Nedavno sam kupio nove Converse patike koje su me blago stezale oko prstiju. "Razgazice se!", tako su mi rekli. Nisam ih dugo nosio jer sam shvatio da taj model patika nije za mene. Situacija je postala mnogo gora kada sam za posledicu dobio urasli nokat na palcu. Na sve ovo dodao bih i to da do tog momenta nisam znao kako se pravilno seku nokti. Zbog ovih okolnosti sada vodim bitku sa noktom. Na razne nacine. Kakva su vasa iskustva? Znate li neku proverenu tehniku kojom se izlecenje ocekuje 99%?
[ zica49 @ 03.05.2015. 13:09 ] @
Imao sam problem na obadva nokta na palcevima nogu od kad znam za sebe. Jedom prilikom mi ispao akumulator od auta i po desnom boljelo ko vrag ali su ga na hitnoj pod lokalnom anastezijom odstranili .Poslije dva tri mjeseca izrastao drugi i problem na toj nozi vise nisam imao.Narednog ljeta sam otisao i trazio da mi maknu i drugi (bez akumulatora).Problema vise nemam,valjda novi kad izrastaju izrastu da budu prilagodjeni obliku prsta stopala ili sta vec,
Hirurgija moze rijesiti problem :)
Oporavak jest malo tezak i dug,prvih par dana zna boljeti ali sta je to ako se problem rijesi zauvijek.U mom slucaju jeste 100%.
[ bakara @ 03.05.2015. 17:35 ] @
Citat:
Mono1: Znate li neku proverenu tehniku kojom se izlecenje ocekuje 99%?
Pa nisi ti bolestan da treba da se lecis, vec kad nokat dovoljno izraste nemoj da mu zasecas ivice i nece da urasta.
[ Mono1 @ 04.05.2015. 21:46 ] @
Zanimljivo je da nisam imao problema sa noktima iako sam ih nepravilno sekao. Dok nisam kupio pogresan model patika. Promenio sam praksu secenja, sada imam manje briga. Na bolno mesto povremeno mazem Flogocid mast, a ponekad stavim listic Bokvice. Mast, isto i Bokvica, mi pomaze da smanjim upalu na prstu. Videcu kako ce se prica odvijati kada nokat dobije neophodnu duzinu, i podlegne pravilnom secenju. Do tada, kombinujem pomenute lekove, ponekad upotrebljavam i Hidrogen.
Celo leto idi bos, ili otvorenih prstiju i ravno seci nokte.
Meni su urastali nokti na palčevima, ali su prestali posle
par leta na Savi.
A mož´ da probaš i Žicin lek sa čekićem, al´ će da boli.
[ Mono1 @ 06.05.2015. 23:14 ] @
Sada je na redu leto pa cu taman lakse da sve to podnesem. Nadam se da necu morati na Hirurgiju, te da nece biti potrebe za cekicem ili akumulatorom za dodatne povrede. Negde sam video da gaza ili vata moze da pomogne. Tako sto se malo parce podvuce ispod nokta i na taj nacin stimulise rast nokta a i odvaja ga od koze cime se smanjuje urastanje.
[ branko tod @ 17.07.2015. 11:02 ] @
Kako se leče urasli nokti
[ zmau @ 21.07.2015. 18:24 ] @
Imao sam ja taj problem na oba palca pre 20ak godina. Probao sam svašta, razne tehnike sečenja, obloge protiv bolova i naticanja... a hteli su i da me šalju pod nož.
Jedna pedikirka mi je rešila problem, ne sećam se detalja, ali se sećam da mi je sekla oba nokta uzduž (do korena) uz tu problematičnu ivicu (nekim specijalnim cirkularnim nožićem). Problem mi se više nikad nije vratio.
[ Flo33 @ 21.07.2015. 22:26 ] @
Imam urasao nokat na palcu desne noge još od vojske valjda, ili i pre. Ne dâ mi se ići hirurgu, jer sam video šta su uradili kolegi u vojsci, gde je šepao mesecima, i imao otečene palce. Pustim da poraste nokat sa te strane gde je urastao i onda kleštima za nokte uz ivicu zarežem, i ogulim ga skoro do kraja (boli ebg par sekundi) i imam mir neko vreme dok ne poraste.
Stvarno bi mogao da se uozbiljim i odem da rešim to, ali eto uvek mi je nekako na zadnjem prioritetu.