Kako pise u naslovu teme,
Pre neko vece zaustavili su mi kuma i kad je duvao Alkometar je pokazao 4,17
Zaustavljen je u 23.49 u 00.20 je odveden na treznjenje ,ujutru u 07.00 je pusten kada su mu ponovo merili i izmerili 0.0 promila.
pitanje je sledece jel moguce da za 7 sati padne stepen alkohola u organizmu sa 4.17 na 0.0.
Potpisao je zapisnik trazio merenje krvi nisu omogucili,ima podatke sa oba merenja zavedena i pecatirana.
Sad kazna ce biti zestoka ,jel prelazi 2 promila po novom ZOBS. ,ali jel moze nesto uraditi,po vasem misljenju.
Advokat ili..?Osporiti Tacnost Alkometra?
[ Lavlja_Jazbina @ 24.10.2014. 10:33 ] @
Bez ljutnje,treba da mu zabrane da vozi.Negde sa procitao u novinama da Srbi ne znaju da piju.Tvoj kum je to potvrdio.
[ 3way @ 24.10.2014. 10:53 ] @
Ocigledno je da su kazne premale, cim ljudima koji prave ovakve stvari uopste nije jasno sta su napravili.
Dakle, moze da se uradi, da se za slicne prekrsaje uvede kazna od nekoliko hiljada evra i oduzimanje dozvole...
[ Branko.R @ 24.10.2014. 11:05 ] @
Citat:
zivojin322: Pre neko vece zaustavili su mi kuma i kad je duvao Alkometar je pokazao 4,17
Ova količina alkohola, kako je u opšte živ?
Po zakonu ima pravo da odbije da duva i zahteva vađenje krvi ali je izgleda bio toliko pijan da nije moga ni da govori?!
kad popijes alkohol npr rakiju i posle 2-3min dunes u aparat on pokaze sulude cifre!!! tako da ovaj rezultat od 4.17 nije merodavan i treba verovati onom rezultatu ako je vadjena krv!
Veliki protivnik sam pijanstva tokom voznje i te kazne treba 10 puta povecati!!!!!!!!!
[ član @ 24.10.2014. 11:11 ] @
jel bilo ono kad mu pandur pokazao rezultat 04.17: "u, jbte, skoro pola 5, ubice me zena!" :)
malo mi cudno da je sa 4.17 promila mogao da vozi, a jos mi je cudnije to sto je za 7 sati sve isparilo. ja koliko znam, treba otprilike 10 sati za potpunu razgradnju 1 promila alkohola. Ili im je aparat bio neispravan, ili ti je kum medicinski fenomen :) Mislim da svakako advokat koji ima iskustva sa tim, moze da pomogne u ovom slucaju... ali se slazem sa ostalima, da neko ima i "samo" 1 promil alkohola i sedne za volan, treba mu oduzeti trajno dozvolu!
[ deki111 @ 24.10.2014. 11:12 ] @
Koji benzin troši?
[ zivojin322 @ 24.10.2014. 11:13 ] @
Citat:
Branko.R: Ova količina alkohola, kako je u opšte živ?
Po zakonu ima pravo da odbije da duva i zahteva vađenje krvi ali je izgleda bio toliko pijan da nije moga ni da govori?!
Verujem da je bio pijan ali ne toliko,tvrdi da je popio 3 piva i dve rakije 4-5 sati ranije,ali da je prskao dezodorans u usta,kad je primetio patrolu.
Koliko sam ga razumeo trazio je vadjenje krvi,ali su mu rekli da ne radi to,bice jos gore po njega,znam da je panicar teski,verujem da se ziv isprepadao,tako da je moglo to da prodje.
Opet sa 4 promila na 0 za 7 sati treznjenja je nemoguce,ali ....
Edit
Slazem se da mu treba zabraniti dozivotno da upravlja voziilom,ne samo njemu nego svima koje uhvate u voznji u pijanom stanju
[ dusans @ 24.10.2014. 11:14 ] @
Razgradnja alkohola je između 0.1 i 0.2 promila na sat, obično se uzima 0.15 kao srednja vrednost.
[ član @ 24.10.2014. 11:23 ] @
Citat:
dusans: Razgradnja alkohola je između 0.1 i 0.2 promila na sat, obično se uzima 0.15 kao srednja vrednost.
dobro, to je otprilike ovo sto sam i ja napisao 10 sati za 1 ‰, a da se uzme i ta najveca vrednost od 0.2 ‰/h ako mu se za 7ipo sati razgradio sav alkohol koji je imao u krvi ispada da nije mogao da ima vise od 1.5 ‰ sto je otprilike ta neka kolicina za 3 piva i 2 rakije koliko kaze da je popio... al DEZODORANS DA PRSKA U USTA :)))))))))))))))) reci mu sledeci put da ima uvek Brion kod sebe... on ima nekih 95% akkohola, ako to ne pomogne nista nece! :)
[ Branko.R @ 24.10.2014. 11:28 ] @
Najefikasnije sredestvo za vožnju u pijanom stanju je TAXI!
[ Lavlja_Jazbina @ 24.10.2014. 11:36 ] @
U smederevu sigurno ne.
A ovo sa prskanjem dezodoransa usta ce mi drzati osmeh na licu ceo dan.
[ Branko.R @ 24.10.2014. 11:38 ] @
Šta, taksisti su pijani ili je jeftinije voziti pijan nego platiti taksi?
[ fanfon @ 24.10.2014. 11:57 ] @
Prskati dezodorans u usta kad vozis pijan i naletis na patrolu je kao da trljas snegom ruke na minus 15 da se "ugrejes"...
[ etjen @ 24.10.2014. 12:11 ] @
sigurno nije prošlo dovoljno vremena od poslednjeg pića do duvanja, zato je i ispao nerealan rezultat.
Mada nisam siguran ni kakvo dejstvo ima dezodorans
Ja sam jednom duvao nakon 10-tak minuta od popijenog jednog piva (ništa drugo nisam pio ceo dan) i
ispalo mi je 0.55 i pisao mi je kaznu, bez obzira što sam rekao da sam malopre popio pivo i da bi trebalo
sačekati.
[ 7.scena @ 24.10.2014. 12:27 ] @
Citat:
zivojin322:
prskao dezodorans u usta,kad je primetio patrolu.
Hahahahahaha,
[ anon70939 @ 24.10.2014. 13:16 ] @
hahahah, koliko treba da budes pijan da bi ti palo na pamet da prskas dezodorans u usta? :D:D:D
On je izgleda stvarno imao preko 4 promila
[ axone @ 24.10.2014. 13:19 ] @
verovatno je hteo da bude nerealan rezultat i da navede pandure na to da je aparat pokvaren/nebazdaren
te da bude home free.
[ zivojin322 @ 24.10.2014. 13:25 ] @
Citat:
CoyoteKG: hahahah, koliko treba da budes pijan da bi ti palo na pamet da prskas dezodorans u usta?
On je izgleda stvarno imao preko 4 promila
Hah valda je mislio da se nece osetiti zadah kad ga zaustave
(vec je par puta tako i radio ranije, sad mi priznao)
Znaci da proba sa advokatom,pa sta bude.
[ branko tod @ 24.10.2014. 15:37 ] @
Tu će morati da uzme advokata i da pronađe sudskog veštaka koji može da
analizira odnos alkohola u krvi i njegovog opadanja u vremenu. Nekog dr ili
mr ili prof i da se debelo isprsi. To može samo ovlašćeni sudski veštak.
[ član @ 24.10.2014. 16:14 ] @
moze i da im demonstrira na sudu... ponese flasu/dve rakije i pije dok ne nagura 4.17 ‰, pa onda cekaju 7ipo sati da vide dal ce ponovo sve da ispari do 0.00 :)
[ Lavlja_Jazbina @ 24.10.2014. 17:02 ] @
Citat:
Branko.R:
Šta, taksisti su pijani ili je jeftinije voziti pijan nego platiti taksi?
Bila neka prica da ce ih kazniti milion dinara ako povezu pijanu osobu.
[ Branko.R @ 24.10.2014. 17:12 ] @
Citat:
Lavlja_Jazbina: Bila neka prica da ce ih kazniti milion dinara ako povezu pijanu osobu.
E, najbolje da je tako?
Znam da je MZ neozbiljan ali baš toliko?
Da li je bolesnim osobama u Smederevu zabranjen odlazak i kod lekara?
Još malo pa kao nekada u USA, u vreme rasne segregacije?!
[ petardel @ 24.10.2014. 18:32 ] @
Citat:
prskao dezodorans u usta
aahahaha pao sam sa stolice
a za kuma
[ Lavlja_Jazbina @ 24.10.2014. 18:33 ] @
Kao sto rekoh..
Citat:
Bila neka prica
[ hotchimney @ 24.10.2014. 18:49 ] @
Citat:
nisam siguran ni kakvo dejstvo ima dezodorans
Nije isključeno da dezodorans sadrži alkohol!!!
A što se tiče veštaka koji će dokazivati
da je aparat pogrešio na osnovu toga što je pokazivao 0 promila nakon 7 sati
to su samo puste želje.
Metabolizam savakog čoveka je individualan i zavisi od mnogo faktora, kako unutrašnjih tako i spoljnih.
Nemoguće je okolnosti rekonstruisati 100% da bi se izvodili valjani zaključci.
Ono što postoji u literaturi su opšti proseci i ne mogu služiti kao dokaz u konkretnoj situaciji.
Inače, alkoholičari mogu da razgrade i 50% alkohola više nego ostali za isto vreme.
Reci kumu da pogleda da li ima glavu meduze na stomaku. Ako ima onda je notorni alkos.
[ branko tod @ 24.10.2014. 18:50 ] @
Nadam se da nije kum ovako duvao !
[ branko tod @ 24.10.2014. 19:03 ] @
Citat:
hotchimney:
Nisi mi rekao odakle si, gde živiš ?
[ botr @ 24.10.2014. 19:11 ] @
Verovatno je bilo manje od izmerene vrednosti, ali kako dokazati?! Nek mu je za nauk. A za kuma nije ni bicikla, jer je npr nedavno stradao pijani biciklista koji je vozio sredinom puta. Za njega je onaj uredjaj sto meri kolicinu alkohola i blokira paljenje, pa kad se napije ne moze da uplai auto i resen problem.
Mogao je odbiti da duva,posto je policija demokratska jer ne tuce narod kao milicija te ga ne smiju prisiliti pendrekom da uradi to,sprovesce ga na vadjenje krvi.
Sad je problem jer je potpisao zapisnik i samim tim sve je gotovo.
Kao i vecina na forumu ja sam protiv ikakvog alkohola za volanom pa makar to bio kum i brat rodjeni. Za 4.17 promila zakon bi trebao biti da se isti odmah provede pred dezurnog sudiju koji ce utvrditi istinitost alkotesta.Istovremneo bi trebao prekrsitelju uzeti dozvolu isjeci je na sitne dijelove te mu zauvijek zabraniti upravljanje bilo cim.
Naravno astronomska novcna kazna ili zatvor kao uspomena na glupost u zivotu.
[ branko tod @ 24.10.2014. 21:22 ] @
Traži se vlasnik izgubljene dozvole zvani kum !
[ zica49 @ 24.10.2014. 21:55 ] @
Ja sam ljetos upoznao tipa koji je u Njemackoj imao slicnu egzbiciju sa alkoholom i volanom.Covjek pije samo sokove i eventualno bezalkoholno pivo iako je na godisnjem. Na pitanje zasto to kaze nedavno sam prosao "Idioten test" a mogu me sutra pozvati na kontrolu krvi iz jetre.
Bilo mi smijesno "Idioten test" ali najvjerovatnije ima smisla i nekih rezultata od toga.
[ mr. ako @ 25.10.2014. 05:07 ] @
Za dezodorans sam mislio da je prskao da bi dreger pokazao nerealnu vrednost, ali koliko vidim nije mu to bio cilj, vec je kum samo blesav. :D
--
Citat:
zica49: Za 4.17 promila zakon bi trebao biti da se isti odmah provede pred dezurnog sudiju koji ce utvrditi istinitost alkotesta.Istovremneo bi trebao prekrsitelju uzeti dozvolu isjeci je na sitne dijelove te mu zauvijek zabraniti upravljanje bilo cim.
Naravno astronomska novcna kazna ili zatvor kao uspomena na glupost u zivotu.
Haha, bas tako - za nekoga ko ima stvarnih 4.17 i vozi automobil, treba oduzeti i licnu i vozacku, iseci ih na komadice i naterati ga da pojede. Bez vode.
Takvo ponasanje se ne razlikuje mnogo od pokusaja ubistva.
[ Lavlja_Jazbina @ 25.10.2014. 07:09 ] @
Neka kaze sudiji da je pio sok a da mu je neko sipao alkohol krisom.Primetio da je malo cudne arome ali nije hteo
da uvredi goste i odbije sokic.Takvi su obicaji OVDE.
[ mihojla @ 25.10.2014. 09:33 ] @
Ma samo mu prepraviti auto da ne može ubaciti u peti i neće biti problema (brze vožnje).
[ Burgos @ 25.10.2014. 09:45 ] @
Može čovek da ubije i u drugoj brzini.
[ branko tod @ 25.10.2014. 10:20 ] @
Citat:
zica49:
Ja sam ljetos upoznao tipa koji je u Njemackoj imao slicnu egzbiciju sa alkoholom i volanom.Covjek pije samo sokove i eventualno bezalkoholno pivo iako je na godisnjem. Na pitanje zasto to kaze nedavno sam prosao "Idioten test" a mogu me sutra pozvati na kontrolu krvi iz jetre.