[ colke77 @ 30.12.2014. 09:11 ] @
Špricer - neki ga vole, neki ne, neki smatraju da se vino kvari kada se pravi špricer.

Volim vino, kvalitetna vina pijem isključivo kao čisto vino. ali volim i špricer da popijem. Ostavimo ovu polemiku za neku drugu temu, mene zanima koja su po vama OK vina za špricer. Kada kažem OK mislim na best buy, da nisu papreno skupa a da nisu ni ona koja imaju ukus motornog ulja.
[ Java Beograd @ 30.12.2014. 09:54 ] @
Kako se to nekad lepo naručivalo u kafani: "Donesi litar belog i sifon "!

Inače, delim mišljenje. Volim vina, ali volim i špricer. Sve ima i svoje mesto, i vreme i namenu. Jedno ne isključuje drugo.

Meni je za beli špricer najbolja Smederevka, Makedonski Tikveš. Ali, ja lično najvolem špricer od Rose vina! I za ovo, preporučujem Tikveški Rose
[ dusans @ 30.12.2014. 10:00 ] @
Svako je bolje od Banatskog Rizlinga.
Meni su najbolja vina koja malo slade.
Inače, probajte i umesto kisele da sipate Sprite, mnogo dobra kombinacija.
[ colke77 @ 30.12.2014. 11:24 ] @
Citat:
Java Beograd:
Kako se to nekad lepo naručivalo u kafani: "Donesi litar belog i sifon "!

Inače, delim mišljenje. Volim vina, ali volim i špricer. Sve ima i svoje mesto, i vreme i namenu. Jedno ne isključuje drugo.

Meni je za beli špricer najbolja Smederevka, Makedonski Tikveš. Ali, ja lično najvolem špricer od Rose vina! I za ovo, preporučujem Tikveški Rose

Tikveška smederevka je i meni bio favorit, ali ranije.
Od kako je počela smederevka da se pakuje u 0,7 priča je krenula drugačije. Smederevka 0,7 je bila OK i po kvalitetu i cenovno. Litarska smederevka od Tikveša je tada naglo izgubila na kvalitetu, ne sećam se ni kada sam poslednji put kupio ovo vino. Generalno Tikveš u pakovanju 0,7 je dobar, ali su im cene u vrlo kratkom roku porasle drastično. Smatram da za te novce može da se nađe dosta kvalitetnije vino.

Ako mene pitate, Vršačka vina su mi sada nekako najoptimalnija. Moj glas ide za Vršački chardonnay.
[ Java Beograd @ 30.12.2014. 11:40 ] @
Šardone nije dobar za špricer. Špricer traži kiselije vino. Rizling, smederevka, žilavka i slično.

Što se tiče "gubitka na kvalitetu":
Moraš da shvatiš da vino nije isto što i pivo ili Koka Kola. Kvalitet vina zavisi od mnogo faktora, a pre svega od toga kakva je godina bila, da li je bilo obilje kiše i oblaka ili obilje sunca.
Veliki i renomirani proizvođači imaju dugu tradiciju i tačno utvrđene postupke i recepture u proizvodnji koje se ne menjaju. Bez obzira da li je to Tikveš, Vršački vinogradi, Plantaže Podgorica ili bilo koji drugi. Ali, jednostavno, jedne godine grožđe bude ovako, sledeće godine - onako.

[ branko tod @ 30.12.2014. 13:38 ] @
Nekad je banatski bio zakon , pogotovo kada se pojavio u 0,7. Ali moje zadnje pijenje
je bilo pre 25 godina. Sada stvarno ne mogu da vam pomognem. Pišem ovo jer je neko
strašno uvredio ŠPRICER sa sipanjem kabeza u vino.
Najbolji su bili sifoni kod dede iz
Tolbuhinove koje sada prodaje njegova kod Kalenića. Može i Knjaz kao zamena.
Sada može jedna češa crne Negotinskr Tamjanike i dosta.
[ zmej @ 30.12.2014. 16:35 ] @
Mene interesuje samo koja kisela voda za u spricer da ide, inace za vino ne pravim pitanje, samo da ´vata. Ali nikako graševina navipova, odvratno je!!!
[ rafiki @ 30.12.2014. 17:02 ] @
Ne ide nijedna kisela, samo soda-voda :)

Pozdrav
[ deedee6 @ 30.12.2014. 17:33 ] @
Upada lik sa dve ribe u "Plavu Ružu", traži vinsku kartu, poručuje najskuplje vino i traži uz njega coca-colu da mogu da prave bambus
[ Trick Fix @ 30.12.2014. 17:47 ] @
.
- " Hoszu Lépés "

PS:
@deedee6

Sad tek vidim kakav Si " RingišpiL " okačio,

.....I bre U .....

[ branko tod @ 30.12.2014. 17:47 ] @

Hoszu Lépés ili Hosszú Lépés ?
[ branko tod @ 30.12.2014. 17:57 ] @
Pravilna proizvodnja špricera

[ Trick Fix @ 31.12.2014. 04:20 ] @
Citat:
branko tod: Hosszú Lépés

U pravu Si !!!

..ja sam zbrzao i pogrešno napisao,

pOz
[ vladd @ 31.12.2014. 07:56 ] @
Kome bese madjarski maternji jezik?
[ Trick Fix @ 31.12.2014. 12:19 ] @
Mislim da je to Branku maternji jezik...ako se ne varam.

Vidiš da "prezupčuje" na srpskom, pa mu treba kilo-kilo ta počne tečno .....
(a kad počne tečno onda ni tačke ni zareza :)

Naučiče ON, vidno napreduje, samo ga pratim i "lektorišem" ,

[Ovu poruku je menjao Trick Fix dana 31.12.2014. u 13:40 GMT+1]
[ branko tod @ 31.12.2014. 15:35 ] @
Szerbek és magyarok testvérek, de én inkább a magyar nők
Boldog új évet = Srećna nova godina