[ FantaBoy @ 18.08.2015. 22:34 ] @
Gledam Azbučni spisak naselja u republici Srbiji - http://webrzs.stat.gov.rs/WebS.../04/Azbucni_spisak_naselja.pdf pa mi neke stvari nikako nisu jasne... Otvorite 101. stranicu u pdf-u, videćete spisak okruga i pripadajućih opština. Primer: Severnobačkom okrugu pripadaju opštine: Bačka Topola Mali Iđoš Subotica i to je u redu, svaka od tih opština se dalje grana na naselja ili gradove (jedan okrug ima više optina, jedna opština ima više gradova ili naselja) Sada uzmite za primer Braničevski okrug. On se deli sad na Grad Požarevac, koji se dalje deli na opštine Požarevac i Kostolac, a odmah ispod se nalaze i ostale opštine kao Veliko Gradište, Golubac i dr. (ovde se sada jedan okrug sastoji od grada (Grad Požarevac) i opština koje se opet dele na gradove). Isto se dešava ako vidite Grad Novi Sad, Grad Niš i dr. Dakle u drugom primeru imamo nešto drugu situaciju, i poprilično mi je konfuzno. Ako sam razumeo Grad Požarevac, Grad Novi Sad bi bili imena opština ili u stvari kao neki zasebni entiteti? Tačnije meni buni to što logički na mestu gde treba da dođe opština u drugom slučaju se nalazi grad... Ako bih trebao da ovo predstavim hijerarhijski da li bi ovako bilo odgovarajuće: -Država --Okruzi ---Opštine ----Gradovi -----Gradske opštine ili nekako drugačije? |