[ R A V E N @ 19.03.2015. 12:34 ] @
Piratske, to bi bilo. Je li se neko susretao sa sličnim? [Ovu poruku je menjao R A V E N dana 19.03.2015. u 14:42 GMT+1] |
[ R A V E N @ 19.03.2015. 12:34 ] @
[ Sceka @ 19.03.2015. 23:05 ] @
Ne znam za druge ali ja uopste ne razumem "sta je pisac hteo da kaze" ovom temom i uvodnim postom?!
Pozdrav! [ branko tod @ 21.03.2015. 01:23 ] @
Odro ga neko
[ test1234 @ 21.03.2015. 09:55 ] @
Da, četiri puta skuplje.
[ R A V E N @ 03.04.2015. 17:36 ] @
Citat: Sceka: Ne znam za druge ali ja uopste ne razumem "sta je pisac hteo da kaze" ovom temom i uvodnim postom?! Radi se o tome da sam na jednom BH forumu naišao na pitanje jednog člana da li ima gdje ko da instalira Windowse 7 jeftinije jer mu u nekoj kompaniji traže 90 KM da urade to. E sad, možda je trolao, a i da nije, ne bi me iznenadilo. Slično se i meni dogodilo prije nekih 12, 13 godina dok sam još bio u gimnaziji. Otišao sam u jednu kompaniju, (Genelec, možemo ih zvati i $$-Genelec) da kupim 128 MB RAM-a i tu su mi rekli da moram donijeti kompjuter da bi instalirali neki software i proveli benchmark (test) da bi vidjeli da li moj kompjuter može podržati dodatni RAM (!!?), bez obzira što sam im naveo kakav RAM trebam u odnosu na broj pinova, što sam saznao u bookletu matične ploče. Test i ugradnju sam, naravno, morao dodatno platiti, a to je bilo oko, čini mi se, 11 KM. Otišao sam u drugu kompaniju i tamo su jednostavno otvorili pokrov PC-a, postavili RAM i sve je radilo bez problema. Kad sam to pomenuo kolegi iz razreda, i on mi je rekao da je imao slično iskustvo sa njima koje se sastojalo u tome da su mu isto tražili da donese kompjuter da bi vidjeli može li se ugraditi neki ventilator. Inače i prije toga sam imao loša iskustva sa tom firmom, šta sada shvatam u retrospektivi. Naime, kad sam tek dobio PC-a bio sam prilično neiskusan i na tadašnjim Windowsima 98 sam obrisao neku datoteku vezanu, čini mi se, za driver grafičke kartice i ekran je postao crn. Odnijeli smo PC kod njih i oni su jednostavno formatirali disk, instalirali OS i naplatili svoje, bez da su pitali ima li kakvih bitnih podataka na disku. To nije baš profesionalna praksa jedne dobre informatičke kompanije. No tako je to kad ste jedina firma takvog tipa u gradu (danas nije tako). Nakon svega, imao sam osjećaj da po svaku cijenu nastoje da sebi stvore dodatni posao i za taj posao izmožde novac. Ovo sve je samo dio one prakse gdje, na primjer, drže plaćene informatičke kurseve na kojima uče ljude vještine poput instaliranja Winampa i otvaranja .mp3 datoteke u njemu. Pitam se šta je slijedeće, pružanje usluga pretrage Googlea za 5€? Drugi primjer bi bio kompanije koje se bave "povratom obrisanih podataka sa diskova", što naplate i po 200 KM, a cijela stvar se sastoji u par pritisaka tipke u besplatnim programima (TestDisk, PhotoRec). [Ovu poruku je menjao R A V E N dana 03.04.2015. u 18:57 GMT+1] [ Sceka @ 04.04.2015. 16:02 ] @
Pa pazi, moj stav u vezi toga je sledeci. Evidentna cinjenica je da ovce postoje, mnogo. Moj stav je da ovce treba šišati, redovno. Šišanje treba da bude adekvatno, sto znaci jako skupo. Nista vise ne bih dodao ni oduzeo. Ali najozbiljnije!
Pozdrav! [ R A V E N @ 04.04.2015. 21:16 ] @
Na pomolu afera sa mjerenjima posjeta internet portala
Stručnjaci: Prevareni oglašivači plaćaju 50 puta više za istu stvar Zanimljiva stvar je da je portal koji je objavio ove vijesti koristio godinama usluge kompanije o kojoj se govori u ovim prilozima. [Ovu poruku je menjao R A V E N dana 05.04.2015. u 03:05 GMT+1] Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|