Neutronska zvezda se priblizava zemlji. Sta da se radi u takvoj situaciji? Da li je moguce evakuisati zemlju?
VAZNO!!! (procitati obavzeno):
(Inace neutronska zvezda se ne priblizava stvarno zemlji, nego ovde samo hipoteticki raspravljamo o potencijalnom scenariju. Dakle nema potrebe da se siri panika. Za sad.)
Shocking video alert!!!
01:24:00
[ Lacika.1991 @ 22.02.2015. 17:29 ] @
Pobeći u podrum i čekati da prodje :D ili se izvaliti na dvorište uz gajbu piva i čekati :DD
[ crnilabrador @ 22.02.2015. 17:33 ] @
Koje pivo? Zamolio bih vas da budemo precizni u ovoj temi.
I znaci tako? Oni sa skupljim ulaznicama odose na Earth 2.0, a mi boranija ostajemo ovde da se nas proguta neutronska. Nisam drugacije ni mislio. Oladi to pivo :P.
[ SASA M. @ 22.02.2015. 17:50 ] @
Paaa, ako supa-men tada ode na odmor, onda smo u problemu
[ crnilabrador @ 22.02.2015. 18:03 ] @
Jel bi vi ostali na zemlji da vas proguta neutronka, ili bi na brod pa na Zemlja 2.0? Sta ako je ta zemlja u beta fazi? I ima komarce velicine tramvaja. Poneko ne bi mogao tako dugo bez crnog luka i domace slanine, da jede crve i guta tablete.
Mahacu vam sa zemlje kad budete odlazili :P. Cao caooo
[ Miroslav Jeftić @ 22.02.2015. 18:40 ] @
Šta raditi? Izađeš napolje i uživaš u najspektakularnijem prizoru koji ćeš videti u životu. Ujedno i poslednjem prizoru koji ćeš videti u životu. Evakuacija naravno nije moguća, osim ako ne pričamo o budućnosti dalekoj više miliona godina.
[ zarek @ 22.02.2015. 18:58 ] @
Ah ne opet...smak sveta ovog našeg izmučenog sveta, v13...ili 114 ne znam više koliko sam video tragičnih završetaka planete Zemlje...
Gledah seriju Defiance, pilot epizodu, ima dobar početak, "smak sveta 2013.", i to je sve što mi se dopalo. Ne verujem da ću nastaviti da gledam taj tv show.
Ljudi, stigao mi je veliki broj mejlova i privatnih poruka sa razlicitim pitanjima.
Za sve one koji su pitali da li se stvarno priblizava neutronska zvezda, opet ponavljam: Ova tema samo hipoteticki obradjuje neki potencijalni scenario, dakle neutronska zvezda se ne priblizava stvarno zemlji. (aha!)
Na ostala pitanja cu pokusati da odgovorim jedno po jedno:
1. Da li ce biti karata kod tapkarosa za brod Zemlja 2.0, i koliko ce da kostaju?
- Ne znam da li ce biti karata kod tapkarosa u slucaju neutronke, i ne mogu ni da pretpostavim kolko ce da kosta i sta ce taj sa tim parama.
2. Da li ce se nastaviti prikazivanje serije Mala Nevesta i kad neutronska zvezda bude progutala zemlju?
- Da. Elektromagneti talasi su vec emitovani i putovace milionima godina. Tako da ce serije biti.
3. Moj decko ima puno para, i sigurno ce mi nabaviti kartu za Zemlju 2.0. Da li i mi sto imamo ugradjene silikone mozemo da putujemo tim brodom?
- Za sve sponzoruse: Ne verujem da cete moci da putujete tim brodom bez posledica ako imate silikone, jer ce brod dostici znacajni procenat brzine svetlosti. Tako da cete morati da demontirate silikone pre polaska, ali onda ne znam da li ce momci da vam nabave kartu.
4. Da li ce biti Cecinog oprostajnog koncerta u slucaju neutronke?
- Da.
5. Sta ce biti sa Srbijom u slucaju neutronke?
- Izgorece sa ostatkom sveta, posto je sastavni deo zemlje, bolidu.
6. Zasto se zove neutronska zvezda?
- Pa zato sto se sastoji od bureka sa sirom.
[ zarek @ 22.02.2015. 19:08 ] @
Ah onda ćemo stvarno da budemo stranci, a ne kao emigranti neki što su ceo život na planeti nastanka. Baš me zanima kolika će biti cena, koga ćeš morati da znaš da bi dobio kartu "spasa".
Sapunica se nastavlja, Charlie Chaplin nije imao lak život dok nije postao bitan kao što je danas Mala Nevesta, jel to ona indijska slow motion serija?
Eh, bez silikona ništa, ali možda sa moždanim implantom.
Ali AV će i dalje iz svemira da galami Srbima na Marsu 2222. godine, kloniraće ga ovi za zlato koje im je dao...:)
[ crnilabrador @ 22.02.2015. 19:12 ] @
Prodajem kartu za Zemlja 2.0, i 7 ari placa na Mesecu. Pod sljivom.
Citat:
zarek:
Ah ne opet...smak sveta ovog našeg izmučenog sveta, v13...ili 114 ne znam više koliko sam video tragičnih završetaka planete Zemlje...
Tebi je sve za sprodnju, ali ovo je sasvim moguc potencijalni scenario. Vece je cudo sto se to vec nije desilo do sad, nego sto jeste.
[ crnilabrador @ 22.02.2015. 19:22 ] @
Citat:
Miroslav Jeftić:
Šta raditi? Izađeš napolje i uživaš u najspektakularnijem prizoru koji ćeš videti u životu. Ujedno i poslednjem prizoru koji ćeš videti u životu. :D Evakuacija naravno nije moguća, osim ako ne pričamo o budućnosti dalekoj više miliona godina. :)
A oni pri vojski? Mozda vec imaju nesto u podrumu da pobegnu odavde bar njih dvaes'.
[ zarek @ 22.02.2015. 19:24 ] @
Poenta je u tome da će nas ubediti da se nešto pitamo, a ne pitamo se. Šljiva je zdrava, organska?
Vogoni će nas pregaziti radi svemirskog "autoputa".
[ crnilabrador @ 22.02.2015. 19:33 ] @
Nema veze sto je sljiva sa meseca, rakija od nje ipak nije radioaktivna kao ova sa zemlje. Ova sa zemlje zraci kao fukusima, zato ja pijem iskljucivo pivo.
I da dodam:
Prodajem neutronsku rakiju od sljiva sa meseca, uz kupljeno bure, poklon- karta za Zemlja 2.0.
[ branko tod @ 22.02.2015. 19:50 ] @
Citat:
crnilabrador:
Neutronska zvezda se priblizava zemlji. Sta da se radi u takvoj situaciji?
Popi ladno pivo
[ crnilabrador @ 22.02.2015. 19:56 ] @
Rekao sam devojci, - priblizava se neutronska zvezda i progutace zemlju.
Ona je rekla- Ja sam jos uvek gladna.
:S
[ Lacika.1991 @ 22.02.2015. 20:00 ] @
Ja i dalje stojim iza gajbe jelena..kad ja to sve popijem..ma kakva zvezda,crne rupe i ostale zjbancije :D
Miroslav Jeftić:
Šta raditi? Izađeš napolje i uživaš u najspektakularnijem prizoru koji ćeš videti u životu. Ujedno i poslednjem prizoru koji ćeš videti u životu. Evakuacija naravno nije moguća, osim ako ne pričamo o budućnosti dalekoj više miliona godina.
A oni pri vojski? Mozda vec imaju nesto u podrumu da pobegnu odavde bar njih dvaes'.
Vojska? Neutronska zvezda zdesna?
[ branko tod @ 22.02.2015. 21:07 ] @
Citat:
crnilabrador:
Rekao sam devojci, - priblizava se neutronska zvezda i progutace zemlju.
Ona je rekla- Ja sam jos uvek gladna.
:S
Kod tebe je već stigla crna rupa !
[ crnilabrador @ 22.02.2015. 21:13 ] @
Ceo svet se srusio, a ona je jos uvek gladna.
Citat:
Miroslav Jeftić:
Vojska? Neutronska zvezda zdesna? :)
Kada naidje neutronska zvezda sa desna, bacis se u levu stranu. To je osnovna pesadijska obuka. Dobro je sto si to pomenuo, mozda pomogne nekom.
Ako jos neko ima neki savet za slucaj da naidje neutronska zvezda, neka pomene ovde, moze biti korisno.
[ Miroslav Jeftić @ 22.02.2015. 22:07 ] @
Mleko za sunčanje s visokim faktorom, da pocrniš, a ne izgoriš.
[ crnilabrador @ 22.02.2015. 23:16 ] @
Za sve one koji mi salju mejlove sa pitanjem:
- Jel ce moci da se gleda nova Turska serija sa nazivom Dila, ako neutronska zvezda unisti zemlju, posto doticna serija jos nije pocela da se emituje? I jel ce moci da se gleda u vasionskom brodu zemlja 2.0?
Odgovor: Nemam pojma, ne gledam turske serije, nemam pojma ni sta je to.
Oni koji pitaju:
- Jel ce raditi iphone 6 u vasionskom brodu, i jel ce imati domet?
Odgovor: Ne znam. Cuo sam za taj telefon i znam da je dobar, ali ne znam da li je otporan na neutronske zvezde.
[ gilopile @ 22.02.2015. 23:31 ] @
Promasice nas. izracunao sam nabrzaka putanju. Bice cupavo, ali po nekom mom proracunu, promasice za 1423km.
Ako nas pogodi, bicemo svi mrtvi da mrtviji ne mozemo biti. Serije se nece emitovati i nece biti GSM signala, a ni Wi-Fi. Bio bi to The End, ende, game over....konec...
[ SlobaBgd @ 22.02.2015. 23:33 ] @
Ovo je teško širenje panike, a neznanje ne opravdava postavljača teme!
Kakva kyrac neutronska zvezada, čemu panika!?
Neutronska zvezda se sastoji od neutrona (dobro, i malog procenta bureka sa sirom), i kao takva je neutralna, jer su neutroni, jelte, neutralni. Dakle, ni pozitivni ni negativni. I kao takva, neutralne prirode, ne može da napravi nikakvu štetu. Samo će da prođe i to je to.
Nego, taj plac na Mesecu, je l' uknjižen? Nemoj da pazarim pa da se posle neko pojavi sa tapijom da mu je to deda ostavio! Onda će prodavcu placa opasnost od neutalne zvezde biti čkin dim ako ga ja ufatim!
[ crnilabrador @ 22.02.2015. 23:36 ] @
Hvala na pomoci Gilopile, dobijam bas puno mejlova sa nebuloznim pitanjima.
Kazi mi sta ces ti raditi kad se pojavi neutronka da nas cepa, hoces li paniciti sta, ili ces kao i ostali uz pivo i rostilj spreman na gama zracima. Samo nabodes kobasicu na viljusku, podignes u vazduh... i...op! Ona vec spremljena!
[ Shadowed @ 22.02.2015. 23:36 ] @
Znam da je tema sprdacina, ali..
@gilopile, zapravo, cak i prolazak obodom Suncevog sistema bi napravilo zbrku zbog gravitacionog delovanja s obzirom da neutronske zvezde imaju masu 1,4 do 3 mase Sunca.
[ crnilabrador @ 22.02.2015. 23:38 ] @
Citat:
SlobaBgd:
Nego, taj plac na Mesecu, je l' uknjižen? Nemoj da pazarim pa da se posle neko pojavi sa tapijom da mu je to deda ostavio! Onda će prodavcu placa opasnost od neutalne zvezde biti čkin dim ako ga ja ufatim!
Ne sekiraj se nista, uskoro izlazi novi zakon o legalizaciji, i dobio sam odgovor od aktuelne ministarke da cu moci da legalizujem plac na mesecu sa pomocnim objektima.
Naravno samo pod uslovom da se uclanim u odredjenu partiju. :D
[ crnilabrador @ 22.02.2015. 23:41 ] @
Citat:
Shadowed:
@gilopile, zapravo, cak i prolazak obodom Suncevog sistema bi napravilo zbrku zbog gravitacionog delovanja s obzirom da neutronske zvezde imaju masu 1,4 do 3 mase Sunca.
Tema nije sprdacina. Kad te bude opicila neutronka po guzici, videces ti da li je sprdacina.
Citat:
SlobaBgd:
Ovo je teško širenje panike, a neznanje ne opravdava postavljača teme!
Kakva kyrac neutronska zvezada, čemu panika!?
Neutronska zvezda se sastoji od neutrona
Ti mozda potcenjujes neutronku zato sto ima samo 12-13 km u precniku, ali to ti je sve sabiveno u malo, gusto skroz.
[ SlobaBgd @ 22.02.2015. 23:56 ] @
To kao zipovano, jel' da? Vidiš, nisam znao, ja mislio to je prava zvezda, k'o naše Sunce, bar sto kilometara u prečniku, kad ono neki prcvoljak... Ajde videćemo kolika će biti ako se unzipuje.
[ gilopile @ 22.02.2015. 23:58 ] @
Citat:
Shadowed:
Uh, nisam razmisljao da moze biti toliko opasno. Mislio sam da je isto kao kad ides pesaka, a neko pored tebe projuri biciklom i osetis povetarac. Naebamo, sta da kazem...
@crnilabrador, ne znam tacno sta bih radio, ali mislim da bih se jako uspanicio, bezao negde, trcao k`o muva bez glave, kopao nekakve rupe, vristao...Samo znam da ne bih imao apetita, a ni volje da losim rostilj, ispijam pivo i nabadam kobaje...Smislio bih vec neku zastitu.
[ plus_minus @ 23.02.2015. 00:02 ] @
Citat:
SlobaBgd:
To kao zipovano, jel' da? Vidiš, nisam znao, ja mislio to je prava zvezda, k'o naše Sunce, bar sto kilometara u prečniku, kad ono neki prcvoljak... Ajde videćemo kolika će biti ako se unzipuje.
.. esi siguran ti da nije u .tar.gz? TO kad otkopčaš pa povadiš.. ma kakav Sport Bili..
[ crnilabrador @ 23.02.2015. 00:12 ] @
Smirite se, smirite se, nista jos to nije doslo do nas.
Inace ovde je vreme da se dotaknemo i Kvark zvezda.
Paulijev princip iskljucivosti govori da dva indenticna fermiona ne mogu da zauzimaju jedno isto kvantno stanje u isto vreme.
Tj, da je talasna funkcija za dva identicna fermiona anti-simetricna.
E sad to nam govori o limitima neutronskih zvezda.
Ali imamo i Cudne zvezde koje jos nisu otkrivene ni teorijski dokazane.
Tako da neutronske zvezde mogu da budu skroz nevidljive i necujne. O da. I jako jako blizu.
[ crnilabrador @ 23.02.2015. 00:20 ] @
Inace, koja muzika ide uz pojavu neutronske zvezde u blizini, uz pivo i rostilj?
Meni pada na pamet ponesto od Frenk Sinatre.
[ gilopile @ 23.02.2015. 00:30 ] @
I meni je Frenk pao na um. Sjajan izbor za tu prigodu :)
[ crnilabrador @ 23.02.2015. 00:41 ] @
Ne zelim da sirim paniku, ovaj video je samo da vam docaram kako bi to izgledalo. A mozda i neka laboratorija proizvede malo strangleta.
[ plus_minus @ 23.02.2015. 00:43 ] @
Da se zaista pojavi crna rupa ili neutronska zvezda u blizini naše planete i krene da "žvaće" ... ja kontam da bi to zapravo bio najbolji mogući scenario za čovečanstvo. Mnogo bezbolniji od nuklearnog rata ili čega već. Samo zato što bi najverovatnije prvo otišli svi slojevi sfera oko zemlje.. tek posle tvrđa materija.. A šta to znači? Pa to znači da bi svi popadali u nesvest.. kada je vazduh razređen, prispava nam se. A sisanje vazduha, kiseonika, ne bi išlo munjevitom brzinom... (ili grešim?) ... Znači postepeno bi svi dobro zaspali i onaj najbolniji, najgrozniji momenat bola bi se manifestovao, onoga momenta kada mozak utvrdi šta se dešava.. te da više ne može da funkcioniše, u tom nekom poslednjem snu, kao živi i realni, globalni košmar. Kažu da kada se otfikari nečija glava, da narednih 15 sekundi mozak nastavlja da funkcioniše.. Znači, 15 sekundi, nova krv u glavu - ili baj, baj. Pretpostavljam onda da je toliko sekundi potrebno i nakon rilnjavanja pluća.. ili opet, grešim. Sve u svemu, ostajem pti tome da je pojava neutronske zvezde ili narogušene crne rupe u blizini naše kuglice, najbolji i najbezbolniji mogući dOOmsday scenario koji možemo dočekati. Dakle, onda kada se podignu talasi i krenu da divljaju ili šta već.. mi smo svi komplet .. odavno.. već gotovi....
[ crnilabrador @ 23.02.2015. 00:48 ] @
Na horizontu se pojavljuje u daljini plava zvezda...deluje tako nestvarno...a njeno delovanje osecamo sasvim stvarno...
Ponekad se pitamo da li je san...i da li je sve bio san...i da li sanjamo zvuke muzike koja polako krece i cuje se tako zivo...
Vetar pocinje da duva...
Start spreadin' the news....
I'm leavin' today....
[ branko tod @ 23.02.2015. 19:35 ] @
Citat:
crnilabrador:
Meni pada na pamet ponesto od Frenk Sinatre.
Jesi li zapušio gladnu crnu rupu uz Sinatru?
[ crnilabrador @ 23.02.2015. 21:09 ] @
Ne pomaze Sinatra tu, to je singularnost.
[ BBS @ 24.02.2015. 19:38 ] @
Da li je plaćena reklama ES za film Interstellar?
[ branko tod @ 24.02.2015. 20:26 ] @
Pa valjda umeš da pogodiš u singularnost, a ne u event horizon.
[ crnilabrador @ 26.02.2015. 04:16 ] @
Slabo sam gadjao veceras. Bice bolje drugi put. Ako bude sanse. Ocajno sam se pokazao. Iskren sam, sta cu.
[ crnilabrador @ 01.03.2015. 12:24 ] @
Evo kako moze da izgleda Zemlja 2.0. Samo vi idite tamo. Ja ostajem da gledam neutronku.
Pojesce vas oktopodi.
[Ovu poruku je menjao crnilabrador dana 01.03.2015. u 13:45 GMT+1]
[ flighter_022 @ 02.03.2015. 13:39 ] @
Uzeti par miliona od zelenaša.
[ crnilabrador @ 02.03.2015. 15:17 ] @
Kolki su ovi glavati oktopodi...
[ crnilabrador @ 16.03.2015. 02:53 ] @
Neutronska zvezda se priblizava a vi se tu privatavate kao neki.