[ Braksi @ 01.08.2015. 21:17 ] @
nedavno sam procitao da je Gertu Wildersu desnicaru iz Nizozemske bio zabranjen ulazak u UK zbog ekstremistickih stavova.

Medjutim nije mi jasno kako drzavljanu jedne clanice EU moze biti zabranjen ulazak u drugu kad su oni svi zapravo drzavljani EU ? To mu dadje kao kad bi Nemcu bilo zabranjeno da otputuje iz Berlina u Frankfurt.
[ cika dacha @ 01.08.2015. 21:20 ] @
Ni nama nije jasno zasto trolujes i trujes ovaj forum... Iz tebe stalno neka negativnost izbija...
[ Braksi @ 01.08.2015. 21:35 ] @
ooo dacho, dacho. Pa jer smo se dogovorili da se ne mesas u visoku politiku to je za tebe visa matematika. Ti kad govoris o poljoprivredi ja uzivam sa citanjem.
[ Lacika.1991 @ 01.08.2015. 21:56 ] @
Zato što mu se sudilo za širenje mržnje..znaš i sam zašta se on zalaže :D a to se gospodi evropljanima nije svidelo..prilično je on simpatična faca sa veoma striktnim stavovima..verovatno su ga zato otpalili :D on nije kao običan gradjanin..možeš pročitati dosta o njemu i shvatićeš zašto mu je zabranjeno :D
[ Braksi @ 01.08.2015. 22:07 ] @
razumem ja da se Englezima ne dopadaju njegovi stavovi i da je jedan takav antiislamista poslednje sto treba Englezima u londonu punom muslimana, ali pitam kako se moze gradjaninu Eu zabraniti kretanje po EU ?

[ Lacika.1991 @ 01.08.2015. 22:16 ] @
ej..može ti se zabraniti ulazak u neke od Eu zemalja ukoliko se protiv tebe vode sudski sporovi i šta ja znam šta..to je oduvek i moglo :D a pogotovo nekom grlatom kao što je on..neće nama boraniji ništa braniti...ali on ima malo više pratilaca od koje kakvih bezbedonosnih agencija do ko zna čega sve :D

u fazonu ovoga..ja i ti smo komšije..ali ja svima govorim na glas da ću ja u tvom dvorištu da poubijam sve tvoje životinje na primer...da li bi me pustio u svoje dvorište? :D
[ Braksi @ 01.08.2015. 22:35 ] @
mislim da se to kosi sa temeljima EU o slobodi kretanja.

A ako imaju nesto protiv njega uvek ga mogu uhapsiti.
[ Lacika.1991 @ 01.08.2015. 22:49 ] @
A jesi negde našao razlog zašto ga nisu pustili? ovo je samo moja pretpostavka koju znaš i sam..u vezi njegovih ubedjenja :D
jer uvek se može nešto slagati da mu se zabrani ulaz :D
[ pajapop @ 01.08.2015. 22:57 ] @
Citat:
Braksi:
...mislim da se to kosi sa temeljima EU o slobodi kretanja.

Stici ce taj vec u Vojvodinu...polako...
[ Vole Domu @ 02.08.2015. 00:12 ] @
pa Britanija jeste u EU, ali nije u Šengen-zoni, tako da ima pasošku kontrolu, upravo zbog ovakvih i sličnih slučajeva.
EU je UNIJA, ali nije jedna država. Šengen zona samo otežava hvatanje ljudi koji prekrše određene zabrane. Recimo Hrvati su ušli u EU, ali su neke države rešile pojedinačno da im udare i dalje zabranu na rad u samo tim državama itd...
[ Ivan Dimkovic @ 02.08.2015. 14:24 ] @
@Braksi,

Sloboda kretanja EU gradjana po EU je ogranicena ukoliko je osoba pretnja za javnu bezbednost, zdravlje i sl.

http://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=457

Citat:

There are limitations based on considerations of public security, public policy, public health grounds and employment in the public sector.

Naravno, ti kao gradjanin EU imas pravo da se zalis - sto je Wilders i uradio. Njemu je ulaz u UK zabranila njihova ministarka unutrasnjih poslova (tj. Home Secretary) a zalbu je uvazio tribunal za azil i imigraciju.

@Vole Domu,

Bivanje u ili ne u Sengen zoni nema veze sa Wildersovim slucajem.

UK je iskoristila EU regulaciju 19 iz 2006 o imigraciji gde postoji mogucnost zabrane ulaska osobama koje se smatraju pretnjom po javni red i mir, zdravlje, pravni poredak itd.

To moze da uradi bilo koja EU zemlja, bila ona u "Sengenu" ili ne. Bivanje u "Sengenu" samo otezava detekciju takvih osoba.

Citat:

Recimo Hrvati su ušli u EU, ali su neke države rešile pojedinačno da im udare i dalje zabranu na rad u samo tim državama itd...

To je, takodje, sasvim druga stvar u odnosu na ovaj slucaj. EU drzave imaju pravo da privremeno ogranice pravo na rad novim EU clanicama, ali to pravo je sasvim razlicito od prava na zabranu ulaza pojedinacnim osobama.
[ Braksi @ 02.08.2015. 14:27 ] @
vidi, vidi...
[ Lacika.1991 @ 02.08.2015. 18:29 ] @
eto sad znaš :D to što si državljanin neke od članica EU ti ne daje za pravo da ti kao potencijalna opasnost za bezbednost gradjana bla bla bla..radiš šta hoćeš :D
[ jovajovic100 @ 03.08.2015. 08:12 ] @
Citat:
Braksi:
nedavno sam procitao da je Gertu Wildersu desnicaru iz Nizozemske bio zabranjen ulazak u UK zbog ekstremistickih stavova.

Italogovanac troluje li troluje