isao sam na par ali cisto da vidim automobile jer u mnogima nisam ni sedeo a kamoli vozio pa da vidim dimenzije,kako izgledaju i sl,a da tamo kupujem,tesko cu se odluciti.
Ili ako neko zna neki pouzdan plac,slobodno neka preporuci,da nisu prevaranti i sl.
[ KrkaCiC @ 30.12.2014. 22:08 ] @
Kad vec pominjes placeve,drugar je pre skoro 3 godine kupio "ozloglasenu" alfu 156,1.8 ts,i za to vreme nije imao bas nikakvo ulaganje u auto,sem benzina,i redovnog servisa. Nije presao neku zavidnu kilometrazu,ali,eto,bez kvara,cak je i trap u dosta dobrom stanju
Inace,ne "gazi" je cesto,ne leti preko rupetina,u sustini pazljiv je vozac. Ne secam se tacne cene,ali nije je ni platio mogo u to vreme,otprilike neki prosec. Nikad nije bila na plinu,samo benzin.
E sad,da li se njemu posrecilo,ili sta vec ???
[ bladebg @ 30.12.2014. 23:10 ] @
Pa ja ne kazem da su svi placevi lopine... hvala Bogu ima i normalnih,ali iskreno ne preterano puno ili ja bar ne znam za njih. Ali opet naglasavam jako je bitna sreca u kupovini polovnjaka.
Ja znam pojedince koji su drzali ili i dalje drze neke placeve i sta rade i sta uvoze...uvoze krntije bukvalno na izdisaju koje kupuju preko za par stotina evra a ovde prodaju za par hiljada,properu kod mog druga za 1000 dinara,vrate kilometrazu 300,400 000 kilometara i po mogucstvu drze auto po nekoliko meseci i do godinu dana dok nekom nesrecniku ne uvale.
Hvala ali ne hvala :)
naravno svaka "dojava" gde ima plac pristojan a da ne odise ovim gore stvarima je dobrodosla.
[ vladd @ 31.12.2014. 09:02 ] @
Citat: Nebojsa Milanovic:
Problem je "samo" da se shvati za novac koji imaš nije najbolje kupiti najmlađi auto i/ili auto koji ima najmanje km na satu.
Kada to shvatiš (ako shvatiš), otvara ti se put da za svoje novce kupiš najbolji auto.
A on sigurno nije najmlađi, a često nije ni sa najmanje km na satu.
I to je deo velike istine.
Izabrati automobil vise nije uopste lako, ogroman izbor a malo novca. I kod kupaca i kod prodavaca.
Odrzavan auto je svakako najbolja kupovina, nevezano za predjenu kilometrazu.
Medjutim, auto industrija pravi proizvode koji nakon desetak godina ulaze u zonu kada je isplatljivost popravke i uopste drzanja vozila u top formi, veoma neprijatno za fondove.
sa 4500 evra trba prvo probiti ZID preprodavaca, i omoguciti sebi kupovinu "maksimuma" bez necije medjuzarade.
I tu se prave najvece ustede.
Zato je bitno, pogledati PRODAVCA, radje nego KILOMETRAZU...pa tek onda pregled vozila...
[ Zarko Silic @ 31.12.2014. 09:47 ] @
Ako kojim slucajem ovo citaju prodavci, ili dileri, ima odmah da zamene prodavače prodavačicama
[ vladd @ 31.12.2014. 11:57 ] @
U tom slucaju se povecava trosak za "pregled"
[ Nebojsa Milanovic @ 31.12.2014. 12:00 ] @
Obratite pažnju sam pomenuo sa najmanje kilometara na satu.
Najbolji auto nema vraćenu kilometražu, ima urednu servisnu istoriju i takvi obično nemaju najmanju kilometražu na satu.
Ali imaju tačnu kilometražu na satu, optimalno održavanje, itd, a to je ono što je bitno.
Najmanju kilometražu na satu imaju oni drugi, često voženi po 18h dnevno, po godištu često najmlađi ali kojima se "zaturila" servisna knjiga a vozila ih je "žena", itd.
Takve bih zaobišao...
[ inobradovic @ 31.12.2014. 12:09 ] @
u ch malte ne ne postoji auto bez servisne knjige i ostalih pratecih papira, zato mozes potraziti auto u srbiji koji je uvezen iz ch i trazi servisnu ako je nema zaobidji ga i to sve odradi telefonom da ne ides dzabe, ako to sve ima onda trazi slike saobracajne i servisne i auta i ako je sve ok onda ides da vidis auto.
je li jos uvek aktuelan samo dizel ili moze i benz ?
[ bladebg @ 31.12.2014. 14:18 ] @
Dizel i dalje druze :)
Ko sto rekoh kilometraza nije bitna ukoliko je automobil odrzavan kako treba,medjutim to ne mozes dokazati osim u slucajevima da imas servisnu knjigu i slicno sto uglavnom nemaju i tu je problem.
Moj automobil je otisao sa servisnom knjizicom i racunima i adresom majstora koji je radio to i to,ali sta god sam gledao kad pitam za isto pitanje je kao da sam im trazio da nabroje spanska sela.
I da vas pitam mislim da sam iskuliran kad sam jednom pitao,jel ima neko ovde sa foruma da je pouzdan koji mi moze posluziti za pregled automobila koji budem kupovao ali da bude neko ko ce mi garantovati da neki vitalni deo nece za dve nedelje otici? kad kazem vitalni deo mislim na motor i slicno,ne na neko crevo ili ljustenje farbe :) naravno platio bih tako nesto.
[ inobradovic @ 31.12.2014. 18:30 ] @
probao sam na polovni automobili stavio sam 2005 dizel do 4000e SA servisnom izaslo je 400 auta i da bas nema za tebe nista cudno je.
[ BB308 @ 31.12.2014. 22:14 ] @
Mozda ti je najbolje resenje da trazis auto koji je kupljen nov u Srbiji, od vlasnika. Inace dobar golf 4 je oko 3000e preko, pa i vise. Pozdrav.
[ vladd @ 01.01.2015. 11:33 ] @
Oni od preko i vrede, ali OVDE, sa remontovanim servo letvama, losim trapom, losim bravama, budzenim klimama, svakako predstavljaju potencijalnu (tesku)glavobolju.
Nova letva je oko 700 evra, plus ugradnja, a remont 100-200, ugradnja u garazi jos 120..ne verujem da ce Balkanac otici u ovlascen servis i "puci" 1000 evra pre "zavaljivanja" vozila...
Vozilo mora da "zaradi"..
[ botr @ 01.01.2015. 13:49 ] @
Iz licnog iskustva, u proseku, bolji su automobili iz uvoza. Mogu da sa nadju i dobri primerci od vlasnika, ali su retki.
[ bladebg @ 05.01.2015. 14:18 ] @
Ino
ajde ovako...
nasao si 400 automobila sa servisnom knjigom i dizel motorom.
od tih 400 bar 15% otpada jer su sa troje vrata
Od tih 400 onda bar jedno 40 % otpada jer se nalaze u Kursumliji,Nisu,Babinom zubu,Zlatiboru... Priznaces trosak je,pa zato otpadaju jer za kupovinu automobila je potrebno da odem bar dva puta da ga vidim jednom sam,jednom sa majstorom,putovanja od 4,5,6 sati i trosak za gorivo kao i majstor koji ce pristati za pristojnu sumu da zakljuca za jedan dan radionicu i servis i krene na putesestvije samnom takodje je veliki trosak ako takvog uopste nadjem.
Od tih 400 jedno 30 % je sa 1.4 motorom,koji je za pezo 307 po svim kriterijumima preslab (trazim 1.6 ili 2.0)
Od tih 400 jedno 10% njih je sa 136KS sto bi me kostalo registracije pa bar jedno 10 000 dinara vise a trosak za mnogo vecu potrosnju goriva,kao i veci troskovi odrzavanja,servisa...
I koliko ostaje automobila u opticaju?
Da li je sada bar malo moguce da nema trenutno neki izbor ili tamo neki glupi blade sa foruma trazi dlaku u jajetu svakom?!
I generalno ne vidim sta pokusavate sa tim porukama... ako je potrebno da ispadnem da se ne razumem u kola i da pride jos trazim dlaku u jajetu,evo priznajem,ajde da nastavimo dalje sa temom...
[ drajver2 @ 05.01.2015. 15:42 ] @
Na koji način to misliš "ajde da nastavimo dalje"?
Koliko vidim ovde si već dobio dosta dobronamernih saveta ali ne vidim da si ti lično nešto puno poradio na pronalaženju auta za sebe.Znam da je zima i da je sada najgori period za kupovinu ali...
Ova tema je sažvakana i prežvakana hiljadu puta do sada,a ako ti ovih 9 strana nisu pomogle do sada,neće ti pomoći ni 109.
Jednostavno druže imaš prevelika očekivanja od foruma.Pa ne možemo ti mi kupiti auto.To da tražiš dlaku u jajetu i da se slabo razumeš stoji ,ali ti bi koliko vidim i da ti prodavac dotera auto na noge pošto ne bi da ideš nigde van grada jer to košta.
Ono što ti tražiš jednostavno ne postoji.Moraš od nekog svog kriterijuma da odustaneš ako uopšte želiš da kupiš kola,a ako ne,onda je to druga stvar.
Ovde se dobiju neki saveti,više ili manje dobri ali sve je na tebi.Do sada svaki put kada sam kupovao auto,računao sam na par stotina eura za troškove pronalaženja istog.Ne može se auto kupovati samo u svom mestu, ili ipak može ali ta kupovina onda može potrajati i par godina dok ne iskrsne prava prilika.
Ovako dalje meni deluje iluzorno,mi ti ovde kao nešto predlažemo,ti sediš kući i računaš koliko će da te košta da odeš to da pogledaš i tako se vrtimo samo u krug.Doduše,forumi za to i služe ali malo više konkretnosti u tvom slučaju,ne bi bilo na odmet.
[ bakara @ 05.01.2015. 16:08 ] @
Ja bih rekao samo da se bladebg u stvari plasi vozila na osnovu prethodnog loseg iskustva, pa su jednostavno u strahu velike oci...
Da zna nesto vise, ne bi ovde ni trazio savete, ali slusajuci savete sa raznih strana zatrovali su ga trovaci govoreci mu kako je ovaj ili onaj auto los i plaseci ga jos vise troskovima popravke i odrzavanja.
bladebg, vec rekoh...tako se ne kupuje auto, ili se na kraju kupi stari golf, ili astra... (i to sam ti savetovao)
Nemoj slusati nikog, uglavnom su sve to preterivanja, i price ljudi koji blage veze sa kolima nemaju, nema losih automobila, kupi auto koji se tebi svidja i ne pitaj nikoga za misljenje.
[ bladebg @ 05.01.2015. 18:28 ] @
Citat: drajver2:
Na koji način to misliš "ajde da nastavimo dalje"?
Koliko vidim ovde si već dobio dosta dobronamernih saveta ali ne vidim da si ti lično nešto puno poradio na pronalaženju auta za sebe.Znam da je zima i da je sada najgori period za kupovinu ali...
Ova tema je sažvakana i prežvakana hiljadu puta do sada,a ako ti ovih 9 strana nisu pomogle do sada,neće ti pomoći ni 109.
Jednostavno druže imaš prevelika očekivanja od foruma.Pa ne možemo ti mi kupiti auto.To da tražiš dlaku u jajetu i da se slabo razumeš stoji ,ali ti bi koliko vidim i da ti prodavac dotera auto na noge pošto ne bi da ideš nigde van grada jer to košta.
Ono što ti tražiš jednostavno ne postoji.Moraš od nekog svog kriterijuma da odustaneš ako uopšte želiš da kupiš kola,a ako ne,onda je to druga stvar.
Ovde se dobiju neki saveti,više ili manje dobri ali sve je na tebi.Do sada svaki put kada sam kupovao auto,računao sam na par stotina eura za troškove pronalaženja istog.Ne može se auto kupovati samo u svom mestu, ili ipak može ali ta kupovina onda može potrajati i par godina dok ne iskrsne prava prilika.
Ovako dalje meni deluje iluzorno,mi ti ovde kao nešto predlažemo,ti sediš kući i računaš koliko će da te košta da odeš to da pogledaš i tako se vrtimo samo u krug.Doduše,forumi za to i služe ali malo više konkretnosti u tvom slučaju,ne bi bilo na odmet.
Pa iskreno od tih 9 strana na jedno 3 strane sam na optuzenickoj klupi bez advokata dok me tuzioci cerupaju sto jos nisam nasao automobil koji trazim.
A mislim nastavimo dalje,evo recimo dve poruke iznad tvoje se vodi diskusija o tome koji su bolja vozila da li ona iz uvoza ili ova sto se voze ovde u Srbiji i ta diskusija je skroz ok,mozda ne za mene ali neko ce imati verovatno slican problem.
Nemam prevelika ocekivanja,ovo je prosto razmena misljenja.... I niko zaboga ne kaze da treba neko sa foruma da mi kupi auto koliko god to bilo sarkasticno napisano.
I pritom ja ne sedim kuci,ja sam vec navodio koje automobile sam gledao i ima neke koje nema smisla ni navoditi pa ni nisam.
I izvrces sad nisam rekao nigde van grada,rekao sam samo da ne gledam automobile koji su udaljeni 400,500 km jer nemam mogucnost da recimo majstora vodim tamo da mi pogleda automobil.
A gledao sam automobil u Novom Sadu,Backoj Palanci, Mitrovici,Valjevu...priznaces to nisu delovi Beograda.
Sve u svemu poenta je da ne razumem ovakve poruke jer ispada da ja vas ovde sad lozim ili nesto slicno,sto je ono...
[ bladebg @ 05.01.2015. 18:34 ] @
Citat: bakara:
Ja bih rekao samo da se bladebg u stvari plasi vozila na osnovu prethodnog loseg iskustva, pa su jednostavno u strahu velike oci...
Da zna nesto vise, ne bi ovde ni trazio savete, ali slusajuci savete sa raznih strana zatrovali su ga trovaci govoreci mu kako je ovaj ili onaj auto los i plaseci ga jos vise troskovima popravke i odrzavanja.
bladebg, vec rekoh...tako se ne kupuje auto, ili se na kraju kupi stari golf, ili astra... (i to sam ti savetovao)
Nemoj slusati nikog, uglavnom su sve to preterivanja, i price ljudi koji blage veze sa kolima nemaju, nema losih automobila, kupi auto koji se tebi svidja i ne pitaj nikoga za misljenje.
E druze u pravu si...i za taj strah i za trovace. Jer prosto imam problem xy ljudi mi je npr reklo Lagunu ni u ludilu ni u trenutku ludosti i sad ja uzmem kupim i stvarno se ispostavi da je krs,da se nenormalno kvari i slicno i onda ce biti e kad si budala jel ti rekao xy to,to to.
Ali opet ides i ti u krajnost nema losih automobila :)
Inace mnogi su mi ovih dana preporucili i Toyotu Corollu da pogledam,vase misljenje ?
[ KrkaCiC @ 05.01.2015. 18:53 ] @
Napisao sam vec,bez uvrede,ali ti neces kupiti automobil. Svaki je los,po tebi. Ili ces na kraju kupiti neko g0v'o zato sto ti je prodavac spustio cenu i proci ces kao sa tvojim automobilom bivsim
[ bladebg @ 05.01.2015. 19:23 ] @
Pa nema tu hocu necu,meni treba automobil,moram. A sad kako cu proci,daj Boze da ne bude tako.
[ KrkaCiC @ 05.01.2015. 19:52 ] @
Cinjenica je da svaki treba da se odrzava i da se u svaki treba uloziti i ulagati.
Ja sam ovih dana u auto star 26 god ulozio 60e a i jos 25 su u najavi da bi ga osposobio za perfekt voznju i jos cu uskoro morati 100 da ulozim,ali sta da se radi,tako mora. E tako isto i za mladji auto koji ti trazis,samo je cena x nekoliko
PS sto duze trazis bice kao sto sam ti napisao
[ bladebg @ 05.01.2015. 20:24 ] @
Sta znam...znas kako sam kupio pezo 206 sa kojim sam lose prosao? Otisao na jedan plac,pezo 206 sa 5oro vrata kaze nemaju,odem na prvi oglas koji je stajao na polovnim kod lika u Zemunu,provozao 10 metara i isti kupio.
Vreme trazenja: 30 minuta,koliko mi trebalo sa vozdovca do zemuna.
epilog vec znas... Naravno to ne znaci ako budem kupio automobil za xy vremena da ce me ta nesreca zaobici ali ono.
[ KrkaCiC @ 05.01.2015. 20:54 ] @
Jedan predlog. Posto si vec skupio neki novac,ti lepo odbij za carinu i prevoz i ostale "taxe" i lepo nadji neki lep primerak na mobile.de ali primerak koji je tamo cena kao kod nas,mozda i vise,i lepo uvezi,obavezno biraj da je tamo registrovan. I resices 50% potencijalnih problema
[ bladebg @ 07.01.2015. 14:21 ] @
Pa da su drasticno manje cene preko pa i nekako,ovako toliko cimanje iako se dobije verovatno bolji automobil a isto manje sve kad se sracuna kosta. Pritom nemam nikoga u Nemackoj itd.
[ KrkaCiC @ 07.01.2015. 14:26 ] @
Da su manje cene preko i ovde bi bile manje prosecne cene. Kad vidis koliko tamo kosta dobar "polovnjak" onda pogledaj cene kod nas i bice ti sve jasno
[ bladebg @ 07.01.2015. 14:44 ] @
Pa upravo to i gledam po oglasima...pritom vec sam naveo primer komsije koga evo gledam sa prozora dok pisem koji je dovezao Lagunu 2003 godiste koju je tamo platio 1200 eura,da prebaci na nase papire,regitruje,ocarini treba mu jos otprilike toliko,a na oglasima isto godiste,isti model,isto sve u Srbiji imas za 2500 eura,dakle suma sumarum 100 eura razlike. To sto jeste istina da on za te pare dobija auto koji je gazio bolje puteve i sagorevao bolje gorivo,ali opet taj komsa je to nadomestio time sto je ziveo u Nemackoj i sto ima sinove tamo,dakle ja tamo nemam nikoga i morao bi poprilicno da se cimam,da nadjem,pronadjem,doteram i sve ostalo...da je razlika 1000 eura pa i nekako.
[ KrkaCiC @ 07.01.2015. 15:23 ] @
Ako je tako onda lepo odes kod nas na plac i kupis,i kraj price
Laguna je dobar auto,ne znam zasto bezis od nje.
[ bladebg @ 07.01.2015. 16:36 ] @
Zato sto bi pre Pezoa :D A da laguna lici na ozbiljan auto,lici,samo je problem sto mi je masa njih rekla na osnovu licnog iskustva da od nje bezim. Jedan mi je cak nudio svoju Lagunu za 2000 eura 2005 godiste a onda povukao ponudu sa pricom da nece da me ubije u pojam-po njegovim recima ima zelju samo da ga se ratosilja sto pre jer mu je otela para i para. E sad,mnogi su mi to rekli i to ne jedan ili dva lika nego mnogo vise i to je problem,sto se nje tice,zbog cega sam je skrajnuo sa svoje liste mogucih automobila za kupovinu. Evo neka to bude poruka drugima koji imaju neke slicne probleme kao ja,za lagunu sam ubedljivo cuo najvise losih stvari od svih mogucih automobila oko kojih se raspitujem.
[ KrkaCiC @ 07.01.2015. 16:44 ] @
Taj sto ti je nudio tu Lagunu je verovatno kupio pre neku god za te iste pare u poluraspad stanju,sa 120 kkm na satu,i sad mu je kriv i Reno i Laguna. Drugar je kupio Lagunu pre 2 godine,ni jedan jedini kvar nije imao,ali nije kupio dci vec 1.8 benzin.
Ili lepo kupi 407,zaista lep auto,naravno nadji neki koji pristojno izgleda a ne prvi koji ti se svidi. A ona prica 2.0 mi skupa registracija i zato bi nesto 1.6-ne pije to vodu. Nemoj po tome da gledas automobile,kad dajes 4000e za auto je8es tih 50e vise godisnje,ali realno,nemoj da si cicija,nista tu neces ustedeti,mozda ces cak i vise goriva potrositi
[ bladebg @ 07.01.2015. 16:49 ] @
On je inace prvi vlasnik automobila....
Ma nije meni to zbog registracije,ja samo gledam koji motor se pokazao bolje,za Pezo sam cuo da je to 1.6 bolji od 2.0,nema veze sa registracijom. I naravno 110 KS ili 90KS,110 ks ima plivajuci zamajac i fap filter,oni nisu problem koliko kako se odrzavao automobil dok nije dosao u moje ruke tako da u tom slucaju sa losim plivajucim i fapom mogu da prostis na--bati. Uopste to ne posmatram kroz tu pricu o registraciji ili da li ce trositi litar ili dva vise ili ne.
[ vladd @ 07.01.2015. 17:15 ] @
NA kupcu je izbor.
Ili "cimanje", pa se dobije pristojan polovnjak za pristojan novac, ili "kupovina iz fotelje", posoljena predrasudama i praznim pricama, uz otvaranje fonda za naknadne servise doticne balkanske "case"...
[ inobradovic @ 07.01.2015. 17:35 ] @
koliko sam ja shvatio ti bi pezo 307 dizel 1.6
zato ti ovo preporucujem da pozoves telefonom lepo ispitas, prenesi nam ovde sta kaze cisto informativno i ako je sve ok mislim da vredi da vidis.
ne znam gde ziivis mozda ti nije ni daleko a mozda neko od forumasa je ublizini i moze da pogleda.
ima ga na sajt polovni
307 iz ch 1.6 dizel
2.700 €
Polovno vozilo
Peugeot
307
2006. godište
190.000 km
Karavan
Dizel
Cena nije fiksna
Zamena: NE
Postavljeno 25.12.2014.
Broj oglasa: 5714695
0638888987
[ bakara @ 07.01.2015. 20:39 ] @
Citat: bladebg:E sad,mnogi su mi to rekli i to ne jedan ili dva lika nego mnogo vise i to je problem,sto se nje tice,zbog cega sam je skrajnuo sa svoje liste mogucih automobila za kupovinu. Evo neka to bude poruka drugima koji imaju neke slicne probleme kao ja,za lagunu sam ubedljivo cuo najvise losih stvari od svih mogucih automobila oko kojih se raspitujem.
A sto nam ne ispricas konkretno sta je to i koliko kostalo?
Narocito me zanima sta je to sve lose na laguni benzin sto moze da odnese para i para?
Ja unapred znam da te "detalje" ne znas.
[ SASA M. @ 07.01.2015. 20:42 ] @
Malo sam izgubio nit sta se trazi, pratim temu, pre nedelju dana sam video da do te cifre ima dosta mazdi 6 10g. stare, popularna kilometraza itd. Zar to ne bi trebao da je bolji izbor od lagune, 307 itd. Takodje sam video da ima par primeraka mladjih chevrolet epica sa tom nekom cenom oko 4.5k. Sta mislite o ovom autu, ne secam se da ga je neko spominjao.
[ bladebg @ 07.01.2015. 20:44 ] @
Pa ne znam detalje,jer nisam hteo da ulazim u njih zato sto sam pre njega cuo za jos 5 likova koji su mi rekli da bezim od njih jer im je konstantno bio automobil u servisima. Nekima menjac,nekima elektronika,nekima blok motora,nekima sta znam sta sve ne i pritom svi odreda su mi govorili malo malo pa u servis... Pritom to vecina nisu ljudi koji nemaju za leba ili nemaju para ko npr ja pa da ne mogu da finansiraju pa da im svaki kvar deluje kao smak sveta,ali svi odreda svoju lagunu prodaju. I pride to nisu neka starija godista,sve neka 2005,06...
[Ovu poruku je menjao bladebg dana 07.01.2015. u 21:59 GMT+1]
[ bladebg @ 07.01.2015. 21:48 ] @
Ino,ako se ne varam posto sam zvao brdo likova taj automobil sa tog oglasa je stranac,dakle na njega bi trebalo da ide jos nekih 1000 i nesto evra da se sve prevede na nase papire,mislim ne drzite me za rec ali mislim da je to taj...zvao sam bas dosta likova ali mislim da je to taj,mozda i gresim ali okrenucu sutra. Zato je i ta cena,2700.
[ inobradovic @ 07.01.2015. 21:55 ] @
2700 plus 1000 to je 3700 i malo cenkanje taman 3500 i ostajeti 1000 do 4500e koliko si planirao da potrosis za razno.
javi sta i kako je prosao razgovor.
[ bladebg @ 07.01.2015. 21:58 ] @
1000eura je mislim da se ocarini i poplate te takse,plus registracija koja je jos 200 eura,to mu dodje sveukupno oko 4000. Ali ajd zvacu sutra pa cu se raspitati taman da vidim jel to taj...
[ bladebg @ 11.01.2015. 16:00 ] @
zvao sam onog lika i u pravu sam bio.
Gledao sam proteklih dana nekoliko automobila ali vecini vracena kilometraza i to se dosta vidi po enterijeru i jbga baca me sve to u nedoumicu,lepo oprani,ali izlizan enterijer,sedista i ostalo...Nisam nasao jos auto za koji bih mogao reci to je to,idemo u servis,provera i vadim pare.
Par ljudi mi je preporucilo Forda, Ford Focus C-max i Ford Mondeo,ono sto me zanima sto za 4000 eura mogu birati model koji hocu i to 2004,2005,2006 godiste,sa brdo opreme...sta je razlog?
Zasto je u Srbiji ona krilatica "da nema fiata,ford bi bio najgori automobil"? a opet u evropi je jedan od prodavanijih i cenjenijih marki automobila? na onom sajtu mojagaraza recimo ford mondeo ima od oko 80 ljudi ocenu 90, recimo pezo 307 ima 70 i uglavnom se svi tu krecu oko 70 do 80. Da li je ta ocena merodavna?
Koliko su paprena odrzavanja,kvarovi...? koliko su isti ucestali?
Jedan ortak koji mi agituje za forda i preporucuje ga kaze samo da je to dozivotan automobil u smislu necu ga kasnije nikada prodati ili cu ga prodati za sitne pare jer Srbi iz nekog razloga ne vole Forda i time pravda niske cene njega.
[ botr @ 11.01.2015. 17:18 ] @
Mozda su nesto skuplji za odrzavanje i kvarljiviji, a to da Srbi ne vole Ford, pa je cena takva, to bas i nije istina. Cenu kod nas diktira kupovna cena auta u inostranstvu, jeftiniji auto u inostranstvu ce biti jeftiniji i kod nas. Primer, npr. BMW 3, Audi A4, Passat b5.5, BMW je i kod nas i u Nemackoj najjeftiniji, Passat malo skuplji, A4 najskuplji, po mom misljenju, u ovom slucaju, cena je u skladu sa kvalitetom automobila.
Mislim da previse biras auto, nema sanse da toliko dugo kupujes auto, a nisi nasao jedan jedini korektan primerak. Tesko da ces naci auto star 10 godina kome bar branik nije farban, auto u 100% prvoj boji star 10-ak godina, je retkost. Treba da otkrijes da li je bio prilicno udaren ili npr. da su stradali samo branik ili krilo na parkingu.
[ Zarko Silic @ 11.01.2015. 21:01 ] @
^
Nije retkost auto star 10 godina bez mane; samo ga je nemoguce kupiti za 4000 eura.
Kesnite 8000 pa odmah nece biti retkost.
[ bladebg @ 11.01.2015. 21:11 ] @
Fora je da ne trazim toliko dugo auto,automobil sam krenuo da trazim kad sam prodao moj automobil 206,a moj sam prodao sredinom decembra. Temu sam pokrenuo ranije jer sam prodavao svoj auto i bilo je trenutka kad ce otici,a hteo sam kad njega prodam da krenem u potraznju za novim. Onda su uhvatili praznici,zima...tako da aktivno automobil uopste ne trazim puno.
Ne znam koliko kad vi kupujete automobil trazite,ali znam likove koji traze automobil po 6 i vise meseci,ja ga trazim aktivno tek nekih sveukupno 15tak dana. A tema je otvorena zbog diskutovanja i preporuke ljudi sa foruma o automobilima koji su se pokazali dobro.
Na prvom mestu mi je Pezo i dalje ali
-Ako naidje Pezo 307 dakle samo 1.6 ili 2.0 motor od 90 KS, ali iskljucivo posle restajlinga 2006 godine,dakle u obzir dolazi 2006 ili 2007 godiste,mislim da automobil od tih nekih 6,7,8 godina bi mogao da me sluzi bez nekih vecih ulaganja bar 2 godine sledece (mogao- ne i sigurno da ce tako biti)
Sto se tice farbanja,udarca,branika i slicno,to je trivijalno...meni ne previse bitno.
Sto se Forda tice ne znam,mislis da je kvarljiviji ili? Zato sto bar po komentarima ljudi vidim da je pouzdan solicno,naravno pre cu dati vise para za neko odrzavanje,nego za kvarove i za nesigurnost da gde god krenem ne znam da li cu stici ili ce me ostaviti u kvaru. Velika vecina ljudi koje sam pitao rekli su ma gde forda bez ikakvog drugog argumenta,to je moj zakljucak da on nije bas omiljen u Srbiji i da zato je sve to. Ali i dalje ne znam...
Passat b5,5 je takodje opcija,ali nazalost sve su neki 2001/02 godiste sa 120.000 predjenih a trazim dizela,dakle enormna vracanja kilometraze...
[ Zarko Silic @ 11.01.2015. 21:30 ] @
Zaboravi na sva pisanja.
Za 4500 eura prema tim tvojim kriterijumima mozes kupiti jedino Punta.
[ bladebg @ 11.01.2015. 21:36 ] @
Citat: Zarko Silic:
^
Nije retkost auto star 10 godina bez mane; samo ga je nemoguce kupiti za 4000 eura.
Kesnite 8000 pa odmah nece biti retkost.
Za 8000 eura sigurno ne bi trazio automobil koji vredi 5.000 eura.
Sto se punta tice iako je posalica,ne odgovara mi naravno.
[ bladebg @ 11.01.2015. 21:38 ] @
Inace voleo bih da procitam kako ste vi kupovali automobil,sta vozite,kojim kriterijumima ste se rukovodili pri potraznji,koliko ste trazili automobil,koliko ste spustili cenu i zasto i na kraju koliko ste zadovoljni njime i dali bi danas isti taj postupak izvrsili i isti automobil kupili,da mozete vreme vratiti naravno
[ Lavlja_Jazbina @ 11.01.2015. 21:41 ] @
bladebg..Kolicina novca+kriterijum=uskoro konfuzija.Mislim da prihvatis iznad predlog i oprostis se od zelja.6-7-8 godina star da se vozim bar 2.
Nema sanse.Tu lovu sto si ostavio sa strane,1200-1500€ bi ti olaksalo te tvoje zahteve.
[ bladebg @ 11.01.2015. 22:07 ] @
Nisam te sad razumeo?
Pezo 307 se kvari i po nekim tumacima pezo sa 200.000 km je blizi otpadu nego necem drugom. Zato je moja logika ako se odlucim za pezo, kupiti za te pare Pezo 307 2006 ili 2007 god,jer time mislim da auto koji ima nekih 7 ili 8 godina moze potrajati bar neko vreme bez nekih veci kurslusa i kvarova,pa posle ga prodati..
[ inobradovic @ 11.01.2015. 22:10 ] @
sta je konkretno sa onim autom sto sam nasao na oglas bilo ,ako ti nije tesko da napises
[ bladebg @ 12.01.2015. 00:09 ] @
Da li je ovako jasno ocrtavanje na volanu mozda dokaz da je air bag ispaljivan? mislim na te prave linije koje ocrtavaju pravougaonik na volanu
[ KrkaCiC @ 12.01.2015. 00:25 ] @
Kazem opet,bez uvrede,ali i nov auto da pogledas ti bi mu nasao neku manu
Za nepunih 10 godina i minimum 200 000 km morao je bar 1 da se otvori jastuk,menja branik,farba nesto... na to ne gledaj toliko detaljno,bolje gledaj ispod haube
[ vladd @ 12.01.2015. 00:45 ] @
DA, batali sminkeraj, to je najjeftinija stavka..inace preprodavaca ne bi bilo da je skupo lickanje:)
Ono sto moze naknadno da ti ubije novcanik, to je zona za osmatranje...
[ Lavlja_Jazbina @ 12.01.2015. 06:23 ] @
Da li je ovako jasno ocrtavanje na volanu mozda dokaz da je air bag ispaljivan? mislim na te prave linije koje ocrtavaju pravougaonik na volanu
Posle ove konstatacije,DOOoobro razmisli o daljoj kupovini.
p.s.Pronadji slike ispaljenog airbega na volanu pa ces shvatiti.
[ botr @ 12.01.2015. 07:58 ] @
Jastuk lomi ovu plastiku na volanu.
[ bladebg @ 12.01.2015. 07:59 ] @
Ne razumem cemu zlonamernost? Vozio sam auto koji je zvanicno presao 210.000 a nezvanicno sumnjam da mu je vracana kilometraza zbog svih kvarova koje su me zadesili,pa opet nikad nije ispaljivan air bag niti je ovako izgledao volan... Stvarno prvi put cujem da bilo koji auto ako predje vise od 200.000 je moralo da mu se otvori air bag...koliko znam air bag se ne otvara na odredjenoj kilometrazi nego u nekoj saobracajnoj nesreci ili krajnoj liniji nekom problemu koje to vozilo ima pa greskom da mu se otvori ali to je ono SF,ali oba slucaja su za brigu,valjda...ili je to vama stvarno kao ocesan branik,a ako jeste onda ja stvarno trazim dlaku u jajetu,mada iskreno ne znam nikog normalnog ko se ne bi makar zapitao.
p.s. ne mogu pronaci slike ne ispaljenog air baga,nego kad se kasnije on krpi,ali evo na istom sajtu isti model,isti automobil,isto cak i godiste gde na volanu nema taj pravouganik karakteristicni i vidljiv,zato sam i pitao
[ adzo_ @ 12.01.2015. 08:00 ] @
Citat: bladebg:Par ljudi mi je preporucilo Forda, Ford Focus C-max i Ford Mondeo,ono sto me zanima sto za 4000 eura mogu birati model koji hocu i to 2004,2005,2006 godiste,sa brdo opreme...sta je razlog?
Zasto je u Srbiji ona krilatica "da nema fiata,ford bi bio najgori automobil"? a opet u evropi je jedan od prodavanijih i cenjenijih marki automobila? na onom sajtu mojagaraza recimo ford mondeo ima od oko 80 ljudi ocenu 90, recimo pezo 307 ima 70 i uglavnom se svi tu krecu oko 70 do 80. Da li je ta ocena merodavna?
Koliko su paprena odrzavanja,kvarovi...? koliko su isti ucestali?
Jedan ortak koji mi agituje za forda i preporucuje ga kaze samo da je to dozivotan automobil u smislu necu ga kasnije nikada prodati ili cu ga prodati za sitne pare jer Srbi iz nekog razloga ne vole Forda i time pravda niske cene njega.
Kao još jedan kupac automobila koji je tražio svoj auto tacno 12 meseci, apsolutno te razumem u kakvom si ludilu oko potrage automobila. Ja nisam automehanicar, ne razumem se u automobile
Za svaki odlazak da gledam auto sam morao da vodim i nekog majstora.... i svaki auto koji sam gledao je imao ozbiljnih problema(pricam o autoplacevima).
Isto sam bio u toj kategoriji od 4000-4500€ samo za kupovinu auta(cini mi se da je to najgora kategorija - lakse bi bilo uzeti auto i sa manje para i sa vise para).
Isto su meni tako pricali price o markama auta koji se nenormalno kvare, ali sam ja to ignorisao i gledao pojedine primerke
Na kraju sam uradio nesto najgluplje verovatno ikada, od kada se kupuju automobili. Poceo sam umesto da gledam auto da gledam prodavca auta.
Prestao sam da obilazim placeve i gledao sam auto od fizickog lica, cak sam se usudio da gledam i bez majstora iako nista ne znam oko automobila.
Na kraju sam zavrsio tako sto sam uzeo Ford Mondeo, od postenog, porodicnog, coveka iz Lazarevca.
Saslusao sam pricu koju je imao oko auta i sve sam mu poverovao
Uzeo sam dizel bez ikakve provere kod majstora. Auto je 2004god i uzeo sam ga za 3000€.
Nakon sto sam ga preveo i registrovao otisao sam i kod majstora na detaljnu proveru
(ispostavilo se da sam dobro prosao i da je problem samo par potrosnih delova - nosac motora, lezaj tocka i neka plivajuca remenica)
Apsolutno razumem ludilo u kojem se nalazis i moj savet je samo da ides polako....nacices vec svoj auto
Nemoj da se plasis i od meseca potrage i bez obzira na moje pisanije, kad nadjes auto obavezno vodi majstora sa dijagnostikom da proveri problematicne delove za svakog dizela - pumpu i dizne
[ bladebg @ 12.01.2015. 09:29 ] @
Hvala druze puno. I u pravu si bolje nemati tu zlatnu sredinu u vidu novca,nego imati manje ili vise,kad imas manje i ocekujes manje i zadovoljis se sa manjim,kad imas vise imas opet neku vecu sigurnost. Ovako dajes ne male pare a opet ne dobijas sigurnost nikakvu tj u 90 posto slucajeva automobila na oglasima ne dobijas,a za onih 10 posto treba da trazis i trazis. Zato me i cudi da ostatak ljudi ovde sa foruma kojima ocigledno idem na ganglije jer trazim auto citavih 15 dana i kako kazu nemoguce da za to vreme nisi nasao nijedan.
Ja sam svoj pezo 206 kupio od lika koji je profesor,koji mi je u datom trenutku licio na Stevu Zigona sto ulazi u papucama u svoja kola iz serije "Price iz radionice",dao mi je jedno 3,4 knjizice gde je bukvalno pisao i kad opere auto (mislim ne bas ta krajnost ali ono blizu),izgledalo mi je kao fantazija,cak sam platio tada dosta iznad cenu ali sam bio siguran da placam nesto sto je odlicno i sto je ocuvano,nisam isao ni ja sa majstorom...i zeznuo se,tek posle shvatam neke price i slicno koje mi je pricao,a tada nisam procitao na vreme. I onda je pocelo manje vise sve da mi odlazi postepeno...da ne pricam koliki sam debil bio kad uz auto koji sam platio skuplje od tada konkurencije nisam dobio zimske gume,dobio sam akumulator sa 40ah i slicno,ali to mi je sve bilo nebitno u smislu sigurnosti da je taj auto bio bas odrzavan.
Svaka skola se skupo placa,ja ne bi bas da je placam dva puta.
Sto se Forda tice kako si ti zadovoljan? jel odrzavanje drasticno skuplje? kvarovi? jel zadovoljio tvoje potrebe?
[ bakara @ 12.01.2015. 09:49 ] @
Skuplje od cega?
Od pezoa 206 jeste, jer to nisu auti u istoj klasi.
To sto je neko zadovoljan ili ne, ne znaci da ces ti biti zadovoljan istim.
Nemoj kreirati svoj stav na osnovu tudjih iskustava.
[ bladebg @ 12.01.2015. 10:02 ] @
Skuplje od automobila u istoj klasi,naravno da ne poredim 206 ili ficu sa ford mondeom ili mercedesom... Naravno,u pravu si ne znaci da cu i ja biti zadovoljan ili nezadovoljan ako je neko drugi jedno ili drugo,ali opet covek moze da mi kaze tacno na sta treba da obratim paznju i slicno,jer mu je to automobil koji vozi i dosta je upoznatiji u njega nego ja,upoznatiji u mane,vrline i ostalo. Koji su motori najbolji i slicno.
Ko sad mene kad bi neko pitao za pezo 206 normalno da sa 3 godine vozenja njega imam neka iskustva i znam mu boljke i mane,bez obzira sto to ne znaci da taj i taj konkretan primerak da ce imati tu manu ili tu vrlinu ali bih jasno naznacio na sta bi bilo ok da se obrati paznja,nista vise.
Ne robujem nekim predrasudama...siguran sam da je npr Pezo 307 odrzavan mnogo bolja opcija od npr Golfa 6 koji nije odrzavan i koji je teran kao mazga bez obzira sto je golf 6 realno bolji,noviji,dosta skuplji automobil...samo treba uci u trag konkretnom primerku,stanju i svemu ostalom. Moze i najskuplji auto za odrzavanje da te izadje jeftino odrzavanje,kao i najeftiniji obrnuto,jer to opet ponavljam sve zavisi od konkretnog primerka i njegovog stanja.
[ adzo_ @ 12.01.2015. 11:09 ] @
Citat: bladebg:Sto se Forda tice kako si ti zadovoljan? jel odrzavanje drasticno skuplje? kvarovi? jel zadovoljio tvoje potrebe?
Pa plašim se da ti ne mogu mnogo pomoci, auto imam tek 2 meseca. Premalo je to vremena za bilo kakvo dodatno upoznavanje.
Za sada nisam imao nekih kvarova, samo sam uzeo nove zimske gume jer ja volim da imam 2 kompleta guma(na mondeo idu najmanje 16'' ako ti je to bitno) i zamenio sam rashladnu tecnost
(to mi jedino prethodni vlasnik nije mogao reci da li je i kada menjao)
Mali servis je iznenadjujuce niskih 10k din, veliki servis se ne radi jer ima lanac(tako su mi bar rekli)
Ja sam super zadovoljan sa autom. Za veliku masu auta je izuzetno upravljiv i sa 2.0 TDCI motorom je veoma agilan. Rekao bi da ima i previse snage za normalnu voznju
Preglednost unazad nije nesto posebna, ali se navikne covek
Ja sam isto kao i ti gledao tu neku C klasu auta, neki C4, Megan, Focus....medjutim iskocio mi je ovaj auto i nisam zazalio(iako je veci auto nego sto mi realno treba)
[ inobradovic @ 12.01.2015. 12:21 ] @
bladebg:
sto se tice onih linija na volanu video sam dosta pezoa sa tim linijama i isto pomislio ko ti , ali sam posle zagledao druge aute po parkinzima i rekao mi jedan drug da se to desava kada auto stoji na suncu tako da mislim da je to normalno,jer i na bratovom isto te linije ima a nije imao problem sa airbagom.
ne rece sta je tacno prodavac rekao za onaj 307 i zasto si odutao od njega ???
[ vladd @ 12.01.2015. 14:50 ] @
Citat: Na kraju sam uradio nesto najgluplje verovatno ikada, od kada se kupuju automobili. Poceo sam umesto da gledam auto da gledam prodavca auta.
Naprotiv, uradio si nesto NAJPAMETNIJE...
Prodavac je prva selekcija, nakon toga sledi mnogo laksi posao oko samog vozila
[ etjen @ 12.01.2015. 17:11 ] @
ono na slici nije ispaljivan air bag, nego se jednostavno ocrtavaju konture na plastici. Na nekoj slici se vidi, a na nekoj ne. Zavisi i od same serije auta
a i od ugla slikanja.
Veruj mi da se vidi lepo kad je volan krpljen.
[ SASA M. @ 12.01.2015. 19:02 ] @
na nekim modelima se to vidi ovako:
http://s173.photobucket.com/us...onlean/media/IMG_2819.jpg.html
nego, da li neko ima komentar na moje pitanje vezano za mazdu 6 i chevrolet epica, stranu dve ranije?
[ sonus70 @ 12.01.2015. 19:13 ] @
Ja vozim 307 i isto tako izgleda volan . Čini mi se kao da je plastika tu po tim linijama tanja da bi u slučaju ispaljivanja erbega ravnomerno pucala. U početku kad je bio nov se to nije videlo ali posle 260 000 km se vidi. Pre se pojavi ako često "ležeš" na sirenu i nervozan si.
[ botr @ 12.01.2015. 19:27 ] @
[ bakara @ 12.01.2015. 19:59 ] @
Volani se vrlo vesto krpe...a ovaj u pezou je i bas zgodan za to.
Na licu mesta moze lako da se vidi, ovako sa slika tesko.
[ sonus70 @ 12.01.2015. 20:29 ] @
Inače za Pežo 307 i njihove volane. Ja vozim službeni od prvog kilometra. Znoje mi se ruke nenormalno i to je tako oduvek i zbog toga brzo uništim volan. I pored toga je na tom službenom autu volan počeo da se kruni teko posle 200000 km. Napominjem da su mi ruke baš "agresivne" za te sunđerasto-gumene smeše.
Sad za vikend svratio u prolazu na neke placeve u NS luci i gledao neke pežoe iz dosade. Sve neki kao 120000 prešli a volani kao da su ih pitbulovi žvakali. Pa moj takav neće biti ni na 350000 a još jednom napominjem baš ih "kiselim" rukama.
[ botr @ 12.01.2015. 20:31 ] @
Mozes da ga krpis koliko hoces, vidi se.
[ Zarko Silic @ 12.01.2015. 21:18 ] @
Jeftinije je kupiti polovni airbag nego ga krpiti. Moze se pronaci 20 eura.
[ bakara @ 13.01.2015. 10:11 ] @
Ha...pa i to je tacno, ali ih opet krpe...mnogo im da uloze 20e
Teski su to pilicari.
[ deki111 @ 13.01.2015. 11:02 ] @
Ovo krpljenje je koštalo više od 20 evra. :)
[ etjen @ 13.01.2015. 17:07 ] @
sunce ti, al' je gadan!
[ bladebg @ 13.01.2015. 17:39 ] @
bladebg:
sto se tice onih linija na volanu video sam dosta pezoa sa tim linijama i isto pomislio ko ti , ali sam posle zagledao druge aute po parkinzima i rekao mi jedan drug da se to desava kada auto stoji na suncu tako da mislim da je to normalno,jer i na bratovom isto te linije ima a nije imao problem sa airbagom.
ne rece sta je tacno prodavac rekao za onaj 307 i zasto si odutao od njega ???
Moguce,samo cudi mi moj Pezo sa svojih 210.000 nije to imao,a pritom nije garaziran,uvek je parkiran bio napolju.
Sto se tog iz Kuceva tice,zvao sam proteklih nedelja bas dosta ljudi da se raspitujem,kad si okacio taj oglas sa tom cenom prvo mi je palo na pamet da je to lik koji prodaje stranca koji nije ocarinjen i stvarno kad sam uzeo da pozovem taj broj vidim da je u telefonu memorisan,medjutim njemu vec dva dana je mobilni nedostupan,ali gotovo sam siguran da je to taj lik sa kojim sam vec pricao.
[ bladebg @ 13.01.2015. 17:40 ] @
Citat: sonus70:
Inače za Pežo 307 i njihove volane. Ja vozim službeni od prvog kilometra. Znoje mi se ruke nenormalno i to je tako oduvek i zbog toga brzo uništim volan. I pored toga je na tom službenom autu volan počeo da se kruni teko posle 200000 km. Napominjem da su mi ruke baš "agresivne" za te sunđerasto-gumene smeše.
Sad za vikend svratio u prolazu na neke placeve u NS luci i gledao neke pežoe iz dosade. Sve neki kao 120000 prešli a volani kao da su ih pitbulovi žvakali. Pa moj takav neće biti ni na 350000 a još jednom napominjem baš ih "kiselim" rukama.
zato ja i ne gledam placeve i prvo sto pitam likove koje zovem gde je kupljen automobil. Na prste jedne ruke mozes izbrojati iole normalne placeve ali to je vise ono ne vracaju 400.000 kilometrazu,nego samo 150.000.
[ inobradovic @ 13.01.2015. 21:09 ] @
bladebg:
Moguce,samo cudi mi moj Pezo sa svojih 210.000 nije to imao,a pritom nije garaziran,uvek je parkiran bio napolju.
Sto se tog iz Kuceva tice,zvao sam proteklih nedelja bas dosta ljudi da se raspitujem,kad si okacio taj oglas sa tom cenom prvo mi je palo na pamet da je to lik koji prodaje stranca koji nije ocarinjen i stvarno kad sam uzeo da pozovem taj broj vidim da je u telefonu memorisan,medjutim njemu vec dva dana je mobilni nedostupan,ali gotovo sam siguran da je to taj lik sa kojim sam vec pricao.[/quote]
nisu isti volani na 206 i 307 zato tvoj nije imao te linije.
i sta je rekao kada is pricao sa njim ?
[ bladebg @ 14.01.2015. 08:22 ] @
Pa da je 2700 i da je na meni da ocarinim i platim sve te dazbine plus registracija,prodaje se kao stranac.
[ Java Beograd @ 14.01.2015. 08:39 ] @
To ti je mačka u džaku. Šta ako se ispostavi da iz bilo kog razloga (a ima ih, teoretski, na desetine) ne možeš da ocariniš ? Treba da ga juriš, da moliš i pretiš da ti vrati pare ...
Jedino ako si 100% izverziran oko uvoza automobila da poznaješ svu potrebnu dokumentaciju.
[ inobradovic @ 14.01.2015. 11:58 ] @
Pa da je 2700 i da je na meni da ocarinim i platim sve te dazbine plus registracija,prodaje se kao stranac.
pa ako je auto sve ok pa odradi to ili plati nekom da odradi za tebe, a sigurno i cenu oce malo da spusti i to je sve ok sto smo pricali za tebe, i izlazi sa sve reg 4000e.
ostaje ti lova za nas forumase da organizujes jedan rostilj :-)
ima nas forumas aca koji je spediter koji to sve moze da ti odradi i blizu je auta i moze da ti kaze cenu tacnu u evro.
[ botr @ 14.01.2015. 13:39 ] @
Slobodnom procenom, posto je Svajcarac, oko 1000 evra bi sve izaslo.
[ bladebg @ 14.01.2015. 17:38 ] @
Prvo uvek postoji sansa da je neka mucka,mislim sto on ne ocarini pa nek prodaje automobil za 3800 kao sto vecina i radi
Drugo apsolutno nemam pojma da li je automobil dobar ili ne.pa da mi tu podgrevas vatru za rostilj i teras da uzmem cumur
Trece auto je 200km skoro od mene,prvo dakle treba ja da odem 400 km da vidim fizicko stanje vozila,procenim kupca,pa onda da drugi dan opet ja ali ovaj put sa majstorom odem 400 km da on proceni unutrasnje stanje vozila,a najveci je problem da nadjem tog majstora koji ce pristati za pristojnu nadoknadu da zatvori svoju radnju vise od pola dana.
Iz tog razloga ne bih bas previse da ulazim u tu pricu...inace lik je non stop nedostupan i to vec 3,4 dana i to govori da bas i nije preterano ozbiljan prodavac. Tako da ne bi' ja tu nista dir'o.
Podseca me na jednog lika iz Pirota tu pre nove godine vidim ja oglas isto 307 2006 god sve ok preko fotki naravno,ja ga okrenem on se ne javlja,ok nema veze,sutradan ga okrenem on se ne javlja,okrenem ga popodne on se javi na poslu zovi me sutra,zovem ga sutra on se ne javlja,opet ga okrenem i kaze ajde me zovi u to i to vreme,okrenem ga ne javi se...hvala lepo dovidjenja.
[ inobradovic @ 14.01.2015. 19:27 ] @
hahah koj si ti lik, razmisli logicno ako je carina 1000 evra on treba da sve tu proceduru prodje i zezanje i da mu zarada ne bude veca, naravno da nece nebi ni ja a verujem da ne bi ni ti.
kazes nedostupan kazes nije bas ozbiljan prodavac, a mozes se reci i ovako ne zivi od prodaje automobila pa kad proda proda nije ko pojedini prodavci od toga zive pa nema sanse da te ispute dok ti ne uvale neko vozilo.
a sto se tice podgrevanje vatre sa moje strane kako ti kazes, to je neko tvoje misljenje i mnogo me zabole, sto kaze nas narod mi te krstimo ti prdis.
mozda ti je najbolje das oglas kupujem auto pa da ti ljudi dovoze auto pred kucu pa da biras kad si slobodan i koja hoces da pogledas,
ljudi idu u italiju holandiju nemacku kupe i dovezu auto a tebi je problem 200km.
tvoje pare radi kako hoces mi smo svi ovde pokusali da ti pomognemo a ti kako hoces shvati.
[ bladebg @ 14.01.2015. 22:21 ] @
Hm...verovatno to moze biti jedna od logika i verovatno da ti u ovom trenutku juris automobil da bi tu logiku imao.
Ali ja kad dajem pare to ipak gledam malkice drugacije-ako mi dopustis... Znas nece da se cima i to mu je super jer mu je time cena manja da ovde na zemlji rastu debili koji ne znaju da na cenu 2700 kad dodas 1000 eura za carinu i 200 eura za registraciju ne znaci da su auto platili 2700 nego da su platili 3900...mrzi ga da prodje proceduru i slicno ali zato prodaje automobile i uvozi ih iz inostranstva,pa valjda je manje otici u jednu ustanovu i platiti i ocariniti ga i pritom dobiti sigurno jos koji stotinak evra vise za tako nesto jer ces skuplje i prodati,i ajde sto je prvo zarada veca ali i manje ovakvih mentola kao ja koji ce pomisliti hmmm ima pare za sve,ima vremena za cimanje,kupovinu,dovozenje automobila,ali nema za ovo,pa sigurno je nesto mozda tu sumnjivo,zar ne?
Kazem nedostupan 4 dana i da stvarno coveka ne mogu da dobijem 4 dana,moze biti da ne zivi od prodaje,a moze biti i da je stvarno neozbiljan i da kad i ako budem nesto sa njim saradjivao da ce postojati velika mogucnost da ako mi nesto bude trebalo u datom trenutku ili ako budem trebao da ga pojurim za nesto,da se isto tako nece javljati ili iskljuciti mobilni,zar ne? ili cu mu tad znati adresu pa cu lako resiti sa golubom pismonosom?
Ali pazi,ja sam siguran,presiguran da bi ti da sad trebas da uzmes automobil uzeo upravo od takvog lika. Cak sam ja i razmazen sto ga prvo zovem na telefon,umesto ko ti sto bi verovatno zajahao konja i pravac Kucevo ko da je Kucevo veliko zar ne? pa nasao prodavca,to je prava kupovina,a ne ovde zoves preko onog sokocala i glumis englesku kraljicu sto prodavca ne mozes da dobijes samo 4 dana,zna se kako se automobil kupuje. Brate...
Inace ne kontam te nimalo,ne razumem poentu tvoje vecine poruka ovde. Da,ja zelim da mi se auto doveze u dnevnu sobu,ako je to poenta,evo u pravu si u potpunosti,ali onda da zavrsimo sa tim predstavama,molim te. Osecam se pomalo ko da sam na optuzenickoj klupi ovde. Kako jos nisi nasao automobil,pa kako ti samo trazis u krugu od 100tinak kilometara ti time hoces kuci da ti se doveze,ej pa trazis automobil mesec dana vec nema veze sto je bila slava,nova godina,slava,Bozic,srpska nova godina,ej pa kako ti jos nisi nasao. Ovaj ti se ne javlja 4 dana i ti odustajes i pritom mislis da ima nesto cudno u tome.
p.s. sto se podgrevanja vatre tice nisi shvatio moj humor,pominjao si rostilj pa sam se ja nasalio sa time,mislio sam da je ocigledno.
p.s.2 Moderatori slobodno neka zakljucaju temu,obrisu ili sta vec...hvala svima koji su normalno odgovarali na moja pitanja. Uzdravlje.
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|