[ 2012 @ 05.12.2014. 11:27 ] @
Prelistavajuci dnevnu stampu sa prostora Ex-Yu, citam i novine iz Srbije i danas sam naiso na sledeci tekst, pa bi ako nemate nista protiv da malo prodiskutiramo da li je ovo tacno i ako je tacno, kako je moguce da narod zivi u takvoj zabludi?
Potpitanje bi bilo, ako je ovo tacno sta mislite sta ljudi iz drzava (iz cijih je budzeta dato Srbiji) misle o Srbiji i ljudima koji tamo zive. Tacnije pitanje bi bilo kako se oseca neko cije pare se daju narodu koji je "zaljubljen" u Ruse od kojih nista nije dobio, a mrzi drzave iz kojih dobija pomoc?
[ bin.sys @ 05.12.2014. 11:33 ] @
Jesu li u te donacije uračunate i cene bombi koje su nam USA donirale? Ako nisu, onda su donacije od USA u stvari mnogo veće. Amerikanci su nam donirali i ceo jedan avion, jes da je nevidljiv, ail avion je avion. Rusi na drugoj strani su donirali samo avionske akumulatore. Pih, velika stvar... akumulatori.
[ Ivan Dimkovic @ 05.12.2014. 11:35 ] @
Osim humanitarnih stvari tipa hrana i cebad posle zemljotresa, hrana za gladnu decu i sl..., niko nista ne "poklanja".

Citat:

ako je ovo tacno sta mislite sta ljudi iz drzava (iz cijih je budzeta dato Srbiji) misle o Srbiji i ljudima koji tamo zive. Tacnije pitanje bi bilo kako se oseca neko cije pare se daju narodu koji je "zaljubljen" u Ruse od kojih nista nije dobio, a mrzi drzave iz kojih dobija pomoc?

Ti sto "poklanjaju" pare nisu idioti i znaju jako dobro kakav je politicki spektar. Bice da je to "poklanjanje" zapravo investicija.

Stavise, zvuci skroz logicno da vise investiraju oni koji hoce da poboljsaju politicki poziciju. Oni za koje glasaci misle da su super ne moraju bas da se trude :)

Razmisli, ti si recimo politicar. Masa te vole i misli da si mnogo dobar. Sta radis? Pa nista, ili povecas kradju :)
Ako si mrzak, moras da ulazes kintu u marketing.

Tako ti je to.
[ bin.sys @ 05.12.2014. 11:42 ] @
@2012

Priznajem da sam i ja bio u zabludi. Hvala ti što si mi pomogao da sagledam istinu. Kaži mi šta sada ja da radim? Koji je najbolji način da se odužim našim dobrotvorima?
[ 2012 @ 05.12.2014. 11:43 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic: Osim humanitarnih stvari tipa hrana i cebad posle zemljotresa, hrana za gladnu decu i sl..., niko nista ne "poklanja".

Ti sto "poklanjaju" pare nisu idioti i znaju jako dobro kakav je politicki spektar. Bice da je to "poklanjanje" zapravo investicija.

Stavise, zvuci skroz logicno da vise investiraju oni koji hoce da poboljsaju politicki poziciju. Oni za koje glasaci misle da su super ne moraju bas da se trude :)

Razmisli, ti si recimo politicar. Masa te vole i misli da si mnogo dobar. Sta radis? Pa nista, ili povecas kradju :)

Tako ti je to.

Evo Dimkovicu ti placas porez u Nemackoj, od tih tvojih para jedan deo je otiso u Srbiju. Te pare niko iz Srbije ne mora da vraca, ali sada neko tebi objasnjava kako od nemacke nema nikakve koristi, a Rusi su "braca" koja nesebicno pomazu Srbiju.
[ 2012 @ 05.12.2014. 11:48 ] @
Citat:
bin.sys:
@2012

Priznajem da sam i ja bio u zabludi. Hvala ti što si mi pomogao da sagledam istinu. Kaži mi šta sada ja da radim? Koji je najbolji način da se odužim našim dobrotvorima?

Niko ne trazi da se ti nekome oduzujes, dovoljno bi bilo da sagledas realnos i ne velicas i ne kunes se u nekoga od koga nemas nikakve koristi. Samo sagledaj realnost, pronadji svoj interes i ne zivi u zabludi.
[ bin.sys @ 05.12.2014. 12:07 ] @
Samo to? Dali su tolike pare da bih se ja kleo u njih? Ma nemoguće! Mora da postoji nešto što bih mogao da uradim da im se odužim. Amerike mi želim da im se odužim za sve ono što su uradili za sve nas.

[Ovu poruku je menjao bin.sys dana 05.12.2014. u 13:24 GMT+1]
[ branko tod @ 05.12.2014. 12:09 ] @
Citat:

A znaš li koliko nam je dala tvoja zemlja, Engleska. Doduše, oni su pomagali dosta pre 15 godina.
[ hotchimney @ 05.12.2014. 12:23 ] @
Činjenice poznate od ranije:
Citat:
SAD su najveći pojedinačni donator bespovratne pomoći u Srbiji.
...
EU je na vrhu i kada su u pitanju donacije, i investicije, i robna razmena.

Samo obolelima od rusofilije to nije bilo jasno pa su navijali za Spaskog.

Citat:
bin.sys:

Jesu li u te donacije uračunate i cene bombi koje su nam USA donirale?

Ne nisu jer su kasnili bar 10 godina sa doniranjem. Tako da u stvari duguju.

Citat:
bin.sys:

Amerike želim da im se odužim za sve ono što su uradili za sve nas.

Ne znam koje si godište, ali da nije bilo američkih donacija hrane 50-tih i 60-tih verovatno te ne bi ni bilo, jer ili ne bi ti preživeo ili ne bi tvoji roditelji poživeli dovoljno dugo da se upoznaju.

[ bin.sys @ 05.12.2014. 12:33 ] @
Citat:
Ne znam koje si godište, ali da nije bilo američkih donacija hrane 50-tih i 60-tih verovatno te ne bi ni bilo, jer ili ne bi ti preživeo ili ne bi tvoji roditelji poživeli dovoljno dugo da se upoznaju.

Eh, a da nije bilo američkih donacija Nemačkoj tridesetih... ili da nije bilo druga Staljina... ili da je onaj asteroid zaobišao Zemlju? A šta bi tek bilo da nije bilo koacervatnih kapljica i praistorijske supe? (da pustimo malo amebe na miru)
[ 2012 @ 05.12.2014. 12:37 ] @
Citat:
branko tod:
Citat:

A znaš li koliko nam je dala tvoja zemlja, Engleska. Doduše, oni su pomagali dosta pre 15 godina.

U tim EU parama ima i engleskih para, samo treba da potrazis podatke.
[ 2012 @ 05.12.2014. 12:42 ] @
Citat:
bin.sys:

Eh, a da nije bilo američkih donacija Nemačkoj tridesetih... ili da nije bilo druga Staljina... ili da je onaj asteroid zaobišao Zemlju? A šta bi tek bilo da nije bilo koacervatnih kapljica i praistorijske supe? (da pustimo malo amebe na miru)

Tridesetih nije bilo americkih donacija nemackoj. Americke donacije su stigle posle II svetskog rata, kako Nemackoj tako i Jugoslaviji.
[ bin.sys @ 05.12.2014. 12:43 ] @
Citat:
U tim EU parama ima i engleskih para, samo treba da potrazis podatke.

Problem je u tome što su svi ti dobrotvori veliki hrišćani, pa rade tako da "leva ruka ne zna šta radi desna". Rusi kao bivši komunisti nisu dobri hrišćani pa se hvale za svaku sitnicu i stvaraju pogrešan utisak kod naroda.

Citat:
Tridesetih nije bilo americkih donacija nemackoj. Americke donacije su stigle posle II svetskog rata, kako Nemackoj tako i Jugoslaviji.

Naravno da nije, to samo teoretičari zavere lažu. Hitler je svojom harizmom uspeo da od zemlje u recesiji napravi svetsku silu.
[ hotchimney @ 05.12.2014. 12:44 ] @
^bin.sys

Da se razumemo. Ja sam protiv američkih (i ostalih) donacija u novcu.

Jer taj novac se u stvari deli partijskoj stoci kao plate.

Drugo je bila pomoć u hrani koju su amerikanci isporučivali 50-tih i 60-tih, avionima, direktno na kućnu adresu. Tada partijska stoka i nije imala pristup donacijama pa je pomoć zaista stizala ugroženima. Danas donacije oko hrane sve obavlja crveni krst (čitaj 'nerasporedjena partijska stoka') i svako malo izbije neka korupcionaška afera.
[ bin.sys @ 05.12.2014. 12:48 ] @
Moji baba i deda te donacije nisu videli. Moguće da je deljena ljudima u gradovima. U stvari mojima su hranu oduzimali komunisti. Da li su je posle pakovali u celofan koji su donirali Amerikanci, to ne znam. Mislim da bi u stvari preci @2012 crkli od gladi da nije bilo ljudi koji su proizvodili hranu i komunista koji su im tu istu hranu oduzimali bez nadoknade i delili proleterima. Babu moje žene su kundacima ubili civilizovani Nemci jer nije htela da im da žito.
[ 2012 @ 05.12.2014. 12:51 ] @
Citat:
Problem je u tome što su svi ti dobrotvori veliki hrišćani, pa rade tako da "leva ruka ne zna šta radi desna". Rusi kao bivši komunisti nisu dobri hrišćani pa se hvale za svaku sitnicu i stvaraju pogrešan utisak kod naroda.

Ne hvale se Rusi za svaku sitnicu, vec jedan veliki deo u Srbiji umislja da je nesto dobio od Rusije, umislja da Rusi mnogo vole Srbe, iako istrazivanja u Rusiji pokazuju da Srbi nisu ni medju prvih deset.
[ Braksi @ 05.12.2014. 12:55 ] @
Naravno da je moguce, vise volimo rusko gavno nego americku tortu !
[ bin.sys @ 05.12.2014. 12:55 ] @
Šta misliš 2012, zašto je to tako? Ko je usadio te pogrešne informacije u svest Srba? Rusi, Vatikan, Iluminati, CIA, FSB, MOSAD...? Mora da postoji neki razlog za takvo kolektivno stanje svesti u Srba.
[ hotchimney @ 05.12.2014. 13:00 ] @
Nije to kolektivno stanje svesti kod Srba. Samo deo Srba veruje u Ruske bajke. Ostali su normalni.
[ 2012 @ 05.12.2014. 13:08 ] @
Citat:
bin.sys: Šta misliš 2012, zašto je to tako? Ko je usadio te pogrešne informacije u svest Srba? Rusi, Vatikan, Iluminati, CIA, FSB, MOSAD...? Mora da postoji neki razlog za takvo kolektivno stanje svesti u Srba.

To ti mogu odgovoriti Branko & Branko (oni su zaljubljeni u Rusiju) ili ostali zaljubljenici. Oni bi mogli objasniti kako je doslo do tih zabluda. Ja nisam bas kvalifikovan za objasnjavanje ljubavi prema Rusima, ja sam vise pristalica pragmatizma.
[ bin.sys @ 05.12.2014. 13:25 ] @
Dobro, objasni onda ti zaljubljenost u USA, UK, EU... za to si izgleda kvalifikovan. Taj tvoj pragmatizam, da ne znači možda to da si ti zaljubljen u onoga ko te plaća? Mislim da to ima i drugačiji naziv pored pragmatizma.

Citat:
Hot Čimni: Nije to kolektivno stanje svesti kod Srba. Samo deo Srba veruje u Ruske bajke. Ostali su normalni.

Ovo nije tačno. Postoje i oni koji ne veruju u ruske bajke, a nisu normalni. Verujem da ti ne veruješ u ruske bajke. (mada očigledno je da izuzetno ceniš ruske bajke, pošto početno slovo r pišeš velikim slovom)
[ hotchimney @ 05.12.2014. 13:32 ] @
Atribut biti "zaljubljen u onoga ko te plaća" je karakteristika partijske stoke. Znaš ono "tako nam je rečeno da radimo". Kod partijske stoke se nikad ne postavlja pitanje šta je ispravno a šta ne, šta je u skladu sa zakonom a šta ne, šta je ljudski a šta ne, itd. Partijskoj stoci je jedino važno "tako nam je rečeno" i tačka.

Medju takvima treba tražiti ovna koji je "zaljubljen u onoga ko ga plaća".
[ bin.sys @ 05.12.2014. 13:39 ] @
Citat:
2012: Tacnije pitanje bi bilo kako se oseca neko cije pare se daju narodu koji je "zaljubljen" u Ruse od kojih nista nije dobio, a mrzi drzave iz kojih dobija pomoc?

Mislim da smo uspeli da nađemo odgovor na pitanje postavljača teme. Onaj koji daje pare narudu koji je zaljubljen u Ruse od kojih ništa nije dobio bi trebalo da se oseća dobro, jer zna da novac ne ide partijskoj stoci, pošto Atribut biti "zaljubljen u onoga ko te plaća" je karakteristika partijske stoke.
[ hotchimney @ 05.12.2014. 13:45 ] @
Koji je to narod "zaljubljen u Ruse" ?
[ bin.sys @ 05.12.2014. 13:48 ] @
Nemam pojma, ja lično volim Ruskinje. Pitaj ovog 2012, izgleda da on zna nešto o tome. Po forumu se šuška i o nekom Branku. Iskreno, meni sve to lični na još jednu teoriju zavere.
[ Braksi @ 05.12.2014. 13:58 ] @
Ja volim Ruse, ali sam i realan.
[ branko tod @ 05.12.2014. 13:59 ] @
Citat:
2012: To ti mogu odgovoriti Branko & Branko (oni su zaljubljeni u Rusiju) ili ostali zaljubljenici. Oni bi mogli objasniti kako je doslo do tih zabluda. Ja nisam bas kvalifikovan za objasnjavanje ljubavi prema Rusima, ja sam vise pristalica pragmatizma.

Težak ti je zajweb to da je ovaj Branko rusofil. Ja sam Srbofil, a ne usaanglofil i srbomrz kao ti ili germanofil kao neki.
Rusi su nas par puta zavrnuli, ali nas barem nisu bombardovali više puta kao usa i englezi ili genocidno ubijali kao germani.
Rusi su u WW l sebi napravili sranne ulaskom u rat zbog Srbije. Možda ne bi komunisti došli na vlast da nisu ušli u rat 1914.

Ne zove se tvoja ljubav pragmatizam, nego materijalizam.
[ bin.sys @ 05.12.2014. 14:07 ] @
Citat:
Braksi:
Ja volim Ruse, ali sam i realan.

Ja volim Ruskinje, ali sam oženjen.
[ branko tod @ 05.12.2014. 14:10 ] @
Citat:
Braksi:
Naravno da je moguce, vise volimo rusko gavno nego americku tortu !

Ameri i nemaju tortu, imaju odvratni donat i keik ( taj cake bi trebao da bude torta , odvratno ).

Vidiš li šta je torta
[ bin.sys @ 05.12.2014. 14:12 ] @
Možeš li molim te da napišeš recept za srp i čekić? Nadam se da nije kečap.
[ branko tod @ 05.12.2014. 14:17 ] @
Citat:
bin.sys: Možeš li molim te da napišeš recept za srp i čekić? Nadam se da nije kečap.

Kakav kečap, pa to je se Sovjetsko. To mora da je slatko. A za recept idi ovde :D

[ bin.sys @ 05.12.2014. 14:22 ] @
Aha! Ovo je jasan dokaz o povezanosti Putinove Rusije i Sovjetskog saveza! Znači kad se radi o prelivu za sovjetsku tortu onda idi u Ruski dom, a kada pričamo o upadu tenkova u Čehoslovačku onda to nema veze sa Rusijom jer Rusija nije SSSR. Ruski dom je paravan, a u stvari se radi o ispostavi Centra za humanitarnu pomoć iz Niša. Sada mi je jasno da Putin sve vreme radi na obnovi SSSR-a i ne samo obnovi, već hoće i da priključi delove Balkana novom SSSR-u.
[ Ivan Dimkovic @ 05.12.2014. 14:48 ] @
Citat:
2012:
Citat:
Ivan Dimkovic: Osim humanitarnih stvari tipa hrana i cebad posle zemljotresa, hrana za gladnu decu i sl..., niko nista ne "poklanja".

Tako ti je to.

Evo Dimkovicu ti placas porez u Nemackoj, od tih tvojih para jedan deo je otiso u Srbiju. Te pare niko iz Srbije ne mora da vraca, ali sada neko tebi objasnjava kako od nemacke nema nikakve koristi, a Rusi su "braca" koja nesebicno pomazu Srbiju.

Pa sta? Mislim, ti politicari sto su odobrili sta god se investira u Srbiju znaju kakav je trenutni odnos snaga tamo.

Verovatno je upravo poenta tih investicija pokusaj da se to promeni. Niko ne garantuje da ce to da uspe, ili da ce uspeti za N dana/meseci/godina. Takva je priroda diplomatije.

Taj deo poreza je i ovako i onako "earmarkovan" (sto bi Ameri rekli) za spoljnu politiku i investiranje u evropske zemlje koje nisu EU. Okreni-obrni, ta lova bi bila potrosena, sto na Srbiju, sto na Bosnu, Albaniju, Makedoniju i sl...

Ako nista drugo, cenim da bi trebalo jos vise da investiraju ako zele da nesto promene, posto su te ideje o "braci" iracionalne i samim tim daleko teze za promeniti nego sto na prvi pogled cisto ekonomski / racionalno moze da izgleda.
[ branko tod @ 05.12.2014. 14:57 ] @
Citat:
bin.sys:
Aha! Ovo je jasan dokaz o povezanosti Putinove Rusije i Sovjetskog saveza! Znači kad se radi o prelivu za sovjetsku tortu onda idi u Ruski dom, a kada pričamo o upadu tenkova u Čehoslovačku onda to nema veze sa Rusijom jer Rusija nije SSSR. Ruski dom je paravan, a u stvari se radi o ispostavi Centra za humanitarnu pomoć iz Niša. Sada mi je jasno da Putin sve vreme radi na obnovi SSSR-a i ne samo obnovi, već hoće i da priključi delove Balkana novom SSSR-u.

Nemoj nikom da kažeš. Dao sam ti plus da ćutiš!
[ bin.sys @ 05.12.2014. 15:08 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic: Ako nista drugo, cenim da bi trebalo jos vise da investiraju ako zele da nesto promene, posto su te ideje o "braci" iracionalne i samim tim daleko teze za promeniti nego sto na prvi pogled cisto ekonomski / racionalno moze da izgleda.

Hoćeš da kažeš da oni u stvari hoće da nas kupe? Da nas nisu bombardovali za naše dobro? Da nam ne daju donacije zato što nas vole već zato da bismo izdali braću? Ovo nisam očekivao od tebe Ivane! Ovo što ti radiš je antievropski govor! Sreća tvoja što živiš u Nemačkoj, u Srbiji se to ne toleriše!
[ Ivan Dimkovic @ 05.12.2014. 15:50 ] @
Nope, ljudi generalno kupuju samo one stvari koje im se isplate. Sumnjam da se isplati nekome da kupi celu zemlju, pogotovu ne zemlju u klincu.

Citat:

Da nam ne daju donacije zato što nas vole već zato da bismo izdali braću?

Sumnjam. Donacije se verovatno daju kako bi se podigao imidz EU, zato sve stvari imaju one table sa logom EU i obavestenjem. Dakle, marketinska investicija - ni vise ni manje od toga.
[ bin.sys @ 05.12.2014. 15:56 ] @
U redu marketing, ali ti ovde svojim izjavama potkopavaš efekte tog marketinga. Na primer 2012 je mene pridobio, ali onda si naišao ti koji kažeš kako su te donacije samo EPP i ja sad opet razmišljam o bombama, prodanim dušama, kurvama i sl.
[ vladd @ 05.12.2014. 16:09 ] @
Manite se donacija, one su stizale marketinski, i ako su se koristile za zidanje ili adaptaciju, masala. Vecina je otisla na "projekte" i NVO..sto je, za gradjane, prakticno nevidljivo.
[ 2012 @ 05.12.2014. 16:10 ] @
Citat:
bin.sys: U redu marketing, ali ti ovde svojim izjavama potkopavaš efekte tog marketinga. Na primer 2012 je mene pridobio, ali onda si naišao ti koji kažeš kako su te donacije samo EPP i ja sad opet razmišljam o bombama, prodanim dušama, kurvama i sl.

Dimkovic jednostavo nije pronasao "put do tvog srca" i jednostavno je usro stvar. To je zato sto je ucio marketing od Nemaca, a oni su slabi u tome. Ja sam ucio od Amerikanaca i Engleza i malo sam vestiji.
Drugo Dimkovic bi malo da balansira, ali je malo pogresio u proceni tvoje licnosti i dobio kontra efekt.
To je zato sto uci od nemaca, a oni se po pravilu za'ebu u procenama.
Englezi su poslali oficire i kod Tita i kod Draze, kako god ispadne, njima dobro. To se zove pagmatizam.
[ Ivan Dimkovic @ 05.12.2014. 16:21 ] @
Citat:
bin.sys:
U redu marketing, ali ti ovde svojim izjavama potkopavaš efekte tog marketinga. Na primer 2012 je mene pridobio, ali onda si naišao ti koji kažeš kako su te donacije samo EPP i ja sad opet razmišljam o bombama, prodanim dušama, kurvama i sl.

Ali ja nisam placen za marketing i iskreno mi puca sta neko misli ili ne misli o nekim drzavama ili savezima.

Pogresio si adresu :) Mada, mozda jednog dana i apliciram za taj posao - koliko cujem, plate po EU institucijama su fine a radno vreme kratko :)
[ 2012 @ 05.12.2014. 16:25 ] @
Citat:
branko tod:
Citat:
2012: To ti mogu odgovoriti Branko & Branko (oni su zaljubljeni u Rusiju) ili ostali zaljubljenici. Oni bi mogli objasniti kako je doslo do tih zabluda. Ja nisam bas kvalifikovan za objasnjavanje ljubavi prema Rusima, ja sam vise pristalica pragmatizma.

Težak ti je zajweb to da je ovaj Branko rusofil. Ja sam Srbofil, a ne usaanglofil i srbomrz kao ti ili germanofil kao neki.
Rusi su nas par puta zavrnuli, ali nas barem nisu bombardovali više puta kao usa i englezi ili genocidno ubijali kao germani.
Rusi su u WW l sebi napravili sranne ulaskom u rat zbog Srbije. Možda ne bi komunisti došli na vlast da nisu ušli u rat 1914.

Ne zove se tvoja ljubav pragmatizam, nego materijalizam.

Kako ti mozes biti Srbofil, ako si Srbin?
Sta je srbomrz? Kako si ti dosao do zakljucka da sam ja srbomrz?
Znas li sta je pagmatizam?
[ bin.sys @ 05.12.2014. 16:25 ] @
Vidi se da si ti engleska škola. Kad ti objasniš odmah mi je sve jasno. Na primer sada mi je jasno zašto Ivan stalno priča o gasu. Zato što je učio od Nemaca, a oni se razumeju u sve počev od ciklona do metana koji dobijaju iz kobasica, piva i kiselog kupusa. Međutim, i Englezi i Nemci su mala deca u poređenju sa Amerikancima. Dok su Englezi tupili sa Titom i Dražom izgubili su sve kolonije. Ima li nekoga ovde ko je učio od Amerikanaca?
[ 2012 @ 05.12.2014. 16:32 ] @
Citat:
bin.sys: Vidi se da si ti engleska škola. Kad ti objasniš odmah mi je sve jasno. Na primer sada mi je jasno zašto Ivan stalno priča o gasu. Zato što je učio od Nemaca, a oni se razumeju u sve počev od ciklona do metana koji dobijaju iz kobasica, piva i kiselog kupusa. Međutim, i Englezi i Nemci su mala deca u poređenju sa Amerikancima. Dok su Englezi tupili sa Titom i Dražom izgubili su sve kolonije. Ima li nekoga ovde ko je učio od Amerikanaca?

Mislim da si pogrsio po pitanju kolonija. Nisu Englezi izgubili ni jednu koloniju, samo su napravili manevar i dali im privid slobode i ujedno u paketu trosak samo- odrzavanja. Resursi i dalje idu Englezima, ali troskovi prezivljavanja ostaju lokalcima. Ovako ima manje troskova, cime je zarada mnogo veca.

Da dopunim primerom. Uzmi Kosovo kao primer, sve sto vredi uzeli su Englezi i Amerikanci, a lokalci moraju pronaci nacin da prezive.

Primer za pragmatizam su Grci, sa svima dobro, nemaju problema sa Evropom, a od Evrope se uzeli sve sto se uzeti moze. To su radili i sa Englezima i Amerikancima pre toga.
[ bin.sys @ 05.12.2014. 16:45 ] @
Ma Engleze više niko ne zarezuje. Jedva su zadržali Škotsku, a kamo li kolonije. Danas bi Žalosna Sova i to bez Bleka Stene mogao da osvoji London bez ispaljene strele, a bivši sovjetski proleter bi mogao da kupi Čelsi, u stvari Roman Abramovč je već kupio Čelsi. Ko je beše vlasnik Rols Rojsa? Nemci? Bivša kolonija Indija šalje rakete u svemir, a Englezi.. pevaju kraljici?
[ 2012 @ 05.12.2014. 16:57 ] @
Citat:
bin.sys: Ma Engleze više niko ne zarezuje. Jedva su zadržali Škotsku, a kamo li kolonije. Danas bi Žalosna Sova i to bez Bleka Stene mogao da osvoji London bez ispaljene strele, a bivši sovjetski proleter bi mogao da kupi Čelsi, u stvari Roman Abramovč je već kupio Čelsi. Ko je beše vlasnik Rols Rojsa? Nemci? Bivša kolonija Indija šalje rakete u svemir, a Englezi.. pevaju kraljici?

Tako je, imas pravo. Mene nervira samo jedna stvar, kada se krug okrene svi iz kolonija ili cak i iz Rusije pozure u London da kupe sebi stan ili kucu i da svoje pare donesu ovde na sigurno. To nije lose samo po sebi osim sto svake godine cena nekretnina skoci za 10-tak posto, tako sada ku'ton od stana od 70m2 na pojedinim mestima dostize cenu od 400 000 funti.
[ Odin D. @ 05.12.2014. 16:58 ] @
"Ako neka država želi da bude prava pravcata država, ona mora da ima pivo i aerodrom. Puno pomaže ako ima odličan fudbalski tim ili nuklearno oružje."

Frank Zappa, američki muzičar
[ bin.sys @ 05.12.2014. 17:00 ] @
@2012

Ma kurton je super stvar, sve dok ne pukne.
[ test1234 @ 05.12.2014. 17:11 ] @
UNRA i Trumanova jaja.

Nisam mogao da smislim Tita i Sovjete. Bio sam prilicno pro-zapadno orijentisan, Nosio sam sve sto je na sebi imalo GET. BRITISH i SAD zastavu . Da sada kazem zasto, ne bih znao da dam neki racionalan odgovor, sa ove distance.

Danas blago simpatisem Ruse i smatram da ovim drugima treba da se "oduzimo" kol'ko se moze I kad' se bude moglo. Toliko od mene.

Zao mi sto verovarno necu docekati .
[ Odin D. @ 05.12.2014. 17:23 ] @
Citat:
test1234: Bio sam prilicno pro-zapadno orijentisan
...
Da sada kazem zasto, ne bih znao da dam neki racionalan odgovor
...
Danas blago simpatisem Ruse

Tako je najbolje - iz jedne krajnosti u drugu, ne znajući ni zašto, ni zbog čega, s nadom da će se jednom nešto desiti, i žaljenjem što to vjerovatno nećeš dočekati.
[ 2012 @ 05.12.2014. 17:34 ] @
Citat:
bin.sys:
@2012

Ma kurton je super stvar, sve dok ne pukne.

Ja ti upravo i pricam da je kurton pukao i da na kraju svi kurtoni koje si nabrojao dodju u London kao u Raj. Nemoze se bez Engleza nista uraditi nigde u svetu.
Skotima je referendum propao zato sto u glasanje nisu ukljucili Engleze. (lokalna sala)
[ bin.sys @ 05.12.2014. 17:53 ] @
Do Drugog svetskog rata je stvarno tako bilo. Danas Englezi čekaju da im Amerikanci bace po koju kost da oglođu. Odluke u EU donese USA i DE. Englezi mogu samo da se prisećaju slavne istorije i da pričaju nešto u stilu Ujka Alberta: ... during the war... Možeš ti da se praviš Englez do sutra, ali šta ti vredi, danas Englezi više nisu u modi. Jesi li razmišljao o tome da se preseliš u Nemačku i izigravaš Nemca?
[ 2012 @ 05.12.2014. 18:00 ] @
Neka bude tako, ako ti tako mislis. Ja imam malo drugaciju sliku o svemu tome.

Ja se ne pravim Englez jer ja nikad ne mogu biti Englez. Mogu biti samo Britanac.
Englez sa postaje rodjenjem, a Britanac drzavljanstvom.
[ bin.sys @ 05.12.2014. 18:01 ] @
Ma ti možeš biti samo Balkanac :)
[ 2012 @ 05.12.2014. 18:06 ] @
[quote]bin.sys: Ma ti možeš biti samo Balkanac :)[/quote

To vec jesam, ne moram se brinuti oko toga.
[ bin.sys @ 05.12.2014. 18:07 ] @
Možeš da budeš samo ono što jesi i ništa više o toga. Pošto želiš da budeš nešto što nisi, onda možeš slobodno da brineš.
[ 2012 @ 05.12.2014. 18:15 ] @
Da bi postao Britanac treba samo pet godina boravka i nesto malo funti za administrativne takse. Nije neka velika prica. Teze je kupiti stan ili skuplji auto.
[ bin.sys @ 05.12.2014. 18:23 ] @
Lako je zasaditi i englesku travu. Nakon toga je treba samo zalivati jedno 80 godina da bi bila kako treba. Ti si Britanac isto koliko i neki tip koji dođe u Englesku iz Pendžaba :)
[ 2012 @ 05.12.2014. 18:30 ] @
Citat:
bin.sys: Lako je zasaditi i englesku travu. Nakon toga je treba samo zalivati jedno 80 godina da bi bila kako treba. Ti si Britanac isto koliko i neki tip koji dođe u Englesku iz Pendžaba :)

To ti i ja pricam. Svako ko uzme drzavljanstvo postaje Britanac. Englez se postaje radjanjem, tacnije poreklom.
Kao sto Amerikanac postajes onog momenta kada primis drzavljanstvo. To je administrativna kategorija i samo je pitanje da ti takvo nesto treba ili ne. Mozes komotno ziveti i bez drzavljanstva i ne primetiti nikakvu razliku u svom zivotu. Jedino moze biti problema ako se trazi neki posao u vojsci ili nekim drzavnim sluzbama.

[ bin.sys @ 05.12.2014. 18:34 ] @
Važi, ako ti misliš da si Britanac, budi Britanac. Baš me je briga. Što se mene tiče možeš da budeš i Napoleon :)
[ 2012 @ 05.12.2014. 18:43 ] @
Citat:
bin.sys: Važi, ako ti misliš da si Britanac, budi Britanac. Baš me je briga. Što se mene tiče možeš da budeš i Napoleon :)

Nisi ti razumeo poentu price, verovatno od samog pocetka imas krivu sliku o cemu ja pricam. Nije bitno sta sam ja ili sta mogu biti, nisam ja bitan u prici. Bitno je ne ziveti u zabludama, ne zamlacivati se iluzijama.
Price o "ljubavi medju narodima" su samo za idiote. Takvo nesto ne postoji na nivou drzava ili naroda, postoji vlastiti interes kao primaran i zajednicki interes kao sekundaran. Verovatno neces ni ovo razumeti, ali nije ni bitno.
[ bin.sys @ 05.12.2014. 19:06 ] @
Ne razumem. Ti si počeo sa pričom o ljubavi među narodima, o donacijama, ljubavi prema Rusima, ko nam daje novac a koga volimo... pa zatim kažeš kako je to za idiote. Ako si znao od početka da su to priče za idiote zašto si uopšte pokrenuo temu? Ako si zahvaljujući ovoj temi to saznao, onda u redu. Drago mi je da si stekao jedno novo saznanje.
[ 2012 @ 05.12.2014. 19:22 ] @
Citat:
bin.sys: Ako si znao od početka da su to priče za idiote zašto si uopšte pokrenuo temu?

Upravo zbog idiotizma da neko moze biti zaljubljen u Ruse, od kojih nikakve koristi, a ne gleda gde moze imati koristi.

Kao i zbog slicnih tebi koji upornonesto diskutuju, a nerazumeju poentu price.
[ bin.sys @ 05.12.2014. 19:25 ] @
Kakvu korist imaš ti kao Britanac od toga da li ja razumem poentu priče? Recimo da jednog dana shvatim i šta onda?
[ 2012 @ 05.12.2014. 19:32 ] @
Citat:
bin.sys: Kakvu korist imaš ti kao Britanac od toga da li ja razumem poentu priče? Recimo da jednog dana shvatim i šta onda?

Poceces da menjas svoje poglede na svet i time ces i svooje okruzenje napraviti boljim mestom za zivot.
[ bin.sys @ 05.12.2014. 19:39 ] @
Znači treba da shvatim da Rusi nisu donirali ništa i da treba da budem zahalan Americi i Britaniji, pa će moje okruženje biti bolje za život. Pritom ne treba da uradim ništa za uzvrat kako bih se odužio tim mojim dobrotvorima. U sve ovo me ubeđuje Britanac, koji gleda samo ličnu korist i koji bi imao više koristi kad Britanija ne bi donirala drugima ništa. Zvuči sasvim logično :) Ubedio si me. Šta dalje?
[ Nika Matejic @ 05.12.2014. 21:55 ] @

Eh vi Britanci ... do pre 100 godina imperija u 16 vremenskih zona na 5 kontinenata, a danas se na ostrvcetu u onoj jednoj po griniču češete šta će biti sa Škotskom, dok se bezuspešno, iza Nemaca, utrkujete u klanjanju i vazalstvu potomcima crnih robova i redneckova iz Texasa i Arizone, a musliman vam praši princezu koja po štampi cvrkuće kako joj nikada u životu nije lepše bilo.

Pa ni koorton ne može toliko da pukne.
[ test1234 @ 05.12.2014. 23:13 ] @
Ima ona narodna:

Ako nemogu da ti pomognem neću da ti odmognem.

Neki se prema nama odnose po ovom pravilu i za njih svakao treba imati postovanje.
[ hotchimney @ 05.12.2014. 23:32 ] @
Niko nikoga ne tera da od mrskih Amerikanaca uzima bespovratnu pomoć. A kad već uzme onda je logično da se nešto očekuje. Da kaže "hvala" ili da se naguzi. Može da bira.
[ bin.sys @ 06.12.2014. 01:39 ] @
Ako si uzeo onda se guzi. Ja nisam uzeo ništa ni od Rusa ni od Amerikanaca.
[ 2012 @ 06.12.2014. 04:34 ] @
Citat:
bin.sys:
Ubedio si me. Šta dalje?

Nista posebno, samo se osvesti i pocni realno gledati na stvari. Posle ce samo od sebe sve da ti se kaze.

[ 2012 @ 06.12.2014. 04:41 ] @
Citat:
Nika Matejic:

a musliman vam praši princezu koja po štampi cvrkuće kako joj nikada u životu nije lepše bilo.

Dobro, to je demokratija. Svako moze svakoga da "prasi". Mada mislim da sam negde citao da su se bili malo zaneli i valjda se napili ili ne znam sta je tacno bilo i da su imali neku saobracajnu nesrecu. Posle toga nisam nista citao o tome. Vise nisu ni zanimljivi nikome.
[ 2012 @ 06.12.2014. 04:45 ] @
Citat:
bin.sys:
Ja nisam uzeo ništa ni od Rusa ni od Amerikanaca.

Od Rusa sigurno nisi, ali od Amerikanaca sigurno jesi, tako da, pazi guzu!
[ bin.sys @ 06.12.2014. 07:51 ] @
Šta sam ja uzeo od Amerikanaca? Američko državljanstvo nisam, a nisam ni britansko. Verujem ti da se za američko državljanstvo mnogo više guzi. Da nije tako, verovatni bi i ti bio Amerikanac, a ne Britanac. Međutim, ko ne plati na mostu platiće na ćupriji. Samo ti nastavi da se guziš, svi vi Britanci i "Britanci" ćete jednog dana možda, ali možda, postati Amerikanci. Guzili ste Amerikance pre Bostonske čajanke, sada je malo došao red da oni guze vas. Amerika je bila britanska kolonija, sada je Britanija američka kolonija :)

Citat:
Mada mislim da sam negde citao da su se bili malo zaneli i valjda se napili ili ne znam sta je tacno bilo i da su imali neku saobracajnu nesrecu. Posle toga nisam nista citao o tome. Vise nisu ni zanimljivi nikome.

Šta si tačno hteo da kažeš ovime?
[ hotchimney @ 06.12.2014. 08:52 ] @
Citat:
bin.sys

Ako si uzeo onda se guzi. Ja nisam uzeo ništa ni od Rusa ni od Amerikanaca.

Ne možeš ti da odredjuješ šta će drugi da rade. Kulturan čovek kaže "hvala" i ne gadja kamenjem onog ko ga hrani.
A to da nisi ni od koga uzeo ništa je demagogija. Po tvom IP se vidi da si iz Dembelistana tako da uzeo si.
[ bin.sys @ 06.12.2014. 09:01 ] @
Citat:
Kulturan čovek kaže "hvala" i ne gadja kamenjem onog ko ga hrani.

Kulturan čovek ne gađa nikoga kamenjem, a ni bombama. Kulturan čovek zarađuje za sebe, a životinju hrane i to samo domaću životinju. Je l tebe neko hrani ili radiš nešto u životu osim što pišeš gluposti po forumu?

Citat:
Po tvom IP se vidi da si iz Dembelistana tako da uzeo si.

Evo, sada sam u Rusiji 31.40.113.*.
[ hotchimney @ 06.12.2014. 09:08 ] @
Očigledno pokušavaš da se svadjaš.

To kulturan čovek ne radi. Rekao bi da ti spadaš medju one koji neće da kažu hvala. Prema tome izabrao si.

To što si promenio IP ne znači da nisi uzeo. Samo izvrdavaš obavetze. Kkulturan čovek ne izvrdava obaveze
[ bin.sys @ 06.12.2014. 09:14 ] @
Ma samo ti uživaj dok te drugi hrane, govori stalno hvala i guzi se, tvoja stvar. Možeš da daješ i savete drugima, samo nemoj da očekuješ da će svi da prihvate te tvoje savete.

Citat:
To što si promenio IP ne znači da nisi uzeo.

Promenio sam jer su neki nekulturni ljudi počeli da mi zaviruju u IP. Ajd što su nekulturni, nego izgleda i ne znaju koliko je lako promeniti IP i da IP koji oni vide ništa ne znači.
[ hotchimney @ 06.12.2014. 10:03 ] @
Rusofili su se uvek uvlačili u buljosan velikom tzaru. Samo štio zavesa nije gvozdena već IP.

Nema potrebe za laganjem kad se zna ko je u Srbiji.
[ bin.sys @ 06.12.2014. 13:00 ] @
Ja jesam u Srbiji. Za Dembelistan sam prvi put čuo od tebe i sudeći po onome što pišeš tamo ne želim da idem. Vas Dembelistnce iskreno žalim zbog svega što vam se tamo dešava (gazda koji vas hrani, guzi i kome ste zahvalni zbog svega toga).
[ hotchimney @ 06.12.2014. 22:29 ] @
Ne znam čemu besnilo?
Nisam ja lagao da sam sada u Rusiji.

Citat:
gazda koji vas hrani, guzi

Nemoj drugima pripisivati tvoje želje.
Rusofili imaju veeeeelikog Vladimira za gazdu. A pragmatične interesuje profit. U tome je uvek konflikt izmedju te dve strane. I to nikako ne ide u glavu "bratstvu", "slovenstvu", "majčinstvu" itd.

[Ovu poruku je menjao hotchimney dana 07.12.2014. u 20:03 GMT+1]