[ 2012 @ 28.11.2015. 21:02 ] @
Bila je tema o ogradi na Madjarskoj granici i kako to nece nicemu sluziti, vec je to ograda za pilice. Tada sam napisao da je ograda veoma dobra stvar i da je treba podici mnogo juznije. Bilo je diskutanata koji su se smejali tome objasnjavajuci kako ce emigranti proci i kako ih ograda ne moze zaustaviti. Vreme je pokazalo da je madjarsko ograda dobra stvar, posebno za Madjare. Ogradu su prvi postavili Englezi i blokirali ulaz emigraanata u Englesku (UK), jos si isli na teritoriji Franciske da blokiraju prolaz. napisao sam i da su Makedonci amateri kad su pokusavali da zaustave izbeglice na Makedonsko-Grckoj granici. napisao sam na temi o izbeglicama da ce izbegleci bit smestene u bivsim kasarinama bivse JNA u Srbiji kad sama objasnjavao mom drugu Miletu sta ga ceka. napisao sam da treba zabraniti prolaz sljamu belosvetskom i da mu ne treba davati pravo tranzitiranja i prolaska ka nemackoj. Sta sad imamo: Madjari su podigli ozbiljnu ogradu i sebi resili dobar deo problema Sad su i drugi poceli sa dizanjem ograda i neca bas biti da emigranti mogu tek tako da se setaju gde im je volja Zvanicni predstavnici u Srbiji su izjavili da ce se deo kasarina preurediti za smestaj emigranata Makedoncima je doslo iz duppeta u glavu i sad prave ogradu kako valja i ne propustaju sljam da prelazi preko Makedonije. Rekao sam da propustanje emigranata nije dobro jer ce time poceti vracanje ljudi iz Ex-YU i to se dogodilo, a bice vecini sve teze i da odu u EU, jer ce dobar deo mesta biti popunjen, a politika restriktivnija. Ne znam kako vi na to gledate, ali bice da relativno dobro procenjujem razvoj dogadjaja. Da vam predvidim i da ce NATO savez uci u Siriju ili da ne diram "Male Ruse"? |