[ branko tod @ 13.12.2014. 06:21 ] @
Dr Marina Šokčić-Kostić iz Karlsruea osvojila je prvo mesto na takmičenju Fem Energia u kategoriji - Nuklearni inženjeri zaposleni u Evropi.

Kod žena inženjera nagrada se dodeljuje najuspešnijem inženjeru u Francuskoj i (najvažnija) najuspešnijoj ženi inženjeru u Evropi. U svom govoru žiri je posebno istakao veliki doprinos dr Marine Sokčić-Kostić nuklearnoj industriji i nuklearnoj nauci.
- Vrlo sam počastvovana i srećna. Ove godine sam prvi put nominovana, pošto do sada i nisam bila previše zainteresovana za nagrade. Volim svoj posao pa mi nagrade i nisu bile najvažnije", izjavila dr Marina Šokčić-Kostić, koja je glavni inženjer kompanije Nukem Technologies GmbH sa sedištem u Alzenauu.
Dr Marina Šokčić-Kostić je bila student generacije Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu 1982. godine na tehničkoj fizici, smer nuklearne tehnike. Magistrirala je u Beogradu na istom fakultetu, a doktorirala na Mašinskom fakultetu Tehničkog univerziteta u Ahenu (Nemačka). Rođena je u Subotici, a od 1994. se nalazi u Nemačkoj. Do tada je radila u Institutu Vinča u Beogradu, bila je predsednik Naučnog veća, imala je i druge odgovorne funkcije.
Trenutno vodi grupu za radijacioni monitoring, gde razvija merne uređaje za monitiring neutronskog i gama zračenja. Pored toga je i tehnički menadžer za preradu radioaktivnog otpada u Litvaniji. Rukovodi delom za vađenja svih vrsta i preradu niskoaktivnog radioaktivnog otpada i pri tom koordiniše nemačke, francuske, italijanske i litvanske kompanije u svojoj oblasti.

[ 3055 @ 13.12.2014. 09:49 ] @
Citat:
branko tod:
Dr Marina Šokčić-Kostić je bila student generacije Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu 1982. godine na tehničkoj fizici, smer nuklearne tehnike. Magistrirala je u Beogradu na istom fakultetu, a doktorirala na Mašinskom fakultetu Tehničkog univerziteta u Ahenu (Nemačka).

Eto,

-šta ti je jedna "organizovana" država,
ne postoji taj koga ne može da u beli svet otera.
[ nkrgovic @ 13.12.2014. 09:50 ] @
Nukem Technologies GmbH? Ko je ovima dao ime.....

Svaka cast Marini!
[ 3055 @ 13.12.2014. 10:00 ] @
Citat:
nkrgovic: Nukem ....?

Pa to je još i nekako kakvih sve smišljotina tamo ima , neke ne možemo ni da izgovorimom :D

a sa ovim mi smo "Mali Deca" za njihovu maštu u nazivima firmi

[ bln.sys @ 13.12.2014. 10:04 ] @
Duke Nukem?

Izvinjavam se Marini, ovo je bilo jače od mene. Čestitke Marini, da je ostala u Srbiji, verovatno bi radila kao čistačica, dok bi neka čistačica pisala doktorat na Giga Brendu.
[ vladd @ 13.12.2014. 17:12 ] @
Starleta ili pevaljka..one su u modi za promocije..svih vrsta.