|
[ pisac @ 14.11.2015. 16:05 ] @
| Telefon sam izbacio, ako nekome treba znaće kako da ga nađe.
Citat: Mes chers compatriotes,
La nuit dernière, sept attaques terroristes ont été perpétrées en Ile de France, faisant 127 morts et 250 blessés dont certains dans un état grave. Ces sept attaques ont été menées simultanément en six lieux différents : au stade de France, au Bataclan, rue de Charonne, rue Bichat/Alibert, rue de la fontaine au roi et boulevard Voltaire.
L’ambassade s’associe au deuil des familles touchées par l’horreur de ces actes.
En France, un deuil national de trois jours a été instauré et l’état d’urgence a été décrété. Le contrôle aux frontières a été rétabli. En Serbie, des mesures de sécurité additionnelles sont prises pour la protection de notre communauté et de nos implantations. Un dispositif de sécurité renforcé est mis en place, à notre demande, par les autorités serbes, autour des implantations qui relèvent du périmètre de l’ambassade (ambassade et résidence, Institut français à Belgrade, Novi Sad et Nis, Ecole française de Belgrade). La menace pesant sur nous tous Français est sans doute plus grande en France qu’en Serbie mais des actes isolés contre des ressortissants français, partout dans le monde, ne sont pas à exclure. Je vous recommande la plus grande vigilance, en particulier sur vos lieux de travail, qu’il s’agisse d’administrations ou d’entreprises françaises en Serbie. Je vous invite à respecter scrupuleusement les procédures de sécurité existantes et à être attentifs à tout comportement suspect.
Les compatriotes et toutes les personnes inquiets pour leurs parents et proches dont ils ne parviendraient pas à avoir de nouvelles peuvent appeler le numéro de téléphone d’urgence suivant, accessible depuis l’étranger : ------------------. Ce numéro est activé par la Cellule interministérielle d’aide aux victimes du Centre de crise et de soutien placé auprès du Ministère des Affaires étrangères et du développement international.
Nous avons déjà reçu de nombreux témoignages de solidarité et d’amitié, émanant tant de personnalités publiques que de citoyens amis de la France. Des bouquets ont commencé à être déposés devant l’ambassade. Un registre de condoléances sera ouvert à partir de lundi après-midi jusqu’à mercredi et mis à disposition du public devant l’entrée de l’ambassade rue Pariska.
Je suis certaine que vous saurez faire preuve de courage et de cohésion face à cette épreuve. L’ambassade et le consulat sont, comme toujours, à votre écoute et à votre service.
Bien cordialement,
Christine Moro
Ambassadeur de France en Serbie.
|
[ Java Beograd @ 14.11.2015. 17:06 ] @
E super što si ovo napisao ! Odavno nisam čitao francuski.
[ anon70939 @ 14.11.2015. 17:39 ] @
Slažem se sa tobom.
Ja ga čitam na glas, i slušam se, ali ništa ne razumem.
Razumeo sam ovo Ambassadeur de france en Serbie.
[ gilopile @ 14.11.2015. 17:45 ] @
Evo, licno sam preveo ovo na brzinu.
Sinoć, Rujan teroristički napadi su počinjeni u Ile de France, što 127 mrtvih i 250 ozlijeđeno, neki u teškom stanju. Ovih sedam napadi su provedena istovremeno u šest različitih mjesta: u fazi Francuske, na Bataclan udaljena, rue de Charonne, rue Bichat / Alibert Street Fountain Boulevard Voltairea i kralja. Veleposlanstvo tuguje obitelji pogođene užas tih akata. U Francuskoj, državljanin trodnevna žalost: uspostavljena je i izvanredno stanje proglašeno je. Granična kontrola je vraćena. U Srbiji su poduzete dodatne mjere sigurnosti kako bi zaštitili naše zajednice i naše naselja. Jačanje sigurnosni uređaj postavljen, na naš zahtjev srpskih vlasti, oko naselja koja spadaju u djelokrug Veleposlanstva (veleposlanstva i rezidencije, Francuskog instituta u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, Francuska škola u Beogradu) , Prijetnja nam sve Francuski je vjerojatno veći u Francuskoj nego u Srbiji, ali izolirani djela protiv francuskih državljana, u cijelom svijetu, nisu isključeni. Preporučujem najveću pažnju, pogotovo o svom radnom mjestu, bilo da su vlade ili francuske tvrtke u Srbiji. Pozivam vas da poštuju savjesno postojeće sigurnosne procedure i biti oprezan u bilo sumnjivo ponašanje. U zemljaci i svi oni zabrinuti za svoje roditelje i rodbinu da neće uspjeti u tome da novi može nazvati sljedeći telefonski broj za hitne slučajeve, dostupan iz inozemstva: ------------ ------. Ovaj broj određuje se u inter-stanica pomoć za žrtve krize i podršku centar koji se nalazi u Ministarstvu vanjskih poslova i međunarodne razvoj. Već smo primili mnoga svjedočanstva solidarnosti i prijateljstva između mnogih javnih osoba da građani prijatelje Francuskoj. Buketi počeo se podnijeti u veleposlanstvu. Knjiga žalosti bit će otvorena od ponedjeljka popodne do srijede i dostupni javnosti na ulazu u veleposlanstvo ulici Pariska. Siguran sam da će pokazati hrabrost i kohezije u lice ovo iskušenje. Veleposlanstvo i Konzulat su, kao i uvijek, na raspolaganju i na usluzi
Sve u svemu, sta reci, nego, strava i uzas sta se desava, jbt.
[ anon70939 @ 14.11.2015. 17:54 ] @
ok. mozda mi je toliko nezanimljivo pa se gubim posle 3 recenice.
Pokusavam da shvatim, cemu ova tema na ovom forumu, ako moze neko da mi pojasni.
[ pisac @ 14.11.2015. 18:10 ] @
Pa ako si francuz u Srbiji a nisi registrovan u francuskoj ambasadi, onda ti nisu poslali mail. Pa ti ja (inače ksenofob kako kaže ksenofobofob psiholog Dimke ) eto činim uslugu da saznaš šta ti poručuje ambasador. A ako nisi francuz onda zaobiđi temu ako te ne zanima
Inače moja drugarica je bila u susednom kafiću od onoga u kome je bio masakr. Ona je svojevremeno pisala "Je suis Charlie", mada sam ja verovao da je mnogo bolje da piše "Je ne suis pas Charlie" jer ono prvo vodi u jako lošem smeru, što se pokazuje. Neki drugi su zatečeni (nema šta da se zatiču jer je sve krajnje predvidivo za one koji imaju vijuge), a neki su ogorčeni na to gde ih vode debili Sarkozi i Oland i planiraju da napuste zemlju čim se snađu.
[ anon70939 @ 14.11.2015. 18:28 ] @
ok, sad vidim da jesi :D
[ Java Beograd @ 14.11.2015. 19:01 ] @
Citat: pisac:Pa ako si francuz u Srbiji a nisi registrovan u francuskoj ambasadi... Ekstra. Dakle, tea je otorena na es za francuze u Srbiji, ali one koji nisu registrovani (wft kakva je to registracija) u ambasadi.
E nek' si im rekao.
[ Homer J. Simpson @ 14.11.2015. 19:42 ] @
Citat: pisac: Neki drugi su zatečeni (nema šta da se zatiču jer je sve krajnje predvidivo za one koji imaju vijuge), a neki su ogorčeni na to gde ih vode debili Sarkozi i Oland i planiraju da napuste zemlju čim se snađu.
Gde ih to vode ?
Jel' ti znas uopste zasto teroristi napadaju Francusku , Ameriku , UK , Rusiju ?
A zasto ne npr. Spaniju , Italiju , Poljsku ?
[ pisac @ 15.11.2015. 11:12 ] @
Znam, i to sigurno bolje nego ti.
Napadaju zato što u Americi postoji centar zla koji finansira terorizam svuda po svetu. Dotični centar zla je finansirao i podržavao i čečene koji su harali po Rusiji, dotični centar je finansirao i Osamu Bin Ladena dok se (navodno) nije otrgao kontroli i (opet navodno) neprimećeno organizovao 11.septembar (koji je u stvari bio divan izgovor za uvođenje totalne kontrole običnig stanovnika), dotični centar je u saradnji sa Saudijskom Arabijom direktno oformio i finansirao i ISIS, dotični centar kobajagi se svo vreme bori protiv ISIS-a u Siriji a u stvari ga podržava i namerno slabi i/ili potpuno uništava protivnike ISIS-a i Al Kaide (Gadafija(Libija), Sadama(Irak), Asada(Sirija), Iran...)
Dotični centar zla uvodi bombama svoju "demokratiju" iz koje posle beže milioni izbeglica, a pod direktnim uticajem te "demokratije" se formira i otpor toj zloj "demokratiji" u vidu frustriranih mudžahedina koji ne vide nikakvu budućnost u ovakvom zlom svetu pa će radije da umru nadajući se nekakvom raju tamo negde, a pre toga će da isijavaju svoj bes na kome god stignu.
Svojim direktnim učešćem u tom zlu koje je počistilo mekog diktatora socijalistu Gadafija i napravilo haos u Libiji, Sarkozi je uvukao celu Francusku u to zlo.
A inače, stanovnici zapada su stahoviti licemeri. Njima ne smeta što Američki dronovi ubijaju cele porodice sve komplet sa decom tamo negde daleko na Bliskom Istoku, što par dronova napravi veći pokolj nego ovaj u Parizu, ne smeta im što u Turskoj u jednom napadu (a ima ih dosta godišnje) pogine više nego u Francuskoj u oba napada, ne smeta im što jedno nasilno uvođenje "demokratije" u kome njihovi avioni učestvuju ubije 100x više nevinih nego ovo što smo videli na vestima iz Pariza. Smeta im samo kad je njihova guzica u pitanju.
Sve to u stvari savršeno odgovara ovom pomenutom centru zla u Americi. Sa "samo" 120 "domaćih" žrtava imaće dodatni izgovor za uvođenje totalitarne kontrole i nadzora nad stanovništvom, jer je 9/11 iz Amerike već počeo da slabi u sećanju. Sve smo to već videli, slično, u vreme Hitlera, i kod svih drugih diktatora, ali ljudi su savršeno glupi i nisu sposobni da shvate da im to sve uz puno "ljubavi i brige" namešta njihov veliki brat preko bare da bi ih stavio u totalitarni jaram.
Inače, uzgred budi rečeno, glavni motor kreiranja domaćih mudžahedina u "siromašnim Pariskim predgrađima" je višak kapitalističkog/konzumerističkog besmisla života u koji oni nisu uspeli da se priključe pa su frustrirani (a ne mogu da se priključe jer je suština takvog života upravo da jedni gaze po drugima, a oni nisu imali sreće). Dakle imate centar zla koji finansira terorizam, i imate domaće okruženje koje savršeno pogoduje razvijanju svesto o besmislu ovakvog života, i time imate samoubice spremne da pokolju sve što stignu pre nego što se presele na "onaj svet".
[ Homer J. Simpson @ 15.11.2015. 11:39 ] @
Ocigledno nemas pojma posto si napisao roman a nisi odgovorio na pitanje.
A promasio si i ovo
Citat: Inače, uzgred budi rečeno, glavni motor kreiranja domaćih mudžahedina u "siromašnim Pariskim predgrađima" je višak kapitalističkog/konzumerističkog besmisla života u koji oni nisu uspeli da se priključe pa su frustrirani (a ne mogu da se priključe jer je suština takvog života upravo da jedni gaze po drugima, a oni nisu imali sreće).
to moze biti 'motor kreiranja' kriminalaca ali terorista jok.
[ pisac @ 15.11.2015. 12:13 ] @
Igrom slučaja je "sitan kriminalac" iz "siromašnog pariskog predgrađa" ispao veliki terorista, ali to je sasvim slučajno.
Znaš, da te naučim ja nešto, da bi njiva dobro rodila treba da 1) Poseješ dobro seme, 2) Imaš plodnu zemlju, 3) Đubriš, okopavaš, posipaš herbicide...
Amerikanci imaju para da plate i poseju dobro seme, ostalo je na plodnom tlu i đubrenju istog (a i za to đubrenje/okopavanje opet malo para iz amerike neće da smeta).
Bratac, ja sam bio tamo i video sam te face. Tamo neće biti ništa dobro u budućnosti.
[ 2012 @ 15.11.2015. 18:41 ] @
Citat: pisac:
Znam, i to sigurno bolje nego ti.
Napadaju zato što u Americi postoji centar zla koji finansira terorizam svuda po svetu. Dotični centar zla je finansirao i podržavao i čečene koji su harali po Rusiji, dotični centar je finansirao i Osamu Bin Ladena dok se (navodno) nije otrgao kontroli i (opet navodno) neprimećeno organizovao 11.septembar (koji je u stvari bio divan izgovor za uvođenje totalne kontrole običnig stanovnika), dotični centar je u saradnji sa Saudijskom Arabijom direktno oformio i finansirao i ISIS, dotični centar kobajagi se svo vreme bori protiv ISIS-a u Siriji a u stvari ga podržava i namerno slabi i/ili potpuno uništava protivnike ISIS-a i Al Kaide (Gadafija(Libija), Sadama(Irak), Asada(Sirija), Iran...)
Dotični centar zla uvodi bombama svoju "demokratiju" iz koje posle beže milioni izbeglica, a pod direktnim uticajem te "demokratije" se formira i otpor toj zloj "demokratiji" u vidu frustriranih mudžahedina koji ne vide nikakvu budućnost u ovakvom zlom svetu pa će radije da umru nadajući se nekakvom raju tamo negde, a pre toga će da isijavaju svoj bes na kome god stignu.
Pisac, jesi li ti bio u tom centru ili si samo cuo za isti?
Pitam jer kazes da si bio u Francuskoj i da si upucen u to kakvo je tamo stanje, pa rekoh da pitam da li si bio i u tom centru u USA koji stalno spominjes u svim diskusijama nevezano za temu.
[ biciklista @ 15.11.2015. 19:56 ] @
Bio je, znam jer smo išli zajedno. Imaš li još besmislenih pitanja?
[ 2012 @ 15.11.2015. 20:21 ] @
Citat: biciklista: Bio je, znam jer smo išli zajedno. Imaš li još besmislenih pitanja?
Hoces reci da ste bili.
Ja nikad nisam imao besmislena pitanja, tako da ih ne mogu imato "jos".
Kad ste vec bili u tom tajnom centru u USA, mozes li nam reci kako izgleda, sta ljudi tamo rade, kako ste vas dvojica stigli tamo?
[ biciklista @ 15.11.2015. 20:44 ] @
Pisac ti je već odgovorio onoliko koliko je mogao, da si čitao malo pažljivije, shvatio bi. Uostalom, piše da je tajni. Još nešto?
[ 2012 @ 15.11.2015. 20:53 ] @
Citat: biciklista: Pisac ti je već odgovorio onoliko koliko je mogao, da si čitao malo pažljivije, shvatio bi. Uostalom, piše da je tajni. Još nešto?
Citao sam ja pazljivo, ali mi promaklo kako sta vas dvojica uspeli da stignete tamo. Inace u USA nema tajni, nema ni tajnih centara, sve je javno i transparentno.
[ pisac @ 15.11.2015. 21:28 ] @
To ti rekao lično Edward Snowden u poverenju, jel' da?
[Ovu poruku je menjao pisac dana 15.11.2015. u 22:39 GMT+1]
[ plus_minus @ 15.11.2015. 21:37 ] @
@Konjislav
Ako čitaš kao što pišeš, onda čitaj ponovo. Ili još bolje, nemoj ni da čitaš a ni da pišeš. Bilo šta. Nigde. Nikad više.
[ Otto23 @ 15.11.2015. 22:55 ] @
@Pisac
Citat: Smeta im samo kad je njihova guzica u pitanju.
Sad si vec poceo da pishes o zapadnim vrednostima... a to vec nije preporucljivo na ovim forumima.
Evo npr. na ovo niko nije ni trepnuo... a razlika je samo dan ranije.
Citat: Samo dan pre Pariza dogodio se napad koji je svet ignorisao
Samo dan pre terorističkih napada na Pariz, Islamska država preuzela je odgovornost za dvostruki bombaški napad u Bejrutu u četvrtak u kojem je poginulo 43 ljudi, a više od 200 ranjeno.
http://www.vesti-online.com/Ve...e-napad-koji-je-svet-ignorisao
Takodje, voleo bih da vidim "satiru" onog Pariskog smeca, koje se karikaturama rugalo Ruskim civilnim zrtvama kad je pao avion...
[ 2012 @ 16.11.2015. 00:56 ] @
To ti rekao lično Edward Snowden u poverenju, jel' da? :D
[Ovu poruku je menjao pisac dana 15.11.2015. u 22:39 GMT+1]
Nema potrebe da meni Snowden nesto prica, ja sam bio i uverio se u ono sto sam naveo. Snowden za mene nije normalan i ne moze mi biti nikakav relevantan izvor informacija.
Desi se povremeno da sluzba uspe da napravi "probivanje" protivnicke sluzbe, tako su i Rusi nasli problematicnu osobu kod Amerikanaca i vrbovali je, to nije nesto vredno komentara, medjutim ostaje primetno nesto drugo, a to je da je Snowden tehnicko osoblje, tacnije, nize rangirani administrativac, a to opet znaci da nije kvalifikovan da prica/pise o stvarima koji su daleko od njegovog nivoa znanja.
Ali eto, desila se greska i njega su uspeli da ubede da su "prave vrednosti" kod Rusa i da treba da se prikloni tim "vrednostima"
Sa druge strane, ajde da pogledamo koga su sve uspeli da pridobiju Amerikanci. Koliko se ja secam ima tu nekoliko ruskih predsednika, visokih politicara, ogroman broj ruskih naucnika i umetnika je presao u USA, ogroman broj veoma skolovanih i pismenih ljudi je otislo iz Rusije, da ne govorim o obicnim ljudima. Nema teorije da su svi oni u zabludi i da nerazumeju koji je sistem kvalitetniji, a sa druge strane nasao se jedan Snowden koji je presao na rusku stranu.
Ne moras ici dalje, prosetaj do Londona i pogledaj koliko je Rusa tamo, zasto je toliki broj veoma bogatih Rusa odlucio da ode iz Rusije ako je tamo dobro ili ako ne valja na zapadu. Nisu oni otisli iz egzistencionih razloga, imali su pristojnu egzistenciju i u Rusiji.
Zapitajte se malo pa odgovorite prvo sebi, a tek posle napisite ovde.
[ ssi @ 16.11.2015. 14:01 ] @
Citat: 2012: Nema potrebe da meni Snowden nesto prica, ja sam bio i uverio se u ono sto sam naveo. Snowden za mene nije normalan i ne moze mi biti nikakav relevantan izvor informacija.
Desi se povremeno da sluzba uspe da napravi "probivanje" protivnicke sluzbe, tako su i Rusi nasli problematicnu osobu kod Amerikanaca i vrbovali je, to nije nesto vredno komentara, medjutim ostaje primetno nesto drugo, a to je da je Snowden tehnicko osoblje, tacnije, nize rangirani administrativac, a to opet znaci da nije kvalifikovan da prica/pise o stvarima koji su daleko od njegovog nivoa znanja.
Ali eto, desila se greska i njega su uspeli da ubede da su "prave vrednosti" kod Rusa i da treba da se prikloni tim "vrednostima"
Sa druge strane, ajde da pogledamo koga su sve uspeli da pridobiju Amerikanci. Koliko se ja secam ima tu nekoliko ruskih predsednika, visokih politicara, ogroman broj ruskih naucnika i umetnika je presao u USA, ogroman broj veoma skolovanih i pismenih ljudi je otislo iz Rusije, da ne govorim o obicnim ljudima. Nema teorije da su svi oni u zabludi i da nerazumeju koji je sistem kvalitetniji, a sa druge strane nasao se jedan Snowden koji je presao na rusku stranu.
Ne moras ici dalje, prosetaj do Londona i pogledaj koliko je Rusa tamo, zasto je toliki broj veoma bogatih Rusa odlucio da ode iz Rusije ako je tamo dobro ili ako ne valja na zapadu. Nisu oni otisli iz egzistencionih razloga, imali su pristojnu egzistenciju i u Rusiji.
Zapitajte se malo pa odgovorite prvo sebi, a tek posle napisite ovde.
Da ti rusi vole Putina ko nasi rusofili sto ga vole, svega toga ne bi bilo. I naravno jos da slusaju likove kao sto je @pisac, gde bi im bio kraj.
Nego @pisac sta bi sa onim grcima ?
Kada se selis tamo (u EU da bi pobegao iz EU) ?
[ 2012 @ 17.11.2015. 08:58 ] @
Citat: ssi: Da ti rusi vole Putina ko nasi rusofili sto ga vole, svega toga ne bi bilo. I naravno jos da slusaju likove kao sto je @pisac, gde bi im bio kraj.
Nasi rusofili vole Putina u PM, ne vole oni nikoga vec im Putin dodje nesto kao virtualni k*rac kojim vrse kompenzaciju svojih frustracija, otprilike isto kao i kompenzaciju koju vrse identifikujuci se sa Djokovicem. To je posledica iste bolesti.
U nemogucnosti da se "nametnu" ili pokazu kvalitetno na jednom "ostrom" zapadnom trzistu, pronalaze nacin da kompenzuju svoj neuspeh tako sto ce sebe identifikovati i izjadnacavati sa uspesima Djokovica koji je trenutno najbolji teniser (usput treba reci da generalno narod za tenis boli kita, bolje bi bilo da imaju nekoga ko je najbolji u fudbalu, ali ako nema onda je i tenis dobar) i koji eto u njihovo ime pobedjuje "mrski zapad" (to sto je otisao da zivi na zapad, a ne deli "dvoriste" sa njima, to nije vazno), kad tome dodaju i Putina koji je veoma mocan i koji takodje "prkosi zapadu", a nije problem identifikovati se i sa Putinom, eto njima "identiteta", pa zatim "moc", "slava" i sta god zamisle.
To je poenta price "malih Rusa" i velike ljubavi prema Putinu. Niti imaju pojma o cemu pisu, niti imaju potrebe da realno sagledaju stvari, jedino sto im je vazno je da se umisljaju kako nekome prkose, kako su mnogo mocni i pobedjuju, umislaju da predstavljaju nekakav faktor i da je ceo svet preokupiran njima.
Koliko se ja secam kad je zapad dosao da nas bije , onda Rusi nisu mrdnuli prstom da nas brane. Moguce da je to zbog toga sto su znali da cemo pobediti Nato, sto se kasnije i dogodilo (ali u masti).
Problem ovih sto se iselavaju iz Rusije je sto realno sagladavaju stvari, a onda to sto vide nikako im se ne dopada. Nema drugih motiva iseljavanja Rusa iz Rusije osim nezadovljstva stanjem, medjutim nemamo primere da se "mali Rusi" iseljavaju u Rusiju, to je zanimljivije za proucavanje.
[ payge @ 17.11.2015. 09:48 ] @
A sto vas dvojica gajite paranoju od Putina?
Snasli ste se na zapadu, lepo vam je, u cemu je problem?
Sto se migranata tice na prvom mestu je USA a na drugom mestu Mother Russia.
Konjislave, informisi se malo pre nego sto opet razvezes ussranu jezicinu.
Na ovom forumu ne rastu veverice.
I nemoj sad da kreces ovde u off topic sa tvojom seljober-fasistickom zvakom i samozvani analaticar kenjazom temu ko migrira u Rusiju a ko u USA.
Dobio si boravak kod Engleza kao sto su ga dobili milioni Indusa, Pakistanaca i ostalih migranata, sad lepo cuti i pokrij se usima,
dok traje - traje, nemoj Comrade Elektricar sebe trpati u "odliv mozgova" ekipu.
http://www.un.org/en/developme...llchart/docs/wallchart2013.pdf
[Ovu poruku je menjao payge dana 17.11.2015. u 11:27 GMT+1]
[ 2012 @ 17.11.2015. 11:46 ] @
@ Piggy,
na ovom forumu ima svega, i veverica i filmskih zvezda kakva si ti, veverice su cak intelektualno naprednije u odnosu na tebe, ali to nije tema.
Nego, reci ti meni sto ne bi napravili analizu imigranata, to bi mnogo toga pokazalo? Da vidimo ko su "gosti", odakle dolaze, koja je obrazovna i socijalna struktura useljenika.
Ajde da batalimo i taj podatak, opet ostaje za potrebno objasniti vasu (vas "malih Rusa") prema Rusiji i Putinu, to je zanimljivo za analizu. Hteli bi u Evropu, ali ste zaljubljeni u Rusiju. Od Evrope dobijate novac, ali iz "ljubavi" dupe dajete Rusiji. Gledano sa strane izgleda dosta uvrnuto, ali ajde da sacekamo, mozda ti mozes da objasnis razloge takvog ponasanja.
[ payge @ 17.11.2015. 13:48 ] @
Pa ti si stvarno isao na casove kod Jen Psaki.
Na pitanje odgovaras pitanjem ili mozda, posle tri sekunde zaboravis sta si procitao.
V lyubom sluchaye, znamo i bez tvoje analize da na zapadu zive samo "geniji" kao sto si ti.
Toliko vas sad tamo ima da zapad samo cveta i mirise.
Toliko vam je dobro da ne prodje nijedna tema bez da pomenete Putina.
Malo mi je cudna ta vasa fascinacija.
Sta je to?
Nesto slutite?
Nesto vam neda mira i spokoja da uzivate u blagodetima "raja" ?
Sto se tice mog profita sa istoka i zapada nisam seljober ko ti da javno licitiram imovno stanje.
Ima se, moze se i ako mi se ikad digne patka mogu lagano da te kupim, znas ti vec kako to Rusi rade.
Gledao si na TV i po Londonu.
[ 2012 @ 17.11.2015. 14:37 ] @
Piggy, nisi odgovorila na osnovna pitanja, a nastavljas da lupetas.
Da ti posteno kazem mislim da zapadu nikad nije islo bolje, to pokazuje i porast cena nekretnina, pokazuje broj i kolicina novca u bankama, to pokazuje broj onih koji pokusavaju da se docepaju zapada (ne mislim na Sirijce i ostale pesake), a to sto ce tek biti bolje da ti ne pricam. Bubnjevi su udarili, rat se sprema, a posle svakog rata Imperiji je sve bolje i bolje, to bi trebao da zna svako ko je iole pismen.
Inace, sto se tice Putina, ajde Piggy nadji jednu diskusiju gde je spomenut Putin, a da to nije bilo od strane "malih Rusa", dok ga vi ne uvedete u pricu niko ga ne spominje.
Ne vidim ni sto bi se neko bojao Putina i Rusije, pa oni su u problemu, oni su pod sankcijama, pad cene nafte ne ide njima u prilog, stanje u Ukrajini ne ide njima u prilog, stanje u Siriji ne ide njima u prilog, sve to kosta i tezi Rusiji, a prihodi su sve manji i manji, dolar je skoci, funta je stabilna, kinezima su dva puta "pokupljene" pare na berzi. Zapadu ide prilicno dobro.
Nije mi jasno ni sta znaci "ima se moze se", dok ne dobijete novac od Amerikanaca ili od Evrope, nemate novaca ni trake na putevima da nacrtate. Rusi vam obicno daju kitu, ali od novca nista, dovoljna vam je ljubov, a onda morate po zajam u Evropu.
Dacu ti jos jednu paralelu;
Amerikanci ce Hrvatima pokloniti naoruzanje i raketne sisteme, a Rusi ce vama "braci u Srbiji" da daju kredit da bi od njih kupili oruzje. To je prava ljubav.
[ ssi @ 17.11.2015. 16:51 ] @
Citat: 2012:
Citat: ssi: Da ti rusi vole Putina ko nasi rusofili sto ga vole, svega toga ne bi bilo. I naravno jos da slusaju likove kao sto je @pisac, gde bi im bio kraj.
Nasi rusofili vole Putina u PM, ne vole oni nikoga vec im Putin dodje nesto kao virtualni k*rac kojim vrse kompenzaciju svojih frustracija, otprilike isto kao i kompenzaciju koju vrse identifikujuci se sa Djokovicem. To je posledica iste bolesti.
U nemogucnosti da se "nametnu" ili pokazu kvalitetno na jednom "ostrom" zapadnom trzistu, pronalaze nacin da kompenzuju svoj neuspeh tako sto ce sebe identifikovati i izjadnacavati sa uspesima Djokovica koji je trenutno najbolji teniser (usput treba reci da generalno narod za tenis boli kita, bolje bi bilo da imaju nekoga ko je najbolji u fudbalu, ali ako nema onda je i tenis dobar) i koji eto u njihovo ime pobedjuje "mrski zapad" (to sto je otisao da zivi na zapad, a ne deli "dvoriste" sa njima, to nije vazno), kad tome dodaju i Putina koji je veoma mocan i koji takodje "prkosi zapadu", a nije problem identifikovati se i sa Putinom, eto njima "identiteta", pa zatim "moc", "slava" i sta god zamisle.
To je poenta price "malih Rusa" i velike ljubavi prema Putinu. Niti imaju pojma o cemu pisu, niti imaju potrebe da realno sagledaju stvari, jedino sto im je vazno je da se umisljaju kako nekome prkose, kako su mnogo mocni i pobedjuju, umislaju da predstavljaju nekakav faktor i da je ceo svet preokupiran njima.
Koliko se ja secam kad je zapad dosao da nas bije , onda Rusi nisu mrdnuli prstom da nas brane. Moguce da je to zbog toga sto su znali da cemo pobediti Nato, sto se kasnije i dogodilo (ali u masti).
Problem ovih sto se iselavaju iz Rusije je sto realno sagladavaju stvari, a onda to sto vide nikako im se ne dopada. Nema drugih motiva iseljavanja Rusa iz Rusije osim nezadovljstva stanjem, medjutim nemamo primere da se "mali Rusi" iseljavaju u Rusiju, to je zanimljivije za proucavanje.
Da mislim da je to to, simptom "malog naroda". Zivi u drzavi koja nije ni vojna ni ekonomska ni bilo kakva sila, a ima apetite megalomana.
Hteo bi da se on pita, da on odlucuje, a ne moze.
Hteo bi da bude na mestu na kojem je USA sada, a ne moze, niti ce moci.
I posto sve to ne moze, psiha pocinje da trazi mocnog sponzora, sugar daddy-ja i tu se pojavljuje Putin,
bas po njihvoj meri. Ocinska stroga figura, koja preti celom svetu (bar oni to tako vide).
[ Otto23 @ 17.11.2015. 19:02 ] @
Da bre, bas cudno, umesto da ga srecno primaju i nadaju se da ce ujaka Sam malo lakse da ih k*ra... ovaj put -> Posto eto, na sve su pristali, i jos se servilno (tako reci bezalternativno) smeju -> da se, velicina, ne uvredi. Tako to valjda treba - tj. ako ne budu (mnogo) jaukali i mudro cutali na svako izivljavanje, mozda stigne i pozitivna ocena...
[ 2012 @ 17.11.2015. 19:47 ] @
Ma kakva pozitivna ocena kad je svakodnevno ponasanje negativo.
Ja razumem da se moze dogoditi da covek pogresi, moze pogresiti i drzava (narod na referendumu/glasanju), ali da se svakodnevno gresi, da se ide iz greske u gresku, to nije proizvod slucajnosti, tu je posredi nesto drugo.
[ payge @ 17.11.2015. 21:10 ] @
@Konjislav
Nepismen si i citas jeftine novine.
Ma koliko se trudio nikad neces moci i znati da pises kao sto to pise Glavni na ovom forumu.
Tvoja analnaiza je cist BS, nije vredna komentara.
A za Cro, moram i ja tebi jednu paralelu:
Primio si se ko svinja na predizborne trikove iz Hrvatske.
Oni ce dobiti balisticke rakete i rampe isto kao sto su ih dobili Poljaci, Cesi, Balticki Lavovi i ostali ex Varsavci
sto znaci nikad.
Sve sto ce da dobiju je nesto malo isluzenog krsa na tockovima iz Afganistana, vise ce ih kostati odrzavanje nego nove da kupe.
Kao kad je Copavi (RIP) dobio razvaljene Dzemsove i ostalu opremu iz Korejskog rata.
Mada, tu je bilo bar neke koristi, kupovali smo od JeNeA na licitacijama Willys dzipove za kopejke, kad prodje leto bacimo ga na otpad.
Kad vec lepo pitas, "ima se moze se" znaci da se mogu kupiti svi stanovi oko tvog i ustupiti na duzi rok prijateljima iz Bangladesa.
Posle par meseci na kolenima ces da molis agenta da ti isplati neku crkavicu.
Video si kako se to radi na Kensingtonu.
@psy...analniticar (onaj trol sa jarecom bradicom i durbinima zaboraviosammunick)
Nafta vam se ispumpava, gas vam se uteruje.
Dakle, sve je pod kontrolom.
Ostalo je samo da uradis jednu psihoanalizu na temu: "A gdi su nasi novci...?... smrc, kenj, kenj"
[ 2012 @ 18.11.2015. 03:33 ] @
Piggy,
ne citam ja lose novine, vec ti nemas sposobnost suocavanja sa realnoscu, kao posledica toga doslo je do nastranog ponasanja i iracionalne ljubavi prema Putinu. Tu prestaje svaka prica, procitaj jos jednom svoj komentar, odstampaj i pravac psihijatrija.
P.S. pozeljno je da lekarima ( na prvom pregledu) objasnis sindrom "ima se moze se".
Gologuzija koja uzima kredite od Evrope da bi penzije isplatila i deci kifle kupila, kupice nekretnine u Engleskoj.
Lepo je objasnio ssi, snaga nikakva, a megalomanski apetiti, tu je uzrok problema.
[ ssi @ 18.11.2015. 12:13 ] @
Citat: 2012: Piggy,
...
Gologuzija koja uzima kredite od Evrope da bi penzije isplatila i deci kifle kupila, kupice nekretnine u Engleskoj.
Lepo je objasnio ssi, snaga nikakva, a megalomanski apetiti, tu je uzrok problema.
Da, da bas to je i koren svog zla na ovim balkanskim prostorima u poslednjih 25 godina.
Ideja da je on, gologuzan svetski mocnik, neko ko treba da preti americi i celom zapadu.
Neko ko vodi svetsku politiku.
Neko koje superioran po svim merilima i faktorima. I eto, boje ga se pa mu "ne dozvoljavaju"
da radi sta hoce, kome hoce i kako hoce.
Najjaca mu je odbrana na ovo (tj. odbrana od stvarnosti):
- nazvace te za njega pogrdnom nacijiom/verom
- pitacete da li je mozda trebalo da trpimo i ne prkosimo ( ovo je u sustini pitanje: Pa nama je dato/predvidjeno da budemo bozanska rasa ? Zar da to ne zloupotrebimo ? )
[ pisac @ 18.11.2015. 12:56 ] @
Blago vama. Neko ti (preko plaćenih novinara i političara) spinuje nacionalizam sa kojim ti uništi i rasparča zemlju i poubija rodbinu, tu i tamo izbombarduje gde treba kad mora i lično da se umeša da usmeri tok događaja ka svojim interesima, a zatim za bagatelu pokupuje sve što si imao a što je nekada itekako vredelo, pa te pretvori u nadničara koji radi za njegove fabrike, i nakon svega toga taj neko i dalje uspeva da te ubedi da je zlo tamo negde na drugoj strani "jer te taj sa istoka nije branio"?
Stvarno postoje ljudi koji to mogu da progutaju? Onda nam nema spasa, kompletno svima.
Onoga trenutka kada je Dimković rekao da niko neće da puca u nas i tera nas puškom ako ne želimo da uđemo u EU, ja sam shvatio da ja samo gubim vreme ovde raspravljajući se sa neznalicama koji zaista ali zaista nemaju ni najblažu predstavu u kom svetu žive i ko im je napunio mozak sa idiličnom "demokratskom" slikom sveta koja dodira nema sa realnošću.
Kad porastete shvatićete, bar oni koji imaju dovoljno razvijen IQ. Nisam ni ja shvatao pre 10 godina, sada mi je kristalno jasno sa koje strane duva zlo i na koji način ostvaruje svoje interese preko tuđih leševa.
Dok vi na zapadu živite sve više u policijskoj diktaturi i totalitarnom nadzoru svakog vašeg koraka, i dok se Balkan po naređenju iz tog centra puni arapima da bi se to isto sa zapada kasnije napravilo i ovde, vi slobodno maštajte o tome kako živite u slobodi i demokratiji i prosperitetu za razliku od ... (pa navedite ovde bilo šta od onog što ste čuli na TV-u o zlim ovima i zlim onima).
[ dava @ 18.11.2015. 13:16 ] @
Pitanje za psihoanalitičare: kako se naziva sindrom kad se identifikuješ sa svojim agresorom pa čak i razvijaš emocionalne veze?
[ Otto23 @ 18.11.2015. 13:35 ] @
Citat: Neko ti (preko plaćenih novinara i političara) spinuje nacionalizam sa kojim ti uništi i rasparča zemlju
Ne samo spinuje, nego direktno potpomogne finansijski, logisticki, vojno (dostavljanjem oruzija i "savetnika/instruktora"), medijski (propagandom i spinovanjem preko svojih "slobodnih" medija), kao i lobiranjem (a kad to ne pomogne, onda i direktnim ucenama prema drugim zemljama) ako je potrebno proguravanje nekakvih odluka i rezolucija kroz politicka tela... Dakle, na svim mogucim frontovima koji postoje. Sa grand zavrsnjicom, direktnim vojnim uplitanjem i okupacijom dela teritorije.
[ ssi @ 18.11.2015. 13:45 ] @
Citat: pisac: Blago vama. Neko ti (preko plaćenih novinara i političara) spinuje nacionalizam sa kojim ti uništi i rasparča zemlju i poubija rodbinu, tu i tamo izbombarduje gde treba kad mora i lično da se umeša da usmeri tok događaja ka svojim interesima, a zatim za bagatelu pokupuje sve što si imao a što je nekada itekako vredelo, pa te pretvori u nadničara koji radi za njegove fabrike, i nakon svega toga taj neko i dalje uspeva da te ubedi da je zlo tamo negde na drugoj strani "jer te taj sa istoka nije branio"?
Ko je taj neko ? Gde je ? Ko te puni arapima ? Ko ti gasi i pljacka fabrike ?
Znas ko ?
Tvoja sopstvena drzava i njeni politicari.
Zasto su te bombardovali ?
A da tvoja, LEGITIMNO, izabrana vlast je pokusala da izbaci nekih 2-3 miliona sopstvenih gradjana napolje.
Stvarno postoje ljudi koji to mogu da progutaju? Onda nam nema spasa, kompletno svima.
Onoga trenutka kada je Dimković rekao da niko neće da puca u nas i tera nas puškom ako ne želimo da uđemo u EU, ja sam shvatio da ja samo gubim vreme ovde raspravljajući se sa neznalicama koji zaista ali zaista nemaju ni najblažu predstavu u kom svetu žive i ko im je napunio mozak sa idiličnom "demokratskom" slikom sveta koja dodira nema sa realnošću.
I ne tera. Srbiji hronicno trebaju novci. To je cinjenica.
Kad porastete shvatićete, bar oni koji imaju dovoljno razvijen IQ. Nisam ni ja shvatao pre 10 godina, sada mi je kristalno jasno sa koje strane duva zlo i na koji način ostvaruje svoje interese preko tuđih leševa.
Sta ti je jasno ? Da ne mozes kao slaba drzava da napadnes nekoga bez posledica ?
Dok vi na zapadu živite sve više u policijskoj diktaturi i totalitarnom nadzoru svakog vašeg koraka, i dok se Balkan po naređenju iz tog centra puni arapima da bi se to isto sa zapada kasnije napravilo i ovde, vi slobodno maštajte o tome kako živite u slobodi i demokratiji i prosperitetu za razliku od ... (pa navedite ovde bilo šta od onog što ste čuli na TV-u o zlim ovima i zlim onima).
A u rusijama i kinama nema policijske drzave ?
[ payge @ 18.11.2015. 14:19 ] @
.
[ 2012 @ 18.11.2015. 15:35 ] @
A sta se tebi desilo, porasto si u poslednjih 10 godina ili ti se razvio IQ, kako sam kazes pre 10 godina nisi shvatao, a sad ti je kao "kristalno jasno". Mada po komentarima reklo bi se da ti nista nije jasno, a ja kao human covek osecam potrebu da ti pomognem da progledas i konacno vidis sveklo dana. Nije mi jasno kako ti nije mrsko da zivis u mraku i neznanju?
Kao sto rekoh da ti malo pomognem da progledas.
Ne zanm gde si ti video policijsku diktaturu i kako je to izgledalo, ali ono sto sam ja video izgleda veoma lepo sredjeno i uredjeno. Policija radi svoj deo posla, ali ne mesa se u zivote obicnih ljudi, postoji red, zakon i to se postuje. Sve je lepo propisano i postavljeno na logickim osnovama, a ne na nekim nerealnim i nastranim pretpostavkama.
Uspostavljeno je kvalitetno i konkurentno trziste koje je dobro uredjeno i ko ima znanja i vestina koje trebaju drustvu/zajednici nema razloga da se brine za sebe, svoju porodicu ili da ocekuje nekakve neprijatnosti u zivotu.
Tacno je da nema 1 700 000 penzionera koje treba da izdrzava 400 000 radnika, toga nema.
Nema ni mogucnosti da zidas kucu bez dozvole, a da posle budes privilegovan u odnosu na one koji su posteno zidalu kucu, to u tim "policijskim" drzavama nema ili ako se pojavi neki slucaj odmah se sankcionise.
Nema mogucnosti da parkiras auto gde hoces i kako hoces, takve "demokratske slobode" jos uvek nisu dostupne.
Tacno je da postoje jos neka ogranicenja, ali interesantno meni ta ogranicenja bas prijaju, recimo, nema mogucnosti da uredno placas zdravstveno osiguranje, a da ne mozes da se lecis na osnovu tog osiguranja.
Nema mogucnosti da mesecima cekas za nekakv dokumentako je rok za izdavanje tog dokumenta nekoliko dana, takve slobode su ukinute.
Nema mogucnosti da te inspekcija maltretira bez razloga, takva sloboda je ukinuta.
Nema mogucnost da placas osiguranje, a da kasnije ne mozes da naplatis stetu, te slobod su takodje ukinute.
Koje jos slobode ne postoje, recimo nema mogucnosti da recimo u istom delu grada zive normalni ljudi i sljam i da sve bude prljvo i zapusteno, lepo su ljudi podeljeni, pa prema svojim sposobnostima mozes odabrati komsiluk.
Nema ni slobode da svako baca dzubre gde mu se cefne, to policija ne dozvoljava.
Nema mogucnosti da ti se neko parkira na parking mestu koje si uredno platio.
Tako da kad se pogleda ima mnogo ogranicenja.
Strogo je zabranjeno i koriscenje laznih diploma,
Kad se sve sabere dobar deo "demokratskih sloboda" koje su dostupne u Srbiji ili Rusiji su zabranjene u policijskim diktaturama, ali ni sam ne znam zasto ljudima to ne smeta, vec im veoma prija.
[ pisac @ 18.11.2015. 23:14 ] @
Citat: 2012: A sta se tebi desilo, porasto si u poslednjih 10 godina ili ti se razvio IQ, kako sam kazes pre 10 godina nisi shvatao, a sad ti je kao "kristalno jasno".
Život donosi mudrost. Znaš da ti za neke probleme treba manje a za neke više vremena. E ovo je problem za koji je potrebno sklopiti mnogo naizgled nepovezanih kockica iz svih proteklih i sadašnjih dešavanja dok se ne dobije vrlo jasna slika mehanizma koji sve to pokreće. A onda, kad spoznaš kako radi mehanizam, možeš da predviđaš i budućnost gledajući aktuelne parametre i trendove u sadašnjosti. Ovo sa Arapima na primer - nije slučajno. Ono što je Merkelova cimnula Vučka da dotrči u Nemačku kada su počele migracije - nije slučajno. Ovo što Vučko glumi dobričinu i prima gomilu Arapa - nije slučajno. Ono što ona ministarka pušta probne balone pričajući da će naseliti izbeglice u slabo naseljenim delovima srbije - nije slučajno. Ono što će se nakon toga desiti sa Srbijom za 10-20 godina - nije slučajno. Mehanizam melje, ruši i uništava države, pokreće terorizam i usmerava ga onako kako to centru zla odgovara.
Kao što rekoh, gubljenje vremena pokušavati objasniti vama sve te nijanse koje ne vidite, kao daltonisti objašnjavati boje. A to što ti pominješ je inače bilo ovde u SFRJ pre nego što su došli Nemci (u stvari Amerikanci pošto je Nemačka po Maršalovom planu obnove okupirana na 99 godina), i subverzijama skenjali državu.
Sve što treba da zapamtite, videli vi te boje ili ne, je sledeće: Centar zla -> Amerika, pokretač aktuelnog haosa i budućeg 3.sv.rata -> Amerika
Citat: Blic:
I Baraku Obami američki novinari uputili su brojna nezgodna pitanja.
"Zašto SAD, zemlja sa najvećom vojskom na svetu, pruža podršku svakoj drugoj državi kada je riječ o borbi protiv `Islamske države`, a sama ne može da sredi te gadove", upitao ga je novinar.
[ Otto23 @ 19.11.2015. 02:15 ] @
^ Samo natofilima izgleda nije jasno... jos uvek. Ili je lakse da se prave blesavi.
[ 2012 @ 19.11.2015. 10:36 ] @
Život donosi mudrost. Znaš da ti za neke probleme treba manje a za neke više vremena. E ovo je problem za koji je potrebno sklopiti mnogo naizgled nepovezanih kockica iz svih proteklih i sadašnjih dešavanja dok se ne dobije vrlo jasna slika mehanizma koji sve to pokreće. A onda, kad spoznaš kako radi mehanizam, možeš da predviđaš i budućnost gledajući aktuelne parametre i trendove u sadašnjosti. Ovo sa Arapima na primer - nije slučajno. Ono što je Merkelova cimnula Vučka da dotrči u Nemačku kada su počele migracije - nije slučajno. Ovo što Vučko glumi dobričinu i prima gomilu Arapa - nije slučajno. Ono što ona ministarka pušta probne balone pričajući da će naseliti izbeglice u slabo naseljenim delovima srbije - nije slučajno. Ono što će se nakon toga desiti sa Srbijom za 10-20 godina - nije slučajno. Mehanizam melje, ruši i uništava države, pokreće terorizam i usmerava ga onako kako to centru zla odgovara.
Kao što rekoh, gubljenje vremena pokušavati objasniti vama sve te nijanse koje ne vidite, kao daltonisti objašnjavati boje. A to što ti pominješ je inače bilo ovde u SFRJ pre nego što su došli Nemci (u stvari Amerikanci pošto je Nemačka po Maršalovom planu obnove okupirana na 99 godina), i subverzijama skenjali državu.
Sve što treba da zapamtite, videli vi te boje ili ne, je sledeće: Centar zla -> Amerika, pokretač aktuelnog haosa i budućeg 3.sv.rata -> Amerika
Pisac, jesi ti moj omiljen lik sa foruma, ali mnogo gresis u pristupu, a nisi dobar ni za analiticara jer si mnogo pristrasan, nisi objektivan, a to ti opet sa druge strane blokira um i onemogucava da racionalno rasudjujes.
Dodajmo tome da ovo sto si sad napisao nema veze sa odrastanjem i ravojem IQ (inteligencije).
Da bi se bavio analizom bilo cega prvo moras biti oslobodjen predrasuda, emocije su potpuno suvisne.
Dalje, treba ti znanje, znanje u vidu poznavanja metoda kako se neka pojava analizira i kako se podaci analiziraju.
Dalje, trebaju ti podaci ili informacije, podrazumeva se da budu realni ili sto je moguce realniji.
Dalje, mora se tacno naglasiti sta se meri, kako se meri, kako se obradjuju podaci ili koju hipotezu/tezu testiramo i koja je alternativna hipoteza/teza.
Dalje, na osnovu testiranja mora se doneti zakljucak, ali zakljucak koji se donosi na osnovu rezultata testiranja, a ne kako je nama drago.
Nije vazno da li se nama rezultati svidjaju i da li nas zadovoljavaju, kod analiza je presudno da postupak sproveden ispravno, da je primenjena ispravna metoda. Pnekad nas rezultati zbune, ponekad nas razocaraju, dosta cesto nam se isti ne svidjaju, ali sve to je manje vazno. Vazno je da je postupak napravljen kako treba i da onaj koji vrsi analizu zna da napise ispravan zakljucak.
Ti po pravilu koristis pogresnu metodu, a uglavnom i doneses zakljucak kako ti padne na pamet bez da isti podrzis/opravdas dokazima (validnim podacima).
Tako ja gledam na tvoje analize.
Da se vratimo Arape.
Nije slucajno sto Arapi marsiraju ka Evropi, to se slazem sa tobom. Medjutim nije tacno ni da je takva pojava uperena protiv Srbije. Tu imas pogresan zakljucak, to je posledica kompleksa koji smo vec objasnjavali u ovoj diskusiji.
Medjutim nije tacan ni zakljucak da se drzava rastura spolja, ne, mora biti trula iznutra da bi se raspala. Nema primera koji mogu podrzati tvoju tezu da se neka drzava koja je bila kvalitetno postavljena, sa zdravom unutrasnjom politikom raspala usled dejstva iz vana. Takvo nesto ne postoji.
[ ssi @ 19.11.2015. 12:49 ] @
Kakve ti zakljucke donosis. Da ne radis za neku obavestajnu sluzbu mozda ? LOL
Ti niti imas potrebne izvore, niti imas potrebne kvalifikacije (a ni znanje) kako bi donosio takve zakljucke.
Ti nemas nikakve dokaze niti neki metod da dokazes to sto si ... napricao.
U medjuvremenu:
Kroz Srbiju mogu samo izbeglice rata
Srbija je zatvorila svoje granice za sve migrante koji nisu izbeglice sa ratnih područja, potvrdili su srpski zvaničnici.
Kakvo naseljavanje, o cemu ti pricas, kakve nijanse, kakvi nemci ili amerikanci.
Ti o tome ne znas bas nista, osim onoga sto procitas sa Prison planeta ili sa sajtova blesavih likova tipa ivonazivkovic, onih sa facebookreporter.org (tu je u ekipi i ona Smajlovicka)
A te informacije vrede otprilike koliko pola popusene lule duvana. Ali to tebe ne sprecava da izvodis neke zakljucke o "svetskim zaverama".
Ej imam ideju kako da napravis novac:
Napravi jedan casopis koji ce se baviti zaverama, uz malo informacija sa gore pomenutih sajtova i nesto "smesnih travica" posao ima samo tako da ti cveta.
Medjutim nije tacno ni da je takva pojava uperena protiv Srbije. Tu imas pogresan zakljucak, to je posledica kompleksa koji smo vec objasnjavali u ovoj diskusiji.
Ti zakljuci njegovi i njemu slicnih dolaze iz dva pravca ( u ovom slucaju ):
- iz ideje da je Srbija centar sveta
- iz megalomanske zelje da se vlada svetom
To je cest trip ovde u poslednjih 20tak godina.
Oni nesretnici tripuju da im je ova smejurija od drzave u stvari imperija u nastajanju, ali eto... zli ne dozvoljavaju da se transformacija iz gologuzije u imperiju zavrsi.
Jednostavno megalomanija.
[ pisac @ 19.11.2015. 21:40 ] @
Citat: 2012:Medjutim nije tacan ni zakljucak da se drzava rastura spolja, ne, mora biti trula iznutra da bi se raspala. Nema primera koji mogu podrzati tvoju tezu da se neka drzava koja je bila kvalitetno postavljena, sa zdravom unutrasnjom politikom raspala usled dejstva iz vana. Takvo nesto ne postoji.
Naravno da grešiš. Amerika je strašno trula iznutra ali je najjača sila i kao takva uspeva da se odupre svim (slabijim) protivnicima samo zahvaljujući - sili. Onoga trenutka kada neko od protivnika uspe sticajem okolnosti ili sopstvenim jačanjem da dobro podbode slabu (najslabiju) tačku (verovatno je to rasno pitanje, ali nisam ekspert za Američke slabe tačke), Amerika se raspada. Ali ne verujem da ću ja doživeti da vidim tu katarzu.
No svejedno, ti mi zvučiš kao ona srpska masonerija sa kojom sam pričao... Kao Srbija treba da se odrekne Vojvodine, Kosova, Sandžaka, treba da smanji svoje granice na čak manje od onih dobijenih Berlinskim Kongresom 1878-me godine. Obrazloženje...? Otprilike nešto kao zato što nije u stanju da stabilno upravlja celom svojom teritorijom (što ti kažeš: trula) pa teritoriju treba smanjiti do nivoa kompetentnosti. I oni u to zaista veruju i podržavaju iako su Srbi, misle da je to neka viša pravda, sila, božanska reč, šta ja znam. Ne kapiraju da njihovim umom isto kao umom svih ovih "slobodnih" "demokratskih" glasača koji spremno glasaju za ono što im kažu na TV-u upravlja neko ko ima svoje razloge i ciljeve a da ih ostvaruje preko vrbovanih marioneta, da su oni samo potrošna izmanipulisana roba za subverzivno delovanje. Slična vrsta potrošne robe kao ove samoubice koji kupuju kartu za "raj" tako što pobiju što više ljudi.
A što se tiče ovoga što piskara ssi, dečko te podržava ali ne shvata uopšte da niste na istom nivou, da si ti za njega doktor nauka u onome što pišeš (što ne znači da se slažem sa tobom). On je nezrelo detence koje još i može da se opravda ako ima 20+/- godina (ima vremena, sazreće i shvatiće), ali ako je prešao 30 onda je u debelom problemu.
[ ssi @ 20.11.2015. 00:51 ] @
Citat: pisac: Naravno da grešiš. Amerika je strašno trula iznutra ...
Dobar vic.
Citat: pisac:Onoga trenutka kada neko od protivnika uspe sticajem okolnosti ili sopstvenim jačanjem da dobro podbode slabu (najslabiju) tačku (verovatno je to rasno pitanje, ali nisam ekspert za Američke slabe tačke), Amerika se raspada. Ali ne verujem da ću ja doživeti da vidim tu katarzu.
Jasta. Kako da ne. Rasno pitanje je bilo izrazenije za vreme "rasne segregacije" tamo negde od 1880 - 1970. I niko sa tim nista spolja nije uradio.
Citat: pisac: ... Otprilike nešto kao zato što nije u stanju da stabilno upravlja celom svojom teritorijom ...
To je cinjenica i vazi vec skoro 20tak godina ili vise.
Citat: pisac... Ne kapiraju da njihovim umom isto kao umom svih ovih "slobodnih" "demokratskih" glasača koji spremno glasaju za ono što im kažu na TV-u upravlja neko ko ima svoje razloge i ciljeve ...
Na vlasti su ex Radikali ako nisi primetio. Aleksandar Vucic je bio u SRS.
[ 2012 @ 20.11.2015. 08:00 ] @
Citat: Naravno da grešiš. Amerika je strašno trula iznutra ali je najjača sila i kao takva uspeva da se odupre svim (slabijim) protivnicima samo zahvaljujući - sili. Onoga trenutka kada neko od protivnika uspe sticajem okolnosti ili sopstvenim jačanjem da dobro podbode slabu (najslabiju) tačku (verovatno je to rasno pitanje, ali nisam ekspert za Američke slabe tačke), Amerika se raspada. Ali ne verujem da ću ja doživeti da vidim tu katarzu.
Znam, slusao sam ja o tome jos iz vremena kad smo pevali "Amerika i Engleska bice zemlja proleterska", samo Pisac, odosmo mi u ku*ac, a oni ostadose celi i jos jaci.
Znas sta je zajjebano u tom trazenju slabe tacke, zajjebano je ako u tom trazenju napipate nesto sto visi u delu prepona, pa umesto da "probodete" vi povucete.
Sto se tice masona, ne znam sta propagiraju jer nemam ni jednog poznanika za kojeg znam da je mason, mene jos nisu zvali da im se prikljucim, tako da nista ne znam o tome.
Ne slazem se sa tobom po pitanju gubljenja teritorija, mislim na Srbiju, zato sto razlozi tome nisu razlozi koje si naveo.
Ja sam ti vec napisao da imas problem sa realnom percepcijom stvari, a jos veci problem imas sa obradom onoga sto vidis, iz tog razloga nisi u mogucnosti da donosis pravilne zakljucke, sto opet za posledicu ima tvoje apsolutno pogresne stavove, a iz cega kao krajnji proizvod dolaze tvoji logicki neutemeljeni komentari. Upao si u petlju iz koje ne mozes izaci, pri cemu "slajvujuci" u mestu ti samo sebe ukopavas jos dublje.
Apropo ovoga sto si napisao o gubljenju teritorija, ja bih tebi postavio dodatno pitanje, ako nekako i mozemo razumeti zasto neke druge nacije zele da odu/ da se odvoje od Srbije, da li bi mogao da mi objasnis zasto je toliko velik odlazak Srba iz Srbije, zasto ljudi masovno odlaze iz Srbije i to bas u tim drzavama koje se po tebi raspadaju? Iznenadjujuce, ali postoji i masovan odlazak Rusa iz Rusije, a sa druge strane zanemarljiv je odlazak ljudi iz drzava koje se raspadaju u Srbiju ili Rusiju. Zar ne zvuci malo nelogicno ono sto ti pises, uporedjujuci sa stvarnim stanjem na terenu? Ajde neka su mediji u Srbiji kakve ih ti opisujes, ali mediji u Rusiji nisu takvi, a opet ljudi masovno odlaze, valjda imas nekakvo objasnjenje.
Ja sam tebi vec objasnjavao, ali ti ne zelis da shvatis da je osnovna razlika izmedju Amerike i Rusije u tome sto u Americi postoji sistem koji je postavljen na zdravim osnovama i koji funkcionise bez razloga ko je predsednik, u Rusiji nema kvalitetnog sistema. Sa vremena na vreme pojavi se neko kao Putin koji dobije svojih 5 minuta slave i posle toga nestaje, kad vodja nestane, sve opet nastavlja po starom. To su odlike nezrelog drustva, u drustvenom razvoju, posebno u pitanjima gradjanskog drustva Rusija daleko zaostaje za Evropom, a posebno za Engleskom, koja je jos naprednija od ostatka Evrope.
Taj civilizacijski zaostatak generise odsustvo mogucnosti i perspektivnosti, sto opet uliva strah i nesigurnost, a dugorocno gledano to znaci neperspektivnost, sto je itekako vidljivo u Srbiji, Makedoniji, Bosni i sigurno u Rusiji.
Zbog te bezperspektivnosti i nesigurnosti za buducnost ja celo vreme ponavljam da nije dobro vezivati se i nesto blize druziti se sa takvim drzavama. Tebi je tesko to da razumes i zbog toga imas komentare kakve imas.
Srbija, Bosna i Makedonija su u nekoj ranoj fazi gangrene i jedini nacin da se spasu je da se nekako napravi nekakav "by-pass" i da se u tkivo uabci/ubrizga "sveza krv", medjutim zbog teskih "povreda" i "deformitea" to ne uspeva vec 25 godina. Svakodnevnim odlaskom stanovnistva sto nije nista drugo vec spasavanje zdravih celija, samo se povecavaju i prosiruju podrucja zahvacena gangrenom, kako po sirini drustva, tako i po dubini.
Na osnovu tvojih komentara meni izgleda da si ti celija koja je zahvacena gangrenom, a jos strasnije je sto pokusavas da i jedinke oko sebe "umrtvis" i onesposbis za zdravorazumsko razmisljenja.
Kao sto ti je vec napisao ssi, tebi su u Srbiji na vlasti isti ljudi vec 25 godina, nema pomaka, tako da tvoja teza kako je neko od juce poceo da ti radi nesto lose nikako nije odrziva.
Ima jos mnogo toga sto ti nisi u stanju da razumes i meni nije tesko da ti objasnim, ali je problem sto ti grcevito odbijas da ucis, a sigurno i sam vidis da sa svojim znanjem ne moozes da napredujes.
U svakom slucaju bicemo ovde u kontaktu i pomagacu ja tebi koliko mogu.
[ pisac @ 20.11.2015. 21:09 ] @
Kažem ja da si ti doktor nauka za neke. Pričaš, pričaš, pričaš, a ne kažeš ništa .
Citat: 2012: da li bi mogao da mi objasnis zasto je toliko velik odlazak Srba iz Srbije, zasto ljudi masovno odlaze iz Srbije i to bas u tim drzavama koje se po tebi raspadaju?
Mislio sam da ti je jasno iz svega što sam pokušao da ti objasnim. Evo objasniču ti, ima dva razloga:
1) Prvi razlog: Na medijima se žestoko spinuje priča kako je zapad med i mleko i obećana zemlja a da ovde u Srbiji ništa ne valja i da smo propala zemlja. Ljudi naravno naivni misle da je to tačno i da negde stvarno postoji leb bez motike, a kada odu ispostavi se da tamo mora da rade 5x više da bi imali 3x više. To je dakle plaćena priča, samo što to prosečni ljudi ne mogu da shvate već zaista veruju u ono čime im pune glavu. Isto kao što na zapadu veruju da žive u demokratiji a u stvari upravo je u ozloglašenoj (preko zapadnih medija naravno) Rusiji demokratija mnogo veća nego na zapadu, a to ću ti objasniti posle pošto vidim da ti to ne uspevaš da ukapiraš. U stvari, verovatno ti to i shvataš ali ti si kao što rekoh zlonamerna osoba i tebe za demokratiju boli racku ti bi samo da se popneš i da živiš na tuđim glavama, što je zapadni sistem vrednosti.
Dakle, zaista obična plaćena priča, i to sada (od privatizacije) novcem kojim vlasnik finansira medije i koji odlazi u plate novinara, a ranije raznim prijateljstvima, uslugama, pogodnostima i transakcijama ispod stola novinarima u državnim medijima. Inače zato EU insistira da država potpuno izađe iz medija i da se sve privatizuje: zato što će onda uticaj na uređivačku politiku biti daleko lakši, jer je daleko lakše usmeravati privatnika koji razmišlja o svom profitu nego državu koja ipak može da razmišlja i o nekim nacionalnim interesima koji se ne poklapaju sa profitom niti sa EU/USA geopolitikom. Zbog tih zaposednutih (zapadnim novčanim đavolom) medija silni ljudi žale sada za 129 ubijenih u Parizu a zabole ih racku za hiljade i hiljade onih koji su ubijeni i koje još ubijaju u Siriji, Iraku, Libiji... od tih istih Francuza i od Amerikanaca i te već ekipe svetskih policajaca.
2) Drugi razlog: Na zapadu, zbog duge imperijalističke istorije i time dosta bogatstva nakupljenog prosipanjem tuđe krvi (robovlasništvo, kolonije, osvajački ratovi - sve ono što vidimo i danas u recimo Libiji, Iraku, Siriji...) ima više mogućnosti da se popneš na nečiju glavu i živiš kao parazit, a da pri tome sebe ne percepciraš kao parazita nego kao "uspešnog kapitalistu" koji se snašao u životu i kapitalizmu. To je naravno amoralno za tačke gledišta nas koji smo okrenuti društvu i jednakosti, ali to se nekima sviđa. Obično su to sociopatske ličnosti kao i one koje nemaju svoju decu, neke dublje korene, nešto pametnije što im ispunjava život, već eto streme površnoj ispunjenost kroz materijalne stvari i gaženjem preko drugih čime stiču sliku o svojoj superiornosti i tako leče neke svoje komplekse ili nedostatak smisla života. Takvih ljudi nažalost ima i takvima je zapad zaista obećana zemlja.
Jesam li ti objasnio? Shvatio? 'Ajmo dalje:
Citat: 2012: ali ti ne zelis da shvatis da je osnovna razlika izmedju Amerike i Rusije u tome sto u Americi postoji sistem koji je postavljen na zdravim osnovama i koji funkcionise bez razloga ko je predsednik, u Rusiji nema kvalitetnog sistema. Sa vremena na vreme pojavi se neko kao Putin koji dobije svojih 5 minuta slave i posle toga nestaje, kad vodja nestane, sve opet nastavlja po starom.
Vidiš, na jednoj strani pominješ trenutno najveću svetsku (globalnu) diktaturu u razvoju i diviš se stabilnosti tog sistema u kome ne možeš ništa da promeniš kada promeniš predsednika i stranku na vlasti, a pljuješ po sistemu u kome promenom predsednika i stranke menjaš i politiku zemlje. Da li ti to nešto govori? Ako ti ne govori, evo i to da ti objasnim: Ono tamo u Americi je običnna diktatura koja imitira nekakvo glasanje i nekakvu demokratiju samo da bi narod bio pod anestezijom (tako im se lakše upumpavaju u mozak misli da su slobodna bića koja o nečemu odlučuju u svojoj zemlji), dok se u ime tog istog naroda ubijaju deca po ostatku sveta, i to ubijanje običan čovek u americi i ne može da promeni jer je taj sistem zla diktatura koja ne pita nikog i ne polaže račune nikome.
Zato ću između te dve strane ja uvek izabrati onu koja je manje zla i pruža više slobode, a to je trenutno Rusija. Nije Rusija savršena, daleko od toga, ali jednostavno je manje zla a dosta je jaka i to je jedna od retkih sila koja uspeva da se odupre ovome zlu što dolazi iz Amerike.
Ne bih ja više gubio vreme na diskusiju sa tobom. Ja razumem da tebi Američka politika odgovara, ti si jednostavno takva zla ličnost koja voli da gazi po drugima i tu nema mnogo pomoći. I znam ja da tebe baš briga i za ovih 129 nevinih u Parizu koji su posledica upravo te zle Francuke/Američke/etc politike, znam čak i da tebe u suštini zabole qrc i da si se igrom slučaja ti zatekao u nekom tom kafiću/koncertu u Parizu i sada bio na spisku nevinih žrtava jer ti taj rizik smatraš prihvatljivim u odnosu na dobitke koje imaš tom istom zlom politikom, a pri tome nemaš decu ili nešto što će žaliti za tobom ili za čime ćeš ti posebno žaliti... takvim ličnostima (kao što rekoh) ta zla politika gaženja po drugima savršeno leži, tu nema šta da se diskutuje, niti ja pokušavam tebe u nešto da ubedim.
A ovo što ponekad negde ispadneš glup i lupiš nešto što nema veze sa realnošću... nisi ti glup, daleko od toga, ti jednostavno ne želiš da razmišljaš o stvarima koje te se u suštini uopšte ne tiču jer ti zapadna virtualna "realnost" kakva je predstavljena masama savršeno odgovara za tvoj karakter, pa zašto bi se smarao sa nekakvim sitnicama i analizama koje ti ionako ne donose nikakve koristi u životu.
Tako da, vidi, ne trebaš ti mene ništa da učiš isto kao što ja tebe nemam nameru nešto da učim (ovo sve iznad je napisano više zbog drugih), znam ja daleko više nego što ti misliš jedino što ti ne uspevaš da ukapiraš da meni odgovara ovaj sistem u kome postoje nezavisne države i nezavisne politike i ljudi koji rade onoliko koliko žele a ne koliko ih neko tera, a ti voliš onaj sistem u kome postoji centar (zla) koji gazi po svima ostalima i koji tera sve da rade za njega.
[Ovu poruku je menjao pisac dana 20.11.2015. u 22:20 GMT+1]
[ Otto23 @ 20.11.2015. 22:33 ] @
Citat: Naravno da grešiš. Amerika je strašno trula iznutra ali je najjača sila i kao takva uspeva da se odupre svim (slabijim) protivnicima samo zahvaljujući - sili.
Dokaz da je nesto trulo, kao npr. USA imperija, je upravo simptomatican nacin "ponasanja" - koji gledamo.
Posto ne moze vishe da sprovodi svoj interes samo uticajem: putem ekonomije, diplomatije, stvaranjem dobrovoljnih saveza... pocinje da se okrece poziciji grube sile, tj. ucenama i destabilizaciji protivnika. Tj. pocinje da podriva zemlje koje ne zele da je slusaju, da finansira terorizam, ignorishe medjunarodno pravo, izaziva ratove... spijunira i bombarduje koga stigne - pritom lazuci i izmisljajuci "povode" (i to za sve one pare bez pokrica, koje su istampali kao bi ostali na povrshini, i izbegli zvanicni bankrot).
Dakle, dogadjanja u svetu su posledica truljenja i opadanja moci najvece sile na planeti, USA, koja to ne zeli da prihvati mirno (npr. kao sto je to uradio SSSR). Pa posto ne moze da parira rastucim silama, kao i onima koje gledaju da zadrze svoju nezavisnost i stite upravo svoje interese (pretezno Kina, Rusija, veci deo Juzne Amerike, savezi drzava koji preskacu USA/zapadnu dominaciju i proces odlucivanja/upravljanja -> BRIKS i sl.). Tj. posto ne moze da zadrzi dominaciju kakvu ima (kao i ostvari svoje planove za buducnost) -> cisto putem konkurencije, pridrzavajuci se postojecih medjunarodnih pravila i zakona, odluka UN-a... onda pribegava izazivanju haosa u svetu, podrivanju mira i zakona, sirom planete - a pretezno u zemljama koje ne igraju kako im se servira, kao i onima cija destabilizacija ce dovesti do posrednog usporavanja njihovih "protivnika"/konkurenata.
Uprosceno, da bi "pobedio" u necemu, ostao dominantan, mocan, moras da budes:
1) Bolji od ostalih (i to dosta bolji, posebno ako ne zelis da postujes stavove i interese ostalih -> vec da ih diktiras).
2) Da unistis konkurenciju, kako znas i umes (direktno, ili posredno -> npr. izazivas probleme i kreiras situacije za koje znas da ce destabilizovati napredak tvojih konkurenata).
Ovo sto gledamo sada je upravo stavka 2. Dakle, destabilizacija i kreiranje haosa sirom planete. Sto je samo po sebi dokaz -> da su truli... i da su jako svesni toga.
Zbog toga i toliko finansiranje vojske, porast u vojnom intervenisanju po svaku cenu, kao i uplitanje svojih prstiju u bukvalno svaki sukob na planeti (direktno ili prikriveno).
...
Ili u prevodu, 90% proizvoda koje imam na stolu su delom ili u celosti -> made in China. Treba tome nekako kontrirati. Ostati "No. 1"... po svaku cenu -> i to nazalost, svaku.
[Ovu poruku je menjao Otto23 dana 21.11.2015. u 04:55 GMT+1]
[ ssi @ 22.11.2015. 13:11 ] @
@pisac
svaka cast, nije te mrzelo da napises toliku gomilu ... teksta.
Imamo jedan problem ti nemas bas ni jedan dokaz za to sto si napisao.
Uz to nista konkreto nisi predlozio.
[ 2012 @ 22.11.2015. 13:28 ] @
Citat: ssi: @pisac
svaka cast, nije te mrzelo da napises toliku gomilu ... teksta.
Imamo jedan problem ti nemas bas ni jedan dokaz za to sto si napisao.
Uz to nista konkreto nisi predlozio.
Pisac ima klasicnu sektasku filozofiju, zato njemu i smeta zapad ili drusto u kojem moras imati konkretne rezultate. Njegova filozofija je da je dovoljno napisati dugacak tekst i da ce se citaoc u jednom momentu izgubiti u citanju, pa ce zaboraviti na sustinu, dokaze, zakljucke. Nije to nista novo, jedna te ista prica bez argumenata.
Primarno se pokusava "udaranje" nekakvim pateticnim frazama i apsolutno nebitnim detaljima, racunajuci da ce tako kod sagovornika izazvati nekakvo sazaljenje ili izazvati nekakvu odbojnost prema predmetu koji se kritikuje bez da se navedu realni i opipljivi pokazatelji iz prakse, pa onda kaze:
Citat: 2) Drugi razlog: Na zapadu, zbog duge imperijalističke istorije i time dosta bogatstva nakupljenog prosipanjem tuđe krvi (robovlasništvo, kolonije, osvajački ratovi - sve ono što vidimo i danas u recimo Libiji, Iraku, Siriji...) ima više mogućnosti da se popneš na nečiju glavu i živiš kao parazit, a da pri tome sebe ne percepciraš kao parazita nego kao "uspešnog kapitalistu" koji se snašao u životu i kapitalizmu. To je naravno amoralno za tačke gledišta nas koji smo okrenuti društvu i jednakosti, ali to se nekima sviđa. Obično su to sociopatske ličnosti kao i one koje nemaju svoju decu, neke dublje korene, nešto pametnije što im ispunjava život, već eto streme površnoj ispunjenost kroz materijalne stvari i gaženjem preko drugih čime stiču sliku o svojoj superiornosti i tako leče neke svoje komplekse ili nedostatak smisla života. Takvih ljudi nažalost ima i takvima je zapad zaista obećana zemlja.
U prvom delu teksta pominje nesto apsolutno nebitno za pricu, izmisljajuci mogucnost parazitiranja na zapadu i kritikujuci mogucnost da neko zaslugom svojih sposobnosti moze ziveti bolje od drugih, a opet u drugom delu teksta zagovara nekakvu ravnopravnost, sto opet nije nista drugo vec poziv na parazitiranje u smislu nije vazno ko je koliko sposoban, na kraju to treba svima podeliti, mada sam siguran da njemu ne pada na pamet da svoje podeli sa drugima. Ali mu ne bi smetalo da sposobniji od njega bez pogovara svoj visak podele sa njim.
Klasicna sektaska demagogija, najgore vrste. Ima toga jos, ali sam veoma zauzet pa ne mogu da mu lepo odgovorim na komentar.
[ DusanSukovic @ 22.11.2015. 14:31 ] @
Klasicna sektaska demagogija, najgore vrste. Ima toga jos, ali sam veoma zauzet pa ne mogu da mu lepo odgovorim na komentar.
Joj brate ti mu se javi, koji si proglasio Novaka Djokovica neotesancom i primitivcom bez ijednog validnog argumenta za to..
[ 2012 @ 22.11.2015. 17:46 ] @
Citat: DusanSukovic: Joj brate ti mu se javi, koji si proglasio Novaka Djokovica neotesancom i primitivcom bez ijednog validnog argumenta za to..
Ja sam argumente naveo i to nekoliko puta, ako tebe mrzi da citas ne znaci da cu ti ja jos jednom objasnjavati nesto sto sam vec nekoliko puta ponovio.
Drugo, kranje je promaseno medju ovako ozbiljne diskusije kakve se vode na ovoj temi da postavljas pitanje u vezi nekog klovna / zabavljaca naroda. To je nista drugo vec krajnja neotesanost sa tvoje strane i onda nije ni cudo sto ti ne mozes razumeti sta je sporno u ponasanju tvog idola.
[ DusanSukovic @ 22.11.2015. 18:41 ] @
Citat: 2012: Ja sam argumente naveo i to nekoliko puta, ako tebe mrzi da citas ne znaci da cu ti ja jos jednom objasnjavati nesto sto sam vec nekoliko puta ponovio.
Drugo, kranje je promaseno medju ovako ozbiljne diskusije kakve se vode na ovoj temi da postavljas pitanje u vezi nekog klovna / zabavljaca naroda. To je nista drugo vec krajnja neotesanost sa tvoje strane i onda nije ni cudo sto ti ne mozes razumeti sta je sporno u ponasanju tvog idola.
Covek nije moj idol uopste, nego mi smeta sto ti kao anonymus blatis lika koji je planetarno poznat. O tebi ne znamo nista, ne? Mozda si ti veci klovn i zabavljac naroda od njega, who knows? I za kraj, ti si poznat ovde na forumu koji zna da tupi i trolluje do besvesti, ako mislis da cu listam thread od 100 strana da trazim tacno izvor tvojih seksualnih frustracija - varas se.
[ 2012 @ 22.11.2015. 19:24 ] @
Citat: DusanSukovic: Covek nije moj idol uopste, nego mi smeta sto ti kao anonymus blatis lika koji je planetarno poznat. O tebi ne znamo nista, ne? Mozda si ti veci klovn i zabavljac naroda od njega, who knows? I za kraj, ti si poznat ovde na forumu koji zna da tupi i trolluje do besvesti, ako mislis da cu listam thread od 100 strana da trazim tacno izvor tvojih seksualnih frustracija - varas se.
Ne razmisljam ja uopste o tome sta ces ti traziti, vec ti trazis da ja ponovo tebi objasnjavam sta sam napisao, tvrdeci da ja nisam dao argumente u prilog svojoj tvrdnji. Vrati se malo nazad i pogledaj kako si uleteo na temu koja se uopste ne bavi tvojim idolom. Ako nisi primetio ali diskutante na ovoj temi savrseno zabole kita za tvog idola i za tebe i nagde niste spomenuti.
Ti se pojavljujes nicim izazvan iznosis nekakve optuzbe na sasvim promasenoj temi, a kad ti kazem da prvo lepo procitas sta sam ja pisao i koje sam argumente izneo, ti izjavljujes "da li ja mislim da ces ti citati sta sam ja napisao?", ti ako nisi procitao sta sam ja napisao odakle ti osnovanos tvrdnje da ja nisam obrazlozio svoje tvrdnje.
Ja ti ponavljam da to sto ti radis nije nista drugo vec krajnji primitivizam i jedno krajnje neotesano ponasanje na temi koju uopste ne razumes.
Dalje nastavljas u svom primitivnom stilu i iznosis tvrdnje da ja imam nekakve frustracije, cak se upustas u kvalifikovanje istih. To je tipicna seljacka diskusija koja nema nikakvu svrhi, tako da ne vidim razlog zasto se svojim promasenim komentarima upleces u temu koju ne razumes, iznoseci nebuloze.
[ DusanSukovic @ 22.11.2015. 19:29 ] @
Citat: 2012: Ne razmisljam ja uopste o tome sta ces ti traziti, vec ti trazis da ja ponovo tebi objasnjavam sta sam napisao, tvrdeci da ja nisam dao argumente u prilog svojoj tvrdnji. Vrati se malo nazad i pogledaj kako si uleteo na temu koja se uopste ne bavi tvojim idolom. Ako nisi primetio ali diskutante na ovoj temi savrseno zabole kita za tvog idola i za tebe i nagde niste spomenuti.
Ti se pojavljujes nicim izazvan iznosis nekakve optuzbe na sasvim promasenoj temi, a kad ti kazem da prvo lepo procitas sta sam ja pisao i koje sam argumente izneo, ti izjavljujes "da li ja mislim da ces ti citati sta sam ja napisao?", ti ako nisi procitao sta sam ja napisao odakle ti osnovanos tvrdnje da ja nisam obrazlozio svoje tvrdnje.
Ja ti ponavljam da to sto ti radis nije nista drugo vec krajnji primitivizam i jedno krajnje neotesano ponasanje na temi koju uopste ne razumes.
Dalje nastavljas u svom primitivnom stilu i iznosis tvrdnje da ja imam nekakve frustracije, cak se upustas u kvalifikovanje istih. To je tipicna seljacka diskusija koja nema nikakvu svrhi, tako da ne vidim razlog zasto se svojim promasenim komentarima upleces u temu koju ne razumes, iznoseci nebuloze.
Sta treba imati Ph.D iz retorike da se razumeju tvoje neke tvrdnje ili..?
[ 2012 @ 22.11.2015. 19:37 ] @
Citat: DusanSukovic: Sta treba imati Ph.D iz retorike da se razumeju tvoje neke tvrdnje ili..?
Treba imati intelektualni kapacitet, ako znas sta to znaci?
Visok Stepen formalnog obrazovanja ne znaci neminovno i intelektualni kapacitet.
Svakodnavno se mogu srestu raznorazni magistri i doktori nauka koji su intelektualno i po svom znanja negde na nivou teleta ili ako su stariji na nivou vola.
[ DusanSukovic @ 22.11.2015. 21:24 ] @
Citat: 2012: Treba imati intelektualni kapacitet, ako znas sta to znaci?
Visok Stepen formalnog obrazovanja ne znaci neminovno i intelektualni kapacitet.
Svakodnavno se mogu srestu raznorazni magistri i doktori nauka koji su intelektualno i po svom znanja negde na nivou teleta ili ako su stariji na nivou vola.
Kapiram ti si svaki dan u drustvu razlicitih magistra i doktora nauka da si izveo taj zakljucak? Hats off, dude..
A reci mi sta znaci za tebe intelektualni kapacitet?
[ 2012 @ 23.11.2015. 08:12 ] @
Citat: DusanSukovic: Kapiram ti si svaki dan u drustvu razlicitih magistra i doktora nauka da si izveo taj zakljucak? Hats off, dude..
A reci mi sta znaci za tebe intelektualni kapacitet?
Ja pratim trziste i statisticke pokazatelje. Nikad nije bilo vise magistra, doktora nauka ili studenata na magistarskim studijama, a sa druge strane nikad nije bilo teze pronaci funkcionalno upotrebljivu osobu kad se raspise oglas za posao.
Istrazivanja koja se svakodnevno rade pokazuju kakav je odnos funkcionalno upotrebljivih osoba medju visoko obrazovanom populacijom, nisam ja to izmislio ili namerno napisao, to su pokazatelji sa terena.
[ Power Manager @ 23.11.2015. 09:32 ] @
@DusanSukovic
Nisi znao da se @2012 druzi samo sa ovakvima:
" ti si svaki dan u drustvu razlicitih magistra i doktora nauka da si izveo taj zakljucak?"
Citat: 2012: Ja pratim trziste i statisticke pokazatelje.
Blago tebi 2012,
Radis li ti nesto pametno, plodonosno ?
ili celog zivota samo pratis ?....i to iz fotelje...
[ ssi @ 23.11.2015. 10:42 ] @
Citat: 2012: Ja pratim trziste i statisticke pokazatelje. Nikad nije bilo vise magistra, doktora nauka ili studenata na magistarskim studijama, a sa druge strane nikad nije bilo teze pronaci funkcionalno upotrebljivu osobu kad se raspise oglas za posao.
Istrazivanja koja se svakodnevno rade pokazuju kakav je odnos funkcionalno upotrebljivih osoba medju visoko obrazovanom populacijom, nisam ja to izmislio ili namerno napisao, to su pokazatelji sa terena.
Ovo mogu da potvrdim.
Na osnovu cega smo dosli do tog zakljucka ?
Na osnovu testova sposobnosti i znanja, kao i na osnovu ostvarenih radnih rezultata ( visina primanja je uzeta u obzir ).
[ 2012 @ 24.11.2015. 11:21 ] @
@ Pisac, kako red nalaze da ja tebi odgovorim na komentar, izvini zbog zakasnjenje, ali bio sam zauzet.
Citat: 1) Prvi razlog: Na medijima se žestoko spinuje priča kako je zapad med i mleko i obećana zemlja a da ovde u Srbiji ništa ne valja i da smo propala zemlja. Ljudi naravno naivni misle da je to tačno i da negde stvarno postoji leb bez motike, a kada odu ispostavi se da tamo mora da rade 5x više da bi imali 3x više. To je dakle plaćena priča, samo što to prosečni ljudi ne mogu da shvate već zaista veruju u ono čime im pune glavu. Isto kao što na zapadu veruju da žive u demokratiji a u stvari upravo je u ozloglašenoj (preko zapadnih medija naravno) Rusiji demokratija mnogo veća nego na zapadu, a to ću ti objasniti posle pošto vidim da ti to ne uspevaš da ukapiraš. U stvari, verovatno ti to i shvataš ali ti si kao što rekoh zlonamerna osoba i tebe za demokratiju boli racku ti bi samo da se popneš i da živiš na tuđim glavama, što je zapadni sistem vrednosti.
Jednim delom se slazem sa napisanim, ali moram te malo ispraviti.
Tacno je da ljudi imaju apsolutno pogresnu sliku o zapadu i tacno je da ocekuju med i mleko, generalno nije nemoguce ostvariti svoj san, ali malo ko uspe u tome. To stoji i to ne poricem, to je jedan veliki problem i odlican izvozni produkt zapada. Medjutim tacno je i da je Srbija trenutno nista drugo vec propala zemlje i tacno je da skoro nista ne valja, ne znaci da se ne moze popraviti, ali treba poceti sa popravljanjem stanja, a to nije moguce sve dok jedan veliki deo populacije koji razmislja kao ti jos uvek predstavlja vecinu, znaci treba se izvrsiti neutralizacija (promena) pogresnog nacina razmisljanja, jer takav nacin razmisljanja vodi u potpunu propast, to pokazuje fakticko stanje na terenu. Uvalili ste se u svoju zabokrecinu i uzivate u barskom smredu ustajele vode. Takvo ponasanje nema perspektivu. Imate nerealna ocekivanja, prevelike apetite, a premalo sposobnosti da sebi izborite dobru poziciju na nekom svetskom nivou. Zamajavate se nekom starom slavom i ocekujete da ce vas drugi izdrzavati zbog toga.
Sto se tice demokratije imas veoma veliku gresku u tumacenju iste.
Ako pogledamo napredna zapadna drustva onda demokratiju mozemo videti u "ponudi mogucnosti" ili mogucnost da se svojim radom i znanjem napreduje u drustvu, poslu, zivotnom standardu gde je selekcija relativno kvalitetno uradjena i gde je mogucnost da nesposoban upravlja/vodi sposobne svedena na minimum. Zbog toga ta drustva stalno napreduju, a pojedincu je pruzena mogusnost da svojim kvalitetom napreduje u drustvenom statusu.
Za razliku od toga u Rusiji imamo oblik despotskog ponasanja gde jedan vladar sebi prigrabi svu moc i nezavisno od kvaliteta benificije i napredovanje uslovljava slepom poslusnoscu podanika. Takvo je stanje i u Srbiji, nema kvalitetne selekcije i napredovanje je uslovljeno dobrom voljom vladara. Takav sistem nije dobar zato sto favorizuje poltronstvo, nesposobnost, nerad.
U Engleskoj ne moras voleti kraljicu, ne moras biti clan ni jedne grupe ili partije, ali mozes svojim znanjem napredovati kako u sluzbi tako i u javnim funkcijama. Ako je jedinka kvalitetna moze bez problema postati gradonacalnik Londona, dok recimo takvo nesto nije moguce u Rusiji ili Srbiji, gde nije moguce postai gradonacalnik Beograda ili Moskve jedino zahvaljujuci svojim sposobnostima bez pripadnosti vladajucoj partiji.
Citat: 2) Drugi razlog: Na zapadu, zbog duge imperijalističke istorije i time dosta bogatstva nakupljenog prosipanjem tuđe krvi (robovlasništvo, kolonije, osvajački ratovi - sve ono što vidimo i danas u recimo Libiji, Iraku, Siriji...) ima više mogućnosti da se popneš na nečiju glavu i živiš kao parazit, a da pri tome sebe ne percepciraš kao parazita nego kao "uspešnog kapitalistu" koji se snašao u životu i kapitalizmu. To je naravno amoralno za tačke gledišta nas koji smo okrenuti društvu i jednakosti, ali to se nekima sviđa. Obično su to sociopatske ličnosti kao i one koje nemaju svoju decu, neke dublje korene, nešto pametnije što im ispunjava život, već eto streme površnoj ispunjenost kroz materijalne stvari i gaženjem preko drugih čime stiču sliku o svojoj superiornosti i tako leče neke svoje komplekse ili nedostatak smisla života. Takvih ljudi nažalost ima i takvima je zapad zaista obećana zemlja.
Objasnio sam ti vec zasto je na zapadu lakse da se napreduje i to nema veze sa ovim sto ti pricas. Ne vidim zasto bi bilo parazitsko ponasanje ako neko ko je sposoban zivi bolje od ostalih manje sposobnih. Tvoje marksisticke stavove o ravnopravnosti mozes da pricas nekom drugom, u takve stavove vise niko ne veruje, ali se zato dobro primaju kod nesposobnih i ispodprosecnih koji bi nezavisno do svojih sposobnosti da im pripadne ravnopravan deo bogatstva. Takvo nesto je po svojoj prirodi autodestruktivno sto se kroz istoriju pokazalo. Radnicko samoupravljanje je mrtva stvar, sistem se pokazao kao los i nekvalitetan i zbog toga je propao.
Ja sam vise puta objasnjavao da nema logike da cistacica odlucuje ko ce biti direktor preduzeca, ali ima logike da direktor odluci da li neko kvalifikovan za cistaca ili jednostavno nije kvalifikovan za nijedan posao.
Dalje, stalno ponavljas jednu te istu frazu, kako nekog gradjanina iz USa boli kita za nekog iz Sirije. To je sasvim normalno, neko iz USA ili UK ima svoju zajednicu u kojoj zivi / kojoj pripada i njegova obaveza je da se stara za dobrobit svoje zajednice, tako i predstavnici administracije/vlasti imaju obavezu da se staraju za dobrobit zajednice i oni to prilicno dobro cine. Nije obaveza administracije u USA ili UK koju placaju gradjani tih drzava, da se se brine o dobrobiti nekoga u Siriji ili Iraku, nema logike ocekivati takvo nesto .
Ako neka zajednica nije sposobna da opstane i da samostalno egzistira potpasce pod upravu jace i sposobnije zajednice, tako je od kako postoji ljudska vrsta. Ti bi sad da nama objasnis kako se neko iz Londona treba brinuti za tebe u Beogrdu, a ti svojim ponasanjem svaki dan cinis sebi sve naopako i jos kritikujes ponasanje i nacin zivota u Londonu.
Citat: Vidiš, na jednoj strani pominješ trenutno najveću svetsku (globalnu) diktaturu u razvoju i diviš se stabilnosti tog sistema u kome ne možeš ništa da promeniš kada promeniš predsednika i stranku na vlasti, a pljuješ po sistemu u kome promenom predsednika i stranke menjaš i politiku zemlje. Da li ti to nešto govori? Ako ti ne govori, evo i to da ti objasnim: Ono tamo u Americi je običnna diktatura koja imitira nekakvo glasanje i nekakvu demokratiju samo da bi narod bio pod anestezijom (tako im se lakše upumpavaju u mozak misli da su slobodna bića koja o nečemu odlučuju u svojoj zemlji), dok se u ime tog istog naroda ubijaju deca po ostatku sveta, i to ubijanje običan čovek u americi i ne može da promeni jer je taj sistem zla diktatura koja ne pita nikog i ne polaže račune nikome.
Kad je sistem stabilan i kvalitetno postavljen on ide napred i unapredjuje sam sebe, predsednik ili administracija ima vise formalan karakter u smislu administriranja dnevnih potreba. Same jedinke u drustavu odrzavaju sistem kvalitenim, a administracija samo pazi da se postuju pravila igre.
Zamisli jednu fudbalsku utakmicu i ulogu sudije i delegata na utakmici. Postoje pravila u fudbalu, postaje timovi i odigra se mec, ko je bolji on pobedi, sudija se sam stara da je sve po pravilima, ne uspostavlja on pravila na svkoj utakmici, pravila postavlja fudbalska federacija.
Kod tvog sistema kakav je u Srbiji ili Rusiji, administracija ili vlast ili sudija na utakmici pred svaki mec, a i u toku meca stalno menja pravila igre i nikad ne znas sta ce sledeca da mu padne na pamet i sta te sutra ceka.
Citat: Ne bih ja više gubio vreme na diskusiju sa tobom. Ja razumem da tebi Američka politika odgovara, ti si jednostavno takva zla ličnost koja voli da gazi po drugima i tu nema mnogo pomoći. I znam ja da tebe baš briga i za ovih 129 nevinih u Parizu koji su posledica upravo te zle Francuke/Američke/etc politike, znam čak i da tebe u suštini zabole qrc i da si se igrom slučaja ti zatekao u nekom tom kafiću/koncertu u Parizu i sada bio na spisku nevinih žrtava jer ti taj rizik smatraš prihvatljivim u odnosu na dobitke koje imaš tom istom zlom politikom, a pri tome nemaš decu ili nešto što će žaliti za tobom ili za čime ćeš ti posebno žaliti... takvim ličnostima (kao što rekoh) ta zla politika gaženja po drugima savršeno leži, tu nema šta da se diskutuje, niti ja pokušavam tebe u nešto da ubedim.
Normalno da mi Americka politika odgovara, tacnije to je Engleska politika koju sprovode Amerikanci, privid je da Amerikanci upravljaju.
Ne radi se o tome ko voli da gazi po drugima, vec je poenta price u tome sto ja zgovaram konkurenciju i ne bojim se da se takmicim, da sebe testiram, da pokazem da li sam bolji ili gori od drugih. Ako sam bolji, sposobniji, kvalitetniji ocekujem da mi pripadnu vece privilegije i da svoje sposobnosti mogu da naplatim. Ne vidim ja u cemu se ogleda gazenje po drugima ako je neko nesposoban ili manje kvalitetan i zbog toga zivi gore od nekog ko je kvalitetniji, ali insistiram na cvrstim pravilama igre, ma kakva igra bila, da se drzimo pravila igre.
Pateticno ubacivanje dece u pricu je sektaski pokusaj da se izazivanjem emocija da prevaga promasenim tezama, nisam ja bas pogodan za takvo nesto iz prostog razloga sto odluku o imanju ili nemanju dece donosi jedinka ili bracni partneri. Takodje ne zmatram nikakvim uspehom u zivotu imanje dece, tako da nema potrebe da unositi taj momenat u pricu. Meni ne smeta ako insistiras na tome, ja necu promeniti svoj e stavove, ali cisto da ti kazem da sam primetoi tvoju nameru.
Citat: A ovo što ponekad negde ispadneš glup i lupiš nešto što nema veze sa realnošću... nisi ti glup, daleko od toga, ti jednostavno ne želiš da razmišljaš o stvarima koje te se u suštini uopšte ne tiču jer ti zapadna virtualna "realnost" kakva je predstavljena masama savršeno odgovara za tvoj karakter, pa zašto bi se smarao sa nekakvim sitnicama i analizama koje ti ionako ne donose nikakve koristi u životu.
Ako ti nije problem da navedes primer gde sam ja lupio nesto sto nema veze sa realnoscu?
A moze da mi objasnis i zbog cega pi ja razmisljao o stvarima o kojima mi se ne tice.
Citat: Tako da, vidi, ne trebaš ti mene ništa da učiš isto kao što ja tebe nemam nameru nešto da učim (ovo sve iznad je napisano više zbog drugih), znam ja daleko više nego što ti misliš jedino što ti ne uspevaš da ukapiraš da meni odgovara ovaj sistem u kome postoje nezavisne države i nezavisne politike i ljudi koji rade onoliko koliko žele a ne koliko ih neko tera, a ti voliš onaj sistem u kome postoji centar (zla) koji gazi po svima ostalima i koji tera sve da rade za njega.
slazem se ja sa tobom da je ovo nase pisanje zbog drugih na koje cemo svojim pisanjem uticati, a zavisno od toga koliko budemo bili dobri u ubedjivanju pridobicemo odredjeni krug istomisljenika koji ce kasnije svojim ponasanjem radom i pravom da glasaju usmeravati drusto u pravcu koji nama odgovara.
Mislim da sam ti uglavnom sve odgovorio. Normalno uvek cu biti spreman da ti pomognem da izadjes iz mraka u kojem si verovatno ne svojom voljom upao.
[Ovu poruku je menjao 2012 dana 24.11.2015. u 12:46 GMT+1]
[ DusanSukovic @ 24.11.2015. 14:10 ] @
Citat:
Tacno je da ljudi imaju apsolutno pogresnu sliku o zapadu i tacno je da ocekuju med i mleko, generalno nije nemoguce ostvariti svoj san, ali malo ko uspe u tome. To stoji i to ne poricem, to je jedan veliki problem i odlican izvozni produkt zapada. Medjutim tacno je i da je Srbija trenutno nista drugo vec propala zemlje i tacno je da skoro nista ne valja, ne znaci da se ne moze popraviti, ali treba poceti sa popravljanjem stanja, a to nije moguce sve dok jedan veliki deo populacije koji razmislja kao ti jos uvek predstavlja vecinu, znaci treba se izvrsiti neutralizacija (promena) pogresnog nacina razmisljanja, jer takav nacin razmisljanja vodi u potpunu propast, to pokazuje fakticko stanje na terenu. Uvalili ste se u svoju zabokrecinu i uzivate u barskom smredu ustajele vode. Takvo ponasanje nema perspektivu. Imate nerealna ocekivanja, prevelike apetite, a premalo sposobnosti da sebi izborite dobru poziciju na nekom svetskom nivou. Zamajavate se nekom starom slavom i ocekujete da ce vas drugi izdrzavati zbog toga.
Ok, hvala na savetu, samo nam objasni kojoj ti naciji pripadas?
[ 2012 @ 24.11.2015. 16:27 ] @
Citat: DusanSukovic: Ok, hvala na savetu, samo nam objasni kojoj ti naciji pripadas?
Ja sam drzavljanin EU, gradjanin UK, rodjen sam kao Jugosloven.
[ DusanSukovic @ 24.11.2015. 16:38 ] @
Citat: 2012: Ja sam drzavljanin EU, gradjanin UK, rodjen sam kao Jugosloven.
Nekako se moras osecati..:) Nije valjda da ti je pokojni Churchill idol?
EDIT: EU jos nije drzava, pa tako i ne mozes biti drzavljanin EU, mozes biti samo drzavljanin clanice EU...
[ 2012 @ 24.11.2015. 16:57 ] @
Citat: DusanSukovic: Nekako se moras osecati..:) Nije valjda da ti je pokojni Churchill idol?
EDIT: EU jos nije drzava, pa tako i ne mozes biti drzavljanin EU, mozes biti samo drzavljanin clanice EU...
Nisam nesto posebno proucavao Cercila, tako da ne znam sta bi mu falilo da mi eventualno bude idol.
EU je savez, kao drzavljanin jedne od clanica saveza mozes uzivati sva prava tog savza ili prava i mogucnosti koje pruza bilo koja clanica. Mozes se stalno pomerati prema svojim zeljama i potrebama, postoji Evropsko zdravstveno osiguranje, pomeranjem/preseljenjem iz jedne u drugu drzavu samo prenosis dokumenta i upisujes radni staz. Porez placas tamo gde provodis vise od 180 dana godisnje, gde ce to biti zavisi od mnogo faktora. Ako zelis da radis nemas potrebu da trazis nikakve dozvole, a ako imas angazman do 90 dana ne moras nikoga ni izvestiti da boravis u toj drzavi. Tako recimo ako ja imam neki kratak angazman/posao do 90 dana u Irskoj ili Francuskoj ja nikoga ne moram obavestavati da sam dosao i da cu tu raditi naredna 90 dana. Do 90 dana mogu da boravim u USA bez vize.
[ DusanSukovic @ 24.11.2015. 17:16 ] @
Citat: 2012: Nisam nesto posebno proucavao Cercila, tako da ne znam sta bi mu falilo da mi eventualno bude idol.
EU je savez, kao drzavljanin jedne od clanica saveza mozes uzivati sva prava tog savza ili prava i mogucnosti koje pruza bilo koja clanica. Mozes se stalno pomerati prema svojim zeljama i potrebama, postoji Evropsko zdravstveno osiguranje, pomeranjem/preseljenjem iz jedne u drugu drzavu samo prenosis dokumenta i upisujes radni staz. Porez placas tamo gde provodis vise od 180 dana godisnje, gde ce to biti zavisi od mnogo faktora. Ako zelis da radis nemas potrebu da trazis nikakve dozvole, a ako imas angazman do 90 dana ne moras nikoga ni izvestiti da boravis u toj drzavi. Tako recimo ako ja imam neki kratak angazman/posao do 90 dana u Irskoj ili Francuskoj ja nikoga ne moram obavestavati da sam dosao i da cu tu raditi naredna 90 dana. Do 90 dana mogu da boravim u USA bez vize.
Cekaj bre, *ti* imas mozda idola ili ostavljas otvorenimn da ti neko/besto bude idol?
Citat:
EU je savez, kao drzavljanin jedne od clanica saveza mozes uzivati sva prava tog savza ili prava i mogucnosti koje pruza bilo koja clanica.
Nemoj mi reci da mozes da glasas za izbore za Irski parlament :)
Bas te zalim sto mozes samo 90 dana da boravis u USA bez vize, ja mogu cak i da se nastanim kad mi se cefne, i to iskljucivo kao drzavljanin Srbije ..:)
[ 2012 @ 24.11.2015. 17:26 ] @
Suvise sam star da bih sad imao ili sticao idole, ali recimo izdvojio bih :
Josip Broz Tito
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
od zivih
Richard Branson (Virgin Records)
Milan Panic (ICN)
Donald Trump
Citat: Nemoj mi reci da mozes da glasas za izbore za Irski parlament :)
Bas te zalim sto mozes samo 90 dana da boravis u USA bez vize, ja mogu cak i da se nastanim kad mi se cefne, i to iskljucivo kao drzavljanin Srbije ..:)
Mogu da glasam za EU parlament.
Ne moze se niko nastaniti u USA bez vize osim ako vec nema US drzavljanstvo, takvo nesto nije moguce.
[ DusanSukovic @ 24.11.2015. 17:42 ] @
Citat: 2012: Suvise sam star da bih sad imao ili sticao idole, ali recimo izdvojio bih :
Josip Broz Tito
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
od zivih
Milan Panic (ICN)
Donald Trump
Mogu da glasam za EU parlament.
Ne moze se niko nastaniti u USA bez vize osim ako vec nema US drzavljanstvo, takvo nesto nije moguce.
Otkud tebi kao gradjaninu UK idol je JBT da mi je znati..zbog cega? Zar ti nisi koliko se secam ranije pljuvao idolotariju naspram Djokovica?
Ne mozes da glasas za Irski parlament, procitaj pazljivo sta si napisao:
Citat: EU je savez, kao drzavljanin jedne od clanica saveza mozes uzivati sva prava tog savza ili prava i mogucnosti koje pruza bilo koja clanica.
Irska kao clanica EU ili ne, pruza svojim drzavljanima da glasaju za parlament Irske, ti to pravo kao drzavljanin UK koliko znam nemas.
Citat:
Serbia Commercial Relations Treaty
Citat:
There shall be reciprocally full and entire liberty of commerce and navigation between the citizens and subjects of the two high contracting powers, who shall be at liberty to establish themselves freely in each other's territory.
Citizens of the United States in Serbia and Serbian subjects in the United States shall reciprocally, on conforming to the laws of the country, be at liberty freely to enter, travel or reside in any part of the respective territories, to carry on their business, and shall enjoy in this respect for their persons and property the same protection as that enjoyed by natives or by the subjects of the most-favored-nation.
To sto smo mi drzavljani Srbije debili i ne znamo se pozvati na ovaj *vazeci* dokument, to je druga stvar..
[ 2012 @ 24.11.2015. 17:48 ] @
Uporedjivati Josipa Broza i Djokovica je nastrano, moras naci drugog sagovornika koji ce diskutovati na tom nivou.
ja sam davno video da tebi nije dobro, ali uporedjivati Broza i Djokovica, to nisam ocekivao od nikoga.
Pokusaj da realizujes to sto si citirao, pa se javi kad uspes u tome.
[ DusanSukovic @ 24.11.2015. 17:52 ] @
Citat: 2012: Uporedjivati Josipa Broza i Djokovica je nastrano, moras naci drugog sagovornika koji ce diskutovati na tom nivou.
ja sam davno video da tebi nije dobro, ali uporedjivati Broza i Djokovica, to nisam ocekivao od nikoga.
Pokusaj da realizujes to sto si citirao, pa se javi kad uspes u tome.
Djokovic je pozitivna licnost, JBT je diktator i ubica...naravno da se ne mogu usporedjivati.
Jesam ti dirnuo u idola? Boli li?
[ 2012 @ 24.11.2015. 17:55 ] @
Citat: DusanSukovic: Djokovic je pozitivna licnost, JBT je diktator i ubica...naravno da se ne mogu usporedjivati.
Daleko smo mi, mislim da mi nemamo sta vise da diskutujemo.
Imam solidno dobar zeludac i mnogo toga mogu da svarim, ali uporedjivanje jednog drzavnika i jednog klovna, to ne moze ni moj zeludac.
[ DusanSukovic @ 24.11.2015. 18:00 ] @
Citat: 2012: Daleko smo mi, mislim da mi nemamo sta vise da diskutujemo.
Imam solidno dobar zeludac i mnogo toga mogu da svarim, ali uporedjivanje jednog drzavnika i jednog klovna, to ne moze ni moj zeludac.
Velika je razlika, druze. "Klovn" nema krv na rukama, dok je tvoj "drzavnik" itekako imao.
I za kraj:
Citat:
A kakve veze imas ti sa time?
Samo kod dece ili kod osoba nizeg IQ-a primetna je identifikacija sa idolima. Inace identifikacija spada u patologiju, kako kaze psihologija.
Sta mislis ko je ovo napisao?
Nemoj da bezis sad, tek smo poceli :-)
[ 2012 @ 24.11.2015. 18:05 ] @
Sta je sporno u tome sto ci citirao? Samo se krajnje infantilna osoba moze identifikovati sa idolom.
Gde si ti primetio da se ja identifikujem sa nekim? Kako se ja identifikujem sa Brozom?
[ DusanSukovic @ 24.11.2015. 18:07 ] @
Citat: 2012: Sta je sporno u tome sto ci citirao? Samo se krajnje infantilna osoba moze identifikovati sa idolom.
Gde si ti primetio da se ja identifikujem sa nekim? Kako se ja identifikujem sa Brozom?
Pa lepo, potresao si se kad sam ga nazvao ubicom? Zar ga nisi malopre stavio na No.1?
[ 2012 @ 24.11.2015. 18:15 ] @
Citat: DusanSukovic: Pa lepo, potresao si se kad sam ga nazvao ubicom?
Ti ocigledno ne razumes sta znaci idol, sta je identifikacija, a sta je predsednik drzave. Ne mogu ti ja objasnjavati nesto sto se uci u osnovnoj skoli.
Inace da ti ja nesto objasnim, za Tita se ginulo, a ne "potresalo", a ti si jedna veoma nepismena osoba kad mozes da poredis Tita i Djokovica i nemoj vise da me smaras svojim infantilnim diskusijama koje su na nivou prvog razreda.
rekao sam ti vec, ako mislis da samno diskutujes tako sto ces mi postavljati paralelu izmedju Josipa Broza i nekakvog tenisera ili bilo kojeg drugog klovna, onda si izabrao pogresnu osobu.
Mozes ti sad da nazivas Broza ubicom, to je moderno, ali nema dokaza za takvo nesto, tako da je iznosenje takvih tvrdnji samo jos jedan od dokaza tvoje infantilnosti.
[ DusanSukovic @ 24.11.2015. 18:16 ] @
Citat: 2012: Ti ocigledno ne razumes sta znaci idol, sta je identifikacija, a sta je predsednik drzave. Ne mogu ti ja objasnjavati nesto sto se uci u osnovnoj skoli.
Inace da ti ja nesto objasnim, za Tita se ginulo, a ne "potresalo", a ti si jedna veoma nepismena osoba kad mozes da poredis Tita i Djokovica i nemoj vise da me smaras svojim infantilnim diskusijama koje su na nivou prvog razreda.
rekao sam ti vec, ako mislis da samno diskutujes tako sto ces mi postavljati paralelu izmedju Josipa Broza i nekakvog tenisera ili bilo kojeg drugog klovna, onda si izabrao pogresnu osobu.
Mozes ti sad da nazivas Broza ubicom, to je moderno, ali nema dokaza za takvo nesto, tako da je iznosenje takvih tvrdnji samo jos jedan od dokaza tvoje infantilnosti.
Nemoj me razocarati da na kraju se zavrsi uvredama, da ne recem da si seljak, ipak si ti UK drzavljanin..
Zar nisi napisao ovde da ti je JBT idol od mrtvih?
Citat:
Suvise sam star da bih sad imao ili sticao idole, ali recimo izdvojio bih :
Josip Broz Tito
.
.
.
.
.
.
.
.
.
od zivih
Milan Panic (ICN)
Donald Trump
Citat:
Ginulo se za Hitlera, Staljina, Pola Pota, da li ih to cini boljim ljudima u historiji? Nema dokaza da je Broz bio ubica?
[ 2012 @ 24.11.2015. 18:21 ] @
Nisam UK drzavljanin, ali nisam ni retardiran da uporedjujem Broza i Djokovica.
ne mozes Djokovica uporedjivati ni sa Tomislavom Nikolicem, ma kakav bio, a ne sa Josipom Brozom.
Alo, covece, osvesti se sta si pokusao da uporedjujes.
[ DusanSukovic @ 24.11.2015. 18:35 ] @
Citat: 2012: Nisam UK drzavljanin, ali nisam ni retardiran da uporedjujem Broza i Djokovica.
ne mozes Djokovica uporedjivati ni sa Tomislavom Nikolicem, ma kakav bio, a ne sa Josipom Brozom.
Alo, covece, osvesti se sta si pokusao da uporedjujes.
Pa onda sebe ne nazivaj UK gradjaninom, nego strancem sa boravkom u UK, nemoj me terati da ispravljam, ja nepismen, kako me ti nazva :)
Ti meni spocitavas sta ja imam od Djokovica i njegove slave i uspeha, ja tebi spocitavam sto obozavas JBT-a? Eto, dovoljno ? Nisi stavio Nikolica na listu obozavaoca, inace bi i on dosao na red, hah :)
[ 2012 @ 24.11.2015. 18:38 ] @
Kad se opismenis javi se da nastavimo diskusiju, ocigledno imas potpuno pogresno gledanje pojava u drustvu.
[ DusanSukovic @ 24.11.2015. 18:40 ] @
Citat: 2012: Kad se opismenis javi se da nastavimo diskusiju, ocigledno imas potpuno pogresno gledanje pojava u drustvu.
Hvala, i ti imas pravo na misljenje, a posto je ovo javni forum ostavicemo sudionicima da donesu svoj sud, ne? :-)
[ 2012 @ 24.11.2015. 18:57 ] @
Citat: DusanSukovic::
Pa onda sebe ne nazivaj UK gradjaninom, nego strancem sa boravkom u UK, nemoj me terati da ispravljam, ja nepismen, kako me ti nazva :)
Ti si samo potvrdio nepismenost.
Gradjanin je svako ko zivi u jednoj drzavi, drzavljanin je neko ko ima drzavljanstvo te drzave. Biti gradjanin ne znaci neminovno biti i drzavljanin. Mozes imati uredno regulisan boravak i nikad ne uzeti drzavljanstvo.
Al Fajed, bivsi vlasnik robne kuce Herods, je gradjanin Uk, ali nikad nije dobio drzavljanstvo
Roman Abramovich ima uredan boravak u UK, ali nema drzavljanstvo, on je gradjanin Londona i UK, ali nije drzavljanin UK.
[ niki212 @ 24.11.2015. 19:04 ] @
Što ti neotvoriš jednu novu temu recimo : "Kraljica Elizabeta mi pisala i dala podšku za predani trol rad na ES"
[ 2012 @ 24.11.2015. 19:11 ] @
Citat: niki212: Što ti neotvoriš jednu novu temu recimo : "Kraljica Elizabeta mi pisala i dala podšku za predani trol rad na ES"
Valjda mislis na Elizabetu II?
[ niki212 @ 24.11.2015. 19:18 ] @
Na tebe Trola I mislim
[ Igor88 @ 24.11.2015. 19:26 ] @
@2012: A da ti, "kolega", ipak odeš malo pronaći sebi neki život, svrhu i to? Kada te sagledam iz "apstraktnijeg ugla", stičem utisak da je možda upravo "ovdje" tvoja svrha, međutim nisam načisto i iz kojih razloga, naročito ako se uzme u obzir količina vremena koju si posvetio ovdje. Mutan si ti lik (no offense)...
[ DusanSukovic @ 24.11.2015. 19:32 ] @
Citat: DusanSukovic::
Ti si samo potvrdio nepismenost.
Gradjanin je svako ko zivi u jednoj drzavi, drzavljanin je neko ko ima drzavljanstvo te drzave. Biti gradjanin ne znaci neminovno biti i drzavljanin. Mozes imati uredno regulisan boravak i nikad ne uzeti drzavljanstvo.
Al Fajed, bivsi vlasnik robne kuce Herods, je gradjanin Uk, ali nikad nije dobio drzavljanstvo
Roman Abramovich ima uredan boravak u UK, ali nema drzavljanstvo, on je gradjanin Londona i UK, ali nije drzavljanin UK.
http://www.merriam-webster.com/dictionary/citizen
Mislim da mozes biti gradjanin Brightona i kao stranac sa boravkom u tom gradu i isto tako kao UK drzavljanin da boravis u tom mestu primera radi, dok koristenje izraza "UK gradjanin" po meni implicira da imas drzavljanstvo, ne ?
Ali budi radostan, jedno si bio u pravu: Drzavljanin si i EU, ako ti je zemlja koja ti je izdala pasos clanica EU i potpisala Maastricht Treaty:
Citat:
As set out in the Maastricht Treaty, any national of a Member State is a citizen of the Union. The aim of European citizenship is to strengthen and consolidate European identity by greater involvement of the citizens in the Community integration process.
http://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?uri=URISERV:a12000
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|