[ ad0lf @ 28.07.2015. 23:19 ] @
Snimak sve govori
[url=
https://youtu.be/AOPj-0xRas4][/url]
[ Homer J. Simpson @ 28.07.2015. 23:30 ] @
Sta govori , da je namestaljka ili da 'uzivo' nije bas uzivo , sto vec znamo ?
[ Lacika.1991 @ 28.07.2015. 23:34 ] @
Stvarno treba biti totalni moron da bilo ko na ovom svetu poveruje u loto..bar u Srbiji..

uplaćujete listiće..kombinacije..sve ide na server..pre izvlačenja kompljuter generiše jednu kombinaciju koja je najpovoljnija za lutriju Srbije i to je to..znači tu i tamo uleti po koja šestica...ali to je sve..
iznameštaju se kuglice,i onda se napaljena masa loži da će dobiti milione.
[ 3way @ 28.07.2015. 23:47 ] @
Citat:
Lacika.1991: Stvarno treba biti totalni moron da bilo ko na ovom svetu poveruje u loto..bar u Srbiji..

Ne razumem ovo "Bar u Srbiji"?

Hoces reci da u drugim, razvijenim i postenim zemljama, normalan covek moze normalno da zaradjuje kockajuci se i igrajuci igre na srecu? Aj reci gde to ima, odmah pakujem kufer.
[ Lacika.1991 @ 28.07.2015. 23:51 ] @
njah,pogrešno sam se izrazio :D upravu si ti..NIGDE! :D
[ Ivan Dimkovic @ 28.07.2015. 23:58 ] @
Citat:
Lacika.1991:
Stvarno treba biti totalni moron da bilo ko na ovom svetu poveruje u loto..bar u Srbiji..

uplaćujete listiće..kombinacije..sve ide na server..pre izvlačenja kompljuter generiše jednu kombinaciju koja je najpovoljnija za lutriju Srbije i to je to..znači tu i tamo uleti po koja šestica...ali to je sve..

Zasto bi, kog djavola, to radili?

Dovoljno je dizajnirati pravila igre tako da kuca na kraju dobija.

Nema nikakvog razloga uvlaciti sebe u potencijalni sukob sa zakonom - ko god da je napravio lazni sistem ili je ucestvovao u njegovoj eksploataciji moze da progovori pre ili kasnije i da celu stvar zakopa zauvek i mozda nekog ponese u zatvor.

Sa druge strane, dovoljno dobro dizajnirana igra gde je statistika pogadjanja takva da je kuca na dobitku resava stvar za kucu bez rizika bilo kakve vrste.

Tu i tamo ce neko izvuci sedmicu i sl. ali je to nista za kucu, posto na duze staze oni dobijaju.

[ jnk @ 29.07.2015. 00:00 ] @
Sta ako je taj sto kuca brojeve slucajno ukucao 21 pa je hteo da se ispravi pa ukucao 27 a posle pukom slucajnoscu ispao 21. Mislim jeste da zvuci ludacki al nije nemoguce, neuporedivo je veca verovatnoca nego da bas ti dobijes 7icu :) Namestanje lotoa je prilicilo slobi i takvoj ekipi. oh wait...
[ ad0lf @ 29.07.2015. 00:03 ] @
Citat:
Homer J. Simpson:

Jel možeš da pojasniš šta tačno misliš?

Slažem se da lutrija nema interes da namešta, ali neki pojedinac iz lutrije svakako ima.
[ ad0lf @ 29.07.2015. 00:05 ] @
Citat:
jnk:
Sta ako je taj sto kuca brojeve slucajno ukucao 21 pa je hteo da se ispravi pa ukucao 27 a posle pukom slucajnoscu ispao 21. Mislim jeste da zvuci ludacki al nije nemoguce, neuporedivo je veca verovatnoca nego da bas ti dobijes 7icu :) Namestanje lotoa je prilicilo slobi i takvoj ekipi. oh wait...

Slažem se da postoji ta mogućmost, ali koja je verovatnoća :-) Trebalo bi proveriti koliko puta se pogrešno ukucao broj, tipa nekome se učinilo.......mislim sa se to ne događa često.
[ 3way @ 29.07.2015. 00:07 ] @
Citat:
Lacika.1991:

Pa, dobro je da smo se razumeli ( cenim da si ozbiljan )....
Jedini razlog zato sam te "ispravio" je sto ovde vlada misljenje da je moguce zaraditi na kockanju, a da ljudi ne mogu tako da uzmu pare zato sto ih qra drzava ili sto ih neko vara....
[ Shadowed @ 29.07.2015. 00:08 ] @
Citat:
Homer J. Simpson:

Ako nije uzivo, zasto bi pustili posle tako umesto da urade kako treba pa puste?

Ako jeste uzivo, i dalje nije dokaz da je namesteno (moguce je, ali ne i dokazano). Sansa da se ovo prilikom slucajnog upisa pogresnog broja pa zatim pravog dogodi je 1:35
[ anon70939 @ 29.07.2015. 00:11 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic:
Citat:
Lacika.1991:

Nema nikakvog razloga uvlaciti sebe u potencijalni sukob sa zakonom - ko god da je napravio lazni sistem ili je ucestvovao u njegovoj eksploataciji moze da progovori pre ili kasnije i da celu stvar zakopa zauvek i mozda nekog ponese u zatvor.

Sa druge strane, dovoljno dobro dizajnirana igra gde je statistika pogadjanja takva da je kuca na dobitku resava stvar za kucu bez rizika bilo kakve vrste.

Tu i tamo ce neko izvuci sedmicu i sl. ali je to nista za kucu, posto na duze staze oni dobijaju.

Cek, negde sam procitao da je Narodna lutrija Srbija veliki gubitas :)
Da posluje vec duze vreme u minusu

Mora da smo mi neka srecna nacija..
[ ventura @ 29.07.2015. 00:13 ] @
Citat:
jnk: Sta ako je taj sto kuca brojeve slucajno ukucao 21 pa je hteo da se ispravi pa ukucao 27 a posle pukom slucajnoscu ispao 21. Mislim jeste da zvuci ludacki al nije nemoguce, neuporedivo je veca verovatnoca nego da bas ti dobijes 7icu :) Namestanje lotoa je prilicilo slobi i takvoj ekipi. oh wait...

Upravo se to i desilo.

Majstor je ukucao greškom 21, sistem nema mogućnost undo-a (vidi pojašnjenje ispod), nakon toga je uneo broj 27, i sasvim slučajno je naredni broj ispao 21, za šta je šansa da će se desiti bila 1:35, dakle prilično dogodiva šansa...

Tako ti je to kada za direktora Lutrije dođe neko ko je igre na sreću video samo na televiziji, pa istog trenutka tehničkog direktora sa 10+ godina iskustva prebaci u marketing, a na njegovo mesto postavi malog od tetke... tetkin mali će imati dobru platu, a i šta može loše da se desi, neka se uči dete...
[ Lacika.1991 @ 29.07.2015. 00:16 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic:
Citat:
Lacika.1991:

nemam pojma,lako moguće da si ti sasvim upravu..

to nekako u mojoj glavi tako ide..svi podatci idu na server..i nije neki kod izvući od svih brojeva recimo kombinaciju u kojoj nema svih 7 pogodjenih..tu i tamo koja šestica..narod zadovoljan,narod se nada..iza državne lutrije stoji država naravno..i kako to već ide..malo para vamo,malo tamo..niko ne kontroliše..svako dobije svoj deo..i svima lepo :D

naravno ne garantujem da je išta od ovog što sam napisao apsolutno tačno..to je samo moje razmišljanje :D
[ jnk @ 29.07.2015. 00:16 ] @
pa i veca od 1:35 jer je vec izaslo nekoliko brojeva?

Al ce ovo da da vetar u ledja teoreticarima zavere. Ovo ce da uzdrma vlast gore nego i onaj muceni hrast.
[ Lacika.1991 @ 29.07.2015. 00:17 ] @
Citat:
3way:
Citat:
Lacika.1991:

Pa, dobro je da smo se razumeli ( cenim da si ozbiljan )....
Jedini razlog zato sam te "ispravio" je sto ovde vlada misljenje da je moguce zaraditi na kockanju, a da ljudi ne mogu tako da uzmu pare zato sto ih qra drzava ili sto ih neko vara....

niko se na kocki još nije obogatio :D
[ Shadowed @ 29.07.2015. 00:19 ] @
Citat:
jnk:
pa i veca od 1:35 jer je vec izaslo nekoliko brojeva?

Pa, to sam vec uracunao :) 39 brojeva ukupno, 4 izaslo :)

[ zener @ 29.07.2015. 00:20 ] @
@ventura
Ja imam jedno pitanje da li je grafika koja pokazuje koliko ima dobitnika sa 3,4,5 pogodaka genericka, znaci kad majstor ukuca 21 ona sama to sracuna po podacima koje ima jel sam dobro razumeo ?
[ Shadowed @ 29.07.2015. 00:20 ] @
Citat:
Lacika.1991:
to nekako u mojoj glavi tako ide..svi podatci idu na server..i nije neki kod izvući od svih brojeva recimo kombinaciju u kojoj nema svih 7 pogodjenih..tu i tamo koja šestica..narod zadovoljan,narod se nada..iza državne lutrije stoji država naravno..i kako to već ide..malo para vamo,malo tamo..niko ne kontroliše..svako dobije svoj deo..i svima lepo :D

Nema poente posto se fond za 7 prenosi u sledece kolo.

PS. Podaci su bez t.
[ Lacika.1991 @ 29.07.2015. 00:23 ] @
zato kažem :D ne garantujem za tačnost mojih izjava dok ne dodje neko i ne ispravi sve što ja izbrbljam :D

[ Shadowed @ 29.07.2015. 00:26 ] @
Citat:
Lacika.1991:
zato kažem :D ne garantujem za tačnost mojih izjava dok ne dodje neko i ne ispravi sve što ja izbrbljam :D

Prakticnije je da uopste i ne brbljas.
[ Homer J. Simpson @ 29.07.2015. 00:31 ] @
Citat:
Shadowed:
Citat:
Homer J. Simpson:

Ako nije uzivo, zasto bi pustili posle tako umesto da urade kako treba pa puste?

Tako sto nije snimak od prekjuce vec prenos kasni x sekundi , kao i sve ostalo 'uzivo'.
Pa je 'majstor' vec video i 21 i 27 i samo zamenio mesta ...meni to logicnije nego da je pogresio.
A za namestaljkom nema potrebe , oni mlate pare u svakom kolu.
Mada me ne bi zacudilo
[ Lacika.1991 @ 29.07.2015. 00:32 ] @
Citat:
Shadowed:
Citat:
Lacika.1991:

onda nije zanimljivo :D
[ Shadowed @ 29.07.2015. 00:41 ] @
Citat:
Homer J. Simpson:
Citat:
Shadowed:
Citat:
Homer J. Simpson:

Tako sto nije snimak od prekjuce vec prenos kasni x sekundi , kao i sve ostalo 'uzivo'.
Pa je 'majstor' vec video i 21 i 27 i samo zamenio mesta ...meni to logicnije nego da je pogresio.
Mada me ne bi zacudilo

Cemu onda snianje unapred?
I kako uopste i zakljucujes na osnovu ovog snimka da je snimljeno unapred?
[ Shadowed @ 29.07.2015. 00:42 ] @
Citat:
Lacika.1991:
Citat:
Shadowed:
Citat:
Lacika.1991:

Jeste.
[ ad0lf @ 29.07.2015. 00:42 ] @
Citat:
Homer J. Simpson:
Citat:
Shadowed:
Citat:
Homer J. Simpson:

Mada me ne bi zacudilo

Kako je onda voditeljka bila uključena u priču koja se desila za nju u tom momentu u budućnosti?
[ Lacika.1991 @ 29.07.2015. 00:44 ] @
Citat:
Shadowed:
Citat:
Lacika.1991:
Citat:
Shadowed:
Citat:
Lacika.1991:

Jeste.

Nije.
[ gilopile @ 29.07.2015. 00:47 ] @
Najbolje je bilo kada su se brojevi rucno izvlacili. Brkne ruku unutra, promulja i izvuce. Tako je najmanja sansa da je namesteno. Ovi haj tek bubnjevi, ma ko zna koja je tu fora i verujem da ima caka kako da da vecu sansu pojedinim brojevima da izadju ili ne. Mozda ima vise paketa tih loptica, pa u usporedbi sa svim kombinacijama koje su upacene, ubace paket loptica sa manjom verovatnocom da ce izaci tih par brojeva koji se cekaju za 7 pogodaka...

Ma ima milion nacina za muljazu..Samo sam siguran da nije igra na srecu...
[ Lacika.1991 @ 29.07.2015. 00:50 ] @
pazi ili je nameštaljka totalna..ili je čista matematika..trećeg nema :D kako god okreneš..zna se ko dobija i zna se ko njbe :D
[ zener @ 29.07.2015. 00:52 ] @
I sa rukom se lako namesta, stave teksturu loptice drugacije i "majstor" je napipa rukom i to je to, jos kad se uvesti ihaaaa...
[ gilopile @ 29.07.2015. 00:52 ] @
Ma matematika, mojega. Uplati sve moguce kombinacije osim jedne i ta ce izaci :D

Budale veruju u srecu....

@zener, u pravu si. A ako natakne zidarske rukavice? :) Mislis da bi i tako mogao da se izvesti?
[ Homer J. Simpson @ 29.07.2015. 00:55 ] @
Citat:
Shadowed:
Cemu onda snianje unapred?
I kako uopste i zakljucujes na osnovu ovog snimka da je snimljeno unapred?

Zakljucujem na osnovu tog 'incidenta' s grafikom i na osnovu saznanja da sve 'uzivo' nije uzivo vec kasni
Citat:
ad0lf:
Kako je onda voditeljka bila uključena u priču koja se desila za nju u tom momentu u budućnosti?

Jbg nisam ni slusao voditeljku , mislio sam da je samo grafika problem.
Onda logicna objasnjenja otpadaju , ostaje namestaljka
[ zener @ 29.07.2015. 01:01 ] @
Citat:
gilopile:
Ma matematika, mojega. Uplati sve moguce kombinacije osim jedne i ta ce izaci :D

Budale veruju u srecu....

@zener, u pravu si. A ako natakne zidarske rukavice? :) Mislis da bi i tako mogao da se izvesti?

pipanje bi sprecilo, al magnet u rukavici tesko :), da ne pominjem rukavicu koja vibrira kada joj se priblizi kugla itd. bilo bi tu mesta za nase izumitelje itekako :) :)
[ Lacika.1991 @ 29.07.2015. 01:04 ] @
meni ovo nekako kul..pre izvlačenja kompljuter generiše kombinaciju koja ne sadrži svih 7 pogodjenih..i samo ubaciš 2 put prelakiranu lopticu u bubanj :D čisto da je malo teža da je ne usrče :D
[ gilopile @ 29.07.2015. 01:08 ] @
Laci, nisu svi ti bubnjevi napravljeni na principu strujanja vazduha. A sta je sa onim koji ima 3-4 one lopatice koje mesaju loptice? Mislim da je u HR lutriji bilo tako?

A mozda dovedu u studio nekog baksuza...Nesto kao u filmu The Cooler :)
[ Lacika.1991 @ 29.07.2015. 01:12 ] @
pojma nemam,moram već neku zaveru da smislim da radi sa tom vrstom bubnja :D
[ gilopile @ 29.07.2015. 01:14 ] @
HEheh, a ako dovedu tog baksuza, onda moraju za voditeljku da stave nekog gabora, jer ako se ovaj zaljubi, instant ga napusta baksuzstvo i nekog ce da usreci, a ovi propadose :)

Laci, ma mora i sa tim lopaticama da ima neka caka.
[ Shadowed @ 29.07.2015. 01:24 ] @
U svakoj se varijanti moze namestati, ali kao sto sam rekao - nema poente jer se fond prebacuje u sledece kolo. Njima uvek ostaje jedan isti %. Jedina situacija kada ima smisla je kada nije bilo izvecene sedmice poslednjih 10+ kola pa broj uplacenih listica skace jer je cifra postala veoma velika. Tada ima smisla jer moze povecati promet.

Btw, gilopile, kada si ti gledao da su izvlacili rukom iz bubnja? Ja koliko se secam i pre 25-30god su loptice "izletale" iz bubnja pa ih je teta odatle vadila i pokazivala.
[ Shadowed @ 29.07.2015. 01:27 ] @
Citat:
Homer J. Simpson:
Citat:
ad0lf:

Jbg nisam ni slusao voditeljku , mislio sam da je samo grafika problem.
Onda logicna objasnjenja otpadaju , ostaje namestaljka

Ne, ne otpadaju logicna objasnjenja (inace ne bi bila logicna). Takodje, ne ostaje samo namestaljka, objasnjeno je vec.
[ gilopile @ 29.07.2015. 01:32 ] @
Shadowedm, moguce, moguce da ih je samo teta pokazivala i stavljala u nekakav drveni stalak za loptice. Sve mi je kroz maglu secanje.... Mislim bas tu negde 80-ih...
[ 3way @ 29.07.2015. 01:34 ] @
Citat:
gilopile:
Najbolje je bilo kada su se brojevi rucno izvlacili. Brkne ruku unutra, promulja i izvuce. Tako je najmanja sansa da je namesteno.

Svaka loptica ima nekakvu teksturu na sebi. Onaj koji izvlaci je treniran da prepozna istu. Znaci, tako je najlakse smestiti :)

edit:
Videh da je vec pomenuto :)
[ gilopile @ 29.07.2015. 01:52 ] @
Naizgled mozda deluje da je tako, ali ne bih se bas slozio. To bi se videlo na kilometar da mulja, opipava teksturu, ispusta lopticu za koju je kao ustanovio da ne sme da bude izvucena...A i sama faca bi mu odala da mu mozak radi 100 na sat, a treba da bude rasterecen i samo se smeska i izvlaci. Lopticu ne sme da ispusta kada je uzme i to traje jednu sekundu, brkne ruku promesa i izvuce lopticu...

[ Shadowed @ 29.07.2015. 01:58 ] @
Ma jok, sa tim izvlacenjem se moze namestiti tako sto snimaju sve dok ne izvuce sta treba :)
[ bgd2500 @ 29.07.2015. 01:59 ] @
Saopstenje lutrije...
http://lutrija.rs/news/3154/te...od-39-u-59-kolu-od-28072015.ph
[ Boomerang @ 29.07.2015. 02:03 ] @
A sto svi pricate o interesu DLS ? ONI nemaju interesa da varaju pa ONI nemaju interesa... Pa koga briga za "opsti" interes kada svako gleda sebe. Pa i da je u vlasnistvu jednog coveka i on bi imao interes da vara (malo mu je 50% sto mu cisto ostane nego bi jos). Tu se prica o tome da li neko ima interes da namesta zavrsava. Mislim da policija i tuzilastvo treba da obave svoj deo posla, ako su strucni da to urade kako treba.... Ovo mora da izadje na veliko. Sedmica niije izvucena u ovom kolu. Treba videti je li namerno tako zbog ove greske. Na site-u Kurira jos nisu pustili ni jedan komentar ?
[ Boomerang @ 29.07.2015. 02:14 ] @
[/quote]Majstor je ukucao greškom 21, sistem nema mogućnost undo-a[/quote]

Pa koji je to debilski sistem ???
[ llux @ 29.07.2015. 06:41 ] @
Nisam u mogucnosti jos da pogledam video, ali sam procitao u komentarima da je sistem izbacio koliko ima petica, dok je jos bilo cetiri broja izvuceno. kako biste to objasnili?
[ Lavlja_Jazbina @ 29.07.2015. 06:44 ] @
Da se proceslja po poreskim prijavama i utvrdi koje su to baje koje dobijaju 7.

Dokle god sistem zna sve kombinacije,sve je fake,bar kod nas.

Glupo da u prvom kolu neko dobije 1. kolo 3 8 9 10 12 27 30 pa onda u 4.kolu malo veci brojevi. 4. kolo 22 24 27 29 30 31 36.

Kada smo vec kod toga,da li neko ima brzu pretragu i da brojeve koji se izvlace u evropi,americi,bilo gde a da je ovakva kombinacija?

19. kolo 3 4 5 13 24 28 3 ovo sa 3,4,5, je simpaticno.

http://www.lutrija.rs/loto.php
[ Java Beograd @ 29.07.2015. 07:49 ] @
Dajte ponovo video. Nema ga više na YT.
[ zica49 @ 29.07.2015. 07:55 ] @
[ rale2rale @ 29.07.2015. 08:06 ] @
Ovi su toliko nesposobni da nisu u stanju ni ,,pošteno da kradu!''!!
[ Java Beograd @ 29.07.2015. 08:09 ] @
Očigledna greška u koracima krađe. Sve je jasno kao dan. Znali su koja treba da bude konačna kominacija, samo se nisu dogovorili kojim redosledom.

Karakteristično je da se jasno vidi prekid kamere između svake kuglice. Zašto ? Zar je nemoguće pratiti loto izvlačenje od 3 minuta u studiju jednim neprekednim snimkom ? Jok. Ovi seku snimak posle svakog izvučenog broja.

Ali pre svega, ja bih uhapsio voditeljku, i svašta bih joj radio, dok "ne prizna".
[ jablan @ 29.07.2015. 08:10 ] @
Citat:
Lavlja_Jazbina: 19. kolo 3 4 5 13 24 28 3 ovo sa 3,4,5, je simpaticno.

Simpatično je samo tebi jer je potpuno ista verovatnoća da izađe 3,4,5 koliko i 3,14,25
[ Java Beograd @ 29.07.2015. 08:16 ] @
Da ali je neverovatno mala verovatnoća da dva puta u kratkom roku izađe 3,4,5. Po tebi sasvim je ista verovatnoća da se svaki put pojavi 3,4,5
[ Miroslav Jeftić @ 29.07.2015. 08:20 ] @
Citat:
Java Beograd: Da ali je neverovatno mala verovatnoća da dva puta u kratkom roku izađe 3,4,5. Po tebi sasvim je ista verovatnoća da se svaki put pojavi 3,4,5

Brojevi koji su izvučeni u prethodnom kolu ne utiču na brojeve u sledećem, u svakom kolu svaka kombinacija ima istu verovatnoću. Ili bi bar trebalo da ima.
[ rale2rale @ 29.07.2015. 08:21 ] @
Citat:
Java Beograd:

Ali pre svega, ja bih uhapsio voditeljku, i svašta bih joj radio, dok "ne prizna".

I ja bi, prvo bih primenio metodu isleđivanja golicanjem! ;-)

A možda je ona tu namerno dovedena, da skreće pažnju...
[ jnk @ 29.07.2015. 08:23 ] @
Kako to mislis 2 puta? Prvi put je izaso 27 a bot zaposljen preko veze u lutriji je ukucao 21 a posto je preko veze nije mogao da ga obrise vec je automatski dopisao 27. Posle je izasao 21 sto je bila verovatnoca 1:36 sto nije nemoguce al jeste povelika slucajnost jer je isti taj broj greskom ukucao malopre.

Dakle nije namesteno nego su samo retardi(u to valjda slobodno mozete verovati).
[ kaćunčica @ 29.07.2015. 08:44 ] @
Biće zanimljivo uporediti broj uplata u narednom i prethodnom kolu. Ovo mogu da progutaju samo likovi koji nasedaju i na šibicare.
[ jablan @ 29.07.2015. 08:46 ] @
Citat:
Miroslav Jeftić:
Citat:
Java Beograd: Da ali je neverovatno mala verovatnoća da dva puta u kratkom roku izađe 3,4,5. Po tebi sasvim je ista verovatnoća da se svaki put pojavi 3,4,5

Brojevi koji su izvučeni u prethodnom kolu ne utiču na brojeve u sledećem, u svakom kolu svaka kombinacija ima istu verovatnoću. Ili bi bar trebalo da ima. :p

Da, ali je zaista mala verovatnoća da u dva izvlačenja budu izvučeni isti brojevi. Mada, niko ni nije tvrdio da je 3,4,5 izlazilo "svaki dan", to je Java istripovao.
[ mrkii @ 29.07.2015. 09:05 ] @
Znaci, u prevaru je ukljucen operater koji je vec imao dobitnu kombinaciju pa se izleteo, naravno i voditeljka, i snimatelji i clanovi komisije ...
Voditeljka je mlada i od skoro radi, predpostavljam, tako da su ranije u prevaru bile ukljucene i druge voditeljke i drugi kamermani i drugi ziriji ...
Ljudi, da li ste vi normalni, sta to pisete?
[ Java Beograd @ 29.07.2015. 09:10 ] @
Voditeljka ne može da izbroji do 5. Posle četiri izvučene loptice ona ponavlja da dobitnika sa pet pogođenih brojeva ima toliko-i-toliko. Haos ! A bubanj joj tu ispred nosa.

Što i nije čudno ako se vidi da je ispred kamera izašla u negližeu (kombinezonu) a ne u haljini.
[ Count Zero @ 29.07.2015. 09:20 ] @
Ovo se Suzani Mančić nikada ne bi desilo!
[ madamov @ 29.07.2015. 09:21 ] @
Citat:
Java Beograd:
Da ali je neverovatno mala verovatnoća da dva puta u kratkom roku izađe 3,4,5. Po tebi sasvim je ista verovatnoća da se svaki put pojavi 3,4,5

Ne po njemu, već po matematičkim zakonima, dva izvlačenja su dva nezavisna događaja, tako da jeste svaki put potpuno ista verovatnoća.
[ dava @ 29.07.2015. 09:35 ] @
To što su izlazili brojevi 3, 4, 5 nije nikakav dokaz namještanja, čak naprotiv da je neko namještao sigurno bi malo šarao sa brojevima.
[ žutokljunac @ 29.07.2015. 09:37 ] @
Citat:
Shadowed:

Nema poente posto se fond za 7 prenosi u sledece kolo.

Ima poente. Što se sedmica kasnije izvuče, uplata eksponencijalno raste, što je i logično, jer se dobitak u svakom narednom kolu uvećava za iznos prošlih neizvučenih kola.

[ Ivan Dimkovic @ 29.07.2015. 09:39 ] @
Citat:
Java Beograd:

Nista tu nema necerovatno, bas je upravo tako kao sto vec napisase ljudi.
[ Shadowed @ 29.07.2015. 09:46 ] @
Neki ljudi sa foruma me stvarno razocaravaju...
[ Urkelele @ 29.07.2015. 09:48 ] @
Svi se mi slazemo da nemaju razloga da namestaju jer uvek imaju odredjeni % imaju za sebe. Ali takodje mozemo i da se slozimo da namestaju kada dobitak za sedmicu iznosi preko 2-3 miliona dinara. Logicno je jer tada imaju veci % za sebe jer imaju vise uplacenih kombinacija.
Ne znam kako objasnjavate to sto su izasli 3,4,5 u kratkom roku i da li vas to navodi na namestanje, ali da vas pitam kako je moguce da u svakom, ali bukvalno svakom kolu izadju parovi tipa 3-13, 27-37, 16-36, 4-34 i to pod obavezno jedan par, a uglavnom su po dva takva para?

Secam se kada sam bio mali, kada je poceo bingo pa su se svi navukli na njega. Mislim da je bilo bas 13. kolo i da je tada dobitak na bingu bio najveci u njegovoj istoriji. Krenulo je izvlacenje, izasao prvi broj 13 i nesto je zablokirao bubanj. Napravili su pauzu i onda je pocelo izvlacenje od pocetka i ponovo je izasao prvi broj 13. Sada ne znam ni da li bingo postoji.
[ žutokljunac @ 29.07.2015. 09:59 ] @
Citat:
Shadowed: Neki ljudi sa foruma me stvarno razocaravaju...

Kažeš ima smisla, pa posle toga 2x kategorički da nema u tome poente.

Citat:
Urkelele: Ali takodje mozemo i da se slozimo da namestaju kada dobitak za sedmicu iznosi preko 2-3 miliona dinara. Logicno je jer tada imaju veci % za sebe jer imaju vise uplacenih kombinacija.

A do toga da 10-tak kola ne bude dobitnika sedmice, najbrže se dolazi tako što se namešta. :)
[ Braksi @ 29.07.2015. 10:04 ] @
nema stare dobre Suzane Mancic. Moj matori i komsija Kole igrali loto samo zbog nje. Naravno nikad nisu nista dobili, ali koga briga..
[ kalimero 011 @ 29.07.2015. 10:17 ] @
Mene zanima nešto drugo - kako funkcioniše softver koji na osnovu neregularnog unosa (četiri ista broja - 27) da broj kombinacija sa tri i četiri pogotka:

[ zica49 @ 29.07.2015. 10:25 ] @
Drzavna firma i mali od sestre je "dobar u pisanju aplikacija "pa je najvjerovatnije i ova njegov proizvod!
Namjestaljka koja je kreunula po zlu,nekakve pravde ima :)
[ Texas Instruments @ 29.07.2015. 10:31 ] @
Meni ovo deluje da je namerno urađeno kao priprema javnosti za privatizaciju državne lutrije u nekom skorijem vremenu.

Ali ovi su bili još bolji: http://www.dailymail.co.uk/new...ks-Who-needs-Derren-Brown.html :)
[ vilil1 @ 29.07.2015. 11:44 ] @
Citat:
Urkelele: Svi se mi slazemo da nemaju razloga da namestaju jer uvek imaju odredjeni % imaju za sebe. Ali takodje mozemo i da se slozimo da namestaju kada dobitak za sedmicu iznosi preko 2-3 miliona dinara. Logicno je jer tada imaju veci % za sebe jer imaju vise uplacenih kombinacija.

Imaju razloga da namestaju, jer ukoliko cesto izlazi sedmica i nema velikih dobitaka, opada uplata. Sto je veci ocekivani dobitak, uplata raste i vise para za...nekoga. ;)

Bila je pre par godina istraga oko one sedmice sto je izvucena u B. Luci. I nikom nista. Kao sto ce i sada da se zavrsi istraga.
[ anon142305 @ 29.07.2015. 12:03 ] @
Da je sumnjivo, jeste.
Razlozi da namestanja nema, takodje su postoje.
Zaista, zasto bi neko namestao, ako zakonski uvek dobija deo uplate.
Proizlazi da je moguce i jedno i drugo - i da je namesteno i da je greska.
Videcemo sta ce istraga pokazati ( aha, kako da ne )

Ali, ja to vidim ovako.
Bilo do sad namesteno ili ne, sledecih nekoliko kola sigurno nece biti namesteno
Mislim da, ako su do sad namestali, sad nece smeti.
Kad bi mogli da trazimo bolji trenutak da nema namestanja, ne bi nasli bolji od ovog sad, posle ove frke.

Ja ne igram loto, ali zato sto mislim ovako kao sto sam gore napisao...

Citat:
kaćunčica:
Biće zanimljivo uporediti broj uplata u narednom i prethodnom kolu. Ovo mogu da progutaju samo likovi koji nasedaju i na šibicare.

bas iz tog razloga cu odigrati sledecih nekoliko kola
[ Urkelele @ 29.07.2015. 12:10 ] @
Citat:
vilil1: Imaju razloga da namestaju, jer ukoliko cesto izlazi sedmica i nema velikih dobitaka, opada uplata. Sto je veci ocekivani dobitak, uplata raste i vise para za...nekoga.

Izgleda da me nisi dobro procitao... napisao sam da nema razloga da namestaju (mali dobitak - manje uplata - manja verovatnoca dobitka), ali isto tako imaju razloga da namestaju (veci dobitak - vise uplata (njima vise u dzep) - veca verovatnoca dobitka)... To znaci nesto slicno kao sto si ti napisao

I ja sam primetio ovo sa 4x27 ali se ne setih da prokomentarisem
[ dusanboss @ 29.07.2015. 12:19 ] @
1:35 hahah ma da slučajno je čovek pogodio broj koji će izaći. Videćemo šta će biti sa ovim. Inače ova greška će sigurno skupo da košta lutriju srbije. Neka kupe ljudi nešto korisno za taj novac koji bi inače bacili na loto.

kako je zinula voditeljka kada je izašao 21.
[ Boomerang @ 29.07.2015. 12:52 ] @
Vi sve pričate ONI imaju ili ONI nemaju razloga da nameštaju ?

Pa ko su ONI ?
Ljudi.
Pa šta ljudi rade ?
Nameštaju.
Zbog čega ?
SAMO ZBOG LIČNE KORIST !

Ovo možete da primenite gde god hoćete !
[ Count Zero @ 29.07.2015. 12:57 ] @
I posle se ljudi pitaju zašto se stavlja crta preko sedmice.
[ Sceka @ 29.07.2015. 13:47 ] @
Onaj ko radi na kompjuteru je umesto 21 cuo 27 pa je tako i otkucao. U TV Studiju je tako nesto veoooma moguce.

Ta teorija o namestanju je besmislena. Previse je mogucnosti da se otkrije bilo kakvo namestanje danas. Nikome se ne isplati to da radi.

Pozdrav!
[ anon142305 @ 29.07.2015. 14:00 ] @
Citat:
Sceka:
Onaj ko radi na kompjuteru je umesto 21 cuo 27 pa je tako i otkucao. U TV Studiju je tako nesto veoooma moguce.

Slazem se, ali ovde je fokus na tome sto je sledeci izvucen broj bio nas ovaj - 21.
Mislim, teoretski, i to je moguce (jel verovatnoca 2,8% za to?) ali ipak izaziva sumnju.
[ Sceka @ 29.07.2015. 14:04 ] @
Ne znam kolika je verovatnoca za to da izadje bas taj broj kao sledeci. Ali ono sto znam iz prakse (toliko puta sam bio u raznim TV Studijima...) je da je najverovatnije kompjuteras pogresio ne sacekavsi da cuje ponovo, voditeljka nekoliko puta izgovori broj, nego je kucao "na prvu loptu".

Pozdrav!
[ llux @ 29.07.2015. 14:24 ] @
A tesko je brzo ispraviti gresku?

Obrisati 21 i upisati 27?

Ako me secanje dobro sluzi, 2-3 prevare su se vec desile. Sa SMS kvizom i Frikom nagradna igra.
U oba slucaja su optuzeni pojedinci, neki zaposleni u frikomu (smesno).

I vidim Frikom se mnogo potresao zbog toga. I dalje organizuju nagradne igre. Toliko o tome da ne zele da poljuljaju poverenje.

Ah da, i stalno trubite da ne mozemo da dobijemo, jer je verovatnoca ravna nuli.
Pa kako onda neki tipovi po svetu dobise 2 puta na lotou? Jesu li oni izuzeti od verovatnoce?
[ Count Zero @ 29.07.2015. 14:29 ] @
Da je lik pratio lepo, video bi da nije taj broj i brzo bi ispravio, bilo bi tečno, ovako je eskaliralo (nije očito ni imao pojma kako da sredi to, a moguće da je bilo i ono "daj, ja ću, uuuu jbt, nije ovo dugme, stani") i sad naslovnice pune sa lotoom, kao da je to najvažnija stvar. Ali očigledno odgovara mnogima, ova priča sa prodajom ima itekako smisla. Ne kažem da je iscenirano, ali dobro dođe da se sada, post-festum iskoristi
[ Sceka @ 29.07.2015. 14:29 ] @
Citat:
A tesko je brzo ispraviti gresku?

Obrisati 21 i upisati 27?

Nije tesko. Ali kad si svestan da si u programu i da to sto radis netremice prati ne samo komisija nego i gledaoci... Pazi, jako je tesko da se preprica taj osecaj, skoro nemoguce jer bukvalno "ne bio u njegovoj kozi", niko.

Pozdrav!
[ Sceka @ 29.07.2015. 14:34 ] @
Citat:
Count Zero:
Da je lik pratio lepo, video bi da nije taj broj i brzo bi ispravio, ...

Samo jos ovo i necu vise. Sve zavisi gde je postavljen. Nikada nije isto a spada u "grupu" koja je "tehnicki deo emisije" i nema svoj kadar, nije u kadru po difoltu. Sto podrazumeva da u vecini slucajeva fizicki ne vidi ni bubanj ni voditeljku... a uglavnom nema ni monitor sa slikom ispred sebe. Ima slusalice i samo ono sto cuje, a ono sto cuje je inace po nekom difoltu katastrofa.

A necu vise da ne bi bilo kao da nekoga branim, samo pojasnjavam neke tehnicke stvari koje znam.

Pozdrav!
[ Java Beograd @ 29.07.2015. 14:39 ] @
Kod Frikoma je dokazano da su 4 od 5 organizovanih nagradnih igara - pokradene od strane organizatora.

Mislim, kupujem ja Frikom sladoled, nije loš, ali kapiram da nema tu ništa od nagradne igre.
[ Count Zero @ 29.07.2015. 14:51 ] @
>>A necu vise da ne bi bilo kao da nekoga branim, samo pojasnjavam neke tehnicke stvari koje znam.
Pa zar to onda nije retardirano? Mislim, da se oslanja na to što čuje preko neke linije koja krči ili nešto...

Citat:
Je li kaže sedam ili jedan??
[ samsunggalaxyvb8692 @ 29.07.2015. 15:00 ] @
Ozbiljni ljudi sa ozbiljnom bankom(minimum 2000e) koji zele zaradu na ruletu na duge staze(ne preko noci kao sto svi ocekuju) neka se jave na mail [email protected]....

U pitanju je cista matematika ko se javi uverice se..Dobicete primer kako se to igra koji mozete vrlo lako proveriti da li to ide ili ne na osnovu onoga sto izlazi na ruletu..Svaki ozbljiniji matematicar ce shvatiti o cemu se radi... Pozdrav
[ Sceka @ 29.07.2015. 15:05 ] @
Citat:
Count Zero:
Pa zar to onda nije retardirano? Mislim, da se oslanja na to što čuje preko neke linije koja krči ili nešto...

Pa jeste retardirano. Kao i mnoge stvari (tehnicke) pa sta sad, radi se kako se moze... nije bas tako jednostavno ni objasniti a ni razumeti...

Pozdrav!
[ vladd @ 29.07.2015. 15:13 ] @
Kod lotoa je najveca greska spominjati "statistiku" ili matematiku, i najsmesnije, verovatnocu.

U sustini, loto izvlacenja brojeva bi trebali da budu nezavisni dogadjaji, na koje bi mogla, ali sam mogla da se primeni statistika, ali tek nakon par miliona nedelja izvlacenja.

A o programiranim sistemima, koji unapred znaju i izvlace zeljene brojeve, ne bih mogao da dodelim naziv "loto", vec organizovana prevara i otimanje para...

Jasno je da je drzavi potreban novac, ali me uzasava formiranje drzave-gusara, koja iskljucivo opstaje smisljanjem metoda za otimanje novca, od taksi, akciza, kojekakvih "obaveznih" placanja...

Devijantnost je postala presiroka, a ovom "tehnickom" grskom je dokazana metodologija unapred poznatih brojeva.

Tehnika odabira kuglica je takodje jasna, pitanje je samo konkretne tehnicke realizacije, da li kuglice sadrze neku vrstu rf-id-a, ili neke druge bezicne selekcije.

Sve je lako izvodljivo, neprimetno, i prozirno...ove blentave komisijske metode su farsa..
[ llux @ 29.07.2015. 15:26 ] @
Na snimku se vidi da je cuo i 27, jer su u jednom trenutku stajala oba broja (svih pet), iako voditeljka nista naknadno nije rekla. Ako je cuo 21, otkud mu ideja da napise i 27?

Inace, oni komentari su 90 posto politicki. Kada neko pokusava da brani tezu o gresci tehnicara, oni mu zalepe etiketu da je bot. Kada neko napise da je verovatnoca 1:35, oni mu kazu da nema pojma matematiku i da je bot koji ne zna da racuna.
[ Lavlja_Jazbina @ 29.07.2015. 15:26 ] @
Citat:
samsunggalaxyvb8692:
Ozbiljni ljudi sa ozbiljnom bankom(minimum 2000e) koji zele zaradu na ruletu na duge staze(ne preko noci kao sto svi ocekuju) neka se jave na mail [email protected]....

U pitanju je cista matematika ko se javi uverice se..Dobicete primer kako se to igra koji mozete vrlo lako proveriti da li to ide ili ne na osnovu onoga sto izlazi na ruletu..Svaki ozbljiniji matematicar ce shvatiti o cemu se radi... Pozdrav

Jel nam se to 2012 javlja ili je greska.Alo pozega.

Joj kada se verovatnoca pojavi i to jednaka u svakom kolu.Zasto onda jenocifreni brojevi se vise puta ponavljaju kao prvo izvuceni od dvocifrenih .

Da ne pricam,zasto se kao prvi brojevi 39,20 nikad ne pojave prvi ?

[ Braksi @ 29.07.2015. 15:27 ] @
sve sto organizuje tzv drzava Srbija je prevara jer je to jedna dokazano nesposobna drzava.
[ Count Zero @ 29.07.2015. 15:29 ] @
Veći brojevi imaju više farbe (zbog zahtevnijih cifara) i oni padaju na dno, pa zato izlaze tek posle.

>>Da ne pricam,zasto se kao prvi brojevi 39,20 nikad ne pojave prvi ?
Jazzbino, je li ova tvoja slika (tabela) neka ilustracija??
[ ventura @ 29.07.2015. 15:32 ] @
Citat:
Lavlja_Jazbina:
Joj kada se verovatnoca pojavi i to jednaka u svakom kolu.Zasto onda jenocifreni brojevi se vise puta ponavljaju kao prvo izvuceni od dvocifrenih .

Da ne pricam,zasto se kao prvi brojevi 39,20 nikad ne pojave prvi ?

Ne bi da kvarim party, ali pretpostavljam da nisi primetio da se izvlačeni brojevi sortiraju od najnižeg ka najvećem?

Rezultati kola koje si objavio, ne predstavljaju redosled brojeva koji su izvučeni već generalnu listu brojeva od najnižeg ka najvišem izvučenom broju.
[ Shadowed @ 29.07.2015. 15:34 ] @
Citat:
samsunggalaxyvb8692:

U ovo boldovano sam siguran
[ Lavlja_Jazbina @ 29.07.2015. 15:38 ] @
Da,prevideo.:).NEmam vremena za novu teoriju brojeva u nizu ali cu je danas napraviti.

Mada bi bilo interesantno da izbace statistiku brojeva ( kombinacije) koje su omasile za jedan broj ili 2 broja.

Ova tabela neka ide onda za......koliko je puta izvucen taj broj.

Salbo pratim loto pa zabuna.I najboljim se desava.:).
[ zica49 @ 29.07.2015. 15:46 ] @
Loto je prevara igraca iza koje stoji drzava,priznali ili ne ali u drzavama EX YU je tako.
Ja zivim u BiH i po broju gradovai igra se svake sedmice statistika "oprosti Vladd" kaze da svake pete godine isti grad ponovo dobija jack pot.
Znaci moj grad u dvadeset godina od rata trebao do sad po statistici dobiti 4 jackpota ili ona velika dobitka sedmica a nije jack pot.
Ja stavrno ne poznajem nikoga a u mojoj blizini su 4 srednja grada da je dobio na lotu.
Uglavnom izvjestaj bude igrac u prolazu kupio listic u Doboju "mos mislit" okej jednom dvaput ali ako je ta izjava cesta onda je sumnjivo.
Taj loto ne treba igrat. U BiH slogan lutrije je "lutrija BiH ima dusu" zar to ne govori sve.
[ Braksi @ 29.07.2015. 15:58 ] @
ja se secam kad je u Srbiji jednom narastao dobitak DRZAVA SRBIJA fond nagrade prebacila u budzet ! ! !

to je cini mi se bilo za vreme Dinkica.
[ dusanboss @ 29.07.2015. 16:59 ] @
Dali je moguće da neki ljudi sumljaju da je ovo samo obična greška i da je sve regularno.
Sceka objašnjava kako to funkcioniše u studiu pa eto kao nisu čuli broj. Pa nije to vremenska prognoza pa da se greškom prikaze oblak umesto sunca. To je najveća nagradna igra u Srbiji. Pa valda je narmalno da se tome koji kuca brojeve obezbedi dobar uvid u iste koji a ne da on samo jedva čuje pa mora da razaznaje koji br.
A plus kade je greškom ukucao 21 pa zatim 27 izašlo da ima 28 pokodaka sa peticom dok je kasnije sa istom kobinacijom bilo 142 .Kako to ?

Da nije sve korektno predpostavljao sam i ranije. Zanimljivo je ovo oko privatizacije . Moguće da neko namerno hoće da obori cenu .Kako se kod nas do sad i radilo.
[ gilopile @ 29.07.2015. 17:03 ] @
Ma kakva greska...Ocito se spetljali i izaslo sve na videlo. E sad, o kakvom se tu software-u radi, ne znam. Ali je moguce da su te brojke na ekranu samo najobicniji graficki prikaz, a statistiku radi drugi program...a mozda gresim. U svakom slucaju, nije dobro po njih...Mali u reziji zaebo stvar :)
[ vladd @ 29.07.2015. 19:08 ] @
Gilopile, opet statistika?

Nema tu nikakve statistike, vec iscitavanje kombinacija iz baze.

Mozda je operater namerno upisao broj koji tek treba da bude izvucen, nesto su ga naljutili.

Spominjanje verovatnoca je osnov doticne prevare, a kontrola prevare obezbedjuje veliku zaradu. I kontolisanu dodelu premija.

Kompromisno su pustili da "trojka" ima uopste "nagradu", koja mora da bude minimlna, kao primama, i utisak "srece..

Poenta je da tri i cetiri pogotka ne mogu da izbegnu kod veceg broja uplata, ali se obezbedjuju malim premijama.

Davno sam ubedjen da je namestaljka, ekstremno je glupo da se dozvoli promet novca van kontrole, ili umanjenje prihoda konkurentskim lutrijama.

Zato ce i operator biti kaznjen, kao zrtveno jare, a mozda i Pera lozac, i u sledecem kolu se verovatno pojavljuje ponovo "srecni" br 21 i morace nekome da proslede sedmicu(naravno, odabranoj zoni, tipa jug srbije)...poverenje mora da se povrati...
[ Urkelele @ 29.07.2015. 19:20 ] @
@Sceka priznaj da si ti taj koji je kucao brojeve!

I ja sam jedno vreme radio u televiziji, monitori na svakom koraku. Danas, u vreme ovakve tehnike prosto je nemoguce da on kuca brojeve "po sluhu". Morao je da bude u reziji ili da mu bude obezbedjen monitor bar za prikaz broja koji izlazi. Cak sam radio i na tomboli i operater je imao monitor koji je povezan sa kamerom koja snima lopticu.

Ajd' sad, kada smo kod verovatnoce... svi smo mi po malo "informaticari" tj. koliko-toliko informaticki obrazovani. Onaj ko nije, neka pogleda numericku tastaturu i vidi gde se nalazi broj 1 i broj 7 i koja je verovatnoca da pobrkas ta dva broja (narocito kada kucas prvo 2 pa onda 7). Meni se desavalo da promasim pa umesto npr. 51 ukucam 84 ili da pomesam 63 i 96 e to je velika verovatnoca.
[ Lacika.1991 @ 29.07.2015. 19:33 ] @
ma nije oni su zaostali..pa kako bubanj izbaci kuglicu..tako malo ciganče napiše na papir i nosi onom papku što radi na grafici :D
[ Lacika.1991 @ 29.07.2015. 20:29 ] @
Ja glavu dajem..da će sledeće nedelje,ili naredne izaći sedmica na lotu..da se malo spere ova ljaga sa imena lutrije srbije..valjalo bi sad svi da uplatimo po listić :D
[ gilopile @ 29.07.2015. 21:08 ] @
Ma jok, izaci ce sipak, a ne sedmica. Pa sve i da ne muvaju sada, opet to treba pogoditi :D

Jednostavno, ne treba ta goona igrati, i to je to.
[ Count Zero @ 29.07.2015. 21:08 ] @
Lutrija narodu!11
[ Lavlja_Jazbina @ 29.07.2015. 21:16 ] @
Citat:
Count Zero:
Da je lik pratio lepo, video bi da nije taj broj i brzo bi ispravio, bilo bi tečno, ovako je eskaliralo (nije očito ni imao pojma kako da sredi to, a moguće da je bilo i ono "daj, ja ću, uuuu jbt, nije ovo dugme, stani") i sad naslovnice pune sa lotoom, kao da je to najvažnija stvar. Ali očigledno odgovara mnogima, ova priča sa prodajom ima itekako smisla. Ne kažem da je iscenirano, ali dobro dođe da se sada, post-festum iskoristi

Upravo javljeno od premijera da je dosao kraj javasluku i da se trazi partner.I deca provaljuju price koje plasiraju.Ovo je zabaviste a ne drzava.

[ gilopile @ 29.07.2015. 21:18 ] @
LOL, a setite se samo one igre na TV Pink-u gde bolidi zovu i pogadjaju rec od nekih random slova :D:D Licno bio par puta prisutan kada su neki zvali da ucestvuju. ne mogu da verujem...Uzimali ogromne pare, jer je minut poziva/cekanja na tom broju neka enormna cifra, a jadnici cekaju na liniji i po pola sata da ih ukljuce i onda corak - naravno da je rec pogresna. Uglavnom bude poslednja ili predposlednja od svih mogucih u toj kombinaciji i neko dobije 10,000RSD, a ovi u kasu 500,000 minimum :D A sto je najcrnje, mozda neko od njih i pokupi tih 10,000 :))))

A to je samo jedna u nizu tih TV `igara na srecu` :) Koliko glup treba da budes pa da nasednes na takvu ociglednu prevaru?

Trgovcevic, Milan tarot i slicni uzimaju pare na jednu stranu, ovi na drugu :)
[ anon142305 @ 29.07.2015. 21:36 ] @
Citat:
gilopile:
Trgovcevic, Milan tarot i slicni uzimaju pare na jednu stranu

Sto izjednacavas Tarota sa ovima?
Koliko znam njegove klipove sa YT, on ismeva i zajebava budale,
a ovi ostali se bave... ozbiljnim biznisom :)
[ Lacika.1991 @ 29.07.2015. 21:37 ] @
Tarot je kralj! :D
[ Count Zero @ 29.07.2015. 21:45 ] @
Tarot pomaže ljudima, to je sasvim druga stvar.
Loto je kocka, takoreći porok.
Milan je upravo suprotno, on izbavlja ljude od poroka.
[ gilopile @ 29.07.2015. 21:46 ] @
Ma ne svrstavam ja njih u isti kos, nego se secam kada su oni `harali`...

Milan tarot je najverovatnije hteo da napravi parodiju na te `magove` i cudesa, i video da se ljudi stvarno primaju, pa kao, `odneo vrag salu`, poceo da uzima dobru kintu od budaletina iz celog regiona.
[ Count Zero @ 29.07.2015. 21:48 ] @
spiking ov tarot:
http://www.telegraf.rs/jetset/...ojeva-ce-biti-izvuceno-u-petak
Citat:
Legendarnog TV zabavljača pitali smo da nam kaže kojih sedam Loto brojeva će biti izvučeno u petak. Milan nije okolišao, rafalno je za Telegraf izbacio dobitnu kombinaciju:

– 1, 2, 3, 14, 17, 19, 33.

Interesantno, izbegao je “sporne” brojeve, 27 i 21.

[ Lacika.1991 @ 29.07.2015. 21:56 ] @
ubio me bog ako neću uplatiti po prvi put u životu :D
[ Lavlja_Jazbina @ 29.07.2015. 22:00 ] @
Ova kombinacija nije bila 1.2.3.14.17.19.23,do sada.Ha ha.Kada je izvlacenje?

[ gilopile @ 29.07.2015. 22:08 ] @
Citat:
Lacika.1991:

Dzaba Laci, jer ce hiljade ljudi odigrati tu tarotovu kombinaciju i ako dodje ta kombinacija, imaces mozda za zamenu i onda, naravno u sledecem kolu pucas. Pogodices jedan ili u najboljem slucaju 2 broja u razlicitim kolonama :D.
[ Lavlja_Jazbina @ 29.07.2015. 22:10 ] @
Sledeceg kola nece biti!
[ miki069 @ 29.07.2015. 22:10 ] @
Ako je kao četvrti broj otkucano 21, uslovna verovatnoća da peti broj bude 21 je 1:35.

Pre nego što je otkucano 21, bezuslovna verovatnoća da operater otkuca 21, pa da zatim bude izvučen 21 je 1:1260.

Tako da je verovatnoća slučajnosti vrlo bliska nuli.
[ Count Zero @ 29.07.2015. 22:16 ] @
DRŽAVNA LUTRIJO, dolijali ste
Nema više
izvlačenja!
[ gilopile @ 29.07.2015. 22:20 ] @
Hehehe, ma bice jos kola koliko ti srce zeli. Za 2-3 dana ce se ovo sve zaboraviti i kreni jovo nanovo :)

Ziv mi ti, zivi bili pa videli...
[ biciklista @ 29.07.2015. 22:28 ] @
Ko bi ga znao, možda je ovo uvod u privatizaciju, pa da se malo spusti cena.
[ Lavlja_Jazbina @ 29.07.2015. 22:41 ] @
E moj kolumbo,mada ni on nije otkrio ameriku nego kinezi.Elem.Ovi su brojevi za dobitnu kombinaciju.

[ Lacika.1991 @ 29.07.2015. 22:42 ] @
Citat:
gilopile:
Citat:
Lacika.1991:

Dzaba Laci, jer ce hiljade ljudi odigrati tu tarotovu kombinaciju i ako dodje ta kombinacija, imaces mozda za zamenu i onda, naravno u sledecem kolu pucas. Pogodices jedan ili u najboljem slucaju 2 broja u razlicitim kolonama :D.

a nemam sreće u životu pa to ti je :D
[ dusanboss @ 29.07.2015. 22:48 ] @
Ako bude sledećeg kola znači da je država gora nego što mislim. Moja predpostavka je da neće biti par kola a onda će da promene boje kuglicama ,izlaziće na desnu umesto na (našu) levu stranu i najgore od svega, ni krivu ni dužnu promeniće voditeljku
[ gilopile @ 29.07.2015. 22:55 ] @
Kriva je voditeljka itekako Umesto da je malac iz rezije gledao u monitor, on je najverovatnije buljio u njene obline i eto do cega je doslo...Ode ceo biznis u majcinu.
[ sjaker @ 29.07.2015. 23:01 ] @
auuu kad vec stigoste do 127 komentara.
No ajde da i ja kazem koju... mislim da je u pitanju slucajnost. Ne verujem u toliku teoriju zavere.. mozda sam glup, ali koliko ja znam ne moze se realno kontrolisati koja loptica ce da izadje a koja ne. Postoji situacija ako su razlicite tezine, ali opet, redosled ne moze da se kontrolise...niiiiiisu oni toliki lopovi kolko vi mislite, mada mozda jesu lopovi, ali nisu pametni :D
[ rale2rale @ 30.07.2015. 05:46 ] @
http://www.novosti.rs/vesti/na...cenju-Sad-policija-vrti-bubanj

Pokrenuta istraga o sumnjivom loto izvlačenju: Sad policija vrti bubanj
E. V. N. | 29. jul 2015. 09:15 > 21:25 | Komentara: 145

MUP ima saznanja o navodnom nameštanju. Predsednik komisije kaže da je reč o slučajnosti. U Državnoj lutriji tvrde da je sve bilo regularno. Uprkos skandalu, broj uplata za loto u sredu porastao za 1,5 odsto
[ žutokljunac @ 30.07.2015. 06:05 ] @
Da su pametni pa da dovedu Staniju u gaćicama da izvlači kuglice. Narod voli taj šljam, te rijalitije, dvozube likove i sisate besposličarke. Još da uvedu nagradu sa 4 pogotka koliko kila, toliko litara piva, pa da vidiš uplatu.

Imaš pola zarađenog na ništa uloženog i opet praviš minuse, a još i nameštaš, pa to ni Šojić ne bi znao.
[ vladd @ 30.07.2015. 06:07 ] @
Domisljati misevi sada razmisljaju kako im godi.

Misle da sada zbog "policije" nece biti namestanja, pa imaju nekakve "realne sanse" za "nesto".

Mislim da se bas na (ovom i ovakvom) lotou jasno vidi patologija nacije. Jedni lazu i varaju, a drugi uzivaju u tome, misleci da mogu da nadlazu i nadvaraju..
[ Java Beograd @ 30.07.2015. 07:13 ] @
Citat:
žutokljunac:Da su pametni pa da dovedu Staniju u gaćicama da izvlači kuglice. Narod voli taj šljam, te rijalitije, dvozube likove i sisate besposličarke.
Ma šta bre u gaćicama ? Bez gaća ! Onda će tek narod da balavi.
[ Count Zero @ 30.07.2015. 07:39 ] @
[ llux @ 30.07.2015. 08:15 ] @
Ha ha ha, pa ti si prvi pomenuo da bi uhapsio voditeljku. Da nije malo licemerno?
[ dusanboss @ 30.07.2015. 11:14 ] @
Haha šta kaže policija znali su oni sve ,ovo je samo ubrzalo istragu :).
Ovi iz lutrije okrivil Hrvate.
A Vučić odmah pominje stranog partnera.
Izgleda da ta priča da je "greška" namerna nekako dobija smisla. Kad već varaš na tom nivou uradiš to kako treba a ne ovako.
Videćemo šta će istraga pokazati.

[Ovu poruku je menjao dusanboss dana 30.07.2015. u 12:27 GMT+1]
[ Shadowed @ 30.07.2015. 11:24 ] @
Citat:
Java Beograd:
Citat:
žutokljunac:Da su pametni pa da dovedu Staniju u gaćicama da izvlači kuglice. Narod voli taj šljam, te rijalitije, dvozube likove i sisate besposličarke.

A ni bubanj im ne bi trebao.
[ Java Beograd @ 30.07.2015. 11:49 ] @
Citat:
llux:Ha ha ha, pa ti si prvi pomenuo da bi uhapsio voditeljku. Da nije malo licemerno?
Ma jok, nisi skapirao. Narod da balavi na Staniju, a ja da obrađujem voditeljku, dok sve ne prizna.
[ žutokljunac @ 30.07.2015. 12:15 ] @
Citat:
Java Beograd:

To kad Marić bude direktor DLS-a.

http://amitzdulniker.com/2015/...vlacenju-loto-brojeva-59-kola/
[ Lacika.1991 @ 30.07.2015. 12:24 ] @
I da nije namešteno,zašto bi direktor dls-a podneo ostavku? idi begaj :D
[ Braksi @ 30.07.2015. 12:35 ] @
Nekad je postojala lutrija vojvodine, a onda se utopila u lutriju Srbije !

haha:

Državna lutrija Srbije je osnovana 2004. godine u skladu sa Zakonom o igrama na sreću, kao jednočlano društvo sa ograničenom odgovornošću i od tada započinje novu epohu u organizovanju lutrijskih igara u Srbiji.

voleo bih da se sad sastane skupstina iz 25 XI 1918.
[ žutokljunac @ 30.07.2015. 12:36 ] @
Za male pare šou da naprave. Uzmu Staniju i onu drugu sisatu, dogovore sa sa njima, i ove za male pare izvlače. Njima lepo jer konačno imaju neki posao i sigurne pare, a još javne ličnosti, gde ćeš lepše. Ali lepo u gaćicama, pa guz profil s'desna, pa guz s'leva. Još za ljubitelje sporta, pivo u telesnoj težini, a za penzionere kafe koliko si težak. Ovi novi manageri nemaju pojma.
[ Lavlja_Jazbina @ 30.07.2015. 17:31 ] @
Vi kako ste krenuli loptice ce da izlecu kao kod igracice na Tajvanu u ping pong sou.
[ branko tod @ 30.07.2015. 19:22 ] @
Čudo neviđeno u Srbiji : direktor lutrije dao ostavku!
[ Lacika.1991 @ 30.07.2015. 20:17 ] @
ali sve je bilo regularno..ali za svaki slučaj dao ostavku..čisto da se ne ometa istraga..ne bi me čudilo da se sutra direktor javi negde sa tajlanda :D
[ ventura @ 30.07.2015. 21:49 ] @
Izgleda da nisam bio u pravu, ipak se radi o nameštaljci. Vučić je apsolutno brilijantan političar, kakve poteze vuče, to je genijalno. Postaviš svog čovek na čelo lutrije; on posklanja sve ključne i stučne ljude; namerno napraviš ozbiljan gaf na izvlačenju (dobro, ovo što mu se potrefilo da zaista i izađe broj koji su 'greškom' uneli mu je došlo kao kec na 10); besno izjaviš kako nećeš da tolerišeš to više, prodaš lutriju onome ko da najmasniju proviziju; i još skupiš gomilu političkih poena jer si pokazao narodu da sa tobom nema šale... Jezivo genijalno.

[ DaliborP @ 30.07.2015. 21:59 ] @
I to je potez briljantnog politicara? U kojoj vukojebini se to racuna kao genijalno?
[ zivojin322 @ 30.07.2015. 22:04 ] @
Ventura sa svojim komentarom je debelo u pravu,

Prvo Vuciceva izjava (tj jedna od mnogih izjava) :"Besan sam što sam slušao sve oko sebe, kako neko drugi hoće da krade, a sve vreme smo sebe potkradali", rekao je premijer navodeći da bi bilo najbolje rešenje naći strateškog partnera za Državnu lutriju ."

Komentar na vest sa sajta b92 :

Ma 'ajde?! Zato si još i pre ove ujdurme pričao kako treba prodati DLS?! Pa, ko normalan još prodaje Državnu lutriju?!! I do sad su umeli da kradu - decenijama - za javnost neprimetno, a sad odjednom, nakon što je Vučićč nekoliko puta najavio da će da prodaju DLS ("jer nije rentabilna"), napravili su "kiks" u krađi i to tako da svi vide, da opadne poslovanje DLS, da DLS manje vredi - da se DLS proda u bescenje i da ovce budu zadovoljne što "se više neće krasti"!
[ Count Zero @ 30.07.2015. 22:08 ] @
Ovi naši carevi upropašćavaju trivijalne izvore para kao što je DLS.
Kupe jedan bubanj, plate starletu, naštampaju grebe i lezi lebe. I da rade bez nameštanja, uvek su u debelom plusu.
I to batale.
c.a.r.e.v.i.
[ Lavlja_Jazbina @ 30.07.2015. 22:12 ] @
Citat:
DaliborP:
I to je potez briljantnog politicara? U kojoj vukojebini se to racuna kao genijalno?

Beogradu!
[ dusanboss @ 30.07.2015. 22:28 ] @
Koga interesuje ona druga sisata poret Stanije je verovatno Soraja
[ ventura @ 30.07.2015. 22:45 ] @
Citat:
DaliborP:

Pa kako nije genijalno? Staviš gomilu love u džep, preko noći prodaš firmu koju u normalnoj situaciji u dva života ne bi mogao da prodaš, i još dobiješ gomilu političkih poena zbog toga...

Cenim da će cena Lutrije biti otprilike šestomesečni do jednogodišnji proft, otprilike slično kao i NIS... Kupac će kupiti lutriju našim parama.
[ Lacika.1991 @ 30.07.2015. 23:06 ] @
Ventura objasnio celokupnu situaciju..sad možemo da pljujemo ko ljudi bez sumnje da nije namešteno :D
[ DaliborP @ 30.07.2015. 23:11 ] @
Citat:
ventura:
Citat:
DaliborP:

Pa kako nije genijalno? Staviš gomilu love u džep, preko noći prodaš firmu koju u normalnoj situaciji u dva života ne bi mogao da prodaš, i još dobiješ gomilu političkih poena zbog toga...

Cenim da će cena Lutrije biti otprilike šestomesečni do jednogodišnji proft, otprilike slično kao i NIS... Kupac će kupiti lutriju našim parama.

Nema sta, sistem kao svajcarski sat, briljantno. Covek tretira drzavu i narod kao privatno vlasnistvo, a onda se jos i nadju neki da mu tapsu na ovakve poteze. Tuga.
[ Lacika.1991 @ 30.07.2015. 23:12 ] @
Ne tapše on..nego ti objašnjava razmišljanje istog tog političara
[ cika dacha @ 30.07.2015. 23:12 ] @
Svaka drzavna i javna firma u Srbiji treba da se proda za 1 dinar !
[ Lacika.1991 @ 30.07.2015. 23:15 ] @
to onaj paket..prenesi dugove + za samo jedan dinar uz mobilni uredjaj po želji :D
[ dusanboss @ 31.07.2015. 02:03 ] @
Da li će biti pošteno kada je privatizuju ?
[ Lavlja_Jazbina @ 31.07.2015. 06:29 ] @
Sto bi menjali sistem.Ovaca u dovoljnom broju.
[ Java Beograd @ 31.07.2015. 06:50 ] @
Citat:
ventura:... preko noći prodaš firmu koju u normalnoj situaciji u dva života ne bi mogao da prodaš ....
U kojim to snovima ne bi mogao da prodaš Državnu Lutriju ?! Firmu koja ima državni monopol na organizovanje lutrije ?! Nema tih para koje neko ne bi bio psreman da izdvoji ! Ej, monopol !

Inače, prema zakonu od ukupnih uplata u startu državi ide 50%. Odma'. Od ostalih para ide za poslovanje firme, i za nagrade. Kad se isplati nagrada, za svaku nagradu preko (oko) 10.000 din ide porez 20%. Procenat nagrada je u domenu poslovnih odluka firme DLS.
[ branko tod @ 31.07.2015. 08:30 ] @
Ih, da imam para odmah bih je kupio. Svake nedelje ovčice su tu.
[ DaliborP @ 31.07.2015. 09:17 ] @
Citat:
Java Beograd: U kojim to snovima ne bi mogao da prodaš Državnu Lutriju ?! Firmu koja ima državni monopol na organizovanje lutrije ?! Nema tih para koje neko ne bi bio psreman da izdvoji ! Ej, monopol !

Pa kad to Vucic objasni malo drugacije, kako je eto on nesto "znao" i kako "ne moze vise tako" onda je to genijalan potez briljantnog politicara sto bi rekao ventura. Njemu politika dodje kao privatni biznis.

I narod to pushi bez problema, jos misle kako je on car.
[ ventura @ 31.07.2015. 10:24 ] @
Citat:
Java Beograd: U kojim to snovima ne bi mogao da prodaš Državnu Lutriju ?! Firmu koja ima državni monopol na organizovanje lutrije ?! Nema tih para koje neko ne bi bio psreman da izdvoji ! Ej, monopol !

Jel bi mogao da privatizuješ štampariju novca u Topčideru? Ili Narodnu Banku? U suštini bi mogao, ali je to politički jako zajebano... Lutrija je svojevrsna štamparija novca, i gotovo uvek je ona u vlasništvu države, i ne može tek tako jedan takav resurs da se proda bez izuzetnog političkog angažovanja i posledica.

Citat:
Java Beograd
Inače, prema zakonu od ukupnih uplata u startu državi ide 50%. Odma'. Od ostalih para ide za poslovanje firme, i za nagrade. Kad se isplati nagrada, za svaku nagradu preko (oko) 10.000 din ide porez 20%. Procenat nagrada je u domenu poslovnih odluka firme DLS.

To si ti nešto pomešao. Porez odnosno nadoknada je 60% od GGR-a, što ako je fond nagrada 50%, to mu dođe 30% od bruto uplate. Dakle od 100% uplate:
50% se vraća igračima kroz nagrade
30% ubire država na račun poreza
20% ide lutriji za pokrivanje svih troškova poslovanja
[ anon70939 @ 31.07.2015. 11:49 ] @
Još kad proda državnu lutriju, narod će biti srećan jer će dobiti po 400 dinara od akcija!
Nema veze što dva puta mora da se ode u poštu i čeka red za tih 400 din, jednom da se ponudi cifra, drugi put da se dođe i raspita da li je otkupljivač pristao na cifru (što obično bude).

Čisto da ne bude kako su oni prošli sprcali Aerodrom i NIS, i dali pare, a ovi još ništa nisu prodali i nema nikakvih para.
[ hotchimney @ 31.07.2015. 12:12 ] @
Da li je ili nije bilo nameštanja u lutriji
to ne znam ali sam siguran nešto drugo
a to je da privatizacije državne lutrije neće biti
bar u neko dogledno vreme.

Sav trik je u tome što Vučko
hoće
da kruniše svoje Vučiće
na prestole i fotelje državne lutrije
.
A posle toga kao i pre toga - "sve pošteno".

U medjuvremenu magarci će da mu aplaudiraju na joše jednom "mudrom državničkom poduhvatu"
a istina je da onaj što se drao "ZNAO SAM"
morao da bude uhapšen i osudjen jer je prikrivao kriminal a znao je i bio na funkciji sa koje je mogao da utiče na sprečavanje kriminala za šta je i krunisan.

I dok se horski dernjaju "ZNAO SAM" blede kopije Josipa Broza
ljube Putina u buljosan i pljuju po "mrskom zapadu"
ali svoj novac ne nose u "majku" Rusiju
već vredno pljačkajući "ničije"
novac prebacuju na svoje (ženine, tetkine..) račune u Jevrejske banke "mrskog zapada", baš kao i njihovi predhodnici srednjevekovni "carevići", "kraljevići" i druga "ugledna" srpska "vlastela".

Razlika u odnosu na Josipa Broza je u tome
što je Josip Broz sve ostavio u bivšoj SFRJ, pa i novac državne lutrije,
a novokomponovane "patriote i demokrate" ostavljaju Srbiju ko golu guzcu bez prebijene pare.

[ dusanboss @ 31.07.2015. 12:22 ] @
Ranije sam cenio Vučića kao političara ( dok je bio opozicija ) Znao sam da će da dogura dokle je stigo još kada se odvojio od radikala. Nisam cenio njegove stavove i politiki vić način na koji se nameće i probija.
I dalje to radi ali je dobio neku dozu odbojnosti , neverujem da narod baš toliko podržava sve njegove poteze.
Dali je moguće Srbijom vladati ako bi doša savršen čovek za to ? Ili su sistemi i strukture ostale iste još od Slobe.
[ BluesRocker @ 31.07.2015. 14:51 ] @
Citat:
dusanboss: I dalje to radi ali je dobio neku dozu odbojnosti , neverujem da narod baš toliko podržava sve njegove poteze.

http://www.njuz.net/vucic-dosli-smo-do-onog-trenutka-kada-bukvalno-mogu-da-izjavim-bilo-sta-bez-ikakvih-posledica/
[ X Files @ 31.07.2015. 15:01 ] @
Svega ovoga ne bi bilo, da se prokletih 1:35 nije pretvorilo u 35:35.

A što se tiče mehanički oštećene kuglice br 21:
http://www.kurir.rs/vesti/drus...anicki-ostecena-clanak-1879339
... mogu da zamislim famoznog OPERATERA, koji je posle emisije uzeo čekić da se njome poigra.
[ branko tod @ 31.07.2015. 15:51 ] @
Ko je ispitivao voditeljku?
[ Sceka @ 31.07.2015. 16:17 ] @
Citat:
E sad ću za inat da popunim hrpu loto listića al' neću nijedan da uplatim!!

Pozdrav!
[ hotchimney @ 31.07.2015. 16:29 ] @
Hahahah

Sad će policija neko vreme da magarči gradjane
mućenjem vode sa "oštećenim" kuglicama.
U svojoj naivniosti organ je pronašao da je jedna kuglica manje težine.
Ma nemojte reći?

Na osnovu ovih udbaških papazjanija možete biti sigurni da ni operater a ni osoblje prisutno na izvlačenju nema veze sa nameštaljkama.
Ako je bilo nameštanja to je organizovano sa "višeg nivoa".
A ova "istraga" treba da imitira anketni odbor za koji znate kako se završavaju njihove "istrage".

Usput, verovatnoća greške nije 1:35.
Verovatnoća greške je mnogo manja a zavisi od raznih (uglavnom nepoznatih) okolnosti.
Empirisjski se utvrdje na onsnovu rasturanja tokom svih izvlačenja od postanka do nestanka državne lutrije smejurije od države.

[ biciklista @ 31.07.2015. 20:28 ] @
Citat:
ventura:
Jel bi mogao da privatizuješ štampariju novca u Topčideru? Ili Narodnu Banku? U suštini bi mogao, ali je to politički jako zajebano... Lutrija je svojevrsna štamparija novca, i gotovo uvek je ona u vlasništvu države, i ne može tek tako jedan takav resurs da se proda bez izuzetnog političkog angažovanja i posledica.

Nisi ni svestan koliko si u pravu, formalno naravno ne, a suštinski svakako. Evo primera: Grčka privatizirala čak i lutriju.

Zašto Pera da radi za sebe ako može raditi za mene, nije mi jasno?
[ hotchimney @ 31.07.2015. 22:36 ] @
Kako ti nije jasno.
Državna preduzeća su štale za partijsku stoku.
I dok je partijske stoke štale se neće prodavati.
Odnosno prodavaće se samo onaj deo u kojem car nema dovoljno svoje svite.

Kako se koji car kruniše tako se dovode njegova grla na državnu ispašu.
Tako da sada imaš premijera koji ima podršku 20% biračkog tela
a u sve insttitucije je instalirao svoje ljude tako da ima gotovo potpunu vlast.
Svi ti predsednikovi ljudi su poluge vlasti a ne demos kako bi se očekivalo u demokratiji.

Zato i ove igre oko lutrije će da se igraju dok se ne izvrše smene i državna lutrija predje "pod kontrolu".

U medjuvremenu će se pronalaziti jedna kuglica koja ima manju težinu od ostalih. Takodje će se pronaći i kuglica koja ima veću težinu od ostalih.
Logično zar ne?

A zašto nema 7 kuglica sa manjom težinom od ostalih?
Za 7-cu je potrebno 7 (mislim kuglica).
[ dusanboss @ 01.08.2015. 01:21 ] @
Ma postoji 1001 način na koji može da se namesti loto, kakva bre oštećena kuglica.
[ 3way @ 01.08.2015. 01:43 ] @
Na primer?
[ Lavlja_Jazbina @ 01.08.2015. 06:56 ] @
Lutrija da je stavila voditeljku da bude gola,niko ne bi primetio ni broj 21 kao ni 27.Ma brojevi nisu bitni.
[ biciklista @ 01.08.2015. 11:05 ] @
Citat:
Lavlja_Jazbina: Lutrija da je stavila voditeljku da bude gola,niko ne bi primetio ni broj 21 kao ni 27.Ma brojevi nisu bitni.

Jednom sam gledao izvlačenje lota, bez obzira što nisam uplatio kombinaciju i baš mi je prijalo.
[ X Files @ 01.08.2015. 12:29 ] @
Ne znam da li se o ovome diskutovalo:
HRVATI UZVRAĆAJU UDARAC: Evo koga će TUŽITI zato što su ih okrivili za LOTO SKANDAL u Srbiji!

Dakle, ovi naši su koristili neki hrvatski softver, ali su pre par godina prestali da plaćaju licencu. Onda su nastavili da koriste taj softver, ali "iza kamera", a ona grafika na ekranu je samo neka lokalna skarabudžena reprezantacija interfejsa, tj. onoga što originalni softver daje kao izlaz. Pa je to zakazalo...
[ zica49 @ 01.08.2015. 12:56 ] @
Taj softwer za graficki prikaz gdje operater utipka broj a ide prikaz na ekran se napise za 15 minuta i jos popije pivo u mejduvremenu,kakva Nirvana,licenca i cuda muda :)
I jos se dopise linija koda da se ne moze unijeti isti broj dva puta a kamo li cetiri kao sto je na klipu prikazano....

Na kraju ce biti okrivljeni nekakvi mali zeleni koji imaju buljave oci i dolaze iz sazvjezdja Andromede!
[ vladd @ 01.08.2015. 13:07 ] @
To je obicaj doticnih na vlasti da im se ne svidja da placaju nesto sto se ne jede, ili nema vidljivu masu.

Nije poenta u prikaznom modulu, vec je poenta u generisanju kontrolisanih brojeva navodno dobitne kombinacije...

Kada se poteze matematika, ona na kraju sama sebe i "opere", dokaze da je nemoguce koristiti statistiku za te pojave u realnom vremenu. Da bi se izvesno dobila sedmica sa verovatnocom 99%, potrebno je uplatiti oko milijardu kombinacija.

Sa umerenijom verovatnocom, oko75%, potreno je oko 20 mil kombinacija.

Znaci, matematika je obradila verovatnocu, i zakljucak je, post retko ima vise od 10 mil uplata, verovatnoca dobitka sedmice je dovoljno mala, pa se sedmica(kao osvojena premija) ne bi trebala pojavljivati cesce od jednom u nekoliko godina, slucajnim dogadjajem, statisticki je ne bi trebalo biti decenijama.

Sama pojava dobitne kombinacije sistema 7 od 39(koji nije predvidjen za zemlje sa manje od 50mil-ili vise stanovnika), predstavlja cudo, i otvara sumnju u kontrolisan dogadjaj.

Tako da i samaa matematika pokazuje da je za desavanja u DLS, ipak neophodan neki uticaj na "slucajne dogadjaje" izvlacenja brojeva, da bi se ostvario privid dobitaka i privid lutrije(i nekakve "srece").
[ BokasaTzar @ 01.08.2015. 15:34 ] @

Ne znam otkud tolika sumnja u prevaru u našem bantustanu - kad ovde niko nije ni za šta odgovarao ?

Znači, čim niko nije odgovarao, nema ni krivaca i sve je bilo regularno, zar ne ?

Potpuno verujem svakom sistemu koji sam sebe kontroliše, a ponajviše kod nas u našem bantustanu.

Sama činjenica da se PRE izvlačenja znaju SVE kombinacije koje su uplaćene - otvara vrata krađi.
Ta vrsta podataka treba da se čuva izvan granica sistema DLS.

A priča aktuelnog glumca na mestu premijera našeg bantustana, da nismo sposobni da organizujemo lutriju na državnom nivou, pa nam treba strateški partner (alo bre STRATEŠKI) -
to samo govori o glumcu, a ne o nama i ne o našoj sposobnosti kao nacije za taj neopisivo težak zadatak.

Sve mi se nekako priviđaju oni žuti od 2000-te, pa do danas, kako lelemude onaj stari refren
‚‚mi to nemožemo...‚‚
[ hotchimney @ 01.08.2015. 18:06 ] @
Citat:
vladd:

Kada se poteze matematika, ona na kraju sama sebe i "opere", dokaze da je nemoguce koristiti statistiku za te pojave u realnom vremenu. Da bi se izvesno dobila sedmica sa verovatnocom 99%, potrebno je uplatiti oko milijardu kombinacija.

Sa umerenijom verovatnocom, oko75%, potreno je oko 20 mil kombinacija.

Znaci, matematika je obradila verovatnocu, i zakljucak je, post retko ima vise od 10 mil uplata, verovatnoca dobitka sedmice je dovoljno mala, pa se sedmica(kao osvojena premija) ne bi trebala pojavljivati cesce od jednom u nekoliko godina

Ako si tačno izračunao da je potrebno 20 miliona uplata za verovatnoću od 0.75
sa 10 miliona uplata po kolu (a broj uplata raste kad se ne dogodi 7-ca)
tada se 7-ca izvlači bar 3 puta u 8 kola.

Da li je u praksi češće izvlačena 7-ca?

[Ovu poruku je menjao hotchimney dana 01.08.2015. u 21:44 GMT+1]
[ cika dacha @ 01.08.2015. 21:17 ] @
svaka drzavna firma je plen u ocima politicara kod nas i zato sve ttreba privatizovati jer tako gube fotelje!
[ jovajovic100 @ 03.08.2015. 08:17 ] @
Gde to ima poštena kocka
[ Urkelele @ 03.08.2015. 09:58 ] @
Ja nisam bas strucan u oblasti ekonomije, ali mi nikako nije jasan metod privatizacije od 49%. Sta oni 'oce, da budu vlasnici 51% da mogu da upravljaju i imaju pravo glasa a onaj drugi sa 49% da daje pare?

Nego, ja sam u stvari dos'o da pitam jel vid'o neko voditeljku? Gde je ona sad?
[ gilopile @ 03.08.2015. 10:06 ] @
Citat:
Nego, ja sam u stvari dos'o da pitam jel vid'o neko voditeljku? Gde je ona sad?

Pa kuci je, gde bi inace bila...U pritvoru mozda, dok traje proces? LOL