[ zola018 @ 07.10.2015. 10:56 ] @
Sinoc krenem do auta upalim sve OK. Radio malo u mestu par minuta i podjem na put. Presao sam mozda 50m i odjednom se ugasi, izgubi struju i stade. Okrenem kljuc nazad pa onda napred ali nista, nema kontakt. Ne svetle mi crvene sijalice za akumulator i za ulje. Probam opet, opet nece. Zavitim na osigurace kod akumulatora ( ima neka 3 velika ) svi izgledaju zdravo. Otvorim tablu sa osiguracima u kabini i krenem redom, svi ispravni a kontakta i dalje nema. Auto hoce da vergla ali ne moze da upali kad nema struje ( normalo ). Skinem plastiku oko kontakt brave svi dzekovi na mestu, odguram auto na parking i ostavim ga. Pozicija radi i sve ostalo za sta mi kontakt nije potreban. Sta da radim ima li neko ideju? Da li ima neki osigurac za koji ja ne znam a koji daje struju bas SAMO za kontakt ili mi je brava crkla pa ne moze kljuc da spoji? Da li postoji mogucnost da prevezem ( spojim ) dve zice i da dobijem kontakt bar da odvezem auto do elektricara da on pogleda ili to nije moguce? Bio sam malo jutros da detaljnije ispitam situaciju. Proveravao sam struju probnom lampom i dosao do sledecih informacija: - crvena uvek ima struju, - zuta ima struju kada je kljuc na prvom zubu, kad je na nuli nema, - crna ima struju kada je kljuc na drugom zubu, na prvom i na nuli nema, - crna za paljenje ima struju kada je kljuc u polozaju paljenja inace nema. Spojio sam prve tri ali i dalje njema kontakte. Ima li neko jos neku ideju? Brava normalno okrece, rasturio sam i onaj deo gde su lemljene zice, bilo je puno masti unutar, ocistio ali i dalje nista se ne dobija... |