[ branko tod @ 11.05.2015. 19:11 ] @
Opet rat - zašto Opet strada običan čovek |
[ branko tod @ 11.05.2015. 19:11 ] @
[ sasa022 @ 11.05.2015. 20:25 ] @
@branko tod
.... a zasto se ti pravis naivan ??? [ Otto23 @ 11.05.2015. 20:39 ] @
Ma OK je sve to... Amerima ne odgovara Juzni tok, a ni ovaj Turski... pa su odlucili da puste Shiptarskog kera i destabilizuju ceo region. Po moguctstvu, kanuce i neka lova za naoruzanje, neki politicari ce morati malo ozbiljnije da ih slusaju, ako naravno, ne zele istog tog kera da im k*nja i u njihovom dvoristu, i tako to...
Neki ljudi ce tamo da ginu, ali koga to na zapadu briga... Business as usual [ zica49 @ 11.05.2015. 20:56 ] @
Kurdima je obecana drzava i oni tu priliku nece propustiti.
Iskra se potpaljuje sto je blize moguce ovaj put Makedonija. [ Sceka @ 11.05.2015. 21:11 ] @
Nije rat a nije ni opet. Samo nastavak necega sto je jasno i veoma glasno definisano jos odavno. Od tada, u medjuvremenu, se dogodilo Kosovo i Metohija, dogodice se i posle opet negde drugo... sve dok se ne postigne zacrtano. Sto neko rece - nema tu mesta cudjenju.
Pozdrav! [ branko tod @ 11.05.2015. 21:20 ] @
Citat: sasa022: @branko tod .... a zasto se ti pravis naivan ??? Zato što ja jesam naivan [ 2012 @ 11.05.2015. 21:24 ] @
Niti imate pojma sta se desilo, niti imate pojma zbog cega se to desilo u Kumanovu, niti ste upoznati sa prilikama u tom gradu, niti mozete razumeti desavanja u Makedoniji, niti imate ikakvih informacija gde se to desilo, kako se desilo. Jednostavno pojma nemate o bilo cemu u vezi dogadjaja u Makedoniji ili tacnije u Kumanovu, ali vas to nece spreciti da napravite jednu poduzu diskusiju o necemu sto niti znate, niti razumete, iznoseci pri tome svakojake teze i teorije zavere. Znam da nemam pravo da vas sprecavam u vasem uzivanju " analnog praznjenja".
[ Homer J. Simpson @ 11.05.2015. 21:25 ] @
Citat: Otto23: Ma OK je sve to... Amerima ne odgovara Juzni tok, a ni ovaj Turski... pa su odlucili da puste Shiptarskog kera i destabilizuju ceo region. Po moguctstvu, kanuce i neka lova za naoruzanje, neki politicari ce morati malo ozbiljnije da ih slusaju, ako naravno, ne zele istog tog kera da im k*nja i u njihovom dvoristu, i tako to... Neki ljudi ce tamo da ginu, ali koga to na zapadu briga... Business as usual A kakve veze Turski tok ima s Makedonijom ? [ branko tod @ 11.05.2015. 21:30 ] @
Citat: 2012: Niti imate pojma sta se desilo, niti imate pojma zbog cega se to desilo u Kumanovu, Objasni nam, da i mi nešto znamo. [ 2012 @ 11.05.2015. 21:43 ] @
Citat: branko tod: Objasni nam, da i mi nešto znamo. Ti se bavis proizvodnjom pancira, sto znaci da imas odredjeno znanje (verujem na visem nivou od obicnog coveka) iz balistike, eksploziva, municije i tome slicno. Ajde upotrebi svo to znanje i odgovori na nekoliko jednostavnih pitanja. Pri tolikoj upotrebi vatrenog oruzja, toliko poginulih i ranjenih "obucenih lica", kako to da nema ni jedna civilna zrtva, ni jedno teze ili lakse ranjavanje civila, ni jedna pogibija civila. Kako ti to izgleda? O kakvom je terorizmu rec i kakav je teror u pitinju, ako nema nevinih zrtava? Nema politickih poruka. Nema ciljeva i razloga akcije. Nema nicega. [ 2012 @ 11.05.2015. 21:57 ] @
Sta bi Mile sa odgovorima? Trazio si da te naucim, postavio sam ti nekoliko prostih pitanja. Ti si postavio slike i primio se na zvaku, na tebe je red. Mogao sam i ja da posaljem slike sa lice mesta, mnogo bolje od ovih, to mi je na 35 minuta voznje od mesta gde sam sada.
[Ovu poruku je menjao 2012 dana 11.05.2015. u 23:07 GMT+1] [ Otto23 @ 11.05.2015. 22:11 ] @
Citat: Homer J. Simpson: A kakve veze Turski tok ima s Makedonijom ? Ma nikakve... Cela infrastruktura ka Balkanu i Evropi ce ustvari da preleti Makedoniju, posto kroz Bugarsku (zbog nje je primarno i otkazan Juzni tok) i Albaniju ocigledno nece ici... Plan sa Turskim tokom je da se zemlje Grcka, Makedonija, Srbija, pa dalje, Madjarska itd... same snadju zajedno sa EU i izgrade cevovode od tacke u Turskoj, do koje stize Ruski gas - Turskim tokom. Posto su EU i USA alergicne na Ruske pare - tj. oni bi da im Rusi izgrade sve od svojih para, ali da nemaju kontrolu, vec da to svako moze da koristi... e pa, to ocigledno "nece da moze", i zbog toga je pukao projekat Juzni Tok. Ovako, sada imas "Turski tok", dakle cevovod do granice sa EU, a EU, i ostale zemlje, ako im treba (a treba im), ce da izgrade dalju infrastrukturu ka Evropi... naravno, Rusi su spremni da investiraju deo ako su uslovi zadovoljavajuci (kao u slucaju Grcke)... [ branko tod @ 11.05.2015. 22:13 ] @
Znači ipak si makedonac, i radiš ko zna za koga
[ 2012 @ 11.05.2015. 22:21 ] @
Citat: branko tod: Znači ipak si makedonac, i radiš ko zna za koga Kako si zakljucio da sam Makedonac? Kako si zakljucio da uopste radim za nekoga? Mile, ti si postavio pitanje, da te naucim, da ne bi sedeo neuk. Ja sam ti postavio nekoliko prostih pitanja, a ti umesto da odgovoris dajes neke jos gluplje konstatacije o tome sta sam ja i za koga radim. Otvorio si temu, time si hteo da preneses neku poruku, nabio si neke (sto je moguce) uzacavajuce slike i sta cemo sad? Sta si hteo postici, izazvati reakciju protiv nekoga (Amerike, Siptara, koga li vec), nije mi jasno sta ti je cilj. Kad te nesto pitam bezis i krijes se ko dete. [ branko tod @ 11.05.2015. 22:31 ] @
Protiv tebe.
[ 2012 @ 11.05.2015. 22:36 ] @
Citat: branko tod: Protiv tebe. Sta protiv mene? Ja sam Mile nebitan u ovoj prici. Nisi ti otvarao temu zbog mene, vec nisi ocekivao da ces naici na ovakvu reakciju nekog od diskutanata i sad si se ukakio (po obicaju) i pokusavas da budes neivan (kao sto je neko vec primetio). Promasio si Mile, po stoti put. [ anon70939 @ 11.05.2015. 22:43 ] @
al smaraš tim tonom...
[ branko tod @ 11.05.2015. 22:50 ] @
Kako si ti gulp, pa ja nemam reči. Pa zar ti misliš da si ti neki kruac
da bi ja tebi posvetio pažnju, i da se ja potresam od tvojih gluposi. Jadni tužni čovečuiljče. Ako ti nije jasno nisam ti ja Vuk Karadžić. [ 2012 @ 11.05.2015. 22:57 ] @
Ovo si ti napisao
Citat: Objasni nam, da i mi nešto znamo. takodje i ovo Citat: Protiv tebe. Mislim da si ti postavljac teme. Tako da i dalje ne vidim sta si hteo postici. Mozda si hteo da se malo pljuje po Amerikancima ili Siptarima? [ Homer J. Simpson @ 12.05.2015. 00:10 ] @
Citat: Otto23: Citat: Homer J. Simpson: A kakve veze Turski tok ima s Makedonijom ? Ma nikakve... Cela infrastruktura ka Balkanu i Evropi ce ustvari da preleti Makedoniju, posto kroz Bugarsku (zbog nje je primarno i otkazan Juzni tok) i Albaniju ocigledno nece ici... Plan sa Turskim tokom je da se zemlje Grcka, Makedonija, Srbija, pa dalje, Madjarska itd... same snadju zajedno sa EU i izgrade cevovode od tacke u Turskoj, do koje stize Ruski gas - Turskim tokom. Posto su EU i USA alergicne na Ruske pare - tj. oni bi da im Rusi izgrade sve od svojih para, ali da nemaju kontrolu, vec da to svako moze da koristi... e pa, to ocigledno "nece da moze", i zbog toga je pukao projekat Juzni Tok. Ovako, sada imas "Turski tok", dakle cevovod do granice sa EU, a EU, i ostale zemlje, ako im treba (a treba im), ce da izgrade dalju infrastrukturu ka Evropi... naravno, Rusi su spremni da investiraju deo ako su uslovi zadovoljavajuci (kao u slucaju Grcke)... Znaci Turski tok ce najverovatnije da postoji do Turske , eventualno do Grcke (jos nije ni 50:50 sansa) a za dalje nema ni naznaka. Sto znaci da Turski tok nema ama bas nikakve veze s Makedonijom [ 2012 @ 12.05.2015. 01:11 ] @
@branko tod
genije, da li si proverio u cijem vlasnistvu su porusene kuce pre nego sto si postavio slike sa ciljem da iniciras jos jednu "pljuvacku" temu protiv Amerike, EU i Siptara [ Otto23 @ 12.05.2015. 01:11 ] @
@Homer
Turski tok ne postoji/ne pravi se zbog Turske, niti Grcke - vec zbog Evropskog trzista. Gasovod koji prolazi kroz Ukrajinu, po Ruskom planu, treba da se zatvori do ~2020. Taj manjak gasa, koji ce nastati njegovim zatvaranjem, Rusija je htela da trasportuje preko Juznog Toka. Amerika je preko Bugarske blokirala izgradju Juznog Toka (bio licno Biden, ako se ne varam, dan pre zvanicnog odustajanja od ugovora - da ih "osokoli"). Rusi su presili na plan b, Turski tok, gde preskacu celu tu pricu oko investiranja izgradnje preko pola Evrope (jeftinije za njih)... i nemaju vishe problem sa (novim) Evropskim energetskim zakonima (oko kontrole nad cevovodom). Dakle, Turski tok nema svoju svrhu, ako gas ne moze da stigne do centralne Evrope - tj. ako ne moze fizicki da prodje infrastruktura, tj. cevovod, ukljucujuci i kroz Makedoniju. Amerima ne odgovara bilo kakvo jacanje veza Rusije sa Evropom, niti generalno jacanje Rusije (finansiski, vojno, kako-god) i zato je i startovala pokolj u Ukrajini (finansiranjem pucha i dovodjenjem nacista na vlast)... isto tako sada startuje ovo sr*nje u Makedoniji, preko svojih shiptarskih pacenika-terorista, kako bi se osujetila izgradnja te infrastukture (destabilizovao region), od koje upravo Rusi imaju profit. Dodatno, Ameri imaju svoje cevovode u planu, kao i dopremanje energenata iz USA (gas u tecnom stanju), pa im je to i direktna konkurencija. My 2c, da je ovo sa Makdonijom upravo uvertira, i/ili upozorenje sta ce biti ako se ne slusha uncle Joe - tj. ne postupa se po njegovim zeljama i interesima. Tj. staro dobro udaranje reketa, sa "objasnjavanjem" zasto je to ustvari "dobro" za tebe -> jer ako ne "igras" kako ti kazu, uvek moze da ti bude mnogo gore - shiptari mogu da ti pojedu pola zemlje, a niko okom nece da trepne. P.S. Zato je i nas premijer isao u Washington da se dogovori oko zastoja u otvaranju poglavlja sa EU, zbog nemogucnosti dogovora sa shiptarima... zna se ko mulja vodu na ovim prostorima - i ko je ciji pas. [Ovu poruku je menjao Otto23 dana 12.05.2015. u 02:22 GMT+1] [ 2012 @ 12.05.2015. 01:19 ] @
Citat: jer ako ne "igras" kako ti kazu, uvek moze da ti bude mnogo gore - Citat: shiptari mogu da ti pojedu pola zemlje, a niko okom nece da trepne. I sa tim ciljem siptari siptarima porusise kuce, u situaciji kada albanci fakticki kontrolisu 30% teritorije (mozda i vise, nemam podataka) i nemaju potrebe da uzmu vise jer na ostalom delu teritorije nema Albanaca. Da ih ima vec bi im pripala legalno, dogovorom. [ Otto23 @ 12.05.2015. 01:24 ] @
Ne radi se ovde o shiptarima, ni Makedoncima... vec sam napisao sta mislim.
[ 2012 @ 12.05.2015. 01:31 ] @
Citat: Otto23: Ne radi se ovde o shiptarima, ni Makedoncima... vec sam napisao sta mislim. Uredu, ja te samo pitam, ako si napisao Citat: uvek moze da ti bude mnogo gore - shiptari mogu da ti pojedu pola zemlje, a niko okom nece da trepne. kako ce siptari da pojedu pola zemlje nekome (u konkretnom slucaju radi se o Makedoniji) ako je ta zemlja vec njihova. na osnovu uovora koji se zove "Ramkovni dogovor" (u prevodu " Okvirni ugovor") ta zemlja/ deo teritorije pripada njima. I fakticki pripada njima jer ljudi tamo i zive sasvim legalno. To je pitanje. Kako ce neko oteti nesto sto je vec njegovo. [ anon70939 @ 12.05.2015. 01:40 ] @
znaci istom logikom treba da se odcepi sever vojvodine, jer tamo zive madjari sasvim legalno...
[ 2012 @ 12.05.2015. 02:15 ] @
Citat: CoyoteKG: znaci istom logikom treba da se odcepi sever vojvodine, jer tamo zive madjari sasvim legalno... Ako je legalno da se u Velikoj Britaniji napravi referendum o odcepljenju Skotske, ako je legalno da se napravi referendum o odcepljenju Krima, ako je legalno da se napravi referendum o odcepljenju Kvebeka, zasto ne bi bilo legalno da se napravi referendum o odcepljenju Vojvodine? Druga stvar, niko u Makedoniji ne postavlja pitanja dela teritorije, samim Albancima to ne odgovara i oni to ne zele. Nema ni jedna albanska partija koja trazi takvo nesto. Njima to ne treba. Druga stvar, Albanci iz Makedonije ne zele ni da cuju da se pripajaju Kosovu ili Albaniji zato sto ce time postati gradjani drugog reda u etnicki cistoj drzavi. Uzmi prost primer, Dodik je predsednik Republike Srpske, kad bi se Republika Srpska pripojila Srbiji, skoro da nema sanse da Dodik postane predsednik te zajednice. Sta ce njemu to pripajanje, isto je i sa njegovim ministrima. Prenesi to na Albance, pa ces videti koliko je makedonskim albancima interesantna takva ideja. [ cyBerManIA @ 12.05.2015. 03:56 ] @
@2012, ti kao da si pao s kruske. Zasto nisi odvezao tih 35min i licno pitao siptare zasto su podigli utvrdjenje sa gomilom bombi, mitraljeza i drugim tipovima dugih cevi pa da nam preneses iz prve ruke?
[ R1A1 @ 12.05.2015. 06:30 ] @
Šiptari su odavno pioni na geopolitičkoj šahovskoj tabli.
Turci su ih koristili za to, a Austrougarska stvorila pismo, naciju, državu. Tito ih je isto koristio, naselio je ogroman broj njih posle 1945. na štetu srpskog življa. Sad ih koriste ameri za destabilizaciju Balkana i kontrolu političkih dešavanja. [ Java Beograd @ 12.05.2015. 07:45 ] @
Citat: 2012:I sa tim ciljem siptari siptarima porusise kuce, u situaciji kada albanci fakticki kontrolisu 30% teritorije (mozda i vise, nemam podataka) i nemaju potrebe da uzmu vise jer na ostalom delu teritorije nema Albanaca. Citat: cyBerManIA:@2012, ti kao da si pao s kruske. Zasto nisi odvezao tih 35min i licno pitao siptare zasto su podigli utvrdjenje sa gomilom bombi, mitraljeza i drugim tipovima dugih cevi pa da nam preneses iz prve ruke? Ne zaboravi da 2012 ima problem kao i Dimković. On informacije dobija tamo gde živi. Tamo su rekli nešto otprilike tako: zli makedonski policajci ruše kuće pripadnicima nacionalnih manjina. Isto kao Račak, u Januaru '99. Kao, eto, policiji bilo dosadno pa išli da ubijaju nedužne civile. [ R1A1 @ 12.05.2015. 08:18 ] @
Citat: Java Beograd: Ne zaboravi da 2012 ima problem kao i Dimković. On informacije dobija tamo gde živi. Tamo su rekli nešto otprilike tako: zli makedonski policajci ruše kuće pripadnicima nacionalnih manjina. Isto kao Račak, u Januaru '99. Kao, eto, policiji bilo dosadno pa išli da ubijaju nedužne civile. Absolutno tačno. Stvar je prosta. Ameri ne žele ruski gas i na ovaj način izazivaju nerede a za njima slede izbiri koji dovode vladu koja če raditi isključivo za američke interese. Scenario kao u Ukrajini, boriće se ameri do poslednjeg ukrajinca, odnosno, šiptara. Zato nema ni jedne osude šiptara. U Avganistanu za takvu akcijiu oni sravne ceo kvart bez obzira na broj stradalih civilna i to im je opravdano. Gade mi se! [ plus_minus @ 12.05.2015. 08:54 ] @
@2012
Ja mislim da je legalno da ti lepo učiniš sledeće: Dosta ti je, zaista. Hajde zato, što pre, to bolje, ispuni želju svim korisnicima ES foruma, a i šire. [ jnk @ 12.05.2015. 09:12 ] @
@Java
Jeste, Ivan je zatupljen al ti malopre izjavi kako su amerikanci sami srusili WTC. Svako iz svoje perspektive misli da je u pravu a ludak nikad ne zna da je lud. [ hotchimney @ 12.05.2015. 09:14 ] @
Veoma je značajno i dobija na težini kad se iz proruskih usta oda priznanje
da su Ameri najmoćniji na svetu i da imaju scenario za svaku vukojebinu. E nek su Amerima sasuli istinu u oči. Nek Ameri sad vide šta će. Ima da puknu od muke. Mislim Ameri. [ R1A1 @ 12.05.2015. 09:20 ] @
Citat: hotchimney: Veoma je značajno i dobija na težini kad se iz proruskih usta oda priznanje da su Ameri najmoćniji na svetu i da imaju scenario za svaku vukojebinu. E nek su Amerima sasuli istinu u oči. Nek Ameri sad vide šta će. Ima da puknu od muke. Mislim Ameri. Nisu oni jaki nego zli, a to je velika razlika. Naravno, suvišno je očekivati od tebe razuman komentar s obzirom na tvoju adolescentnost. Jedino kome se dopada tvoje "pisanje" je naš veliki cenzor. [ DaliborP @ 12.05.2015. 09:23 ] @
Sta je ovo, bal trolova?
[ R1A1 @ 12.05.2015. 09:26 ] @
Da je to napisao neko normalan a ne ti, ti koji si trolovsko dno dna!
[ hotchimney @ 12.05.2015. 09:31 ] @
Nije dovoljno ako je neko zao
da mu se prida bilo kakav značaj. Na primer, cirkuski aligator je veom zao i opak. Ali se niko u Srbiju ne uzrujava oko istog. Jedino ako taj aligator može da ujede do Rusije? Usput, kako Ameri gledaju na Trans-Balkanski vodotok? Da li je "scenarijom" predvidjeno zatvaranje Trans-Balkanskog vodotoka pa je ovaj "scenario" došao kao poručen? [ R1A1 @ 12.05.2015. 09:35 ] @
Tebe treba uramiti sa 2012 i napisati, da, moguće je?!
[ DaliborP @ 12.05.2015. 09:36 ] @
Citat: Java Beograd:Ne zaboravi da 2012 ima problem kao i Dimković. On informacije dobija tamo gde živi. A gde ti dobijas tacne informacije ? [Ovu poruku je menjao DaliborP dana 12.05.2015. u 10:51 GMT+1] [ R1A1 @ 12.05.2015. 09:50 ] @
Dalibore, traži od Ivana da ga banuje, naravno, i mene! Ma sve koji se ne slažu sa lizanjem bulje Amerima!
[ Ivan Dimkovic @ 12.05.2015. 10:01 ] @
@DaliborP,
Hahaha kako vas sve Java radi :) Mislim, obrati paznju: http://www.elitemadzone.org/t484295-0#3572749 Citat: Java Beograd ... Za nemački radio "Dojče vele" izjavio profesor univerziteta u Bukureštu Franc-Lotar Altman: ... Pametnom dovoljno. Sve je jasno. Prvi glasnogovornik je objavio kojim će kursem da se ređaju sledeća reagovanja demokratskog zapada. Neki levi profesor univerziteta... u Bukurestu(!) - u Javinom postu je to... "prvi glasnogovornik" objavio kurs kojim ce da se redjaju reagovanja zapada :) Ja se samo pitam kako li je ovo napisao bez da zavrsi u bolnici, od pucanja dijafragme od smeha. -- Ako i dalje sumnjas, pazi ovo: http://www.elitemadzone.org/t484268-0#3572562 Citat: Kule WTC 9/11 su srušili arapi (nema veze što se srušila i još jedna koju je avion promašio ) Ako ne uspe jedna stvar da izazove flame, 9/11 zavera sigurno hoce :-) [ DaliborP @ 12.05.2015. 10:15 ] @
Citat: Pa ne znam, ako po njemu se svi informisu u "mestima kojim zive", daj da vidimo koja je to alternativa koju on koristi.... A sto se tice 9/11, jedan covek lepo objasnio: http://www.thebestpageintheuniverse.net/c.cgi?u=911_morons [ Java Beograd @ 12.05.2015. 10:39 ] @
Citat: Ivan Dimkovic: @DaliborP, Hahaha kako vas sve Java radi Mislim, obrati paznju: Kao što rekoh, pametnom dovoljno. Možeš ti xa xa xa xa xa koliko hoćeš, ali to ne menja činjenice. Zapitaj se nekoliko stvari: - Šta je Dojče Vele ? Neki lokalni tabloid, ili praktično oficijalni nemački medijum, koji jasno odražava aktuelne državne stavove i smernice. - Šta znači kad Dojče Vele nešto objavi ? Trla baba lan ? Ne bih rekao. - Šta to znači "profesor u Bukureštu, nemac". Mislim zašto Dojče vele nije objavio interjvju sa nekim Grčkim profesorom ? - Zašto profesor ni jednom jedinom rečju nije osudio terorizam u najgrubljem obliku, pojavu naoružanih bandi, već se okomio na "krutu politiku Makedonske vlade" ?! Zapitaj se, razmisli, ja ti neću odgovoriti. Ne bih da idemo off topic, ali mislim da je svakom na svetu ko ume da razmišlja sumnjiva ona zgrada koja se urušila istog dana sama od sebe, iako je avion nije pogodio. (wtf, kako ?!) Samo je Dimkoviću sasvim logično zvanično Buš / Čejni objašnjenje, kao, eto, dešava se to ponekad. Ono oko Sadama i oružja za masovno uništenje koje (ni)je imao nemam poterebe da komentarišem. [ Ivan Dimkovic @ 12.05.2015. 10:47 ] @
@Java, dobar pokusaj ali, kao sto rekoh, provaljen si :)
Znam da ne mozes biti ozbiljan sa ovim teorijama zavere - tako da flame ostaje za one misle da si ozbiljan :-) Citat: - Zašto profesor ni jednom jedinom rečju nije osudio terorizam u najgrubljem obliku, pojavu naoružanih bandi, već se okomio na "krutu politiku Makedonske vlade" ?! Ccc, pa zato sto je nemacki profa iz Bukuresta deo organizovanog zlocinackog poduhvata koordiniranog iz zapadnih centara moci (Langley - Leipzig - Lazarevac). Posle intervjua je vidjen kako prima honorar u USA konzulatu i u limuzini izvlaci linu belog na obrijanoj va*ini dame koja je placena iz crnog budzeta CIA-a. Belo je doslo iz steka za specijalne situacije UCK-a. [ Java Beograd @ 12.05.2015. 10:53 ] @
Citat: Ivan Dimkovic: Zato sto je nemacki profa iz Bukuresta deo organizovanog zlocinackog poduhvata koordiniranog iz zapadnih centara moci. Posle intervjua je vidjen kako prima honorar u USA konzulatu i u limuzini izvlaci linu belog na obrijanoj va*ini dame koja je placena iz crnog budzeta CIA-a. Belo je doslo iz steka za specijalne situacije UCK-a. Nemaš dakle, pametniji odgovor ? Šteta. Mada, kapiram, od tebe se ne traži da razmišljaš i tražiš odgovore. Sve šta treba da znaš kažu ti kroz Dojče Vele i ostale medije. [ DaliborP @ 12.05.2015. 10:56 ] @
Citat: Java Beograd: Zapitaj se, razmisli, ja ti neću odgovoriti. Ja se samo zapitam kako odrasla osoba moze u takve gluposti da veruje. [ Java Beograd @ 12.05.2015. 10:57 ] @
Citat: DaliborP: Ja se samo zapitam kako odrasla osoba moze u takve gluposti da veruje. [ DaliborP @ 12.05.2015. 10:59 ] @
Upravo te sto pises, 9/11, izjave nekog profesora, zato sto je Nemac, dojce vele kao izaslanik zlog zapada itd itd....gde se ti informises, u Blicu?
[ Java Beograd @ 12.05.2015. 11:06 ] @
1. Oko 9/11
Samo sam rekao opšte poznatu činjenicu da se istog dana u neposrednoj blizini na identičan način urušila zgrada koju avion nije pogodio. Zaboga, šta tu ima da se veruje ili ne veruje ?! Mislim, to se desilo, pa se desilo. Bio ja glup ili ne. Imaš hiljade klipova na YT. Pogledaj pa kaži da li se urušila ili nije. Ako jeste, kaži zašto jeste. ("the third tower" "building 7 collapse") Još jednom potenciram da ne želim da tema ide u ovom pravcu. Ovo je tema o dešavanjima u Makedoniji. 2. "Zli zapad" ja ne koristim u svom rečniku. To Dimke piše. Samo sam potencirao da sve šta objavi Dojče vele ima veliku težinu, jer je to radio / tv / satelitski / internet medijum koji prenosi zvanične statove nemačke države. Jel' jeste ili nije ? 3. Izjava profesora je izjava profesora. Nisam ga ja intervjuisao. Ona postoji nezavosno od mene i tebe. Bez obzira da li sam ja glup ili nisam. Ne kapiram tvoj stav da je sve to "glupost". Skup nekih činjenica koje postoje. Šta je za tebe "glupost" ? [ DaliborP @ 12.05.2015. 11:17 ] @
Izjava nekog profesora Nemca iz Bukuresta na Dojce Vele je kod tebe izazvala reakciju: "pametnom dosta".
Kao sto je recimo pretraga na "google images" u nekom drugom slucaju o Marseju ili Parizu takodjer kod tebe izazvala istu reakciju: "pametnom dosta" Ili to oko 9/11, onda je u pitanju: "ko ume da razmišlja". Ma ne, ne trolujes bezveze. [ Java Beograd @ 12.05.2015. 11:24 ] @
Pa naravno. "Pametnom dosta"
Jednom kad sam čuo / pročitao da je "zapadna demokratija" za slučaj u Račku rekla da su "zverski ubijeni nedužni mirni seljaci pripadnici ugnjetene etničke manjine", meni je bilo jasno "koliko je sati". Pametnom dosta - da shvati ko vuče koje konce, ko je na kojoj strani, ko koga plaća i potplaćuje. Glupom možeš i sto puta da kažeš i nacrtaš, opet neće skapirati. Niti čitam niti verujem raznim teorijama zavere. Jednostavno nisam taj tip. Samo pratim svetska dešavanja i čitam relevatne izjave. Na primer: - potraži šta je radio osamdesetih Voren Kristofer u Latisnkoj Americi i čime se bavio, pa se pitaj zašto je on bio na Kosovu. - Potraži kako je Kristijan Amanpur (CNN) izlažirala TV reportažu iz Kuvajta pred početak prvog zalivskog rata. A onda vidiš tu istu osobu kako izveštava sa Kosova ? Nema tu nikakve zavere, to su činjenice, ljudi, događaji. [ jnk @ 12.05.2015. 11:50 ] @
Ja bi se zapitao da li su ameri stvarno išli na mesec.
[ Java Beograd @ 12.05.2015. 11:54 ] @
Pa dobro ... Neko kapira neko ne kapira. Sve je to normalno.
Kao i matematika. Neko je kapira neko ne. [ Lacika.1991 @ 12.05.2015. 11:54 ] @
Ima negde čak i opisano kako su lažirali to sa mesecom,ne sećam se više..bilo je nekih ne slaganja oko gravitacije,one prašine,refleksija u viziru,ma sto čuda su opisali :D ne mogu više da nadjem gde je to bilo
[ plus_minus @ 12.05.2015. 12:00 ] @
Kad ste se već dotakli srušenih zgrada od strane ljudi iz pećina, (direkt u njujork, mimoišli sve radare, svaka im čas'), kako to da niko ne spomenu istog tog dana i onaj boeing što komplet izgore pre nego što ga kamera snimila, te beše ostavio traga, taman malo jačeg od petarde.. i tako tek neku rupicu u zidu `pentagrama`. Mora da je taj treći (pardon, četvrti) bio neki stealth boeing. Ne, ne.. istina je čudo u kom se sve obliku manifestuje. Prosto da poveruje čovek.
[ Java Beograd @ 12.05.2015. 12:14 ] @
Ne mogu da skapiram kako je tema otišla u teorije zavere.
Ja sam samo potencirao da nije trivijalno da Dojče Vele objavi nečiji (bilo čiji) intervju u kojem se za sve krivi makedonska vlada. I da nije trivijalno da se ni na koji način ne osuđuje postojanje tolike grupe naoružanih ljudi. [ Homer J. Simpson @ 12.05.2015. 12:15 ] @
Pa koga ces da krivis ako teroristi upadnu u drzavu , naprave haos i ubiju xx policajaca ?
Citat: Otto23: @Homer Turski tok ne postoji/ne pravi se zbog Turske, niti Grcke - vec zbog Evropskog trzista. Gasovod koji prolazi kroz Ukrajinu, po Ruskom planu, treba da se zatvori do ~2020. Taj manjak gasa, koji ce nastati njegovim zatvaranjem, Rusija je htela da trasportuje preko Juznog Toka. Amerika je preko Bugarske blokirala izgradju Juznog Toka (bio licno Biden, ako se ne varam, dan pre zvanicnog odustajanja od ugovora - da ih "osokoli"). Rusi su presili na plan b, Turski tok, gde preskacu celu tu pricu oko investiranja izgradnje preko pola Evrope (jeftinije za njih)... i nemaju vishe problem sa (novim) Evropskim energetskim zakonima (oko kontrole nad cevovodom). Dakle, Turski tok nema svoju svrhu, ako gas ne moze da stigne do centralne Evrope - tj. ako ne moze fizicki da prodje infrastruktura, tj. cevovod, ukljucujuci i kroz Makedoniju. Amerima ne odgovara bilo kakvo jacanje veza Rusije sa Evropom, niti generalno jacanje Rusije (finansiski, vojno, kako-god) i zato je i startovala pokolj u Ukrajini (finansiranjem pucha i dovodjenjem nacista na vlast)... isto tako sada startuje ovo sr*nje u Makedoniji, preko svojih shiptarskih pacenika-terorista, kako bi se osujetila izgradnja te infrastukture (destabilizovao region), od koje upravo Rusi imaju profit. Dodatno, Ameri imaju svoje cevovode u planu, kao i dopremanje energenata iz USA (gas u tecnom stanju), pa im je to i direktna konkurencija. My 2c, da je ovo sa Makdonijom upravo uvertira, i/ili upozorenje sta ce biti ako se ne slusha uncle Joe - tj. ne postupa se po njegovim zeljama i interesima. Tj. staro dobro udaranje reketa, sa "objasnjavanjem" zasto je to ustvari "dobro" za tebe -> jer ako ne "igras" kako ti kazu, uvek moze da ti bude mnogo gore - shiptari mogu da ti pojedu pola zemlje, a niko okom nece da trepne. P.S. Zato je i nas premijer isao u Washington da se dogovori oko zastoja u otvaranju poglavlja sa EU, zbog nemogucnosti dogovora sa shiptarima... zna se ko mulja vodu na ovim prostorima - i ko je ciji pas. [Ovu poruku je menjao Otto23 dana 12.05.2015. u 02:22 GMT+1] Jesi ti ikad cuo nekoga iz EU da prica o nastavku Turskog toka koji ide preko Makedonije i Srbije ? Ja nisam , bilo je price o nekom kraku iz Grcke do Italije ali preko Makedonije i Srbije jok. To su nase domace halucinacije i wet dreams , posto nemamo para ni da finansiramo kopanje kanala za postavljanje cevi a ne nesto vise p.s. Morace Rusi da naprave bar 3 Turska toka ako planiraju da zavrcu gas preko Ukrajine ili ode veci deo prihoda [ Java Beograd @ 12.05.2015. 12:35 ] @
Citat: Homer J. Simpson: Pa koga ces da krivis ako teroristi upadnu u drzavu , naprave haos i ubiju xx policajaca ? Ma nisam na to misliio. Nego je poenta da ceo objavljeni intervju ostavlja utisak da se eto vrši represija nad albancima, (kao i kod Račka) i potencira da je to ugrožena nacionalna manjina. Kao da su policajci iz dosade ušli u Kumanovo i iz čistog mira poubijali mirne građane. [ anon70939 @ 12.05.2015. 12:36 ] @
a mirni građani sasvim slučajno imali ceo arsenal oružja :).
Ili su im to podmetnuli makedonci posle akcije [ Homer J. Simpson @ 12.05.2015. 12:42 ] @
Ako je u pitanju propaganda (ako su pobijeni samo teroristi) onda se na to odgovori kontra-argumentima (ili propagandom , sto da ne , sve je bolje od cutanja i ignorisanja/blokiranja medija , to bar mi znamo).
[ branko tod @ 12.05.2015. 12:42 ] @
Nemojte da prizivate [ Otto23 @ 12.05.2015. 12:48 ] @
Citat: Jesi ti ikad cuo nekoga iz EU da prica o nastavku Turskog toka koji ide preko Makedonije i Srbije ? Ja nisam , bilo je price o nekom kraku iz Grcke do Italije ali preko Makedonije i Srbije jok. To su nase domace halucinacije i wet dreams , posto nemamo para ni da finansiramo kopanje kanala za postavljanje cevi a ne nesto vise p.s. Morace Rusi da naprave bar 3 Turska toka ako planiraju da zavrcu gas preko Ukrajine ili ode veci deo prihoda Pa dobro onda, ako nisi cuo... Citat: Greece, Macedonia, Serbia and Hungary discuss ‘Turkish Stream’ The foreign ministers of Greece, Macedonia, Serbia and Hungary are due today (7 April) to meet in Budapest to explore their potential participation in Russian plans for the new Turkish Stream pipeline. ... During the meeting, which takes place ahead of Greek Prime Minister Alexis Tsipras’s two-day visit to Moscow on Wednesday, foreign ministers are expected to explore their potential participation in Russian plans for the new Turkish Stream pipeline. The aim is to adopt a joint declaration of interest in the project, Kathimerini writes. ... Russia has said that it’s up to the EU to decide how to move the gas from there. Over a recent visit of Russian President Vladimir Putin to Hungary, his host, the Prime Minister Viktor Orbán, has drawn a map for he planned pipeline through the territories of Greece, Macedonia, Serbia and Hungary. http://www.euractiv.com/sectio...-discuss-turkish-stream-313567 [ Ivan Dimkovic @ 12.05.2015. 12:50 ] @
Citat: Java Beograd Ne mogu da skapiram kako je tema otišla u teorije zavere. Hahaha, dobra :) Java - ti si genije, ali ozbiljno. Ova tehnika "na finjaka" pa malo malo, bap - 9/11 znamo ko je srusio WTC, malo malo - bap prof. iz Bukuresta glasnogovornik zapadnih trt mrt je impresivna. Ocekuj kopije tvog stila, mini firestarter-e, samo sto ce to biti blede kopije, ne moze se imitirati skill. [ Java Beograd @ 12.05.2015. 13:12 ] @
Xa, xa, xa, xa
Ti si genije logike. 1. Sadam je satrap i diktator zato što ima oružje za masnovno istrebljenje. 2. Poruše zemlju, poubijaju 200.000 civila, i skapiraju da zapravo nema oružja za masnovno istrebljenje. Svejedno ubiju Sadama. Šta sad ? Ništa, piči po starom: 3. Sadam je satrap i diktator zato što smo mi mislili da ima oružje za masnovno istrebljenje. Sve ostalo je teorija zavere. I sasvim mirno nastaviš dalje i smeješ se drugima. Ili još bolje: 1. Arapi pilotirali avionima, udarili u zgrade i srušili. 2. OK. Ali u Zgradu 7 avion nije udario !? Šta sad ? Ništa, piči po starom: 3. Arapi pilotirali avionima, udarili u zgrade i srušili. Sve ostalo je teorija zavere. [Ovu poruku je menjao Java Beograd dana 12.05.2015. u 14:36 GMT+1] [ Homer J. Simpson @ 12.05.2015. 13:34 ] @
Citat: Otto23: Citat: Jesi ti ikad cuo nekoga iz EU da prica o nastavku Turskog toka koji ide preko Makedonije i Srbije ? Ja nisam , bilo je price o nekom kraku iz Grcke do Italije ali preko Makedonije i Srbije jok. To su nase domace halucinacije i wet dreams , posto nemamo para ni da finansiramo kopanje kanala za postavljanje cevi a ne nesto vise p.s. Morace Rusi da naprave bar 3 Turska toka ako planiraju da zavrcu gas preko Ukrajine ili ode veci deo prihoda Pa dobro onda, ako nisi cuo... Citat: Greece, Macedonia, Serbia and Hungary discuss ‘Turkish Stream’ The foreign ministers of Greece, Macedonia, Serbia and Hungary are due today (7 April) to meet in Budapest to explore their potential participation in Russian plans for the new Turkish Stream pipeline. ... During the meeting, which takes place ahead of Greek Prime Minister Alexis Tsipras’s two-day visit to Moscow on Wednesday, foreign ministers are expected to explore their potential participation in Russian plans for the new Turkish Stream pipeline. The aim is to adopt a joint declaration of interest in the project, Kathimerini writes. ... Russia has said that it’s up to the EU to decide how to move the gas from there. Over a recent visit of Russian President Vladimir Putin to Hungary, his host, the Prime Minister Viktor Orbán, has drawn a map for he planned pipeline through the territories of Greece, Macedonia, Serbia and Hungary. http://www.euractiv.com/sectio...-discuss-turkish-stream-313567 Nisam znao za Madjare , ali oni se nista i ne pitaju tako da i nije bitno. [ branko tod @ 12.05.2015. 13:50 ] @
Citat: Java Beograd: 1. Arapi pilotirali avionima, udarili u zgrade i srušili. 2. OK. Ali u Zgradu 7 avion nije udario !? Ona se srušila od žalosti [ Braksi @ 12.05.2015. 14:22 ] @
Jevreji vladaju svetom, sta vam je
[ anon70939 @ 12.05.2015. 14:30 ] @
[ Shadowed @ 12.05.2015. 14:31 ] @
Citat: Java Beograd: Ne mogu da skapiram kako je tema otišla u teorije zavere. Stvarno... Evo i ja ne mogu cudom da se nacudim. [ anon70939 @ 12.05.2015. 14:41 ] @
a baš je bila obećavajuća za jednu kulturnu diskusiju punu realnih argumenata :)
[ plus_minus @ 12.05.2015. 14:54 ] @
Citat: Ivan Dimkovic: ... Ova tehnika "na finjaka" pa malo malo, bap - 9/11 znamo ko je srusio WTC, ... ... Ali, pazi kad stvarno svi znamo. Isti oni koji naouržavaju ove kozoprcače zadnjih xx godina južno od Beograda, baš oni. Neki od diskutanata su doduše isuviše civilizovani i vaspitani pa neće da pričaju ružno o nepoželjnim podstanarima po Srbiji i Makedoniji, ali to je već njihov lični, civilizovani problem. [ DaliborP @ 12.05.2015. 15:12 ] @
Citat: Java Beograd: Ne mogu da skapiram kako je tema otišla u teorije zavere. Da, i mene cudi, a nisi ni stigao do sletanja na Mesec i haarpa. Mislim 9/11 i nije nikakva teorija zavere, pametnom dosta da sagleda informacije i dodje do zakljucka da je namestaljka. [ 3way @ 12.05.2015. 15:25 ] @
Citat: plus_minus: Neki od diskutanata su doduše isuviše civilizovani i vaspitani pa neće da pričaju ružno o nepoželjnim podstanarima po Srbiji i Makedoniji, ali to je već njihov lični, civilizovani problem. Interesantno je kako je, recimo, CNN preneo ovo puskaranje po Makedoniji... Grupa "terorista" je pucala po policiji. Da, pod navodnicima, terorista :) [ Homer J. Simpson @ 12.05.2015. 15:54 ] @
Pa realno i nisu teroristi dok se ne dokaze
[ 3way @ 12.05.2015. 15:55 ] @
http://edition.cnn.com/2015/05...d-balkan-flashpoint/index.html
"At least 30 other officers were wounded in the clashes that erupted during a police raid early Saturday on a group of roughly 70 "terrorists" in the town of Kumanovo, Macedonia" Sa druge strane, kada njihove vojnike izrokaju neki domoroci po slobodnom Iraku ili slobodnom Afganistanu, to su odmah teroristi, ovi ranjeni i poginuli su heroji, dajte im pomoc drzave, kukulele :) [ 3way @ 12.05.2015. 15:57 ] @
Citat: Homer J. Simpson: Pa realno i nisu teroristi dok se ne dokaze Mislim da treba da se osnuje medjunarodna grupa koja ce da utvrdi da li je grupa naoruzanih ljudi koja puca po policiji teroristicka ili ne. Da se ispita kakvo su detinjstvo imali, da li ih je otac zlostavljao, da li ih je majka rano odbila od sise. Ako se tako ispostavi, da se svi javno izvine sto su ih nazivali teroristima, jer je krivo drustvo i nesrecno detinjstvo. I da se "teroristi" pozovu na kafu. [ Homer J. Simpson @ 12.05.2015. 16:27 ] @
Ne filozofiraj , nisam na to mislio.
Citat: 3way: Sa druge strane, kada njihove vojnike izrokaju neki domoroci po slobodnom Iraku ili slobodnom Afganistanu, to su odmah teroristi, ovi ranjeni i poginuli su heroji, dajte im pomoc drzave, kukulele :) A kad ih izrokaju u Americi , onda su gang members ... Ne pucaju samo teroristi na policiju [ Otto23 @ 12.05.2015. 16:34 ] @
@3way
Najbolje od svega je sto niko ne spominje "KLA" ambleme na uniformama - kao ni koje istaknute polozaje su zauzimali komadanti u terroristickoj vojsci "Kosova"... Kao "ne zna se" ko/odakle je dosla ta naoruzana banda. Velika vecina je sa tkz. "Kosova", tj. mlade demokratije made by US of A and EU. Ali kako da budes kritican prema svojoj decici... zato su verovatno i "terrorists" stavljeni pod navodnike. Citat: CRNI SPISAK Ovo su teroristi uhapšeni u Kumanovu B. Jelovac | 12. 05. 2015. Makedonska policija objavila je spisak od 28 osoba kojima je određen pritvor do 30 dana zbog učešća u terorističkim napadima u subotu u Kumanovu. Kako je "Blic" pisao, među njima se ne nalaze vodeći članovi ove grupe poput Mirsada Ndrecaja zvanog Komadant NATO. "Blic" prenosi kompletan spisak pritvorenih među kojima je 16 osoba sa prostora Kosova i Metohije, a osim makedonskih državljana, tu su po jedan albanski i nemački državljanin. 1. Muhamed Krasnići “Mališeva“ (Kosovo) 2. Fadilj Fejzulahu (Kumanovo) 3. Dem Šehu “Juniku“ (Kosovo) 4. Sami Uskini “Sokoli“ (Kosovo) 5. Irfan Lutfiu (Kumanovo) 6. Arsim Bajrami (Vaksince) 7. Fadilj Elšani (Kosovo) 8. Esat Kafedžoli (Kosovo) 9. Ardijan Bujari (Kosovo) 10. Kenan Iseni (Kumanovo) 11. Šefket Avači (Kosovo) 12. Lirim Demiri (Kumanovo) 13. Ajruš Avdia (Kosovo) 14. Betim Kartaši (Kosovo) 15. Genci Šefa (Albanija) 16. Lendrit Rustemi (Kosovo) 17. Enver Klejn (Nemačka) 18. Rufki Dogani (Kosovo) 19. Nasuf Bećiri (Aračinovo) 20. Valdet Zekaj (Kosovo) 21. Bajram Elšani (Kosovo) 22. Nedžmedin Lika (Tetovo) 23. Lirim Krasnići (Kosovo) 24. Sevdail Miftari (Kumanovo) 25. Fatmir Rečica (Kosovo) 26. Beg Bajra – Naser Bajraliu (Kosovo) 27. Fejzula Rušitovski (Brest) 28. Besnik Ajdini (Kumanovo) Mekedonski mediji pišu danas da je teroristička grupa, odgovorna za napade u Kumanovu, spremala je strašan teroristički napad u kojem bi poginuo veliki broj civila. Naime, uhapšeni teroristi otkrili su da je jedan od planova napada bio i dizanje kamenog mosta u Skoplju u vazduh, prenosi vecer.mk. Napad je trebalo da se odigra polovinom maja, a pored mosta planirani su napadi na policiju, sud i bolnicu. Ovaj napad ubio bi veliki broj civila i pripadnika policije. http://www.blic.rs/Vesti/Hroni...-teroristi-uhapseni-u-Kumanovu NATO decica, se zaigrala malo... nista strasno. Ipak, predvodi ih lik pod nadimkom Komadant NATO... tako da je sve OK. [ branko tod @ 12.05.2015. 16:52 ] @
To znači da Srbija stoji iza cele stvari jer Kosovo je Srbija.
[ Otto23 @ 12.05.2015. 17:13 ] @
Da znas da ce verovatno tako i da objave na ovim nezavisnim zapadnim medijima :)
IMHO, to je okupirani deo Srbije, pod (trenutnom) kontrolom NATO-a, shiptarske mafije i terorista... ali to niko nema muda tako da definishe u Srbiji. Dobrosusedski odnosi™, gledanje u buducnost™, i naravno bezalternativno otvaranje EU poglavlja™... su na prvom mestu. [ R1A1 @ 12.05.2015. 17:57 ] @
Citat: Otto23: i naravno bezalternativno otvaranje EU poglavlja™... su na prvom mestu. To po svaku cenu! Srbiji nije mesto na nazadnom, mračnom i nedemokratskom istoku, istoku gde se održavaju nazadne, vojne parade umesto naprednih, gej parada. Ivane, jel to otprilike tako ili treba još žešće? Da zaboravio sam da navedem i siromaštvo, posle sankcija istok propade načisto i sad živi od humanitarne pomoći USAID-a! [ Tyler Durden @ 12.05.2015. 21:21 ] @
Citat: R1A1: To po svaku cenu! Srbiji nije mesto na nazadnom, mračnom i nedemokratskom istoku, istoku gde se održavaju nazadne, vojne parade umesto naprednih, gej parada. Ivane, jel to otprilike tako ili treba još žešće? Da zaboravio sam da navedem i siromaštvo, posle sankcija istok propade načisto i sad živi od humanitarne pomoći USAID-a! lol ti ako nastaviš ovako sa nerviranjem, ne gine ti čir na želucu. iskuliraj malo. blamiraš se ovako budalastim postovima [ R1A1 @ 12.05.2015. 21:26 ] @
Citat: Tyler Durden: lol ti ako nastaviš ovako sa nerviranjem, ne gine ti čir na želucu. iskuliraj malo. blamiraš se ovako budalastim postovima A ti si, vidim, ukapirao post iz prve? Opusti se, i onako najčešće nemaš pojma o čemu se piše ali imaš potrebu da pametuješ ali ti to slabo ide! E sad, ako si rešio da se malo uvlačiš u buliju, onda je ok, mislim, razumljivo ovo tvoje pisanje! [ niki212 @ 12.05.2015. 21:39 ] @
Šta je ovo , izgleda da ovde guza guzi puzi . . .
[ 2012 @ 13.05.2015. 00:35 ] @
Primetio sam da diskusija ide u pravcu koji sam predvideo, polako ali sigurno dolazise do odgovora na pitanje "zasto se dogodilo to sto se dogodilo u Kumanovu".
Ja i dalje tvrdim da 99,99% vas pojma nema, a primecujem i po diskusiji da vise desavanja u Makedoniji nisu ni vazna, vazno je da se utvrdi da je "svo zlo na Zapadu", to sto bi vecina pre otisla da zivi na Zapad, a ne u Rusiju, to i nije nesto vredno pomena. Vidim i da ste pouzdano utvrdili ko upravlja svetom. Nista onda, samo nastvite, ne bi da smetam. [ 2012 @ 13.05.2015. 00:51 ] @
Citat: R1A1: Citat: Otto23: i naravno bezalternativno otvaranje EU poglavlja™... su na prvom mestu. To po svaku cenu! Srbiji nije mesto na nazadnom, mračnom i nedemokratskom istoku, istoku gde se održavaju nazadne, vojne parade umesto naprednih, gej parada. Ivane, jel to otprilike tako ili treba još žešće? Da zaboravio sam da navedem i siromaštvo, posle sankcija istok propade načisto i sad živi od humanitarne pomoći USAID-a! Ti ili si Branko ili neki njegov klon. Moram da te pitam nesto, ako bi hto da nam objasnis. Prvo si pisao protiv Tita i komunista, velicao si kralja, objasnjava o svojoj porodici i cetnickom poreklu i opravdavao cetnicke zlocine, ali si usput i najveci obozavaoc Rusije. Ako ti nije problem da sve to povezes i da ukratko objasnis imali to veze sa zdravim razumom? [ 2012 @ 13.05.2015. 06:47 ] @
Tekst je relativno kratak,verujem da cete razumeti makedonski.
http://www.dokaz.mk/komandant-...ktirale-so-vooruzhenata-grupa/ Mozda razumete hrvatski, ako ne razumete makedonski http://dnevnik.hr/vijesti/svij...aruta-na-balkanu---384534.html [ branko tod @ 13.05.2015. 07:55 ] @
Citat: 2012: Nista onda, samo nastvite, ne bi da smetam. Taman sam se ponadao da si čovek od reči, ali ništa od toga. Nastavljaš i dalje zagađivanje. [ R1A1 @ 13.05.2015. 08:12 ] @
Citat: 2012: Citat: R1A1: Citat: Otto23: i naravno bezalternativno otvaranje EU poglavlja™... su na prvom mestu. To po svaku cenu! Srbiji nije mesto na nazadnom, mračnom i nedemokratskom istoku, istoku gde se održavaju nazadne, vojne parade umesto naprednih, gej parada. Ivane, jel to otprilike tako ili treba još žešće? Da zaboravio sam da navedem i siromaštvo, posle sankcija istok propade načisto i sad živi od humanitarne pomoći USAID-a! Ti ili si Branko ili neki njegov klon. Moram da te pitam nesto, ako bi hto da nam objasnis. Prvo si pisao protiv Tita i komunista, velicao si kralja, objasnjava o svojoj porodici i cetnickom poreklu i opravdavao cetnicke zlocine, ali si usput i najveci obozavaoc Rusije. Ako ti nije problem da sve to povezes i da ukratko objasnis imali to veze sa zdravim razumom? Ti si najveći smor na es.u, i to nije moj stav nego stav mnogih učesnika! Strašno smaraš tvojim tumačenjem tuđeg pisanja koje ne kapiraš! Znači, lažeš da sam igde opravdao i jedan jedini zločin! Da, napisao sam da mi je deda bio kapetan u kraljevoj gardi (čitaj, regularnoj armiji Kraljevine Jugoslavije) i da je kao kapetan poginuo. Takođe, napisao sam da se vodio građanski, ideološki rat i da se sredstva nisu birala! Zato, bedniče, ne izvrći reči! Treba biti neverovatno glup pa ne videti ko stoji iza šiptara! Kako objasniti da niko na zapadu nije osudio tu bandu sa Kosova koja je došla naoružana u Makedoniju nego osuđuje, po starom receptu, policiju za prekomernu upotrebu sile? U tvom slučaju a i na osnovu tvog pisanja na es-u, nameće se samo jedan odgovor a on je da si ti šiptar i da si najverovatnije, opet na osnovu tvog pisanja, svesrdno se kao bivše vojno lice stavio na raspolaganje amerima. Ne bi me čudilo da si dao logistiku i za ovaj klasičan teroristički čin! Nadam se da će uskoro Makedonija sa Srbijom, Crnom Gorom i Grčkom staviti tačku na šiptarske bolesničke snove, a i tvoje. Za kraj post iz ove teme: Citat: plus_minus: @2012 Ja mislim da je legalno da ti lepo učiniš sledeće: Dosta ti je, zaista. Hajde zato, što pre, to bolje, ispuni želju svim korisnicima ES foruma, a i šire. Na žalost, Ivan takve kao što si ti ne opominje nego neguje i zaliva očekujući od vas da kada porastete srušite mrski istok! [ 2012 @ 13.05.2015. 08:20 ] @
Citat: branko tod: Citat: 2012: Nista onda, samo nastvite, ne bi da smetam. Taman sam se ponadao da si čovek od reči, ali ništa od toga. Nastavljaš i dalje zagađivanje. Je li Mile, jesi li ti prodao skart pancire makedonskoj policiji? Stavio si neku sperplocu umesto pancirnih ploca. [ 2012 @ 13.05.2015. 08:39 ] @
@R1A1
Opet neke MEBULOZE, lepo sam dao linkove da procitas kako se ta grupa stvorila u Kumanovu. Od pocetka otvaranja teme napisao sam da ne lupetate zato sto ne poznajete prilike i namte ama bas nikakve informacije sa terena. Samo glup covek moze da se primi na pricu koja mu je servirana da je taj napad (iako napada nije ni bilo) delo nekave teroristicke grupe. Zato se niko pismen i upucen u problematiku ne upusta u osude nekog drugog vec samo policije. Inace da te informisem da je ministarka unutrasnjih poslova dala ostavku, a sa njom jos tri ili cetiri ministra. sto se tice partizana i cetnika mora da potrazim da li ti bese onaj sto je imao problema u komunizmu i kome je pola familije pobiveno. Pa da to povezemo sa Rusima. A ideoloska borba je posebna prica, protiv si ideoloskih razracunavanja Jugoslovenskih komunista, ali si onao dobro "napaljen" na Ruske komuniste, ajde neka ti bude. Citat: U tvom slučaju a i na osnovu tvog pisanja na es-u, nameće se samo jedan odgovor a on je da si ti šiptar i da si najverovatnije, opet na osnovu tvog pisanja, svesrdno se kao bivše vojno lice stavio na raspolaganje amerima. ovo je biser mudrosti ko razume. Logika za udzbenik, posebno ovaj deo Citat: Citat: svesrdno se kao bivše vojno lice stavio na raspolaganje amerima ovo me podseca na sastanke CK SKJ, ovo je vrhunac. Ajde objasni mi kako izgleda "stavljanje na raspolaganje". Normalno da sam dao logistiku, logistika mi je srednje ime. [ branko tod @ 13.05.2015. 08:49 ] @
Citat: 2012: . Ti očigledno imaš dva hromozoma 21. Od toga je i tvoje specijalno ime 2x21=2012 [ R1A1 @ 13.05.2015. 08:49 ] @
@2012:
Ne izvrći reči nego čitaj šta si pisao sve na es-u! U jednoj temi si se hvalio da si bio u američkoj bazi, verovatno Bondstil, što znači da si tamo dospeo kao veran sluga. Takođe, nemoj ti da nam tumačiš dešavanja u Kumanovu jer si poslednja adresa za to pitanje ako si u opšte adresa za bilo šta sem za trolovanje. Čitanje tvojih postova je isto što i ispijanje leka protiv opstipacije. [ mrkii @ 13.05.2015. 09:01 ] @
Citat: 2012: Ja i dalje tvrdim da 99,99% vas pojma nema, a primecujem i po diskusiji da vise desavanja u Makedoniji nisu ni vazna, vazno je da se utvrdi da je "svo zlo na Zapadu", to sto bi vecina pre otisla da zivi na Zapad, a ne u Rusiju, to i nije nesto vredno pomena. Vidim i da ste pouzdano utvrdili ko upravlja svetom. Nista onda, samo nastvite, ne bi da smetam. Ne treba brkati razvijenost ekonomije i "zlo zapada". Zapad jeste najrazvijeniji (jos uvek), ali to ne iskljucuje neverovatnu dvolicnost, podlost i bezobzirnost u ponasanju prema ostatku sveta. Kako tokom kolonijalnog perioda tako i u neokolonijalnom periodu koji i dalje traje i verovatno se nikada nece ni zavrsiti. Zahvaljujuci njima zapad i jeste tako razvijen (izmedju ostalog). Zapad unistava citave zemlje, milioni ljudi su ubijeni samo u poslednjih desetak godina, a ko zna koliko desetina miliona raseljeni, ekonomski i u svakom drugom pogledu unisteni, i to direktnom krivicom i zeljom zapada. Zapad (trenutno) jeste najvece zlo na planeti. A zasto to radi? Pa da bi ostao dominantan u svetu. Da bi sprecio da pojedine drzave i regije ojacaju, kao i zbog direktne dobiti, npr. nafta. Primeri: brojne drzave J. Amerike i Srednje Amerike, Afrika, Azija, a sada i Evropa. A sve pod okriljem demokratije sto nema veze sa zivotom. Dokaz je taj sto su im neke diktature dobre (saveznici), a druge su osovine zla (ako ne igraju kako oni sviraju). Neki teroristi su za zapad teroristi, a neki su borci za slobodu, kao im vec odgovara. A sto je najgore vecinu tih grupa su same zapadne sluzbe i formirale i obucile. A ko misli da dogadjaj u Makedoniji nije odobren od strane USA sluzbi jako je naivan. Dokaz je i reakcija demokratskog zapada gde je Makedonska vlada kriva za napad "naoruzanih grupa", iliti boraca za slobodu, UCK, ANA, kako ce ih uskoro oslovljavati. Copy Kosovo, paste MKD. Cinizam do bola. Ne verujem u boga, ali da postoji, ceo zapad bi goreo u paklu. [ hotchimney @ 13.05.2015. 09:02 ] @
Citat: R1A1: Treba biti neverovatno glup pa ne videti ko stoji iza šiptara! Ne znam zašto imaš tako loše mišljenje o sebi? Citat: R1A1: Kako objasniti da niko na zapadu nije osudio tu bandu sa Kosova koja je došla naoružana u Makedoniju nego osuđuje, po starom receptu, policiju za prekomernu upotrebu sile? Kako da osude političke razmirice? Toga ima svuda. Ono što jeste nedopustivo to je kad državna sila stane na jednu stranu i počne da vrši teror nad drugom političkom strujom. Isto si imao u Srbiji u vreme Slobode. Kako je završilo to je dobro poznato. [ R1A1 @ 13.05.2015. 09:11 ] @
Citat: hotchimney: Kako da osude političke razmirice? Toga ima svuda. Ono što jeste nedopustivo to je kad državna sila stane na jednu stranu i počne da vrši teror nad drugom političkom strujom. Isto si imao u Srbiji u vreme Slobode. Kako je završilo to je dobro poznato. Kako nisu osudili tvog tatu kad si se rodio? To je neoprostiva greška! [ branko tod @ 13.05.2015. 09:11 ] @
Citat: hotchimney: Kako da osude političke razmirice? Toga ima svuda. Ono što jeste nedopustivo to je kad državna sila stane na jednu stranu i počne da vrši teror nad drugom političkom strujom. Isto si imao u Srbiji u vreme Slobode. Kako je završilo to je dobro poznato. Jedno vreme si davao naznake normalnosti, ali je to bio trenutak tvog pomračenja. Kada neko uzme kalaš i počne da puca po policiji ona treba da baca cveće po njima. To diskutovanje sa kalašom su baš političke razmirice. [ Marko83 @ 13.05.2015. 09:14 ] @
Hahahahah
Politička struja sa 70 dugih cevi Ovaj kandorus ima baš smisao za humor @R1A1 @hotchimney ti je nekadašnji član kandorus Upoznaj se sa njegovim nekadašnjim radovima i zašto je banovan(već nekoliko puta) Uopšte nije čudno ovo pljuc pljuc po SRB u svakoj temi obzirom na nacionalnost Samo ignorisati [ R1A1 @ 13.05.2015. 09:19 ] @
Koliko mogu da vidim i 2012. jedan od ranijih, "poznatijih" članova?
Ono što je najinteresantnije, njihovo pljuvanje po Srbiji ne smeta Dimkoviću dok prozivke zapada brzo sankcioniše ? Koji je to dvojni moral? [ R1A1 @ 13.05.2015. 09:32 ] @
[ hotchimney @ 13.05.2015. 09:47 ] @
BVAVO, za amejicke specijajce!
BVAVO! Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|