[ Srdjan Marinkov @ 02.01.2015. 14:07 ] @
Molim za vaša mišljenja prilikom odabira između dva pomenuta modela. Dakle: Skoda Fabia 1.2 HTP ili Opel Corsa D 1.2 Auto kupujem u Namačkoj, gledao sam 2013 god, sa kilometrazom ne većom od 30k km. Auto mi je potreban za gradsku vožnju, eventualno za kraća putovanja od par stotina km, u svakom slučaju ne preko 10k km godišnje. Imam par prijatelja/poznanika koji voze Fabije (starije od ove) uglavnom su zadovoljni, služe ih dobro bez nekih većih problema i ulaganja, pa sam u početku samo Fabije i gledao, međutim već duže vreme ne mogu da pronađem odgovarajući primerak. Onda sam počeo da gledam šta mogu drugo da nađem za slične pare, pa naišao na ovu Corsu. Corsu bi isto uzeo sa benzinskim motorom 1.2, primetio sam jedino da je u Corsi 4-cilindrični motor a u Fabiji 3-cilindrični, što svakako mislim da daje prednost Corsi. Dimenzije ova dva auta su u par cm slične (dužina ista, Corsa šira par cm, Fabia viša par cm), oprema standardna, jedino što Corsa ima i tempomat (ne znam da li ima svaka, ali nisam naišao ni na jedan oglas u kom nema) i, iako mi nije bitno, moram da primetim da je enterijer kod Corse znatno moderniji. Iz svega ovoga što sam napisao verovatno možete da primetite da prednost dajem Corsi D, međutim, ne poznaje lično nikoga ko vozi ovaj auto i nisam nikakva iskustva čuo. Kakva su vaša mišljenja? aj živeli i srećna Nova godina! |