[ Stankosava88 @ 21.03.2015. 17:54 ] @
Prednja desna strana je niza za oko 1.5 cm od druge. Da li je opruga u pitanju. Nije pukla, a amortizer nije procurio i iste je cvrstine kao i drugi. |
[ Stankosava88 @ 21.03.2015. 17:54 ] @
[ Lavlja_Jazbina @ 21.03.2015. 18:48 ] @
Mozda solja amortizera !
[ Stankosava88 @ 21.03.2015. 19:46 ] @
Nije, provjereno
[ pajapop @ 21.03.2015. 20:31 ] @
Citat: Stankosava88: Prednja desna strana je niza za oko 1.5 cm od druge. Da li je opruga u pitanju. Nije pukla, a amortizer nije procurio i iste je cvrstine kao i drugi. Ta opruga se strucno zove "zavojna opruga". Ona vremenom, moze da izgubi elesticno svojstvo i da izgubi na visini, tj. moze da se sabije...A moze i da pukne u gornjoj ili donjoj zoni (krajnji navoj), a da se pri tome zadrzi pod teretom, na gornjem sedistu opruge ili nosacu opruge sklopa "mekfersonovog" stuba i stice se utisak da je cela. To se primeti tek po skidanju amortizera. Ja upravo vozim takva dva zadnja, primetio sam tek letos kad sam nesto radio oko kola, a sve nikako na ih zamenim... ( neda Nemac )...Inace, kad se to desi,za vreme voznje, hoce auto i da proklizava u bocnom pravcu...I da, sta bese sa onim uzupcenjem motora? Ostali smo uskraceni sa odgovorom!!! [ sasa022 @ 21.03.2015. 20:34 ] @
@Stankosava88
Sta su ti reperi ? Kako si utvrdio da je jedna strana niza ? [ Stankosava88 @ 21.03.2015. 22:07 ] @
Citat: pajapop: Citat: Stankosava88: Prednja desna strana je niza za oko 1.5 cm od druge. Da li je opruga u pitanju. Nije pukla, a amortizer nije procurio i iste je cvrstine kao i drugi. Ta opruga se strucno zove "zavojna opruga". Ona vremenom, moze da izgubi elesticno svojstvo i da izgubi na visini, tj. moze da se sabije...A moze i da pukne u gornjoj ili donjoj zoni (krajnji navoj), a da se pri tome zadrzi pod teretom, na gornjem sedistu opruge ili nosacu opruge sklopa "mekfersonovog" stuba i stice se utisak da je cela. To se primeti tek po skidanju amortizera. Ja upravo vozim takva dva zadnja, primetio sam tek letos kad sam nesto radio oko kola, a sve nikako na ih zamenim... ( neda Nemac :( )...Inace, kad se to desi,za vreme voznje, hoce auto i da proklizava u bocnom pravcu...I da, sta bese sa onim uzupcenjem motora? Ostali smo uskraceni sa odgovorom!!! Dobro je uzubljen, a sto se tice nagiba vudi se kad je na ravnom, i mjerio sam rastojanje, na lijevoj stane 4 prsta sake a na desnoj 3, to je ta razlika, cenat, cenat ipo. Nisam primjetio ostecenja na opruzi, barem ono sto mogu da vidim onako dok je na autu, sumnjam da se sabila, stara je, pa bih mjenjao, obe [ Nocni @ 21.03.2015. 22:11 ] @
Kako šta su reperi?
Obično se prvo primijeti odoka ko ima osjećaja a onda izmjeriš metrom od sredine točka do ivice blatobrana (krila) na jednoj i na drugoj strani. [ Zarko Silic @ 21.03.2015. 22:13 ] @
Da,
po uslovom da blatobrani stoje normalno . P.S. Podseti me na Amiku kome su krila lelujala kao da auto hoce da poleti [ Nocni @ 21.03.2015. 22:18 ] @
To stalno štelujem na audiju allroad, s klasi, X5 i range roverima... vidi se i od oka ako ima preko 1 cm razlike...
[ pajapop @ 21.03.2015. 22:19 ] @
A treba obratiti i paznju na pritisak u gumama... [ Stankosava88 @ 21.03.2015. 22:40 ] @
Ne landaraju blatobrani :-D , pritisak u gumama je dobar, to bi bilo smjesno da ne skontam. I auto se normalno ponasa na putu, ne lupa nista
[ pajapop @ 21.03.2015. 23:15 ] @
Citat: Stankosava88: ... sumnjam da se sabila, stara je, pa bih mjenjao, obe Ma da...da je pukla, razlika u visini bi bila veca...Te opruge su celicne, dugo zadrzavaju svoje karakteristike nepromenjene, ali kao i svaki materijal i celik ima svoj "vek trajanja". Kod opruga on zavisi od broja oscilacija koje opruga trpi u radu. Pre ili kasnije gube se pocetne karakteristike ili puknu, narocito ako se nalece na udarne rupe ili se naglo penje na trotoar. A negde sam procitao, da se te opruge cak prave i od staklenih vlakana...al` ne bih sad mogao da navedem podatak na kojim je to vozilima...ni gde sam to procitao... P.S. Hee...nasao sam: http://www.magazinauto.com/opr...napregnutih-polimera-u-audiju/ [ inobradovic @ 22.03.2015. 09:18 ] @
bas sam skoro menjao oprugu koja je pukla, nisam ni primetio da je pukla a i visina neprimetna razlika.
najbolje na proveru kod majstora [ Zarko Silic @ 22.03.2015. 09:35 ] @
Da li je pitanje postavljeno vidovitim Zorkama ako vlasnik tako vesto krije tip automobila?
[ sasa022 @ 22.03.2015. 13:26 ] @
@Zarko Silic
Slabo pratis ostale teme - Golf 2 [ Java Beograd @ 22.03.2015. 14:00 ] @
Opruga, šta bi drugo ?! Kupi par opruga i zameni, i gotova priča.
I naravno, ne otkrivaj marku i model vozila. Nedajbože tip motora i godište [ vladd @ 22.03.2015. 14:52 ] @
Moze kod tih mladica i rame da pukne, narocito sa gornje stranel
Zakreni tocak udesno i pregledaj rame sa obe strane. [ Stankosava88 @ 22.03.2015. 15:20 ] @
Citat: Zarko Silic: Da li je pitanje postavljeno vidovitim Zorkama ako vlasnik tako vesto krije tip automobila? Ne vidim svrhu obaveznog navodjenja marke vozila ako se radi o obicnoj opruzi koju ima svako auto na svijetu... [ Nebojsa Milanovic @ 22.03.2015. 15:37 ] @
Svrha je opšta kultura i odgovarajući nastup prema onima od kojih tražiš/očekuješ pomoć.
[ Stankosava88 @ 22.03.2015. 15:42 ] @
Citat: Nebojsa Milanovic: Svrha je opšta kultura i odgovarajući nastup prema onima od kojih tražiš/očekuješ pomoć. Navedeno je dovoljno, da nisam trebao mozda i boju, broj motora da navedem jer bez toga je nemoguce dati misljenje dal je opruga ili ne. Hvala onima koji su shvatili poentu i dali svoja misljenja vezano za TEMU [ Stankosava88 @ 22.03.2015. 16:54 ] @
Citat: vladd: Moze kod tih mladica i rame da pukne, narocito sa gornje stranel Zakreni tocak udesno i pregledaj rame sa obe strane. Nije u redu je rame, nema ostecenja. Vidjecemo kad stave drugu oprugu. Nisam znao da se opruge razlikuju kod benzinca i dizela, vjerovatno zbog razlike u tezini motora... [ Nocni @ 22.03.2015. 18:38 ] @
Citat: Stankosava88: Citat: Zarko Silic: Da li je pitanje postavljeno vidovitim Zorkama ako vlasnik tako vesto krije tip automobila? Ne vidim svrhu obaveznog navodjenja marke vozila ako se radi o obicnoj opruzi koju ima svako auto na svijetu... Sva ona auta koja sam ja nabrojao nemaju klasične opruge... dijagnostikom se podesava visina vozila od tla kao i tvrdoća ogibljenja... osim takvih jastučara mogao si se sjetiti hidoaktivnog ogibljenja na citroenima... svakako je potrebno uvijek navesti marku i tip vozila. [ Lavlja_Jazbina @ 22.03.2015. 18:57 ] @
Citat: broj motora da navedem Da.vidis ovo si trebao navesti ! Zasto ? Pa nije isto opterecenje karoserije benzinskog i dizel motora. Meni si odgovorio da nije solja,ja sumnjam u tvoju konstataciju.Solja moze i za ceo centimerat da se sabije,a ne samo da se proverava da je lager ispravan i da ne seta. [ Java Beograd @ 22.03.2015. 19:05 ] @
Drž' se Stankosava ! Ne otkrivaj, ne priznaj! Ma da puknu svi na forumu, ja im ne bih otkrio koji je auto u pitanju !
[ Zarko Silic @ 22.03.2015. 20:20 ] @
[quote]Stankosava88:
Citat: Nisam znao da se opruge razlikuju kod benzinca i dizela, vjerovatno zbog razlike u tezini motora... Poprilicno toga ne znas. Evo sad cu ti reci da na primer kod Golfa mk4 postoji "samo" 40 (nije greska) vrsta prednjih i isto toliko za zadnjih opruga koje se oznacavaju razlicitim bojama (tackicama) Sve se naravno odnosi na originalne fabricke opruge. [ Stankosava88 @ 23.03.2015. 17:55 ] @
opruga je zamjenjena, stvar je bila u tome sto je ova desna bila tanja od lijeve, navodno je od golfa 1.3, koji ima laksi motor... itd itd
[ Lavlja_Jazbina @ 23.03.2015. 18:19 ] @
Mogao si bar da das boje pa da i saznamo za koji auto su bile !
[ Stankosava88 @ 23.03.2015. 18:23 ] @
Ne bih znao koje je boje bio taj golf 1.3 sa kog potice opruga...
[ Lavlja_Jazbina @ 23.03.2015. 20:53 ] @
Ne prikazujem sliku zbog tebe,posto se ponasas kao falus.nego zbog drugih koji posete sajt i da bi razumeli ono sto je Zarko TACNO naveo koliko
vrsta opruga postoje a boja ih razvrstava za modele (motore-karoseriju). [ inobradovic @ 24.03.2015. 17:18 ] @
kako se nasla ta opruga na tvom autu ?
[ bakara @ 24.03.2015. 20:26 ] @
A kako bi on to mogao da zna osim ako auto nije od prvog dana kod njega.
[ inobradovic @ 26.03.2015. 12:22 ] @
oko nije on ugradio tu oprugu onda je auto bio nagnut i pre, valjda gledo sta kupuje
[ Stankosava88 @ 26.03.2015. 16:24 ] @
da je bilo primjetio bih, kao i sad sto sam, nisam corav, kazem vam sta su ovi rekli sto su je zamjenili, a mozda to nije tacno, mozda se jednostavno sabila... a nisam jednom tim tockom naletio na krater na ovim nasim putevima
[ Markoxxx @ 27.03.2015. 21:28 ] @
@Zarko,
za G4 sam se i ja iznenadio, posto sam jednom dosao do jenog primerka koji je pakovan iz ko zna koliko.... i bio je kriv kao gudalo, tj sve opruge su bile razlicite :) svaki tocak razlicita visina :) Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|