[ branko tod @ 04.08.2015. 08:18 ] @

Operacija "Oluja", koju je sprovela vojska Republike Hrvatske počela je u zoru, oko pet časova ujutru, a naredni dani doneli su mnogo stradanja, patnje i jezivih prizora. Oko 180.000 Krajiških Srba nastanilo se u Srbiji. Mnogima do danas, 20 godina posle strašnog događaja koji je obeležio njihove živote, nije rešeno stambeno pitanje niti im je vraćena imovina koja im je oduzeta na teritoriji današnje Hrvatske. Neki i dalje žive u prihvatnim centrima.

Petog Avgusta svi će u 12 sati, uz zvuke sirena i crkvenih zvona, gde god postoje Srbi i gde god je srpska država, stati jedan minut misleći na
one koji nisu sa nama i koji su proterani sa svojih vekovnih ognjišta i oduzeto pravo na život.

obeležite i vi ovaj tužni dan
[ Lavlja_Jazbina @ 04.08.2015. 08:27 ] @
Citat:
Povodom dvadesete godišnjice vojne operacije „Oluja“, juče je mala grupa od oko 15 ljudi na Trgu bana Jelačića u Zagrebu organizovala akciju odavanja počasti žrtvama tog događaja.

http://www.kurir.rs/planeta/mi...t-zrtvama-oluje-clanak-1882437

[ bachi @ 04.08.2015. 08:50 ] @
Zato ajmo sad svi u Ideu i Rodu da pazarimo.
[ Braksi @ 04.08.2015. 08:51 ] @
secam se tih dana kao da je juce bilo.

Oluja je pocela u Petak a vec sledece nedelje izbeglice su pocele da prisitizu u Novi Sad. Ja sam tada video dosta ljudi kod SPENSA. Neopisiv uzas toplo, sunce upeklo, a oni sede po betonu, pogledi prazni. Novosadjani su sponatno poceli da im donose pice, hranu, neke odevne predmete....

Ali nije proslo dugo vremena, a evo ti njih po preduzecima. Neki se zaposlili i na rukovodece polozaje. Sretnem posle godinu dana jednog Bojana, a on se vec zaposlio u Naftagasu, gleda me mrko, kao da sam ga ja proterao...

A oni koji se bas nisu uhlebili u roku hitno su uzeli hrvacke pasose sa sve sahovnicom...

e tako je bilo...
[ član @ 04.08.2015. 09:01 ] @
[ Vole Domu @ 04.08.2015. 09:40 ] @
sta si hteo ovim klipom da kazes?
[ član @ 04.08.2015. 09:54 ] @
da su ovi isti koji ce sada da zvone zvonima i sviraju sirenama ujedno i odgovorni za pad Krajine!
[ Braksi @ 04.08.2015. 09:59 ] @
Hrvati su imali plan da ociste Krajinu od Srba jos pre nego ti se deda rodio.
[ član @ 04.08.2015. 10:06 ] @
pa sto je nisu ocistili pre nego sto se povukla JNA?
[ Braksi @ 04.08.2015. 10:13 ] @
JNA Hrvatima nije bila velika smetnja. U pocetku da, ali su oni 4 godine temeljito razvijali svoju vojsku, a pomagao ih je ceo zapad dok smo mi guslali na pocetnim uspesima.

Beograd im je bio izboksovao Z4, ali su ga odbili. Bilo je ostalo jedino da posaljemo nasu decu da se bore tamo, a raspolozenje za tako nesto nije postojalo.
[ bachi @ 04.08.2015. 10:25 ] @
Em smo dobili po pi*ci od njih, em nam pokupovaše sve prehrambene firme. Osvojiše nas bez ispaljenog zrna.
[ član @ 04.08.2015. 11:24 ] @
Citat:
Braksi:Beograd im je bio izboksovao Z4, ali su ga odbili. Bilo je ostalo jedino da posaljemo nasu decu da se bore tamo, a raspolozenje za tako nesto nije postojalo.

ovo sto kazes je delimicno tacno... jesu krajiski Srbi tada odbili Z4, ali ga definifno nije Beograd izborio, naprotiv, Beograd (citaj Milosevic) ga je isto odbio. Z4 je svakako trebalo da bude prihvacen, da se to desilo verovatno da bi i dan danas bilo Srba na prostorima Krajine i to jos i EU pride! odbijanje Z4 (pored odbijanja Rambujea) je jedna od najkatastrofalnijih odluka u istoriji Srbije!
[ Miroslav Jeftić @ 04.08.2015. 11:37 ] @
Citat:
bachi:
Em smo dobili po pi*ci od njih, em nam pokupovaše sve prehrambene firme. Osvojiše nas bez ispaljenog zrna.

A da kupujemo u C-marketu i Maxi-ju onda ne bismo bili osvojeni?
[ gigamg1 @ 04.08.2015. 11:42 ] @
Dok mi preispitujemo istoriju, ostali narodi marljivo rade na širenju na nova tržišta i poboljšavanju svoje ekonomije.
[ Braksi @ 04.08.2015. 11:45 ] @
posle bitke svi su generali.

Citat:
A da kupujemo u C-marketu i Maxi-ju onda ne bismo bili osvojeni ?

eh.

Tvoji komentari u ekonomiji generalno su retko pametni.
[ bachi @ 04.08.2015. 11:58 ] @
Citat:
Miroslav Jeftić:A da kupujemo u C-marketu i Maxi-ju onda ne bismo bili osvojeni?

Ko priča o C-Marketu i Maxiju? Pričam o Štarku, Frikomu, Grand kafi, Dijamantu i drugo...
[ Braksi @ 04.08.2015. 12:01 ] @
otidji caskom pa ih isamaraj i sve ce biti OK.
[ bachi @ 04.08.2015. 12:13 ] @
Koga da šamaram?
[ Braksi @ 04.08.2015. 12:25 ] @
pa te, cija ti se politika ne svidja, stajaznam, vidim da se nesto vajkas...
[ bachi @ 04.08.2015. 12:30 ] @
Lupići im šamar na izborima, ali ću opet biti u manjini, jbg.
[ Braksi @ 04.08.2015. 12:33 ] @
glasas za Dveri ?
[ bachi @ 04.08.2015. 12:38 ] @
Jok, za Srbosjek.
[ Miroslav Jeftić @ 04.08.2015. 12:42 ] @
Citat:
Braksi:
posle bitke svi su generali.

Citat:
A da kupujemo u C-marketu i Maxi-ju onda ne bismo bili osvojeni ?

eh.

Tvoji komentari u ekonomiji generalno su retko pametni.

Lol, beži trolčino.
[ Braksi @ 04.08.2015. 13:10 ] @
^ to je vrhunac tvog intelektualnog dometa. I ovo je bio valda moderator ?! Posle se pitaju sto propada es---
[ Miroslav Jeftić @ 04.08.2015. 13:21 ] @
Citat:
Braksi: ^ to je vrhunac tvog intelektualnog dometa. I ovo je bio valda moderator ?! Posle se pitaju sto propada es---

Mani me tvog dometa, treba samo videti šta postuješ, da se čovek za glavu uhvati. A ES bi manje propadao da su takvi kao ti na vreme banovani, sad je već kasno.
[ Braksi @ 04.08.2015. 13:25 ] @
wow.

necu moci da spavam od grize savesti.
[ bachi @ 04.08.2015. 13:33 ] @
Citat:
Miroslav Jeftić:
Citat:
Braksi: ^ to je vrhunac tvog intelektualnog dometa. I ovo je bio valda moderator ?! Posle se pitaju sto propada es---

Mani me tvog dometa, treba samo videti šta postuješ, da se čovek za glavu uhvati. A ES bi manje propadao da su takvi kao ti na vreme banovani, sad je već kasno.

Nikad nije kasno...
[ branko tod @ 04.08.2015. 13:38 ] @
Zar ne možete da imate ni malo poštovanja za hiljade ubijenih i stotine hiljada prognanih.
Neverovatan je taj neljudski nivo, zbog toga ni nema griže savesti.
[ Braksi @ 04.08.2015. 13:41 ] @
bachi, vidis gluplji si nego sto sam mislio. Zar tebi nije jasno da je banovanje i unistilo ovaj forum ? (Osim ako cilj nije bio da ovaj forum postane uzak skup istomisljenika, ali onda ste manje vise uspeli).

Mislis neko ce ti sutra od klinaca doci da ti pise i daje savete za free, a ti da ga podhebavas kao moderator. Haha, probudi se umise...
[ vladd @ 04.08.2015. 13:42 ] @
Obracas se kao ljudima branko, spominjes savest i pijetet... a ovo su izgleda posledice ukidanja umz...veliki pritisak mora negde da se ispusti..
[ anon70939 @ 04.08.2015. 14:13 ] @
Citat:
Braksi:
Ali nije proslo dugo vremena, a evo ti njih po preduzecima. Neki se zaposlili i na rukovodece polozaje. Sretnem posle godinu dana jednog Bojana, a on se vec zaposlio u Naftagasu, gleda me mrko, kao da sam ga ja proterao...

A oni koji se bas nisu uhlebili u roku hitno su uzeli hrvacke pasose sa sve sahovnicom...

e tako je bilo...

Se*es kao foka po temama, a mrzi me da pisem...
...nego...
Nego dok si pisao ovaj post koji citiram, jesi li se zapitao kako Italijani gledaju na tebe? Da li zbog toga imas te "patriotske" komplekse, pa ih ispoljavaš ovde po temama, malo da nadomestiš taj bol koji osećaš tu gde jesi?
[ Braksi @ 04.08.2015. 14:40 ] @
pravo da ti kazem uzeo sam malo godisnjeg i cekam i zenu da mi se prikljuci pa idemo na odmor. A trenutno se zezam sa sinom jer ne moze da utuvi da se kaziprst zove kaziprst. Ja mu kazem kaziprst a on kaze: prst.

Kompleksa nemam uopste, a sta misle Italijani o meni ne znam, nisam pravio ankete.

Osecam neizreciv bol jer ne mogu da se odlucim gde cu na godisnji...
[ jovajovic100 @ 04.08.2015. 15:12 ] @
Citat:
Braksi:  A trenutno se zezam sa sinom jer ne moze da utuvi da se kaziprst zove kaziprst. Ja mu kazem kaziprst a on kaze: prst.
.

Zlato taino , kako je pametno na svoga taticu. I tata Italogovanac zna samo da kaže srbi su zli.
[ Braksi @ 04.08.2015. 15:37 ] @
hehe, zna srpski engleski italijanski za razliku od tebe koji su na udbinom kursu zapeo na ruskom.

Povuci vodu i otidji put dunava
[ dule_ns @ 04.08.2015. 15:43 ] @
Citat:
član:
Citat:
Braksi:Beograd im je bio izboksovao Z4, ali su ga odbili. Bilo je ostalo jedino da posaljemo nasu decu da se bore tamo, a raspolozenje za tako nesto nije postojalo.

ovo sto kazes je delimicno tacno... jesu krajiski Srbi tada odbili Z4, ali ga definifno nije Beograd izborio, naprotiv, Beograd (citaj Milosevic) ga je isto odbio. Z4 je svakako trebalo da bude prihvacen, da se to desilo verovatno da bi i dan danas bilo Srba na prostorima Krajine i to jos i EU pride! odbijanje Z4 (pored odbijanja Rambujea) je jedna od najkatastrofalnijih odluka u istoriji Srbije!

Ja koliko sam shvatio nije baš ni da su Hrvati prihvatili Z4.
[ Braksi @ 04.08.2015. 15:49 ] @
naravno da nisu jer se klatno tada okretalo na njihovu stranu.

Mnogi ne znaju da je tokom Oluje bio pod znakom pitanja ne samo opstanak RSK vec i RS !
[ hotchimney @ 04.08.2015. 16:45 ] @
Ko pušta vetrove oduva ga oluju.

[Ovu poruku je menjao hotchimney dana 04.08.2015. u 17:58 GMT+1]
[ Lavlja_Jazbina @ 04.08.2015. 17:46 ] @
Braksi....Ajde pali na taj duznicki odmor sa turcima u skokovima Edwin Mosesa.
[ Braksi @ 04.08.2015. 18:02 ] @
dobro ce mi doci boravak na azurnoj obali. Ipak znas kako, citav dan sam u kanalizaciji a uvece pravim pice da bih preziveo.
[ pajapop @ 04.08.2015. 18:39 ] @
Citat:
Braksi:
hehe, zna srpski engleski italijanski za razliku od tebe koji su na udbinom kursu zapeo na ruskom.

Povuci vodu i otidji put dunava

Alo...ljudi...moderatori...ima li ovom Braksiju kraja...ako ovo nije za svako trajno iskljucivanje, onda ne znam sta je...
[ fukile @ 04.08.2015. 18:46 ] @
Citat:
Braksi:
secam se tih dana kao da je juce bilo.

Oluja je pocela u Petak a vec sledece nedelje izbeglice su pocele da prisitizu u Novi Sad. Ja sam tada video dosta ljudi kod SPENSA. Neopisiv uzas toplo, sunce upeklo, a oni sede po betonu, pogledi prazni. Novosadjani su sponatno poceli da im donose pice, hranu, neke odevne predmete....

Ali nije proslo dugo vremena, a evo ti njih po preduzecima. Neki se zaposlili i na rukovodece polozaje.

Kako ih samo nije sramota, zamisli zaposlili se da rade, a neki postali rukovodioci, umesto da su ostali da sede na betonu kod spensa jadni i bedni. Pa kad prodjes pored njih dronjavih i oprljenih od vatre rata, da se osecas kao bolji i uspesniji, das neki dinar kao milostinju.
Bezobraznici uskratili su te za to zadovoljstvo !
[ Lacika.1991 @ 04.08.2015. 18:59 ] @
Mnoge edukovane i kvalitetne ljude zadesi neka situacija na koju ne mogu da utiču..na primer rat.. to što je neko druge boje kože..druge nacije..dobrim ljudima kojima treba kvalitetan stručni kadar ne znači apsolutno ništa..
Baš sam ovih dana nešto lutao po internetu,zanimao se oko ove situacije sa imigrantima..medju njima ima advokata..doktora..inženjera koji govore tečno po više jezika..ne vidim zašto bi nekome bio problem da zaposli takve ljude? nisu oni ništa skrivili..nije pojedinac kriv za srnje u državi..oni zatucani tamo ostanu..pa ratuju,ubijaju se..ali ljudi koji pobegnu iz svoje države..sigurno ne beže jer im je super i jer imaju želju da upropaste tudju državu..
[ Lavlja_Jazbina @ 04.08.2015. 19:12 ] @
Citat:
Braksi:
dobro ce mi doci boravak na azurnoj obali. Ipak znas kako, citav dan sam u kanalizaciji a uvece pravim pice da bih preziveo.

Vala na iskrenosti treba ti pozavideti.Mada,izjava da imas zenu i dete,mm tesko sa tom pameti.
[ pajapop @ 04.08.2015. 19:26 ] @
Citat:
Lacika.1991:
..medju njima ima advokata..doktora..inženjera koji govore tečno po više jezika..ne vidim zašto bi nekome bio problem da zaposli takve ljude?

Pa u tome je problem...sto Braksi nije nista od toga...pa mora da cisti Italijanska g***a, a skolovaniji od njega rade po boljim firmama...zbog takvih je jadan i morao da pobegne za Italiju...
[ fukile @ 04.08.2015. 19:26 ] @
E, moj Lacika, tek kad su izbeglice dosle, video sam skim zivim. Kaze od mog kuma majka, kako ga nije sramota koliku je ambulantu otvorio, a nasi ljudi nemaju posla. Ja se ugrizo za jezik da ne odgovorim. Ju ju ju greha, dosao verinar i niodcega jadnik napravi kucu, kadio ko konj, pa zapati farmu, pa ambulantu, ali kako ga nije sramota da ima vise od nasih, ej. A zna da se pohvali kako su njeni sa Aresnijem Vojvodinu pohodili. Da je pameti da vide da su ti ljudi sa svojom bedom i nesrecom doneli poslednje pare i upumpali ovde, u beznadju radili najgore poslove. Posle kako je ko iz Hrvatske izvukao neku crkavizu te pare doneo i potrosio ovde.
Sramota me reci nama je u selu fizikalisao na septickoj jami elektroiznenjer, zena mu radila fizikaliju, a bila docent na zagrebackom univerzitetu. Otisli u Kanadu.
Ovi bez skole, odmah zapoceli neke zanatske radnje... Ma idi sramota me u njihovo ime sto su radili umesto da kukaju.
[ Lacika.1991 @ 04.08.2015. 19:34 ] @
Ali ja tim ljudima zavidim..došao si iz neke vukojbine..bez ičega..samo sa znanjem..izborio se za sebe..napravio biznis,finansijski se stabilizovao..to je ljudi moja umetnost! :D
to je taj duh koji pojedini nemaju..borba i želja..najlakše je kukati i pljuvati..

ja nemam neki običaj da pljujem druge..zbog životne situacije..siromaštva..bogatstva..bilo čega..jer nikada se ne zna..a šta ako ja sutra budem u isto takvoj situaciji? opet kad se malo bolje razmisli..a ko mi garantuje da neću? :D
[ Braksi @ 04.08.2015. 19:41 ] @
Citat:
pajapop:
Citat:
Lacika.1991:
..medju njima ima advokata..doktora..inženjera koji govore tečno po više jezika..ne vidim zašto bi nekome bio problem da zaposli takve ljude?

Pa u tome je problem...sto Braksi nije nista od toga...pa mora da cisti Italijanska g***a, a skolovaniji od njega rade po boljim firmama...zbog takvih je jadan i morao da pobegne za Italiju...

ja uopste nisam pobegao u Italiju vec sam otisao. Vec prve godine imao sam 5 puta vecu platu nego bilo ko u NS (osim biznismena), ziveo u Evropi u civilizaciji svakako ne onaniji zvanoj Srbija.

znaci bio sam zadovoljniji i materijalno i duhovno da ne govorim...

Svaki posao je posten i na zapadu se ceni. To jedino vi u Srbiji skarabudzite fakultet pa smrdite citav zivot za 300 evra i onda vam kriv neko ko radi fizicki posao...

[ Lacika.1991 @ 04.08.2015. 19:47 ] @
Sa Braksijem se slažem..što se finansijskog dela tiče..pošto svim snagama težim istom cilju..
Ali..malo mi je neshavtljivo..koliko god ogorčen bio na državu..na ponašanje ljudi na sve što mi može pasti napamet u nekim trenutcima..da pljujem po državi u kojoj sam odrastao :D to mi je malo bezveze.

jel..pojedinac ne predstavlja državu..ako je meni loše..ne znači da je svima loše..
ako je jedan ima 2000e platu u Srbiji..ne znači da svi imaju :D
[ Lavlja_Jazbina @ 04.08.2015. 19:49 ] @
Citat:
Svaki posao je posten i na zapadu se ceni. To jedino vi u Srbiji skarabudzite fakultet pa smrdite citav zivot za 300 evra i onda vam kriv neko ko radi fizicki posao..

Znaci ti si fizikalac ?Mislim italijanski na tromedji.Imas mogucnosti fizike i u ch.Brate u kom selu si u italiji'
[ Braksi @ 04.08.2015. 20:04 ] @
da znas da i razmisljam o CH. Jbg tamp mogu da ostavim kicmu za duple pare... ummm, mnjam
[ pajapop @ 04.08.2015. 20:33 ] @
Citat:
Braksi: da znas da i razmisljam o CH. Jbg tamp mogu da ostavim kicmu za duple pare... ummm, mnjam

Pa kad neko navikne da menja...ko "sponzoruse"...Braksi, kako te nije sramota da zemlju koja te iznedrila nazivas "onanijom". Ja shvatam da si ljut zbog drzavnog uredjenja, socijalne politike,... ali drzavu cine pre svega ljudi...to je tvoj narod, tvoja genetika...tvoja istorija koja se proucava i na vojnim akademijama...Kad sam mogao da odem u inostranstvo, nisam otisao jer nisam mogao da ostavim oca, majku, rodjake, prijatelje, kolege sposla...jer su moji...zar ja da punim slepo crevo, a oni da se pate...i osecao sam duznost prema domovini, da se odazovem mobilizaciji, da budem dobrovoljac...Nisam se ja obazirao na to sto ja idem na ratiste, a neko sa tog prostora dolazi i ovde "prosperira"...mene su vukle secanja na knjige "Ovako je bilo", "Magnum Crimen"...tekovine cerske i kolubarske bitke, mackovog kamena...kajmakcalana...Ali, jbga, to zavisi pre svega od porodicnog vaspitanja...Kad sam sa 9 godina, prvi put procitao o odbrani Beograda i govoru majora Dragutina Gavrilovica upucenom vojnicima 2. bataljona 10. kadrovskog puka 6. 10.1915. ja sam se ubio od plakanja sto se ranije nisam rodio da i ja sa njim budem tamo...Ja i mnogi drugi nismo posprdne seronje kao ti da samo mislis o svome dupetu...
[ Lavlja_Jazbina @ 04.08.2015. 20:59 ] @
Jes da ti elektrika slaba strana ali sam morao da te lajkujem za ovaj post.:).
[ branko tod @ 04.08.2015. 21:01 ] @

[ pajapop @ 04.08.2015. 21:16 ] @
Citat:
Lavlja_Jazbina:
Jes da ti elektrika slaba strana ali sam morao da te lajkujem za ovaj post.:).

Ako mili...i tebe volim, i ti si moj...i tebe cu ovako sa bangavim kukom da branim ako treba...:)
[ Sceka @ 04.08.2015. 21:20 ] @
I ovde @Braksi uspeva da blati Srbiju na sva usta. Beskrupulozno. Bahato.

Sta je to nego hejt, govor mrznje?

Pozdrav!
[ Sceka @ 04.08.2015. 21:54 ] @
Vredi procitati http://www.intermagazin.rs/hrv...ve-do-lakata-od-ubijanja-srba/

Sa linka, mali deo...
Citat:
Oni su nas kao „oslobodili“, a žele mi uskratiti slobodu da kažem što mislim o tom njihovom „oslobođenju“, o toj njihovoj pobjedi. Ako vi imate pravo slaviti, imam vam pravo i moralnu obvezu reći – za mene ta vaša pobjeda, za mene Oluja, i proslava te vaše „pobjede“ i rata nije ništa drugo nego proslava ratnih zločina i ratnog profiterstva. I ništa više. Želite nam zabraniti da i nakon dvadeset godina stvari nazovemo pravim imenom. Zločine zločinima! Pljačku pljačkom! Želite nas kolektivno, prisilom na šutnju, u ovim dvadeset godina pretvoriti u svoje suučesnike u tom ratnom zločinu, pljački, kriminalu i ratnom profiterstvu.

Da jos ovo dodam, pa ako neko hoce neka klikne na link
Citat:
A dok slavimo ratove, o kakvom to miru govorimo? Dok su nam zločini državni praznici, a zločinci nacionalni junaci, o kakvom mi pomirenju i s kim govorimo? Protjerali ste organizirano oko 380 tisuća građana ove zemlje i to nazivate pobjedom? I nisu li te militantne proslave vaših pobjeda upravo jasna poruka onima koje ste protjerali da im slučajno ne padne na pamet vraćati se, da za njih ovdje više nema mjesta, da ovo nije njihova zemlja? Jer tko bi se normalan vratio u zemlju u kojoj je dan tog etničkog čišćenja državni praznik?

A tko ste vi, bijedo, da govorite i određujete što je čija zemlja, i što je kome domovina? Fuj!

Pozdrav!
[ Lavlja_Jazbina @ 04.08.2015. 22:08 ] @
Ja bi dodao slicno.
Citat:
HRVATSKI ISTORIČAR, HRVOJE KLASIĆ: Hoćemo li učiti decu da smo ubijali srpske civile i decu?

Citat:
Tito, Tuđman, II. Svetski rat, Domovinski rat, partizani, ustaše, četnici – samo izaberite temu pa će vam šatoraši, političari, ražalovani špijuni, sudije i slični „stručnjaci“ sve objasniti. Oni pišu „novu istoriju“, nude vlastite verzije događaja i „neupitne istine“ o svemu navedenom. U isto vreme, malo se koji stručnjak – naime, istoričar – upušta u javni prostor da kaže pokoju reč. Kad do toga i dođe, takav obično na reveru nosi hrvatsku zastavicu, kao svojevrsni brend njegovog stručnog polazišta. Hrvoje Klasić, profesor istorije na zagrebačkom Filozofskom fakultetu, nije jedan od njih. Svojim čitateljima nudimo opsežan, razgovor s istoričarom o društvenim temama od istorijskog značaja.

http://www.intermagazin.rs/hrv...-ubijali-srpske-civile-i-decu/
[ Sceka @ 04.08.2015. 22:15 ] @
Najgore je to sto Hrvati vec dvadeset godina slave "pobedu" i sve svoje zlocine zataskavaju pod plastom "oslobodjenja" dok se kod nas za istih tih dvadeset godina bije bitka u sprecavanju svake price o tome sta su i koliko zla Hrvati ucinili!

Kao "nemojte, mi smo iznad toga..." pa sve do gluposti nad glupostima tipa "i mi smo pravili zlocine"!!!

I sad se neko setio da se obelezava... kasno Marko..., jako kasno.

Pozdrav!
[ Braksi @ 04.08.2015. 22:25 ] @
mani se sceko politike i hrvata slabo tebi to ide.

a i mator si za to. Jbg izvini realno je tako. Vecinu zivota si salutirao marsalu koji ovo sve i umesio (bio i the hrvat)

i sta sad ? Sad bi da otpevas labudovu pesmu i budis stare duhove.

mani se covece pusti mlade da zive...
[ Sceka @ 04.08.2015. 22:27 ] @
Ti se, kanda, ne slazes sa onim sto napisah? Nego se slazes sa Hrvatima?

Pozdrav!
[ Braksi @ 04.08.2015. 22:31 ] @
gle,

nemas integritet covece. O tome se radi.

Izigravas i licemeris da si neki brizni Srbin, a do juce te boleo tuki za srbstvo. Da nis' mozda bio u krajinid a se boris ? How yes no.

Sto se tice Hrvata nema ja sta sa njima da se slazem. Rat je bio i oni su rat dobili, a ko rat dobije taj paradira. Da smo ga dobili mi ti bi danas kacio fotke sa parade, a u Zagrebu bi bio plac i skrgut zuba.

as simple as that
[ Sceka @ 04.08.2015. 22:40 ] @
Pazi, meni u vojnoj knjizici pise da sam ucesnik u ratu. A gde si ti bio za to vreme? Kazi otvoreno.

Znaci - za Hrvate si? Podrzavas hrvatske zlocine? Slavis i velicas Oluju? Pa naravno - to je jasno.

Pozdrav!
[ Lavlja_Jazbina @ 04.08.2015. 22:45 ] @
Tvoja patetika je tvoj zivot.Ovakva izjava moze biti samo od napacenog,izgnanog pacenika rodjenom u porodilistu.

Bar sam to i PODRAZUMEVAO kada sam te pitao za tacno mesto rodjenja.Bar imam toliko uljudnosti da ne pomislim da je to bila stala.

A ovako nipodastavati sugradjane za koje se "boriŠ" u izGnanstvu je za no comment.

Citat:
Vec prve godine imao sam 5 puta vecu platu nego bilo ko u NS (osim biznismena), ziveo u Evropi u civilizaciji svakako ne onaniji zvanoj Srbija.

LOL.5X VECU.WOW.
[ Braksi @ 04.08.2015. 22:45 ] @
ne velicam Oluju, ali sta ja tu mogu ?

Sta mozes ti ? Sto nisi danas otisao u ZG i protestovao, sta truckas ovde ko neka babetina ili kilavi deda.
[ Sceka @ 04.08.2015. 22:47 ] @
I sta kazes, gde si ti bio u to vreme? Ja imam dokaz vojnu knjizicu da sam ucestvovao u ratu. Ti samo kazi gde si bio tada jer dokaz nemas ni za sta (krijes i ime svoje...).

A velicas, i podrzavas Hrvate, to nije sporno. ---"zna se kako ste zadnji put prosli. "?

Pozdrav!
[ Lavlja_Jazbina @ 04.08.2015. 22:48 ] @
Dimkovicu,ovaj bi na odmor.Uslisi mu azurni BRAKSI BAN.
[ Braksi @ 04.08.2015. 22:50 ] @
Za vreme akcije Oluja bio sam u rodnom NS gde sam i studirao.
[ Sceka @ 04.08.2015. 22:51 ] @
I podrzavao Hrvate?

Dok smo ja i ostali bili u uniformi...

Pozdrav!
[ Lavlja_Jazbina @ 04.08.2015. 22:53 ] @
Koga ti lazes da imas 38-40 godina.Daj ip adresu da vidimo tu selendru gde si se zabio.
[ Braksi @ 04.08.2015. 22:54 ] @
nisam podrzavao Hrvate.

nakon gimnazije upisao sam fakultet 1992.

A vojni rok sam odsluzio posle diplomiranja, pa nisam mogao biti mobilisan ni u kakvu vojsku tokom Oluje.

[ Sceka @ 04.08.2015. 22:56 ] @
Jesi, jesi, vidi se po sadasnjim radovima.

Za razliku od mene koji imam svako pravo da pricam o tome sto se dogodilo pre dvadeset godina ti samo trolujes, mnogo!

Pozdrav!
[ branko tod @ 04.08.2015. 22:57 ] @
Citat:
Braksi:
Za vreme akcije Oluja bio sam u rodnom NS gde sam i studirao.

Sigurno na adresi Katolička porta 6, Novi Sad
[ Braksi @ 04.08.2015. 22:58 ] @
pa dobro Sceko ajde reci kakav je tvoj angazman bio tokom Oluje ?
[ Sceka @ 04.08.2015. 23:00 ] @
Angazman? LOL Dobra ti terminologija.

Pozdrav!
[ Braksi @ 04.08.2015. 23:02 ] @
mislim osim sto si umesto po forumu truckao u nekom kaficu o tragediji Krajine u kojoj jedinici si bio ?
[ pajapop @ 04.08.2015. 23:04 ] @
Citat:
Braksi:
pa dobro Sceko ajde reci kakav je tvoj angazman bio tokom Oluje ?

Braksi, sad bi da dolazis i do vojnih podataka???.....TUP....
[ Braksi @ 04.08.2015. 23:05 ] @
haha vojni podaci raspale drzave i vojske. Vrlo jaka stvar...
[ Sceka @ 04.08.2015. 23:12 ] @
@Braksi

Jos u JNA nisandjija na protivavionskom topu 20/3 (dvadeset milimetara, tri cevi) i to ostaje tako uvek.

A dodje ono "sjutra" kako ti rece pa - Sta si sa tim mislio, sta ovo znaci - "zna se kako ste zadnji put prosli. "?

Pozdrav!
[ Braksi @ 04.08.2015. 23:14 ] @
da si ti bio u Krajini ne bi danas paradirali po Zagrebu. :-P
[ pajapop @ 04.08.2015. 23:19 ] @
@braksi..."Poznajem dosta ljudi koji su došli ovamo u Italiji da rade iz Srbije. Nepodcenjuju nešto što bih ja nazvao nelogičnu matematiku. To jeste, kad ti je plata i prihodi veći povećaju se i troškovi. Odma ljudi žele bolji auto, lepši stan, više izlaska, skuplju garderobu. Onaj ko je radio u Srbiji i imao finansičke probleme, jedva dolazio na kraj meseca, tako će i ovamo. stojanovicmiki"...

Boze, koliko gramatickih gresaka...Kako pises, tako i mislis...
[ Sceka @ 04.08.2015. 23:20 ] @
Zasto bih ja bio u Krajini, bio sam tamo gde sam rasporedjen, sledio naredjenja...

Ne pokusavaj da izvrdas nebitnim jadnim doskocicama nego odgovori na - Sta si sa tim mislio, sta ovo znaci - "zna se kako ste zadnji put prosli. "?

Pozdrav!
[ Braksi @ 04.08.2015. 23:28 ] @
Pozadinac znaci ?
[ Sceka @ 04.08.2015. 23:30 ] @
Pa ti ne znas ni sta znaci nisandzija na protivavionskom topu?! Jadno. Ende o tome, nemas pojma i pokusavas nemogucu diskreditaciju, ponavljam - Jadno.

Elem, - Sta si sa tim mislio, sta ovo znaci - "zna se kako ste zadnji put prosli. "?

Pozdrav!
[ Flo33 @ 04.08.2015. 23:30 ] @
Zašto je Srbija u ku*cu..

Na temu o stradanju više stotina hiljada ljudi, svejedno koje nacionalnosti srbi se zakrve ko čisti čija vnago i slične umnobolne rasprave.

Iskulirajte je*o vas ku*ac.

Istoriju pišu pobednici, i validna je dokle su pobednici jači.

Žalosno je što je osuda zločina odvisna od statusa države. I molim, kao srbin, koji traži da se za zločine obavljene pod srpskom zastavom imenuju zločinci, a ne ceo narod svrstava u isti koš, da budemo recipročni i sa zločinima sa druge strane. Nisu hrvati krivi, nego imena i prezimena. I treba insistirati na tome. Makar bilo više miliona imena i prezimena.
[ Braksi @ 04.08.2015. 23:31 ] @
Ja mislio da si ti bio komandos.
[ Sceka @ 04.08.2015. 23:36 ] @
Citat:

Misli ti sta hoces, cinjenica je da sam ja bio aktivan u ratu a sam kraj bombardovanja sam docekao na VMA.

I opet - Sta si sa tim mislio, sta ovo znaci - "zna se kako ste zadnji put prosli. "?

@Flo33 - batali te fore na koje smo padali dvadeset godina. Pricaj to Hrvatima koji se ubise slaveci Oluju punih dvadeset godina dok smo mi cutali radi takvih fora kao sto si napisao!

Pozdrav!
[ Braksi @ 04.08.2015. 23:45 ] @
Sceka naviko na parade svake 5te godine pod marsalom gde ga vodio tata pukovnik ozne i sad se ziv pojede sto nije isao na Oluja paradu. Mogao si inkognito.
[ Flo33 @ 04.08.2015. 23:47 ] @
Šćeka, nemoj da padaš u vatru.

Nije to fora, i kao što ti nećeš da te neko naziva ubicom i siledžijom jer te neko naterao da jašeš trocevca i vrlo verovatno nisi ni ispalio metak ni na svadbi, a ne na čoveka, tako veliki broj hrvata osuđuje oluju, i neće da podpadaju pod generalizaciju da su svi hrvati vodili tu akciju.

To što su uvek glasniji oni kojima nije čista savest, to pa valjda treba iskustvo da te nauči.
[ Sceka @ 04.08.2015. 23:48 ] @
Nije mi otac bio pukovnik ozne a nisam ni inkognito (to narocito nema veze! ). Dzabe se koprcas, odgovori na - Sta si sa tim mislio, sta ovo znaci - "zna se kako ste zadnji put prosli. "?

Da se vidi koga podrzavas i zasto pljujes po svemu srpskom.

Pozdrav!
[ Sceka @ 04.08.2015. 23:51 ] @
@Flo33 - Ne padam u vatru ni za jotu. O iskustvu i pricam. Dok se kod nas te fore valjaju dvadeset godina u isto vreme Hrvati se ubise od pljuvanja po nama a velicajuci svoje zlocine do besvesti. Iskustvo govori da smo mi pogresili jer se veruje Hrvatima.

Znaci, batali te price jer nema osnove. Kao humano, iznad tog nivoa i ostale gluposti...

Pozdrav!
[ Flo33 @ 04.08.2015. 23:52 ] @
Inače, sličnih, a možda i gorih zločina je bilo i pre Yuge, pa je 50ak godina bilo nepojmljivo o tome govoriti. Imali ste priliku tada se raskusurati, što ste ćutali, svi vi koji ste bili glasačko sposobni u to vreme?

Sad je važno dizati dreku, na 20 godina i 4 dana od Oluje će opet biti zaboravljeno.
[ Sceka @ 04.08.2015. 23:58 ] @
Pa pazi, ako i ti pricu i istinu o tim desavanjima podvodis pod "nebitno" nema se sta prigovoriti tome jer je to tvoje legitimno misljenje. Ali to ne znaci da ostalima popujes (ne samo ti nego svi slicni...) kako ne treba iznositi istinu. Jer nije rec o filozofiranju ili prici ispred prodavnice... nego o istini, cinjenicama.

Pozdrav!
[ Flo33 @ 04.08.2015. 23:59 ] @
Ok, Šćeka, poštujem da imaš mišljenje, ne slažem se, idemo dalje.

Samo to nije pitanje humanosti, nego poštenja. Ja nisam neki humanista, ali sam dosta pošten. Pošteno govoreći dosta hrvata je oralno podržavalo oluju, nešto fizički, nešto što nije imalo izbora, dosta njih je sramota toga. Al nema veze, svi su ista vnago, jel da?

[ Braksi @ 04.08.2015. 23:59 ] @
Bravo Flo, pravo u celenku. E o tebi iks
[ Sceka @ 05.08.2015. 00:02 ] @
@Flo33 - Ne razumem, hoces da kazes da u Srba nema postenja i da lazemo, izmisljamo, prekrajamo...?

@Braksi - Ljubitelju Hrvata - Sta si sa tim mislio, sta ovo znaci - "zna se kako ste zadnji put prosli. "?

Pozdrav!
[ Flo33 @ 05.08.2015. 00:07 ] @
Citat:
Sceka:
Pa pazi, ako i ti pricu i istinu o tim desavanjima podvodis pod "nebitno" nema se sta prigovoriti tome jer je to tvoje legitimno misljenje. Ali to ne znaci da ostalima popujes (ne samo ti nego svi slicni...) kako ne treba iznositi istinu. Jer nije rec o filozofiranju ili prici ispred prodavnice... nego o istini, cinjenicama.

Pozdrav!

Šćeka, poštujem te kao sagovornika, nemoj da mi rušiš iluzije da si normalan čovek.

Nemoj da ti meni impliciraš da sam ja nazvao bilo šta nebitnim, jer niti blizu se ne može zaključiti iz mojih postova.

Takođe zagovaram da se iznosi istina i ništa drugo, a ti je ne iznosiš jer si ceo narod postavio u službu zločina.

Činjenice nemaš pojma, i reference su ti nula, jahanje trocevca u nekoj vukohebini i mlaćenje rakije sa kolegama saborcima, te ne postavlja za referentnu osobu da ti iznosiš zaključke ko je šta radio. Na VMA su bili i sa žuljevima, i lomovima od padova sa kruške, trovanjima, i svašta. Da si bio ranjen, to bi odavno napisao.

Tako da ako želiš da komuniciramo normalno, kao što mislim da je bilo moje uključivanje u temu, bez kakvog vređanja, omalovažavanja, ok, ako misliš da mi ti pametuješ o oluji i zločinima, jer te je Braksi iživcirao, znaš šta u skokovima onda.
[ Braksi @ 05.08.2015. 00:08 ] @
Scex khm,

Prosli put ste se isto qrchili i hteli kavgu sa hrvatima. To cete vi da slistite Slovenci ? Pfffff pa to sukonjusari, muslimani ? Samo ako dignu zeleni barjak ode ruka ! siptariima da ih preteramo preko prokletija....

I onda kad su nas nalupali sad placete.

Boze ko deca. Ne gurajte zemlju i narod u ratlove koji se ne mogu dobiti.
[ Flo33 @ 05.08.2015. 00:10 ] @
Citat:
Sceka:
@Flo33 - Ne razumem, hoces da kazes da u Srba nema postenja i da lazemo, izmisljamo, prekrajamo...?

Pozdrav!

Jebbote, pa ti se zahebavaš ili si pijan.

Aj zdrao
[ Sceka @ 05.08.2015. 00:19 ] @
Citat:
Flo33:

Činjenice nemaš pojma, i reference su ti nula, jahanje trocevca u nekoj vukohebini i mlaćenje rakije sa kolegama saborcima, te ne postavlja za referentnu osobu da ti iznosiš zaključke ko je šta radio. Na VMA su bili i sa žuljevima, i lomovima od padova sa kruške, trovanjima, i svašta. Da si bio ranjen, to bi odavno napisao.

Tako da ako želiš da komuniciramo normalno, kao što mislim da je bilo moje uključivanje u temu, bez kakvog vređanja, omalovažavanja, ok, ako misliš da mi ti pametuješ o oluji i zločinima, jer te je Braksi iživcirao, znaš šta u skokovima onda.

Malocas napisah u drugoj temi kao odgovor, na VMA sam operisan i izvadjen mi je desni bubreg. Dok sam bio na VMA moji su pogodjeni treci put, poginulo je samo nekoliko vojnika tada (12 koliko se secam). Za sve imam dokaz. A i pominjao sam i ranije.

Mislim, samo ucestvovanje u ratu mi daje pravo da govorim o tome. A kad smo vec kod toga "jahanje trocevca u nekoj vukohebini i mlaćenje rakije sa kolegama saborcima," - gde si ti bio u to vreme?

Pozdrav!
[ Braksi @ 05.08.2015. 00:20 ] @
Ja i dalje ne kapiram jel to bilo 1999 ili 96 ili 91 ?
[ Sceka @ 05.08.2015. 00:27 ] @
Samo se ti i dalje pravi lud. Odgovori na Sta si sa tim mislio, sta ovo znaci - "zna se kako ste zadnji put prosli. "? pa onda dalje.

Mada, i rekao si da si simpatizer Hrvata, Oluje i ostalog pa izbegavanje odgovora ne umanjuje znacaj ovoga sto si rekao - "zna se kako ste zadnji put prosli. ".

Svaki put svi mogu to da ti predoce, na svako tvoje pisanije. Dovoljno je sto je zabelezeno.

Laku noc, ja sam stariji covek, kasno je pa je vreme da idem da igram Metal Gear Solid, ostala je jos jedna misija.

Pozdrav!
[ Flo33 @ 05.08.2015. 00:31 ] @
Ne pratim tvoj opus da bi znao da si bio ranjen, ili šta već. Svejedno, mi je žao tebe, ali čini mi se da je za tebe ovo sad više lični rat, nego što te zanima što su proterani onoliki ljudi.

Daje ti za pravo da govoriš o stvarima koje si lično video i doživeo. Sasvim sam siguran da nisi doživeo da te 4 miliona hrvata, ili koliko ih je već granatira, ili aplaudira tome. Što ti govoriš.

Zameram ti što si pokušao da obrneš moje reči u totalno nešto drugo, što nisam od tebe naviknut.

Inače sam 95 bio u osnovnoj školi. I moje poznavanje gomile hrvata mi daje za pravo da kažem da kada neko kaže da "svi hrvati veličaju oluju" nije istina.

Takođe, moje poznavanje dosta nekih ljudi koji su možda i tebi komandovali, i bivali ranjavani, i fizičko i emotivno uništeni od tog rata, i koji nikada nisu rekli da su svi hrvati krivi, kao što ti govoriš.

[ Braksi @ 05.08.2015. 00:37 ] @
Problem je sto smo 90tih doziveli jedan stravican nacionalan poraz inace ne bi vodili ovu diskusiju. To ne treba uopste kriti, nalupali su nas i iscupali nam usi za narednih 50 godina.

Mi smo pak narod koji je jos od 1804 uglavnom isao uzlaznom linijom u smislu nacionalnog oslobadjanja. Istina je mnogo smo ratovali i stradali, ali smo pobedjivali i u celini mozemo reci da se islo napred.

Pobeda mnogo znaci za jedan narod. Primer je recimo pobeda Grka na Maratonu gde su oni mnogo izginuli ali su pobedili Persijance i posle toga je usledilo zlatno Perikleovo doba uspona Atine.

Nazalost 90rih ne odmerivsi pravilno svoje snage, bez ikakvih saveznika u svetu mi smo krenuli u ratnu avanturu verovatno mislivsi da je nama pobeda zagarantovama. Nazalost usledio je poraz za porazom kao sto znamo. I ajde sto su nas porazili Hrvati oni su uvek bili ratoboran i organizovan narod, vec smo doIveli poraz i od Albanaca naroda na koji smo mi gledali sa prezirom.

Nazalost mi smo bili pokretaci tih ratova, a u Evropi je uvek tako bilo. Ko pokrene rat taj je nadrljao...
[ pajapop @ 05.08.2015. 00:45 ] @
Citat:
Braksi:

...Nazalost mi smo bili pokretaci tih ratova, ...

U momentu mi se ucinilo da ipak poznajes istoriju, i da ima nade za tebe...Gorih neprijatelja od takvih kao ti, nam ne treba...
[ Braksi @ 05.08.2015. 00:47 ] @
To ceo svet zna to nije jasno samo tebi i Sceki. Ceo svet nas je osudio
[ Flo33 @ 05.08.2015. 01:01 ] @
Koji su to "MI"?

Ja nisam ništa pokretao, nema ko šta da mi sudi.

Koliko ja znam nijedna zemlja nije osuđena, a ti što su pokretali su ili osuđeni ili po sudovima, ili su umrli, ili su se izvukli.

To što je bio nečiji interes da jedna strana izađe kao pobednik, (generalno samo Hrvatska je dobila uglavnom ono što je želela) nema nikakve veze sa ratobornošću i organizovanošću hrvata.

Malo bi trebali toliku energiju usmeriti u to da nas Hrvatska i trenutno pobeđuje u najvažnijem ratu, ekonomskom. Pola prehrambene industrije (ono što je ostalo od nje) drže Hrvati. Što se to ne potencira po novinama, forumima, i na pivu ispred prodavnice.
[ Braksi @ 05.08.2015. 01:20 ] @
Ovi MI:

https://m.youtube.com/watch?v=q-PTHfT6BbQ
[ hotchimney @ 05.08.2015. 01:20 ] @
To što je neko bio u Slobinom ratu
nije nikakva pohvala
već ratni zločin prošaran kukavičlukom
i bežanija pred organizovanom vojskom
a što je završilo Olujom
u koju je goloruk narod gurnut u vatru
da se snalazi kako zna i ume.

A ako je neko izvadio bubreg u ratu koji je dobrovoljno vodio
zašto ga žaliti?
Rat je bio njegov izbor
u ratu je video simisao i sreću za sebe
rat je vodio zbog sebe.

Udružen sa dizajnerima granice "Karlovac Virovitica Karlobag"
uništo je milione života da bi njemu bilo dobro.

Šta ima takve sažaljevati?
[ Braksi @ 05.08.2015. 01:47 ] @
Udružen sa dizajnerima granice "Karlovac Virovitica Karlobag" - Hag
[ miki069 @ 05.08.2015. 02:19 ] @
Ooo, stiže i konjica.
Gde vam je čokalijsko govedo Konjislav?

Takvi kao braksi se lako pokatoliče ili obrežu

[ biciklista @ 05.08.2015. 03:06 ] @
Citat:
miki069: Ooo, stiže i konjica.

Prethodno je neophodno napisati nekoliko naučnih radova iz istorije, geopolitike i sličnih disciplina i objaviti na nekom forumu.
[ biciklista @ 05.08.2015. 03:30 ] @
Citat:
Sceka:
I sta kazes, gde si ti bio u to vreme? Ja imam dokaz vojnu knjizicu da sam ucestvovao u ratu. Ti samo kazi gde si bio tada jer dokaz nemas ni za sta (krijes i ime svoje...).

A velicas, i podrzavas Hrvate, to nije sporno. ---"zna se kako ste zadnji put prosli. "?

Pozdrav!

Ovo si odlično primetio: MI smo izgubili rat, NAS je ceo svet osudio, ali se ponegde omakne i drugo lice množine VI: "zna se kako ste zadnji put prosli".

Odluči se već jednom, jesi li kroasan ili ne? Mislim, mene nešto nije posebno briga, ali postaješ podvojena ličnost, imaš problema sa identitetom.

P.S. Ne kaže se zadnji put, već poslednji put.
[ 2012 @ 05.08.2015. 04:06 ] @
Problem je sto su u tom ratu Hrvati pobedili i to nije sporno, ali su Srbi izgubili zbog izdaje u sopstvenim redovima i sada trebaju da priznaju poraz i izdaju. Izdaju bi priznali, jer ima toga u istoriji, medjutim problam je priznati poraz. Rado bi Srbi i ovaj poraz nazvali pobedom, kao i ostale poraze da sada, medjutim problam je sto ih Hrvati i dalje jebbu proslavom pobede ili proslavom Vojne akcije "Oluja" i tako ih svake godine podsete na poraz.
Kad bibarem prestali da slave Oluju, sve bi bilo lakse. Po navici i taj bi se poraz nazvao pobedom i sve bi bilo po starom.
[ branko tod @ 05.08.2015. 05:38 ] @
Citat:
Braksi:

A ja sam siguran da si ti bio i ostao jadna dalabu
[ Lavlja_Jazbina @ 05.08.2015. 06:11 ] @
Citat:
miki069:
Ooo, stiže i konjica.

Polako,stizu.Uostalom,hrvatima po pitanju oluje posto su dobili vojnu podrsku je bilo krivo sto nisu dobili bagere da iskopaju velike jame ( posto su one iz drugog svetskog pune)

i svih 300k pobiju.Naravno,genocida nebi ni bilo.Inace,mnogo pre oluje i plitvickih jezera je bio pandur koji me zaustavio za kontrolu pri povratku iz nemacke,sa staklenim ustaskim

okicama i sahovnicom na policijskoj sapki,i kao trazio dokumenta.Da je tada,(jos je bila juga) smeo da puca,pucao bi.A bila je 1989.O hrvatima kao izmisljenoj tvorevini je besmisleno

govoriti.Steta sto se zemlja raspala i stvorila pecalbare kao braksi koji u nekoj vukojebini drame standard a pravo stanje je da su gola sirotinja.

Ponovo me nasmejala izjava kako je prvu godinu imao vecu platu od svih novosadjana.Koja je to sirotinja bila kada izjavljuje takvu glupost.Video covek cokoladu pa pomislio da niko drugi

nije.Ivane,banuj nacionalisticko govedo.Govor mrznje nije za forum.
[ Braksi @ 05.08.2015. 08:34 ] @
nema tu puno filozofije.

VAE VICTIS ! TESKO POBEDJENIMA !

sto bi rekli latini. Mi smo rat izgubili i ajd da smo ga izgubili, ne, nego su nas jos proterali opljackali, zatim drze parade da nam sole rane i podsecaju poraz i.... i ono najgore: kao pokretaci rata mi se moramo jos izvinjavati i kajati.

Petostruki prc dakle.
[ hotchimney @ 05.08.2015. 08:59 ] @
Na HRT-1 direktan prenos postavljanja spomenika Franji Tudjmanu u Kninu.
Trenutno ispaljuju 20 plutona iz "6 topničkih oružja"
a avioni hrvatskog ratnog vazduhoplovstva kruže iznad Knina.

Hrvatski oficir najavljujući plotune je prisutne pozdravio sa "dobar dan?". Zatečane sam jer sam očekivao "bok!".
[ 2012 @ 05.08.2015. 09:06 ] @
Citat:
Braksi:
nema tu puno filozofije.

VAE VICTIS ! TESKO POBEDJENIMA !

sto bi rekli latini. Mi smo rat izgubili i ajd da smo ga izgubili, ne, nego su nas jos proterali opljackali, zatim drze parade da nam sole rane i podsecaju poraz i.... i ono najgore: kao pokretaci rata mi se moramo jos izvinjavati i kajati.

Petostruki prc dakle.

Ako ste vi izgubili rat (ti i tvoji), a rat su izgubili i Sceka i njegovi (kako mu ti rece), ko je sve u tom ratu ucestvovao i ko vas je to tukao (i jedne i druge), da li ste vi bili u istom ratu i na istoj strani (mislim na tebe i tvoje i Sceku i njegove).
[ Braksi @ 05.08.2015. 09:13 ] @
moji su izgubili rat zato sto sam ja Srbin.

a Scekini su oni koji su na rat huskali, ti moji nisu. Naravno racun placam i ja.

jos kad bi ti Jamese 2012 to mogao ukopcati
[ hotchimney @ 05.08.2015. 09:32 ] @
Uspeh Srba je u tome
što su u hrvatskim kalendarima dodali još jednu "obljetnicu"
a sami su ostali bez 4-tog, 7-og i ostalih julskih neradnih dana.

Kao zamena julskih roštijada
Srbe su u crninu spopali ratni huškači i naterali ih da ovih dana kukumavče i cmizdre stojeći mirno pred bradatim mantijama i slušajući pojenje o "nebeskoj pravdi".

Umesto da su strpani u kanalizaciju okovani budjavim hlebom
ratni profiteri, ratni zločinci i druge bande
se rugaju stanovništvu
dobro skriveni iza armije partijske korumpirane stoke
sve uvijeno u "patriotizam i demokratiju" skupštinskih fotelja.

Milioni raseljenih, opljačkanih i najurenih
su državnu imovinu prepustili ratnim lešinarima
koji su od gologuzana postali evro milijarderi
kradući i ruinirajući vrednosti koje su stvorile prethodne generacije.

Sada cmizdriti zbog sopstvene gluposti, pohlepe i životnih promašaja
ne vodi ničemu
osim što cementira fotelje bandita i ratnih zločinaca.
[ branko tod @ 05.08.2015. 10:05 ] @
Srbijo, tužna si i pretužna sa ovim jadnicima koji sebe nazivaju tvojom decom.

Ko pljuje svoju majku taj pljuje i sebe i valja se u svom glibu.

Ko izda majku izdao je i sebe i svoju jadnu dušu prodao za šaku stranih mekinja.

[ anon142305 @ 05.08.2015. 10:10 ] @
Citat:
biciklista:
Ne kaže se zadnji put, već poslednji put.

Ovo je cesta zabluda!
Ispravno je i jedno i drugo.
[ Lacika.1991 @ 05.08.2015. 10:18 ] @
nije,ako ima zadnji mora biti i prednji :D
[ Braksi @ 05.08.2015. 10:31 ] @
branko tod, penzioner +60, klasican srboid naknadne pameti tako cest nazalost u Srbiji.

Posto je mirno i komforno proziveo vek i naravno tapsao drugu titi i komunistima dok su glasali 1974 i pripremali scenu za haos 90tih. Tada mu nije padalo na pamet da kaze 'a' jer je ganjao karijeru, stan, pozicije u drustvu i bio korektan clan partije.

Za Kosovo je cuo prvi put 1989 i kletvu cara lazara napisanu u udbaskoj kancelariji.

Sad posto je postao pakostan starac je se suocio sa svim njesrima koja je gutao celog zivota i sad eto tako ide i divlja po foumu i i vredja ljude.

posto imama 40 godina i jos sam dete ali i rodditelj poslusajte me vi mladji sta cu va reci:

ne slusajte ove matore prdonje jer su oni bas to. Zli pokvareni besni... pustite ih da se udave u sopstvenoj septickoj jami koju su punili decenijama... gledajte napred ka buducnosti i trudite se da vam bude svetlija...
[ anon142305 @ 05.08.2015. 10:52 ] @
Citat:
Lacika.1991:

A odakle tebi ideja da u pravopisu vazi zakljucivanje po analogiji?
[ branko tod @ 05.08.2015. 10:53 ] @
Na Kosovu i Metohiji sam prvi put bio 1961 godine. Vodio nas otac da obiđemo
manastire po Srbiji. Sada da ja tebi objašnjavam da sam još 1968 crtao simbole
studentskog protesa ne vredi. Znaš li kako je opšte izgledao ta znak. Nemaš
pojma kao ni 99,9% vas što ste pametni. Pravo da ti kažem bio sam u partiji ali
sam pedairan posle par godina.
Pakostan si samo ti kojim svojim uvredama u stalnim pokušajima samo blatiš
sebe. A šta gutaš to znaš samo ti, ali naslućuju svi oni koji čitaju tvoja srana.
A možda ako su tvoji gutali misliš da su i ostali gutali.
Imam druga kome je otac bio Italijan, a i kumu kojoj je isto tako otac bio Italijan,
ali su oni normalni, za razliku od nekih. A kuma radi u Italiji.
Da si došao da radiš kod mene imao bi bar istu platu kao što imaš kao otpušivač
kanalizacije u Italiji, pošto sam svojim znanjem uspeo da razvijem firmu, što tebi
nećeš uspeti jer si jako gulp.
[ branko tod @ 05.08.2015. 10:56 ] @
Citat:
hotchimney:

Kao zamena julskih roštijada
Srbe su u crninu spopali ratni huškači i naterali ih da ovih dana kukumavče i cmizdre stojeći mirno pred bradatim mantijama i slušajući pojenje o "nebeskoj pravdi".

.

To valjda misliš na ove, ali nemaju bradu.

[ Braksi @ 05.08.2015. 10:57 ] @
dobro, ajde sada lepo na Kalish na partiju saha.

sta ces ovde ?
[ Lacika.1991 @ 05.08.2015. 11:07 ] @
Citat:
IUOP_1:
Citat:
Lacika.1991:

A odakle tebi ideja da u pravopisu vazi zakljucivanje po analogiji?

pih kakav ste to narod :D čovek se ni našaliti ne može,a da se neko ne počne qrcsiti svojim premoćnim znanjem :D
nećemo upotrebiti termin "logika" jer to je za seljake..reći ćemo..analogija jer to je full moćno :D
[ AstralPro @ 05.08.2015. 11:22 ] @
Ja sam Srbin rodjen u Srbiji i mi je muka od nekih krajisnika isto kao i od svih kosovara.
P(j)evaju o tamo kako ce se vratiti na rodni kamen, kako ognjiste nema alternativu, kako je tamo super e moj zavicaju sanjam te itd itd.
A prodali kuce i zemlju hrvatima da naprave kuce 300+ kvadrata u Veterniku ili na Klisi. Prevaranti. Gde ce oni da se vrate?

Svaka cast onima koji su dosli sa torbom stvari a snasli se ovde i sad imaju normalan zivot. Za takve veeliki respect.

A za hrvate ne treba trositi mnogo reci. Jadni su, bedni i umiru od zlobe prema Srbima. Kad bi mogli dosli bi ovde sve bi nas poklali do zadnjeg i onda bi slavili i to uz oluju.

[ anon142305 @ 05.08.2015. 11:23 ] @
Citat:
Lacika.1991:
pih kakav ste to narod :D čovek se ni našaliti ne može,a da se neko ne počne qrcsiti svojim premoćnim znanjem :D
nećemo upotrebiti termin "logika" jer to je za seljake..reći ćemo..analogija jer to je full moćno :D

Ne kurcim se svojim znanjem, jer sam svestan ogranicenosti istog.
A to nema nikakve veze sa mojom nacionalnom pripadnoscu.

Jednostavno, reagujem kad vidim da ljudi veruju u neke opste prihvacene stvari, poput:

- ovoga sto si ti rekao,
- Andric je napisao "Dodju tako vremena...",
- Kaludjerica ima 100k stanovnika.

pa me nervira kad vidim da ce ljudi pre poverovati u to sto vide na internetu, nego da sednu i provere.
Drugim recima, suzbijam pogresna verovanja :)

A termin "logika" se ne moze upotrebiti umesto termina "analogija", zato sto je prvi termin siri i obuhvata drugi, ali obrnuto ne vazi.
[ anon142305 @ 05.08.2015. 11:30 ] @
Citat:
AstralPro:
Ja sam Srbin rodjen u Srbiji i mi je muka od nekih krajisnika isto kao i od svih kosovara.
P(j)evaju o tamo kako ce se vratiti na rodni kamen, kako ognjiste nema alternativu, kako je tamo super e moj zavicaju sanjam te itd itd.
A prodali kuce i zemlju hrvatima da naprave kuce 300+ kvadrata u Veterniku ili na Klisi. Prevaranti. Gde ce oni da se vrate?

Kakvi sad prevaranti? Prodali su svoju imovinu pod pritiskom, sta je u tome prevara?
Sto pevaju o rodnom kraju?
Pa Irci iili Portorikanci slave svoje praznike u SAD, pa ne vidim da je to neki problem.

Verovatno je najbolje bilo da se ljudi ostave pod ustaskim nozem i siptarskim vadjenjem organa,
pa da se srbijanci slucajno ne naljute sto ce neko pevati svoje pesme.
Pih!
[ Lacika.1991 @ 05.08.2015. 11:30 ] @
sve to stoji..ali gde je šala u priči? :D
[ Lacika.1991 @ 05.08.2015. 11:31 ] @
Boga mi..mnogo mržnje u ovoj temi..previše.
[ anon142305 @ 05.08.2015. 11:36 ] @
Citat:
Lacika.1991:
sve to stoji..ali gde je šala u priči? :D

Nemam pojma.

Citat:
Lacika.1991:
Boga mi..mnogo mržnje u ovoj temi..previše.

Ljudi tesko zive i onda im je najlakse da krivca za svoj zivot nadju negde drugde
- unutrasnjost krivi BG,
- domicilno stanovnistvo krivi dodjose,
- celina krivi druge drzave (Amerika),
pa kad se susretnu sa kontra-argumentima, onda se neki iznerviraju sto nisu u pravu, pa krene i mrznja.

Sve je lakse nego naci krivca u svom ogledalu.
[ Lacika.1991 @ 05.08.2015. 11:40 ] @
To je to..svi gledaju u tudje dvorište..ali niko u svoje.
[ AstralPro @ 05.08.2015. 11:41 ] @
Citat:
IUOP_1:
Citat:
AstralPro:

Kakvi sad prevaranti? Prodali su svoju imovinu pod pritiskom, sta je u tome prevara?
Sto pevaju o rodnom kraju?
Pa Irci iili Portorikanci slave svoje praznike u SAD, pa ne vidim da je to neki problem.

Verovatno je najbolje bilo da se ljudi ostave pod ustaskim nozem i siptarskim vadjenjem organa,
pa da se srbijanci slucajno ne naljute sto ce neko pevati svoje pesme.
Pih!

Kako ne razumes. One se predstavljaju kao ljudine,delije, srbende A nisu nista od toga.
Ako su takve delije zasto nisu dobili rat, zadrzali svoje pozicije i ziveli kao pre.
Nego se usr*li od hrvata, prodali sve i dosli u Srbiju da glume ludilo.
Dedovina se ne prodaje.

Ko su tacno srbijanci? Srbi iz Srbije su srbi, sa Kosova su kosovari, iz Like licani, iz Krajine krajisnici itd

[ DaliborP @ 05.08.2015. 11:54 ] @
Citat:
AstralPro: Kako ne razumes. One se predstavljaju kao ljudine,delije, srbende A nisu nista od toga.
Ako su takve delije zasto nisu dobili rat, zadrzali svoje pozicije i ziveli kao pre.
Nego se usr*li od hrvata, prodali sve i dosli u Srbiju da glume ludilo.

Jasno je meni da bi ti i slicni tebi bili najsrecniji da su svi oni lepo poginuli tamo pa da onda ti i tvoji mozete da pevate pesme o njima. Mnogo bolji scenario.

A umesto toga dosli ti u komsiluk a i nisu dovoljno siromasni da bi stekli postovanje lokalnog kompleksasa iz Srbije.
[ AstralPro @ 05.08.2015. 11:59 ] @
Citat:
DaliborP: Jasno je meni da bi ti i slicni tebi bili najsrecniji da su svi oni lepo poginuli tamo pa da onda ti i tvoji mozete da pevate pesme o njima. Mnogo bolji scenario.

A umesto toga dosli ti u komsiluk a i nisu dovoljno siromasni da bi stekli postovanje lokalnog kompleksasa iz Srbije.

Ne zelim niko da pogine niti mi smeta sto su dosli. Mislim da ti nisi normalan.
Uopste ne razumes poentu. Procitaj moj prvi post gde sam tacno objasnio.
Ja sam stekao mnogo za kratko vreme i to sve na posten nacin a kompekse nemam niti sam imao.
[ DaliborP @ 05.08.2015. 12:02 ] @
A sta tebe tacno boli uvo sta neko peva ili kupuje kucu? Kakve ti imas veze sa tim, i ko tebe uopste nesto pita? Da nemas tapiju na zivot u Srbiji, pa bi da propisujes sta ko sme da radi?

Naravno da si kompleksas, cim guras nos u tudje zivote i sto ti smeta sto neko nesto radi. Onaj najgori.
[ Braksi @ 05.08.2015. 12:04 ] @
Citat:
AstralPro:

Svaka cast onima koji su dosli sa torbom stvari a snasli se ovde i sad imaju normalan zivot. Za takve veeliki respect.

A za hrvate ne treba trositi mnogo reci. Jadni su, bedni i umiru od zlobe prema Srbima. Kad bi mogli dosli bi ovde sve bi nas poklali do zadnjeg i onda bi slavili i to uz oluju.

meni nije muka od Krajisnika i Kosovara.

Muka mi je od ove antioluje sto besni po Srbiji jer vidim prste i dizajn onih istih koji su doveli i do prve oluje... Ej posle 20 godina oni opet krecu da se ceraju sa Hrvatskom zarad vec davno davno zaboravljene stvari.... A sve su to ljudi koji su uralali 1991 idemo, gazi....

Plus, vecina proteranih narocito mladji rado su uzeli HR pasose i nastavili zivote po Evropi.

Naravno nasi politicari ce vec sutra klecati pred Hrvatima jer od njih zavisi nas ulazak u EU... i nasa deca ce opet patiti. Boze boze ima li te da sklonis vise te skotove iz Srbije....

[ AstralPro @ 05.08.2015. 12:05 ] @
Smeta mi sve sto nije normalno i imam veze s tim kao i svi ostali iz ovog grada samo sto neki cute a neki javno govore.

[ DaliborP @ 05.08.2015. 12:06 ] @
Citat:
AstralPro: Smeta mi sve sto nije normalno i imam veze s tim kao i svi ostali iz ovog grada samo sto neki cute a neki javno govore.

To mora da je ta cuvena novosadska tolerancija i multikulturizam.
[ hotchimney @ 05.08.2015. 12:08 ] @
Ima dosta Srba koji su bili i ostali u Hrvatskoj
i ni dlaka im ne fali.
Čak i ima penzionera JNA sa vojnim stanovima i penzijama
i žive u Hrvatskoj a da ih ni jedan Hrvat nije ni popreko pogledao a kamoli nešto drugo.

Dakle, o nekoj generalnoj mržnji Hrvata prema Srbima se ne može govoriti.

Istina je malo drukčija:
Srbe je zadesila majgora kletva -"Srpstvo".
A ta kletva se ostvarila 100%.

Jel su hteli rat? Jesu - ispunilo im se.
Jel su hteli "humano" preseljavanje rezbareno skalpelom "Hrtkovačkog doktora prava, pijanog falsifikatora fakultetske diplome, Žvalavog potrčka & Co"? Jesu - ispunilo im se.
Jel su hteli "Svi u jednoj državi? Jesu - djavo im ispunio želju.
Jel su hteli etničke granice nasuprot "administrativnim"? Jesu - ispunilo im se.
Jel su hteli svu vlast? Jesu i ispunilo im se.

Šta ih sprečava sad kad imaju svu vlast da obezbede prosperitet i blagostanje naciji kao što u blagostanju žive ratni profiteri i ratni lešinari?

I sad kad im se sve ispunilo
kukumavče jer bi "na rodnu grudu" a "rodnu grudu" su trampili sa djavolom za ispunjavanje želja
kukumavče jer im se "strani faktor" umešao i ispunio sve što su poželeli crtajući etničke mape.

Hteli su etničke granice - dobili su
a za uzvrat se "administrativne" granice nisu menjale.
[ Braksi @ 05.08.2015. 12:12 ] @
Citat:
DaliborP:
Citat:
AstralPro: Smeta mi sve sto nije normalno i imam veze s tim kao i svi ostali iz ovog grada samo sto neki cute a neki javno govore.

To mora da je ta cuvena novosadska tolerancija i multikulturizam.

Astral gardru, ne nasedaj, na prolivuckanje Dalibora.

Uzeo covek U pasos i sad radi u Dablinu.
[ vladd @ 05.08.2015. 12:14 ] @
Ja sam srbenda, bas ona nepragmaticna budaletina koja bi poginula za otadzbinu, a ne napravila profit...

Ne bih sada da komentarisem zlocine, grupa ili pojedinaca.

Ono sto mi bode oci, je ponasanje srbalja u poslednjih 100 i kusur godina..a da nije pomoglo ni ono"cujte srbi"..

Elem, hrvati su listom stali izasvog rukovodstva. I crkva. Iza Pavelica i iza Tudjmana.

U Srbiji, a narocito medju rasejanim srbljem, 5 razjedinjenih cetnickih grupacija, svaka sa svojom politikom. Plus komunist, koji su imali stranu logistiku i odredjeno jedinstvo.

u poslednjim haosima, Hrvati takodje jedinstveni, alisrbadije valjda ima vise milijardi, pa mogu da se ponovo razjedine, zakeve i sprovedu svaki svoju inat politiku
I ko je kriv?
[ AstralPro @ 05.08.2015. 12:15 ] @
Ako neko za 20 godina ne promeni naglasak i ponasanje i ne zeli da se uklopi u sredinu u koju je dosao, da li treba biti tolerantan prema njemu?
Slovaci, madjari,rusini (http://www.puma.vojvodina.gov.rs/etext.php?ID_mat=510) i da ne nabrajam ostale svi zajedno cinimo Novi Sad. Tolerancija i multikulturizam postoje samo sto neki ne zele da se prilagode i promene.
A kad izbeglice sa hrvatskim pasosem rade u nemackoj veci su nemci od nemaca :)
[ anon142305 @ 05.08.2015. 12:21 ] @
Citat:
hotchimney:
o nekoj generalnoj mržnji Hrvata prema Srbima se ne može govoriti.

I te kako moze.
Dovoljno mi je da pogledam komentare na Index.hr u vezi Oluje i jasno je kolika kolicina mrznje i dan-danas postoji kod Hrvata.
To je cudo jedno.

Citat:
hotchimney:
Jel su hteli rat? Jesu - ispunilo im se.

Ne, rat im je nametnut.

Citat:
hotchimney:
Jel su hteli "humano" preseljavanje rezbareno skalpelom "Hrtkovačkog doktora prava, pijanog falsifikatora fakultetske diplome, Žvalavog potrčka & Co"? Jesu - ispunilo im se.

Ne, ljudi koje spominjes nisu imali nikakvu vlast u tom vremenu.

Citat:
hotchimney:
Jel su hteli "Svi u jednoj državi? Jesu - djavo im ispunio želju.

To su hteli svi, s tim sto su Srbi bili budale, pa su pod tom zemljom podrazumevali SFRJ.

Citat:
hotchimney:
Jel su hteli etničke granice nasuprot "administrativnim"? Jesu - ispunilo im se.

Eh sad, jedno ce da vazi za Hrvate, a drugo za Srbe, ti dupli standardi mi bas idu na zivce.

Citat:
hotchimney:
Jel su hteli svu vlast? Jesu i ispunilo im se.

Hm, suverenitet je izgleda relativna kategorija...
Ali cudno je kako je to uvek protiv samo jedne strane.

Citat:
hotchimney:
Šta ih sprečava sad kad imaju svu vlast da obezbede prosperitet i blagostanje naciji kao što u blagostanju žive ratni profiteri i ratni lešinari?

Drustveno-ekonomski problemi su jako teski i kompleksni i ne mogu se ovako banalizovati.

Citat:
hotchimney:
kukumavče jer bi "na rodnu grudu" a "rodnu grudu" su trampili sa djavolom za ispunjavanje želja
kukumavče jer im se "strani faktor" umešao i ispunio sve što su poželeli crtajući etničke mape.

Pa kad mi nesto neko ukrade, sta je problem ako ja to i dalje zelim?
A strani faktor se jeste umesao, ne znam ko to moze osporiti.
[ Braksi @ 05.08.2015. 12:26 ] @
Citat:
vladd:
Ja sam srbenda, bas ona nepragmaticna budaletina koja bi poginula za otadzbinu, a ne napravila profit...

Ono sto mi bode oci, je ponasanje srbalja u poslednjih 100 i kusur godina..a da nije pomoglo ni ono"cujte srbi"..

Elem, hrvati su listom stali izasvog rukovodstva. I crkva. Iza Pavelica i iza Tudjmana.

U Srbiji, a narocito medju rasejanim srbljem, 5 razjedinjenih cetnickih grupacija, svaka sa svojom politikom. Plus komunist, koji su imali stranu logistiku i odredjeno jedinstvo.

u poslednjim haosima, Hrvati takodje jedinstveni, alisrbadije valjda ima vise milijardi, pa mogu da se ponovo razjedine, zakeve i sprovedu svaki svoju inat politiku
I ko je kriv?

Hrvati su stali iza svog rukovodstva zato sto imaju pametno rukovodstvo koje zna sta hoce.

A nase rukovodstvo planira drzavnu i narodnu strategiju u kafani !
[ Sceka @ 05.08.2015. 12:34 ] @
Citat:
Flo33:
Ne pratim tvoj opus da bi znao da si bio ranjen, ili šta već. Svejedno, mi je žao tebe, ali čini mi se da je za tebe ovo sad više lični rat, nego što te zanima što su proterani onoliki ljudi.

Daje ti za pravo da govoriš o stvarima koje si lično video i doživeo. Sasvim sam siguran da nisi doživeo da te 4 miliona hrvata, ili koliko ih je već granatira, ili aplaudira tome. Što ti govoriš.

Pa rekao si "Da si bio ranjen, to bi odavno napisao", ali nije bitno. Nema razloga da me zalis, uopste. A "licni rat" je potpuno pogresno. Ja nisam bio dobrovoljac, nisam od onih koji vole oruzje iako je u kuci uvek bio neki pistolj (caletov ratni trofej iz WWII skinut sa Nemca i "redovan"...) ali sam se odazvao pozivu. Da me nisu zvali sam ne bih isao na polozaj/ratiste.

Jos nesto a na osnovu "ali čini mi se da je za tebe ovo sad više lični rat, nego što te zanima što su proterani onoliki ljudi.", mnogo mojih drugova i rodjaka je i proterano iz Hrvatske i ostalo bez igde ista, jedva zivu glavu sacuvali. U tom ratu je poginulo mnogo mojih drugova i rodjaka. Pa sad, na osnovu toga se mozda i moze reci da je dozivljeno kao "licni rat", ali nisam ja jedini koji je izgubio nekog svog, rodjaka ili prijatelja. Mnogo je takvih koji su izgubili nekog, bas mnogo. U tom smislu - ne samo ti nego bilo ko drugi moze slobodno to da tumaci kao kao nesto sto je primljeno kao licno. Kako god, mnogo gresis u tome da me ne zanima sto su proterani toliki ljudi. Previse ljudskih sudbina mi je pred ocima i dan danas da me to ne bi doticalo.

Citat:
Zameram ti što si pokušao da obrneš moje reči u totalno nešto drugo, što nisam od tebe naviknut.

Inače sam 95 bio u osnovnoj školi. I moje poznavanje gomile hrvata mi daje za pravo da kažem da kada neko kaže da "svi hrvati veličaju oluju" nije istina.

Takođe, moje poznavanje dosta nekih ljudi koji su možda i tebi komandovali, i bivali ranjavani, i fizičko i emotivno uništeni od tog rata, i koji nikada nisu rekli da su svi hrvati krivi, kao što ti govoriš.

Nista ja nisam obrnuo, tako sam razumeo napisano. Ako sam pogresio - izvinjavam se - ali to nije razlog za reagovanje tipa:
Citat:
Činjenice nemaš pojma, i reference su ti nula, jahanje trocevca u nekoj vukohebini i mlaćenje rakije sa kolegama saborcima, te ne postavlja za referentnu osobu da ti iznosiš zaključke ko je šta radio. Na VMA su bili i sa žuljevima, i lomovima od padova sa kruške, trovanjima, i svašta. ...

jer je to vrlo ruzno, tako pricati napamet a narocito na taj nacin pricati o VMA u to vreme. Na jedanaestom spratu gde sam ja bio ni jedan pacijent nije bio a da nije vojnik i dovezen sa polozaja/ratista, ni jedan jedini. A u celom VMA je bio bukvalno zanemarljiv broj civila. Prozor moje sobe je gledao na helipad gde su svaki dan nekoliko puta dovozeni ranjenici, svaki dan! Na spratu ispod veselo drustvo, pricaju se vicevi i dogodovstine sa ratista a vecina je bez obe ruke, neki ostali i bez ruku i nogu (raznela granata, mina)... i onda ti kazes "Na VMA su bili i sa žuljevima, i lomovima od padova sa kruške, trovanjima, i svašta.". Pa u najmanju ruku je neumesno tako nesto reci za desavanja u ratno vreme na VMA. Mislim, nisi ti jedini, previse je takvih koji tako misle i takve reci izgovore, kazu, napisu da bi se ostalo ravnodusnim. Nazalost...

I moje poznavanje Hrvata je slicno tvom. A i dan danas se druzim sa "gomilom" Hrvata koje sam znao pre rata ali i upoznao nakon rata. I druzim, i u kontaktu sam ali i saradjujem u Studiju. Nigde nisam ni rekao a ni mislio na sve Hrvate.

Citat:
@hotchimney
A ako je neko izvadio bubreg u ratu koji je dobrovoljno vodio
zašto ga žaliti?
Rat je bio njegov izbor
u ratu je video simisao i sreću za sebe
rat je vodio zbog sebe.

Pa niko i ne trazi sazaljenje. A dobrovoljno ja licno nisam bio niti sam video niti vidim smisao srece u ratu. Samo patoloski poremecena licnost moze takve stvari da napise, tako da iskonstruise. Poptuno ista devijacija kao i oni koji vide srecu i radost u ubijanju ljudi, bilo u ratu ili bilo kako drugacije. Niko normalan ne bi takve stvari povezao.

@Braksi - Dobar dan - Sta si sa tim mislio, sta ovo znaci - "zna se kako ste zadnji put prosli. "?

Ili smo to apsolvirali juce a potvrdjujes danas?

Pozdrav!

[ DaliborP @ 05.08.2015. 12:44 ] @
Citat:
AstralPro:
Ako neko za 20 godina ne promeni naglasak i ponasanje i ne zeli da se uklopi u sredinu u koju je dosao, da li treba biti tolerantan prema njemu?
Slovaci, madjari,rusini (http://www.puma.vojvodina.gov.rs/etext.php?ID_mat=510) i da ne nabrajam ostale svi zajedno cinimo Novi Sad. Tolerancija i multikulturizam postoje samo sto neki ne zele da se prilagode i promene.

Lol, pa ti i ne znas sta znaci tolerancija i multikulturizam. Znaci neko ima drugaciji akcenat, i ne treba biti tolerantan prema njemu??

Sta ti je provincija. Malogradjanstina par ekselans.

Jos jednom, mozda nisi procitao:

A sta tebe tacno boli uvo sta neko peva ili kupuje kucu? Kakve ti imas veze sa tim, i ko tebe uopste nesto pita? Da nemas tapiju na zivot u Srbiji, pa bi da propisujes sta ko sme da radi?

Preporucujem ti manje ogovoranja i zabadanja nosa u tudje zivote, bavi se sobom.
[ Braksi @ 05.08.2015. 12:51 ] @
Dalibore nemoguce da u Dablinu nemate WC u stanovima ?
[ hotchimney @ 05.08.2015. 12:59 ] @
^IUOP_1

Možemo mi sada pričati da li se "strani faktor" umešao ili nije tamo gde treba i ne treba.
Pravo pitanje je da li se očekivalo da se "strani faktor" umeša.
Da! Očekivalo se i bilo je lako predvidljivao.
A ostršćeni propagatori linije "Karlovac - Virovitica - Karlobag" su ignorisali bilo kakvu mogućnost stranog mešanja plus "majčinsku pomoć Rusije".
Ispostavilo se da su trezveniji u pravu ali u beznačajnoj manjini.

To je bilo i završeno je kako je završeno i ne može se popraviti.

Ono što se može popraviti to je kurs u budućnost.
A taj kurs podrazumeva "carski rez"
i demontiranje ratno-huškačke politike koja viri ispod bradatih mantija koje poje "srpskim žrtvamna" a koje su postale žrtva upravo zato jer su ih bradate odore gurnule u ambis.

Razlika izmedju Jože i nacional-socijalista koji su se dočepali vlasti 1990-tih
je u tome što je Joža vodio brigu o narodu u izbeglištvu.
Tokom zbegova Partizani su štitili goloruk narod od Četničkih i Ustaških kama.

A "patriotske" pižnje iz 1990-tih su imale samo jedan cilj - da se dokopaju vlasti hrleći u Beograd i podhranjujući iracionalni strah običnog čoveka
što im je i uspelo.

Dakle, "carski rez" ili kukumavčenje i "žal za mladost".
"Carski rez" podrazumeva demontiranje kompletnog "državnog" aparata
uključujući tajne službe, "državne" institucije, zaposlene u "državnim" institucijama.
A to je prilično teško izvodljivo bez malog ratića.
U suprotnom kraja nema - večito kukumavčenje i naricanje.

[ Otto23 @ 05.08.2015. 13:00 ] @
Citat:
vladd:

I ko je kriv?

Zbog te razjedinjenosti i sebicnosti, kao i totalnog manjaka empatije i osecanja pripadnosti jednom narodu i kulturi, nam tako i ide. Dovoljno je pogledati komentare na ovoj temi, kao i na onoj "Beograd se gradi...", pa da bude jasno o kakvom profilu ljudi govorimo.

Meni je ubedljivo najgore, mislim iskreno me sramota, sto ekipa (jajara) ide na letovanje u drzavu koja na sva zvona slavi protetrivanja i zlocine nad njihovim sunarodnicima. Da ne govorimo o slavljenju "svetle istorije" iz WW2, proglasavanju "svetaca" i sl.

Ali to smo valjda mi. Slabo ucimo, a jos slabije kopiramo od nashih "komsija" -> a lako se lozimo na obecanja i pricice (koje mahom idu na nashu stetu). I da, gledamo samo i iskljucivo svoju licnu b00lju - sto bi se neko tamo zanimao jedinim koncentracionim logorom za decu u svetu (cak ni nacisti nisu to radili), ili klanjem staraca, ubijanjem dece (valjda su im oni predstavljali problem)... kad moze da se brcka...

http://www.blic.rs/Vesti/Drust...dedu-u-Oluji-necu-im-oprostiti
http://www.blic.rs/naslovna-st...nje/1798/izdanje-za-05-08-2015
http://www.blic.rs/Vesti/Hroni...mladica-samo-zato-sto-je-Srbin
[ Braksi @ 05.08.2015. 13:18 ] @
^ automatska rafalna onanija
[ anon142305 @ 05.08.2015. 14:05 ] @
Citat:
hotchimney:
Možemo mi sada pričati da li se "strani faktor" umešao ili nije tamo gde treba i ne treba.

Pa ocigleno je da se umesao. A ja ne vidim razlog da se ikad umesa neka drzava!
Medjunarodne organizacije, to da. Ali svetski policajac? To ne.

Citat:
hotchimney:
Ono što se može popraviti to je kurs u budućnost.
A taj kurs podrazumeva "carski rez"
i demontiranje ratno-huškačke politike koja viri ispod bradatih mantija koje poje "srpskim žrtvamna" a koje su postale žrtva upravo zato jer su ih bradate odore gurnule u ambis.

Ah, srpska crkva je kriva za rat, jeste, kako da ne...
Daj, molim te ne izvodi. Ovo veze sa mozgom nema.

Citat:
hotchimney:
"Carski rez" podrazumeva demontiranje kompletnog "državnog" aparata
uključujući tajne službe, "državne" institucije, zaposlene u "državnim" institucijama.

Ovo ko da slusam Vuka Draskovica, znaci, strasno.

Citat:
hotchimney:
A to je prilično teško izvodljivo bez malog ratića.
U suprotnom kraja nema - večito kukumavčenje i naricanje.

Opet rat?!? Ajoj, kuku...
Pa dobro bre, majku mu, zar nije bilo dosta ratova, pa dokle vise...

A resenja naravno da ima. Kome ne odgovara i to se da zakljuciti.
[ Braksi @ 05.08.2015. 14:14 ] @
srpska nacionalna strategija je KAKO CEMO LAKOCEMO
a taktika: APP (ako prodje prodje)
dva puta nas je ukxxxlo sa tim, a sada ne.

kme kme kmeeee
[ jovajovic100 @ 05.08.2015. 14:26 ] @
U Hrvatskoj do 1991 su Srbi bili konstituivni narod , znači da bez njihovog pristanka Hrvatska nije mogla da se odcepi iz Jugoslavije , kao uostalom I Bosna I Hercegovina . To je ono što je bilo po ustavu I međunarodnom pravu . Samo to i ništa drugo . Svako drugo ponašanje je bilo protiv zakonitio.

Međutim, ako pogledamo interviju Franje Tuđmana iz 1990 god , on ne pominje Srbe čak ni kao manjinu , a BiH smatra sastavnim delom Hrvatske . I to zapad mirno objavljuje i prihvata .
http://www.slobodanpraljak.com...20INTERVJUI%201990.-1998/1.pdf

Ni u ovom interviuu ni pomene o volji Srba.
http://www.slobodanpraljak.com...20INTERVJUI%201990.-1998/2.pdf

U svom govoru u Saboru Tuđman direktno priznaje da NDH smatra demokratskom Hrvatskom državom:
Hrvatski državni sabor bio je čuvarom suvereniteta (s izuzetkom razdoblja od 1918. do 1941.)
http://www.sabor.hr/Default.aspx?art=1765

„NDH nije bila samo puka "kvislinška" tvorba i "fašistički zločin" već i izraz kako povijesnih težnji hrvatskog naroda za svojom samostalnom državom, tako i spoznaja međunarodnih čimbenika, a u ovom slučaju vlade Hitlerove Njemačke, koja je na ruševinama versaillskoga krojila novi evropski poredak; tih težnji Hrvatske i njenih geografskih granica." (Dr Franjo Tuđman na Prvome općem saboru HDZ-a prema Danasu br. 477 od 9.04.1991. st. 32/34, kolumna Ž. Krušelja)

A iz ragovora sa Edom Murtićem 1990
“Bilo mi je strašno, mučilo me to što sam od Tuđmana čuo nekoliko mjeseci prije izbora 1990. godine. Došao je u moj atelijer, misleći valjda da će od mene napraviti svoga Augustinčića, i oduševljeno počeo pričati o tome. ‘Da hrvatski narod krvlju mora dobiti svoju državu’, da ćemo mi (on s HDZ-om) napraviti ono što Pavelić nije uspio napraviti 1941. godine, da će 50% Srba morati spakirati kofere i odseliti, a ostalih 50% ili postati Hrvati ili nestati!’.

„Svi oni koji ovdje fućkaju i galame moraju znati da će morati ići iz hrvatskih zemalja tamo odakle su i došli ako ne budu poštovali volju hrvatskog naroda.“ (Dr FranjoTuđman na mitingu u Pazinu, prema Danasu br. 426 od 17.04.1990. st.32)

“Treba napuniti prazan Trbuh Hrvatske. Bosna je umjetna tvorevina. Vrijeme je da okupimo Hrvate u maksimalno mogućim granicama. Nećemo granice između Hrvatske i Hercegovine. Ovakva hrvatska država nema uvjeta za život, ali Hrvatska država čak sa granicama Banovine ima, a osobito sa poboljšanim granicama. Ne treba računati na BiH kao sa nečim što je od Boga dano i treba da ostane. (Dr Franjo Tuđman novinarki Heni Erceg, ljeto 1990.)

“Sada moramo osigurati granice Hrvatske, te buduće granice hrvatske države u BiH! To je posebna povijesna zadaća hrvatske države, Hrvatske vojske, nešto što ne smijemo propustiti, je li... (Dr Franjo Tuđman, vojnom vrhu, transkripti iz  1993.)

“Srbe u Hrvatskoj treba proglasiti hrvatskim građanima i nazvati ih "pravoslavnim Hrvatima". Treba zabraniti odrednicu "pravoslavni Srbin". (Dr Franjo Tuđman u veljači 1990.)

Roditelje su mu pobili 1941. godine, a u logor je odveden sa 11 godina, odakle je pobegao kada su, kako kaže, “kukuruzi bili za pečenje”, jer se ne seća tačno koje je doba godine bilo.
"Ustaše su nam davale nekakvu supu bez hleba, sa malo nekakvog mesa. Jednom smo primetili da su iz kazana u kojoj su kuvali tu supu izvadili lobanju i ostatke kose. Shvatili smo da nam daju da jedemo ljude" – kaže Radivojac Rade
http://www.telegraf.rs/vesti/3...smo-jeli-supu-od-ljudskog-mesa

http://www.jusp-donjagradina.o...Donja_Gradina/Tvornica_sapuna/

I stvaro su mogli Srbi da mirno čekaju “bolje” sutra koje im je obećavala nova Hrvatska.

I još jedna stvar nije to bila teorija zavere , već prava zavera protiv Srbskog naroda , ne samo onoga koji je skoro hiljadu godina živeo u Hrvatskoj ,
već celokupnog Srbstva.
[ anon142305 @ 05.08.2015. 14:35 ] @
@ jovajovic100

Nema ni potrebe da kacis tolike linkove.
Jasno je ko je i zasto zapoceo rat.
Ko to ne zeli da vidi, dzabe i sva priznanja i izvori...
[ vladd @ 05.08.2015. 15:00 ] @
Citat:
Otto23:
Citat:
vladd:

I ko je kriv?

Zbog te razjedinjenosti i sebicnosti, kao i totalnog manjaka empatije i osecanja pripadnosti jednom narodu i kulturi, nam tako i ide. Dovoljno je pogledati komentare na ovoj temi, kao i na onoj "Beograd se gradi...", pa da bude jasno o kakvom profilu ljudi govorimo.

Meni je ubedljivo najgore, mislim iskreno me sramota, sto ekipa (jajara) ide na letovanje u drzavu koja na sva zvona slavi protetrivanja i zlocine nad njihovim sunarodnicima. Da ne govorimo o slavljenju "svetle istorije" iz WW2, proglasavanju "svetaca" i sl.

Ali to smo valjda mi. Slabo ucimo, a jos slabije kopiramo od nashih "komsija" -> a lako se lozimo na obecanja i pricice (koje mahom idu na nashu stetu). I da, gledamo samo i iskljucivo svoju licnu b00lju - sto bi se neko tamo zanimao jedinim koncentracionim logorom za decu u svetu (cak ni nacisti nisu to radili), ili klanjem staraca, ubijanjem dece (valjda su im oni predstavljali problem)... kad moze da se brcka...

http://www.blic.rs/Vesti/Drust...dedu-u-Oluji-necu-im-oprostiti
http://www.blic.rs/naslovna-st...nje/1798/izdanje-za-05-08-2015
http://www.blic.rs/Vesti/Hroni...mladica-samo-zato-sto-je-Srbin

Negde u tom smeru.

Pride, ne zanimaju me ponasanja i savovi pojedinaca, da li su sovinisticki, netolerantni, neoprostivi, vec samo i jedino JEDINSTVO nacije..

Neka letuju i u ausvicu, neka se tuku pojedinacno sa cim i kim hoce, ali koja je to "sila", koja uvek izrodi sljam i buzdovane u vodjstvu Srbije, pa je vodeca politika iza koje ne znas da li da stanes trezan ili drogiran?

Pazisad, zalazemo se za nekakvu "pravdu", sto jeste mobilizaciona stvar, ali da je "pravde" takvi buzdovani ne bi vodili ni mesne zajednice, a ne drzavu.

O zlocinima mislim da je druga tema, cela planeta grca u zlocinima, nasilju i nepravdi.

Nejasna mi je haoticna i budalasta, ad hok politika, slepa i glupa, koja sigurno gubi na svakom koraku..u svakom pogledu..

P,S,

Posebno mi je specifican doticni "neoprost"..

Zasto se TO neguje, kada je pravoslavna vera upravo vera kojoj je sustina oprastanje, npr, kada od doticnog neoprosta pojedinac ne moze da ima nikakvu korist i normalan stav, a drzava samo probleme.

Sta uopste i realno moze da znaci nekakav "neoprost"..neko ce protraciti sopstveni zivot u mrstenju i sa zatrovanom psihom...ja drugi smer ne vidim.
[ hotchimney @ 05.08.2015. 15:59 ] @
^IUOP_1

"Strani faktor" se uvek mešao u skladu sa svojim interesima.
Počevši od Kosovskog boja, preko oslobadjanja od turaka, I i II svetski rat pa i u Slobine osvajačke ratove.
Ne vidim razloga da se ne meša ako ima interesa i sposobnosti da sprovede svoje interese.
Šta je tu sporno?
I Sloba je vodio ratove iz svojih interesa.

Tvoja primedba da je mešanja bilo bez saglasnosti UN ne stoji
jer ni Sloba za svoje osvajaćke ratove nije imao saglasnosnost UN.

Što se tiče budućih ratova, konkretno, na teritoriji bivše SFRJ
nisam prorok da mogu reći da li će i kada tih ratova biti.
Samo konstatujem da je polarizacija
srbijanskog društva sve veća
i pored nacionalne homogenizacije
a da Vojvodjani često negoduju zbog doseljenika iz drugih krajeva.
Izgleda da je gostoprimstvo došlo do ivice "svakog gosta 3 dana dosta" ili su gosti preterano počeli da se ponašaju "kao u svojoj kući" umesto da poštuju običaje domaćina kao što je red.

Sva je sreća da je srbijanska vojska u rasulu tako da ne može nikog da napadne
ali nikad se ne zna.

Sve više je u priči odvajanje Vojvodine u koje se "strani faktor" za sada ne meša
osim što Evropska opcija sluti na bolji život
o čemu svedoče i članovi foruma u inostranstvu svojim iskustvima.
Čini se da će ta nezavisna Vojvodina u budućnosti sve više zveckati
jer ovi koji su svoj uspon na vlasti gradili getoizacijom Srbije i Srpstva
nisu uspeli da reše narastajuće probleme
iako su dobili društvene uslove prema želji (nacionalnu homogenizaciju i izolaciju).

Citat:
Braksi:

APP (ako prodje prodje)

To se često čuje po srbijanskim kladionicama.
Po pravilu ne prodje...
[ Lavlja_Jazbina @ 05.08.2015. 16:02 ] @
Citat:
Braksi:
ja "za dom spremni"

Sta ti ovo znaci?
[ anon142305 @ 05.08.2015. 16:11 ] @
Citat:
hotchimney:
Slobine osvajačke ratove

I kad odvalis ovako nesto, zar mozes da ocekujes da te ljudi shvate ozbiljno?
Pazi, to sto ti verujes u to, ne znaci da je to istina.
Hocu da kazem, to sto je Hrvatska pobedila u ratu, ne znaci da ga nije izazvala.

Citat:
hotchimney:
Sva je sreća da je srbijanska vojska u rasulu tako da ne može nikog da napadne
ali nikad se ne zna.

Zato je ranije napadala koga je stigla? ccc...
Ajd mi reci nesto iskreno. Jel te nije sramota od samog sebe sto verujes u lazi koje su ti drugi plasirali?
Koliko znam ljude, svako za sebe misli da je pametan.
Zar ovo slepo verovanje u lazi, kod tebe ne rusi misljenje o svojim intelektualnim kapacitetima?

Citat:
hotchimney:
To se često čuje po srbijanskim kladionicama.
Po pravilu ne prodje...

Da, po drugim kladionicama se ne cuje...
[ Braksi @ 05.08.2015. 16:20 ] @
Citat:
Prcko I:
Citat:
Braksi:
ja "za dom spremni"

Sta ti ovo znaci?

to znaci da si poceo da vadis stvari iz konteksta ne bi li diskreditovao sagovornike. Vrlo bedno i nisko. A ovako je bilo:

hotchimney:

Na HRT-1 direktan prenos postavljanja spomenika Franji Tudjmanu u Kninu.
Trenutno ispaljuju 20 plutona iz "6 topničkih oružja"
a avioni hrvatskog ratnog vazduhoplovstva kruže iznad Knina.

Hrvatski oficir najavljujući plotune je prisutne pozdravio sa "dobar dan?". Zatečane sam jer sam očekivao "bok!".

Braksi:

ja "za dom spremni"

[ fukile @ 05.08.2015. 17:03 ] @
Citat:
hotchimney:

a da Vojvodjani često negoduju zbog doseljenika iz drugih krajeva.
Izgleda da je gostoprimstvo došlo do ivice "svakog gosta 3 dana dosta" ili su gosti preterano počeli da se ponašaju "kao u svojoj kući" umesto da poštuju običaje domaćina kao što je red.

LOL, pa Vojvodjan=doseljenik. Svi smo mi ovde doseljenici. Ta prica je realna koliko fizika iz crtaca. Separatisticki pokret u Vojvodini je najveci primer luzerstva,
kao sto sam rekao istorija nece skoro skockati tako savrsene uslove za separaciju kao sto su nedavno bili, al dzaba nista nisu uradili. Sad mogu samo plakati, al bar su se nakrali dok su mogli. Jbga da se Milo Djukanovic rodio u Lazarevu mozda bi imali nekih sansi :D, ovako djoka.
Ona autonomaska ekipa ne bi uspela da napravi razdor u seoskoj zadruzi, kamoli u drzavi :D.

Komedija se ovde pise, to bi bilo ok, da nije tema o zverski ubijenih par hiljada civila, popaljeni gradovi, sela, kuce, potrovani bunari i proteranih 6=cifren broj civila. Trajno oteranih iz svojih kuca, a onda im nisu dali ni privatnu imovinu desetak godina, da potvrde to proterivanje, da se ne daj boze neko kuci ne vrati.

A vi se ovde sa tim segacite, pa jel to normalno. Sta se desilo sa ljudima kada nemaju osnovne kulture i postovanja, da se ovako izruguje ubijenim ljudima. Bar neko da zakljuca temu. Kakav je ovo sajt ?

Ajde da napravimo eksperiment. Ja cu sad da otvorim temu o 6 hiljada ubijenih ljudi u ratu, da se okupe ovi isti da prave rusum tu, kao ovde gde je ubiljeno 2 hiljde ljudi, da vidim da li ce neko to sankcionisati. Izgleda da je normalno pljuvati i politicariti po poklanim civilima ako su Srbi. Aj da vidimo, to je socialni eksperiment.