|
[ markora1 @ 01.08.2015. 19:34 ] @
| Kako se borite protiv nesanice i koliko dobro spavate?
Pre sam spavao 8 sati u kontinuitetu bez problema i budio se/ustajao obicno jednom da odem u WC. Medjutim, zadnjih mozda dva meseca, primetio sam da spavam dosta losije, a da ne mogu da pronadjem razlog zasto. Budim se na svakih 2-3 sata, a spavam ukupno mozda 6-7. Probao sam 3 jastuka (dormeo, heljdine ljuspice i na kraju se vratio na svoj stari punjen sundjerom) i promenio 2 kreveta, ali kvalitet sna je i dalje dosta losiji nego pre. Pivo pomaze, ali mi se nesto ne pije alkohol svako vece, a i moram da ustajem u WC od njega. Lorazepam takodje pomaze, ali to tek ne planiram da pijem dugotrajno. |
[ sjaker @ 01.08.2015. 20:29 ] @
zavisi u kojoj si zivotnoj dobi :) moj cale 49' spava preko dana u dve ture a nocu baulja po kuci :) A i ove vrucine otezavaju spavanje... Mozda ti treba psihoterapija tipa, da se nekom ispovedis, da okajes grehe.
[ Count Zero @ 01.08.2015. 20:33 ] @
Ne kljukaj se raznim sran*jima tek tako.
Vrlo moguće da je nešto u podsvesti. Neki problem, nešto čega nisi svestan na prvu, ali postoji kao barijera.
Odnos sa porodicom, prijateljima, neko nezadovoljstvo, osećaj krivice... ali ne onako vidljiv na prvu loptu, nego prikriven, izjeda i ne da ti da zaspiš.
A možda je i nešto fiziološki: pritisak ili nešto
[ dusanboss @ 01.08.2015. 20:38 ] @
Ja sam imao dosta problema sa nesanicom sad sam da kazim ok. Jel si fizički aktivan ? Lorazepam ti je malo jak da kreneš sa njim ako nisi pio sedative. Meni je bromazepm pomagao , od bensedina sam se budio ošamućen,rivotril nije loš . Ako imaš baš problema onda ide flormidal naravno uz konsultaciju sa doktorom i recept.
Ako si pio pivo redovno ili koristio nešto psiho aktivno to može imati uticaja .Bez obzira što nisi u problemu sa tim.
Mada ne mora da ima veze ništa jednostavno se desi period ne možeš normalno i to je. Dosta ljudi ima taj problem.
Možda ti vrućine smetaju .
[ markora1 @ 01.08.2015. 21:25 ] @
Citat: sjaker: zavisi u kojoj si zivotnoj dobi :) moj cale 49' spava preko dana u dve ture a nocu baulja po kuci :) A i ove vrucine otezavaju spavanje... Mozda ti treba psihoterapija tipa, da se nekom ispovedis, da okajes grehe.
Druga polovina dvadesetih, tako da sam daleko od tog doba. Moguce, mada iskreno nemam nekih preteranih grehova koji bi me mucili toliko da ne mogu da spavam.
Citat: Count Zero: Ne kljukaj se raznim sran*jima tek tako.
Vrlo moguće da je nešto u podsvesti. Neki problem, nešto čega nisi svestan na prvu, ali postoji kao barijera.
Odnos sa porodicom, prijateljima, neko nezadovoljstvo, osećaj krivice... ali ne onako vidljiv na prvu loptu, nego prikriven, izjeda i ne da ti da zaspiš.
A možda je i nešto fiziološki: pritisak ili nešto
Nisam se ni kljukao. Probao sam par noci i to je to. Znam i sam da mi ne trebaju ti lekovi i da stvaraju zavisnost, tako da nisam ni hteo da ih pijem dalje. Moguce da je nesto u podsvesti, mada odnos sa porodicom, prijateljima i devojkom je super.
Citat: dusanboss: Ja sam imao dosta problema sa nesanicom sad sam da kazim ok. Jel si fizički aktivan ? Lorazepam ti je malo jak da kreneš sa njim ako nisi pio sedative. Meni je bromazepm pomagao , od bensedina sam se budio ošamućen,rivotril nije loš . Ako imaš baš problema onda ide flormidal naravno uz konsultaciju sa doktorom i recept.
Ako si pio pivo redovno ili koristio nešto psiho aktivno to može imati uticaja .Bez obzira što nisi u problemu sa tim.
Mada ne mora da ima veze ništa jednostavno se desi period ne možeš normalno i to je. Dosta ljudi ima taj problem.
Možda ti vrućine smetaju .
Da, ne sad preterano aktivan u smislu da vozim bajs po 10-20km, ali trenutno sam na selu i dosta pomazem familiji ovde, a ima poprilicno da se radi. Nisam nikada pre pio bilo kakve sedative. Doktor mi je prepisao bio Sanval, nakon sto biljni preparat persen forte nije pomogao. Medjutim Sanval nije pomogao takodje. Zato sam i probao Lorazepam 2 veceri i spavao odlicno.
Inace ne, alkohol ne pijem, osim eto par puta godisnje za slavu. Psihoaktivne supstance nisam nikada probao. I ja sam mislio da su vrucine u pitanju, ali sam se posle setio da je to pocelo da se desava krajem maja, a tada i nisu bile neke vrucine.
[ Braksi @ 01.08.2015. 22:11 ] @
probaj caj ili tablete od valerijane to jako pomaze.
[ markora1 @ 01.08.2015. 22:39 ] @
@Braksi Probao sam i kapi valerijane i persen forte koji je na bazi valerijane, ali nijedno nije pomoglo. Kapi su pune alkohola i imaju specificno neprijatan miris.
[ pajapop @ 01.08.2015. 23:51 ] @
Tu se pre svega treba pozabaviti osnovnim stvarima koje dovode do opsteg dobrog osecanja organizma: a to su dva hormona - serotonin i melatonin. Pre svega, treba prvo obratiti paznju na ishranu: http://www.newsmart.me/serotoninska-hrana.html, http://www.doktor.rs/tag/serotonin, http://www.novosti.rs/vesti/zi...nin---hormon-koji-radi-u-mraku.
[ Braksi @ 02.08.2015. 00:00 ] @
ja sam pio tablete valerijana kad sam jedan jedini put imao problem sa nesanicom i bilo je OK.
takodje proveri da li imas problem jer ne mozes da zaspis ili pak imas lak san ?
ono sto mi zovemo nesanica ima nekoliko varijanti....
[ dusanboss @ 02.08.2015. 00:50 ] @
Iz ličmog iskustva mislim da billjni preparati za bolji san (barem ovi što su u prodaji) nemaju maltene nikakvo dejstvo sem plasiba. Nećeš da se navučeš na sedative, ne ide to baš tako. Nije da te preporučujem ali ako 2 meseca imaš problem to je već za neku slabu terapiju. Ne znam dali ti je doktor prepiso lorozpam pošto on obično nije prvi sedativ koji se daje. Ako ti pomaže ,terapija od nekih mesec neće imati nakakvog negativnog uticaja. Samo nemoj da povećavaš prepisanu dozu. Predpostavljam da piješ 1 mg. Kažem ti dešava se to verovatno će proći vremonom a malo sedativa neće da naškodi sigurno.
Inače to je natčan mit u našem narodu da možeš da se navučeš na sedative tek tako. Za zavistnost od sedativa je potrebno mnogo vremena i nenormalne doze. Inače ne poznajem nikog ko je fizički zavistan (a ni psihički) od toga. To što se ljudi naviknu na njih pa ih piju ko pez to je sasvim druga stvar.
Jasam u više navrata pio po mesec i više dana različite sedative i nikad nisam imao problema da prestanem.
[ DusanSukovic @ 02.08.2015. 01:33 ] @
Probaj da brojis jagnjad kako preskacu ogradu na jako zelenom brdascu, ja nikad ne uspem da predjem 7-8, zvuci sasavo ali kod mene radi..
[ Bata @ 02.08.2015. 07:24 ] @
Ono što ljude najčešće drži budnima je to što kad legneš i sve pogasiš i smiriš se, misli počnu da se ređaju,
misliš na obaveze, na prethodni dan, na nešto što te muči, na ružne uspomene, na videoigru i taktiku koju ćeš da primeniš ... šta god.
Mozak u mraku i tišini počne da fercera i tu se ne može ništa,
osim:
Isprazni glavu od misli !
Kako ?!
Evo kako ja to radim:
-gledam neke opuštajuće emisije što sam downloadovao, uglavnom neki talkshow,
ili neku čistoteoretsku naučnu o svemiru ili nečem drugom.
-stavim laptop pored kreveta na stolicu, ili na krevet, smanjim osvetljenost monitora, utišam zvuk, i pustim snimak.
-tako ležeći više žmurim nego što gledam
-bitno je da dok gledaš to što odabereš, ako imaš običaj da gledaš sa titlom, isključi titl da ti čitanje ne drži mozak aktivnim.
-prateći radnju/priču emisije ispraznio sam glavu od misli koje bi mi se veoma namnožile i držale me budnim da sam
samo isključio svetlo i legao
-kompjuter/tv može i da se natempira da se isključi posle nekog vremena, mada meni je ok i da ga rukom isključim
u nekom trenutku tokom noći kada primetim da sam zaspao.
Još nešto veoma bitno:
Nauči se da ne jedeš ništa bar dva sata pre vremena kada ležeš da spavaš, a idealno bi bilo tri sata.
Ako si kao adolescent usvojio (što je u stvari prirodna pojava) bioritam po kojem si do kasno noću/ujutro budan,
do sada u kasnim dvadesetim si već trebao da se spontano vratiš na "uobičajeni" bioritam "pristojnog sveta" ,
to jest da legneš na spavanje pre 23h (i to je sasvim prirodna pojava, a ne "blam" i "penzionerski").
[ gigamg1 @ 02.08.2015. 07:43 ] @
Imaš li u predstojećem periodu neki događaj za koji misliš da će doneti promenu stanja?
[ kaćunčica @ 02.08.2015. 07:53 ] @
Vrlo retko imam problem sa spavanjem, ali ono što kod mene definitivno radi je da pokušam da čitam. To stvarno ne može da škodi - ili ćeš nešto pametno pričitati, ili, što je cilj, zaspati posle dve-tri strane.
A u žutoj štampi kažu ovo: "Zbog oksitocina i vazopresina koji se luče tokom orgazma, seks vam može pomoći da brže zaspite. Ove hemikalije povezuju se sa lučenjem melatonina koji reguliše san."
p.s. Šest-sedam sati nije malo, samo treba kvalitet i kontinuitet.
[ markora1 @ 02.08.2015. 09:08 ] @
Razmisljao sam da uzmem melatonin tablete, ali nisam uspeo da ih nadjem kod nas. Probacu sa ishranom. Hvala.
Citat: Braksi: ja sam pio tablete valerijana kad sam jedan jedini put imao problem sa nesanicom i bilo je OK.
takodje proveri da li imas problem jer ne mozes da zaspis ili pak imas lak san ?
ono sto mi zovemo nesanica ima nekoliko varijanti....
Pre sam imao problem gde nisam mogao da zaspim, ali sada to nije slucaj. Zaspim bez problema. Takodje, san mi i nije toliko lak. Dakle ne budim se na zvuke sa strane, vec se jednostavno sam probudim nakon 2-3 sata sna, bez ikakvog razloga.
Citat: dusanboss: Iz ličmog iskustva mislim da billjni preparati za bolji san (barem ovi što su u prodaji) nemaju maltene nikakvo dejstvo sem plasiba. Nećeš da se navučeš na sedative, ne ide to baš tako. Nije da te preporučujem ali ako 2 meseca imaš problem to je već za neku slabu terapiju. Ne znam dali ti je doktor prepiso lorozpam pošto on obično nije prvi sedativ koji se daje. Ako ti pomaže ,terapija od nekih mesec neće imati nakakvog negativnog uticaja. Samo nemoj da povećavaš prepisanu dozu. Predpostavljam da piješ 1 mg. Kažem ti dešava se to verovatno će proći vremonom a malo sedativa neće da naškodi sigurno.
Inače to je natčan mit u našem narodu da možeš da se navučeš na sedative tek tako. Za zavistnost od sedativa je potrebno mnogo vremena i nenormalne doze. Inače ne poznajem nikog ko je fizički zavistan (a ni psihički) od toga. To što se ljudi naviknu na njih pa ih piju ko pez to je sasvim druga stvar.
Jasam u više navrata pio po mesec i više dana različite sedative i nikad nisam imao problema da prestanem.
Mozda se nisam lepo izrazio. Sto se zavisnosti tice, mislio sam da ne zelim da naviknem na tablete, pa da ne mogu da zaspim dok ih ne popijem. Mogao bih ja prestati da ih pijem bez problema, ali ne bih da legnem uvece i da ne zaspim dok ih ne popijem. Inace lorazepam mi nije doktor prepisao, vec sam otisao u apoteku, jer nakon nedelju dana sanvala, imao sam podocnjake do nosa, tako da je zena u apoteci bila voljna da ga prepise jednom bez recepta. Mada sam ga kao sto rekoh, pio samo 2 noci da probam.
Citat: DusanSukovic: Probaj da brojis jagnjad kako preskacu ogradu na jako zelenom brdascu, ja nikad ne uspem da predjem 7-8, zvuci sasavo ali kod mene radi..
Probao sam to i jos par tehnika koje su mi savetovali. Da brojim unazad, da se fokusiram na "boje" na unutrasnjoj strani kapaka itd. ali nazalost nista nije pomoglo.
Citat: Bata: Ono što ljude najčešće drži budnima je to što kad legneš i sve pogasiš i smiriš se, misli počnu da se ređaju,
misliš na obaveze, na prethodni dan, na nešto što te muči, na ružne uspomene, na videoigru i taktiku koju ćeš da primeniš ... šta god.
Mozak u mraku i tišini počne da fercera i tu se ne može ništa,
osim:
Isprazni glavu od misli !
Kako ?!
Evo kako ja to radim:
-gledam neke opuštajuće emisije što sam downloadovao, uglavnom neki talkshow,
ili neku čistoteoretsku naučnu o svemiru ili nečem drugom.
-stavim laptop pored kreveta na stolicu, ili na krevet, smanjim osvetljenost monitora, utišam zvuk, i pustim snimak.
-tako ležeći više žmurim nego što gledam
-bitno je da dok gledaš to što odabereš, ako imaš običaj da gledaš sa titlom, isključi titl da ti čitanje ne drži mozak aktivnim.
-prateći radnju/priču emisije ispraznio sam glavu od misli koje bi mi se veoma namnožile i držale me budnim da sam
samo isključio svetlo i legao
-kompjuter/tv može i da se natempira da se isključi posle nekog vremena, mada meni je ok i da ga rukom isključim
u nekom trenutku tokom noći kada primetim da sam zaspao.
Još nešto veoma bitno:
Nauči se da ne jedeš ništa bar dva sata pre vremena kada ležeš da spavaš, a idealno bi bilo tri sata.
Ako si kao adolescent usvojio (što je u stvari prirodna pojava) bioritam po kojem si do kasno noću/ujutro budan,
do sada u kasnim dvadesetim si već trebao da se spontano vratiš na "uobičajeni" bioritam "pristojnog sveta" ,
to jest da legneš na spavanje pre 23h (i to je sasvim prirodna pojava, a ne "blam" i "penzionerski").
Da, to je tacno za razmisljanje o narednom danu itd. Zato sam poceo da ih zapisujem, nakon cega ne razmisljam o njima.
Probacu to da gledam neku naucnu emisiju pred spavanje. Hvala.
U sustini cak i kad sam bio tinejdzer sam isao na spavanje ranije. Sad idem oko 23h ili 12h maksimalno.
Citat: gigamg1: Imaš li u predstojećem periodu neki događaj za koji misliš da će doneti promenu stanja?
Ne, u narednih nekoliko meseci, nista se bitno ne menja, tako da nisam zabrinut oko toga.
Citat: kaćunčica: Vrlo retko imam problem sa spavanjem, ali ono što kod mene definitivno radi je da pokušam da čitam. To stvarno ne može da škodi - ili ćeš nešto pametno pričitati, ili, što je cilj, zaspati posle dve-tri strane.
A u žutoj štampi kažu ovo: "Zbog oksitocina i vazopresina koji se luče tokom orgazma, seks vam može pomoći da brže zaspite. Ove hemikalije povezuju se sa lučenjem melatonina koji reguliše san." :)
p.s. Šest-sedam sati nije malo, samo treba kvalitet i kontinuitet.
Probao sam sa citanjem, ali obicno kad pocnem, zainteresujem se sta ce se dalje desavati i onda ne mogu da prestanem. To u zutoj stampi ili lazu ili bas i nema preteran uticaj na mene. :)
[ Braksi @ 02.08.2015. 09:37 ] @
mozda se probudis jer hrces, a mozda i zato sto prestanes da dises.
niko se ne trza iz sna bez razloga.
[ bachi @ 02.08.2015. 17:14 ] @
Rešenje je jednostavno... Pustiš neki mega dosadni film, neka ljubavna komedija ili neka ultra dosadna drama, staviš sleep da se isključi tv/komp za 1 - 2h, gledaš u to i garantovano ćeš zaspati ko mala beba.
Dakle, ne dozvoliti da ostaneš "sam sa svojim mislima" u mraku.
[ gilopile @ 02.08.2015. 21:33 ] @
Slazem se sa @Bata i @bachi, i ja tako vec godinama. Nesto mora da mi trucka na kompu da bih zaspao. Ne secam se kada sam, ono, klasicno, navukao pidzamu, ugasio komp, svetlo i bacio se u krevet. Nema sanse, navika je cudo.
Zadnjih godinu dana pstim neki lagani film koji sam gledao 100x i znam ga napamet, ugasim monitor, stavim auto shutdown kad se setim i legnem i uzivim se u film, a ne mora da su mi oci otvorene, niti da imam sliku pred sobom kad sam ga gledao 100x i nema da omane, 20. minut i ja vec uspavan.
Neretko odem i na YT i pustim jedan od ASMR klipova. Odlican je kanal od RelaxingASMR. Nemoj da zaboravis da ugasis `Autoplay`na YT, jer ce sledeci klip da bude neki horror 100% i ispametice te.
Stvarno, ni ja ne volim da ostanem sam sa svojim mislima. Shebana psiha valjda, sta da se radi. Da mogu da se resetujem na fabricko nekako, ne bih ni minutu oklevao. :D
[ Braksi @ 02.08.2015. 21:42 ] @
bachi i gilopile lece po receptu deda Miloja i baba Stanije.
a mozda ga je uhvatila i promaja malko ba zato ne moz da zaspe. ddd
[ Flo33 @ 02.08.2015. 21:43 ] @
Možda predugo spavaš? Probaj da skratiš spavanje na 4-5 sati, pa vidi kako ide. Lično, ako spavam više od 5 sati sam više umoran, i lošije spavam generalno.
Iako mi je radni dan prilično aktivan i stresan.
Takođe, ako mi je lepša polovina pored, zakucam jako brzo. Ako nije, drndam komp, ili pustim neko smaranje na zvučnik pored glave, namestim da se ugasi za 10-20 minuta.
[ markora1 @ 02.08.2015. 22:14 ] @
Citat: Braksi: mozda se probudis jer hrces, a mozda i zato sto prestanes da dises.
niko se ne trza iz sna bez razloga.
Ne hrcem, snimao sam par noci uzastopno i nema hrkanja. Inace ne trzam se iz sna, nego se jednostavno probudim, kao kada se budim normalno ujutru.
Citat: bachi: Rešenje je jednostavno... Pustiš neki mega dosadni film, neka ljubavna komedija ili neka ultra dosadna drama, staviš sleep da se isključi tv/komp za 1 - 2h, gledaš u to i garantovano ćeš zaspati ko mala beba.
Dakle, ne dozvoliti da ostaneš "sam sa svojim mislima" u mraku.
Haha, probacu to. Tvoja avatar slika pokazuje da znas sta radis.
@gilopile
ASMR sam dosta gledao pre, sad nesto i ne utice na mene.
Citat: Braksi: bachi i gilopile lece po receptu deda Miloja i baba Stanije.
a mozda ga je uhvatila i promaja malko ba zato ne moz da zaspe. ddd
Kao sto rekoh, nije problem da zaspim, vec to sto se budim bez razloga. A i ne bi me bas promaja drzala 2 meseca.
Citat: Flo33: Možda predugo spavaš? Probaj da skratiš spavanje na 4-5 sati, pa vidi kako ide. Lično, ako spavam više od 5 sati sam više umoran, i lošije spavam generalno.
Iako mi je radni dan prilično aktivan i stresan.
Takođe, ako mi je lepša polovina pored, zakucam jako brzo. Ako nije, drndam komp, ili pustim neko smaranje na zvučnik pored glave, namestim da se ugasi za 10-20 minuta.
Celog zivota sam spavao 8 sati i primetio sam da mi to odgovara. Ako spavam 7 ili 9, kad ustanem sam pospan i ne bas odmoran kao sa 8 sati sna, tako da mislim da je to idealno.
[ dusanboss @ 03.08.2015. 01:12 ] @
Ne kapirate ljudi kako je to kad imate stvarni problem sa nesanicom. Kakvo crno brojanje ovci ili gledanje dosadnih filmova. Ne pomaže ništa sem hemije.
Za prijatelja je najbolji savet da ode kod npsihijatra ,iznese problem i dobije najverovatnije bromazpam od 3 (od 1,5 će ti biti malo ako si neke prosečne gradje).
Inače opet ti ponavljam lorozpam je prejak da bi krenuo sa njim ,zato sam i provalio da ti ga nije toktor dao. Probaj sa bromo,ako ti pomaže pi neko vreme nećeš se navići ne brini za to.
[ jovajovic100 @ 03.08.2015. 08:07 ] @
Najbolje je piti čaj od čaura od maka
[ Black_eyed @ 03.08.2015. 11:58 ] @
Tablete melatonina imaš npr. u DM radnjama, imaš i po apotekama, nije baš nešto što se teško nalazi.
[ dusanboss @ 03.08.2015. 13:35 ] @
Citat: jovajovic100:
Najbolje je piti čaj od čaura od maka
da spavaš ko beba. A posle kriza gora od heroinske. Čuo sam da su ranije na selu žene deci davale to kad neće da spavju.
Definitivno ne preporučujem.
[ gilopile @ 03.08.2015. 13:48 ] @
Hehehe, bolje mu je onda da udise malo lepka pre spavanja. Ne mislim da se naduva ko sivonja, vec samo par dubbokih udaha :D
[ DusanSukovic @ 03.08.2015. 16:38 ] @
Citat: dusanboss:
Ne kapirate ljudi kako je to kad imate stvarni problem sa nesanicom. Kakvo crno brojanje ovci ili gledanje dosadnih filmova. Ne pomaže ništa sem hemije.
Za prijatelja je najbolji savet da ode kod npsihijatra ,iznese problem i dobije najverovatnije bromazpam od 3 (od 1,5 će ti biti malo ako si neke prosečne gradje).
Inače opet ti ponavljam lorozpam je prejak da bi krenuo sa njim ,zato sam i provalio da ti ga nije toktor dao. Probaj sa bromo,ako ti pomaže pi neko vreme nećeš se navići ne brini za to.
Ma da, pa da ima posle problem zato sto se navukao na tablete. To vuce sa sobom citav set problema. Mozda je najbolje da ode na kompletan lekarski pregled, i vidi da mu nesto nije ne daj boze..
[ dusanboss @ 03.08.2015. 19:21 ] @
Dusane ne znam da li si obratio pažnju na celu temu. Ne savetujem ja nikog da posegne za tabletama čim ima malo problema sa snom. Čovek ovde kaže da ima problem već dva meseca i da je bio kod doktora i proba sa tabletama na bazi bilja ,sledeće što bi mu doktor dao je neki blaži sadativ tipa bromazpam. Ne postoji opasnost da se na to neko navuče sa prepisanim dozama. Druga je stvar kad neko sebe ubedi da ne može bez sedativa. To neznači da je zavistan .
Inače moguće je postati zavistan od benzodiazepina ali je za do potrebno jako dog vremenski period, tipa preko godinu dana korišćenja i to doza koju doktori inače nikad ne bi ni prepisali. 3 mg bromazpama pred spavanje je potpuno bezopasano na to neće niko da se navuče sigurno.
[ Bik Koji Sedi @ 03.08.2015. 22:27 ] @
Pričaš gluposti. Bromazepan ne treba piti duže od nekoliko nedelja bez preke potrebe, a to svakako nije nesanica.
[ dusanboss @ 04.08.2015. 02:09 ] @
Kako god. Barem pročitajte šta pišem pre nego što se protivite.
[ gilopile @ 07.08.2015. 03:04 ] @
Dusko je u pravu, nema bez hemije...Ovih dana se borim sa nesanicom...Sada nadjoh stek :D Bensedin od 10mg - odlomio trecinu i caos. Taman do podne da lalam :D
EdiT. Ups, mislio sam da je subata jutro :( Valjda cu da se probudim do 9h?
Pozz!
[ dusanboss @ 07.08.2015. 03:56 ] @
Ma može bez hemije ali, ne za svakoga . Neko ko nije dva meseca spavao sigurno neće zaspati od čaja od nane. Evo i ja sad nespavam 5 sati je ali nemam problema sa nesanicom već sa poremećenim bioritmom. Nemam obaveza ovih dana pa spavam do 1-2 . Svako jutro sve kasnije i kasnije zaspim. Dok ne izpizdim pa izkuliram da ne spavam taj dan mada nije ni to lako. Ceo dan mi se spava, jedva se suzdržavam da ne zaspim i kad dodjie 12-1 ja opet nemogu da spavam.
[ 2012 @ 07.08.2015. 05:01 ] @
Citat: dusanboss:Neko ko nije dva meseca spavao sigurno neće zaspati od čaja od nane.
Neko ko nije spavao dva meseca sigurno je vec mrtav. Ne moze covek da izdri dva meseca bez spavanja, u principu najkrace se moze izdrzati bez sna. Najvaznija stvar je san, zatim voda, a tek posle dolazi hrana.
Ja nemam problema sa nesanicom, tako da nisam dobar sagovornik, ali imam nekog iskustva sa problemom spavanja/nespavanja. Pre nekoliko godina prirodom posla kojim se bavim morao sam da razvijem sistem kako da podmirim svoju potrebu za snom (dnevnu potrebu od 8-10 sati, toliko meni treba) a da opet mogu raditi svoj posao i tako sam poceo jedan trening koji je za cilj imao da vreme spavanja "razdelim" u nekoliko ponavljanja u toku dana. Tako sada spavam nekoliko puta u toku dna po nekoliko sata, recimo 2-3 puta po 2-3 sata ili barem 2 puta po 3-4 sata. Meni savrseno prija i uvek se osecam sveze i odmorno, tako da bih preporucio i osobama koje imaju poblema sa nesanicom da pokusaju da spavaju vise puta u toku dana po nekoliko sati.
[ dusanboss @ 07.08.2015. 12:36 ] @
Gospodine 2012 drago mi je da ste opet sa nama.
Progudao sam reč . Hteo sam napišem "Neko ko nije dva meseca normalno spavao ." Ne morate sve bukvalno da shvatate
Dobra je ta strategija oko kratkog sna. Nekad je dovoljno 2 sata spavanja da se organizam skoro u potpunosti odmori i da se čovek oseti mnogo bolje.
[ 2012 @ 08.08.2015. 15:29 ] @
Citat: dusanboss:
Dobra je ta strategija oko kratkog sna. Nekad je dovoljno 2 sata spavanja da se organizam skoro u potpunosti odmori i da se čovek oseti mnogo bolje.
Dobra nego sta, a zamisli kako je kad nekoliko puta u toku dana odspavas po nekoliko sati, milina. Uvek svez i odmoran. Mada ima ti jedan veliki problem, takav nacin nije dostupan svakome. Ako neko ima regularno radno vreme, onda sebi ne moze dozvoliti takav komoditet da spava kad mu je volja.
[ izida @ 09.08.2015. 11:41 ] @
Ako imas problem sa nesanicom probaj nesto od ovih preparata http://www.ogistra-nutrition-s...ories.view&category_id=175 verujem da ce ti ovo pomoci!
[ dusanboss @ 09.08.2015. 21:44 ] @
Hahah izida. U pravu si hoće. Sećam se kada sam pio kreatin i išao u teretanu nikad bolji san nisam imao.
[ biciklista @ 10.08.2015. 01:46 ] @
Zašto se boriti protiv nesanice, to je besmisleno, predaj joj se i dobićeš nešto zauzvrat. U tri ujutru možeš da se javljaš na ES, slušaš omiljenu muziku, čitaš Seneku,... Kada ti se posle nekog vremena poremeti ritam, ići ćeš na spavanje u pet, a buditi se u sedam, loodilo.
[ biciklista @ 10.08.2015. 02:41 ] @
Svi spavaju, bzvz.
[ sjaker @ 10.08.2015. 03:00 ] @
Ma kakvo spavanje :) to je za decu..
[ gilopile @ 10.08.2015. 03:40 ] @
Za decu i mlakonje...
[ sjaker @ 10.08.2015. 05:40 ] @
evo jutros se probudih uz es, bez tevea bez vesti bez price...samo muzika i es... sad mi zao sto sam i spavao
[ Darko Nedeljković @ 10.08.2015. 10:29 ] @
Nocas dok nisam mogao da spavam sam razmisljao o uzrocima nesanice i mislim da sam nasao resenje - problem je u tome sto je covek evolucijski neprilagodjen tehnoloskim promenama. Konkretno, u proslosti covek pojede svoju veceru u 19h i u 20 h vec hrce u krevetu. Danas, prosecan covek takodje nastoji da vecera u 19h, ali da u krevet ide posle ponoci, sto nece da moze - stomak salje poruku mozgu da je prazan, sto znaci da treba da se probudi i ode da ulovi nesto za jelo. I tako ja odem do frizidera, pojedem sve sto tamo nadjem, vratim se u krevet, momentalno zaspim i tako eksperimentalno potvrdim svoju teoriju. Tako vecera mora da bude ne vise od sat vremena pre spavanja, pa ako spavanje pocinje u 2 sata, vecera mora biti postavljena u 1h.
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|