Citat:
branko tod:
Darko Nedeljković
Da su prvaci sveta u vaterpolu iz te zemlje odakle su ti stranci sa kojima
si (uslovno) razgovarao čuli bi oni za vaterpolo. Na ovom prvenstvu sveta
bilo je predstavljeno mnogo preko milijardu ljudi. Pričaj malo o tome da se
Amerika ili Španija ne trude da naprave najbolji tim.
Ili je osnova tvoje priče negiranje Srbije.
Ma jok, posto cuo - poto prodao, mozda je tako, mozda nije, ti si dobrodosao da navedes kontraargumente i promenis mi misljenje. Ne ide to tako, imas kolko hoces drzava gde je fudbal veoma popularan, pa se ne plasiraju za svetsko prvenstvo i ne glume da ih to ne interesuje. Sa vaterpolom je nekako drugacije, cak i ljudi ovde gotovo nikad ne odgledaju utakmicu osim kad je finale svetskog prvenstva. Kazem za TV, a tek da neko ode na utakmicu da navija, to nisam cuo ni da postoji
Moj je utisak da je van balkana slicno toliko "vazan" samo jos 100x manje. Pitaj nekog od stranaca da li je uopste cuo da je odrzano svetsko prvenstvo i najverovatnije ces dobiti odgovor da nije. Sklon sam misljenju da je to isto kao ragbi ili skvos kod nas - ima ljudi koji to treniraju, ali 99,9% stanovnistva nema pojma kad se odrzava prvenstvo u tim sportovima. Nemoj da me shvatis pogresno - i meni prija taj osecaj "najjaci smo" i ne kazem da amerikanci ne uzdizu u nebesa nesto za nas nebitno u cemu su oni najbolji, nego pokusavam da iskljucim te emocije i diskutujem nepristrasno. Ali eto, ako ti imas saznanja da je kompletna americka nacija zaludjena vaterpolom ali su kilavi pa im ne ide, dobrodosao si da navedes takve podatke