[ notebookFun @ 26.07.2015. 21:07 ] @
Novi Sad, subota vece, popilo se malo, odlucih da ostavim auto i da odem pjeske kuci...
U nedelju oko 10 dolazim po auto kad auta nema na mjestu gdje sam ga parkirao... Upitah covjeka koji stanuje tu u zgradi, da li pauk nosi auto sa ovog mjesta!? Dobih odgovor da nosi samo sa tog mjesta gdje je moje bilo, jer se nalazi naspram pjesackog.

Odem pjeske do parking servisa i nadjem svoje auto, platih 6000DIN, uzese mi bosansku licnu jer je nedelja a treba da platim jos 2500DIN za prekršaj. Upitah ih, zasto mi je podignuto auto? Dobih odogovor zato sto je bilo na trotoaru, na slikama se vidi jos nekoliko auta pored mog, ali je po njihovim rijecima samo moje auto je na trotoaru.

Evo uzeo sam slike sa google maps i oznacio gdje je moj CLIO na BiH tablama stajao. Nije gazio pjesacki, a odmaknut je od lokala bar 2 metra, lokal ne radi nedeljom niti se gazda lokala zalio. Vec je policajac zvao parking servis i napravio da je moje auto bilo na trotoaru. Da li se zaliti i kome? Vec sam platio 6000DIN, treba sutra da platim jos 2500DIN. Mislim da mi je auto podignuto jer je bilo na BIH tablama i sto im je parking servis u blizini pa su ga za 5min prevukli i uzeli mi 6000DIN. Dosao sam po njega u roku od 2 sata.

[ cika dacha @ 26.07.2015. 22:00 ] @
kako pesak da dodje do trotoara?
mozda da pomocu advokata izmuvas nesto da nije jasno gde je trotoar a gde parking zbog istog behatona itd...
[ superbaka @ 26.07.2015. 22:04 ] @
a sta je na ovom znaku kod kontejnera?
[ Flo33 @ 26.07.2015. 22:08 ] @
Ako ima 2 metra od Clia do lokala, Clio ima 6m :)
[ Shadowed @ 26.07.2015. 22:10 ] @
Citat:
superbaka:
a sta je na ovom znaku kod kontejnera?

Ono sto mislis da jeste :)
[ notebookFun @ 26.07.2015. 22:23 ] @
Neki klinac je policajac, ne bih mu dao da ima 15 godina. On je pravio zapisnik i stavili su Član 66, stav 1, tačka 13 ili : "Vozač ne sme da zaustavi ili parkira vozilo: na trotoaru, osim ako je to dozvoljeno (regulisano) saobraćajnom signalizacijom, i ako na trotoaru, kada je vozilo parkirano, ostane slobodan prolaz za pešake najmanje
širine 1,60 metara, koji ne sme biti uz ivicu kolovoza,"

Od mog auta do ceste ima 1,6 metara jer je klio mali. Iako nema zasto nisu sva auta dignuta?
[ ventura @ 26.07.2015. 22:32 ] @
Jedino možeš da se žališ sopstvenim roditeljima zbog toga što su te vaspitali tako bahatog.

a) Parkirao si cca. 2 metra od znaka za zabranjeno parkiranje
b) Parkirao si na trotoar
c) Blokirao si prolaz pešacima jer nisi ostavio propisanih 1.6m razmaka od zgrade do tvog automobila
d) Parkirao si na sred pešačkog prelaza

Za ovakvu vrstu bahatosti bi najpoštenije bilo da ti pauk auto istovari direktno u presu, a tebi da se ispostavi račun za odnošenje i uništenje.
[ ventura @ 26.07.2015. 22:33 ] @
Citat:
notebookFun:
Od mog auta do ceste ima 1,6 metara jer je klio mali. Iako nema zasto nisu sva auta dignuta?

Znači ako su drugi bahati, što ne bi bio i ti?

Taj trotoar nije sigurno širi od 5 metara. Tvoj Clio je dugačak 4 metra, i nema šanse da si ostavio 1.6 metara prostora za pešake, a da ti pola haube nije virilo na ulici.

[ Lacika.1991 @ 26.07.2015. 22:35 ] @
nemojte napadati čoveka odma,pogrešio je..ali je i popio..pa bar mu uzmite kao plus što je ostavio auto i otišao peške :D e sad što po koje piće izadje cirka 8500din..to je već viša sila :D

ajde ima li neko pametan,nek nam kaže koja je dimenzija kockica tih..pa ćemo da izbrojimo kockice,pa ko koga laže :D
[ Lavlja_Jazbina @ 26.07.2015. 22:37 ] @
Ovo dvoje kod kontejnera su mi sumnjivi.Verovatno nisu mogli da prodju pa su zvali pauk.
[ barcode @ 26.07.2015. 22:39 ] @
Kakve veze ima koliki je bio prolaz, makar i da je kilometar, na trotoaru je zabranjeno parkiranje osim ako izricito nije dozvoljeno. A ovde ne da nema znaka da je dozvoljeno, nego cak ima i znak da je zabranjeno. Plus sve i da jeste bilo dozvoljeno, treba da ostavis 1.6 metara, ali ne do ulice, nego do zgrade. Plus si u nastavku pesackog prelaza. Plus ti zdrav razum govori da se tu ne parkira jer nema kapljica od ulja, sve i ako si odlucio da krsis zakon to znaci da je nesto sumnjivo.
[ bakara @ 26.07.2015. 22:41 ] @
Nemas za sta da se bunis, ocigledno tu gledaju kroz prste i samo nose ko se parkira bas na pesacki, a realno mogu da nose sve odatle jer je zabranjeno parkiranje.
Ja recimo kada bih video da je to jedino slobodno mesto tu nikad ne bi stao narocito ako ti je to nepoznat teren.
[ Sceka @ 26.07.2015. 22:41 ] @
Zasto da se ne napada covek koji se tako ponasa? Pogresio je i sta sad? Svi su krivi osim njega jadnog. Popio pa? Kakv plus za nesto sto je morao da uradi kako god se okrene, ili je to ona fora "nagradi ga sto je uradio ono sto mora da uradi"?

Pozdrav!
[ vilil1 @ 26.07.2015. 22:41 ] @
Citat:
ventura: Jedino možeš da se žališ sopstvenim roditeljima zbog toga što su te vaspitali tako bahatog.

c) Blokirao si prolaz pešacima jer nisi ostavio propisanih 1.6m razmaka od zgrade do tvog automobila

Za ovakvu vrstu bahatosti bi najpoštenije bilo da ti pauk auto istovari direktno u presu, a tebi da se ispostavi račun za odnošenje i uništenje.

Ahahaha, odlican post!!!

Ali...ne zna covek da li da se smeje ili da place...pa njemu nije jasno sta je uradio!!! I jos hoce da se zali. To je ono najsmesnije. Ili najtragicnije.
[ gilopile @ 26.07.2015. 22:42 ] @
Tako je Laci. 99% nas ne bi ostavilo automobuil i otislo pesaka kuci, to mu je jedan ogroman +. Pogresio je sto je parkirao na mestu gde to nije dozvoljeno i to je to.

Lave, ta zena je pozvala pauka, bio sam prisutan i pokusao da je odgovorim, ali nece ni da cuje, jbg.
[ Lacika.1991 @ 26.07.2015. 22:43 ] @
ne nego nagradi ga što nije ubio nekoga pijanom vožnjom..ovako mu je bar plus što je ispao seljak koji ne zna da parkira auto i ne gleda znakove..ali je bar kao savestan vozač "pijani" otišao peške :D
[ Lacika.1991 @ 26.07.2015. 22:45 ] @
Citat:
gilopile:
Tako je Laci. 99% nas ne bi ostavilo automobuil i otislo pesaka kuci, to mu je jedan ogroman +. Pogresio je sto je parkirao na mestu gde to nije dozvoljeno i to je to.

Lave, ta zena je pozvala pauka, bio sam prisutan i pokusao da je odgovorim, ali nece ni da cuje, jbg.

mi normalni kad planiramo da se napijemo odemo taxijem :D
[ Sceka @ 26.07.2015. 22:46 ] @
Pa onda treba svakoga ko danas ne ode kolima nagraditi jer uvek postoji mogucnost da nekoga udari, ne treba biti pijan za to, dovoljno je biti bahat.

Pozdrav!
[ Lacika.1991 @ 26.07.2015. 22:49 ] @
pa po meni u našoj Državi..ako dodješ kolima,i ne udješ pijan u ista..treba ti dodeliti plaketu i medalju! malo je takvih.
[ notebookFun @ 26.07.2015. 22:51 ] @
Ljudi, ja sve ovo razumijem, ali ako je zabranjeno parkiranje na trotoaru, sta je pored ovo gdje su parkirana druga vozila?

@gilopile koja zena, ti stanujes ovdje?
[ gilopile @ 26.07.2015. 22:53 ] @
Laci, slazem se za Taxi, ili upregnes nekoga ko ne pije da vozi, pa u provod. Ono sto je najcrnje, vecinom se negde nalijes neplanirano :D, tako da svaka cast sto je ostavio vozilo i krenuo pesaka. Garantujem da vecina to ne bi uradila.
Da se razumemo, vozac sam, ali nemam kola i nikada nisam vozio pijan iako sam ljubitelj alkohola.:)
[ Lacika.1991 @ 26.07.2015. 22:53 ] @
pa to je druže već njihov problem..nisu oni u pitanju..nego ti :D znak si video..
[ Lacika.1991 @ 26.07.2015. 22:54 ] @
Citat:
gilopile:
Laci, slazem se za Taxi, ili upregnes nekoga ko ne pije da vozi, pa u provod. Ono sto je najcrnje, vecinom se negde nalijes neplanirano :D, tako da svaka cast sto je ostavio vozilo i krenuo pesaka. Garantujem da vecina to ne bi uradila.
Da se razumemo, vozac sam, ali nemam kola i nikada nisam vozio pijan...

to je onaj sistem ajmo na jedno..na kraju ni ne znaš da poseduješ auto :D
[ barcode @ 26.07.2015. 22:55 ] @
Lepo ti rece covek, tolerise se ocigledno, ali ako bas preteras pa zabodes auto u nastavku pesackog, to malo vise bode oci. I opet, ocigledno je da je sumnjivo, jedino slobodno mesto na kome jos pri tome nema ni kapljica ulja. Evo cak i na google snimku vidis da tu nema nikog.
[ Lavlja_Jazbina @ 26.07.2015. 22:56 ] @
Njegova prva komsinica,a koliko znam na pp mi je rekao da zove ko stane na pesacki.JBG,izvini ali i pored nje

sto je lose volje nikad ne parkiraj na zebri.
[ gilopile @ 26.07.2015. 22:56 ] @
Citat:
Lacika.1991:
Citat:
gilopile:

Bas to. Ili odes ujutro po novine, neko te svrati na jedno picence i dodjes uvece kuci :D

Moj cale je znao da ode ujutro na pijac i vrati se u ponoc sa nekom kesom zgnjecenog paradajza motka pijan :D
[ biciklista @ 26.07.2015. 22:57 ] @
Koja druga vozila? Ja ne vidim ništa na slici.
[ principal @ 26.07.2015. 22:57 ] @
Evo resenja!

[ Sceka @ 26.07.2015. 22:58 ] @
Citat:
notebookFun: Ljudi, ja sve ovo razumijem, ali ako je zabranjeno parkiranje na trotoaru, sta je pored ovo gdje su parkirana druga vozila?

Kakve veze druga vozila imaju sa tobom?

Pozdrav!
[ Shadowed @ 26.07.2015. 22:59 ] @
Citat:
ventura:
Jedino možeš da se žališ sopstvenim roditeljima zbog toga što su te vaspitali tako bahatog.

Pri tome jos kaze da je ostavio do puta 1,6m a upravo pise da ne sme do puta.

e) Parkirao ispred ulaza u prodavnicu.

Citat:
Sceka: Zasto da se ne napada covek koji se tako ponasa?

Zaista, zasto da ne? :)

Citat:
Sceka: Pogresio je i sta sad? Svi su krivi osim njega jadnog. Popio pa? Kakv plus za nesto sto je morao da uradi kako god se okrene, ili je to ona fora "nagradi ga sto je uradio ono sto mora da uradi"?

Pa, nije parkirao kad je popio, nego pre toga. A i nije toliko stvar u tome nego u njegovim reakcijama posle. Jos bi da se buni :) Ja bih platio kaznu i bilo bi me blam i da pomenem a kamoli da se bunim.
[ Lacika.1991 @ 26.07.2015. 22:59 ] @
Citat:
gilopile:
Citat:
Lacika.1991:
Citat:
gilopile:

Bas to. Ili odes ujutro po novine, neko te svrati na jedno picence i dodjes uvece kuci :D

Moj cale je znao da ode ujutro na pijac i vrati se u ponoc sa nekom kesom zgnjecenog paradajza motka pijan :D

haha ćale kralj hahhaha
[ notebookFun @ 26.07.2015. 23:02 ] @
Pazite ljudi, zakon treba da bude odredjen za svakog. Nije mi zao tih 8500 DIN, ali znam da mi je auto dignuto radi tablica i tu dizu jer je parking servis blizu... Pored mog auta je bio parkiran onaj stari mercedes koji je skoro 1m duzi od mog, njega nisu dizali. Kad sam pitao policajca zasto je samo moje auto dignuto, on mi je odgovorio da na mom mjestu ima nekakvo uzvisenje i da je trotoar! Ocigledno da ni on ne zna, nego je gledao kako njegove kolege pisu tu kaznu pa i on poceo.

Prodavnica ne radi nedeljom!
[ Sceka @ 26.07.2015. 23:03 ] @
Cim pominjes kintu znaci da ti je zao para. A kakve veze imaju drugi sa tobom? Narocito prodavnica, kakve veze ima redno vreme prodavnice sa tobom?

Kontas da si TI pogresio, po Zakonu?

Pozdrav!
[ ventura @ 26.07.2015. 23:04 ] @
Citat:
notebookFun: Ljudi, ja sve ovo razumijem, ali ako je zabranjeno parkiranje na trotoaru, sta je pored ovo gdje su parkirana druga vozila?

Sinko, jesi ti polagao za vozačku?

Pošto očigledno nisi, želeo bih da ti skrenem pažnjui da oni šareni kružići, kvadratići i trouglovi koji se nalaze na nasumičnim mestima pored puta, i nisu tu baš totalno nasumično. To se zovu saobraćajni znakovi, i možda će ti zvučati šokantno ali svaki od njih nešto znači!!!

Recimo ovaj znak koji ti se nalazio na 2 metra od automobila:

Predstavlja znak iz grupe izričitih naredbi kojim se zabranjuje zaustavljanje i parkiranje baš tu gde si ti parkirao.
[ anon70939 @ 26.07.2015. 23:05 ] @
Hahaha, jedva docekaste ovakvu temu :)
Moram da priznam da nije odavno bilo slicne, da malo moralisete :)
[ biciklista @ 26.07.2015. 23:05 ] @
Citat:
notebookFun: Pazite ljudi, zakon treba da bude odredjen za svakog. Nije mi zao tih 8500 DIN, ali znam da mi je auto dignuto radi tablica i tu dizu jer je parking servis blizu... Pored mog auta je bio parkiran onaj stari mercedes koji je skoro 1m duzi od mog, njega nisu dizali. Kad sam pitao policajca zasto je samo moje auto dignuto, on mi je odgovorio da na mom mjestu ima nekakvo uzvisenje i da je trotoar! Ocigledno da ni on ne zna, nego je gledao kako njegove kolege pisu tu kaznu pa i on poceo.

Najmanji problem, promeni tablice i parkiraj gde hoćeš.
[ bakara @ 26.07.2015. 23:07 ] @
Citat:
notebookFun:
Pazite ljudi, zakon treba d odredjen za svakog. Nije mi zao tih 8500 DIN, ali znam da mi je auto dignuto radi tablica i tu dizu jer je parking servis blizu... Pored mog auta je bio parkiran onaj stari mercedes koji je skoro 1m duzi od mog, njega nisu dizali. Kad sam pitao policajca zasto je samo moje auto dignuto, on mi je odgovorio da na mom mjestu ima nekakvo uzvisenje i da je trotoar! Ocigledno da ni on ne zna, nego je gledao kako njegove kolege pisu tu kaznu pa i on poceo.

Ja ti predlazem da iduce subote na isto mesto parkiras auto sa NS tablicama pa da proveris dal ce i njega da odnesu ;)
[ notebookFun @ 26.07.2015. 23:09 ] @
Pjesački prelaz je na cesti, nije na trotoaru. Uostalom i da jeste trebala bi i na tom dijelu da bude zebra. Da sam ostavio auto na zebri onda bi bilo OK!
[ Lavlja_Jazbina @ 26.07.2015. 23:09 ] @
Ventura....Hoces da se kladimo da ne zna razliku izmedju ova dva znaka!

[ barcode @ 26.07.2015. 23:11 ] @
Kako mislis da neko sa bebom u kolicima izadje na taj pesacki prelaz ako si se ti nacrtao na trotoaru kojim mu se prilazi?

Troluje nas covek garant.
[ Sceka @ 26.07.2015. 23:14 ] @
Citat:
notebookFun:
Pjesački prelaz je na cesti, nije na trotoaru. Uostalom i da jeste trebala bi i na tom dijelu da bude zebra. Da sam ostavio auto na zebri onda bi bilo OK!

Ma da ukinu pesacke prelaze gde god se ti cesto vozis...

Shvatas li ti da si napravio prekrsaj???

Pozdrav!
[ notebookFun @ 26.07.2015. 23:14 ] @
Lavlja_jazbina zabranjeno parkiranje, prethodni je parkiranje i zaustavljanje.
[ Lacika.1991 @ 26.07.2015. 23:14 ] @
pešački prelaz je na cesti a ne na trotoaru!!! hahahahahhaha znači trebaju zebre da crtaju i po trotoaru da bi retardi znali gde sa trotoara da predju na cestu? :D
[ notebookFun @ 26.07.2015. 23:15 ] @
Napravio sam prekrsaj ali su napravili svi pored mene! Ako zakon vazi za mene onda mora da vazi za sve. Pokazuje mi slike moje, a pored mene jos nekoliko vozila koja su 1 metar udaljena od zgrade.
[ anon70939 @ 26.07.2015. 23:16 ] @
Pa kako su mogli da odnesu ostalih 10 auta odjednom?
Koliko vidim, ti si jedini bio na pesackom prelazu
[ Lavlja_Jazbina @ 26.07.2015. 23:16 ] @
A zasto si iz besa onda uzeo crni sprej i obelezio gde ti je bio auto ?
[ barcode @ 26.07.2015. 23:18 ] @
Vozi covek autoputem i slusa radio: "Program prekidamo zbog vaznih vesti, molimo vozace da obrate paznju, na autoputu jedan automobil ide u pogresnom smeru". Gasi radio i psuje: "Cuj jedan, hiljade"
[ Sceka @ 26.07.2015. 23:18 ] @
Citat:
notebookFun:
Napravio sam prekrsaj ali su napravili svi pored mene! Ako zakon vazi za mene onda mora da vazi za sve. Pokazuje mi slike moje, a pored mene jos nekoliko vozila koja su 1 metar udaljena od zgrade.

Nisi pandur niti ista tako slicno i ne treba da te interesuju drugi koji su u prekrsaju - nije to tvoje da odlucujes, sudis...

Pokazuje ti tvoje slike jer se radi o tebi. Ti si osumnjiceno lice pa zasto bi ti pokazivao necije slike? Da nije trebao da ti pokaza slike svoje ribe ili vikendice ili...? Mislim, ALO?!

Pozdrav!
[ notebookFun @ 26.07.2015. 23:22 ] @
Vise necu pisati na ovu temu, kriv sam, priznajem. Ali kad sam postavio pitanje: Ako je tu zabranjeno parkiranje na trotoaru, zasto nije zabranjeno vozilima pored mene, koja se vide na slikama sto mi je pokazao? Odgovor je bio da je na mom mjestu nesto odignutiji trotoar, e sad vi procjenite sami!
[ Lavlja_Jazbina @ 26.07.2015. 23:23 ] @
Citat:
Vise necu pisati na ovu temu, kriv sam, priznajem.

A da li i sam verujes u to sto si napisao?
[ biciklista @ 26.07.2015. 23:24 ] @
Ko priznaje, pola mu se dodaje.
[ Lacika.1991 @ 26.07.2015. 23:25 ] @
nije pola jbg...na 6k dinara još 2,5k :D
[ ventura @ 26.07.2015. 23:26 ] @
Citat:
notebookFun:
Vise necu pisati na ovu temu, kriv sam, priznajem. Ali kad sam postavio pitanje: Ako je tu zabranjeno parkiranje na trotoaru, zasto nije zabranjeno vozilima pored mene, koja se vide na slikama sto mi je pokazao?

Odakle ti ideja da njima nije zabranjeno parkiranje? Tebi definitivno treba oduzeti tu vozačku.
[ Lacika.1991 @ 26.07.2015. 23:27 ] @
ako je neko neki lik usmrtio drugog lika..i prošao ne kažnjeno..to ne znači da je dozvoljeno ići redom i zvekat ljude po ulici! :D
[ bakara @ 26.07.2015. 23:29 ] @
Citat:
notebookFun:
Vise necu pisati na ovu temu, kriv sam, priznajem. Ali kad sam postavio pitanje: Ako je tu zabranjeno parkiranje na trotoaru, zasto nije zabranjeno vozilima pored mene, koja se vide na slikama sto mi je pokazao? Odgovor je bio da je na mom mjestu nesto odignutiji trotoar, e sad vi procjenite sami!

Zabranjeno je i njima ali se vozila dizu po prioritetu.
Prvo se podizu vozila koja ometaju saobracaj a tek na kraju nepropisno parkirana vozila.
Ti si blokirao pesacki prelaz.
[ notebookFun @ 26.07.2015. 23:33 ] @
@ventura
pogresno si proformulisao recenicu. Bila je u prenesenom znacenju sa dozom ironije...
[ notebookFun @ 26.07.2015. 23:34 ] @
@bakara
Ta vozila svaki dan tu stoje, nikad se ne dizu.
[ notebookFun @ 26.07.2015. 23:38 ] @
Ali dobro ljudi, ovo mi je pamet za ubuduce. Kada sam pijan otpjesacio do kuce i vidio da nema policije, planirao sam da se vratim po auto i odvezem ga kuci, ali sam se plasio da se ne pojave za 5 minuta :)

Sad bih imao 8500DIN u dzepu :)
[ Sceka @ 26.07.2015. 23:38 ] @
Kakve to veze ima sa tvojim prekrsajem?

Pozdrav!
[ Lavlja_Jazbina @ 26.07.2015. 23:38 ] @
Ipak je mozda zbog tablica.
[ Sceka @ 26.07.2015. 23:39 ] @
Citat:
notebookFun:
Ali dobro ljudi, ovo mi je pamet za ubuduce. Kada sam pijan otpjesacio do kuce i vidio da nema policije, planirao sam da se vratim po auto i odvezem ga kuci, ali sam se plasio da se ne pojave za 5 minuta :)

Nije poenta u pijanstvu - nego u tome da naucis i postujes propise i ne parkiras ni trezan tamo gde nije dozvoljeno. Kapiras ili ne?

Pozdrav!
[ biciklista @ 26.07.2015. 23:39 ] @
Ti si stvarno došao na forum da zahebavaš narod? Mogao bi onda da budeš malo suptilniji.
[ notebookFun @ 26.07.2015. 23:42 ] @
Pa nisam dosao da zezam narod, nego se vi ponasate prema meni kao da sam ubio covjeka! Kao da vi ne pravite prekrsaje, mozda cak i gore nego ovaj moj.
[ Lacika.1991 @ 26.07.2015. 23:43 ] @
ma jbš ti to..a to što ja ne mogu da napravim bootabilni flash na ubuntu to ništa..
[ notebookFun @ 26.07.2015. 23:43 ] @
Da nije bilo ovih auta pored ja se tu ne bih nikad parkirao.
[ biciklista @ 26.07.2015. 23:45 ] @
Posle bitke svi generali su pametni.
[ Sceka @ 26.07.2015. 23:46 ] @
Citat:

He, he, he... ova ti je dobra. I dalje ne shvatas, jel' tako?

Inace si povodljiv po prirodi, pa kad vidis da drugi rade ti isto tako?

Citat:
Kao da vi ne pravite prekrsaje, mozda cak i gore nego ovaj moj.

Ja ne pravim ni jedan jedini prekrsaj, ni kao tvoj ni nikakav. Ja sam uzoran gradjanin i uzoran vozac.

Pozdrav!
[ biciklista @ 26.07.2015. 23:47 ] @
Predlažem da tužiš vlasnike ovih kola pored. Naveli su te na prekršaj.
[ gilopile @ 26.07.2015. 23:48 ] @
Citat:
notebookFun:
Pa nisam dosao da zezam narod, nego se vi ponasate prema meni kao da sam ubio covjeka! Kao da vi ne pravite prekrsaje, mozda cak i gore nego ovaj moj.

Pa i da si se pozalio na to da si geknuo nekoga, nebi tema bila posecenija nego sto je sada:D Odziv cista 10-ka :D

Na greskama se uci. Drugi put ces da pazis gde parkiras i to je to. Nista strasno...Nisi prosao krosz crveno pa da te lincujemo ovde...
[ notebookFun @ 26.07.2015. 23:49 ] @
A sta je sa drugog problema. Kaze uzimamo ti strani dokument, tj. licnu katu dok ne platis kaznu.
Ja kazem njima evo 2500DIN, kazu uplati u posti koja ne radi nedeljom. Znaci izlaska iz Srbije nema :) Ovo u inostranstvu nikad necete vidjeti....
[ notebookFun @ 26.07.2015. 23:50 ] @
@gilopile

A jesi li me zezao ili stvarno stanujes tu u blizini?
[ Sceka @ 26.07.2015. 23:50 ] @
Ma, bre, svi su se urotili protiv tebe jadnog. Bar da si nesto pogresio, ni po' jada!

Pozdrav!
[ notebookFun @ 26.07.2015. 23:51 ] @
@Sceka
Takav ne postoji :)
[ Sceka @ 26.07.2015. 23:51 ] @
Citat:
notebookFun:
@gilopile

Ma nije se zezao. Treci sprat, stan 19, od lifta levo. Ja sam preko puta, ne vidi se na snimku zdrada, moja, pa nije vazno.

Pozdrav!
[ gilopile @ 26.07.2015. 23:52 ] @
Citat:
notebookFun:
@gilopile

Tu sam odmah iznad te prodavnice koju inace ja drzim, a ona zena i covek sa google maps slike su mi prve komsije. Zabavljam se sa cekom te zene koja je zvala pauka. I sada se izvinjava, krivo joj je, al sta da se radi..

Rekla mi je da sldeci put kada se zapijes, ustupice ti njeno parking mesto, cisto da se iskupi.
[ Sceka @ 26.07.2015. 23:53 ] @
Citat:
notebookFun:
@Sceka
Takav ne postoji :)

Postoji. Taj sam. A i znam nekolicinu sa teme, licno, koji su isto bez ikakve greske u saobracaju ikada. Zato se i javljamo. Sa punim pravom jer smo takvi.

Pozdrav!
[ notebookFun @ 26.07.2015. 23:54 ] @
@Sceka

Zeza te malo ta lokacija na profilu :P
[ biciklista @ 26.07.2015. 23:55 ] @
Idi žali se vodovodu, mada ni oni ne rade nedeljom. Baš nemaš sreće.
[ notebookFun @ 26.07.2015. 23:56 ] @
E, nadjite vas dvojica nekog drugog da zezate, glupa vam je zajebancija skroz....
[ Sceka @ 26.07.2015. 23:56 ] @
Citat:
gilopile:

Zabavljam se sa cekom te zene koja je zvala pauka. I sada se izvinjava, krivo joj je, al sta da se radi..

Pozdravi Jasnu, pa sutra uvece da kafu pijemo i tracamo, kao i svakog ponedeljka oko 21:15h.

Pozdrav!
[ gilopile @ 26.07.2015. 23:58 ] @
Vazi, vazi. Kasnicu malo, oko 22:30 dolazim, jer moram da pokupim usput i Jasninu drugaricu, kao sto smo se i dogovorili.
pozz!
[ notebookFun @ 26.07.2015. 23:58 ] @
@Sceka
I ja sam bio do danas bez greske...polako napravices je i ti, sjetices se ti mene :D
[ Sceka @ 26.07.2015. 23:59 ] @
Odo' da preparkiram auto pa da spavam. Ne ustajem ujutru ali je sveza noc pa ce lepo da se lala... :)

Pozdrav!
[ notebookFun @ 27.07.2015. 00:00 ] @
Dabogda ti neko ukrao auto pa da vidis kako je....hahahahaha....gore od ovog mog prekršaja :D
[ Sceka @ 27.07.2015. 00:01 ] @
Hvala, takodje. Laku noc. Ali, pripazi malo. Znas kako kazu za kletve - vraca se to , mnogostruko...

Pozdrav!
[ notebookFun @ 27.07.2015. 00:03 ] @
Pozdrav! Salim se ja malo, nedo Bog nikom ;)
Ko ce bolan klija ukrast? :D

Laku noc!
[ Sceka @ 27.07.2015. 00:05 ] @
Dobro ti zezanje, za razliku od nas dvojice. Kasko - govori li ti to nesto...

Pozdrav!
[ Sceka @ 27.07.2015. 00:08 ] @
Elem, dosta cavrljanja za nocas. Za mene. Ja sam stariji covek u godinama pa odo' da gledam seriju i igram malo Ozbiljnog Sama, jos malo pa kraj...

Laku noc svim dobrim ljudima ma gde bili ove sveze julske veceri!

Pozdrav!
[ Lacika.1991 @ 27.07.2015. 00:13 ] @
ozbiljnog sama? :D serious sam? :D
[ gilopile @ 27.07.2015. 00:16 ] @
Dobar je ozbiljni Sam. Igrao sam jedared i odusevio se. Cim sklopim nesto sto moze da ga potera, obrcem ga :D
[ Lacika.1991 @ 27.07.2015. 00:19 ] @
al smo mi to u LAN-u cepali e :D ček kakvu ti to mašinu imaš..msm igra je iz 2001-e :D tj first encounter :D

ovo je preporučeno :D

Processor: AMD Athlon 650MHz or Pentium III 650MHz range processor
Memory: 128MB
Graphics: nVidia GeForce256 or TNT2 ultra, PowerVR Kyro, S3 Savage2000, 3Dfx Voodoo3, ATI Rage128 pro
Hard Drive: 700MB free hard disk space

ne možeš imati slabije od toga :D
[ gilopile @ 27.07.2015. 00:26 ] @
LOL, pa nesto je jaci od tog :D

Inace, igrao sam SS2. Nije da nije zahtevan. Treba imati bar dual core na 2.8Ghz i bar jacu DD3 graficku, a za vise detalja i DDR5, 6770 i jaca...

A tek SS3 koji Sceka sada cepa treba bas jaka makina da se igra na jacoj rez. da se ne skidaju detalji, mislim, da lici to na nesto...

Trenutna makina Sempron 3000+ clokovan na 2,2Ghz 1GB RAM + MX440 64 bit-ni krs. Ma bar MAME mogu da poteram, a to inace i najvise igram. Imam pozamasnu kolekciju ROM-ova i udri :D Imam gomilu delova, ali uvek fali nesto da kompletiram...

Povremeno imam zelju da odigram nesto od novijih, sklopim makinu, zasitim se za 10-ak dana i odma` rasprodam. Nerviraju me ove novije igre. Igrivost 0. Kao da gledas video spot i ti kao nesto trcis i pucas.

Zato su MAME zakon. Phoenix, scramble, Dig dug, boulder dash i ostale stare dobre igrice :)

Imam osecaj kao da smo malo skrenuli sa teme...hm...
[ Lacika.1991 @ 27.07.2015. 00:37 ] @
Dok super mario ne secka..sve u redu :D ja ni ne igram vise igre..evo poslednje sto sam gta V naguro na laptop..par dana sam se divio kako to radi..kako lepa grafika ludilo..i na kraju formatirao ceo disk :D
[ Shadowed @ 27.07.2015. 01:11 ] @
Citat:
notebookFun:

Nadam se da neces nikad naici na leminge.
[ dlalic @ 27.07.2015. 07:47 ] @
Digli su ti auto jer si blokirao prilaz pesackom. Ne znam koliko si dugo u Novom Sadu, ali ovo se ne tolerise, i ova vozila su prioritet za odnosenje. Nema to veze sa tablicama, blizinom Parking servisa itd. Nije zavera protiv bosanaca u pitanju.
Kada budes gurao kolica, imao invalida u porodici, bice ti jasno zasto je tako.
[ dlalic @ 27.07.2015. 07:51 ] @
Citat:
barcode:
Vozi covek autoputem i slusa radio: "Program prekidamo zbog vaznih vesti, molimo vozace da obrate paznju, na autoputu jedan automobil ide u pogresnom smeru". Gasi radio i psuje: "Cuj jedan, hiljade"

Ja znam ovu verziju sa Mujom, tj bosancem. Ćuj bolan jedan

Nisi hteo da uvredis pokretaca teme pa si malo prilagodio? :)
[ jablan @ 27.07.2015. 08:30 ] @
Ajde sad valjda smo apsolvirali da je pokretač teme kriv itd itd.

Ono što je ovde problem je u tome što se ostalima toleriše to bahato parkiranje. Znači, stoji lepo znak zabrane i onda 5 metara dalje počinje redaljka parkiranih.

I onda je normalno da se neko ko dođe sa strane "upeca" i parkira na prvo mesto - vidi čovek da se toleriše nepropisno parkiranje. Otkud je dužan da zna da se toleriše nepropisno, osim ako nije baš baš nepropisno (na pešačkom)? Još neki pominju tragove ulja - pa šta treba čovek da bude, Indijanac tragač da njuška asfalt da vidi da li se tu često parkiraju ili ne?!

Koliko smo mi svi kolektivno otišli u k.
[ dusanboss @ 27.07.2015. 09:43 ] @
Fun tebi su najverovatnije odneli aouto zbog neodgovarajuće registracije. Nije problem sto je BiH već je problem što nije NS ja sam imao sličnu situaciju . Navodno sam nagazio jednim točkom na neku strukturu za koju oni tvrde da je trotoar . I sve bi to bilo ok da tu nije bilo još 5 vozila ali, moje je jedino bilo sa VŠ oznakom. Po tvojoj slici jedino ispravno bi bili da su odneli ili bili u prcesu nošenja i ostalih auta ovako u normalnoj zemlji bi mogao da ih tužiš ali, pošto nisi u normalnoj zemlji pomiri se sa sudbinom

Da baš nema veze sa blizinom parking servisa i tablicama. Boli ih ona stvar da idu na drgi kraj grada , pokupe tu okolo , a ovamo dalje ako ih neko zove.
Mene su za 30 min parkinga odneli . Koliko znam do 15 min je zaustavljane a ne parkiranje znači oni su za 15 min uspeli da me uoče ,spakujz i odnesu. Posle mi je radnik obližnje radnje rekao da iz zgrade jedn lik prijavljuje kad neko tu stane. Mesto je stvarno nejasno da li je dozvoljeno ili ne parkiranje.

U tvom slučaju Fun mislim da je i tebe neki novosadjanin lokalpatriota prijavio. Najverovatnije radnik prodavnice ispred čijeg ulaza si se parkiro. Ne verujem da je vlasnik jer to drže srbijanci

[Ovu poruku je menjao dusanboss dana 27.07.2015. u 10:58 GMT+1]
[ Braksi @ 27.07.2015. 09:56 ] @
Bas me cudi sto su ti odneli bosanski auto u ns jer u jkp u ns uglavnom rade Bosanci. Da nisi imo oznaku na kolima tipa: muharem soft zenica ili jozo transport siroki brijeg ?
[ dusanboss @ 27.07.2015. 10:51 ] @
ja kad sam bio po auto nisu bili bosanci . Bio je taj mladi policajac što ga pominje.
[ cika dacha @ 27.07.2015. 11:08 ] @
notebookFun@ u inostranstvu isto uzimaju dokumenta dok ne platis kaznu!!!
[ ŽIKI @ 27.07.2015. 11:08 ] @
Citat:
Koliko znam do 15 min je zaustavljane a ne parkiranje

Neka me neko ispravi, ali mislim da je ovo promenjeno pre 3-4 godine, da je to sada 3 ili 5 min

Provereno i u praksi, dobio sam kaznu u bg za parkarinje u roku od 7 min
[ Count Zero @ 27.07.2015. 11:13 ] @
Tačno, promenjeno je još onomad, pre min. 5 godina platih kaznu :(
[ Java Beograd @ 27.07.2015. 11:33 ] @
Da ali ja po Srbiji nigde više ni ne viđam znakove "Zabranjeno prakiranje" (sa jednom linijom). Takoreći svugde su promenjeni na "Zabranjeno zaustavljanje"
[ superbaka @ 27.07.2015. 12:08 ] @
mrzelo me da citam svih 5 stranica posle mene... imam sta da mu i kazem na njegova pitanja, ali... tipican srpski mentalitet, zavist, zbog cega nam je ovako kako jeste... a sto njih nisu a mene jesu.... platicu i ja kad plati Miskovic... kako moze Beko da se izvlaci a ja moram da platim...

ma ne moras ti sinko nista da platis, trti se i vadi ako ti se moze... samo nemoj bre da kenjas ovde kako si neduzan... ne smaraj molim te...
[ Bojan Basic @ 27.07.2015. 12:31 ] @
Tačno je da je čovek ovde kriv, ali ono što je još zanimljivo u ovoj temi jeste bar deset poruka u kojima mu se skreće pažnja na znak zabrane zaustavljanja i parkiranja. Taj saobraćajni znak nema veze s njegovom situacijom, pošto se on odnosi samo na zabranu parkiranja na putu (pored puta je takođe zabranjeno, kao što je već više puta rečeno, ali ne zbog znaka nego iz drugih pomenutih razloga). Pa eto, obrušiste se na čoveka što ne zna pravila saobraćaja, a izgleda da on nije jedini.
[ dusanboss @ 27.07.2015. 12:44 ] @
Da li je tipičan srpski metaliten ili ne to nije ni bitni bako. Ako zakon važi onda važi za sve ili se gleda kroz prste svima a ne selktivno pa lokalne policije cepaju nekog kada vide rgistraciju druge regije.
Kako čovek da ne pop. kad 5 auta prave isti prekršaj a samo njega odnesu . U ovam slučaju pešački unosi pometnju ali, i bez njega ista bi bila situacija.
U mom slučaju svi (možda 5 auta) smo napravili isti prekršaj. Samo su mene odneli .Ostali su bili NS registracije. I kakve to veze ima sa mentalitetom ?
Napravio sam prkršaj, platio kaznu, nebunim se. Kako da se ne bunim kad ovih ostalih 4 niko nije ni opomenuo.
[ hotchimney @ 27.07.2015. 12:48 ] @
Znak zabrane zaustavljanja i parkiranja se odnosi na drum a ne na trotoar.
Za trotoar se primenjuju druga pravila.
Tj. na trotoar se ne parkira osim ako ne postoji oznaka parkinga ili nešto slično.
No, ako se primenjuje pravilo 1.60m za prolaz pešaka
onda u ovom momentu
bar 30000+ beogradskih vozila može "pauk" da uprti i odnese.

Ako slika iz uvodnog teksta sa prve strane ne vara
stiče se utisak da je i crveni Yugo u prekršaju
jer se nalazi u pravcu obeleženog pešačkog prelaza
i nalazi se na delu koji je izdignut (barem desnim točkovima).
Dakle i Yugo je zreo za "pauka".
Ostala vozila parkirana ispred trotoara (sa leve strane slike) možda nisu u prekršaju jer zaista izgleda da se radi o površini namenjenoj za parkiranje.

U prekršaju je i vozilo u prednjem planu na asfaltu sa leve strane obeleženog pešačkog prelaza (jer se zaustavio/parkirao iza znaka izričite zabrane zaistavljanja i parkiranja, a osim toga ometa prolaz vozilima koja su parkrana na dozvoljenom mestu).

Kratko rečeno radi se o selektivnoj primeni zakona.
A selektivna primena zakona je bezakonje.

Cvrc!

U tom bezakonju učestvuju svi po malo
a najviše upražnjavaju bezakonje oni koji su plaćeni da čuvaju zakon.

Zato Srbija, BiH i ostale "srpske" zemlje nikad neće biti države već samo zemlje
u šta možete biti 100% sigurni
a garant su vam korumpirana partijaka stoka
koja nikad ne govori o državama već isključivo o "srpskim zemljama".
[ dusanboss @ 27.07.2015. 12:57 ] @
Ja kad sam polago (pre 13g) zaustavljanj je bilo do 15min preko toga je parkiranje. Sada je to promenjeno . A bilo je zabranjeno zaustavljane i parkiranje 15 m od pešačkog. Ne znam da li se to menjali.
Tačno što kaže Čimni čist primer selektivnog zakona samo je da zaboravio da navede i Hrvatsku i tamo se to dešava najočiglednije je Split vs Zagreb.
[ dusans @ 27.07.2015. 13:07 ] @
Mislim da je i ranije a i sada odstojanje 5 metara a ne 15 metara.
[ notebookFun @ 27.07.2015. 18:08 ] @
Citat:
Bojan Basic:
Tačno je da je čovek ovde kriv, ali ono što je još zanimljivo u ovoj temi jeste bar deset poruka u kojima mu se skreće pažnja na znak zabrane zaustavljanja i parkiranja. Taj saobraćajni znak nema veze s njegovom situacijom, pošto se on odnosi samo na zabranu parkiranja na putu (pored puta je takođe zabranjeno, kao što je već više puta rečeno, ali ne zbog znaka nego iz drugih pomenutih razloga). Pa eto, obrušiste se na čoveka što ne zna pravila saobraćaja, a izgleda da on nije jedini. :)

Svaka ti čast na ovom odgovoru, cuo sam dosta lijepih rijeci o tebi, od ljudi kojima predajes. Ja im pokusavam da objasnim ali me prave budalom. Ako je pjesak bezbjedno presao kolovoz i ima trotoara jos jedno minimalno 1 metar do mog auta, onda ja nisam ugrozio pjesaka? Svaki dan prolazim TEMERINSKOM ulicom pored te zgrade i uvijek su tu parkirana auta. Danas sam se vracao sa posla i na mjestu gdje sam ja bio ima jedno auto...

Policajac mi je rekao da je dio na kojem sam ja bio parkiran malo uzvisen i da sam ja na trotoaru a ostali nisu! Danas sam isao da pogledam to i nema nikakvog uzvisenja. Ravno kao i na mjestu gdje su druga auta pored.

U zapisniku pise: Nalaze se da u roku od 3 minuta ukloni vozilo sa trotoara.
[ Lavlja_Jazbina @ 27.07.2015. 18:33 ] @
Citat:
Svaka ti čast na ovom odgovoru

Samo treba da ti odgovori i zasto su ti onda odneli auto.Filozofija nije bas takva u praksi.

Branko,sta si zapeo za juga,slika je godinu i kusur stara a kada je on parkirao mozda i nije bilo vozila.

Po znacenju znaka ako se ostavi slobodno mesto za pesake ovi automobili i nisu u prekrsaju,pa ni njegov.

Gde pise da je zabranjeno parkirati u liniji zebre?
[ notebookFun @ 27.07.2015. 18:38 ] @
Pokazali su mi slike i zapisnik na kojima se vide jos 3 vozila pored mog.
Ja sam i dalje ubjedjen da ih mogu dobiti na sudu. A od zalbe me dijeli taksa koja kosta 440DIN.
[ Lavlja_Jazbina @ 27.07.2015. 18:39 ] @
Budi ziheras.
[ notebookFun @ 27.07.2015. 18:43 ] @
Član 66, stav 1, tačka 13, na osnovu toga su me kaznili.

Vozač ne sme da zaustavi ili parkira vozilo:
1) na pešačkom prelazu i na prelazu biciklističke staze preko kolovoza kao i na
odstojanju, odnosno rastojanju manjem od pet metara od tih prelaza,
2) na prelazu puta preko železničke pruge, odnosno tramvajskih šina i na rastojanju,
odnosno odstojanju manjem od pet metara od prelaza, kao i u blizini železničke pruge,
odnosno tramvajskih šina, ako se time sprečava saobraćaj vozila koja se kreću po šinama,
3) na raskrsnici i na odstojanju, odnosno rastojanju manjem od pet metara od najbliže
ivice poprečnog kolovoza,
4) u tunelu, u podvožnjaku, u galeriji, na mostu, na nadvožnjaku,
5) u blizini vrha prevoja ili u krivini gde je preglednost puta nedovoljna ili se
obilaženje vozila ne može izvršiti bez opasnosti,
6) na delu puta gde bi širina slobodnog prolaza od zaustavljenog ili parkiranog vozila
do neisprekidane uzdužne linije na kolovozu, suprotne ivice kolovoza ili prepreke na putu
bila manja od tri metra,
7) na mestu na kome bi zaklanjalo saobraćajni znak,
8) na biciklističkoj stazi, odnosno traci,
9) na stajalištu za vozila javnog saobraćaja i na odstojanju, odnosno rastojanju manjem od
15 metara ispred i iza oznake na kolovozu kojim je stajalište označeno,
10) na putu na kome su kolovozne trake fizički odvojene, osim ako je to dozvoljeno
saobraćajnim znakom,
11) iznad priključka na vodovodnu mrežu i ulaza u kanalizaciju ili drugu mrežu
komunalnih službi,
12) na mestu na kome bi se onemogućio pristup drugom vozilu radi parkiranja ili izlazak
nekom već parkiranom vozilu,
13) na trotoaru, osim ako je to dozvoljeno (regulisano) saobraćajnom signalizacijom, i
ako na trotoaru, kada je vozilo parkirano, ostane slobodan prolaz za pešake najmanje
širine 1,60 metara, koji ne sme biti uz ivicu kolovoza
,
14) na pešačkoj stazi, odnosno na delu trotoara koji je namenjen za kretanje lica sa
posebnim potrebama,
15) na trgovima, na pešačkoj zoni i protivpožarnom putu,
16) na pristupnoj saobraćajnici, kolskom prolazu između stambenih zgrada, odnosno
prolazima u blokovima naselja,
17) na saobraćajnicama van uličnih parkirališta koje povezuju parking prostore i
stambene zgrade sa drugim saobraćajnicama,
18) na kolskom ulazu, odnosno izlazu iz zgrade, dvorišta ili garaže,
19) na saobraćajnoj traci za uključivanje, isključivanje, zaustavnoj traci, saobraćajnoj
traci za vozila javnog prevoza i tramvajskoj baštici,
20) na parking mestu koje je dopunskom tablom saobraćajnog znaka ili oznakom na kolovozu
obeleženo kao mesto za parkiranje za vozila za osobe sa invaliditetom, ako na vozilu ne
poseduje odgovarajuću oznaku,
[ Lavlja_Jazbina @ 27.07.2015. 18:47 ] @
Citat:
Vozač ne sme da zaustavi ili parkira vozilo:
1) na pešačkom prelazu i na prelazu biciklističke staze preko kolovoza kao i na
odstojanju, odnosno rastojanju manjem od pet metara od tih prelaza,

Eto odgovora.A imao si znak.
[ notebookFun @ 27.07.2015. 18:49 ] @
ali to je tačka 1. On je stavio tačku 13. Ovakve stvari se ne smije desavati, sud to ne tolerise... Ovaj posao treba da rade pravnici a ne obicni policajci!

Zakon mora da vazi za sve ili nikog! Kad je policajac toliko bezobrazan pa digao samo moje auto, a svaki dan tu stoji jos auta i niko ih ne dize. Zasto ja ne bih bio bezobrazan i ostavio ga bez posla jer ne zna da radi svoj posao?
[ notebookFun @ 27.07.2015. 18:56 ] @
Uvijek me potresala nepravda i radi toga najvise želim da odem sto dalje iz ove država! Evo da se podjetimo jednog kultnog filma ;)

[ Sceka @ 27.07.2015. 19:25 ] @
Citat:
13) na trotoaru, osim ako je to dozvoljeno (regulisano) saobraćajnom signalizacijom, i
ako na trotoaru, kada je vozilo parkirano, ostane slobodan prolaz za pešake najmanje
širine 1,60 metara, koji ne sme biti uz ivicu kolovoza,

Pa lepo ti pise da je zabranjeno na trotoaru. Osim ako je dozvoljeno znakom (da je dozvoljeno a takav znak ne postoji u tvom slucaju!) pa i tada samo ako moze da ostane slobodan prostor od...

Sta tu nije jasno? Na trotoaru je zabranjeno. Tacka.

Citat:
Ovakve stvari se ne smije desavati, sud to ne tolerise... Ovaj posao treba da rade pravnici a ne obicni policajci!

Kakve stvari se ne smeju desavati? Da parkiras nedozvoljeno ili da policajac reaguje na pogresno/nedozvoljeno parkiranje?!

Citat:
Zakon mora da vazi za sve ili nikog! Kad je policajac toliko bezobrazan pa digao samo moje auto, a svaki dan tu stoji jos auta i niko ih ne dize. Zasto ja ne bih bio bezobrazan i ostavio ga bez posla jer ne zna da radi svoj posao?

Aaa, to se ti sada trudis da mlacenjem prazne slame dobijes podrsku tvom pogresnom/nezakonitom parkiranju - klasicno kalimerisanje a kao da si jutros pao s' Marsa pa se iznenadjujes nekim pojavama u drustvu. Iskazujes nezadovoljstvo i spremnost napustanja zemlje... samo zato sto si imao nesrecu da tog dana tvoj automobil bude odabran...

Sto rece @Shadowed, parafraziram, ja bih se stideo da bilo kome ispricam i da se zalim a ti zapenio do ]aja a najvise zbog kinte, evidentno, iako se trudis da to prikrijes stalnim umetanjem svih ostalih nezakonito parkiranih. A da je tvoj auto ostao a odneli neki do tebe samo bi se nasmeja i ne bi te bilo briga ni u kom pogledu, verovatno bi i pomislio "Baksuz burazeru, sta da ti radim"!!!

Pozdrav!

[ hotchimney @ 27.07.2015. 19:29 ] @
Citat:
notebookFun:

On je stavio tačku 13.

Lepo ti je napisao da si parkirao na trotoaru. To je fakat.

Drugo, policajac je postupao po pozivu. A poziv se odnosio na tvoje vozilo.

Sad, postavlja se pitanje zašto policajac nije izvršio "redovnu kontrolu"? Ali to nije nešto što spada u tvoj domen interesa, a pogotovu ako si strani državljanin. A ako si državljanin Srbije onda možeš da prijaviš nesavesno postupanje službenog lica.

Dalje, tvrdiš da trotoar nije uzdignut
a na slici se vidi da postoji mali nagib.
To može da se zaključi i po barici koja se vidi pored kontejnera. Sva vlaga (izmedju opeke) je sa desne strane onog dela koji bi trebao biti pešački. Da je kompletna površina ravna tada bi se voda razlila i na levu stranu a ne samo nadesno prema kontejneru.
Baš ćeš me naterati da prošetam Temerinskom.

Opet, sve to nije bitno ako u urbanističkom planu stoji da je to trotoar.

Slažem se s tobom da zakon mora da važi za sve. Ali ne zaboravi da se nalaziš u "Zapadnom Balkanu" što će reći "ni na nebu ni na zemlji".
[ Sceka @ 27.07.2015. 19:42 ] @
Citat:
Ali ne zaboravi da se nalaziš u "Zapadnom Balkanu" što će reći "ni na nebu ni na zemlji".

Nema to veze sa Balkanom ni sa nasom Zemljom, klise ne treba bas svuda potencirati. Desava se to svuda u svetu. Nekoga kazne neko ne, pa sta? Sad treba svi da se pozivaju na one koji su dobro prosli a da zanemare svoju gresku - sto postavljac teme uporno radi.

Parkirao na trotoaru, neko pozvao i odrukao ga, dosao pandur, video nepropisno parkirano vozilo i pozvao pauk. Sta tu nije jasno? Ma jasno je njemu sve ali trazi forumsku podrsku...

Pozdrav!
[ notebookFun @ 27.07.2015. 20:05 ] @
Jos nisam siguran da li sam ostavio tih 1,6 metara od ulaza u lokal... Samo ljudi tu ima sirine, tako da je vrlo moguce. Ja sam ono ocrtao prema sjecanju, a ne prema slici koju mi je na brzinu pokaza. Na slici sam prvo uocio dosta vece auto pored mog, tj neki stariji mercedes. Pitao sam ga a sta je sa ovim pored autima, tj sa lijeve strane kad se gleda od kolovoza, on mi je odgovorio da je navodno dio gdje sam ja bio uzvisen. A da li je mercedes kraci od klija pa da je ostalo tih 1,6 metara!?
[ notebookFun @ 27.07.2015. 20:09 ] @
Fazon je taj, kada bih se ja zalio na to da nisu dignuta vozila pored mene, policajac bi rekao da ih je opomenuo i da su poslije mene 3 minu skonili.

[Ovu poruku je menjao notebookFun dana 27.07.2015. u 21:26 GMT+1]
[ mrIronMan @ 27.07.2015. 20:27 ] @
Citat:
notebookFun:
A sta je sa drugog problema. Kaze uzimamo ti strani dokument, tj. licnu katu dok ne platis kaznu.
Ja kazem njima evo 2500DIN, kazu uplati u posti koja ne radi nedeljom. Znaci izlaska iz Srbije nema :) Ovo u inostranstvu nikad necete vidjeti....

Kazne u vecem delu evrope se placaju u posti tako da ni Srbija nije izuzetak. Ako si ostavio 1.6 metara trotoara od lokala + 4m koliko je auto pesaci bi morali da stoje na putu dok cekaju za prelazak pa samim tim si prioritet za sklanjanje sa ulice.
[ anon115774 @ 27.07.2015. 20:41 ] @
Citat:
notebookFun:
Fazon je taj, kada bih se ja zalio na to da nisu dignuta vozila pored mene, policajac bi rekao da ih je opomenuo i da su poslije mene 3 minu skonili.

[Ovu poruku je menjao notebookFun dana 27.07.2015. u 21:26 GMT+1]

Jel tebi jasno da na pesackom prelazu nema parkiranja? Ni na ulici ni na trotoaru. A ni i ispred ni iza pesackog.

I na sta bi ti da se zalis? Koji propis je policajac prekrsio?
[ skocimish @ 27.07.2015. 21:23 ] @
Citat:
Informer: Jel tebi jasno da na pesackom prelazu nema parkiranja? Ni na ulici ni na trotoaru. A ni i ispred ni iza pesackog.

I na sta bi ti da se zalis? Koji propis je policajac prekrsio?

Dajte malo vremena čoveku, možda alkohol još uvek radi svoje, pa zato ne razume.
Kad u Bosni ljudi previše popiju, parkiraju se jedni drugima ispred vrata od stana.
[ anon115774 @ 27.07.2015. 21:43 ] @
Citat:
skocimish: Dajte malo vremena čoveku, možda alkohol još uvek radi svoje, pa zato ne razume.

Pa ne, ali stvarno je dosadan.

Taj policajac ima svog sefa kom je duzan da objasni sta i kako radi. I nije duzan da bilo kome objasnjava bilo sta u vezi trecih lica. Ko je on da dodje i preslisava policajca zasto je nesto uradio?

Jbt, stvarno ne mogu da verujem kakav nedostatak zdravorazumskog razmisljanja.
[ notebookFun @ 27.07.2015. 21:59 ] @
Citat:
skocimish: Dajte malo vremena čoveku, možda alkohol još uvek radi svoje, pa zato ne razume.
Kad u Bosni ljudi previše popiju, parkiraju se jedni drugima ispred vrata od stana.

U svakoj drzavi ima pijanih ljudi i budala, nema potrebe da ti pricas kako je u Bosni.
Citat:
Informer: Pa ne, ali stvarno je dosadan.

Taj policajac ima svog sefa kom je duzan da objasni sta i kako radi. I nije duzan da bilo kome objasnjava bilo sta u vezi trecih lica. Ko je on da dodje i preslisava policajca zasto je nesto uradio?

Jbt, stvarno ne mogu da verujem kakav nedostatak zdravorazumskog razmisljanja.

Logicno je da ti policajac objasni tvoj prekrsaj da ga drugi put ne bi napravio.

Ako ubijes covjeka, ne mogu ti odrediti clan da si opljackao radnju! Ako sam ja stajao naspram pjesackog treba da nadje taj clan i da stavi i njega!
[ anon115774 @ 27.07.2015. 22:05 ] @
Citat:
notebookFun:Uvijek me potresala nepravda i radi toga najvise želim da odem sto dalje iz ove država! Evo da se podjetimo jednog kultnog filma ;)

Iz Bosne? Sto? Sta tamo ne valja?

I posto si vec napisao da si ubedjen da bi ih dobio na sudu... zelis da ih tuzis po kom osnovu tacno? Koji zakon? Clan? Tacka? Stav? Sta su zgresili?
[ Lavlja_Jazbina @ 27.07.2015. 22:07 ] @
Citat:
Jos nisam siguran da li sam ostavio tih 1,6 metara od ulaza u lokal.

Eto,sudija bi te bas na ovu nesigurnost slomio,to bi bio pocetak i kraj.
[ notebookFun @ 27.07.2015. 22:12 ] @
Zgrijesili su to da tu svaki dan stoje auta i ne dizu se, a postoji nesto sto se zove rupa u zakonu. Koliko ima trotoara manjih od 1,6m, zasto onda traze rastojanje od auta kad i drzava pravi prekršaje!
Sva poredana auta na slici prave prekršaj jer nisu ostavili 1,6m. Da li vidite koliko je sirok pjesacki, pored klija je bez problema mogao proci covjek od 150kg.
[ notebookFun @ 27.07.2015. 22:15 ] @
Citat:
Lavlja_Jazbina:
Citat:
Jos nisam siguran da li sam ostavio tih 1,6 metara od ulaza u lokal.

Eto,sudija bi te bas na ovu nesigurnost slomio,to bi bio pocetak i kraj.

Kad ides na sud, duzni su da ti pokazu dokaze, a ti da ih oboris. Kao sto je jedan poznati advokat rekao: "Sud je da se lazemo" pa ko ubijedi sudiju.

Ako bi na osnovu slika rekli da nema 1,6 metara. Ja bih im rekao da nisam nosio metar sa sobom vec sam se orijentisao na osnovu automobila pored, ti automobili su tu svaki dan na istom mjestu! :)
[ mrIronMan @ 27.07.2015. 22:23 ] @
po tvom ako se prodaju nozevi onda imas pravo da njime zakljes nekog ?
Koliko puta su tebi do sad mogli odneti automobil kada si parkirao na mesto koje za to nije namenjeno ? Napravio si prekrsaj i kraj ! Tu parkiranje nije dozvoljeno pa pesacki moze biti i 10m sirok.
[ Sceka @ 27.07.2015. 22:25 ] @
Kakvo klinacko razmisljanje. I dalje tvrdis da si u pravu sto si se parkirao u nastavku pesackog prelaza i time, kako neko lepo rece - onemogucio/otezao nekome u kolicima (starijima, bebama u kolicima, deci...) prilaz pesackom prelazu.

A i dalje ti nije blam da se blamiras i dalje. Sad vec bahato i nadmeno zahtevas da se Zakon, Policija, Sudstvo... povinije tvojim "zeljama i pozdravima"?! Neverovatno.

Pozdrav!
[ mrIronMan @ 27.07.2015. 22:25 ] @
Postoji znak koji im dokaz vise treba ?
[ Lavlja_Jazbina @ 27.07.2015. 22:28 ] @
Da li si razmisljao da pocnes sa nekim protestom,onako.Skines se go i preko muskosti stavis transparent,

NISAM KRIV ZA NEDOZVOLJENO PARKIRANJE.Mozda pokrenes lavinu protesta a uz njih se provuku i ovi gayovi.

Mada bi se posle pokajali,bolele bi vas guze samo tako.
[ skocimish @ 27.07.2015. 22:30 ] @
Citat:
notebookFun: U svakoj drzavi ima pijanih ljudi i budala, nema potrebe da ti pricas kako je u Bosni.

Bitno je da ti imaš potrebu da tumačiš saobraćajne propise u Srbiji onako kako to tebi odgovara.
Malo su ti para uzeli. Trebali su onako, po stavkama da te oderu, kako je @Ventura napisao na početku teme.

[ notebookFun @ 27.07.2015. 22:35 ] @
Citat:
mrIronMan:
Postoji znak koji im dokaz vise treba ?

Otidji i pogledaj na sta taj znak sada lici, pola ga se i ne vidi od tog drveta pored!
[ notebookFun @ 27.07.2015. 22:36 ] @
...And Justice for All!
[ ventura @ 27.07.2015. 22:37 ] @
Citat:
notebookFun:
Logicno je da ti policajac objasni tvoj prekrsaj da ga drugi put ne bi napravio.
...
Ako sam ja stajao naspram pjesackog treba da nadje taj clan i da stavi i njega!

Majstore, ti si bio parkiran na 2 metra od znaka za zabranjeno parkiranje. Jesi li ti malouman ili se samo (odlično) pretvaraš da jesi?
[ notebookFun @ 27.07.2015. 22:43 ] @
@Ventura
Jesam 2 metra od znaka, ali po zakonu to moras sve da stavis na zapisnik i da odaberes pravi clan! Mogao mi je staviti clan i da sam ubio covjeka...

"Tri covjeka sa nalaze na trotoaru, udaljenost izmedju njih je oko 1,3m. Najblizi covjek do policijske stanice, prvi vadi pistolj i ubija jednog covjeka, odmah poslije njega ova dvojica ubijaju po jednog covjeka. Policija dolazi i uhapsi samo najblizeg covjeka, dok ovu dvojicu pustise kao da se nista nije desilo"

[ ventura @ 27.07.2015. 22:54 ] @
Da ti je u zapisnik uneo sve prekršaje koje si napravio, ti sada ne bi ovde bulaznio po forumu već bi bio u pritvoru čekajući rešavanje krivične prijave.
[ Sceka @ 27.07.2015. 22:56 ] @
Citat:
notebookFun:
Jesam 2 metra od znaka, ali po zakonu to moras sve da stavis na zapisnik i da odaberes pravi clan! Mogao mi je staviti clan i da sam ubio covjeka...

Ti stvarno ne kapiras da pricas nebuloze? Mislim, stvarno si ubedjen da to tvoje mlacenje prazne slame bilo kome i bilo cemu koristi?

Pozdrav!
[ notebookFun @ 27.07.2015. 22:59 ] @
Eto vidis da se ne razumije bas nikako u pravo. Za ovakve prekrsaje te ne moze niko pritvoriti...Hvala Bogu imam dovoljno para pa mogu to da platim.
Pazi ti to, dajem 6000DIN pauk servisu jer je prevukao auto nekih 300m, vadim jos 2500DIN da platim prekrsajnu. Kazu danas je nedelja, ne mozes ti u Bosnu kuci, moras da cekas ponedeljak! Oduzimamo ti tvoj licni dokument! Pa hocu odmah da platim i da idem, pa ne moze to...
[ notebookFun @ 27.07.2015. 23:01 ] @
Gledali ste onaj snimak sa onim strancem, nakraju su mu donjeli uplatnicu na licu mjesta, gdje je covjek i uplatio kaznu!
[ Sceka @ 27.07.2015. 23:08 ] @
Citat:
notebookFun:
Eto vidis da se ne razumije bas nikako u pravo. ...

A ti si, kanda, malo vec u situaciji da ne mozes da vozis, A?! Malo te drma i dize ti samopouzdanje a u isto vreme i agresiju a muti u glavi, neka brlja... Laku ti noc zelim ako budes mogao da spavas...

Pozdrav!
[ Shadowed @ 27.07.2015. 23:16 ] @
Sad bi bila fora da se zali i da ga lepo sudija oslobodi za taj clan i kazni zasebno za svaki ostali koji je prekrsio
[ notebookFun @ 27.07.2015. 23:29 ] @
Eto sad kad sumiram sve ove komentare skontam koliko pojedinci imaju neke mrznje u sebi. Ja ni u jednom momentu nikom nisam rekao da prica "nebuloze" iako bih htio to da kazem bar bih nasao prikladnu rijec za to. Od pocetka me vas nekoliko hejtuje. Imate neku mrznju u sebi, potcjenjujete druge, jos se niste pomirili sa odgovorom od Dr. Bašića...

[ dusanboss @ 27.07.2015. 23:29 ] @
Kakvi ste kao zmije pa pustite čoveka na miru. Prekršaj jeste napravi i verovatno bi izgubio na sudu ali, daj bre. To selektivno kažnjavanje. Vama je to ok . da sam u ns dodje mi da odem sa ns registracijom , parkiram se tamo i snimam šta će se desiti .
[ notebookFun @ 27.07.2015. 23:34 ] @
Citat:
dusanboss: Kakvi ste kao zmije pa pustite čoveka na miru. Prekršaj jeste napravi i verovatno bi izgubio na sudu ali, daj bre. To selektivno kažnjavanje. Vama je to ok . da sam u ns dodje mi da odem sa ns registracijom , parkiram se tamo i snimam šta će se desiti .

U pravu si! Pa radi ovakvih kao sto su oni drzava i propada, krivo mi je sto nema pravde za sve...Krivo mi je sto država nista ne daje a uzima mnogo!
[ anon70939 @ 27.07.2015. 23:34 ] @
Citat:
dusanboss:
Kakvi ste kao zmije pa pustite čoveka na miru. Prekršaj jeste napravi i verovatno bi izgubio na sudu ali, daj bre. To selektivno kažnjavanje. Vama je to ok . da sam u ns dodje mi da odem sa ns registracijom , parkiram se tamo i snimam šta će se desiti .

profi si troll. još malo da potpališ, nije dovoljno 8 stranica :)

Citat:
notebookFun:
U pravu si! Pa radi ovakvih kao sto su oni drzava i propada, krivo mi je sto nema pravde za sve...Krivo mi je sto država nista ne daje a uzima mnogo!

Ti si pravi primer zbog čega nam država propada, i baš si ti našao da pričaš o tome šta država treba...
[ Sceka @ 27.07.2015. 23:55 ] @
Citat:
dusanboss: Kakvi ste kao zmije pa pustite čoveka na miru.

Zasto?

Citat:
notebookFun: Eto sad kad sumiram sve ove komentare skontam koliko pojedinci imaju neke mrznje u sebi. Ja ni u jednom momentu nikom nisam rekao da prica "nebuloze" iako bih htio to da kazem bar bih nasao prikladnu rijec za to. Od pocetka me vas nekoliko hejtuje. Imate neku mrznju u sebi, potcjenjujete druge, jos se niste pomirili sa odgovorom od Dr. Bašića...

Niko nema mrznju prema tebi. Ali smaras sa nastojanjem da se opravdas za nesto sto si uradio. Kriv si po mnogim pitanjima ali najvise sto optuzujes druge i pokusavas sebe da opravdas tudjim greskama. Pricas nebuloze a sam razmisli zasto to radis. Trazis podrsku a ne primecujes da su apsolutno svi saglasni da si kriv. Mislim, smaras za medalju a pri tom uvlacis i dnevno politicke marivetluke i ostale gluposti u pricu.

Sta god da napises ostaje kao cinjenica - po svim kriterijumima si se lose pokazao, i na ulici i ovde na forumu.

Pozdrav!
[ gilopile @ 28.07.2015. 01:22 ] @
Citat:
ventura:
Da ti je u zapisnik uneo sve prekršaje koje si napravio, ti sada ne bi ovde bulaznio po forumu već bi bio u pritvoru čekajući rešavanje krivične prijave.

Nemoj da si tako okrutan, bio si i ti nekada klinac...
Ako treba, napisacu par tvojih gresaka iz 1998-1999 godine kada si bio....OK
Licno sam te ja izgurao iz kanala kod Borce, ako se secas....Al` dobro...ni hval mi nisi rekao....:D Anabela i Senka... Seti se :)
Senka se smejala kada si rekao da idemo kod tebe na veceru koju si skuhao u kesi na terasi, tvrdeci da je to sasvim dovoljno kuhano, jer ima oko 56c na plocicama...:D Heheh. Samo se secsm da je sela na plocice i oprlila dupe :D

EDIT: Ma salim se ja malo....:D

[Ovu poruku je menjao gilopile dana 28.07.2015. u 02:44 GMT+1]
[ DaliborP @ 28.07.2015. 08:19 ] @
Covek jeste kriv, ali kriva je i drzava kao i policija sto ovakve stvari nisu regulisane kako treba, pa vozac ne mora da nagadja gde je dozvoljen parking, a gde nije.
I u pravu je sto pita za ostale automobile, jer nema nigde oznake da je tu parkiranje dozvoljeno ili zabranjeno(na trotoaru, ne na ulici).

Ako neko hoce da se parkira, zasto nije jednostavno obelezeno gde sme a gde ne sme? Neko rece u Beogradu ima par u svakom momentu 30k nepropisno parkiranih automobila, ko ce to da regulise?
[ anon115774 @ 28.07.2015. 10:01 ] @
Citat:
DaliborP: I u pravu je sto pita za ostale automobile, jer nema nigde oznake da je tu parkiranje dozvoljeno ili zabranjeno(na trotoaru, ne na ulici).

Code:
Član 66.
Vozač ne sme da zaustavi ili parkira vozilo:
1) na pešačkom prelazu i na prelazu biciklističke staze preko kolovoza kao i na
odstojanju, odnosno rastojanju manjem od pet metara od tih prelaza,
13) na trotoaru, osim ako je to dozvoljeno (regulisano) saobraćajnom signalizacijom, i
ako na trotoaru, kada je vozilo parkirano, ostane slobodan prolaz za pešake najmanje
širine 1,60 metara, koji ne sme biti uz ivicu kolovoza,
[ DaliborP @ 28.07.2015. 10:25 ] @
Onda i ostali automobili treba da budu sklonjeni, jer nisu 5 metara udaljeni. To naravno ne iskljucuje njegovu krivicu, ali jeste validno pitanje zasto nisu. Ja mislim da se sve to radi "odokativnom" metodom policije.
[ dusans @ 28.07.2015. 10:30 ] @
Ako si na kolovozu, onda 5 metara - a oni nisu na kolovozu. Ako nisi na kolovozu, onda mora da postoji prolaz.
[ anon115774 @ 28.07.2015. 10:32 ] @
Citat:
dusans: Ako si na kolovozu, onda 5 metara - a oni nisu na kolovozu.

Jel bi bio dobar da nas uputis gde to pise da 5 metara vazi samo ako si na kolovozu?
[ Count Zero @ 28.07.2015. 10:35 ] @
Da sumiramo: Tu je zabranjeno parkiranje, ali po običaju se svi parkiraju, osim na ovoj poziciji i sve se odvija i dalje po "nepisanom pravilu" da u stvari sme da se parkira, ali ne samo na to jedno mesto. Lik se upecao, budući da nije odatle i nagazio baš gde, po nepisanom pravilu, ne bi smeo. I onda su pozvali pandure i pandur je postupio po pisanom pravilu.
Nadalje će važiti takođe nepisana pravila: može se svuda parkirati osim na to jedno mesto, jer, po običajnom pravu, tu smeta.

Naravoučenije - ako si u nepoznatom okruženju, da ne bi zbog nepisanih pravila bio na udaru pisanih, bolje poštuj pisana.
[ DaliborP @ 28.07.2015. 10:59 ] @
Citat:
Count Zero: Naravoučenije - ako si u nepoznatom okruženju, da ne bi zbog nepisanih pravila bio na udaru pisanih, bolje poštuj pisana.

Naravoucenije je da se i dalje tolerise bahato parkiranje, a tu i tamo se neko upeca pa plati kaznu.
[ BluesRocker @ 28.07.2015. 11:03 ] @
Meni je prvo upalo u oči da bi onaj kontejner morao da ima poklopac.
[ Count Zero @ 28.07.2015. 11:09 ] @
:notebukfun prijavljuje komunalnoj policiji i kosmička pravda biva zadovoljena:
the end
[ Lavlja_Jazbina @ 28.07.2015. 14:58 ] @
Cela frka oko pogresno formulisane recenice za znak zabranjeno parkiranje i zaustavljanje na kolovozu + i na trotoaru ako drugim zbnakom nije odredjeno.