[ branko tod @ 20.08.2015. 08:24 ] @
"Jedan od najvećih intelektualaca današnjice, socijalni filozof i profesor lingvistike na Masačusetskom institutu za tehnologiju Noam Čomski ocenio je u intervjuu za "Rašu Tudej" da krivica SAD za stanje sveta potpuno nedozvoljena u američkim medijima.

- Krivica Zapada - konkretno Sjedinjenih Američkih Država - za stanje u svetu, poput ukrajinskog konflikta ili tenzija sa Iranom, još jedna je od ideja koja nije dozvoljena u glavnim američkim medijima - rekao je Čomski, dodajući da stavovi ostatka sveta nisu bitni kada su u suprotnosti sa američkom strategijom.

- Ono što se u Americi naziva međunarodnom zajednicom podrazumeva Sjedinjene Države i bilo koga ko je u tom trenutku na njihovoj strani. Uzmimo, na primer, pitanje prava Irana da nastavi sa sprovođenjem svoje trenutne nuklearne politike, kakva god ona bila. Rečenica koja se obično čuje je da se međunarodna zajednica tome protivi. Ko spada u tu međunarodnu zajednicu? Oni za koje SAD procene da treba - kategoričan je Čomski.

- Svako ko je čitao Orvela (1984, "Životinjska farma", prim. aut.) savršeno dobro razume o čemu se tu radi. Ali se to nastavlja, praktično bez komentara - naglasio je Čomski."

Iz http://www.mojatv.rs/33657-com...itao-orvela-zna-o-cemu-se-radi

Da li je i Noam Čomski putinoljub i rusofil kao svi oni koji se usude da
dignu glas protiv samovolje USA i odmah dobiju takve etikete?
[ hotchimney @ 20.08.2015. 09:04 ] @
Sa iste stranice:
Citat:
SLIČNE VESTI

NEOČEKIVAN ZAOKRET: Putin se okreće Americi?

Dakle, Čomski je okrenuo buljosan Ameriki
a Putin zinuo.
Baš su se našli.
[ anon142305 @ 20.08.2015. 09:04 ] @
Citat:
branko tod:
- Svako ko je čitao Orvela (1984, "Životinjska farma", prim. aut.) savršeno dobro razume o čemu se tu radi.

Hm...
Citat:
Dvojica velikih vizionara, Džordž Orvel i Oldus Haksli, imali su drugačije viđenje budućnosti,odnosno naše sadašnjosti. Svoje vizije opisali su u djelima "1984" i „Vrli novi svijet“. Šta mislite koji je od njih dvojice je bio u pravu?
Orvel i Haksli: Ko je bio u pravu?
[ NapredniBot @ 20.08.2015. 09:57 ] @
Drugovi, Haksli je u pravu!
[ Braksi @ 20.08.2015. 10:01 ] @
Amerika ipak nikad nije napala normalnu i civilizovanu zemlju.

Spisak americkih protivnika je uglavnom spisak najmracnijih likova istorije: Hitler, musolini, hirohito, staljin, kim il sung, ho shi min, sadam, sloba, osama, asad......

a razlog zbog koji Srbija ratuje sa Amerikom i tera joj inat na svoju stetu vec 25 godina je u tome sto SDB Jugoslavije a zatim Srbije nije htela da prihvati kraj komunizma i nastavila je da maltretira ovaj nesrecni narod inace ova matora udbaska konjina nikad ne bi dolazila na forum nas mladih i mladjih da nam drvi o njegovoj ideologiji.

Naravno da bi ostali na vlasti najefikasnije im je bilo da okuvaju sukob sa zapadom. najpre pod firmom zastite srbstva, pa zatim ne damo generale, pa nedamo Kosovo, a ustvari sve su dali jer druge nema. 2000 izgledalo je da su gotovi, ali na vlast u Rusiji je dosao Putin i to im je dalo krila za novu avanturu. brze bolje su ubili premijera i vratili se putevima stare slave tj propasti...

Srbija je Kuba Evrope !
[ anon142305 @ 20.08.2015. 10:08 ] @
Citat:
Braksi:
a razlog zbog koji Srbija ratuje sa Amerikom i tera joj inat na svoju stetu vec 25 godina je u tome sto SDB Jugoslavije a zatim Srbije nije htela da prihvati kraj komunizma i nastavila je da maltretira ovaj nesrecni narod

[ Braksi @ 20.08.2015. 10:11 ] @
da triple face palm: jedan za Tomu, jedan za Vucka i jedan za Dacka...

haha pogledaj ko ti je na vlasti u 2015. godini, sve udbina deca i okoreli sljam 90tih...
[ anon142305 @ 20.08.2015. 10:27 ] @
Na vlasti su oni koje su gradjani izabrali, a najveci krivci za to su oni koje se hvale da ne glasaju i na drustvenim mrezama kace slike izvrljanih glasackih listica.
[ NapredniBot @ 20.08.2015. 10:47 ] @
Ja sam jedan od krivaca, ali kaži mi molim te za koga da glasam? Teoretski, ti si u pravu. Međutim u praksi ja ne vidim kako bi moj glas doveo do bilo kakve praktične promene jer ne mogu da uočim neku razliku između ponuđenih opcija.
[ anon142305 @ 20.08.2015. 10:51 ] @
Pa to ti je ona standardna prica, jedan glas ne menja nista, sto jeste tacno, ali kad to usvoji vecina, onda imamo problem.
Meni ne ulazi u glavu kako ljudi nemaju problem da im vlast odredjuju nepismeni i neobrazovani ljudi, koji ce - o gle cuda - izabrati iste takve.
Ja cu i na sledecim izborima (ako budu sledeceg proleca) opet glasati za DJB.
A ako opet budem u manjini, imacu opravdanje da sve ljude, kad nastave da se zale kako se lose zivi, bez problema optuzim da su sami krivi :)
[ NapredniBot @ 20.08.2015. 11:14 ] @
Poslušaću te, pa ću i ja glasati za DJB na sledećim izborima. Iskreno, prvi put čujem za DJB, ali cenim tvoje mišljenje jer sam čitao ono što ovde pišeš.
[ anon142305 @ 20.08.2015. 11:22 ] @
Pogledaj na YouTube i drustvenim mrezama, pa proceni sam.
Koliko ja pratim, a trudim se da mi nista ne promakne, oni su jedini koji su radili to sto su obecavali.
https://www.youtube.com/watch?v=QWj1nRdKTMc

Pokretacu teme se izvinjavam na offu, sad sebi delujem kao neki bot
[ hotchimney @ 20.08.2015. 11:30 ] @
Cenim vaše cenjeno mišljenje.
Pridružujem vam se
tako da ću takodje glasati za
Da Jebbem Bolje.
[ Homer J. Simpson @ 20.08.2015. 11:33 ] @
Citat:
IUOP_1:
Na vlasti su oni koje su gradjani izabrali, a najveci krivci za to su oni koje se hvale da ne glasaju i na drustvenim mrezama kace slike izvrljanih glasackih listica.

Koja glupost , pa da su morali , vecina bi glasala isto kao i 'redovni' glasaci
[ anon142305 @ 20.08.2015. 11:37 ] @
Citat:
Homer J. Simpson:
Koja glupost , pa da su morali , vecina bi glasala isto kao i 'redovni' glasaci

Pricajuci sa ljudima u svom okruzenju i citajuci razmisljanja ljudi na drustvenim mrezama, nisam stekao tvoj utisak.
Vecina kaze nemam za koga da glasam, svi su isti, meni je bitno da imam da prehranim decu, briga me za visoku politiku i sl.
[ dusanboss @ 20.08.2015. 14:16 ] @
Pa zar postoji neka politička opcija koja bi ozbiljno radila da nam bude bolje? Mislim da je problem ceo sistem dok je vladajuća stranka samo fasada.
Pa po manjim a verovatno i većim opštinama funkcioneri manjaju stranke kako vetar duva i niko im ne može ništa. Moguće je da su jako sposobni pa bi bilo šteta da ih ovaj narod izgubi u nekoj tamo stranačkoj čistki . Šta je bilo sa dupliranjem funkcija ? Jel usvojeno to ? Ovde kod nas se radi i u opštini i kao dirktor firme bez problema. Možda je to rešenje da se manje krade. Misle ako krade iz budžeta manje će iz firme i obratno.
[ Homer J. Simpson @ 20.08.2015. 14:51 ] @
Pa ko odredjuje sistem , stranke , ko cini clanove stranke ?! Vanzemaljci ?
[ hotchimney @ 20.08.2015. 15:47 ] @
Ko je u mogućnosti neka sluša Radio Beograd 1.
Ide emisija o pozorištu (do 17h)
a okrenuli su na politiku.

Gošća (glumica) govori o beznadju perspektive u Srbiji.
Pri tome ne misli samo na glumačke već potpuno beznadje u svim oblastima.
[ anon142305 @ 20.08.2015. 15:55 ] @
Citat:
dusanboss:
Mislim da je problem ceo sistem dok je vladajuća stranka samo fasada.

Drugim recima, trebalo bi izabrati stranku koja ce promeniti sistem.
Ja drugo resenje ne vidim.

Citat:
dusanboss:
Šta je bilo sa dupliranjem funkcija ? Jel usvojeno to ?

I da je usvojeno, ne znam koliko se sprovodi, a to je ionako kap u moru, samo sicusna promena.
A ovde je potrebna sveouhvatna.

Citat:
dusanboss:
Možda je to rešenje da se manje krade.

Treba onemoguciti politicare da raspolazu tudjim (drzavnim) novcem.
Smanjenje fiskalnog opterecenja, pa javnost u trosenju Ministarstava, agencija, lokala, prosvete, kulturnih ustanova i sl.
Sve sto se potrosi, sve na sajt, sve ugovore, sva pravna i fizicka lica.
A kad su ugovori tajni, kad se daju subvencije, mrka kapa od ekonomskog razvoja.
[ Homer J. Simpson @ 20.08.2015. 16:14 ] @
A ko ce to da izabere stranku koja ce da promeni sistem kad vecini odgovara ovakav sistem (cim glasaju za stranke koje predstavljaju isti) ?
Jedino da neko dodje pa zavede neku 'pozitivnu' diktaturu.
Ali zasto bi to radio kad ce za nekoliko godina ili decenija opet doci demokratija i do tad kontrolisana rulja moze opet sve da razbuca k'o svinja mas'an dzak.
Raspad SFRJ je najbolje sto se desilo - maske pale i narod pokazao pravo lice
[ anon142305 @ 20.08.2015. 17:31 ] @
Citat:
Homer J. Simpson:
A ko ce to da izabere stranku koja ce da promeni sistem kad vecini odgovara ovakav sistem (cim glasaju za stranke koje predstavljaju isti) ?

Slazem se, to je kljucno pitanje od koga zavisi napretak ili ostanak u blatu.
Nije lako to uraditi, da jeste, svaka zemlja bi to sprovela.
[ dusanboss @ 20.08.2015. 17:36 ] @
Koja je to stranka da glasma za nju čim mi se ukaže prilika? Ne vredi biti u zabludi. Sistem se jako teško menje a, sigurno ne "demokratskim " izborima. Pa i Amerika sa te 2 stranke, koja god da dodje radi isto a, ljudi misle da biraju nešto i da odlučuju o bitnim stvarima kada zaokruže nešto. Ne ide to tako.
[ Braksi @ 20.08.2015. 18:19 ] @
A sta kojimoj i treba drzavi vise od 2 stranke ? Sasvim dovoljno da niko ne zasedne i postavi se veciim od drzave i zakona kao sto se npr majmunise onaj Putin.
[ Hltman @ 20.08.2015. 20:33 ] @
Problem je u tome sto su danasnji politicki sistemi centralizovani, odnosno manja grupa ljudi kontrolise ceo narod. Izbori su prevara i iluzija da narod moze demokratskim putem nesto postici. Kakve ja imam koristi sto cu glasati za nekoga, ako sutradan 250 poslanika podloznih korupciji, u skupstini izglasa zakon koji meni ne odgovara, poveca pdv, poveca cenu struje, skrese penzije?
Ono sto nama treba, na danasnjem nivou razvitka informacionih tehnologija, je potpuna decentralizacija vlasti. Sta pod tim imam u vidu? Predlaganje, donosenje, izglasavanje predloga i zakona putem interneta, dakle da svaki gladjanin Srbije stariji od 21. god ima pravo da sve to radi iz svoje fotelje.
Sta vredi Grcima kada su izglasali NE na referendumu, kada im je sacica ljudi podlozna korupciji na vlasti pljunula u lice i rekla da se referendum ne uvazava? Jel to demokratija? Lol.
Ono sto Amerika radi po svetu jeste uvodjenje uticaja njihovim dolarom. U kojoj god drzavi to nije moguce, ta drzava ce biti bombardovana. Kraj price.
[ ssi @ 20.08.2015. 20:39 ] @
Dzaba sve, nestala je i poslednja nada.

Cipras je dao ostavku.
[ Braksi @ 20.08.2015. 20:44 ] @
dicicemo hiltmane onda 4. srbski ustanak protiv Amerike, vazi ? Ajde ti lepo kreni, a mi cemo za tobom.
[ Homer J. Simpson @ 20.08.2015. 21:15 ] @
Citat:
Hltman:
Ono sto nama treba, na danasnjem nivou razvitka informacionih tehnologija, je potpuna decentralizacija vlasti. Sta pod tim imam u vidu? Predlaganje, donosenje, izglasavanje predloga i zakona putem interneta, dakle da svaki gladjanin Srbije stariji od 21. god ima pravo da sve to radi iz svoje fotelje.

Au jbt , pa ovo bi bila katastrofa.
Ovi na vlasti su budale ali su i inteligentniji i moralniji od vecine naroda.
[ biciklista @ 20.08.2015. 21:53 ] @
Čomski, američka Šešeljuga iliti omiljeni opozicionar, mora neko malo da talasa žabokrečinu da bi se stvorio privid slobodnog mišljenja. Naravno, sve uz oreol nekakvog intelektualca.
[ hotchimney @ 20.08.2015. 21:54 ] @
Citat:
Homer J. Simpson:

Ti moral nalaziš kod srbijanskih politikusa?
To sve pobeglo s koca i konopca,
go mufljuz do mufljuza.
Da li ti znaš da oni već 25 godina ratuju sa celim svetom?
Kad ih malo zagledaš
Dilindžer i Al Kapone su njihovi bedni imitatori.

[ jovajovic100 @ 20.08.2015. 22:13 ] @
Jel taj Čomski srpski političar kada kakite samo o našim prednjacima . Ja mislio da je on od preko velikog mora , pa priča o svojoj bratiji !
[ anon142305 @ 20.08.2015. 22:33 ] @
Citat:
Hltman:
Kakve ja imam koristi sto cu glasati za nekoga, ako sutradan 250 poslanika podloznih korupciji, u skupstini izglasa zakon koji meni ne odgovara, poveca pdv, poveca cenu struje, skrese penzije?

Ti glasaj za neke koji nisu takvi.

Citat:
Hltman:
Sta vredi Grcima kada su izglasali NE na referendumu, kada im je sacica ljudi podlozna korupciji na vlasti pljunula u lice i rekla da se referendum ne uvazava? Jel to demokratija? Lol.

Dzabe Grcima NE, kad su izabrali nesprovodljivu politiku.

Citat:
Hltman:

Citat:
Homer J. Simpson:

Slazem se da bi bila katastrofa, ali ne i sa ovim da su inteligentniji i moralniji.
[ Sarastro @ 20.08.2015. 22:36 ] @
Evo sta se dogadja kada ljudi nece da glasaju ... imajte srca na sledecim izborima!
[ Hltman @ 21.08.2015. 11:02 ] @
Citat:
IUOP_1:
Citat:
Hltman:
Kakve ja imam koristi sto cu glasati za nekoga, ako sutradan 250 poslanika podloznih korupciji, u skupstini izglasa zakon koji meni ne odgovara, poveca pdv, poveca cenu struje, skrese penzije?

Ti glasaj za neke koji nisu takvi.

Navedi mi one koji danas nisu takvi i koji nece postati takvi kada se dokopaju vlasti.

Citat:
Hltman:

Citat:
Dzabe Grcima NE, kad su izabrali nesprovodljivu politiku.

Sto je apsolutna krivica prethodnih korumpiranih vlasti.

Citat:
Hltman:

Citat:
Homer J. Simpson:

Citat:
Slazem se da bi bila katastrofa, ali ne i sa ovim da su inteligentniji i moralniji.

A ovo sad nije katastrofa? Bas nam je divno. Sta meni znaci sto su oni inteligentni i moralni ako gledaju iskljucivo svoje interese, bave se demagogijom i glume u jednoj obicnoj farsi gde je cilj zavaravati narod koliko god je to moguce s ciljem sto duzeg ubiranja prihoda i odrzavanja na vlasti?
[ 2012 @ 21.08.2015. 14:20 ] @
Ajde za pocetak da vam postavim lakse pitanje.

kakve veze ima Comski, Americka propaganda i partije ili vlast u Srbiji? Sa moje tacke gledista nema nikakve povezanosti osim zelje nesposobnih da svoju nesposobnost prikriju tako sto ce svu krivicu prebaciti na drugoga i tako sebe amnestirali svake odgovornosti. To je bio i cilj postavljaca teme, iace proverenog i lako prepoznatljivog smrada kojeg hronicno muci deficit u intelegenciji.
[ anon142305 @ 21.08.2015. 14:37 ] @
Citat:
Hltman:
Navedi mi one koji danas nisu takvi i koji nece postati takvi kada se dokopaju vlasti.

Stvarno ne bih hteo da postanem neki bot
Imas internet, gledaj sajtove i drustvene mreze, vidi sta je ko radio kad je bio na vlasti ili ako je trenutno na vlasti,
a posto su se svi izmenjali, svi su druze ili krace bili na vlasti, mislim da ces sam doci do nekih odgovora.

Kazem da gledas sajtove (tu ukljucujem i YouTube), jer neke stranke nemaju drugu mogucnost da se javno oglase potencijalnim biracima.

Citat:
Hltman:
Sto je apsolutna krivica prethodnih korumpiranih vlasti.

Po svoj prilici je tako.

Citat:
Hltman:
A ovo sad nije katastrofa? Bas nam je divno. Sta meni znaci sto su oni inteligentni i moralni ako gledaju iskljucivo svoje interese, bave se demagogijom i glume u jednoj obicnoj farsi gde je cilj zavaravati narod koliko god je to moguce s ciljem sto duzeg ubiranja prihoda i odrzavanja na vlasti?

Ma naravno da je sad katastrofa, meni se samo cini da nije resenje da se svima, nekako preko interneta, da mogucnost da izglasavaju zakone.

Setih se scene iz serije Crna Guja:

Citat:
Give the likes of Baldrick the vote and we'll be back to cavorting druids, death by stoning and dung for dinner.

Naravno da vlast gleda svoje interese, i ako su oni u suprptnosti sa drustvenim, onda se biraju svoji, a ne ti drustveni.
Nije ovo lako resiti...
Sem nade da se izaberu neki koji nisu takvi, ja ne vidim drugo resenje, na kraci rok gledano.
[ branko tod @ 21.08.2015. 14:46 ] @
Prdoje bolid uvek ostaje bolid.

[ 2012 @ 21.08.2015. 14:52 ] @
Samo da dodam jos nesto u vezi stranaka i glasaca ili da pojasnim jos jednu pojavu koja meni lici na tipicnu glupocu i klasicnu obmanu.

Ako neka stranka nema kapacitet da osvoji vlast na republickom nivou, veoma cesto iz finansijskih razloga, postavlja se pitanje zasto ne osvoji vlast na opstinskom ili gradskom nivou, a onda u toj opstini ili tom gradu pokaze svoje znanje i vestinu. Na jednom mlom primeru pokaze svoju sposobnost, a onda je velika verrovatnoca da ce i neki drigi gradjani pozeleti da imaju takvu vlast/upravu u svom gradu/opsini i ta ce partija polako svojim kvalitetom osvojiti celu republiku. iskreno verujem da ce (ako je normalan) narod pozeleti da mu dvoriste bude sredjeno, a onda ce pozeleti da mu bude sredjeno i malo dalje od dvorista. Ako narod (ili veci deo) nije normalan onda ce unistiti ili nece prepoznati sta je lepo, a nudi mu se i izabrace govvnare da ga vode.
[ 2012 @ 21.08.2015. 14:57 ] @
Citat:
branko tod:
Prdoje bolid uvek ostaje bolid.

Nisi ti bolid, ja sam tacno napisao sta si ti. Mozes procitati i Braksijev opis, on te je slikovitije opisao.

Ali mozda nadjes sledbenike koji imaju potrebu da svu soju nesposobnost prebacuju na druge.

Samo jos da te pitam ovako "pametnog" sto taj negativan uticaj Americke propagande ne deluje negativno na Sloveniju, Crnu Goru ili Austriju ili Cesku, vec samo na Srbiju, Makedoniju i BiH.

[Ovu poruku je menjao 2012 dana 21.08.2015. u 16:25 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao 2012 dana 21.08.2015. u 16:53 GMT+1]
[ NapredniBot @ 21.08.2015. 15:51 ] @
Citat:
Ni si ti bolid

Ne pis men si!

Citat:
Americke propagande

I dalje si Nepismen!
[ 2012 @ 21.08.2015. 15:55 ] @
Bravo!