[ popusicko @ 26.12.2015. 15:21 ] @
Počeo sam da čitam jednu temu o zvučnim karticama(x-fi vs xonar) na suparničkom forumu i žestoko odlepio.
Koliko tu ima lupetanja,ubeđivanja u nešto što nema veze sa mozgom,traženja i postavljanja internet linkova
koji baš dokazuju stav određenog mudraca.
Uspeo sam dve stranice da pročitam i iznerviran odustao.
Zašto se stručnjaci koji nikad u životu nisu nešto videli i držali u ruci ,iz petinih žila trude da nešto objasne i dokažu na forumima.
Ima tu dosta ljudi koji zaista poznaju tematiku i trude se da buzdovanima objasne kako sve zaista funkcioniše,ali su u manjini.
Gomila takvih likova koji samo pišu da bi pisali postoji i na ES-u ali ovo je baš da popi..iš.
[ 2012 @ 26.12.2015. 16:44 ] @
Mrzi me sad da trazim da vidim koji je nivo tvoje komunikacije i kakvi su tvoji komentari, ali potrazicu malo sta si ti pisao, a onda cu napisati jedan odgovor da ti objasnim zasto je to tako.
[ aleksamat @ 26.12.2015. 16:52 ] @
@popusicko,

sad si ga ugasio! Lakše je podneti šamar nego njegovo objašnjenje.
[ vladd @ 26.12.2015. 17:21 ] @
Samo da ne krene da se penje na ogradu mosta

BTW, koji je to "suparnicki" forum...znam za onu dvojicu sto su na strucnom bureku, ali je ovo u pitanju neki treci..

Ima foruma sa obavestenim ljudima, koji uglavnom delimicno prave biznis ili reklamu preko foruma,pa iako znaju dosta, ili su strucni, odgovori su nakako vise u smeru profita..
I ima dosta strucnih, koji dele znanje iz entuzijazma..

Trolova i spamera ima skoro 7 miliona...
[ pajapop @ 26.12.2015. 21:18 ] @
Citat:
popusicko:
Počeo sam da čitam jednu temu o zvučnim karticama(x-fi vs xonar) na suparničkom forumu i žestoko odlepio.

Bas znas da odaberes...Drz` se ti ovog foruma, "ZoneSumraka"...pa kad te "nalepe"...
[ gilopile @ 26.12.2015. 21:27 ] @
Yes, i ja sam se nacitao slicnih gluposti, da covek ne poveruje.

Kad bi tog istog lika nabio u jednu sobu, stavio mu sluske i pustio muziku sa kartice od 300eur i neku, tipa CMI od 5, ne bi primetio razliku.

Kupuju kartice od 300eur, a koriste za neke igrice, slusaju muziku na 5.1 sistemima, a i to sta takvi likovi slusaju je posebna prica...Obicno je to neki generator tonova, a ne muzika :D Mada su i te cene prenaduvane...Kao pozlaceni kondenzatori, dzekovi..budalastina

Zna se, za priofi upotrebu, visekanalno snimanje sta se uzima i to je to. Za ostalo, karta od 20eur zavrsava posao. Da ne ulazimo sada u audio opremu...
[ branko tod @ 26.12.2015. 23:17 ] @
Ako se organizuje forum sa najstručnjacima ko će da ih odabira?
Nemojte nikako da se samoproglašavaju za vrhunske stručnjake!
[ popusicko @ 27.12.2015. 01:15 ] @
Evo ga.2012 se prepoznao kao lik koji samo piše da bi pisao.
[ 2012 @ 27.12.2015. 08:37 ] @
Citat:
popusicko: Evo ga.2012 se prepoznao kao lik koji samo piše da bi pisao.

Gresis.

Moji komentar zavise od sagovornika, ne toliko od naslova teme i nikad nisu napisani samo da bi pisao.

Vidis ovog Dragana (gilopile), on je veoma ozbiljan diskutant, razuman i sa njim moram da diskutujem sa duznom paznjom, nemam razloga da se prema njemu ponasam nepristojno ili neprimereno.

Ali, vidis moga druga Mileta (branko tod), on je "biser", posebna vrsta, endemska vrsta i prema njemu moram da primenim poseban stil pisanja samo njemu razumljiv.

Evo ga tu i vladd, on je kvalitetan diskutant, samo je demagog i mnogo je tvrdoglav i kod njega treba vremena dok ga bruka ne "savlada" i pocne da se crveni sto se provaljuje bez razloga, ali je dobar kao sagovornik samo moras sve da mu crtas, to je zbog toga sto je on birokrata, na drzavnoj plati, ceka penziju u institutu i boli ga kita kako realni svet funcionise. Ima neko znanje iz elektro-tehnike to ne sporim, iz ekonomije i socijologije je osnovac.
Ali i pored svega ostaje da je dobar za diskusiju.

Ti generalno ne zvucis lose u svojim diskusijama tako da cu u toku dana da ti odgovorim na pitanje koje si postavio u uvodnom komentaru.
[ vladd @ 27.12.2015. 09:43 ] @
I masinstva..nisi pazio na casu, nisam ja ovih 10k poruka "zaradio" na Mad zone

Vec pomazuci i edukujuci korisnike sa kojekakvim problemima ili pitanjima.

Ono sto je razlika je razlika u otvorenosti misljenja, meni je moje znanje veci teret nego veselje, znajuci koliko u stvari ne znam, a zeleo bih da znam.

A otvorenost razmisljanja je ono na cemu sam zahvalan iskustvu, tenutno znanje samo pomaze da analiziram neke aspekte.

S tim stoje korisnije znanje znati gde naci informaciju i kako je selektovati, a svako znanje se stice...ije to kao skolskoznanje, pa postoji gradivo,plan..pa se nabuba, vec je kolicina informacija prakticno beskonacna, a vreme konacno, ogroman broj informacija labilan, netacan ili jos gore poluistinit, ciljnoili slucajno...

Postoje razni oblici znanja, neka su operativna, upotrebljiva, neka su zacaurena, dobar deo je dogmatski pogresan, a najredja su fleksibilna znanja..znanja koja objektivno osmatraju okolinu, znanja koja mogu da se nadogradjuju..

Pogresna znanja,nastala iz pogresnih informacija, cak iako imaju neke ucaurene zakonitosti, u nekom zatvorenom sistemu, u stvari su "robovska znanja", koja ostaju na tom niskom i nerazvijenom nivou..

I tu negde treba traziti razlike medju sagovornicima i korisnicima foruma...

2012 kaze da sam tvrdoglav, a kako bih ja naucio, i zasto bih komplikovao sopstveni zivot, kada sam mogao ,takodje tvrdoglavo, da zivim sa dogmama i predrasudama, da valjam neku robu, za znacajno vise novca..btw, penziju odavno ne "cekam"..posto je to godo koji nece stici..
I da sam tako dogmatski, ubedjen u ispravnosti saznanja..

Sustina je u preispitivnaju postojecih, licnih i opstih znanja ili saznanja, znanje napreduje, menja se, i normalno je da ne treba ici UNAZAD, prema dogmama i predrasudama...

I zato treba iznositi stavove, pa u diskusiji(netrolovskoj) pokusati preispitati, odbraniti, testirati sopstveni stav...

I sada sam ja "tvrdoglav", zato sto par trolova ne mogu ni da pridju argumentima mojim stavovima, a jos manje da ih poljuljaju..?

Necemo da se igramo etiketiranja, zasto doticni ne pojacaju sopstveno znanje, npr..pa da se krene sa jacim argumentima, da se izadje iz dogmi i poluinformacija..
[ payge @ 27.12.2015. 10:14 ] @
Vladd, priznaj da si osnovac iz socijologije.

Citat:
2012:  iz ekonomije i socijologije je osnovac.
[ aleksamat @ 27.12.2015. 10:19 ] @
Citat:
payge: Vladd, priznaj da si osnovac iz socijologije. :D

Uh, to je mnogo lošo i verovatno je iz glupoće?
[ vladd @ 27.12.2015. 10:30 ] @
Ne da sam osnovac iz sociologije, nego jedva predskolsko..

Sociologija me ne zanima, kao ni mnoge drustvene takozvane nauke, u klasicnom smislu. Previse je tu promenljivih, raznolikih jedinki, koje violentno uticu na okolinu...

Ne znam uopste ni sa cime se sociolozi bave, i cemu im to sluzi, mislim u poslu, ne zbog primanja plate...
[ 2012 @ 27.12.2015. 11:46 ] @
Citat:
vladd: Ne da sam osnovac iz sociologije, nego jedva predskolsko..:)

Sociologija me ne zanima, kao ni mnoge drustvene takozvane nauke, u klasicnom smislu. Previse je tu promenljivih, raznolikih jedinki, koje violentno uticu na okolinu...

Ne znam uopste ni sa cime se sociolozi bave, i cemu im to sluzi, mislim u poslu, ne zbog primanja plate...:)

Komentar o tvrdoglavosti se odnosi na diskusije iz oblasti ekonomije i sociologije. Nekako kao da ti prija da "stojis" na predskolskom nivou, a jos kad na to dodamo dogme, predrasude, zablude i naivni utopizam, dolazimo do evidentne tvrdoglavosti.

U delu komentara koji se odnose na tehniku nemam sta prigovoriti.

Cime se bavi sociologija?

da probam da ti objasnim najjednostavnije sto moze.

to je statisticka analiza ljudskog ponasanja gledano kao uniformnost ponasanja jedinke ili grupe u sirem smislu analizirajuci oblike organizacije i nacin ponasanja jedinke prama grupi i grupe prema jedinki.
Ako malo parafraziramo mozemo reci da je sociologija ustvari statistika iz koje se vidi psihologija licnosti i psihologija grupe i njihova interakcija.
Jedinka utice na ponasanje grupe, grupa utice na ponasanje jedinke, grupa utice na ponasanje druge grupe, takve pojave treba prouciti, opisati i naci nacina da se operativno upotrebe.

P.S. diskutantima koji su sa posebnim potrebama i koji su utvrdili nepravilnost u pisanju socijologije, predlazem da pitaju nekoga da im objasni sta je lapsus.
[ biciklista @ 27.12.2015. 12:38 ] @
Kad malo bolje razmislim, statistika je i medicina, farmacija, mašinstvo, pravo, ekonomija, filologija, filozofija, psihologija, istorija,... Ček malo, ima li neke nauke, delatnosti, oblasti a da nije statistika?
[ 2012 @ 27.12.2015. 13:38 ] @
Citat:
biciklista: Kad malo bolje razmislim, statistika je i medicina, farmacija, mašinstvo, pravo, ekonomija, filologija, filozofija, psihologija, istorija,... Ček malo, ima li neke nauke, delatnosti, oblasti a da nije statistika?

Ili si lose razmislio ili si namerno pogresio.
[ aleksamat @ 27.12.2015. 13:43 ] @
Citat:
2012: Ili si lose razmislio ili si namerno pogresio.

Kaže se lošo a ne loše!
[ 2012 @ 27.12.2015. 14:21 ] @
Citat:
aleksamat: Kaže se lošo a ne loše!

Nisam bas siguran, moram da proverim.
[ biciklista @ 27.12.2015. 15:19 ] @
Citat:
2012: Ili si lose razmislio ili si namerno pogresio.

Citat:
2012
to je statisticka analiza ljudskog ponasanja ...

Ako malo parafraziramo mozemo reci da je sociologija ustvari statistika...

Već sam ti jednom rekao kada si preko svake mere krenuo da drviš o statistici i da daviš istom: da si nakupac na kvantašu, ti bi sve video kao krompir, patlidžan, papriku... Žao mi je što ovo moram da kažem, ali posao kojim se baviš te suviše okupira i sužava tvoje vidike. Dakle, ako još malo parafraziramo, cgt(centralna granična teorema) tvrdi da suma velikog broja jagodičastog voća teži truljenju, kada proteklo vreme teži beskonačnosti. S druge strane Čebiševljev zakon velikih brojeva kaže, da smislenost tvojih postova opada sa brojem topika na koje se javljaš, tj. da se posle trećeg može aproksimirati nulom.
[ 2012 @ 27.12.2015. 17:12 ] @
Statistika je cudo.

Tek sad ljudi otkrivaju sta je statistika. Inace, ako bolje pogledamo sve je danas u okvirima proseka i statistike, takva je medicina, takva je ekonomija, takva je generalno organizacija drustva.

A zakon velikih brojeva, pa tek skoro su prepoznate njegove vrednosti.

Statistika i statististicka analiza su buducnost.
[ Igor88 @ 27.12.2015. 17:53 ] @
..."uze" čovjek forum, još malo pa će da iskače i iz paštete...
[ aleksamat @ 27.12.2015. 17:58 ] @
...zapatio se kao rđa....samo grize.
[ vladd @ 27.12.2015. 18:21 ] @
E pa statistika nije sociologija, a tu sam daleko od predskolskog.

Statistika, to smo vec reli, moze da proizvede korisne podatke iz konzistentnih uzoraka..a to u sociologiji nekako ne vazi.

Moze statistika da se primeni na svasta, i da se obavi predikcija, ali su takvi podaci i rezultati nekada(do pocesto) realno djubre i gubljenje vremena. Tzv proizvodnja magle..

Jednostavno je, neki rezultati su valjani i validni, a neki su prosto pogresni..i tu statistika ne moze da pomogne.
U nekim naukama su prilicno upotrebljive verovatnoce, ali ne kao ishodiste statistike, vec kao sled nekih pojava, uz vrlo specificne, konkretne i konzistentne premise i podatke..

Itd...

Nije lose svoditi sve nauke na poznatu oblast, ali samo do nivoa neke korelacije i ispomoci za razumevanje, nije sve statistika, nesto je i priroda.
[ biciklista @ 27.12.2015. 18:33 ] @
Citat:
2012: Statistika je cudo.

Tek sad ljudi otkrivaju sta je statistika. Inace, ako bolje pogledamo sve je danas u okvirima proseka i statistike, takva je medicina, takva je ekonomija, takva je generalno organizacija drustva.

A zakon velikih brojeva, pa tek skoro su prepoznate njegove vrednosti.

Statistika i statististicka analiza su buducnost.

Vidi ovaj, niko normalan ne poriče značaj statistike, ali i matematike uopšte, kao ni njenu primenu u mnogim oblastima, ali tako samozaljubljeno posmatrati sve redom kroz ružičaste naočare sopstvene struke liči na obično sektašenje.

Citat:
vladd:
Statistika, to smo vec reli, moze da proizvede korisne podatke iz konzistentnih uzoraka..a to u sociologiji nekako ne vazi.

Ako praviš milion komada sijalica godišnje, statistika može pružiti prilično dobru procenu mogućeg škarta. Ako si nameračio da vojno, ekonomski i politički okupiraš jednu zemlju onda je to nemoguća misija.
[ vladd @ 27.12.2015. 19:01 ] @
Kada bi ljudi bili "konstante", mislim da bi se zvali balvani...
Ali neki KONSTANTNO teraju monotonu pricu..
[ 2012 @ 27.12.2015. 19:26 ] @
Citat:
vladd: Kada bi ljudi bili "konstante", mislim da bi se zvali balvani...
Ali neki KONSTANTNO teraju monotonu pricu..:)

Sustine je sto ljudi jesu kao balvani. Prvo ih obradis, pripremis i onda samo treba da pratis, evidentiras i prebrojavas.

Ako se istrazivanje uradi kvalitetno, a podaci obrade jos kvalitetnije i preciznije dolazi se do veoma tacnih pokazatelje. Normalno, ne moze to da bude 100% tacno, ali se mogu dobiti veoma zadovoljavajuci podaci.

Pogledaj primer Libije, na osnovu veoma dobrih analiza napravljeno je brzo rasturanje, bez mnogo troskova i bez zrtava, ali su podaci iz same libije bili dobri i tacno obradjeni.
"Arapsko prolece", a onda ponovljeno u nekoliko drzava sa identicnim pocetkom, razvojem i krajem. Verovatno su to slucajna podudaranja.
Primer Iraka, koliko je trajao otpor, ko je rusio spomenike Sadama u Bagdadu, da li znas sa koliko malo vojske je NATO usao u Irak. Bilo je nesto malo borbio oko Basre i nesto malo oko Bagdada i Tikrita, broj poginulih zanemarljiv. Sve je to posledica dobrih socioloskih istrazivanja.

Tako da ako dodjemo do sledece tvrdnje:

Citat:
Ako praviš milion komada sijalica godišnje, statistika može pružiti prilično dobru procenu mogućeg škarta. Ako si nameračio da vojno, ekonomski i politički okupiraš jednu zemlju onda je to nemoguća misija.

Onda nema druge nego nasmejati se. Ne mozes statistikom vojno pobediti nekoga, ali moze se itekako dobro pripremiti se za vojnu intervenciju.
[ biciklista @ 27.12.2015. 20:49 ] @
Da, to će upaliti i u slučaju Rusije, izvesno je.
[ 2012 @ 27.12.2015. 21:50 ] @
Citat:
biciklista: Da, to će upaliti i u slučaju Rusije, izvesno je.

Zasto ne bi upalilo?

Kod Kastra je upalilo, a nece kod Rusa. I to kod Rusa kod kojih je vec jednom upalilo, a sad su jos i razmazeniji.
[ biciklista @ 27.12.2015. 22:04 ] @
Ako je upalilo jednom, kako može da upali drugi put, uspelo je ili nije?
[ 2012 @ 27.12.2015. 22:13 ] @
Citat:
biciklista: Ako je upalilo jednom, kako može da upali drugi put, uspelo je ili nije?

Lepo. Polako. Sukcesivno.

Prvo je razbiven Varsavski savez, onda je nestao SSSR, sad je na redu sledeci korak. Samo se sad menjaju prioriteti i mnogo je lakse. Vise nije u pitanju ideoloski neprijatelj, nema vise razloga za netrpeljivost te vrste.
osnovno pitanje koje se sad postavlja Rusima je sledece: da li hocete da se lisite komoditeta koji ste imali, da se odreknete perspektive koju ste poceli da gradite da bi Putin i njegova ekipa ostali na vlasti. Jednostavnije, da li zelite da budete zaloznici Putinovog vladanja.

[Ovu poruku je menjao 2012 dana 27.12.2015. u 23:40 GMT+1]
[ vladd @ 27.12.2015. 22:19 ] @
S obzirom da je istorija poprilicno ciklicna, mislim da ono sto sledi dalje svakako nece biti po stratforovim predikcijama, svi kukaju ili se raspali, samo je amerika stabilna.

Bice prvo malo ujedinjenja, iz doticnih istorijskih dogadjaja si zaboravio povratak Krima matici, pa izvodjenje ruskog oruzja van granice Rusije...a to uvek najedi fasiste...

[ 2012 @ 27.12.2015. 22:28 ] @
A ko ce to da se ujedini?

Izvodjenje ruskog oruzja nije dalo zeljene rezultate jer je ugovor sa Indijom propao, a drugih kupaca nema ( barem ne na vidiku)

Krim kao Krim nikome nije trebao, zato je i tako glatko proslo pripajanje rusiji.
[ payge @ 27.12.2015. 22:31 ] @
Citat:
2012:
Citat:
biciklista: Ako je upalilo jednom, kako može da upali drugi put, uspelo je ili nije?

Lepo. Polako. Sukcesivno.
Prvo je razabiven Varsavski savez, onda je nestao SSSR...

Ako ti sve ovo znas a verovatno znas i vise ja sam siguran da ce Putin biti razabiven.

[ biciklista @ 27.12.2015. 22:41 ] @
Citat:
2012:
A ko ce to da se ujedini?

Izvodjenje ruskog oruzja nije dalo zeljene rezultate jer je ugovor sa Indijom propao, a drugih kupaca nema ( barem ne na vidiku)

Krim kao Krim nikome nije trebao, zato je i tako glatko proslo pripajanje rusiji.

Ovo u stvari govori više nego dovoljno, da ti baš i ne znaš šta pričaš.
[ vladd @ 27.12.2015. 22:43 ] @
Koliko znam,premijer Indije je dosao u Moskvu sa ugovorom o kupovini naoruzanja za 150 milijardi zolara..verovatno vise,posto je zolar precenjena artija, ali toliko su "priznali" zapadnjanjci...
[ 2012 @ 27.12.2015. 22:46 ] @
Citat:
biciklista: Ovo u stvari govori više nego dovoljno, da ti baš i ne znaš šta pričaš.

Dobro, ako ti tako kazes.

Ko je sledeci potencijalni kupac za S-400?
Kome je trebao Krim, pa da se "gura" sa Rusima oko Krima ?
[ vladd @ 27.12.2015. 22:49 ] @
Koliko znam,premijer Indije je dosao u Moskvu sa ugovorom o kupovini naoruzanja za 150 milijardi zolara..verovatno vise,posto je zolar precenjena artija, ali toliko su "priznali" zapadnjanjci...

Citat:
The $150 billion that Modi plans to spend to upgrade his military could be a welcome diversion for Putin

http://www.zerohedge.com/news/...ls-largest-defense-deal-decade

http://www.bbc.com/news/world-asia-india-35178225

Mada su na BBCju bili malo otrovni, da ne ispadne "dobra vest" za Putina

Citat:
Russia was unhappy with India for choosing French Rafale fighters and American Apache attack helicopters over Moscow's defence products.

Objektivno, zabole Putina..za rafale, ima svoj masan deo torte za zvakanje od dovoljno bilijardi

itd...
[ 2012 @ 27.12.2015. 22:50 ] @
Citat:
vladd:
Koliko znam,premijer Indije je dosao u Moskvu sa ugovorom o kupovini naoruzanja za 150 milijardi zolara..verovatno vise,posto je zolar precenjena artija, ali toliko su "priznali" zapadnjanjci...:)

Koliko ja znam ja sam ti postavio link gde si mogao da procitas sta je Indija kupila. Da te potsetim, moj odgovor si dobio kad si postavio bajate linkove o kupovini oruzja.
Nema nista od kupovine S-400, i nema nista od nuklearnih podmornica. Samo neka sica od prodaje lakih helikoptera.
[ vladd @ 28.12.2015. 07:25 ] @
Ono jes, 23 Decembar 2015. i vec je bajata vest...u kakvom munjevitom veku zivimo..
[ 2012 @ 28.12.2015. 08:44 ] @
Citat:
vladd: Ono jes, 23 Decembar 2015. i vec je bajata vest...u kakvom munjevitom veku zivimo..:)

Jeebiga, spor si.

P.S. hoces li malo da ti objasnim sta znaci brzina prikupljanja informacija, kolicina prikupljenih informacija, brzina obrade, skladiranje, provera izvora i verodostojnosti informacije
[ vladd @ 28.12.2015. 15:07 ] @
A, pa ne moram ja da navodim sve izvore, ovo su "izvori" za forumsku diskusiju...
Pravi, dobri, proverljivi...
I shodno ovim drugim, pisanije po novinama je sa visokom tacnoscu..

Uzged, da ne kazem btw, to su informacije za koje je brzina nebitna, imaju svoj sopstveni termin objave i tu se i zavrsavaju. Samo naknadna vest moze da ih demantuje, ili koriguje, nikako prethodna....
[ biciklista @ 28.12.2015. 17:08 ] @
Citat:
2012:
Citat:
biciklista: Ovo u stvari govori više nego dovoljno, da ti baš i ne znaš šta pričaš.

Dobro, ako ti tako kazes.

Ko je sledeci potencijalni kupac za S-400?
Kome je trebao Krim, pa da se "gura" sa Rusima oko Krima ?

Ne znam kome, možda Rusima, nisi mislio na to, a da nati nije bio potreban, pa ne bi onoliko kmečali i pljuvali i Rusiju i Putina da im nije bilo važno. Da si bar malo obavešten, znao bi da je Krim prirodni nosač aviona u Crnom moru, eto zašto im je bio potreban iz čisto vojnih razloga, mada su tu i drugi ne manje važni. U celoj igri najviše su popušili ukrajinci. Koliko moraš biti glup da se zameriš jačem od sebe, a koji ti plaća nešto, redovno i izdašno? Mnogo, mnogo glup.
[ 2012 @ 28.12.2015. 17:38 ] @
Citat:
biciklista: Ne znam kome, možda Rusima, nisi mislio na to, a da nati nije bio potreban, pa ne bi onoliko kmečali i pljuvali i Rusiju i Putina da im nije bilo važno. Da si bar malo obavešten, znao bi da je Krim prirodni nosač aviona u Crnom moru, eto zašto im je bio potreban iz čisto vojnih razloga, mada su tu i drugi ne manje važni. U celoj igri najviše su popušili ukrajinci. Koliko moraš biti glup da se zameriš jačem od sebe, a koji ti plaća nešto, redovno i izdašno? Mnogo, mnogo glup.

Niko ne spori da je bio vazan Rusima, ali nema znacaja za Engleze ili Amerikance, na to sam mislio. Nikad Amerikanci ili Englezi nisu ni gajili nadu da Krim moze biti njihov, a oduvek je bio ruski, tako da se ustvari nista nije ni promenilo sto se tice strateskog znacaja za NATO. Rumuni su u NATO savezu, Bugari su u NATO savezu, Turci takodje, tako da taj "prirodni nosac aviona" ostaje tu gde jeste i nista se ne menja jer su Rusi bili na Krimu i samo su produzili boravak. Medjutim sad vise Rusu nemaju celu Ukrajinu, to je novi momenat. NATO je dobio nesto sto nije imao, a Rusi su dobili nesto sto su vec imali.
[ biciklista @ 28.12.2015. 19:01 ] @
Ma pazi bogati, pa naravno da nisu imali nameru da bude i formalno njihov, dovoljno je da bude u rukama neke njihove poslušne pudlice kao što je Porošenko, to mu dođe na isto. Znam, znam opet ćeš smisliti neku bravuru, neku vratolomiju da bi nam sve "objasnio".
[ 2012 @ 28.12.2015. 19:59 ] @
Citat:
biciklista: Ma pazi bogati, pa naravno da nisu imali nameru da bude i formalno njihov, dovoljno je da bude u rukama neke njihove poslušne pudlice kao što je Porošenko, to mu dođe na isto. Znam, znam opet ćeš smisliti neku bravuru, neku vratolomiju da bi nam sve "objasnio".

Ako je Porosenko ili Ukrajina poslusna pudlica zapada, da li to znci da se ti i tvoji drugari zalazete da Srbija bude poslusna pudlica Rusije?
[ biciklista @ 28.12.2015. 20:20 ] @
Meni je jasno da sluge ne vide dalje od svog nosa, tj. da odnose među ljudima ili državama vide samo na relaciji sluga - gospodar. Interes je u redu, ali ovde(eu i nato) mi nemamo nikakvog opipljivog interesa, već samo duplo golo zavijeno u celofan pa upakovano u lepu ambalažu. Dok nam otimaju teritoriju, kupuju za bagatelu nacionalna bogatstva, ponižavaju nas u međunarodnim odnosima, tapšu nas po ramenu i govore kako smo "na dobrom putu", kako napredujemo. Ako se slučajno u tom bunilu ponekad bar na kratko probudimo i pitamo, čekaj malo, šta ja imam od toga odmah slede objašnjenja kako je to novo stanje na terenu, kako bi trebalo gledati u budućnost i slične gluposti. Da rezimiram, to što su mnogi pudlice, kako pojedinci tako i narodi, ne znači da su svi pudlice, jer da jesu, bilo bi im svejedno kog gospodara služe, bar dok dobro plaća.

P.S. Ne znam da li se sećaš onog vica kad Muja zaglavi na nekoj orgiji. Pogase se svetla, krene akcija, kad posle izvesnog vremena, pali se svetlo i Muja progovara: e ljudi, aj da se malo bolje organizujemo, ja već po treći put pušim. E to smo mi sada, pušimo ga samo tako, još se nismo setili ni da upalimo svetlo, ali i kad ga upalimo sumnjam da ćemo nešto uraditi. Mada ko zna, to je bar prvi korak, kad smo se našli tu gde smo se našli.
[ 2012 @ 28.12.2015. 20:32 ] @
A Srbija ce uspostaviti ramnopravne odnose i relacije sa Rusijom, da li to pokusavas da mi objasnis.
Posto se ne isplati ulazak u EU i NATO, da ne bi postala pudlica, savez sa Rusijom bi bio savez jednakih, nije moguce da to pokusavas da mi objasnis.

Ulaskom u EU drzava i njeni gradjani dobiju priliku kakvu do tada nisu imali, ako su pametni, vesti i imaju znanja iskoristice priliku, ako nemaju ostace rupa kakva su bili. Uzmi primer Ceske ili Poljske ili Slovenije. Pokusaj da mi nadjes pokazatelje koji bi asocirali na to da su lose prosli od clanstva u EU.

[Ovu poruku je menjao 2012 dana 28.12.2015. u 22:04 GMT+1]
[ biciklista @ 28.12.2015. 21:04 ] @
Citat:
2012: A (odnosno Srbija) ce uspostaviti ramnopravne odnose i relacije sa Rusijom, da li to pokusavas da mi objasnis.
Posto se ne isplati ulazak u EU i NATO, da ne bi postala pudlica, savez sa Rusijom bi bio savez jednakih, nije moguce da to pokusavas da mi objasnis.

Ulaskom u EU drzava i njeni gradjani dobiju priliku kakvu do tada nisu imali, ako su pametni, vesti i imaju znanja iskoristice priliku, ako nemaju ostace rupa kakva su bili. Uzmi primer Ceske ili Poljske ili Slovenije. Pokusaj da mi nadjes pokazatelje koji bi asocirali na to da su lose prosli od clanstva u EU.

Kao što već rekoh, klasična mafija, ko poslednji uđe u klub mora da se dokazuje na najprljavijim poslovima, a pošto mi dolazimo iz protivničkog tabora("mali rusi", tako nas i ti oslovljavaš) moraćemo više da se dokazujemo. Lojalnost je prava reč, pa ćemo da bismo dokazali svoju lojalnost dobiti priliku da:

1. Šaljemo svoju omladinu po raznim svetskim vukohebinama za šaku papirića. Ako takvih nema koji bi da zarade ubijajući, nije problem, stvorićemo ih ekonomskom i socijalnom politikom. Vidi sledeće.

2. Prodamo svoje poljoprivredno zemljište u bescenje, a onda da postanemo sluge na sopstvenoj zemlji.

3. Prodamo infrastrukturu, železnice, puteve aerodrome i postanemo sluge u sopstvenoj kući.

Slažem se, za neke koji žive samo na relaciji sluga - gospodar ovo možda i nije tako loše rešenje, ko zna možda dobro i plaćaju ili preciznije možda će jednog dana dobro plaćati.
[ 2012 @ 28.12.2015. 21:07 ] @
Ajde odgovori mi za ramnopravne odnose sa Rusijom, pa da ja tebi odgovorim na komentar. Poznata mi je ova mantra o mafiji, ali mi nije poznata prica o ramnopravnosti Srbije i Rusije.
[ biciklista @ 28.12.2015. 21:12 ] @
Sad ću ja da se pravim lud i da se ne javljam neko vreme, nešto otprilike što i sam radiš, vrlo često. Može li? Potom ću da dođem niotkuda i samo da postavljam pitanja, naročito ona besmislena i dokazujem svoju superiornost.
[ 2012 @ 28.12.2015. 21:16 ] @
Pa ja nisam ni ocekivao da ces imati logican odgovor koji bi mogao da objasni odnose Srbija-Rusija, a da izgledaju kao ramnopravni, tako da nije ni cudo da se iskljucis i sakrijes.
[ vladd @ 30.12.2015. 17:09 ] @
Opet upadas u konstantu.

Procitaj naslov teme, i zaboravi na "Putin" i "Rusija"...

Ako mozes
[ 2012 @ 30.12.2015. 18:14 ] @
Citat:
vladd: Opet upadas u konstantu.

Procitaj naslov teme, i zaboravi na "Putin" i "Rusija"...:)

Ako mozes:)

vrati se nazad i vidi kad je i kako je tema skrenuta na Ruse i Putina i ko je to uradio.
[ biciklista @ 30.12.2015. 18:45 ] @
Ako je neko na ovom forumu opterećen Putinovim likom i delom, onda si to ti: pokrenuo si bar dve teme koje se direktno tiču pomenute persone. Pošto natofilija u poodmakloj fazi polako uzima danak, ti sve više optužuješ ljude oko sebe za ono što sam imaš i što jesi. To uostalom nije ništa čudno, pola zapadne štampe i "demokratskih" medija se ne bavi ničim drugim do Putinom: Putin ima milijarde, Putin ubica, Putin novi hitler, Putin ovo, Putin ono,... Sve to dokazuje samo jedno: Putin im je kost u grlu.