[ ronilac spuzvi @ 25.03.2015. 10:32 ] @
Organizovao sam sa frendovima mali rekreacijsko sportski dogadjaj, pa su mnogi napravili fotke i video zapise desavanja. Koji je najlaksi nacin da svako na net uploaduje svoje slike i video zapise, a da svi imamo pristup istim ? Znaci cilj je da to mozemo okacit pojedinacno, a svi zajedno imati pristup svim sadrzajima.

Omah da odbacim facebook, jer vecina nas nema facebook nalog.
[ Otto23 @ 25.03.2015. 12:12 ] @
Google drive je idealan za takve radove :). Ako nemas, otvoris google nalog (besplatan je)... dobijes mail i google drive po defaultu. Onda kreiras shared folder, i dodas preko email adrese ko sve moze da koristi taj folder (nisam siguran, ali mislim da moraju da imaju google naloge). Stavis dozvolu da mogu da edituju tj. i brisu i pisu. Posaljes onda svakom link koji se otvara u browseru i koji otvara bas taj folder (pise kad kreiras shared folder)... i to je to. Google cak konvertuje video materijal u preview format (isti kvalitet kao na youtube-u) koji je pogodan za gledanje preko interneta (zgodno ako imas shareovan neki video koji je ogroman/u visokoj rezoluciji). Slike imaju thumbnail, mogu da se gledaju iz browsera takodje itd...

Vrlo prosto i efektno, nema spoljasnjih aplikacija.

Dodatno, na isti nacin mozete da sharujete i google dokumenta (google doc). Da cak istovremeno budete ulogovani i editujete isti dokument (vide se cursori razlicite boje :))... dokument ima i istoriju promena, ko, kad, sta... sto je sve idealno, za recimo, sharovanje zajednicke todo liste ili neceg slicnog...

P.S. Nisam siguran, ali mislim da taj shared folder na google drive-u moze da bude i totalno public - tj. da svako slobodno moze da pristupa (onda ne treba to dodavanje naloga itd., samo se salje link).
[ anon70939 @ 25.03.2015. 12:30 ] @
Moze da bude i public. moze da se namesti da bide read ili write ili i jedno i drugo.
Ali bolje je sa nalozima, ako su u pitanju frendovi :).
Bitno je da svi imate gmail, sto danas nije tesko :)

Druga varijanta je i dropbox
[ ronilac spuzvi @ 25.03.2015. 14:39 ] @
Hvala probacu to sa google drive!
[ 2012 @ 25.03.2015. 14:55 ] @
Google+
[ bakara @ 25.03.2015. 17:59 ] @
Ja za to isto koristim onedrive.
[ sasa022 @ 25.03.2015. 21:00 ] @
Facebook ?