[ davidbgd @ 23.06.2016. 21:37 ] @
u pitanju je FUJITSU ASY12RSE.

upali je prvi ili drugi put ove godine, sve lepo radila i počela da izbacuje vodu na unutrašnju jedinicu?
pomisliio sam da je došlo du zapušenja ili sl (nije rađen servis ove godine a nije ni prošle - iskreno zaboravio sam a i nije ni radila takoreći,jedno par puta paljena u te dve godine unazad).

skinem prednju plastiku pokupim vodu i 'kadice' ispod saća i pustim ponovo. radi ,hladi sve ok ali ne vidim da kaplje napolju?! pošto je 7 sprat nekako sam crevo isproveravao da li ima vode u njemu i def nema vode u crevu od unutrašnje jedinice do kraja creva (ili nešto za zaštopalo - ali ne znam šta i najgore ne znam kako da proverim...)
u međuvemenu se napunila kadica i počeo ponovo da preliva.

i tad vidim u levom donjem ćošku kao ventil ili slično (slika 2 - slikan odozdo) a vidim da voda iz kadice ulazi u rupu u tom ' ventilu' i vidim da stoji. ja to probao da produvam ali ne vidim da se nešto dešava? ili je pogrešno mesto gde trebam da produvam da krene voda iz unutrašnje jedinice ili ?

pitanja:
* da li je to pravo msto gde treba da se pročisti - produva i kako (da zicom nekom gurati - ne verujem ali..) . Ako nije, gde je taj prelivni sud-mesto, gde kondez-voda ulazi u crevo i ide napolje?

* kako proveriti crevno da nešto u njemu nema - ne mogu da ga izvadim iz unutrašnje jedinice a ne znam da li sme da se duva u kontra smeru ka klimi??

imate li jos neku ideju kako proćerati ovo da krene voda niz crevo? šta još mogu da uradim u svojoj režiji pre finalne odluke da se zove servis...
Pada , crevo unutršnja jedinica-napolje , ima to nije problem...


[ JankoNIS @ 23.06.2016. 22:59 ] @
Napuni kadicu vodom i kraj creva za odvod stavi u usta. Ne duvaj nego uvuci vazduh. Vrlo malo da ne bi progutao, ali i to je dovoljno da otpusis crevo ako je zapuseno.