[ R A V E N @ 30.07.2016. 21:51 ] @
Navodno je oko 2%, ali meni ovo izgleda previše.

Na televiziji ima i neka bljutava emisija pod nazivom DNK, nešto kao polu-reality, gdje se očevi koji sumnjaju da djeca nisu njihova prijavljuju, pa onda vrše DNK test. U Srbiji je bilo i ubistvo, kada je žena pretučena na smrt jer se muž nije mogao riješiti ljubomore i nakon testa u toj emisiji.

Bilo bi dobro da raspravljamo o saznanjima iz realnog života, a da se ne citiraju članci sa portala, jer se tamo pretjeruje.

Ja sam znao za porodicu gdje oboje roditelja izgledaju kao Slaveni, odnosno Evropljani, a kćerka izgleda kao Romkinja?!! Možda je došlo do ispoljavanje gena iz ranijih generacija ili do zamjene u porodilištu? Kažu da i ovoga drugog ima počesto.

Teško mi je shvatiti da neko i nakon 20-ak godina ne može da "provali" da sin ili kćerka ne liče na njega.

Navodno u takvim slučajevima i otac počesto ima dijete/djecu izvan te svoje porodice, bilo poznatu ili nepoznatu.

Uglavnom 2%, mit ili blizu istini?
[ pajapop @ 30.07.2016. 23:01 ] @
Citat:
R A V E N
Teško mi je shvatiti da neko i nakon 20-ak godina ne može da "provali" da sin ili kćerka ne liče na njega.

Pa pametni ljudi...ima toliko drugih stvari o kojima treba razmisljati...A i ni u jednoj knjizi ne pise da dete treba da lici na roditelje...Evo na primer, bas moja cerka...Ne lici ni na mene ni na majku...A ne lici ni na dede, ni na babe...Ma ni na koga...Al` nas bas briga...Ona nam je sve..I tako ce se udati!!!

Citat:
R A V E N: Uglavnom 2%, mit ili blizu istini?

Mozda je to broj onih za koje je slucaj utvrdjen, na ovaj ili onaj nacin...Prava istina se nikad nece znati. I bolje...
[ jovajovic100 @ 30.07.2016. 23:17 ] @
Samo 2 posto !
[ gilopile @ 30.07.2016. 23:19 ] @
Ne znas koji su gori, ovi sto snimaju te gluposti ili ovi jadnici akteri. Pravi suntaviluk :)

Gledao sam jednom jednu emisiju do pola i hteo sam TV da izbacim kroz prozor. Prosto da ne poverujes...
[ commissar @ 31.07.2016. 00:17 ] @
Ima svakako i dosta slucajeva gde dete lici na postara, vodoinstalatera, i sl......
[ Radgosta.6 @ 31.07.2016. 00:44 ] @
Ima i gorih kvizova od tog, recimo "Trenutak istine". Stvarno ne znam koja muka natera ljude da ucestvuju u tako necemu.

No, sto se tice DNK-a testa, ako neko sumnja, sve moze da zavrsi za ~220E. Cela procedura traje ~5 min, ukljucujuci uzimanje podataka i samog brisa. Rezultati stizu postom.

E sad, sam razlog da bi neko preduzeo DNK-a test je najcesce sumnja u partnera, opravdana ili umisljena. A sam proces unistava i ono malo poverenja sto je ostalo medju njima, ali na kraju dana oboje znaju na cemu su.
[ dusanboss @ 31.07.2016. 02:45 ] @
Gledajte sledeću epizodu DNK analize (mislim da će biti u sledećoj ili neka od skorijih)

Selo Veliki Gaj. Stanovništvi manje od 500. Već drugi putu u toj "emisiji". Klinac je ist otac, ali su sa kevine strane odlučili da je bolje da naprave famu od toga i verujem da dobijaju neki keš od pinka.

Mislim da je DNK analiza koja se radi u toj i sličnim emisijama poprilično tačna. Ako neko ima sumnju može da proveri. Ali ako DNK 2 ili 3 puta pokaže da si nekome otac , prihvati to.
[ tahuti @ 31.07.2016. 03:29 ] @
Zanima me da li uzimaju u obzir sansu da je osoba himera.
[ superbaka @ 31.07.2016. 08:26 ] @
uvek sam govorio da je ljubomora kancer koji se hrani, ako je ne seces u korenu, na kraju ce te pojesti... svakodnevno vidjam kako zene dopustaju partnerima da im prave sve vece i vece probleme zbog ljubomore... nikako da stane na jedno mesto, vec nove i vece zabrane, kontrole, sumnje, provere, ogranicavanja itd... na kraju, ako se ne zavrsi na tuznom i propacenom suzivotu, zavrsi se rastankom, a neretko i tragicnim slucajem...
zato je moj savet zenama da kada im partner zatrazi DNK test ocinstva, da ga oteraju u tri pi*ke materine i da se ne osvrcu, jer ako misle da ce ih to zadovoljiti i da ce ljubomora nestati, tu se grdno varaju... sumnja u ocinstvo nije izvor vec samo jedna od manifestacija ljubomore...
[ vujo032 @ 31.07.2016. 08:35 ] @
Ja mogu da verujem da su moji roditelji stvarno moji roditelji.
A moguće je da me moj otac nije napravio.
Moguće je čak i da me ova majka nije rodila :)
Možda su me kupili/ukrali, ili zamenili u porodilištu.
To je kao religija/verovanje u nešto, a činjenice su možda drugačije.
[ Darko Nedeljković @ 31.07.2016. 09:18 ] @
Citat:
uvek sam govorio da je ljubomora kancer koji se hrani

Dobro ljubomora, nego ne znam da li si uzeo u obzir suprotna razmislanja gde je ljubomora totalno iskljucena - seksualna sloboda je realnost, tvoje medjunozje je tvoje vlasnistvo, ali kad se rodi beba mora na DNK test? Ja nikada ne bih branio zeni da flertuje u mom prisustvu, da ima svoje drustvo i da sa njima ide u grad dok ja idem sa svojim, ali mnogo pre nego sto imamo bebu u najavi bih najavio DNK test. Licno imam prilicnu dozu poverenja i sklon sam misljenju da bi bi ogromna vecina zena nasla nacina da prekine sumnjivu trudnosu pre nego sto muz za nju i sazna, ali sa druge strane imam par iskustava iz veoma bliskog okruzenja da se dete rodi 7 meseci nakon sto su se dvoje upoznali, a doktor tvrdi da nije prevremeni vec normalni porodjaj. Takodje, iz poslovnh krugova znam za vise ovakvih primera:
http://ispovesti.com/ispovest/1700718

Ljubomora se eliminise stavom - prevara je kao kisa, ili ce da pada ili nece, na to nemas nikakav uticaj, niti to ikako mozes silom spreciti.

Citat:
Ima svakako i dosta slucajeva gde dete lici na postara, vodoinstalatera, i sl......

Ta deca su vec u pooodmaklim godinama. Savremene zene nisu u proseku kuvarice i domacice, vec imaju posao i drustvene mreze pa samim tim i daleko veci izbor udvaraca od onih koji im dodju na vrata dok je muz na poslu.

[ Otto23 @ 31.07.2016. 11:30 ] @
Citat:
seksualna sloboda je realnost, tvoje medjunozje je tvoje vlasnistvo, ali kad se rodi beba mora na DNK test? Ja nikada ne bih branio zeni da flertuje u mom prisustvu, da ima svoje drustvo i da sa njima ide u grad dok ja idem sa svojim, ali mnogo pre nego sto imamo bebu u najavi bih najavio DNK test.

Mislim da u ovome upravo lezi probm, IMHO. Brak i zivot zajedno se suvishe olako shvata, posebno od strane osoba koje su za zivota promenile 10-15-20+ partnera. Takodje, osobe koje svoje prijatelje ili porodicu, stavjalju iznad partnera sa kojim odluce da zive i imaju potomstvo, realno nisu za zajednicki zivot. Pre ili kasnije takva veza puca. Na zalost, obicno se u brak ulazi kad se zatrudni, pa je onda dete to koje odrzava "zajednicu", a koja bi inace pukla sama od sebe mnogo pre toga.

Moj savet, novopecenima :), ako osoba sa kojom ste trenutno nije 100% posvecena vama i vi njoj, nemate 100% ista interesovanja i slicne poglede na zivot, nestavljate jedan drugog, obostrano, ispred svega ostalog u zivotu, nepricate o svemu i nedelite sve zajedno (da ne govorimo o poverenju koje mora da bude 100%)... onda nemojte da ulazite u brak i radjate decu.

Zvuci mozda preostro, ali to je neko moje iskustvo, sto licno, sto iz okoline. Jer sve razlike koje imate, sve sumnje, ce se samo umnoziti i postati jos gore. A ako dobijete decu, onda raskid nece biti tako lagan - jer osoba koja dobija dete pri razvodu, prakticno dobja sve. Da ne govorimo da ce to dete istinski patiti (Shvedske fore o "zajednickom starateljstvu" i sl. gluposti su samo to, gluposti, u 99% slucajeva).

Jedno je "zabavljati se", a totalno drugo uci sa nekim u trajnu vezu. S'tim, da osoba koja je promenila dvociftren broj partnera, pre onog "pravog", za mene (povlacim za mene), verovatno ima neki psihicki problem, i ne treba sa njom planirati nista.

...
My 2c, mozda sam ja sve pogresno shvatio... i zivim u nekom svom svetu... ali kako god, to je moje misljenje.
[ DaliborP @ 31.07.2016. 11:42 ] @
Citat:
Otto23:
Jedno je "zabavljati se", a totalno drugo uci sa nekim u trajnu vezu. S'tim, da osoba koja je promenila dvociftren broj partnera, pre onog "pravog", za mene (povlacim za mene), verovatno ima neki psihicki problem, i ne treba sa njom planirati nista.

Koliko partnera treba osoba da ima pre braka da nema "psihicki problem"? Iskreno preterujes.
Bolje je imati neko iskustvo, nego nikakvo.
[ Otto23 @ 31.07.2016. 11:48 ] @
Vidi, ja svoje partnere nisam birao tako sto se napijem i onda "kresnem nesto"... a mogao sam (vishe od dvocifrenog broja sigurno). Jednostavno, svaka osoba sa kojom sam bio, bio sam sa njom jer sam je u tom momentu voleo. E sad, neko ko moze da se zaljubi voli nekog dvocifren broj puta, po mom misljenju ima problem sam sa sobom. I da, valjda je jasno iz recenog, ja npr. u seksualne odnose ne ulazim ako mi se neko nesvidi i fizicki i psihicki, ako ga ne upoznam dovoljno, tj. ako ga zaista ne zavolim... ali to sam ja... flert/zezanje da... sex ne.

Da znam, glup sam, prema novim "standardima". :)
[ DaliborP @ 31.07.2016. 11:53 ] @
Ma dobro to je tvoj izbor, ali reci da drugi koji to rade imaju psihicki problem je vise nego preterivanje.
[ Otto23 @ 31.07.2016. 11:56 ] @
Sve sto radis te menja. Treba i to imati u vidu...
[ 7.scena @ 31.07.2016. 13:45 ] @
Statistika DNK laboratorije instituta za sudsku medicinu Medicinskog fakulteta je da je svaki 4 zahtev za utvrđivanje očinstva pokazao da zakonski otac, nije biološki otac. Dakle 25% očeva iz Srbije koji su odlučili da testiraju očinstvo nisu biološki očevi svom detetu. Ovo su podaci od pre desetak godina kada je laboratorijom upravljao prof. Stojković, ovi podaci su bili u nivou sa evropskim prosekom.

Naravno radi se o testiranju specifične populacije koja ima sumnje u očinstvo ili je testiranje očinstva bilo naloženo od strane suda.

Statistike za opštu populaciju nisu postojale, bar ne pre desetak godina, procena koju smo čuli je da na 30 dece u Srbiji dolazi jedno čiji otac nije biološki. Incidenca je češća u marginalnim grupama kao što su maloletni roditelji, Romi, narkomani...
[ DrFill2Good @ 31.07.2016. 13:59 ] @
Nije strasno ako dete ne lici na oca, ali je vrlo zabrinjavajuce ako izrazito lici na komsiju.
[ SlobaBgd @ 31.07.2016. 14:19 ] @
Ponekad ni to ne znači ništa. Sin mog (sada već pokojnog) komšije kao mali ličio je neverovatno na nekog Mikicu, komšiju iz zgrade prekoputa, koji je svraćao sa društvom kod komšijine žene dok je komšija vozio kamion po bivšoj Jugoslaviji. Svi su se smejali iza leđa uvereni da je Mikica napravio malog. Čak je i komšija sumnjao, a ni "vrckavost" njegove žene nije doprinosila otklanjanju sumnje.

Međutim, kada je mali porastao, bio je slika i prilika svog zakonskog oca, ni traga od Mikicine fizionomije. Svi komšijski abrovi su prestali, nadam se da mali nije saznao za dilemu ko mu je otac.
[ pajapop @ 31.07.2016. 15:51 ] @
Zalila se plavusa majci:
- Mislim da me muz vara.
- A zasto to mislis?
- Pa, ova nasa deca uopste ne lice na njega!

Sta plavusa kaze kad zatrudni?
- Ma sta me briga, mozda i nije moje!

Sta kaze plavusa kad rodi blizance?
- Ko je drugi otac?
[ Darko Nedeljković @ 31.07.2016. 19:07 ] @
Citat:
Otto23:
S'tim, da osoba koja je promenila dvociftren broj partnera, pre onog "pravog", za mene (povlacim za mene), verovatno ima neki psihicki problem, i ne treba sa njom planirati nista.

A kojom metodom utvrdjujes broj prethodnika? Nemoj mi reci da pitas?! U tom slucaju skartiras one koje iskreno kazu 15, a favorizujes one koje kazu 5 a misle 50. Prosecna seksualno aktivna devojka isproba deset metara muskog polnog organa pre nego sto stupi u brak, a svom buducem muzu prijavi pola metra-metar, ostalo precuti.

Mislim, sve ja tebe podrzavam sta kazes, ali u tom slucaju moras da se ozenis do 22-23 godine, jer posle toga imas ogroman problem da nadjes osobu slicnih pogleda na svet, odgovarajuce starosti a sa malom kilometrazom. Narocito ako ti je bitno da izgleda iole privlacno.
[ Miroslav Jeftić @ 31.07.2016. 20:26 ] @
Citat:
Darko Nedeljković: A kojom metodom utvrdjujes broj prethodnika? Nemoj mi reci da pitas?! U tom slucaju skartiras one koje iskreno kazu 15, a favorizujes one koje kazu 5 a misle 50. Prosecna seksualno aktivna devojka isproba deset metara muskog polnog organa pre nego sto stupi u brak, a svom buducem muzu prijavi pola metra-metar, ostalo precuti.

Lololo, ovo me podseti na kupovinu kola, jel bolje kupiti ona sa pravih 300.000 ili ona sa 100.000, a pitaj boga koliko je vraćeno?
[ zica49 @ 31.07.2016. 21:33 ] @
Jedan Moj drug izjavio "ja sam svakoj bio drugi"! Kaze mi "znas jedan me prevario a sa tobom to radim jer i ja to zelim i ti si mi drugi". On se zalio dosadno vise ovo da budem drugi."Zelim biti peti, jedanesti i bilo sta osim drugi".
[ pajapop @ 31.07.2016. 21:55 ] @

A zamisli tek da je "poslednji"...Ajd` sto nije prvi,... ali poslednji...
[ R A V E N @ 01.08.2016. 02:59 ] @
Citat:
Darko Nedeljković:Prosecna seksualno aktivna devojka isproba deset metara muskog polnog organa pre nego sto stupi u brak, a svom buducem muzu prijavi pola metra-metar, ostalo precuti.

Znači istina je da do 26-e godine... ?!!

[Ovu poruku je menjao R A V E N dana 01.08.2016. u 07:03 GMT+1]
[ bananaphone @ 01.08.2016. 06:50 ] @
@Otto23

https://youtu.be/SNY9MQmaBBI

[ Ivan Dimkovic @ 03.08.2016. 12:44 ] @
Citat:
Otto23
Brak i zivot zajedno se suvishe olako shvata, posebno od strane osoba koje su za zivota promenile 10-15-20+ partnera.

Ovo jedno sa drugim nuzno nema veze. Drugim recima, mozes naci primera gde ljudi sa vise-partnerskim iskustvom imaju dobar, los, ovaj onakav brak - a i isto tako i za one koji nisu ni imali partnere.

Obrnut primer, cisto primera radi, kolega u prosloj firmi - klinac, "zaleteo se" i ozenio iako je pre toga imao jednu (ako i tu) devojku, brak je trajao citavih 6 meseci. Ocekivanja i realnost, dve razlicite stvari, a nije "promenio 10-15-20+" partnera.

A to moze da se desi svakom.

Ljudi koji su imali ozbiljnije veze (ozbiljnije u smislu - bar su ziveli zajedno i bili odgovorni za svoje domacinstvo) mozda imaju blagu prednost u tome kakav ce brak da im bude, ali i to je pitanje - brak sa (malom) decom je u odnosu na "zivimo na gajbi zajedno" otprilike kao surf na vodi vs. igranje surfa na PlayStation-u.

Olako shvatanje takvih stvari je samo rezultat nedostatkva iskustva ili mozga.

IMHO, to "DNK testiranje ocinstva" mi deluje samo kao tehnicka mera korisna onima koji:

a) Dobro sumnjaju i zele kljucni dokaz da izadju iz price
b) Za pravne situacije gde nema drugih nacina (saglasnost oca da je otac)

Ideja da se "samo proveri" i nastavi normalan zivot je sumanuta. Poverenje izmedju bracnih partnera je ubijeno permanentno, sto superbaka rece, parafraziram, ljubomora je kancer koji se hrani, u tom momentu je vec "stadijum 4" i sanse da nesto dobro ispadne od toga su jako male.

Konacno, cela ta prica oko DNK je sumanuta - osim ako se ne radi o nekim naslednim defektima i sl, pa da pitanje "kvaliteta" DNK-a ima smisao, ono sto dete cini necijim je sva ljubav i ulozen trud u njegov razvoj i ljubav i radost koju to dete cini roditeljima. DNK ne da nema veze sa tom pricom nego ne moze biti dalje od nje.
[ Darko Nedeljković @ 03.08.2016. 13:49 ] @
Citat:
Konacno, cela ta prica oko DNK je sumanuta - osim ako se ne radi o nekim naslednim defektima i sl, pa da pitanje "kvaliteta" DNK-a ima smisao, ono sto dete cini necijim je sva ljubav i ulozen trud u njegov razvoj i ljubav i radost koju to dete cini roditeljima. DNK ne da nema veze sa tom pricom nego ne moze biti dalje od nje.

Moras priznati da je to subjektivan stav, tj. stav kulturoloski svojstven odredjenom % populacije. Ostatak populacije smatra dijametralno suprotno, tj. pridaje ogroman znacaj podatku da li je njegovo dete i genetski njegovo, ili je genetski komsijino, a po razvoju i ljubavi njegovo. Savremeno doba nije doba poverenja, gde god se pojavis traze ti hrpu papira i dokaza, a gotovo nista ne funkcionise na chasnu partijsku rec. Naprimer, predbracni ugovori su realnost, bez obzira sto ti mozda imas negativno misljenje o njima, ja ih smatram vrlo korisnim dostignucem civilizacije. Ako bih ja potpisivao predbracni ugovor, trazio bih da se tamo stavi da kako se koje dete bude radjalo, tako ide pravac na DNK analizu. Ne vidim po cemu su papiri i nekretnine bitniji od dece, pa to sve mora u ugovor, a deca ne moraju? Ili da preformulisem - kako to da oko svega drugog je u redu da postoji izvesna doza nepoverenja, a samo oko dece moras verovati da je genetski tvoje i ako nije. Sto se mene tice, cak naprotiv - papire i nekretnine neka nosi djavo ako sam pogresio i ukazao poverenje kome ne treba, ali za decu ipak zelim da znam na cemu sam. Licno smatram da postoji mogucnost da ce se za par decenija DNK analiza raditi rutinski prilikom rodjenja i da ce to pozitivno uticati na poverenje i ljubav u porodici.

Inace, pre mnogo godina sam izjavio i ostajem pri tome, da je potrebno da postoji strucna sluzba za uparivanje ljudi, pa da sa svojom izabranicom angazujem strucnjaka da proceni da li smo jedno za drugo. Meni je neverovatno da ljudi kad krenu da kupe auto angazuju po 3 majstora i eksperta da utvrde da li je sve u redu, a kad biraju zivotnog partnera sa kim treba ziveti do smrti i imati decu oslanjaju se na sopstveno laicko misljenje i sopstvenu totalnu nestrucnost, pa posle godinu-dve se pitaju cime su to bili zaslepljeni kad su jedno drugom ukazali puno poverenje.
[ lazovic2 @ 03.08.2016. 15:22 ] @
Ne samo da treba angažovati stručnjaka pri izboru partnera, već treba angažovati i stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka... za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka za angažovanje stručnjaka.

Overflow Error!

Na kraju, kada konsultujete sve moguće stručnjake, greška je neminovna, a izbor je ponovo na vama :)
[ Ivan Dimkovic @ 03.08.2016. 15:30 ] @
@Darko,

Nemam ja nista protiv ugovora i stavljanja cega god hocete u isti pre braka, ukljucujuci i DNK testiranje eventualne dece AKO je to stvar na koju su oba buduca bracna para pristala slobodnom voljom pre stupanja u brak.

Problem je sto u praksi to cesto nije tako vec se radi o necemu naknadnom i baziranom ili na nedostatku poverenja ili pokusaju jednostavnog izlaska iz obaveza. I to je za ljude ali takvi brakovi mozda i ne treba vise da postoje (sto je i verovatan epilog).
[ anon70939 @ 03.08.2016. 15:53 ] @
Citat:
Darko Nedeljković:a kad biraju zivotnog partnera sa kim treba ziveti do smrti i imati decu oslanjaju se na sopstveno laicko misljenje i sopstvenu totalnu nestrucnost, pa posle godinu-dve se pitaju cime su to bili zaslepljeni kad su jedno drugom ukazali puno poverenje.

Neam pojma, ne slazem se...
Sa neke realne strane si u pravu, ali ja "ne biram" zivotnog partnera, mislim da je bolje ici "na ljubav" pa kad se desi, i ako se desi.... Ako se ne desi, bolje da zivim sam, nego u uzasnom hladnom braku.
I kad cujem ono "nije bas tako, ljubav ispari", i to mi je takodje cudno. Videcemo...

Kad sve to bude tako kao sto kazes, da se angazuju strucnjaci za to, to mi je nekako SF kao http://www.imdb.com/title/tt0238380/
[ DaliborP @ 03.08.2016. 15:56 ] @
Citat:
Darko Nedeljković:Inace, pre mnogo godina sam izjavio i ostajem pri tome, da je potrebno da postoji strucna sluzba za uparivanje ljudi, pa da sa svojom izabranicom angazujem strucnjaka da proceni da li smo jedno za drugo.

Ima vec, zove se Tinder :)
[ bananaphone @ 03.08.2016. 17:58 ] @
@Darko - mislim da je pitanje poverenja velika stvar za sopstvenu srecu. Odnosno ako ne verujes nikom pa ni sopstvenoj zeni, nece te neki ugovor uciniti srecnim, nego ces "poverenje" graditi na strahu od tuzbe, sa druge strane sa ugovorom prejudiciras da bi do problema tipa - da deca nisu tvoja, moglo doci. Ja recimo kad sam odlucio da se zenim, ozenio sam se sa zenom za koju smatram da nece da pravi decu sa nekim drugim. Naravno ni moja procena ni tvoj ugovor nisu garancija, ali zivot je opusteniji ovako kako ga ja zivim. Mislim da je staromodna iskrenost i poverenje bolji nacin da se izgura neki zdrav odnos a i da se zivi opusten zivot.
[ R A V E N @ 01.09.2016. 07:07 ] @
Al' šalu na stranu...

Imam člana porodice koji je već duži niz godina stalni stanovnik jedne uspješne evropske zemlje, pa mrvicu bolje znam ponešto o tom društvu.

Znam za primjer djevojke koja je do 20-e godine imala oko 7 seksualnih partnera i ovaj broj je utvrđen možda sa sigurnošću od recimo... . E sad, ja nemam običaj da lupam i počesto zavirim na forum Matematika, a tu se ne trpe svakakvi načini razmišljanja.

O kakvoj je djevojci riječ? O onome što bi nazvali tipični porodično-kućni tip, čak bi je većina možda opisala kao ispodprosječno atraktivnu, slatka, umiljata, sa profinjenošću i manirima, tu je i 2-3 kg viška. Ono što se na engleskom kaže family oriented. Sad je još starija i broj parnera je možda... ko zna. Nije korisnica droga ni previše alkohola, niti je siromašna i neobrazovana, ustvari ima mnogo perspektive da uspije u životu. Dakle nije vucara, kao što se ponekad kaže.

Da li će se popeti možda do 35 u trenutku stupanja u brak i da li je sposobna za monogamiju... pitanje je.

Kad nešto voliš, pa bilo to kafa, muzika ili Linux u pravilu ne možeš lagano i trenutačno "ostaviti".

Ovo je sve potvrda onoga što je C. S. Peirce zvao "illness of cocksureness", a i B. Russell ima sličnu tvrdnju. Al' pomeni filozofu i aristotelijancu-(post?)marksisti Muhamedu Filipoviću pragmaticizam i analitičku filozofiju i pašćeš ispit kao kometa na zemlju (šala).

[Ovu poruku je menjao R A V E N dana 01.09.2016. u 08:32 GMT+1]
[ član @ 01.09.2016. 08:35 ] @
Citat:
R A V E N:Da li će se popeti možda do 35 u trenutku stupanja u brak i da li je sposobna za monogamiju... pitanje je.

Kad nešto voliš, pa bilo to kafa, muzika ili Linux u pravilu ne možeš lagano i trenutačno "ostaviti".

mozda joj se do tad ogadi pa joj i taj jedan bude previse! :)
[ Sceka @ 01.09.2016. 11:51 ] @
Citat:
R A V E N: Znam za primjer djevojke koja je do 20-e godine imala oko 7 seksualnih partnera i ovaj broj je utvrđen možda sa sigurnošću od recimo... . E sad, ja nemam običaj da lupam i počesto zavirim na forum Matematika, a tu se ne trpe svakakvi načini razmišljanja.

O kakvoj je djevojci riječ? O onome što bi nazvali tipični porodično-kućni tip, čak bi je većina možda opisala kao ispodprosječno atraktivnu, slatka, umiljata, sa profinjenošću i manirima, tu je i 2-3 kg viška. Ono što se na engleskom kaže family oriented. Sad je još starija i broj parnera je možda... ko zna. Nije korisnica droga ni previše alkohola, niti je siromašna i neobrazovana, ustvari ima mnogo perspektive da uspije u životu. Dakle nije vucara, kao što se ponekad kaže.

Da li će se popeti možda do 35 u trenutku stupanja u brak i da li je sposobna za monogamiju... pitanje je.

Broj seksualnih partnera nije merilo ili osnova za bilo sta. U narodu je to klasifikovano na dva nacina, ako je muskarac u pitanju onda "bravo decko" i to je plus (uglavnom veliki, i zene i muskarci to smatraju kao plus). Ako je zena u pitanju onda je to lose i veeeliki minus (od "mladost ludost" preko "ma kurva, bre" i "ta samo o tome misli" do "samo za to i jeste, za drugo i nije" i "zazalice jednog dana, sve ce joj se vratiti sa kamatom"). Kao i za vecinu stvari u zivotu narod je uglavnom extreman ali i sklon preispitivanju drugih sa cesto zlom konotacijom dok sebe nikada ne svrstava ni u jednu "vrstu/kategoriju" koja im ne odgovara kao prezentacija sebe a uglavnom se lazno prezentuju svima (vrlo slicna varijanta skrivanja na forumima...).

Tako da i ovaj drugi pasus u citatu nije merilo ni za sta niti je taj opis, ma koliko tacan ili pogresan, garancija za bilo sta sto se moze ocekivati u nekoj, bilo kojoj buducnosti.

Covek, ljudsko bice nije masina ogranicena svojim fizickim mogucnostima i "bez trunke mozga". Covek je sklon menjanju misljenja u zavisnosti od okolnosti (inputa, saznanja, dozivljaja, iskustva...) sto je dobro ali i velika razlika u odnosu na sve drugo na ovome svetu a narocito u odnosu na nezivo, masine. A onda se procita da neko poredi kupovinu automobila sa odabirom ljudskog bica kao partnera (ili zivotnog partnera)?! Kad kupujes automobil povedes nekoliko majstora a kad biras devojku/zenu jok? :) Pa zar neko moze da to povezuje u glavi? I jos na kraju, parafraziram, da treba da neko (agencija, komisija ili vec ko se sve time ne podrazumeva?!) umesto nekoga "upari" tog nekog ko je ljudsko bice sa drugim ljudskim bicem. Kakva besmislica.

Pozdrav!
[ Darko Nedeljković @ 01.09.2016. 16:53 ] @
Citat:
Broj seksualnih partnera nije merilo ili osnova za bilo sta.

Je li ovo tvoje licno misljenje ili generalno pravilo?

Citat:
A onda se procita da neko poredi kupovinu automobila sa odabirom ljudskog bica kao partnera (ili zivotnog partnera)?! Kad kupujes automobil povedes nekoliko majstora a kad biras devojku/zenu jok? Pa zar neko moze da to povezuje u glavi? I jos na kraju, parafraziram, da treba da neko (agencija, komisija ili vec ko se sve time ne podrazumeva?!) umesto nekoga "upari" tog nekog ko je ljudsko bice sa drugim ljudskim bicem. Kakva besmislica.

Nije li malo nekulturno tudje misljenje prosto proglasiti za besmislicu bez ijednog argumenta sta ne valja kod tog misljenja? Navedi makar jedan argument zasto bi covek kod donosenja nebitnih odluka angazovao tim skupih strucnih konsultanata, a kod donosenja vaznih odluka bio vodjen iskljucivo imaginarnim glasom u glavi, strastima, porivima, (laznim) utiscima, prolaznim osecanjima, vestinom frizera, manikira, pedikira i kozmeticara, necu da kazem i vestinom plasticnog hirurga da ne bi otisli u offtopic.

Daj da se ostavimo licih predrasuda i pridjemo temi anliticki. Ako je potrebno, ja imam pune rukave argumenata zasto nebitne odluke treba donositi samostalno, a bitne uz pomoc najstrucnijih i najiskusnijih osoba koje mozes naci.

Ne kazem da ti nemas pravo na licno misljenje, ali primeceno je da nastojis da omalovazavas tudje misljenje istovremeno nastojeci da svoje nametnes i to bez ijednog argumenta, a sto je najgore, nabedjujes druge da to oni rade a ne ti

Citat:
Pozdrav!

Pozdrav i ja tebi!
[ Layzie @ 02.09.2016. 12:25 ] @
Broj seksualnih partnera je jedna od najvaznijih stvari koje treba da znate pre nego sto sa nekim udjete u ozbiljnu vezu ili brak jer taj broj ne predstavlja samo neciji pogled na seksualnost vec se preliva i na druge delove ljudskog karaktera.

Predstavljati ovako nesto kao nebitno je apsurdno i stetno jer i nauka, i iskustvo i zdrav razum govore suprotno. Inace, jako je bitno da kada ljudi prihvate ovaj stav ili ga iznose javno, ne potpadaju pod jeftine manipulacije tipa "Balkanac" ili "Danas je 21. vek". Floskule tipa "Danas je 21. vek" pre svega nisu nikakav argument kao i etiketiranje davanjem naziva 'Balkanac' itd. Kao kada kritikujes neku ideoligiju, recimo islam, pa ti daju epitete poput islamofob, sovinista, rasista. To nije nista drugo nego jeftin pokusaj da se ugusi svaka otvorena diskusija na neku temu. Tako i ovo, bolje je da vas nazivaju Balkanac (cak i kad ste sve suprotno od toga) nego da potpadnete pod emotivnu manipulaciju i zbog toga donesete pogresne odluke cije cete posledice snositi godinama kasnije. Bolje je da odluke donosite na osnovu kombinacije nauke, zdravog razuma i primecenih sablona ponasanja donesenih na osnovu iskustva nego na osnovu emocija ili tako sto ste podlegli jeftinim manipulacijama, najcesce od strane onih kojima je u interesu da budete izmanipulisani.

I ne mogu verovati da se i dalje diskutuje na nivou "E, to nije tako jer ja znam nekoga ko ne potpada pod to i samim tim cela tvrdnja nije tacna". Ovde pricamo o vecini i nekom generalnom trendu. Znaci, znam i ja Japanca visokog 1.90 m ali to ne znaci da ta anomalija ponistava tvrdnju da su Japanci u ogromnoj vecini niski uzimajuci u obzir neke opste standarde visine. Isto tako, cuo sam za slucajave da su se ljudi skrasili posle 30 partnera ali to je vise anomalija nego pravilo.

Dakle da krenemo. Evo jedan primer. Studija "THE HARMFUL EFFECTS OF EARLY SEXUAL ACTIVITY AND MULTIPLE SEXUAL PARTNERS AMONG WOMEN" by ROBERT E. RECTOR, KIRK A. JOHNSON, PH.D, LAUREN R. NOYES, SHANNAN MARTIN.

Citat:
This chart covers sexually active women over the age of 30. Women were defined as having a
stable marriage if they were currently married and had been in that same marriage for at least five
years. Women who had more non-marital sex partners were less likely to have stable marriages.
Over 80 percent of the women who had never had a non-marital partner were in stable
marriages. By contrast, only 30 percent of the women with five non-marital sex partners were in
stable marriages.

Znaci, ova tabela pokazuje sve crno na belo tj. zeleno na belo.

Iz iste studije, jos par zakljucaka:

Women who begin sexual activity at earlier ages are more likely to become single mothers.
Women who became sexually active at ages 13 or 14 are more than three times as likely to
become single parents than are women who commence sexual activity in their early 20s

Beginning sexual activity at a young age greatly increases the probability of becoming infected
with sexually transmitted diseases (STDs). Girls who began sexual activity at age 13 are twice
as likely to become infected by an STD as girls who started sexual activity at age 21.

Beginning sexual activity at an older age is linked to higher levels of personal happiness. More
than half the women who began sexual activity in their early 20s report that they are currently
“very happy” in life. By contrast, only a third of women who began sexual activity at ages 13
or 14 report that they are “very happy.”

Eto u ovoj temi se pominju i dvostruki standardi. Kao, muskarci su face ako imaju veliki broj partnerki a zene su k**ve. Tacno je da je ovo dvostruki standard ali ne vidim nista lose u tome jer je opravdan iz dosta razloga. Pomenucu samo jedan. A to je da je na ceni uvek ono sto je tesko uraditi i cega nema u izobilju. Tako je od od pocetka ljudske vrste pa do danas. Na primer, zena koja je 3 na skali od 1 do 10 ce lakse doci do seksa nego muskarac koji je 9 na istoj skali. A, da bi muskarac bio 9 na toj skali on mora da izgleda dobro, da je perspektivan u finansijskom smislu i da poseduje psihicke kvalitete koji ga odvajaju od proseka. Da bi malopre pomenuta zenska osoba dosla da seksa potrebno je da ima samo puls. I to je sve. Prosto, zenama je lako da dodju do seksa. I samim tim ako ga neka zenska osoba pruza bilo kome ko pita to ne moze biti na ceni jer to svako moze da ima. A cim je lako doci do necega to ne moze biti na ceni. Iz istog razloga je cenjenije imati misicavo telo sa niskim procentom masti nego imati 150 kila. Za prvo je potreban trud, odricanje, niska impulsivnost, za drugo je potrebno samo da jedete i da sedite na kaucu, sto znaci da to svako moze. Isto tako, da bi bili promiskuitetna zena potrebno je da ispunjavate jedan jedini uslov, da imate puls. Da bi bili promiskuitetan muskarac i da imate voliki broj seksulanih partnera potrebno je da ste iznad proseka u jednoj ili vise kategorija kao sto su izgled, novac, status itd. I za sve to je potreban veliki trud, osim mozda za izgled gde mozete imati srece na genetskoj lutriji ali i tu je potreban trud da bi se to odrzalo. Eto, zbog toga postoje dvostruki standardi.

Takodje, cesto se govori "Proslost je proslost." Ne, proslost nije proslost. Proslost je jedan od najpouzdanijih pokazatelja buducih postupaka. Ljudi su jednostavno stvorenja navike. I ma koliko tvrdili suprotno, ljudi se jako retko menjaju a i kad se menjaju to ne odstupa mnogo od onoga ranije osim u slucajevima neke vece traume. Pa, zbog cega banka trazi uvid u kreditni biro pre nego pre nego sto vam odobri kredit? Zbog cega je bitna kreditna istorija? Pa, zato sto na osnovu kreditne istorije procenjuju vas odnos prema novcu i procenjuju kolike su sanse da cete im vratiti to sto ste uzeli. Zamislite niste redovno placali rate kredita i dizali ste kredite koje niste vratili i odete u banku po novi a oni vam ga ne odobre. I kad vam ne odobre sta cete reci? "Ma, dajte ljudi, sta vam je. Proslost je proslost. Bitan je ovaj nas odnos sad". Ako vasu banku zanima vasa "proslost" da bi vam odobrila pisljivih 1000 eur kredita ne znam zbog cega bi vi pravili jednu od najvaznijih odluka u zivotu (biranje zivotnog partnera i zasnivanje porodice) i ulazili u tako nesto sa nekim ciju istoriju ne znate i nije vam bitna.
[ 3way @ 02.09.2016. 12:44 ] @
Citat:

Prosto, zenama je lako da dodju do seksa.

Podjednako je lako i muskarcima.

To sto oni koji furaju ovakve price ne dolaze lako do seksa je stvar toga sta imaju u glavi, koliko imaju predrasuda i ogranicenja koja su sami sebi nametnuli.
Ovakav stav uglavnom imaju neiskusni tinejdzeri i neiskusni sredovecni muskarci.
[ Darko Nedeljković @ 02.09.2016. 14:07 ] @
3way, na stranu iskustva, ali ja nikada nisam cuo da niti bilo koja zena niti bilo koji muskarac tvrdi tako nesto, sto znaci da sam se ceo zivot susretao iskljucivo sa neiskusnima, pa sad posle 1000 neiskusnih ljudi koje poznajem naisao ti prvi iskusan? Ma koliko da se slazem sa tobom da je savremenom muskarcu relativno lako da dodje do seksa, savremenoj zeni je barem 50x lakse. Zena moze da obuce minic, izadje na najblizu ulicu i podigne palac i vrlo je verovatno da ce tokom narednih pola sata biti pozvana na pice nakon cega ce joj biti ponudjen sex. Muskarac ipak treba da poseduje neki kvalitet, bilo neku harizmu koja ga cini dopadljivim, bilo mnogo dobar izgled, ili gomilu novca za bacanje, ne mozes prosto tako izaci na ulicu kao totalni tupson i ocekivati da ti zene nude sex. Zene to mogu. Sigurno je neko nekad pravio eksperiment i poredio rezultate, samo treba izguglati.
[ Layzie @ 02.09.2016. 14:12 ] @
Citat:
3way:
Citat:

Prosto, zenama je lako da dodju do seksa.

Podjednako je lako i muskarcima.

To sto oni koji furaju ovakve price ne dolaze lako do seksa je stvar toga sta imaju u glavi, koliko imaju predrasuda i ogranicenja koja su sami sebi nametnuli.
Ovakav stav uglavnom imaju neiskusni tinejdzeri i neiskusni sredovecni muskarci.

Apsolutno netacno. Ne znam kako mozes da tvrdis da je i jednom i drugom polu podjednako lako da dodju do seksa.
Krenuo sam da pisem zasto se ne slazem sa tom tvrdnjom ali onda sam stao jer je stvarno glupo trositi vreme da opovrgnem tako nesto. Mislim, dovoljno je provesti ne vise od 10 minuta u socijalizaciji sa homo sapiensima i zakljuciti kome je lakse. U stvari kad bolje razmislim, ne mislim ni da sam verujes u to nego si izvukao to van konteksta da bi mi lakse prilepio etiketu isfrustriranosti i ako tu nema isfrustriranosti, bar ne tog tipa.

Jedini razlog zasto sam napisao sve ono je da bih dao savet onima za koje nije kasno, u koje ubrajam i sebe, a ne da bih promenio necije misljenje, koje je takvo zbog predrasuda ili nemogucnosti izbora. Ovi koji su ozenili promiskuitetne zene, ne ostaje im nista drugo nego da racionalizuju zasto je to dobro. MIslim, to je ok, takva je ljudska psiha. Valjda je to neki mehanizam zastite. Ali to moze biti problem za mladje ako necije tudje lose izbore shvate kao zivotne istine i na osnovu toga donesu jako vazne odluke zbog kojih ce imati probleme u buducnosti.

Postoji sansa i da sve prodje dobro. Ali sve je to kao igranje ruskog ruleta. Samo mi nije jasno ako vec moraju da ga igraju, zasto ga igrati sa 5 metaka umesto sa jednim.
[ 3way @ 02.09.2016. 15:24 ] @
Citat:
Darko Nedeljković: Muskarac ipak treba da poseduje neki kvalitet, bilo neku harizmu koja ga cini dopadljivim, bilo mnogo dobar izgled, ili gomilu novca za bacanje, ne mozes prosto tako izaci na ulicu kao totalni tupson i ocekivati da ti zene nude sex. Zene to mogu. Sigurno je neko nekad pravio eksperiment i poredio rezultate, samo treba izguglati.

Citat:
Layzie: Apsolutno netacno.

Apsolutno tacno.

Verovala vas dvojica ili ne, zena je seksualno bice isto kao i musarac, a muskarce posmatra isto kao i muskarci zene.

A sad sedite, da ne padnete....

Zena takodje oseca zadovoljstvo prilikom odnosa, a ne samo muskarac - i ne radi to samo da bi zadovoljila muskarca.

Sovinizam na stranu...

Otac deteta je onaj ko odraste uz dete i ko ga vaspita, a ne onaj koji ga napravi.
[ bakara @ 02.09.2016. 15:42 ] @
Citat:
Darko Nedeljković:Zena moze da obuce minic, izadje na najblizu ulicu i podigne palac i vrlo je verovatno da ce tokom narednih pola sata biti pozvana na pice nakon cega ce joj biti ponudjen sex. Muskarac ipak treba da poseduje neki kvalitet, bilo neku harizmu koja ga cini dopadljivim, bilo mnogo dobar izgled, ili gomilu novca za bacanje, ne mozes prosto tako izaci na ulicu kao totalni tupson i ocekivati da ti zene nude sex.

I muskarac moze to isto...
Ne mislim na minic naravno, vec da dovoljno snizi kriterijume i eto sexa za pola sata.

Stvar je u tome sto muskarci ne mogu da podnesu toliko sexa
[ DaliborP @ 02.09.2016. 15:43 ] @
Citat:
bakara: I muskarac moze to isto...
Ne mislim na minic naravno, vec da dovoljno snizi kriterijume i eto sexa za pola sata.

Bas tako, a nije bas ni da zene ide okolo u minicima i hvataju tupsone samo zato sto su u krizi :)
[ dusanboss @ 02.09.2016. 16:26 ] @
Ne bih znao kome je lakše da nadje partnere. Pitanje je kompleksno. Ako se traži partner za samo sex onda su žene u prednosti. Ako je u pitanju ozbiljna veza rekao bih da je nerešeno.

Mislim da sam već pisao da žene više biraju partnere zbog biologije naših tela. Žena prizvode jednu jajnu ćeliju na mesec dana dok muškarci proizvode milione spermatozoida svakog dana.Narvno nije ovo jedini razlogo postoje i drugi.

Kada se sve sagleda jesu žene u prdnosti što se tiče nalaženja partnera, ali ako preteraju može da im se nalepi neka etiketa koja će posle otežati pronalazak partnera za ozbiljnu vezu. Ili možda i neće ukoliko on ne zna ništa o njoj.

Nikad nisam razumeo ni muškarce ni žene koji često menjaju partnere. Muškarci koje poznajem da su to radili obično su imali niske ili nikakve kriterijume. Kakvo zadovoljstvo su pronalazili u tome, ne znam.
Ja ne znam da li bih moga da uživam u seks sa osobom koju upoznam tog dana. Ovo što sam doživeo na taj način delovalo mi je kao silovanje samog sebe.
[ Sceka @ 02.09.2016. 16:45 ] @
Citat:
Darko Nedeljković:Je li ovo tvoje licno misljenje ili generalno pravilo?

Moje licno misljenje koje se pokazalo kao tacno u realnom zivotu.

Citat:
Darko Nedeljković: Sigurno je neko nekad pravio eksperiment i poredio rezultate, samo treba izguglati.

Pa to je konkretan problem.Ti licno se oslanjas skoro iskljucivo na guglanje i razne rezultate statistika (pretpostvarljam na istom mestu - google). Ne kazem da je to lose ali kazem da to nije bas garancija da ce se na osnovu toga stvoriti dobar/pravilan/tacan... zakljucak Da bi se to ostvarilo (dobar/tacan... zakljucak) mora da se odvoji nenormalno mnogo vremena da bi se prikupili svi relevantni podaci i isto tako a mozda i mnogo vise vremena da bi se klasifikovali (prvo odvojilo "zito od kukolja") podaci pa onda analiza pojedinacnih informacija pa onda utvrdjivanje korelacija pa onda sveukuna obrada pa onda... ni malo jednostavan ni lak postupak a ja garantujem da ni ti ni niko od clanova foruma nema toliko vremena jer je rec o necemu sto je na listi prioriteta na vrlo niskom mestu, mislim na sam razlog koji je "pisanje poruke na temi". Znaci, pronaci nekoliko informacija sa par klikova je moguce ali svakako nije relevantno a narocito u smislu "to je sad cinjenica".

I vecina ostalih koji se bave pisanjem na forumima isto ili slicno radi, iz istih razloga - nema se vrenema ni rezona da se potrosi stvarno potrebno vreme da bi se nekom "ludaku" nesto pokazalo/dokazalo (u te "ludake" ubrajam i sebe, naravno).

Ipak je realan zivot nesto drugo, ima veze i ne treba zanemarivati ni podatke dobijene guglovanjem kao ni sama istrazivanja, statistike... ali ako se radi povrsno, a radi se, onda je verniji pokazatelj informacija iz realnog zivota. I ono sto je jako bitno a redovno se prenebregava - statistike koje su radjene u, na primer, GB su radjene ne samo za odredjene svrhe nego i rezultati vaze samo za odredjeno podrucje i nikako nije pravilo da je to generalno tako svuda u GB a kamo li svuda u svetu. Jer, jednostavno receno i vrlo uprosceno, mom drugu Amerikancu nikako ne odgovara sarma, ni po mirisu ni po ukusu i redovno ima problem kasnije tokom dana cak i sa grcevima u stomaku (uvek bolno iskustvo a svaki put uporno proba sa "mozda ce sad biti drugacije). Pa kako su ukusi i slicno razliciti tako i sve drugo a u odnosu na mesto zivljenja. A uporno se kao cinjenica ovde nama pokazuju neke informacije koje su radjene negde, nekada, u vezi necega, sa nekim razlogom i potrebom... i to bi trebalo da se prihvati kao generalno pravilo ne uzimajuci u obzir karatkeristiku/osobenost... podrucja u kome se boravi (narocito ako je taj neki "entitet" rodjen, odrastao i zivi na jednom istom mestu).

To isto sve vazi i za "trebalo bi da neko statisticki, ili kako god, odredjuje ko ce da se sa kim spari da bi se dobio uspesan brak. Nema tog koji ce to uspesno raditi, narocito masovno, na generalnom nivou. Previse je tu licnih varijabila da bi se to "uz'i digitron pa izracunaj".

To isto vazi i za "koliko sexualni partnera..." varijantu...

Pozdrav!
[ Darko Nedeljković @ 02.09.2016. 16:58 ] @
Citat:
bakara:

Evo, nasao sam rezultate eksperimenta na youtube:
https://www.youtube.com/watch?v=QBtF3I7fDfU

Ako devojka pita 14 momaka za sex, dobice 7 DA.
Ako momak pita 200 devojaka za SEX, dobice 2 DA, s tim da je jedna bila prostitutka pa se to valjda ne priznaje. Diritron u ruke, rezultat je jasan - zene imaju 100x vecu produktivnost u jedinici vremena kad je u pitanju trazenje seksualnih partnera.
[ R A V E N @ 02.09.2016. 17:20 ] @
Citat:
Darko Nedeljković: A kojom metodom utvrdjujes broj prethodnika?

Darko, možeš na više načina da dobiješ približnu sliku. Ovo što ću napisati vrijedi i za muškace, ali govorim o ženama, pošto je moja pažnja usmjerena na njih. Govorim iz mješavine moga iskustva i iz iskustva diskusija sa drugim muškarcima.

1. Možeš je opisati kao nekoga "who likes to party a lot", kao omiljenu i kao rado viđenu osobu sa dosta prijatelja - broj je vjerovatno veći.
2. Česta putovanja u inostranstvo radi posla i provoda, a ako je naročito radi provoda - broj je vjerovatno veći.
3. Znatna potrošnja alkohola, lakih i teških droga. Ima razlike između onih koje kažu: "Oderala sam sinoć sama više od pola flaše skupog likera! " (stvarni približan riječnik koji sam čuo) od djevojke/žene koja popije čašu šampanjca iste te večeri. Zaključi(te) kod kojih je broj vjerovatno veći.
4. Ima prijateljicu koja ima "lošu" reputaciju, a naročito ako ima više takvih prijateljica - broj je vjerovatno veći. Zašto? Zbog toga "S kim si, takav si." Vidi uz ovo i 1.
5. Ona živi gdje? U a) glavnom gradu? b) neoficijelnom "glavnom gradu" pokrajine c) gradiću d) selu? Od a) do c) broj vjerovatno opada.
6. Da li živi npr. u primorskom gradu sa dosta diskoteka i ostalih zabavnih sadržaja? Broj je vrlo vjerovatno veći.
7. Da li ima obrazovanje u a) tehničkim naukama b) prirodnim naukama) c) medicini d) društvenim naukama? Od a) do d) broj vjerovatno raste.
8. Ima li nisko ili visoko obrazovanje? Broj je vjerovatno veći kod obe grupe u usporedbi sa nekim srednjim stepenom obrazovanja.

Od 1. do 8. treba sabrati, a ne posmatrati zasebno.

1. Što obrazovno-imovinski profil žene raste, u pravilu rastu zahtjevi za kvalitetom partnera. Ako se ne mogu naći, broj će vjerovatno biti manji.
2. Što obrazovno-imovinski profil muškarca raste, raste broj dostupnih partnerki.

[Ovu poruku je menjao R A V E N dana 02.09.2016. u 18:53 GMT+1]
[ Darko Nedeljković @ 02.09.2016. 17:21 ] @
Citat:
Sceka:
To isto sve vazi i za "trebalo bi da neko statisticki, ili kako god, odredjuje ko ce da se sa kim spari da bi se dobio uspesan brak. Nema tog koji ce to uspesno raditi, narocito masovno, na generalnom nivou. Previse je tu licnih varijabila da bi se to "uz'i digitron pa izracunaj".

Istorija te demantuje - najvecim delom istorije, mladim ljudima su stariji i iskusniji birali partnere za brak. Efikasnost pravilnog izbora bila je blizu 100%. Ali, to je nedavno ukinuto. Danas se 50% sklopljenih brakova razvede, sto znaci da se pravilan izbor napravi u maksimalno 50% slucajeva. Ili drugim recima, 50% stavnistva je nesrecno zbog pogresnog izbora, a za preostale je pitanje da li su toliko svesno, smireno i analiticki izabrali pravu osobu, ili su pucali ruski rulet, pa im slucajno zapala osoba koju mogu da trpe. Cenim da u danasnje vreme kada je psihologija toliko napredovala, sve karakteristike licnosti su jasno prepoznate i kategorizovane, a imamo i superkompjutere, ma koliko bagovit softer da se napise on ne moze praviti 50% gresaka. Nego, razumem ja tebe sta hoces da kazes, to je taj otpor novim tehnologijama i nacinima delovanja koji je svojstven svakom coveku, naprimer, kad su se pojavile prve ves masine, moja baba je jedva pristala da se to unese u kucu, kad su se pojavile masine za pranje posudja isto - "ne verujem ja masinama, nema pranja dok se ne opere na ruke", tako isto i ovo, kad se napravi prva masina za pronalayenje kompatibilnih crta licnosti Sceka i slicni ce neko vreme da se bune "ne moze masina bolje birati nego sto to ja radim sam"... a onda ce to posle 20 godina to postati sprava koja se podrazumeva i bez koje niko nece da zivi. Mozda sada negde tamo sedi neki novi Zukerberg koji cita ove moje reci i vec razmislja kako bi softver mogao da se napise i kako da za 10 godina postane milijarder.

Pozdrav!
[ Darko Nedeljković @ 02.09.2016. 17:24 ] @
R A V E N:
Svaka cast za metodologiju, sve ima logike. Jedino nisam ukapirao ovo pod 8) u kom slucaju je broj manji a u kom veci?
[ R A V E N @ 02.09.2016. 17:37 ] @
Nadopunio sam, samo morate znati da ove stvari ne smijete posmatrati aksiomatski, kao zakon gravitacije, Omov zakon i slično.
[ bakara @ 02.09.2016. 17:49 ] @
Citat:
Darko Nedeljković:
Citat:
bakara:

Evo, nasao sam rezultate eksperimenta na youtube:
https://www.youtube.com/watch?v=QBtF3I7fDfU

Ako devojka pita 14 momaka za sex, dobice 7 DA.
Ako momak pita 200 devojaka za SEX, dobice 2 DA, s tim da je jedna bila prostitutka pa se to valjda ne priznaje. Diritron u ruke, rezultat je jasan - zene imaju 100x vecu produktivnost u jedinici vremena kad je u pitanju trazenje seksualnih partnera.

Haha pa ovo je neozbiljno

Kada pitas muskarca hoce li sex sa njom, to je za njega izazov.
Kada pitas zenu to isto, to je ponizenje i blamaza.
Zakljucak, nemoj pitati zenu za sex...
[ Darko Nedeljković @ 02.09.2016. 18:16 ] @
Ma jasno, zena moze po kratkom postupku da pita, dok muskarac mora da obavi komplatan visecasovni ritual, tako da 3way verovatno hoce da kaze da on kao veoma iskusan i uigran sad u 19 h moze da krene da trazi novu partnerku za sex i u ponoc ima neke sanse da bude sa njom u krevetu. Razlika je sto uigrana i iskusna zena za isto to vreme moze da okupi armiju zainteresovanih muskaraca. Ili, ako on hoce da kaze da takodje moze da okupi armiju zainteresovanih zena, onda bih voleo da vidim tu ljudinu i dosad nevidjenu legendu madzone.
[ 3way @ 02.09.2016. 18:30 ] @
Citat:
Darko Nedeljković:
Diritron u ruke, rezultat je jasan - zene imaju 100x vecu produktivnost u jedinici vremena kad je u pitanju trazenje seksualnih partnera.

Rezultat je jasan, ali je metodologija nikakva.
Klasican YT eksperiment bez ikakve ideje sta se radi, zasto se radi, kako se klasifikuju rezultati, itd....
Mislim, valjda je jasno da su materijali ovog tipa pravljeni iskljucivo radi generisanja klikova, a ne radi razresenja bilo kog pitanja.

Citat:

tako da 3way verovatno hoce da kaze da on kao veoma iskusan i uigran sad u 19 h moze da krene da trazi novu partnerku za sex i u ponoc ima neke sanse da bude sa njom u krevetu.

Ja hocu da kazem da to svako od nas moze. Za pocetak, ljudi treba da izadju, da se druze sa ljudima, da razgovaraju, a ne da citaju statistike i na osnovu toga donose zakljucke.

Citat:
Darko Nedeljković:
Istorija te demantuje - najvecim delom istorije, mladim ljudima su stariji i iskusniji birali partnere za brak. Efikasnost pravilnog izbora bila je blizu 100%.

Odakle ti to da je ovo istina?
Da, oni su se manje rastajli, ali odakle ti to da su se oni manje rastajali zato sto je izbor bio dobar?
[ R A V E N @ 02.09.2016. 18:39 ] @
3way, jako naivno razmišljanje.
[ 3way @ 02.09.2016. 18:45 ] @
To nije naivno razmisljanje, to je razmisljanje oslobodjeno predrasuda i sovinistickih stavova.
[ Sceka @ 02.09.2016. 18:51 ] @
@Darko Nedeljković

Upravo taj link za YT je dobar pokazatelj onoga sto sam naveo prethodno, a radis uvek. Povrsno, na par klikova si nasao neki klip i to prezentujes kao cinjenicu ali i opravdavas svoje napisano i svoj zivotni stav po tom pitanju (i tako dalje, za nesto drugo nadjes sa par klikova nesto...).

Vidi jednu stvar a u vezi napisanog poredjenja "ugovaranje braka u vreme nasih dedova" i sada. Kao porvo, otkuda ti podatak da su ti brakovi bili uspesni i u kom smislu "uspesni"? U to vreme se nije protivrecilo ni ocu ni bratu ni mužu ni po koju cenu. Zene su u tim vremenima bile bukvalno primorane da se ponasaju ne samo onako kako to otac i brat kazu nego i u odnosu na okolinu onako kako se ocekuje od žene kao pojma (da bude smerna, posusna, pokorna, snishodljiva...) a inace nisu bivale pitanje o licnim zeljama ne samo u odabiru zivotnog partnera nego i u bilo cem drugom - jer u to vreme su zene bivale zene > sa sve negativnim predznakom koji je to doba nosio. A nemoj mi reci da si zanemario (mada izgleda da si sasvim sigurno zanemario!) ono sto je bilo karakteristicno u to vreme i povodom tih "dogovorenih brakova" a to je - u tome je bilo najvise zastupljeno odlucivanje u smislu interesa svih vrsta a potpuno zanemareno sve sto se tice osecaja, senzibila, naravi, zelja, potreba... tih zena.

Za razliku od danasnje zene koja je daleko samosvesnija ali i sa daleko vise prava u samoodlucivanju o svom zivotu ma sa koje strane se posmatralo. Danas zene odlucuju o svojoj sudbini za razliku od tih nekadasnjih koje se nisu pitale ni za sta a sto navodis kao nesto pozitivno (mislim, sta je tu pozitivno ako ne odlucujes sam o svom zivotu nego ti se namece sve?!).

Da se razumemo, ja licno mislim da je preterano to sa "emancipacijom zena" ali po nekim pitanjima i svakako nije nesto sto bi trebalo sada da se raspreda nego samo navodim moje misljenje o tome.

Ne postoji nikakva "masina za uparivanje" ljudskih bica niti ce postojati jer su ljudska bica previse individualna i tako ce ostati uprkos naporima tebi slicnih da ih "ukalupite i stancujete kao blokove motora - nekoliko vrsta i lako adaptivne...".

Pozdrav!
[ Shadowed @ 02.09.2016. 19:03 ] @
Citat:
Darko Nedeljković: najvecim delom istorije, mladim ljudima su stariji i iskusniji birali partnere za brak. Efikasnost pravilnog izbora bila je blizu 100%.

Kako da ne :)
Kako nisu imali pravo na izbor parnera, tako nisu imali pravo ni da se razvedu (u pocetku braka iz istih razloga a kasnije jer je bilo drustveno neprihvatljivo).
[ DaliborP @ 02.09.2016. 20:27 ] @
Citat:
R A V E N:
Darko, možeš na više načina da dobiješ približnu sliku. Ovo što ću napisati vrijedi i za muškace, ali govorim o ženama, pošto je moja pažnja usmjerena na njih. Govorim iz mješavine moga iskustva i iz iskustva diskusija sa drugim muškarcima.

A cemu sluzi to tvoje istrazivanje? Koliko vidim jedinu stvar koji su zakljucio jeste da ako su ljudi promiskuitetni....onda su promiskuitetni. Ko kaze da ne vazi ista metodologija i za muskarce? Meni to sve lici na neko suzbijanje licnih strahova da ce te neko ostaviti, pa eto trazis razlog.

Ukratko receno - muskarci se plase zena sa iskustvom jer kako moze zena da bude bolja od muskarca u necemu....
[ Sceka @ 02.09.2016. 20:49 ] @
Citat:
Ukratko receno - muskarci se plase zena sa iskustvom jer kako moze zena da bude bolja od muskarca u necemu....

I to i bojazan da ce "zakazati" u necemu, a kako onda biti "muzjak" ako ne moze da dominira, u svemu?! :) Sve se svodi na "ciji je veci".

Pozdrav!
[ Darko Nedeljković @ 02.09.2016. 21:06 ] @
E Dalibore...
Nisam nesto primetio da muskarci izbegavaju bolje zene, cak naprotiv, za pocetak svaki ruzan, celav, debeo muskarac se ozeni sa prelepom devojkom, ako mu se za to ukaze prilika. Slicno i za obrazovanje, bogatstvo, drustveni polozaj, karakterne osobine...
Ja nikada nisam cuo da neko kaze "necu da se ozenim njom jer je kvalitetnija od mene u svakom pogledu", vec naprotiv, veoma rado gledaju nekako da smuvaju bolju i ozene se njom, ako je to ikako moguce.
To sto ljudi imaju problem da se bracno vezu za neku na koju se pelo pola grada moze da se objasni kako god zelis, samo ne moze tako sto je ta zena previse sposobna. Ja bih bio vrlo ponosan svakim kvalitetom svoje zene kojim ne raspolazem, ali bez obzira sto imam totalnu kurcobolju sta ce ko da misli, bilo bi mi bilo nekako uznemirujuce ako je svaki treci muskarac kog sretnem poznaje, neki spreda, a neki i od pozadi.
[ 3way @ 02.09.2016. 21:15 ] @
Citat:
Darko Nedeljković:
Nisam nesto primetio da muskarci izbegavaju bolje zene, cak naprotiv, za pocetak svaki ruzan, celav, debeo muskarac se ozeni sa prelepom devojkom, ako mu se za to ukaze prilika. Slicno i za obrazovanje, bogatstvo, drustveni polozaj, karakterne osobine...

Za pocetak, svaki ruzan, celav i debeo muskarac se NE OZENI prelepom devojkom. Ponavljam. Zene nisu meso, niti vrece za trpanje koje sluze za zadovoljavanje seksualnih prohteva. Ako do sada nisi shvatio, hocu da kazem da su zene takodje ljudska bica, kao i muskarci.

Za nastavak - isto kao sto zene traze najboljeg muskarca kod mogu da nadju.
Ok, kapiram da ti mislis da one nemaju sta da biraju, vec da moraju da izbiraju tog debelog - ali grdno se varas.

Ako ne verujes meni, pitaj tog strucnjaka sto si ga spominjao u temi.
[ DaliborP @ 02.09.2016. 21:31 ] @
Citat:
Darko Nedeljković:
To sto ljudi imaju problem da se bracno vezu za neku na koju se pelo pola grada moze da se objasni kako god zelis, samo ne moze tako sto je ta zena previse sposobna.

Ne radi se o "sposobnosti" vec o neosnovanom strahu kod tzv "maco" muskaraca da je eto njegova izabranica bila sposobna da radi nesto sto je i on radio(ili makar hteo da radi). A i to da neko drugi bio na njegovoj "svojini", uh tad mora da ga jeza uhvati.

[ Darko Nedeljković @ 02.09.2016. 21:53 ] @
3way, ajd ti procitaj jos jednom to na sta repliciras pa probaj ponovo. Odgovorio si nesto deseto pa to ne bih da komentarisem.
edit:
Ipak sam ja ispustio dve reci, trebalo je da pise "nastoji da se ozeni". Poenta je da nema skartiranja previse kvalitetnog, sto DaliborP tvrdi.
DaliboeP
Ili te ja nesto pogresno razumem, ili si ti napisao otprilike - nije sposobnost vec sposobnost?
[ DaliborP @ 02.09.2016. 22:14 ] @
Citat:
Darko Nedeljković: DaliboeP
Ili te ja nesto pogresno razumem, ili si ti napisao otprilike - nije sposobnost vec sposobnost?

Ne nazivam ja licno to nekakvom sposobnoscu, vec govorim kako to izgleda iz ugla muskarca koji bi isto sebe smatrao "sposobnim" ako bi uspeo da bude sa vecim brojem zena. Zato i kazem da se radi o obicnom strahu, pa je onda mnogo lakse nazvati slobodniju zenu "kurvom" ili "pola grada preslo preko nje" i slicne seljacke fore.

I molim te, manje se foliraj.
[ Sceka @ 02.09.2016. 22:33 ] @
Citat:
Darko Nedeljković:
To sto ljudi imaju problem da se bracno vezu za neku na koju se pelo pola grada moze da se objasni kako god zelis, samo ne moze tako sto je ta zena previse sposobna.

Eto, iako se grozim od izraza moram da ga upotrebim - tipicno "Balkanski" razmisljano i napisano. "neku na koju se pelo pola grada" je toliko ponizavajuce za tu neku da jednostavno nema dalje. Naravno, rec je o "nekim ljudima" pa je "dozvoljeno" (ja bih rekao i pozeljno) da se ne obazire na to sta se to pripisuje toj nekoj zeni/devojci/osobi jer nije tvoja (ili svakoga ko se tako izrazava po tom pitanju i u vezi toga) pa nema veze ni sa te strane jer "neki tamo ljudi i neka tamo zenska koja se trpa obligatno" su daleko i neznanci.

A za sta to takva "kravetina koju puni pola grada" nije previse sposobna? Sta je to sto tu neku "koju je hftalo pola grada" cini nesposobnom, i za sta nesposobnom?

Citat:
Ja bih bio vrlo ponosan svakim kvalitetom svoje zene kojim ne raspolazem, ali bez obzira sto imam totalnu kurcobolju sta ce ko da misli, bilo bi mi bilo nekako uznemirujuce ako je svaki treci muskarac kog sretnem poznaje, neki spreda, a neki i od pozadi.

Ma jasno, bre. Ti si totalno kul tip i ne hebes sta ko misli ali ipak... Napredno, moderno.. ma suuuper si ti.

Pozdrav!
[ R A V E N @ 02.09.2016. 22:46 ] @
Citat:
A cemu sluzi to tvoje istrazivanje? Koliko vidim jedinu stvar koji su zakljucio jeste da ako su ljudi promiskuitetni....onda su promiskuitetni. Ko kaze da ne vazi ista metodologija i za muskarce? Meni to sve lici na neko suzbijanje licnih strahova da ce te neko ostaviti, pa eto trazis razlog.

Ja težim ženi koja je porodično orjentisana, i cilj mi je filtrirati one koje to nisu. A nadam se da će ovo pomoći i ostalim muškarcima koji teže istome.

Naveo sam muškarce iz razloga da se ova diskusija ne bi pretvorila u men vs. women.

Itekako me je strah propalog braka, ne toliko zbog mene. I zbog mene, ali najviše zbog djece, jer želim da moja djeca, ako ih ikada bude, odrastu u stabilnoj porodičnoj atmosferi.

Imati mnogo partnera jeste iskustvo, ali mene takvo iskustvo ne interesuje, zbog razloga kojeg možeš vidjeti na dijagramu gore, jer sam već u 32-oj godini i mudrije gledam na život. Mene ne smeta nečija promiskutetnost, sve dok me država ne prisiljava da "u ime solidarnosti" plaćam nečije mjesečno pakovanje Viread-a (lijek za suzbijanje HIV-a).

[Ovu poruku je menjao R A V E N dana 03.09.2016. u 20:28 GMT+1]
[ R A V E N @ 02.09.2016. 22:48 ] @
I ja nisam zaključio da je .

Opisao sam primjer osobe koja, čini se, nije ono što priča i govori, ta zato to "moje istraživanje".

[Ovu poruku je menjao R A V E N dana 03.09.2016. u 20:36 GMT+1]
[ branko tod @ 02.09.2016. 23:07 ] @
Citat:
R A V E N:
Imati mnogo partnera jeste iskustvo, ali mene takvo iskustvo ne interesuje, zbog razloga kojeg možeš vidjeti na dijagramu gore,jer sam već u 32-oj godini i mudrije gledam na život.

Druže, ističu ti zadnji dani za neku vezu, a ako si slab sa iskustvom teško ćeš se usuditi i da
uđeš u neku vezu. Osim ako neka ne odabere tebe pa zaboraviš gde ti je guza, a gde glava.
[ DaliborP @ 02.09.2016. 23:18 ] @
Citat:
R A V E N:
Ja težim ženi koja je porodično orjentisana, i cilj mi je filtrirati one koje to nisu. A nadam se da će ovo pomoći i ostalim muškarcima koji teže istome.

Srecno tebi sa tim, ali cisto sumnjam da se neko "bolje" ozenio zahvaljujuci statistici, jer cak i da nadjes onu iz manje "rizicne" grupe po tebe, opet ne postoje garancije da si siguran.
A daleko bilo da mislim da je ta tvoja statistika uopste tacna - mislim da je to obicno nagadjanje na osnovu ko zna kakvih istrazivanja, najverovatnije anketa medju mladima.

Kakve veze ima ko je imao koliko partnera ako se vas dvoje dobro slazete? Ili ako se ne slazete uopste a imali ste jednog ili nijednog pre?

Citat:

Itekako me je strah propalog braka, ne toliko zbog mene. I zbog mene, ali najviše zbog djece, jer želim da moja djeca, ako ih ikada bude, odrastu u stabilnoj porodičnoj atmosferi.

Imati mnogo partnera jeste iskustvo, ali mene takvo iskustvo ne interesuje, zbog razloga kojeg možeš vidjeti na dijagramu gore,jer sam već u 32-oj godini i mudrije gledam na život. Mene ne smeta nečija promiskutetnost, sve dok me država ne prislijava da "zbog solidarnosti" plaćam nečije mjesečno pakovanje elvitegravira (lijek za suzbijanje HIV-a).

Bolje gledaj da se oslobodis tog straha, jer je po meni neosnovan. Niko ne razmislja o takvom riziku kad se zeni, ako ima ljubavi u braku. Ako sad razmisljas o tome da ce te zena prevariti pre nego sto si se ozenio - nece nista bolje biti kad se ozenis, moze biti samo gore.

Boj se ovna, boj se go0vna, kada ces zivjeti?
[ Darko Nedeljković @ 02.09.2016. 23:18 ] @
Citat:
DaliborP:
Ne nazivam ja licno to nekakvom sposobnoscu, vec govorim kako to izgleda iz ugla muskarca koji bi isto sebe smatrao "sposobnim" ako bi uspeo da bude sa vecim brojem zena. Zato i kazem da se radi o obicnom strahu, pa je onda mnogo lakse nazvati slobodniju zenu "kurvom" ili "pola grada preslo preko nje"

Teorija ti pada zbog suprotnog primera - monogamnog muskarca. Takvi takodje nisu bas ludi za promiskuitetnim zenama.
[ DaliborP @ 02.09.2016. 23:21 ] @
Citat:
Darko Nedeljković: Teorija ti pada zbog suprotnog primera - monogamnog muskarca. Takvi takodje nisu bas ludi za promiskuitetnim zenama.

Meni se cini da je tvoje iskustvo sa zenama i muskarcima vezano za neko manju i konzervativnu sredinu, pa odatle i vadis ovakve izjave. Verujem da u takvoj sredini verovatno sve sto imas ima nekog smisla.
[ Darko Nedeljković @ 02.09.2016. 23:41 ] @
Citat:
Sceka:
Eto, iako se grozim od izraza moram da ga upotrebim - tipicno "Balkanski" razmisljano i napisano. "neku na koju se pelo pola grada" je toliko ponizavajuce za tu neku da jednostavno nema dalje.

Da, ciljano i namerno, da se vidi ima li ovde neko ko je prevazisao taj balkaski nacin razmisljanja pa je toliki laf da ce da kaze - zabole mene sto se na moju zenu pelo pola grada, to za nas nije tabu tema. Nikakva konkretna osoba nije uvredjena niti je izrazen negativan stav prema zenama, naglasak je na posmatranju muskih reakcija na ovakva pisanja. A eto, reakcija upravo kod tebe nije izostala.

Citat:
Sta je to sto tu neku "koju je hftalo pola grada" cini nesposobnom, i za sta nesposobnom?

Ne znam, ti si prvi pomenuo nesposobnost pa objasni, mi drugi raspravljamo iskljucivo oko toga da li je brojno stanje cini natprosecno sposobnom u necijim ocima.

Citat:
Ma jasno, bre. Ti si totalno kul tip i ne hebes sta ko misli ali ipak... :) Napredno, moderno.. ma suuuper si ti.

Konstatovali smo da uprkos mojoj teznji ka totalnoj kurcobolji imam u sebi pomalo tog balkanskog, pa trazim ima li ovde onih koji su dostigli taj nivo kurcobolje da im ne smeta promiskuitet sopstvene zene. Ako ima takvih nek se jave, napisu neke primere iz licnog zivota, hocu da se divim njihovoj kuloci.
[ Darko Nedeljković @ 02.09.2016. 23:53 ] @
Citat:
DaliborP:
Meni se cini da je tvoje iskustvo sa zenama i muskarcima vezano za neko manju i konzervativnu sredinu, pa odatle i vadis ovakve izjave. Verujem da u takvoj sredini verovatno sve sto imas ima nekog smisla.

Ne bih rekao. Cak mislim da konzervativne sredine pune mladih ljudi u Srbiji u 21. veku ne postoje. Nego eto, medju najbliskijim prijateljima imam od potpuno monogamnih do veoma promiskuitetnih, kako muskih tako i zenskih. To je pitanje licnog izbora, a ne drustvene sredine.
[ dusanboss @ 02.09.2016. 23:55 ] @
Pa da. I ja mislim da je to do mog (našeg) seljačkog mentaliteta. Moram pod hitno to da promenim. Ako žena u zadnjih godinu dana nije promenila najmanje 10 partnera, ma neću da je pogledam. Šta će kraj mene neka nesposobna osoba koja ne može da promeni jednog partnera mesečno.

Ja ne znam jel vi ljudi razmišljate o tome što pišete? Jedno je bre slobodna i sposobna žena, a drugo kurvetina koju je "pregazilo pola grada". To nema veze sa mestom u kome živiš. Stavovi su po tom pitanju poprilično jednaki svuda na planeti gde je zastupljena kako pisac kaže "zapadna civilizacija".
I nema tu velika razlike medju polovim. Volio bih da se javi neka žena i da kaže da li bi kraj sebe volela "šmekera" koji je "pregazio pola grada".
Ne kažem, svako zaslužuje šansu. Ponekad ljudi ne nadju pravog partnera pa zato lutaju. Ukoliko vidite da se ta osoba smirila i promenila kraj vas onda srećno vam bilo. Ali ako je sa vama u vezi i vidite da i dalje radi po starom, nećete je promenuti sigurno.
Isto tako postoje osobe koje do braka nisu imale ni jednog partnera, a onda nakon nekog vremena podivljaju. Takodje kao što sam napisao postoje osobe koje se smire kada nadju pravu osobu.

Ja volim iskusne, sposobne i samostalne žene, ali nisam našao neku fukaru već stariju od mene. Ukoliko nekoga privlače žene koje često menjaju partnere nemam ništa protiv toga. Mene ne privlače.
[ Sceka @ 03.09.2016. 00:00 ] @
@Darko Nedeljković - da ne citiram sve, snacices se (ali ako treba mogu naknadno, sada gledam novog Jason Bourne 2016 pa me mrzi jer je film odlican)

Citat:
Da, ciljano i namerno, da se vidi ima li ovde neko ko je prevazisao taj balkaski nacin razmisljanja pa je toliki laf da ce da kaze - zabole mene sto se na moju zenu pelo pola grada, to za nas nije tabu tema. Nikakva konkretna osoba nije uvredjena niti je izrazen negativan stav prema zenama, naglasak je na posmatranju muskih reakcija na ovakva pisanja

He, he, he... "Da, ciljano i namerno"... pa, bre, uprkos tome sto ti verovatno to mislis ali znaj i budi siguran da te fore ne prolaze ovde (mada kakvo je stanje na ES-u vec dosta dugo nije ni cudo sto si tog ubedjenja, da ti marifetluci tipa onog nesrecnog 2012 imaju prodju bilo gde pa i ovde). To su jeftine fore vadjenja kad se nesto kaze (u ovom slucaju napise) i samo su za izazivanje osmeha na licu, nicemu drugom ne sluze. Neces na taj nacin poentirati ni u cemu a ostaje da si ti to rekao, sa tvrdim utiskom da tacno tako i razmisljas.

Nisi uvredio nikoga poimenice ali si uvredio pojam "zena" i/ili "devojka. Nisi iskazao negativan stav prema zenama nego si iskazao tipicnu "balkanstinu i zaostalot kao i neprijatnost prema zenama/devojkama generalno. )opet tvrdim, spontano, iskreno, tacno onako kako to mislis i upotrebljavas inace)

Citat:
A eto, reakcija upravo kod tebe nije izostala.

Kakva reakcija kod mene? Ako mislis na reakciju na nepostovanje i ponizavanje pojma "zena/devojka" tu si u pravu. Ja to ne trpim ni u kakvom obliku niti prihvatam nikakvu "salu" u tom fazonu. previse mi je to gadno, meni licno.

Citat:
Ne znam, ti si prvi pomenuo nesposobnost pa objasni, mi drugi raspravljamo iskljucivo oko toga da li je brojno stanje cini natprosecno sposobnom u necijim ocima.

Jok. Gde sam ja i u vezi cega pomenuo nesposobnost? Citiraj. Ne izvrci jer nema potrebe. Ti napisao, ja citirao, crno na belom, svakome dostupno. Nema vadjenja.

Citat:
Konstatovali smo da uprkos mojoj teznji ka totalnoj kurcobolji imam u sebi pomalo tog balkanskog, pa trazim ima li ovde onih koji su dostigli taj nivo kurcobolje da im ne smeta promiskuitet sopstvene zene. Ako ima takvih nek se jave, napisu neke primere iz licnog zivota, hocu da se divim njihovoj kuloci.

Ako nesto trazis onda to i kazi, jasno i glasno. Pusti te fore "skrivenog smisla i nacina" jer nema smisla, nikakvog.

Tacno kako posmatras "ugovoreni brak" kao nesto vredno takav ti je stav i prema zenama. A Dalibor je u pravu:

Citat:

Potpuno u pravu. A to govori mnogo...

Pozdrav!

EDIT
Ipak sam dodao citate na koje odgovaram, radi preglednosti...
[ Sceka @ 03.09.2016. 00:15 ] @
Citat:
dusanboss: Jedno je bre slobodna i sposobna žena, a drugo kurvetina koju je "pregazilo pola grada".

A razlika je?

Citat:
To nema veze sa mestom u kome živiš.

Kako nema. Imas mesta sa 'iljadu stanovnika a imas mesta sa vise miliona stanovnika. Jel' ti ne vidis razliku? (nema zazanja u pitanju, ozbiljno pitam)

Ostalo da ne komentarisem "kurvetina, fukara"... (uzas, za mene licno, mozda i verovatno nekome/nikome to ne smeta...)

Pozdrav!
[ dusanboss @ 03.09.2016. 00:30 ] @
Obe ružne reči nisam ja prvi upotrebio već samo ih malo nadogradio. Takodje one mogu da se nakače i muškarcu, a i koa karakterne osobine ne vezane za promiskuitet.
Citat:

Kako nema. Imas mesta sa 'iljadu stanovnika a imas mesta sa vise miliona stanovnika. Jel' ti ne vidis razliku? (nema zazanja u pitanju, ozbiljno pitam)

Ima razlike priznajem. Razlika je u tome što će u velikom mestu osoba uspešnije moće da prikriva takvo ponašanje ukoliko želi.

Citat:
A razlika je?

Ako ti sa svijih pedest i nešto ne znaš razliku ne vidim da li ima svrhe da ti ja pišem sada. To jeste malo stvar lčnih shvatanja i pogleda na svet, ali mislim da bi se većina ljudi složila oko brojeva i modela ponašanja.
[ Sceka @ 03.09.2016. 00:43 ] @
Nije rec o tim recima nego je ceo ton tvog pisanja takav kakve su i te reci. (i ti koristis slicnu foru kao Darko, ne istu nego slicnu, u tvom slucaju "nisam ja prvi..." sto je svojevrstan nonsens i, kako bi to klinci rekli, bljak)

Jok. Razlika je u prihvatanju toga u malom mestu i velikom mestu, narocito u velegradu - to je zajednicko svuda u svetu. (nema veze sa prikrivanjem, moze se prikriti i u selu od 12 kuća, potpuno i uspesno)

Opet te fore "ako ti sa toliko godina to ne znas nema svrhe da ti ja...". Prevazici to je tesko, naravno, ali ipak pokusaj je vredan jer se tako mnogo cega savlada a koristi.

Nemoj da mislis za vecinu ljudi. Kazi svoje misljenje ma kako nakaradno bilo tvoje je, nema svrhe oslanjati se se na gomilu jer si onda samo deo te gomile ma kakva da je a gomila nije nesto pozitivno. (ako uopste mozes da razumes sta rekoh)

Pozdrav!
[ dusanboss @ 03.09.2016. 01:03 ] @
Ne ne ne, to nije MOJE mišljenje, to je stav većine normalnih ljudi. Darko je to izneo, a vi ste osuli paljbu ka da je rekao "žena treba da sedi kući, kuva, radja decu i pere noge čoveku svome". Jedina njegova greška je što je stvari izneo iz perspektive muškarca.

To je sasvim normalno, zdravorazumno i prirdno razmišljanje da ne želiš da tvoja izbranica pored tebe ima još njih deset. Ne veznao za moje mišljnje biologija se o tome pobrinula. Pošto smo životinjie koje svoje mlade podižu u paru želimo da budemo sigurni da će mo taj trud uložiti na uspešno prenošenje svojih gena, a ne nečijih tudjih. Iz tog razloga nastaje ljubomora, želja da ženka bude samo tvoja pa i agresija ka drugim mužjacima (i to nije slučaj samo sa našom vrstom.)

Pošto smo životinje sa molo većiom svešću o sebi i svetu oko nas. Svoje istinkte ponekad možemo da potisnem te odgajimo usvojeno dete ili dete koje nije naše, a da to znamo. Ukoliko mislimo da je dete naše, a onda jednog dana saznam da nije, mislim da će se svaki čovek osetiti gorčinu.
I to nema veze sa ličnim shvatanjima.

Moje lično shvatanje da za normlnu vezu mora da prodje neki period upoznavanja, iščekivanja itd. Onda je to ono pravo. Imo sam i ovih drugih veza, ali nisam osetio nikakvo uzbudjenje i privlačnost u tome.
Možda nekome to odgovara, nije moje da sudim. Svako sa svojim telom može da radi šta mu je volja. Ipak previše česta, nepotrebna promena partnera je nešto čemu obično teže nezrele, neostvarne osobe koje na taj način pokušavaju da nadoknade nešto drugo. Neretko se na taj način potiskije homoseksualnost.
Inače seksomaniu dosta psihologa karekteriše kao poremećaj .
[ Darko Nedeljković @ 03.09.2016. 01:21 ] @
Citat:
To su jeftine fore vadjenja kad se nesto kaze (u ovom slucaju napise) i samo su za izazivanje osmeha na licu, nicemu drugom ne sluze. Neces na taj nacin poentirati ni u cemu a ostaje da si ti to rekao, sa tvrdim utiskom da tacno tako i razmisljas.

Znas, malo previse pridajes sebi znacaja, sto se mene tice mozes da mi se smejes do prekosutra, prema toj pojavi osecam totalnu kurcobolju. Jedini razlog sto ti ja tu nesto objasnjavam je sto ostavljas utisak da malo sporije kapiras, pa sve moram dvaput potanko da ti objasnjavam, a sad kad dodjosmo do vadjenja necu da se vadim uopste, pratim sve sto sam napisao i podizem duplo.

Citat:

Kakva reakcija kod mene?

Taboo tema, guranje pod tepih i slicno. Promiskuitetne zene i devojke postoje, isto kao i muskarci, to je cinjenica koju ne mozes pobiti. I relativno su brojne. A chemu koriscenje tih stranih termina koji nisu u duhu srpskog jezika (promiskuitet) kad postoje lepi domaci slikoviti opisi - pelo se pola grada? A jedno i drugo znaci apsolutno isto.

Citat:
Citiraj.

Prvo pominjanje nesposobnosti je vec citirano u prethodnoj poruci. Ti pomenuo i apsolutno niko drugi na celoj temi.

Citat:

Ako nesto trazis onda to i kazi, jasno i glasno. Pusti te fore "skrivenog smisla i nacina"

Ne znam sa kojim pravom to zahtevas, nisi mi ni tata ni moderator. Meni se bas svidja tako, a kome se ne svidja ne mora da cita, ima negde da se nadje ignore skripta, mozes nacci pa njome sakriti pisanja omrazenih ti clanova ako te mnogo nerviraju.

Citat:
Ipak sam dodao citate na koje odgovaram, radi preglednosti...

Oho, napredujemo. Jednog dana ce nam preci u naviku da pisemo jasno, kvalitetno i povezano. Triput bravo za druga Sceku:
Bravo, bravo, bravo!
[ Sceka @ 03.09.2016. 01:25 ] @
Citat:
Ne ne ne, to nije MOJE mišljenje, to je stav većine normalnih ljudi. Darko je to izneo, a vi ste osuli paljbu ka da je rekao "žena treba da sedi kući, kuva, radja decu i pere noge čoveku svome". Jedina njegova greška je što je stvari izneo iz perspektive muškarca.

Definisi "normalnih ljudi", sta je to po tebi "normalan covek"? pusti ti Darka, nema potrebe da se oslanjas ni na koga, kazi sta mislis ti licno...

Citat:
To je sasvim normalno, zdravorazumno i prirdno razmišljanje da ne želiš da tvoja izbranica pored tebe ima još njih deset. Ne veznao za moje mišljnje biologija se o tome pobrinula. Pošto smo životinjie koje svoje mlade podižu u paru želimo da budemo sigurni da će mo taj trud uložiti na uspešno prenošenje svojih gena, a ne nečijih tudjih. Iz tog razloga nastaje ljubomora, želja da ženka bude samo tvoja pa i agresija ka drugim mužjacima (i to nije slučaj samo sa našom vrstom.)

Za koga je to normalno, zdravorazumno i tako dalje? Kakva, bre, biologija ima veze sa tim sto pricas? Kakva "zenka" i "agresija prema dugim muzjacima", malo si se pogubio...

Citat:
Pošto smo životinje sa molo većiom svešću o sebi i svetu oko nas. Svoje istinkte ponekad možemo da potisnem te odgajimo usvojeno dete ili dete koje nije naše, a da to znamo. Ukoliko mislimo da je dete naše, a onda jednog dana saznam da nije, mislim da će se svaki čovek osetiti gorčinu.
I to nema veze sa ličnim shvatanjima.

Ko ste to vi zivotinje? ...

Citat:
Ipak previše česta, nepotrebna promena partnera je nešto čemu obično teže nezrele, neostvarne osobe koje na taj način pokušavaju da nadoknade nešto drugo.

Samo jos ovo da prokomentarisem pa se odjavljujem za veceras. A nije ti palo na pamet da nejjednostavnije moguce receno - neko mnogo voli da hebe i da je to razlog, nista komplikovanije od toga? Na primer, da ne analiziram sve.

Pozdrav!

[ dusanboss @ 03.09.2016. 01:29 ] @
[ R A V E N @ 03.09.2016. 01:33 ] @
Citat:
A daleko bilo da mislim da je ta tvoja statistika uopste tacna - mislim da je to obicno nagadjanje na osnovu ko zna kakvih istrazivanja, najverovatnije anketa medju mladima.

To što sam naveo se zove empirizam, i jedan je od fundamentalnih osnova na kojima funkcioniše ljudsko društvo.

Dvije riječi: David Hume.

Citat:
Srecno tebi sa tim, ali cisto sumnjam da se neko "bolje" ozenio zahvaljujuci statistici, jer cak i da nadjes onu iz manje "rizicne" grupe po tebe, opet ne postoje garancije da si siguran.

Ja ne težim garanciji, koja je u suštini apstraktni pojam.

Da iskažem to terminima filozofije kojom se bavim: ne tražim apsolutno savršenu informaciju, nego veći kvalitet informacije.

Vaše tvrdnje o tome "treba tu ljubav da to radi" upravo predstavljaju lošiji kvalitet informacije o kojem sam govorio.

[Ovu poruku je menjao R A V E N dana 03.09.2016. u 20:38 GMT+1]
[ R A V E N @ 03.09.2016. 01:41 ] @
(Obriši moderatoru, ponovljena poruka!)

[Ovu poruku je menjao R A V E N dana 03.09.2016. u 17:21 GMT+1]
[ dusanboss @ 03.09.2016. 01:58 ] @
Šta je kvalitetna informacija? Ne vezeano za temu, ovako filozovski i bez da misliš da te zezam. Informacija može da bude tačna i netačna. Na koji način se definiše kvalitet?

Ukoliko si već pročitao ili razmišljao o tome. Mene ja sad zainteresovalo kad sam pročitao tvoj post.

To apsolutno ima smisla kada se nadoveže na post koji si citirao, ali uopšteno me malo buni.

Možda veća istinitost predstavlja veći kvalitet informacije?

Koje ono napisao da gleda Jason Bourne? Evo i ja saa krenu da ih gledam sve redom.

[Ovu poruku je menjao dusanboss dana 03.09.2016. u 03:25 GMT+1]
[ bananaphone @ 03.09.2016. 05:57 ] @
Ufff al se razvila ova tema ;)))).

Statistika po ovom pitanju je u najmanju ruku smesna. Zasniva se na anketi, koju popunjava covek/zena sam za sebe, pod svim moralnim/drustvenim pritiscima koje mozete da zamislite.

Koliko ce udatih zena/muskaraca priznati da je imalo seks za vreme braka sa nekim drugim sem svog muza, samo da bi zadovoljilo potrebe tamo neke ankete??? Rezultati takve ankete su u direktnoj srazmeri sa poverenjem ovog tko popunjava takvu anketu u anonimnost + 100 drugih faktora potpuno ne vezanih sa tacnoscu podataka.
Pa stara je fora, kad se ozeni promiskuitetni muskarac, on se prebacuje sa jurenja slobodnih zena, na iskljucivo udate, posto udate na mogu da varaju muza sa nekim 2x starim klicem, koji ce cim navuce gace, da rastrubi po celom kraju, nego im treba diskrecija ozenjenog muskarca, kome ce isto da leti glava ako se sazna da je varao svoju zenu ;)))) Ali da bi zadovoljiio/la nauku, lepo ce to sad da napise crno na belo u anketi ;))))

Ili muskaraca u ranim 20-tim koji ce priznati da nije imao seksualnog partnera sem Desanke...

A znamo vrlo dobro da ove ove kategorije nisu bas statisticki zanemarljive.

Sa druge strane znam primer - nekoliko parova iz mog sireg okruzenja - ljubavi iz srednje skole, koji su rano usli u brak sa prvim partnerom koga su imali, izrodili decu, ziveli "skladno" do ranih tridesetih i onda kad ih je uhvatila kriza, zena odjednom ide sa drugaricom na more, pa obe nalaze frajere tamo - nastaje skandal, ili muz ostavlja zenu, kcerku tinejdzerku, zbog 19-to godisnje fitnes instruktorke itd...

Prema tome - teska srca - slozio bih se sa Scekom, batalite google i statistike bar sto se ove teme tice ;)

[ Lavlja_Jazbina @ 03.09.2016. 08:31 ] @
Citat:
pajapop:
Citat:
R A V E N

Pa pametni ljudi...ima toliko drugih stvari o kojima treba razmisljati...A i ni u jednoj knjizi ne pise da dete treba da lici na roditelje...Evo na primer, bas moja cerka...Ne lici ni na mene ni na majku...A ne lici ni na dede, ni na babe...Ma ni na koga...Al` nas bas briga...Ona nam je sve..I tako ce se udati!!!

Citat:
R A V E N: Uglavnom 2%, mit ili blizu istini?

Mozda je to broj onih za koje je slucaj utvrdjen, na ovaj ili onaj nacin...Prava istina se nikad nece znati. I bolje...

Sa drugim postom u ovoj bljutavoj temi covek je jednostavno objasnio.Koga zabole za prcenat.
[ Darko Nedeljković @ 03.09.2016. 10:04 ] @
Citat:
Sceka:
...i ti koristis slicnu foru kao Darko, ne istu nego slicnu, u tvom slucaju "nisam ja prvi..." sto je svojevrstan nonsens i, kako bi to klinci rekli, bljak)

Ja razumem da ti volis da lazes, to je svojstveno mnogim ljudima, ali ne mogu da razumem da ti prvi, poslednji i jedini upotrebis neku rec, a onda ubedjujes ljude da sam to ja izjavio, uprkos cinjenici da je dokaz na klik odavde. Dakle, ti si prvi i jedini pomenuo nesposobne zene 02.09.2016. u 23:33h. Takvo tvoje ponasanje predstavlja enigmu za mene i ja sam iskreno zabrinut za tvoje zdravlje. Radije nego da smatram da ovo radis zbog bezobrazluka i zle namere, sklon sam misljenju da si postao senilan - izjavis nesto a onda zaboravis ko je to izjavio pa mislis da sam ja. Nije li vreme da se penzionises, forumski trol bi trebao da ima dobro pamcenje i moc rasudjivanja?
[ R A V E N @ 03.09.2016. 10:08 ] @
branko tod, pa ovo što sam napisao se i zasniva dijelom na mome iskustvu.

dusanboss, možda sam se trebao izjasniti kao da imamo "skup sa manje tačnih informacija" i "skup sa više tačnih informacija" o nekom objektu, ali obadva imaju isti broj informacija o pojedinim osobinama tog objekta. Iz jednog i iz drugog možeš izvući zaključak o budućem ponašanju tog objekta. Koji je zaključak bliži istini?

Lavlja_Jazbino, ako biraš između dvije žene za brak, a nekako si procijenio broj partnera, koju ćeš izabrati pod uslovom da ti je poznata studija koju je Lyzie postavio?

3way, ja šovinist prema ženama nisam. To si ti dopisao. Jesam šovinist u poboljšavanju (ispravka: približavanju) istini.

[Ovu poruku je menjao R A V E N dana 04.09.2016. u 00:30 GMT+1]
[ Darko Nedeljković @ 03.09.2016. 10:17 ] @
Citat:
Sceka:
Samo jos ovo da prokomentarisem pa se odjavljujem za veceras. A nije ti palo na pamet da nejjednostavnije moguce receno - neko mnogo voli da hebe i da je to razlog, nista komplikovanije od toga?

A da li to mozda ukazuje na mogucnost da je osoba emocionalni invalid? Osim toga mislim da je neodgovorno sa tvoje strane da to predstavljas klincadiji kao svaki drugi sport. Bolje nek procitaju ovo pa da iole steknu utisak koliko je to zaiebano:
http://www.tarzanija.com/polne...93-posle-jebanja-nema-kajanja/
[ DaliborP @ 03.09.2016. 12:10 ] @
Citat:
R A V E N:
To što sam naveo se zove empirizam, i jedan je od fundamentalnih osnova na kojima funkcioniše ljudsko društvo

To sto si ti naveo se zove "rezultati ankete".
[ dusanboss @ 03.09.2016. 12:24 ] @
Sceka se stavio u odbranu žena i muškaraca niskog morala, a prvi bi od iste žene pobegao što dalje sem ako nije neka ... varijanta. Ili možda to radi u nadi da će mu se neka javti na pp
[ Sceka @ 03.09.2016. 12:48 ] @
Citat:
Darko Nedeljković: Ja razumem da ti volis da lazes, to je svojstveno mnogim ljudima, ali ne mogu da razumem da ti prvi, poslednji i jedini upotrebis neku rec, a onda ubedjujes ljude da sam to ja izjavio, uprkos cinjenici da je dokaz na klik odavde. Dakle, ti si prvi i jedini pomenuo nesposobne zene 02.09.2016. u 23:33h. Takvo tvoje ponasanje predstavlja enigmu za mene i ja sam iskreno zabrinut za tvoje zdravlje. Radije nego da smatram da ovo radis zbog bezobrazluka i zle namere, sklon sam misljenju da si postao senilan - izjavis nesto a onda zaboravis ko je to izjavio pa mislis da sam ja. Nije li vreme da se penzionises, forumski trol bi trebao da ima dobro pamcenje i moc rasudjivanja?

http://www.elitemadzone.org/t4...a-djeca-svojih-oceva-koliki-je - upravo tako. Ali opet spinujes, to nije moje pominjanje nego reagovanje na tvoje pominjanje. Evo link gde se lepo vidi, kao sto sam napisao ranije, da sam odgovorio na citirano, a citirano je tvoje pominjanje sposobnosti > prvi post na 4 (cetvrtoj) strani teme.

Zato sam i trazio da citiras a ti nikako to da uradis. Sto govori o tome da opet spinujes i prebacujes svoje reci/manir/ponasanje... na drugoga - pa sad i u vezi laganja.

Znaci, prvi post na cetvrtoj strani teme, predzadnji red, pisao ti:
Citat:

A ja sada podvuka i boldovao (u originalnoj poruci nije podvuceno i boldovano).

Eto, nije me mrzelo, da se vidi ko laze.

Citat:
dusanboss: Sceka se stavio u odbranu žena i muškaraca niskog morala, a prvi bi od iste žene pobegao što dalje sem ako nije neka ... varijanta. Ili možda to radi u nadi da će mu se neka javti na pp ;)

Jok. Ja samo reagujem na reci koje besmisleno i bespotrebno ruze pojam "zena/devojka" jer sam tako vaspitan, da postujem zene, i tako su vaspitavane te nekadasnje generacije. Da li je to dobro ili lose i da li tako treba - u to ne ulazim ali ne mogu i ne zelim da to promenim kod sebe. A ti i svi drugi, ponasajte se prema zenama/devojkama kako god hocete.

Pozdrav!
[ dusanboss @ 03.09.2016. 13:13 ] @
Hahah kako ti spinuješ, a druge napdaš za to. Sporna reč jeste ružna, ali je nekada nephodna i adekvatna i nije isključivo vezana za profesiju i osobe ženskog pola.
Poljaci su korišćene te reči digli da jedan drugi nivo tako da koriste za sve moguće i nemoguće, dobro i loše.
Kako si napiso ovaj zadnji post ispada da mi ne poštujem žene što je apsolutno netačno.
Ja se zalažem za jednakost medju polovima kad god je to moguće. Sa tim dolaze dobre, a neke loše stvari za oba pola.
Ne mogu svaku ženu da tretiram kao princezu a, pritom da joj pružim jednakost. Ljude tretiram prema zasluzi i poštujem sve dok postupcima dovedu do toga da izgube moje poštovanje.
[ Sceka @ 03.09.2016. 13:32 ] @
Nije to samo ruzna nego i pogrdna rec, u isto vreme. Nije neophodna osim ako si nekulturan pa ti je to manir i inace u svakodnevnoj komunikaciji, a nije ni adekvatna osim po istom principu.

Poljaci... Znas li kako se kaze "krmelj" na poljskom? Bas me intersuje jer je jako vazno sta se desava i sve u vezi Poljske, bar nama ovde u Srbiji je jako vazno.

Pa ne postujes, ocigledno. Ja takav ustisak stekao na bazi tvog pisanija na ovoj temi.

Ja se ne zalazem za jednakost medju polovima. Ali postujem zene, vrlo. A dobro ti je ovo "kad god je to moguce", uvek imas izlaz, za svaki slucaj.

Pa niko te ne tera da tretiras kao princezu, mada ne razumem sta si mislio pri tome. A "princeza" i "jednakost", kakvu korelaciju tu vidis?

Ne pricamo o ljudima generalno nego o zenama konkretno, bar u ovom nekom delu razgovora.

Pozdrav!
[ Darko Nedeljković @ 03.09.2016. 13:42 ] @
Sceka, ja zaista zelim da verujem da ti samo nisi bio skoro kod ocnog da prekontrolises dioptriju, radije nego da si bezobrazan ili ne daj boze glup - mi svi govorimo diskutujemo o postojanju/nepostojanju natprosecnih sposobnosti a jedini ti pominjes nesposobnost i to je tako cak i u tvojim citatima. Bili kako bilo, realno, vreme ti je da se penzionises i prepustis stafetu glavnog forumskog trola nekom mladjem i sposobnijem.
[ Sceka @ 03.09.2016. 13:50 ] @
Da, dobro, važi.

Pozdrav!
[ Darko Nedeljković @ 03.09.2016. 13:52 ] @
Citat:
Sceka:
A ti i svi drugi, ponasajte se prema zenama/devojkama kako god hocete.

Kako se mi drugi to konkretno ponasamo viteze Sceko zastitnice obespravljenih promiskuitetnih zena i muskaraca? Diskriminatorski, jer gledamo da izbegnemo da se ozenimo zenama/devojkama sa velikom kilometrazom? A pritom vesto izbegavas da navedesh kakav ti imas stav prema tom pitanju u licnom smislu - ne bi ti smetalo da me upoznas sa svojom zenom i da ja provodim prijatne sate druzenja sa njom u nekom lepom hotelu?

Citat:
Pa ne postujes, ocigledno. Ja takav ustisak stekao na bazi tvog pisanija na ovoj temi.

Posto si ti jedini stekao takav utisak, jasno je da je taj utisak iskljucivo licni, pre ce biti da si ti umislio nesto nego da mi svi ostali to ne primecujemo, a znajuci za tvoje probleme sa dioptrijom, vrlo je verovatno da je utisak pogresan.

Pozdravi zenu!
[ Sceka @ 03.09.2016. 14:02 ] @
Opet spinujes. Ja govorim o pojmu "zena/devoja" i postovanju prema tom pojmu generalno i u svakom trenutku - sto sam jasno i glasno napisao vise puta. Tvoja interpretacija je potpuno neprimerena jer nema svrhu obzirom da je netacna (primecujem da se sa Duletom dopunjujes i preuzimate fore... ).

Pa rekao sam a iz svega sto napisah se jasno vidi da je moj stav da broj sexualnih partnera pre braka ne znaci ono sto ti impliciras, i nekolicina - sa akcentom na mom postovanju prema pojmu "zena/devojka".

A ti sada ubacujes i desavanja u samom braku a nevezano za predbracna stanja/situacije? Zasto? Heh, naivan pokusaj... ali neka, evo da te obradujem i da imas "podlogu" za nesto sto ces da iskonstruises - nemam nista protiv da te upoznam sa svojom suprugom.

Pozdrav!

Edit
Dodao si dok sam pisao... pa ja i kazem da je to moj utisak. A ti opet uzimas pravo da govoris u tudje ime... pa dioptrija (ja nosim naocare za citanje vec dve godina +1,2 oba oka, cisto da imas i tu informaciju ako buses imao potrebu za nekom konstrukcijom)...

Nemam obicaj bilo kome da prenosim pozdrave nepoznatih osoba. (to ja kao ne shvatam foru... foru na nivou "kazi dva" )
[ Lavlja_Jazbina @ 03.09.2016. 14:10 ] @
Citat:
Lavlja_Jazbine, ako biraš između dvije žene za brak, a nekako si procijenio broj partnera, koju ćeš izabrati pod uslovom da ti je poznata studija koju je Lyzie postavio?

RAVENe kakav si ti car..Kazi ti meni,da li iko to moze da zna,sem zene naravno.?!!!
[ Darko Nedeljković @ 03.09.2016. 14:25 ] @
Sticajem okolnosti znam neke savremene devojke, u prometu od petnaeste, a presle 35-u, nista preterano, jedan muskarac mesecno x 12 meseci x 20 godina. Fine, ljubazne, obrazovane, sposobne, a poslednji im je voz da se udaju ili nista od potomstva, pa eto, bez trunke negativnog pogleda na sve to forumske nezenje koje zele svadbu i potomstvo u najskorije vreme mogu da me uzmu za kuma. Opis sopstvene licnosti sa kontakt informacijama saljite na pp pa cu da prosledim.
[ dusanboss @ 03.09.2016. 16:06 ] @
Citat:
Lavlja_Jazbina:
Citat:
Lavlja_Jazbine, ako biraš između dvije žene za brak, a nekako si procijenio broj partnera, koju ćeš izabrati pod uslovom da ti je poznata studija koju je Lyzie postavio?

RAVENe kakav si ti car..Kazi ti meni,da li iko to moze da zna,sem zene naravno.?!!!

Pa ne znam dal i one-oni znaju. Ja imam problem sa ovom mojom bedom što na prste može da se prebroji a ne neko ko ima pedeset i jače. :)

[ R A V E N @ 03.09.2016. 16:26 ] @
Neću odgovarati na ovoj temi na nešto što je provokacija niti na nešto na što sam već odgovorio ja ili neko drugi.
[ dusanboss @ 03.09.2016. 18:00 ] @
Plemeniti vitez Šćeko od Beograda. Junački brani čast žena/devojaka na ES forumu. Bori se kao ljuta lavlja jazbina. Megadan deli sa primitivnim porvincijalcima koji su toliko nekulturni da devojke koje menjaju dvaput nedeljnpo partnera zovu tamo nekim pogrdnim imenima.

Ma znam ja te koji se ulizuju ženama. Nema to veze sa poštovanjem i obično je proprcionalno lepoti žene. Takodje uglavnom postoji cilj takvom ponašanju. I uglavnom takvi muškarci kad osvoje ženu i provedu odredjeno vreme sa njom promene ponašanje za 360° jer je ono bilo vodjeno nekim niskim strastima te kad one nestanu nestane i ta "ljubaznost" i "poštovanje".

Al dobro. Nismo svi isti. Neki od nas žene (kao i muškarce) poštuju na osnovu zasluge i ponašanja. a ne na osnovu toga šta imaju medju nogama.
[ Lavlja_Jazbina @ 03.09.2016. 18:52 ] @
Citat:
Citat:
R A V E N:
Neću odgovarati na ovoj temi na nešto što je provokacija niti na nešto na što sam već odgovorio ja ili neko drugi.

Nema provokacije,postavio sam ti pitanje,a evo jos jedno licno tebi,da li si u braku?

Dusanboss...isto pitanje o tebi,posto si poceo i u ovoj temi da palamudis.
[ R A V E N @ 03.09.2016. 18:55 ] @
Ono što sam napisao o Edmund-u Husserl-u nisam trebao napisati, ali privremena memorija se prepunila, pa se kompjuter smrznuo.

ALI!!!!:

Fallibilism is a modern, fundamental perspective of the scientific method, as put forth by Karl Popper and Charles Sanders Peirce, that all knowledge is, at best, an approximation, and that any scientist must always stipulate this in his or her research and findings.

Volim da zafrkavam ljevičare u Tuzli, koji su ovde na vlasti od 1990-e, jer je György Schwartz (Soros) učio nauke kod Popper-a, a za ostalo... pragmaticizam! 'Nuff said!

Šta mislite hoću li ikada imati šanse da dobijem "pos'o u firmi" nakon što shvate o čemu je riječ?

[Ovu poruku je menjao R A V E N dana 03.09.2016. u 20:14 GMT+1]
[ Lavlja_Jazbina @ 03.09.2016. 19:08 ] @
Odgovori ti na moje pitanje.Izgleda da ti se zaglavilo dugme na harmonici pa si ispustio vazduh iz meha.

Probaj ponovo.
[ R A V E N @ 03.09.2016. 19:16 ] @
Pa ja ne volim narodnu muziku.

Citat:
R A V E N:Volim da zafrkavam ljevičare

I marksistkinje-feministkinje.
[ Lavlja_Jazbina @ 03.09.2016. 19:27 ] @
U muzickoj skoli,odsek harmonika ima samo klasika.

I pokrenuo si temu na koju ne dajes odgovor zato sto si se zaglavio sa prostim odgovorom.

Pusti citiranje i filozofiju koja ti nije strana,ne samo u ovoj temi.Posto ne dajes odgovor znaci da si singl.

Pa kakav je onda tvoj odgovor na pitanje koje si postavio :

[ bananaphone @ 03.09.2016. 19:37 ] @

Ovaj forum je postao super-mad-zone ;)))).

Pazi onako cisto bazicnog razuma radi, u principu se zabavljas sa partnerom neko vreme, posle toga procenis da je to nesto ozbiljnije i obicno iznajmite stan - krenete da zivite neko vreme zajedno (100% sam uveren da nekog zaista upoznas kad sa njim zivis bar jedno tri-cetri meseca), dok ne procenite da je to veza koja se moze nastaviti brakom/decom itd...

Sad ti meni reci kako da taj neki nazovi-normalan sled dogadjaja - koji u principu moze da se razvuce i na par godina mozes da izvedes sa dve ili vise devojaka, gde ces lepo statisticki poredjati njihove parametre i odluciti koju da zenis - a da ti jedna od njih ne odsece glavu?

Shvatas li ti koliko je tvoje pitanje daleko od bilo koje realnosti zivota?
[ R A V E N @ 03.09.2016. 21:52 ] @
Možda bi se ovo moglo primjeniti i na druge stvari. Npr. Zapad je tek 8 mjesesci prije raspada SSSR-a znao da će doći do raspada, ako me sjećanje dobro služi.

Onda raspad Jugoslavije...

Znam da je Popper upozorovao na prophetic philosophers, sigurno na Marx-a, a možda i na Hegel-a i Platona.
[ R A V E N @ 03.09.2016. 22:00 ] @
Citat:
bananaphone:gde ces lepo statisticki poredjati njihove parametre i odluciti koju da zenis - a da ti jedna od njih ne odsece glavu?

To se zove strawman argument logical fallacy, bananaphone.

Dakle, ti si moju jaču poziciju, stvarnog čovjeka, zamijenio strašilom (strawman-om). Ja nisam govorio o ubistvu supružnika.

To je isto kao kad sud za ratne zločine osudi neku osobu, a toalet-papir novine prenesu vijest u smislu da je 10, 20 miliona njegovih sunarodnika dobilo tu istu presudu.
[ Lavlja_Jazbina @ 03.09.2016. 22:03 ] @
Citat:
Broj djece koja nisu stvarna djeca svojih očeva - koliki je?

Citat:
Možda bi se ovo moglo primjeniti i na druge stvari. Npr. Zapad je tek 8 mjesesci prije raspada SSSR-a znao da će doći do raspada

Pucas po svim savovima.JBT,STA JE SADA OVO?
[ R A V E N @ 03.09.2016. 22:08 ] @
Logički atomizam, logički pozitivizam, kritički racionalizam... incommensurability. Bla, bla, bla!

Epoché, transendentalna fenomenologija.
[ jovajovic100 @ 03.09.2016. 22:10 ] @
Citat:
R A V E N:

Da ti ugasiš kompjuter , spremiš se pa odeš u Klub Viva , ili mošda Tavernu i upoznaš neku devojku , a ?
[ Bradzorf012 @ 03.09.2016. 22:10 ] @
Citat:
bananaphone:

Ovaj forum je postao super-mad-zone ;)))).

Da, forum je postao supermadzone, a može i hypermadzone, ne bih se bunio. Nema ništa loše u tome. Nego, oko ove dileme u plavom, možda bi mogao da proba u zemljama gde bigamija nije krivično delo. Što da zamaraš mozak, a i srce. Dopadaju ti se i jedna i druga, pa oženi onda obe.
[ R A V E N @ 03.09.2016. 22:13 ] @
jovajovic100, ja tamo slabo šta imam da tražim. S ljudima sam koji su slični meni.
[ Lavlja_Jazbina @ 03.09.2016. 22:41 ] @
Citat:
S ljudima sam koji su slični meni.

Nema taki ovde.Uostalom,moras jos da poradis na sebi i da prestanes da se stalno nesto pitas i iscudjavas.

Pokusavas da budes originalan ali rupa na saksiji je davno izmisljena a na kom je mestu nije ni bitno.

I sta bi sa temom,izbegavas odgovore ili ih nemas.Zapelo,a?

[ R A V E N @ 03.09.2016. 23:52 ] @
Satanizam... satanizam je odgovor, moj prijatelju.

Je li vidiš sliku? Zbog zabrane hotlinking-a pitam.
[ R A V E N @ 04.09.2016. 00:06 ] @
Joj, Ivane, nemoj da zatvaraš temu, ako možemo da nastavimo?

Šta mu ovo znači sa muzičkom školom, klavirom, tipkama i mijehom? I klasikom?
[ SlobaBgd @ 04.09.2016. 01:07 ] @
Prijatelju, stvarno bi trebalo da se odvojiš od tog kompjutera i odeš malo među ljude.
Prosipaš ovde neko teoretisanje o životnim filozofijama, filozofskim pravcima, matematici, kvurcu palcu, a ni jedan običan broj ne pišeš kao sav svet nego preko LateX funkcije. I što rekoše drugi, pucaš po svim šavovima.
I ti ćeš nekoga da savetuješ i ubeđuješ o nalaženju bračnog partnera. Daj!
[ dusanboss @ 04.09.2016. 03:14 ] @
Iskerno mislim da je R A V E N popio malo večras. Što ne znači da ne podržavam sve što je napisao. Ako brate. Vikend je, i jasam. Možda grešim, takav sam utisak stekao.

Citat:
Dusanboss...isto pitanje o tebi,posto si poceo i u ovoj temi da palamudis.

Nisam u braku. Ali sam u vezi sa ženom koja je još uvek u braku. Jel se i to računa?

[ bananaphone @ 04.09.2016. 04:27 ] @
Citat:
R A V E N:
To se zove strawman argument logical fallacy, bananaphone.

To se zove - blagi dodir realnosti ;)

Citat:
R A V E N:
Dakle, ti si moju jaču poziciju, stvarnog čovjeka, zamijenio strašilom (strawman-om). Ja nisam govorio o ubistvu supružnika.

To je isto kao kad sud za ratne zločine osudi neku osobu, a toalet-papir novine prenesu vijest u smislu da je 10, 20 miliona njegovih sunarodnika dobilo tu istu presudu.

Gasi komp, izlazi napolje i za pocetak sa ljudima pricaj samo o lepom vremenu i sportu, zene i politiku ne spominji ;)
[ R A V E N @ 04.09.2016. 07:57 ] @
bananaphone i SlobaBgd!

Hvala puno na lijepim i toplim riječima!

Ovo što sam ja pričao ima nekog smisla, kad bi se dublje razmotrile stvari o kojima sam govorio. Ima više stvari za pročitati na svijetu od tiketa iz sportske kladionice i cijene na flaši piva. Ali meni ovdje nije bio cilj da definitivno dobijem ikakav produktivan odgovor. Doduše, dusanboss ga jeste dao, a dobar dio nije. Ali ni da ga niko nije dao, nije ni važno.

A što se tiče kompjutera... pa i ne mogu/ne možemo se odvojiti, jer nam je mnogima glavno oruđe za rad.
[ bananaphone @ 04.09.2016. 09:01 ] @
Nisam ja ni rekao da ti pricas bez smisla. Smisao postoji u nekoj paralelnoj dimenziji, ali nema veze sa realnoscu, odnosno sa onim kako vecina iskusi/dozivljava ili vidi vezu koja ima potencijal da se pretvori u nesto vise - poput braka ;)))

A ti si na moj komentar, pricu prebacio na milione mrtvih ;)

Meni je racunar prvenstveno hobi, posle toga osnovno sredstvo za rad a i sam posao koji radim je usko vezan za racunare tako da sam veci deo dana zalepljen za ekran, kao verovatno vecina posetioca ovog forma.

Ja ti samo kazem da bi valjalo nekad otici i na krafu/pivo/bazen/klub/fudbal/slavu/rostilj ili koju vec aktivnos preferiras, koja ukljucuje realan svet sa realnim ljudima a iskljucuje racunar, i ako boravis dovoljno vremena u tom svetu bez racunara, mozda se i tebi izgubi dubina i smisao tvog pitanja ;)