[ ronilac spuzvi @ 21.02.2016. 12:54 ] @
presusio sam prsut, bogme i slaninu, pa je tesko slabijim clanovima obitelji da ga izrezu.
mislio sam kupiti salamoreznicu, fino se nareze tanko i pakuj sendvice, ali mi u prodavnici bele tehnike rekose da ove amaterske rotacione tesko rezu tvrdu prsutu, da su dobre samo za salamu.


cuo sam da postoje i neke rucne, ne znam ko to prodaje i valjaju i cemu ?
rece mi prodavac da pogledam profesionalne polovne, kako znati sta valja ?
[ Java Beograd @ 21.02.2016. 13:02 ] @
Tvrdu slaninu i pršutu možeš da sečeš samo profesionalnim mašinama. Ove, za domaćinstva su pre svega za hleb, a onda za šunke i parizere. Slanina nikako
[ 3way @ 21.02.2016. 13:05 ] @
Prodavac je u pravu.
Te "amaterske" su za nista.

Ako mozes da nadjes neku polovnu iz restorana, iz radnje i da nadjes ostraca koji ZNA kako se to ostri - to kupuj. U suprotnom, ostra noz je majka.
[ anon142305 @ 28.03.2016. 16:49 ] @
I sam sam u potrazi za dobrom salamoreznicom.

Ovo za plasticne jeste tacno i to bez obzira na snagu motora!
Sad ni hleb vise ne mogu da rezu (kad je svez).
Sto se rucnih tice, ne pamtim da sam ih nekad video u prodaji.

Pogledaj kako ti se cini Gorenje R606E.
Ja sam bacio oko na nju, ali mi je jos skupa

Sto se tice konkretne prsute, odnesi je u obliznju radnju, pa ih zamoli tamo da ti izrezu.
Ako je to toliko tvrdo, a njima se cirkular ne polomi, znas sta da trazis