Ja imam 6 elektricnih sprava protiv komaraca, koje na godisnjem nivou ubiju red velicine milion komaraca (u dvoristu naravno, u kuci nemam taj red velicine). Iskustvo je da te slabije ne daju gotovo neke rezultate, ali one sa 2x6W ili vise vec rade kako se od njih ocekuje. Zgodno je ako imas komarca ili dva u sobi, a nikakko ne mozes da ih nadjes i ubijes, nego te nocu terorisu, onda preko dana kad odes na posao spustis roletne, napravis totalni mrak i ukljucis uredjaj i kad se vratis nema ih vise. Ako je neko u sobi, komarci ce uvek birati njega radije nego lampu.
Postoje i komarci, da se tako izrazim "sa posebnim potrebama"
, oni su slepi ili sta im vec fali i uopste ne reaguju na svetlost ovih lampi, srecom takvih ima par procenata od ukupne populacije komaraca. Sve sto te interesuje u vezi komaraca pitaj, ono gore za milion nije nikakvo preterivanje, ja toliko nakupim przenih komaraca da time posle djubrim cvece i povrce u saksijama, prirodno djubrivo, biljke rastu kao lude
A i pored svih komaraca koji padnu dole peceni, ostane toliko debeo sloj na ovim zicama, da to ujutro izgleda kao vuna okolo, na kraju sam kupio kompresor kojim izduvavam komarce i cistim te uredjaje...
Verovatno ne mozes da zamislis kako izgledaju svetlosni i zvucni efekti nocu u mom dvoristu kada 6 tih sprava przi 2-3 komarca u sekundi i tako nekoliko sati... zvuk kao kad przis meso na vrelom ulju samo intenzivniji, a i miris zna da bude takav ako su se prethodno napili krvi.
Sad se sigurno pitas odakle u mom dvoristu toliki komarci - pa bilo ih je i pre prilicno mnogo, ali od kad sam postavio lampe imam utisak da svi komarci koji se nadju kilometar uokrug ugledaju to svetlo i dodju da izvrse samoubistvo. A to svetlo nije isto kao svetlo javne rasvete niti obicnih sijalica, vec specijalne talasne duzine atraktivne komarcima.
Evo ti slika kako izgledaju te ozbiljnije lampe koje rade posao za koji su napravljene: