[ desire x @ 16.02.2016. 12:21 ] @
Sta raditi kada crkne monitor a imas vazne fajlove ukljucene ? jel postoji nekako da se poveze sa androidom ili tako nesto ? |
[ desire x @ 16.02.2016. 12:21 ] @
[ bachi @ 16.02.2016. 12:29 ] @
Instaliraš TeamViewer na toj "crkavajućoj" mašini, podesiš da možeš stalno da pristupaš udaljemo (remote unatend access) i onda kada se to desi, preko Androida isto staviš teamviewer i priđeš računaru.
[ desire x @ 16.02.2016. 12:32 ] @
ali kako cu ja da vidim sifru koja je na kompu da bi mu pristupio kada ne radi monitor ?
[ gilopile @ 16.02.2016. 13:23 ] @
To se radi preventivno sto Bachi kaze, tj. uradis dok si imao ispravan monitor. U drugom slucaju, ostaje ti jedino da ga prikljucis na ispravan monitor. Komp bez monitora nije nista drugo, nego najobicnija limena kutija. Isto kao i bez ulaznih jedninica, CPU, HDD, RAm, MB...:)
[ anon70939 @ 16.02.2016. 13:28 ] @
Ili pritiskaj Alt+F4, pa onda strelica ulevo, pa onda enter.
I tako više puta, otprilike koliko dokumenata imaš otvorenih :) [ SlobaBgd @ 16.02.2016. 13:31 ] @
Monitor može da se isključuje i uključuje "na vruće", dok komp radi, tako da možeš isključiti neispravan monitor i uključiti ispravan.
Sada očekujemo novu temu: Gde naći rezervni monitor kada naš monitor crkne. [ gilopile @ 16.02.2016. 13:41 ] @
Citat: Sada očekujemo novu temu: Gde naći rezervni monitor kada naš monitor crkne. A ono pa vala bas. Pretera ga Desire x. Bar je temu postavio u odgovarajuci podforum :D [ Miroslav Jeftić @ 16.02.2016. 14:33 ] @
Citat: desire x: ali kako cu ja da vidim sifru koja je na kompu da bi mu pristupio kada ne radi monitor ? Pa zadaj mu neku šifru i zapiši je na parče papira. Zatim zalepi papir na postolje ili okvir monitora. [ iculibrk @ 16.02.2016. 15:31 ] @
^ ili istetoviraj na ruci.
Sa druge strane, bez da se tetoviras, izgubis papir ili ga slucajno bacis, pored gore predlozenog, imas vise mogucnosti: 1. platis aplikaciju iDisplay 5 dolara ili neku slicnu; 2. raskacis i popravis monitor, pozajmis ili kupis drugi... Cisto da prosirim opseg sledecih mogucih pitanja :-) [ Otto23 @ 16.02.2016. 16:38 ] @
Mozes da ga povezes na LCD TV :). Mislim, gotovo svi LCD TV imaju hdmi, ako tvoj komp ima samo dvi, onda kupis adapter dvi->hdmi i povezes. Mnogi imaju i vga port...
[ Java Beograd @ 16.02.2016. 17:03 ] @
Ctrl-S pa Alt-F4
i tako više puta [ anon70939 @ 16.02.2016. 17:42 ] @
mozda bolje ctrl+f4, ako recimo ima Excel sa 10 otvorenih dokumenata, mislim da ce tako da zatvara jedan po jedan. A Alt+F4 ce da trazi da zatvori ceo Excel odjednom, pa bi posle trebao da lupa yes onoliko puta koliko ima otvorenih dokumenata :)
[ Shadowed @ 16.02.2016. 19:32 ] @
Ako vec predlazete kombinacije tasetra na slepo, imho, najprakticnije je:
Win cmd enter shutdown -h enter Tako ce hibernirati OS tj. kompletan os sacuvati na disk umesto samo te dokumente. Kasnije kad nadje zamenu za monitor, ukljuci komp i nastavi sa radom. [ Lavlja_Jazbina @ 16.02.2016. 19:53 ] @
Razmak od shutdown ili nece raditi.
[ 2012 @ 16.02.2016. 20:36 ] @
Kako neko moze da se bavi necim vaznim, a da nema dva monitora kuci?
Ako je to nesto toliko vazno u najgorem slucaju pozajmices od nekoga monitor na sat vreme i kulturno zatvoris i snimis to sto je toliko vazno. Ali ako pitanje nema veze sa realnoscu vec je cisto u funkciji trolovanja, onda cekaj da se strucnjaci izredjaju i striktno pazi da ih sto je moguce bolje trolujes. [ desire x @ 17.02.2016. 12:33 ] @
ako imam upaljen google chrome sa 20 tabova samo naglo iskljucim komp tj iskljucim iz napajanja i onda sledeci put kad ga upalim chrome nudi Restore i eto ga
a sad ako si u nekoj vaznoj igrici ili exel ... onda hmmm??? [ gilopile @ 17.02.2016. 12:35 ] @
Onda:
http://www.elitemadzone.org/t489277-0#3653738 Bolje i prakticnije ne moze. Kada ga vratis iz hibernacije, sve pokrenuto ostaje kako je bilo. Identicno. Svaki ozbiljan posao koji se radi na racunaru, racunar mora biti vezan za UPS, automatski bekap na xx min/sati... Najmanji je problem ako otkaze monitor. Skocis dole do kontejnera i uzmes neki CRT za toliko da pozatvaras i snimis sta treba :D [ SlobaBgd @ 17.02.2016. 12:41 ] @
Citat: desire x: ako imam upaljen google chrome sa 20 tabova samo naglo iskljucim komp tj iskljucim iz napajanja... Zašto bi to radio? Ne možeš da isključiš komp na drugi način? Ili malo eksperimentišeš dokle će komp da izdrži torturu? Citat: desire x: a sad ako si u nekoj vaznoj igrici... U važnoj igrici?! Pa ništa, ako si u važnoj igrici, nemoj da gasiš komp na čupanje kabla, nego onako kako je predviđeno. [ desire x @ 17.02.2016. 13:31 ] @
sta je hibernirati ?
[ SlobaBgd @ 17.02.2016. 13:33 ] @
To je kad se nekome zamrznu funkcije pa ne ume ni Google da koristi.
[ gilopile @ 17.02.2016. 23:54 ] @
hehehee
Trolcic ipak. :) Ma nema veze.... Citat: sta je hibernirati ? [ 2012 @ 18.02.2016. 00:05 ] @
Citat: U pokusaju. Negde na nivou izmedju vrtica i prvog razreda, ali ste se upecali. [ dusanboss @ 18.02.2016. 00:13 ] @
desire x smara nevidjeno. Nisam totalno protiv trolova, ali neki to ipak rade sa stilom. Drugi nisu ni svesni da su trolovi. A on jadan ... ne znam šta da kažem.
[ 2012 @ 18.02.2016. 00:38 ] @
Citat: dusanboss: desire x smara nevidjeno. Nisam totalno protiv trolova, ali neki to ipak rade sa stilom. Drugi nisu ni svesni da su trolovi. A on jadan ... ne znam šta da kažem. Ovi sto nisu svesni da su trolovi, oni i nisu trolovi, oni su budale. Ovi sto pokusavaju, a ne umeju, to su diletanti. A ove sa stilom bi bas voleo da sretnem. [ gilopile @ 18.02.2016. 00:55 ] @
Steta za @desire x. Malo je falilo... Ali, da, trol je lik do jajca.
Dusanbos je bio u pravu u par navrata kada mi je govorio, ali.... mslio sam da je klinac 13, 14, 15 godina...ali, ne, gelipter ima sigurno 30-ak... OK [Ovu poruku je menjao gilopile dana 18.02.2016. u 02:40 GMT+1] [ 2012 @ 18.02.2016. 01:08 ] @
Citat: gilopile: Steta za @desire x. Malo je falilo... Ali, da, trol je lik do jajca. Dusanbos je bio u pravu u par navrata kada mi je govorio, ali.... mslio sam da je klinac 13, 14, 15 godina...ali, ne, gelipter ima sigurno 30-ak... OK Sto sad diras Duleta? Dule naso neku zensku sa silikonima, ali nije siguran da li je zenska imala jednu ili dve sise, ali kao siguran da mu se silikoni ne svidjaju. Mozes da zamislis, ne zna koliko je sisa bilo, ali kao seca se da nisu valjale. Nasao neku, ko zna kakvu, nije imala pare za prave silikone pa pumpala sise onim silikonom za prozore, sto ga koriste kad prave akvarijume. Sta ti mislis o tome? [ gilopile @ 18.02.2016. 01:51 ] @
Ne diram ja Duska...
Dule prica price za malu decu. Mislim da Boss vrlo dobro zna sta je mesio i koliko je toga bilo. Sa jednom ili dve ruke i sa cime je to bilo napunjeno to samo doticni tinejdzer zna. Mi ne bi trebalo da ulazimo u to. Ili, pak da?? [ 2012 @ 18.02.2016. 02:25 ] @
Citat: gilopile: Dule prica price za malu decu. Mislim da Boss vrlo dobro zna sta je mesio i koliko je toga bilo. Ma ne zna, ja ga zvao da ide sa mnom i Las Vegas da maznemo lovu, a on kaze nece, nisu bile dobre silikonske sise kod Amerikanki koje nastupaju na rodeu i zbog toga nece u USA, vec ce sa Piscem da ide u Iran da ga ovaj pobratimi sa Sirijcima irancima i Rusima. Ja mislio da me zeza, kad on ozbiljan. Kune se u Tita da nece sa mnom na "truli zapad", a pisac nista nije ukapirao pa mi se ljuti sto prodajem Americku iseljenicku lutriju, mislio da je to obicna lutrija gde dobijas Jugica. Dule, mlad i naivan naseo na Piscevo obecanje i sad ce sa njim u Teheran, samo ne zna da se tamo voze Pezoova vozila, a on to ne zna ni da upali, a ne zna ni da prasetinu nece da dobije. To pisac ne sme da mu kaze, da ga ne izgubi kao sledbenika. [ desire x @ 19.02.2016. 10:39 ] @
deco smirite se
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|