[ Braksi @ 07.08.2015. 15:08 ] @
sabor u Guci.
[ Otto23 @ 07.08.2015. 15:39 ] @
Ja mislim da bi Gucu, trebalo zameniti Evropskim simpozijumom LGBT... sve sa paradom na kraju, i likovima u koznom donjem veshu. To bi bilo OK, a ne ova Guca... s' neki tamo trubaci i pevaljke, rostilj... to je bre sumska fiesta, a ovo drugo je noble, ili ti gay (u pravom smislu reci)

Mislim, ne idem ni na jedno, ni na drugo... al' mi je Guca barem 100x zdravija manifestacija.
[ niki212 @ 07.08.2015. 15:48 ] @
Zamislite novi moto sabora "u Guči moj te otpozada opauči" a svi da nosu šiljati opanci i da se držu za vrovi da bude lakše ostvarljiv moto
[ DusanSukovic @ 07.08.2015. 15:53 ] @
Citat:
Otto23:
Ja mislim da bi Gucu, trebalo zameniti Evropskim simpozijumom LGBT... sve sa paradom na kraju, i likovima u koznom donjem veshu. To bi bilo OK, a ne ova Guca... s' neki tamo trubaci i pevaljke, rostilj... to je bre sumska fiesta, a ovo drugo je noble, ili ti gay (u pravom smislu reci)

Mislim, ne idem ni na jedno, ni na drugo... al' mi je Guca barem 100x zdravija manifestacija.

LOL :D
[ deerbeer @ 07.08.2015. 16:00 ] @
Citat:
niki212:
Zamislite novi moto sabora "u Guči moj te otpozada opauči" a svi da nosu šiljati opanci i da se držu za vrovi da bude lakše ostvarljiv moto

Pa ti nisi normalan majke mi
[ 2012 @ 07.08.2015. 17:22 ] @
Guca je sasvim normalna narodna manifestacija slicna hiljadama drugih po Evropi ili Americi. Ja licno ne vidim u cemu je to Oktobarfest u Minhenu pristojnija manifestacija od Guce.
[ Nocni @ 07.08.2015. 17:50 ] @
Dobra je Guča za one koji vole alkohol, prljave tanjire, gaženje po blatu, narodnjake, kič, šundaljke, sokačare, rome koji smrde na znoj...
Ja sam prisustvovao tamo neke 1990 godine kada je neka Vanesa igrala na stolovima u satoru... mislim da se malo toga promijenilo do danas...
[ 2012 @ 07.08.2015. 18:10 ] @
Citat:
Nocni: Dobra je Guča za one koji vole alkohol, prljave tanjire, gaženje po blatu, narodnjake, kič, šundaljke, sokačare, rome koji smrde na znoj...
Ja sam prisustvovao tamo neke 1990 godine kada je neka Vanesa igrala na stolovima u satoru... mislim da se malo toga promijenilo do danas...

Ne ulazim ja u detalje da li su tanjiri prljavi, jedan deo naroda to voli i treba mu dozvoliti da sebi obezbedizabavu kakva mu prija. Ja nisam bio i ne znam kako sve to izgleda, ali ne vidim nista loso u tome. Recimo ja ne volim Americku kantri muziku, ali sam bio da vidim kako izgleda njihov provod i ne vidim neku veliku razliku od Guce. Blato i prasina na sve strane, pijanih koliko ti volja, droca svakojakih i kad pogledas Guca 2.

Oktobarfest se razlikuje sto je u gradu, nije u blatu. Jedno masovno opijanje i prezderavanje.
[ Braksi @ 07.08.2015. 18:17 ] @
pa jel sam ja rekao da Guca ne valja ?

Samo sam obavestio ljude da je u toku jer me je malo zateklo.
[ 2012 @ 07.08.2015. 18:30 ] @
Niko nije ni rekao da si ti rekao da Guca ne valja, ne znam sto se ti javljas kad te niko i ne pominje u diskusiji?
[ sjaker @ 07.08.2015. 18:34 ] @
Vasar ko vasar. Ali neko je spomenuo cigani koji smrde na znoj. Nisam sovinista, ali cigani nam sve vise za vratom.
[ niki212 @ 07.08.2015. 19:31 ] @
U guči se skupljaju pijanci koji loču pivo i žderu kupus i kobasice

[ DusanSukovic @ 08.08.2015. 05:37 ] @
Sjaker, Romi su najmanji moguci problem. Za mene su puno veci drustveni problem da ne kazem ogromni, politicari mafijasi i narko ekipe iz okruzenja koji su izabrali Srbiju za sediste operacija..
[ DusanSukovic @ 08.08.2015. 10:46 ] @
Citat:
sjaker:
Vasar ko vasar. Ali neko je spomenuo cigani koji smrde na znoj. Nisam sovinista, ali cigani nam sve vise za vratom.

Nisi sovinista, a? Samo malo, eh?
[ Miroslav Jeftić @ 08.08.2015. 11:07 ] @
Citat:
sjaker: Vasar ko vasar. Ali neko je spomenuo cigani koji smrde na znoj. Nisam sovinista, ali cigani nam sve vise za vratom.

Dobre je kad se samo Cigani znoje, ovi ostali u Guči pretpostavljam mirišu na ljubičicu i bosiljak.
[ vladd @ 08.08.2015. 11:55 ] @
I na prepek od sljive.

I nije sumska vec kaljava..pride cisto i neprskano(stranim hemijama) Srpska.:)
[ amaama @ 08.08.2015. 11:58 ] @
Niko od vas komentatora očigledno odavno nije bio u Guči. Već deceniju jedina razlika od "svet(sk)og" Egzita je u vrsti muzike (a to je pitanje ukusa a ne kulture), sve ostalo je organizovano, uređeno, komercijalzovano, očišćeno, ispolirano, intenacionalizovano i odavno predstavlja deo svetskog "World music" karavana (tako ga stranci beleže, pamte, nalaze i dolaze). Pravog blata nema odavno a o "blatu" i ostalim nepodopštinama manje više ćete čitati za svaki ...fest... bilo gde bilo kad da se održava ili će se održati. Gde god je svetina velika tu mora biti i nekih pratećih elemenata (travka, dop, lokanje, budalesanje, poneka tuča, nesreća...) zvalo se to Woodstock, Egzit, Beerfest, Nišvil, Lovefest ili Guča. Piva, hrane, glasne muzike (o ukusima se ne raspravlja) ima. Sve su to činjenice o kojima se nadam se nećemo ubeđivati, lako su proverive. Ukuse (po treći put) ostavimo po strani. Ako se nekom devojka ne sviđa, obično ne troši vreme da je opanjkava, ruži. Zaboravi je i tačka.
BTW gej parada ovde ne bi bila problem ali ni nešto naročito interesantna. Ovde ljudi ne moraju da budu tolerantni, nema potrebe jer ne primećuju razlike.
Zato je i ta Guča izrasla iz blata i prerasla "blato", samo zato.

Za mene je problem to što naslov kao bajagi referenca na Guču liči na samo još jednu priliku za kulturno kulturološke sa-nebeskih-visina posprdice, nipodoštavštine, sa-"stolice"-dosetkice na račun "TAMO NEKIH" necivilizovanih plemena od kojih se treba uvek distancirati, makar i verbalno... "Srbijanska šumska fiesta" ... arogantno, ružno, tužno, podcenjivački, nisko, uvredljivo, patetično, neopravdano ... bravo mali. Niko ti ne brani da mrziš nekog a to da pokriješ sa onim "da imaš mišljenje". Šok (ili fora) je da si uspeo da u te tri reči sabiješ poveći pamflet, politiku i političarenje koja bi trebalo da što više napravi razliku između nekih "VAS" i nekih "NAS". Pošto u takvim pričama mesta za logiku i razum nikad nije bilo, a emocije, sećanje, istorija su odavno zapišane, nek ti bude. Uživaj u tvojoj viziji "VAS" i "NAS".
Malo mi žao, ali to nije tvoja briga što nemam razvijeno čulo za VAS i NAS. To je eto moj "nekulturni" nedostatak kojeg se ne stidim.

Tebi i ostalim "TVOJIM" veliki pozdrav iz srpske (srbijanske (!?) ako ovu prethodnu "staru" reč ne razumeš) Šumadije, i iz okoline Sabora u Guči (fiesta = Meksiko).
Svii vi različiti, bolji, viši, pametniji, lepši, kulturniji, sposobniji itd. od NAS ostalih, slobodno svratite, niste ugroženi jer vas niko neće i ne može prepoznati kao različite ma koliko se vi (po)trudili.

Pozdrav
[ vladd @ 08.08.2015. 12:10 ] @
Srbendo, imas plus, ali nemoj da mi diras provincijalce...taman su malo zalecili frustraciju od velikog belog grada, a ti im spominjes da su te iste srbende i u malenoj Guci

Hoces da nepovratno siznu?
[ plus_minus @ 08.08.2015. 12:59 ] @
"srbijanski" a ne srpski, potiče direktno iz ustaškog sveta. Ko nije znao ili sasvim slučajno zaboravio.
[ 2012 @ 08.08.2015. 12:59 ] @
@amaama

Imas plus od mene, ja sam vec napisao da se Guca ne razlikuje od hiljdu drugih slicinih dogadjaja po svetu, a Braksija slobodno nabi na K...C, on je papak najobicniji. Jedino si pogresio u prepoznavanju, Braksija i slicne njemu ces sigurno prepoznati ako ih sretnes u Guci, prvi ce se napiti, prvi ce glumiti cetnika, prvi ce pevaljkama lepiti novac, a kad se otrezni zaklece se u sta hoces da to nikad nije radio.
[ biciklista @ 08.08.2015. 13:53 ] @
Mrzim crnce i rasiste.
[ dusanboss @ 08.08.2015. 16:02 ] @
A kako to cigani smrde ? Od mnogih ljudi sam čou da imaju specifičan miris , čak i kad nisu oznojeni i prljavi. Ja lično nisam primetio ništa karakteristično u mirisu roma.
[ 2012 @ 08.08.2015. 16:43 ] @
Citat:
dusanboss:  Ja lično nisam primetio ništa karakteristično u mirisu roma.

Normalno da nisi nista primetio, ti si njuskao rome, a covek ti kaze da cigani smrde. Njuskao si na pogresnom mestu, pogresne ljude.
[ DusanSukovic @ 08.08.2015. 17:09 ] @
Citat:
dusanboss:
A kako to cigani smrde ? Od mnogih ljudi sam čou da imaju specifičan miris , čak i kad nisu oznojeni i prljavi. Ja lično nisam primetio ništa karakteristično u mirisu roma.

Prijatelju, cisti rasisticki crap. Imas Roma doktora, advokata - na zalost rasista i tupadzija..
[ biciklista @ 08.08.2015. 21:05 ] @
Citat:
DusanSukovic: Prijatelju, cisti rasisticki crap. Imas Roma doktora, advokata - na zalost rasista i tupadzija..

Da li među njima ima i vrednih, ozbiljnih, staloženih i trezvenih ljudi kao što su Vojvođani?
[ 2012 @ 08.08.2015. 21:15 ] @
@biciklista

promasio si temu, tema je o Guci nije o Vojvodini i Vojvodjanima.
[ biciklista @ 08.08.2015. 21:44 ] @
Ima li roma u Vojvodini? Da li oni smrde ili mirišu? Možda samo smrde romi južno od Save i Dunava? A možda južno od Save i Dunava smrde svi, a ne samo romi? Da li je Guča u Vojvodini?
[ gigamg1 @ 08.08.2015. 23:22 ] @
Mislim da neko ovde sam sebi smrdi i sramota ga je sebe pa pokušava nekome drugome da nakači kojekakve etikete, čisto da mu bude lakše i da ne bude usamljen.
Skup ko skup. Za koga je rezervisan, taj na njega i ode. Za koga nije, taj zaobiđe.
Nikom ništa.
[ biciklista @ 08.08.2015. 23:32 ] @
[ DusanSukovic @ 09.08.2015. 15:27 ] @
Citat:
biciklista:
Citat:
DusanSukovic: Prijatelju, cisti rasisticki crap. Imas Roma doktora, advokata - na zalost rasista i tupadzija..

Da li među njima ima i vrednih, ozbiljnih, staloženih i trezvenih ljudi kao što su Vojvođani?

Svakako :)
[ vladd @ 09.08.2015. 19:03 ] @
Svi romi vojvodjani su stalozeni i racionalni. A kada im se ne posreci, onda su i trezveni..
[ MajorFatal @ 09.08.2015. 19:22 ] @

"Guca - Biggest Jazz Fest On Earth" :)

ta reklama za Gucu mi je simpaticna
[ kaćunčica @ 09.08.2015. 20:19 ] @
E što ne volEm to suprotstavljanje Exit - Guča! Exit ima nekih 10-15 stejdževa sa različitim vrstama muzike plus dodatne sadržaje, Guča je festival za ljubitelje trube i, koliko sam videla u nekim izveštajima, ljude koji je vole, truba stvarno pokreće. Meni lično trube dovoljno 15 minuta, pa neću nikad otići da proverim kako je tamo. (Ruku na srce, iako sam Vojvođanka, ni tamburice ne bih slušala celu noć)

Ali, baš kao što je Exit proglašen za najbolji evropski festival, evo, i Guči je stiglo priznanje:

http://www.utnv.org/guca-medu-10-najvaznijih-svetskih-dogadaja/
[ Sceka @ 09.08.2015. 20:22 ] @
Citat:
Guča je festival za ljubitelje trube

U zacetku je bilo tako. Sada trubu samo neko sasvim slucajno svira. Da... i "Juko Jošikai" (izvinjavam se ako sam pogresio u imenu, kopirao sam sa "Zakon fotka").

Pozdrav!
[ niki212 @ 09.08.2015. 21:46 ] @
Ovogodišnji 55. Sabor trubača u Guči biće istorijski po tome što je načinjen "rez" da se od sada na festivalima u "prestonici trube" mogu čuti samo zvuci "čarobnog limenog instrumenta", rekao je Tanjugu domaćin manifestacije, Slobodan Jolović http://www.b92.net/zivot/vesti.php?nav_id=1024737&fs=1
[ Sceka @ 09.08.2015. 22:10 ] @
Mogu oni da nacine "rez" kakav hoce sada kad se izgubilo ono sto je osnova, nema trube. Da bi bilo jasnije prenosim nesto sto je napisao moj prijatelj Slobodan Markovic na svom FB statusu nedavno a povodom "Sabora trubaca" u Guci.
Citat:
...Gledam brojne najave Sabora u Guči, ("prva truba", "Sabor trubača" i tako dalje) i već više godina se nerviram, jer i pored imena, teško da ima ikakvih (ili veoma retko) truba na celoj toj manifestaciji, nama i ostalim primitivnim narodima toliko bitnoj...
Evo u čemu je stvar:
Najmasovniji instrument koji se na tom "Saboru" koristi je instrument koji se zove "Fligorna" (negde i "Flugelhorn" - u prevodu "Krilni rog, ili kako ga susedi zovu "Krilnica") Taj instrument se veoma razlikuje od trube, zbog svoje dve osnovne karakteristike, od kojih je prva takozvani "usnik" koji je kod Fligorne LEVKASTOG, a ne KOTLASTOG usnika (Mundstuck), a druga razlika su ventili, koji su kružnog oblika i "poprečne" akcije (otvaranja) a kod TRUBE (koja ili ne postoji, ili je veoma velika retkost na Saboru u Guči) je usnik KOTLASTOG (valjkastog) preseka, a ventili su postavljeni uspravno, i CILINDRIČNOG su oblika, i samim tim je zvuk drugačiji, sjajniji, sa više visokih komponenti nego kod "Fligorne". Napominjem da su ostali instrumenti zastupljeni na saboru tzv. "tenorsaxhorn" koji služi za ritmičko-harmonsku pratnju, obično su jako "falš" u Guči, i Tuba, koja ima ulogu basa u ovim orkestrima.
Na ilustracijama ispod teksta se vidi jasna, i veoma bitna razlika između tzv. "Fligorne" (prve dve fotke) i trube (druge dve fotke)
Dakle na Saboru u Guči UOPŠTE NEMA NI JEDNE TRUBE, ili se pojavljuje jako retko, tako da ne znam otkud taj netačan naziv. Toliko. Onima kojima je ta činjenica poznata, se izvinjavam, mada ih nema mnogo...

Ono sto se uglavnom (skoro svi) koristi je "Fligorna (Flugelhorn)".

Ovo je "Truba (trumpet)" na osnovu cega je i ime "Sabor trubaca" i ono sto se sviralo u Guci i na obroncima...

Razlika je i u zvucnosti (zvuku) i nacinu sviranja...

Sa linka:
Citat:
Njegov zemljak Niko naglašava da mu se sviđa balkanska muzika.
"Došli smo ovde zbog koncerta Gorana Bregovića i sinoć smo se sjajno proveli",
navodi on. Gošće iz Poljske kažu da će doći i na 56. Sabor jer se divno provode.
Posetilac iz Francuske, Mišel napominje da je neverovatan provod, iako je prvi put
u prestonici trube. Doći ću i sledeće godine sa većim društvom jer sam oduševljen
svime što sam video", rekao je on za Tanjug.

Em sto ce uskoro ta manifestacija postati poznata samo po Goranu Bregovicu em sto se dolazi u "pestonicu trube" a trubu niko ne svira (ili sporadicno..., po neko, nekada, kao gošća...).

Meni i mnogima koji se bave Muzikom sve to smeta... ali koga to interesuje...

Eto, morao sam ovo da napisem.

Pozdrav!

[Ovu poruku je menjao Sceka dana 09.08.2015. u 23:20 GMT+1]
[ niki212 @ 09.08.2015. 22:50 ] @
Pa da ga preimenuju u Gučki sabor krilatrog
[ amaama @ 10.08.2015. 09:56 ] @
Ne stigoh da obrišem poruku...

[Ovu poruku je menjao amaama dana 10.08.2015. u 13:29 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao amaama dana 10.08.2015. u 14:05 GMT+1]