Kupio sam neke Salomon patike u Pandorf-u.
Tražio u prodavnici da mi daju šta već treba za povraćaj poreza i to su uradili. Piše da je neka firma "Premier".
Na granici Mađarska-Srbija su mi overili te listiće, ali dalje ne znam šta treba da radim :)
Čak mi nije ni jasno, na računu jasno piše da patike koštaju 140E, da je porez od toga 23.33E, a refund amount samo 16,50. Zar ne vraćaju svih 23.33E?
Gde i kako ja ovaj novac mogu podići?
Opet idem za Beč sledeće nedelje, svraćam u istu prodavnicu, ili...?
Čak mi nije ni jasno, na računu jasno piše da patike koštaju 140E, da je porez od toga 23.33E, a refund amount samo 16,50. Zar ne vraćaju svih 23.33E?
A mislis da firma Premier tu uslugu radi iz ubedjenja? :) Oni su tu da pretacu med umesto tebe (da ti ne bi morao da se vracas na prodajno mesto; zamisli da si iz Japana) i moraju da olizu prste.
[ anon70939 @ 17.11.2015. 09:55 ] @
OK,
to sam otprilike i ja video, ali mi opet nije jasno :). Načuo sam da postoji mogućnost povraćaja preko Raiffeisen banke ili tako nekih solucija.
U mogućnosti sam da se vratim u istu prodavnicu kao što sam napisao. Usput mi je. Mogu da dobijem kompletan povraćaj u toj prodavnici?
[ anon115774 @ 17.11.2015. 11:11 ] @
Citat:
CoyoteKG: to sam otprilike i ja video, ali mi opet nije jasno :). Načuo sam da postoji mogućnost povraćaja preko Raiffeisen banke ili tako nekih solucija.
Nema sta da ne bude jasno. Onako kako pise tako se radi. Ima cak i mapa lokacija na kojima moze da se izvrsi povracaj. Raiffeisen radi samo sa GlobalBlue i oni su dodatna karika u pretakanju meda (citaj: Otkup ino ceka = RSD 100).
Citat:
U mogućnosti sam da se vratim u istu prodavnicu kao što sam napisao. Usput mi je. Mogu da dobijem kompletan povraćaj u toj prodavnici?
To sada ne moze jer si dobio papire za vracanje preko posrednika. Uglavnom u prodavnici moze i jedna i druga opcija i razlikuje se papirologija ali ona opcija za koju se odlucis mora da ide do kraja. Prodavci ne vole da se zezaju ako hoces da ides direktno preko njih jer je to za njih papirologija dodatna a i morali bi da imaju pare u kasi za te stvari itd itd itd... Sve u svemu, mozes da nadjes lokaciju gde isplacuju i da odes tamo.
[ anon70939 @ 17.11.2015. 12:03 ] @
to je konstruktivan odgovor.
hvala :)
[ 2012 @ 17.11.2015. 12:08 ] @
Je li Coyote, pa koliko to para treba da ti vrate? Sta si ti kupovao (mislim na kolicinu)?
[ anon70939 @ 17.11.2015. 12:13 ] @
Ma nista posebno. Samo patike. Malo para. Ali me interesuje i procedura za ubuduće.
Doduše meni ni 20E nije za bacanje ;).
[ bakara @ 17.11.2015. 14:28 ] @
Pa nisi bas ni jeftino prosao, letos sam ih u grckoj vidjao za oko 90-100e na vise mesta, a i tamo mozes da vratis porez.
[ anon115774 @ 17.11.2015. 14:38 ] @
Jel to bilo u cetvrtak kada je bio shopping night? :)
[ 2012 @ 17.11.2015. 14:40 ] @
Citat:
bakara:
Pa nisi bas ni jeftino prosao, letos sam ih u grckoj vidjao za oko 90-100e na vise mesta, a i tamo mozes da vratis porez.
Te sto si ti gledao su iz Novog Pazara, Coyot je kupio model iz Kine, one su zbog transporta skuplje.
[ anon70939 @ 17.11.2015. 14:57 ] @
Citat:
bakara:
Ove (crne) već imam i prezadovoljan sam. I platio sam ih pre 3 godine dosta skuplje
[ bakara @ 17.11.2015. 16:20 ] @
OK, to su neke zimske, mislio sam da si uzeo klasicne, pa mi se ucinilo skupo.
jel ima tamo biciklisticke opreme?
[ anon70939 @ 17.11.2015. 18:03 ] @
Nisam obraćao pažnju.
Negde sam video ogroman odeljak sa opremom za bicikle, ali pojma nemam gde.
Sigurno da ima.
U principu, to nije klasičan outlet, gde odeš i kupiš neku majicu za 3E. Pa onda obično naši ljudi i kažu da tu ništa nije jeftino.
I nije.
Ali za tako neke skupe stvari, brendove, se isplati.
Recimo ove moje Salomon patike sa 240 na 140E. Plus ako me ne bude mrzelo da se iscimam još za tih 15-20E poreza.
Pandorf je kao gradić outlet. Mnogo lokala ima, sa mnogo različitih brendova.
Sigurno ćeš naći i nešto za sebe :)
Mada, što se tiče biciklističke opreme, toga sam u Decathlon-u video u ogromnim količinama, i delovalo mi je sve jeftino.
Decathlon imaš i u Segedinu.