[ goranvasiljevic @ 02.09.2015. 15:57 ] @
| Pozdrav svima...
Zanima me ko mora da poslodavcu dostavi Potvrdu o nastanku privremene sprečenosti za rad tzv. doznake.
Mora li lično zaposleni ili može da pošalje po nekome (supruga, brat, prijatelj...).
U Zakonu o radu sam video da u slučaju težih oboljenja treba da pošalje po nekome.
Nisam ja u pitanju.. :)
|
[ R1A1 @ 02.09.2015. 16:00 ] @
Ne postoji kategorija moranja.
Potpuno je nebitno ko će doneti, važno je da se dostavi u predviđenom roku.
[ goranvasiljevic @ 02.09.2015. 16:27 ] @
Da li se doznaka dostavlja neposrednom rukovodiocu ili u odredjenu službu?
[ vladd @ 02.09.2015. 16:57 ] @
U nadleznu sluzbu, da li je to neki sektor za ljudske resurse, racunovodstvo ili kod sekretarice, potpuno je svejedno. Bitno je da se dostave doznake.
[ Lacika.1991 @ 02.09.2015. 16:57 ] @
jel ti radiš u nekoj firmi u kojoj ne poznaješ apsolutno nikoga ili se zezaš? :D
sekretarica? bilo ko ko radi u administraciji? kolegi da prosledi nekome ko se bavi administracijom??? :D ne kontam :D
[ Lacika.1991 @ 02.09.2015. 16:58 ] @
e džabe sam pisao :D dok ja napisah vladd već poslao :D
[ goranvasiljevic @ 02.09.2015. 17:01 ] @
Slažem se sa vama. Sve je meni jasno, ali ne znam da li moždda postoji neka tačno utvrđena procedura koja treba da se poštuje.
Volim da stvari budu čiste do kraja :)
[ Lacika.1991 @ 02.09.2015. 17:15 ] @
koliko ja znam,ne postoji specijalna procedura..čak 99% sam siguran da ti sve piše u ugovoru o radu koji si potpisao :D bar je meni pisalo :D
[ Ivan Dimkovic @ 02.09.2015. 17:30 ] @
Obicno su takve stvari regulisane u tvom radnom ugovoru sa poslodavcem.
Ako nisu, okreni sluzbu za ljudske resurse (ako postoji, ako ne, ovlasceno lice) i pitaj.
[ bachi @ 02.09.2015. 17:35 ] @
Ili pitaj šefa. :D
Kod nas svako nosi svom prvom pretpostavljenom, on prosleđuje dalje.
Može bilo ko da odnese, bitno je da se odnese.
[ goranvasiljevic @ 02.09.2015. 17:36 ] @
Nije regulisano ugovorom o radu, koliko ja znam, a malo znam, tako mi rekose :)
Ja se bavim nekim drugim stvarima pa mi ove stvari nisu baš poznate.
[Ovu poruku je menjao goranvasiljevic dana 03.09.2015. u 14:22 GMT+1]
[ goranvasiljevic @ 02.09.2015. 17:37 ] @
Citat: bachi: Ili pitaj šefa. :D
Kod nas svako nosi svom prvom pretpostavljenom, on prosleđuje dalje.
Može bilo ko da odnese, bitno je da se odnese.
Nemam ja problem, nego treća osoba je je predala doznaku za četvrtu :) Ja se samo informišem :)
[ Lacika.1991 @ 02.09.2015. 17:45 ] @
znači ti se informišeš kao druga osoba...a šta radi prva osoba onda? :D
[ R1A1 @ 02.09.2015. 17:53 ] @
Citat: goranvasiljevic:
U pitanju je državno preduzeće. Nije regulisano ugovorom o radu, koliko ja znam, a malo znam :)
Ja se bavim nekim drugim stvarima pa mi ove administrativne stvari nisu baš poznate.
U državnim preduzećima se to nosilo u računovodstvo, bar u vreme dok sam ja radio u državnoj firmi ili nekom od šefova sektora, pošto su državna preduzeća puna šefova.
Meni nije jasno zašto ti pitaš sve ovo? Pitaj druga koji radi u državnoj firmi, valjda ide bar jednom nedeljno na posao?
E što ti je državni posao!
[ anon70939 @ 02.09.2015. 17:59 ] @
Kod mene u prosloj firmi je bilo da u roku od 3 dana doznake moraju da se donesu.
Naravno da onaj ko je bolestan ne mora da donese, moze da posalje po bilo kome.
Bilo bi malo glupo da neko koga je recimo zgazio autobus, jedva preziveo, lezi u bolnici, da mora da pita da ga puste na kratko da odnese doznake...
Bolovanje sam koristio samo jednom ili dva puta u zivotu (ostalo bi uglavnm bilo kombinovanjem nekih slobodnim dana ili odmora) i tada sam zvao HR sluzbu, koleginica rekla da mora neko da donese u roku od 3 dana, ali posto nisam hteo da cimam nikoga, pitao sam je lepo preko telefona da li mogu da skljocnem telefonom sve podatke sa doznake i da joj posaljem na mail, da ona zavrsi neku svoju proceduru vezanu za te podatke, pa kad zavrsim sa bolovanjem (za 4-5 dana) da joj donesem licno doznake.
Naravno, pristala je i nije pravila problem.
Ali da sam se pozivao na neke procedure i cudesa, verovatno bih morao istog dana da ih donesem licno :)
[ goranvasiljevic @ 02.09.2015. 18:29 ] @
Citat: Lacika.1991: znači ti se informišeš kao druga osoba...a šta radi prva osoba onda? :D
Prva osoba ne postoji :))
Hvala svima na informacijama.
[ Blue82 @ 03.09.2015. 08:26 ] @
Doznake se OBAVEZNO moraju predati na drugom spratu, treca kancelarija levo. I nemoj slucajno zaboraviti dokaz o drzavljanstvu i uplatnicu.
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|