|
[ alarmi ns @ 14.04.2016. 17:05 ] @
| Pozdrav svima dali mi neko moze reci u cemu je fora al moj sajt se uopste nevidi na googlu,skoro je napravljen cak i kad iskucam celo ime nevidi ga molim vas pomozite mi sta da uradim da moj sajt bude vidljiv na googlu,e sada ne znam dali smem adresu da okacim,al cu je ipak okaciti ako admin smatra da je reklama neka mi kaze prepravicu post.link sajta je:
www.sigurnosnisistemiindrikovic.rs |
[ superbaka @ 14.04.2016. 18:19 ] @
bolje sto ga ne vidi...
[ valjan @ 14.04.2016. 19:31 ] @
Ne znam šta tu može Google da "vidi"? Tri reda teksta prepunog grešaka i gomila fotki lošeg kvaliteta...
[ alarmi ns @ 14.04.2016. 20:07 ] @
E dobro para za bolji sajt nisam imao,dali neko moze da mi kaze sta da uradim da se pojavi na googlu,i gde ima gresaka pametnjakovicu????J ebote dali na ovom forumu iko hoce da pomogne osim da govori i da pljuje neeciji tujdi rad?????
[ gilopile @ 14.04.2016. 20:12 ] @
Videce ga, polako, ne moze omah google da reg.
[ alarmi ns @ 14.04.2016. 20:13 ] @
Zasto je bolje sto ga nevidi sto se tebi nedopada ili???
[ alarmi ns @ 14.04.2016. 20:16 ] @
Hvala ti Dragane,a jel ga treba otvarati sto vise puta ili?jel treba nekom platiti?nisam nikada imao dodira sa sajtovima pa ne znam a devojka koja mi ga je radila je pocetnik.Hvala na odgovoru
[ gilopile @ 14.04.2016. 20:22 ] @
Svakako da ce biti na boljoj poziciji u google pretrazi ako ima veci proj poseta...
E sad, nisam ni ja, drug, bas siguran kako to sve funkcionise i da li i mi obicni smrtnici mozemo zavrsiti na 1. strani pretrage, ali nije lose malo da kliktas na sajt :)
A sajt ko sajt, bitno da zavrsava posao, vragu briga sto ne izgleda ko MSI.com i sl. :) Samo da ima posla...
[ deedee5 @ 14.04.2016. 20:25 ] @
Citat: alarmi ns:
para za bolji sajt nisam imao
Za bolji sajt ti ni ne trebaju pare...
Besplatne teme
[Ovu poruku je menjao deedee5 dana 14.04.2016. u 21:44 GMT+1]
[ alarmi ns @ 14.04.2016. 20:27 ] @
Ma da samo da ljudi vide sta radim,al meni je problem ja ukucam celo ime a njega google uopste nevidi kaze da to ime nepostoji,znam foru sa kliktanjem al ne znam sta da uradim da krene da se vidi naprimer kada ukucam sekjuritisistemiindrikovic da ga nadje bar
[ alarmi ns @ 14.04.2016. 20:29 ] @
Verovali il ne 20 000 sam dao da mi se ovo napravi i da se digne na net,nije mnogo...al nije ni malo,al sada sta je tu je,dali mi neko moze pomoci kako na google da ga izguram
[ goropad @ 14.04.2016. 21:02 ] @
Hteo sam da pomognem, da ti dam url kako da dodas sajt na google al posto si puko 180 evra treba te ubit :D
Salim se. Ja bih ti takav sajt uradio nizasta, ustvari ne bih, jer bih se obrukao.... salaaaaa
https://www.google.rs/#q=submit+url+to+google
[ superbaka @ 14.04.2016. 21:03 ] @
bolje je da ga ne vidi jer ces sam napraviti vecu stetu nego korist... za pocetak, nadji nekog ko se razume u pravopis, i neka ti ispravi greske... evo npr. ja kad vidim kako pises, nikada ne bih poslovao sa tobom...
[ goropad @ 14.04.2016. 21:34 ] @
Ma polako ljudi. Ja lično znam gomilu firmi iz mog okruzenja kojima sekretarice prave sajtove i to izgleda isto ovako, a ljudi rade posao. Strucni su za ono cime se bave. Cccc, nismo svi programeri i web dizajneri :)
[ alarmi ns @ 14.04.2016. 21:34 ] @
Sve jasno magarac sam ispao sta sad da njacem nevredi mi,ko bi se prihvatio da mi isprepravlja ovo i da ga nakaci na neko mesto gde bi ga google video i za kolko parica,izvinite ako sam napisao neku grubu rec ali razumite me...
[ alarmi ns @ 14.04.2016. 21:37 ] @
Uradio sam milione poslova alarma i video nadzora od 1999 godine radim ovo napisao sam hilade programa za piceve i skontao sam da bi mi lakse bilo sa sajtom dojadilo mi je deljenje flajera i evo sta napravi
[ alarmi ns @ 14.04.2016. 21:42 ] @
Imam sajt na kompu...ima li neko ideju kako da se naka da se vidi na googlu
[ alarmi ns @ 14.04.2016. 21:47 ] @
Ajde molim vas pomozite mi samo na google da ode ako je ikako moguce.Unapred hvala
[ alarmi ns @ 14.04.2016. 21:52 ] @
Citat: goropad:
Hteo sam da pomognem, da ti dam url kako da dodas sajt na google al posto si puko 180 evra treba te ubit :D
Salim se. Ja bih ti takav sajt uradio nizasta, ustvari ne bih, jer bih se obrukao.... salaaaaa
https://www.google.rs/#q=submit+url+to+google
Poslao sam zahtev,dali bi sada trebao da se pojavi?
[ goropad @ 14.04.2016. 21:57 ] @
Pa... google to radi automatski, moras da cekas. U pitanju je ceo google sistem. Meni je prihvatilo odmah. Kucaj u google webmaster tools pa..snadji se, tako ces da ubrzas proces
[ alarmi ns @ 14.04.2016. 21:58 ] @
Jeeeeeeeee dragi moj Goropade sada se vidi na googlu alil samo kad ukucam tacno ime, kako sada da radim da se pojavi kada ukucak sigurnosni sistemi samo? Ili auto alarmi?
[ goropad @ 14.04.2016. 22:01 ] @
nikako, to se placa :)
[ goropad @ 14.04.2016. 22:03 ] @
I promeni domen. Takva imena sajtova stavljaju luzeri koji hoce da zehebu google. Stavi ime tvoje firme, i onda kad neko kuca firmu, nadje te. Niko vise ne koristi tako dugacke domene. Ne znam ko ti je radio sajt, ali taj nema blage veze sa zivotom. Lakse je zapamtiti neko krace ime i lepo ga stavis na vizitku i profi, sa malo para.
[ alarmi ns @ 14.04.2016. 22:04 ] @
Platio bi kome kako, dali vredi cuo sam za neki klik
[ alarmi ns @ 14.04.2016. 22:09 ] @
Dali domen mora novi da se kupi jel e on dosta skup ili moze ovaj da se promeni,i kako se placa googlu naprimer kad se u Novom Sadu ukuca auto alarmi da ispadne moj sajt. Izvinjavam se adminu sto pomonjem novce u postovima
[ alarmi ns @ 14.04.2016. 22:11 ] @
A za ime sam ja kriv...sigurnosni sistemi a Indrikovic mi je prezime
[ goropad @ 14.04.2016. 22:13 ] @
https://www.google.com/adwords/
imas to
a imas i SEO eksperte koji mogu da ti dorade sajt, ali retko ko od njih ce sto-posto da ti garantuje da ce sajt za odredjene reci da bude medju prvima. Vazan je sadrzaj i koncepcija. Tebi treba ceo sajt da se menja. Domen .com ti je 1000 dinara godisnje.
Razmisli o redizajnu. Evo ja mogu da ti ponudim svoje usluge. ali javi se na pp.
[ djoka_l @ 14.04.2016. 23:28 ] @
Citat: E dobro para za bolji sajt nisam imao,dali neko moze da mi kaze sta da uradim da se pojavi na googlu,i gde ima gresaka pametnjakovicu????J ebote dali na ovom forumu iko hoce da pomogne osim da govori i da pljuje neeciji tujdi rad?????
Tačno koliko si platio, toliko si i dobio - jednu veliku nulu.
Probao sam da te nađem u imeniku preko telefonskog broja i nisi u imeniku. Tačno si uradio sve što treba da budeš potpuno inkognito. Kao da radiš za Al-Kaidu, a ne za sebe...
Šta si uradio? Pokrenuo biznis a sakrio se iza pripejd brojeva?
Uzmi stacionarnu telefonsku liniju. Neka ti i ne treba, ali ćeš za nekoliko stotina dinara mesečno imati besplatu reklamu u vidu odrednice u on-line imenicima.
Prenesi neki od tih brojeva koje imaš na firmu, pa ćeš dobiti još jednu reklamu.
Raspitaj se na sajtovima koji imaju imenike, recimo www.yellowpages.rs kako da upadneš na njihovu listu. Taj sajt, recimo, ima opciju besplatnog upisa u nihovu bazu osnovnih podataka o firmi, za nešto više, treba da se plati.
Sada mi pade na pamet - postavi sliku svog lokala na google maps. Ako ne znaš kako plati nekome ko zna. Nadam se da se bar vidi firma na toj slici, a da nisi i firmu sakrio...
Pročešljaj sve imenike na koje naiđeš i traži da te upišu. Recimo, pogledaj koji se registri pojavljuju na pretragu "sigurnosni sistemi novi sad", pa ih sve kontaktiraj.
I plati nekome ko zna šta radi da ti uradi sajt kako treba i da ti uradi SEO.
[Ovu poruku je menjao djoka_l dana 15.04.2016. u 00:39 GMT+1]
[ Aleksandar Đokić @ 14.04.2016. 23:33 ] @
Izvini ali tebi treba IT konsultant, koji ce ti reci i pomoci da uradis to sto hoces.
[ djoka_l @ 15.04.2016. 00:00 ] @
[ Panta_ @ 15.04.2016. 05:49 ] @
Za pocetak, neka ti taj sto ti je pravio sajt promeni naslov sajta, tj. neka ovo security izmeni u sigurnosni sistemi indrikovic, tako da kada te google prikaze u pretrazi ne stoji ovo security nego ime tvoje firme. Drugo sajt ti nije responsive, tj. nije prilagodjen za manje ekrane. Otvori sajt sa mobilnog telefona ili tableta pa ces da vidis na sta mislim. Google bolje rangira takve sajtove.
[ Shadowed @ 15.04.2016. 08:28 ] @
Citat: gilopile: Svakako da ce biti na boljoj poziciji u google pretrazi ako ima veci proj poseta...
Kako ce google znati koliko njegov sajt ima poseta?
[ gilopile @ 15.04.2016. 08:36 ] @
Rekoh da nisam siguran kako to sve funkcionise, ali mislim da ima veze, jer kad upises u google prvo slovo `k`, nece izaci medju sugestijama `Kovacevic-stovariste` vec Kurir, KupujemProdajem, Kupindo...koji imaju na desetine hiljada poseta dnevno. Valjda se to negde u njihovoj bazi registruje, bmlga.
Ako ovo nema veze sa vezom, onda budi ljubazan pa mi reci ugrubo kako to funkcionise.
[ Shadowed @ 15.04.2016. 08:59 ] @
To je na osnovu ucestalosti pretrage a ne na osnovu broja poseta sajtu.
Takodje na osnovu spijunaze sopstvenih korisnika od strane google-a. Npr. kada trazis nesto i kliknes na rezultat, google to pribelezi. Ali to i dalje nije broj poseta. Npr. ja ES posetim prilicno puta svakog dana a nisam kliknuo na link u rezultatu pretrazivaca (pogotovo ne google-a).
[ gilopile @ 15.04.2016. 09:18 ] @
Aha, znaci da se pretragom dobijaju `poeni` kod googla? Moguce, ali opet kad nesto trazimo, u najvecem broju slucaja ne znamo tacan naziv sajta i pisemo svasta kako bi dosli do trazenog. Znaci tom logikom, postavljac teme ga je ugasio, jer nece izaci, ili ce biti na 1000-oj strani pretrage kada upisemo `Alarmi` u pretrazivac. Mislim, ko ce da upise `sigurnosnisistemiindrikovic` i on onda nema nikakvu sansu da se dobro pozicionira.
Nekako mi je logicnije da se to rangira po posecenosti nekog sajta, i da ce sajtovi biti na visim pozicijama pretrage koji su jednostavno poseceniji - sto znaci da vise vrede, sto zbog reklama i sl....
Ipak mislim da je to mnogo komlikovanije i da je to google nekako drugacije resio.
[ Panta_ @ 15.04.2016. 09:43 ] @
Citat: Npr. kada trazis nesto i kliknes na rezultat, google to pribelezi. Ali to i dalje nije broj poseta.
Google belezi i broj poseta. Na primer, ako u pretragu uneses sigurnosni sistemi i posetis gore pomenuti sajt Google to belezi, sledeci put kada u pretragu unseses isti ili slican pojam za sigurnosne sisteme, Google ti prikaze pomenuti sajt kao i obavestenje koliko si ga puta posetio kao i datum zadnje posete. Tako da je za rangiranje veoma bitan broj poseta na sajtu kroz Google pretragu.
Sto vise korisnika poseti sajt, Google ga bolje rangira, jer to mu je znak da se radi o sajtu sa kvalitetnim sadrzajem i zato ga postavlja na bolju poziciju u pretrazi. Takodje je vazno i koliko korisnika se ponovo vraca na sajt.
Ima dosta sajtova koji i nisu bas najbolje optimizovani ali imaju kvalitetan sadrzaj i veliki broj poseta i Google ih jednostavno bolje rangira. Ako pogledas lisu sajtova koju je postavio @djoka_l, videces da i oni nisu nista posebno, npr. ovaj prvi http://videonadzor-alarmnisistemi-novisad.com/index.html ima isto gomilu gresaka, pogledaj samo sekciju nase usluge i footer kako je formatirano, ali ga Google ipak stavlja na prvo mesto u pretrazi za trazeni pojam.
[ gilopile @ 15.04.2016. 09:57 ] @
Pa to ja i velim. Nisam se informisao po tom pitanju, ali mi je bilo logicno.
[ anon115774 @ 15.04.2016. 09:59 ] @
Bolje da si tih 180 evra dao nekom da te nauci pravopis i gramatiku...
[ Shadowed @ 15.04.2016. 10:35 ] @
Citat: Panta_:
Citat: Npr. kada trazis nesto i kliknes na rezultat, google to pribelezi. Ali to i dalje nije broj poseta.
Google belezi i broj poseta. Na primer, ako u pretragu uneses sigurnosni sistemi i posetis gore pomenuti sajt Google to belezi, sledeci put kada u pretragu unseses isti ili slican pojam za sigurnosne sisteme, Google ti prikaze pomenuti sajt kao i obavestenje koliko si ga puta posetio kao i datum zadnje posete. Tako da je za rangiranje veoma bitan broj poseta na sajtu kroz Google pretragu. boldovanje moje
Jedna stvar je "poseta" kroz google pretragu, odnosno na klik na rezultat pretrage, druga je stvar poseta sajta uopste.
Prvo google moze da prati, drugo ne (osim ako ga ti nateras, ali to su opet zasebni slucajevi).
Ja sam posetio njegov sajt i google ne zna za to.
Shvatite, Web nije google (kao sto ni Internet nije Web).
[ gilopile @ 15.04.2016. 10:40 ] @
Cekaj, zar google ne radi non-stop na tome, mislim azurira, belezi posecenost...Recimo, ovaj post ce izaci na google pretrazi za nekih sat vremena, a niko direktno nece upisati link ka ovom topiku u pretragu.
Koji ce im djavo onda 50 hangara sa serverima po celom svetu i milionima TB podataka...?
[ djoka_l @ 15.04.2016. 10:49 ] @
Google ne može da vidi posećenost nekog sajta. Ono što je bitno za Google je broj linkova prema nekom sajtu, kvalitet sajta (kako god on pokušavao da oceni kvalitet), kao i učestalost izmena. Sajt koji se retko menja, Google crawler će posećivati jednom nedeljno ili ređe. Sajt (kao što je ovaj) posećivaće dnevno (ili više puta u toku dana).
Da bi se sajt inicijalno pojavio u Goole pretragama, potrebno ga je ili prijaviti na Google Webmaster, ili da ga Google nađe tako što je crawler posetio stranicu sa linkom prema sajtu.
Postoji gomila "caka" kako da se sajt bolje rangira, ali niko, u stvari, ne zna kako Google rangira.
Recimo, jedna caka - ako imaš link prema sajtu koji piše o uzgoju cveća, a link je na sigurnosne sisteme, taj link neće biti jako bitan. Međutim, ako na ključne reči "sigurnosni sistemi" staviš link, onda će on biti važniji.
Bitno je, ali ne preterano, koje ćeš ključne reči staviti u keywords atribut, naslovi su bitni, kao i sami url ovi. Navodno, ako ti se neka stranica zove moj.sajt/alarmi, moguće je da će biti bolje rangirana nego moj.sajt/id=323 koja je potpuno ista kao prehodna, ali nema reč alarmi u url-u.
Recimo, trenutno je veća verovatnoća da će sajt postavljača teme da se vidi pretragom gramatičko neispravne konstrukcije "nevidi" nego na sigurnosni sistemi.
Ne vidi, se piše odvojeno - neću (koje se piše zajedno) da dalje nepotrebno (zajedno) produbljujem nevažnu (zajedno) temu.
http://pravopis.tripod.com/lat...l-sastavljeno_rastavljeno.html
[Ovu poruku je menjao djoka_l dana 15.04.2016. u 12:10 GMT+1]
[ Panta_ @ 15.04.2016. 11:03 ] @
Citat: Jedna stvar je "poseta" kroz google pretragu, odnosno na klik na rezultat pretrage, druga je stvar poseta sajta uopste.
To i kazem, Google belezi posecenost kroz njegovu pretragu a ne ako direktno unesemo link do sajta u browser, pa prema tome i rangira sajt za odredjeni pojam.
Citat: Shvatite, Web nije google
Nije, ali je veoma bitan ako hoces da ti neko uopste i poseti sajt. Da nema pretrazivaca Google, Yahoo, Bing, itd. kako bi neko uopste i znao za tvoj sajt? Morao bi sam da ga promovises na razne nacine, ovako to za tebe rade pretrazivaci. Koliko Web nije Google vidi se i po tome koliko se svi bore da im isti sto bolje rangira sajt.
[ superbaka @ 15.04.2016. 13:14 ] @
da se ja pitam, prvo bih za neku sitnu usluznu delatnost otvorio fb stranicu, a nakon toga, u zavisnosti od prihoda, i odgovarajuci web sajt... verujem da se mnogi web dizajneri ne bi slozili sa mnom, jer to direktno utice na njihov izvor prihoda, ali cinjenica ostaje da isti moraju da se presaltuju i na ovaj vid marketinga... marketing na netu se menja iz dana u dan, i dzabe ti sve godine edukovanja ako ne mozes da se uskladis sa novim sistemom marketinga koji je vec juce uzeo zamah...
[ gilopile @ 15.04.2016. 13:21 ] @
Bako, sve to stoji, ali jedno je sigurno, a to je da se opstaje jedino sa kvalitetnim radom i preporukom. Ja sada mogu da izguglam na desetine tih servisa, ali ni u ludilu da dam nekome automobil. Znaci samo na preporuku od poznanika, komsije...
Samo rad, rad i rad i polako ces doci do nivoa kada ces imati musterija koliko hoces, sto stalnih, sto na preporuku...Sve zavisi iskljucivo od kvalitete usluge koju pruzas. Ne moze to preko noci...
Ne mozes ti ( ne mislim licno na tebe ) zaziveti tek tako sto ces uloziti desetine hiljada eur u marketing, sve je to bacen novac. Ljudi vise ne veruju nikome, a kamoli nekom servisu koji ce izguglati...
A nije ni cudno kada piogledas u sta se ovaj internet, generalno pretvorio. Sve ludak do ludaka, prevarant do prevaranta, lazov do lazova...
------------------------------------------
Buraz prosle godine odvezao auto u ovlasteni servis da mu pregledaju, zamene plocice i tako te sitne radove pred put na more.
Zvase ga, preuzeo kola i na 10-ak km skonta da ne moze grejenje da ugasi. Izadje otvori haubu, kad ono nista nije usrafljeno kako treba, sve one kutije, creva...landaraju po unutrasnjosti.
Pao mu mrak na oci. Vrati se odmah tamo i sve ih postroji i je*e im mater. Pita: ko je radio ova kola? Ovi upere prstom na nekog cigu ( nemam nista protiv Roma generalno, da se razumemo :)) koji ne zna ni da prica, neki retard. Valjda ga zaposlili tamo da radi samo za hranu i sl.
Najjebo im se mame, ostavio kola i rekao da se vraca za sat vremena. Ovi posle sve sredise kako treba.
A 200eur su znali da uzmu za te neke sitnice sto mu `odradise`.
I sad, sigurno da vise nece da udje tamo, a i nece nikome preporuciti, cakstovise, preporucice da zaobilaze taj servis i to je to.
[Ovu poruku je menjao gilopile dana 15.04.2016. u 14:40 GMT+1]
[ deki77 @ 15.04.2016. 13:41 ] @
Citat: Panta_: Nije, ali je veoma bitan ako hoces da ti neko uopste i poseti sajt. Da nema pretrazivaca Google, Yahoo, Bing, itd. kako bi neko uopste i znao za tvoj sajt? Morao bi sam da ga promovises na razne nacine, ovako to za tebe rade pretrazivaci. Koliko Web nije Google vidi se i po tome koliko se svi bore da im isti sto bolje rangira sajt.
Opet sve zavisi...
Pojedine firme nemaju ni oglase niti im je sajt visoko rangiran kod googl-a.A imaju milionske prihode na godišnjem nivou.Čuli ste svi za brend NIKE.Ali da li je generalno ko čuo za uvoznika za Srbiju i okolinu..(btw sport time).Njima kao i pojedinim kompanijama generalno reklamiranje nije ni potrebno.Čak ni sajt.Koji može da služi isključivo za kontakt
A,ako ti proizvod stoji u rafu i mora da se što pre proda,a nisi generalni uvoznik i glavni j...č u regionu...Moraš odrediti neki budžet i naći firmu da ti završi oko SEO i marketinga.
Naravno tu je i FB koji je dosta dobar za targetiranje.Googl dosta dobro može da se odradi kroz local SEO..
[ alarmi ns @ 15.04.2016. 15:45 ] @
Citat: Informer:
Bolje da si tih 180 evra dao nekom da te nauci pravopis i gramatiku...
Izvini, sajt nisam ja pravijo i ko ti daje pravo da mi govoris da sam nepismen. Vidim da sajt ima gomilu gresaka ali kako da ih ispravim kada ne znam... A osoba koja ga je pravila me odj ebe kada je zovem
[ Lacika.1991 @ 15.04.2016. 15:46 ] @
daj reci toj gospođi da promeni te fontove,umesto profi izgleda kao da se dete igralo sa fontovima :D a sam izgled sajta vuče na 99-u :D
[ alarmi ns @ 15.04.2016. 15:49 ] @
Sve osim imena sam ja dizajnirao na ovom profilu a ime mi neda da promenim narednih 60 dana,ako na ovom profilu nadjete i jednu pravopisnu gresku ja cu sam sebi iseci obadve ruka, sa fb mi je slabo islo zato sam se odlucio za sajt, mislio sam da cu zvucati ozbiljnije al presao sam se
https://www.facebook.com/alarmni.uredjaji
[ alarmi ns @ 15.04.2016. 15:53 ] @
@Lacika e moj druze usijao mi se mobilni od zvanja iste,ali nevredi nejavlja se kao da mi je mobilni sugav :) pravicu nov sajt samo malo novcica da zaradim. Ali molim vas dali mogu platiti googlu bar na jednu kljucnu rec da iskocim ne znam vise sta cu ludim
[ Panta_ @ 15.04.2016. 19:06 ] @
Citat: Ali molim vas dali mogu platiti googlu bar na jednu kljucnu rec da iskocim ne znam vise sta cu ludim
Za koju da iskocis kada na svakoj staranici sajta za naslov (title) u HTML datoteci imas "security", tako da kada Google u pretrazi prikaze neku stranicu npr. www.tvoj-sajt.com/alarmni-sistemi.html, on kao naslov umesto "alarmin sistemi" prikaze "security".
Treba za svaku HTML datoteku da imas drugi naslov koji obicno opisuje sadrzaj stranice. Naslov se definise izmedju <title>Neki naslov</title> tagova u HTML dokumentu. To nije onaj naslov koji se nalazi u telu (<body> tag) HTML dokumenta koji je vidljiv korisnicima, ovaj izmedju <title> tagova koristi Web browser i pretrazivaci da opisu stranicu, mozes da ga vidis na otvorenom tab-u browser-a.
Isti taj naslov koriste i drustvene mreze kada podelis vezu do tvog sajta sto mozes da vidis u primeru tvoje facebook stranice, umesto imena tvoje firme stoji "security" za naslov. Isto ce da bude za svaku drugu stranicu na sajtu, npr. ako Google u pretrazi prikaze kontakt stranicu, umesto logicnog naslova "kontaktirajte nas" pisace "security". Tako da sto pre ispravi to, nije veliki posao ali je veoma bitno.
Takodje, kreiraj mapu sajta i dodaj je na Google.
[ anon115774 @ 15.04.2016. 20:26 ] @
Citat: Informer:
Bolje da si tih 180 evra dao nekom da te nauci pravopis i gramatiku... ko ti daje pravo da mi govoris da sam nepismen.
Ti mi dajes pravo. Za pocetak ovo sto si pitao treba na kraju umesto tacke da ima upitnik.
A onda...
Naziv teme: "nevidi" <- pise se odvojeno (nekoliko puta si ponovio u porukama na temi)
Pa dalje...
"dali" <- pise se odvojeno (vise puta)
"nedopada" <- pise se odvojeno
"nepostoji" <- pise se odvojeno
"naprimer" <- pise se odvojeno
"nevredi" <- pise se odvojeno (vise puta)
"platio bi" <- kaze se "platio bih"
"neda" <- pise se odvojeno
"obadve" <- kaze se obe
"nejavlja" <- pise se odvojeno
"pravijo" <- kaze se "pravio"
[ Panta_ @ 15.04.2016. 20:44 ] @
Mislim da smo do sada svi zakljucili da postavljac teme ima "mali" problem sa gramatikom, ali to nije tema ;).
[ goropad @ 15.04.2016. 20:58 ] @
Mislim da je vec dobiJo reklamu ovde na es. :) Samo nastavite tako...
[ iculibrk @ 15.04.2016. 21:19 ] @
Da se vratimo na pocetak, trebao si dobronamerno shvatiti komentar koji je dao @superbaka. Takav sajt ti jednostavno ne znaci nista, pa bio i prvi pri pretrazi. Svrha sajta je da na sto pregledniji nacin potencijalnom kupcu prestavi ono cime se bavis. Izmedju ostalog, ne moze deo o nama da bude 70% pokrivenosti stranice slika i tri recenice o tebi. Sta si ugradjivao, gde, slike sa terena ili iz radionice... Mozes ti da napises sta hoces ali ces za nekoga ko te ne poznaje biti samo jos jedan koji se bavi time (a ima vas moras priznati mnogo).
Ono sto si trebao videti pri ugovaranju je sta dobijas za tu cenu koju si platio (kazes da si dao 20k da ti napravi i da se "digne" na net). Da li je u cenu usla optimizacija? Isto kao i u tvom poslu ako nesto ne znas onda je bolje da pitas pre nego sto platis. Buduci da si platio, ostaje ti samo da vidis sta si sve platio i da li je taj koji ti je pravio taj sajt ispostovao sve svoje obaveze.
Da li ce google da ga vidi ili ne, to nije bas tako da neko napravi sajt, pa da ga google pronadje. Mozes i sam da zakljucis da treba nesto uraditi, poslati google informaciju da taj sajt postoji.
Da li imas administratorski pristup sajtu? Ako ne, ko ima? Da li si ti vlasnik tog domena? Ima tu mnogo pitanja a malo odgovora.
[ gilopile @ 16.04.2016. 03:03 ] @
0641234567 - Milos Petrovic - ili ko vec :) Napiso sam nesto, pa sam obrisao....Moralo je nesto da se napise, pa da je Bog...Posle 17h poziv. Hvala ;)
[Ovu poruku je menjao gilopile dana 16.04.2016. u 05:01 GMT+1]
[ anon115774 @ 16.04.2016. 12:03 ] @
ako na ovom profilu nadjete i jednu pravopisnu gresku ja cu sam sebi iseci obadve ruka, sa fb mi je slabo islo zato sam se odlucio za sajt, mislio sam da cu zvucati ozbiljnije al presao sam se
https://www.facebook.com/alarmni.uredjaji
Obe ruke, kazes?
Koji su ti to alarmni sistemi "Jablatlon"?
A kakve su to "XSENON" sijalice?
Pise i da se bavis prijektovanjem raznih "DALJINSKIIH" komandi... to mora da je nesto novo?
A na nekim slikama pominjes i neku gospodu sa "PAISERIMA"... jel to neki novi specijalni alat za obijanje?
Imas i neke alarme "SUPER SPAY"... i to rade na 315 "mgh"? To mora da je neka nova jedinica u SI sistemu :)
Ima i neki alarm "SPAYDER"...
Stvarno ne mogu vise. U pocetku mi je bilo smesno a sada je tuzno.
Sve u svemu ako hoces da imas sajt (ili fb stranu) i zelis da te ljudi shvate ozbiljno (dakle, da imas dobru reklamu) onda je osnovna pretpostavka da taj sajt napise neko pismen. Jer dobar deo posetilaca tog sajta ce da ga zatvori i predje na drugi cim vide kolicinu pravopisnih gresaka po jedinici teksta.
[ Urke92 @ 26.04.2016. 14:32 ] @
Sajt pre svega mora da ti bude dobro optimizovan ako zelis da bude dobro rangiran pri Google pretrazi.
Svoj sajt mozes da ubacis u Guglovu bazu preko adrese https://www.google.com/webmasters/tools/submit-url?hl=en_uk&pli=1.
Nakon prijave sacekaj 2-3 nedelje pa probaj da ga potrazis preko Google-a, nece sigurno biti na prvoj strani, ali tamo 5., 6. moguce.
Rangiranje sajta na pretrazivacima je posao za sebe (SEO), i to se placa, tako da ako zelis da bude na prvoj strani pretrage, moras debele pare da das nekom strucnom da ti to odradi.
Pozdrav
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|