[ deviceplugin @ 10.08.2016. 13:14 ] @
Znam da je poslednjih godina bilo dosta rasprave o kanabisu i da su mišljenja različita.
Neki lekovi na bazi kanabisa su pred legalizacijom ako već i nisu legalizovani.
Ulje kanabisa i dalje nije dozvoljeno.
Kakva je situacija sa trenutnom zakonskom regulativom u vezi posedovanja i / ili gajenja / prodaje kanabisa?
[ SlobaBgd @ 10.08.2016. 13:48 ] @
Sad će Dušan da ti opriča i kakvo je stanje, i kakva treba da budu zakonska rešenja, i gde policija greši, i koliko kanabis nije šteta, baš naprotiv, od njega se postaje ambiciozniji, pa čovek ne zna gde će pre: na intenzivni kurs programiranja, u Legiju stranaca ili u Nemačku.
[ gilopile @ 10.08.2016. 14:18 ] @
Gde ti zivis!? Legalizovana jos pre 6 meseci. Inace, ja samo varim crvenu kolumbiju, jeste nesto skuplja, ali vredi. Imas je u trafici kod zelenjaka. Naravno, kupovina samo uz LK ili pasos. Do kraja godine bi trebalo da se izglasa da i maloletnici mogu da kupuju.
[ deviceplugin @ 10.08.2016. 14:27 ] @
Ma nemam ja pojma o tome.
Nego sam slučajno bazajući po internetu naleteo na online prodavnicu kanabisa.
Može da se poruči u Srbiju ali ograničena količina.
Medjutim, ne može da se poruči recimo u USA.
Isto tako može da se poruči za UK.

Malo mi je čudno pa zato pitam.
[ gilopile @ 10.08.2016. 14:48 ] @
Hehe, pa naravno da su kolicine ogranicene. Sta bi ti hteo, vagon da uvezes? E pa nece da moze... Za fizicka lica je max 2,5 tone kanabisa, a za firme, cini mi se 6 tona. ( proveri ovo, jer nisam siguran da li je 5.5 ili 6 tona ).

Iskreno, mene najbolje radi heroin, nekako od njega imam najlepsi trip. Nazalost, za sada jos nije u planu legalizacija :( No, nije tema o tome...
[ zica49 @ 10.08.2016. 14:52 ] @
Ne znam regulativu u Srbiji ali kod nas u BiH drzava daje poticaj na uzgoj kanabisa :)
Poceo sam pre par godina sa nekom malom kolicinom i sad sam na devet hektara..uglavnom od toga se moze dobro zivjet.
[img][/img][att_img]
[ SlobaBgd @ 10.08.2016. 15:27 ] @
Bolje nego od programiranja?!
[ anon70939 @ 10.08.2016. 15:34 ] @
Ako je bolje od programiranja, onda je bolje i od legije stranaca :D
[ niki212 @ 10.08.2016. 16:37 ] @
Citat:
gilopile:
Gde ti zivis!? Legalizovana jos pre 6 meseci. Inace, ja samo varim crvenu kolumbiju, jeste nesto skuplja, ali vredi. Imas je u trafici kod zelenjaka. Naravno, kupovina samo uz LK ili pasos. Do kraja godine bi trebalo da se izglasa da i maloletnici mogu da kupuju.

gde to ima kod zelenaka ? Je to Zeleni venac u Beograd Koja trafika? Icicu skoro u beograd pa da kupim kolko kosta i moze sa passport?
[ gilopile @ 10.08.2016. 17:41 ] @
Nisam ni ja iz Beograd i ne mogu ti sada tacno reci u kojoj trafici sam kupio, bio sam mnogo naduvan. 200 din paketic ili 50 din po jointu.
Moze sa passport, naravno.

Ne znam odakle si, ali ima sada u svim bolje snabdevenim trafikama, tako da pogledaj u svom mestu.
[ deviceplugin @ 10.08.2016. 17:52 ] @
@niki212

Ma pusti ga vidiš da troluje.

E sad, nije mi jasno da li su konoplja i kanabis jedno te isto?

Za konoplju kažu da ima preko 30% belančevina!!!
[ dusanboss @ 10.08.2016. 18:38 ] @
Da li konji mogu da se napasaju kanabisom kada je već bogato belančevinama?

Citat:
CoyoteKG:
Ako je bolje od programiranja, onda je bolje i od legije stranaca

Pazo ovako. Naduvan ću biti programer u legiji stranaca .

Citat:
deviceplugin:
Ma nemam ja pojma o tome.
Nego sam slučajno bazajući po internetu naleteo na online prodavnicu kanabisa.

Haha baš bih voleo da vidim kako ovo neko pokušava da objasni inspektorima četvrtog odeljenja.

Slobo što bre svaki puta kad neko pomene bilo kakvu ilegalnu psihodekorativnu materiju ti dobiješ osip, crvenilo, ubrzan rad srca i povišen pritisak?

[Ovu poruku je menjao dusanboss dana 10.08.2016. u 20:24 GMT+1]
[ SlobaBgd @ 10.08.2016. 21:18 ] @
Zašto? Šćeka je objasnio zašto u par svojih poruka u raznim temama. Ukratko, zato što je to potencijalna zamka koju mnogi pretstavljaju kao bezopasno zezanje, hipi fazon, prikazuju korišćenje vutre kao zdravu naviku, in fazon, ko duva vrijedi, ko ne duva ne vrijedi. A u stvari je sve to jedno veliko pro$erawanje i foliranje: vidi kako smo mi cool, duvamo i otvaramo um, ma ne razumete vi to, svako ko je protiv duvke je ljakse i nazadan.
[ MajorFatal @ 10.08.2016. 22:27 ] @
Kako na kojoj trafici, pa na ovoj:
Kolege i ja kad podjemo na teren prvo se tu opskrbimo, ako nema lanac ovih trafika u tvom mestu stvarno je jadno mestašce gde živiš, buksna je 500 dindji, a džoint 300 :)
[ bananaphone @ 10.08.2016. 22:40 ] @
Rekreaciona droga - je upravo to sto joj ime govori. Nesto sto moze da bude bezopasno zezanje, ne bas preterano zdravo, ali ako se koristi umereno, moze u neku ruku poboljsati kvalitet zivota, popustiti tenziju i resetovati mozak - za dalje napore koje zivot donosi. Kao sto je casa vina posle jela, ili neka rakijica vise na slavi kod kuma.

Ako pijes 2l vina dnevno, ili imas 200kg i pojedes 5kg pljeki iz meka svaki dan - neces dobro proci. Ako ti dani prolaze u duvanju, pasces u dubiozu - kao i sa svim ostalim preterivanjima. Problem je sto dosta ljudi ne zna povuci granicu, a to vec nema veze sa kanabisom/alkoholom/hranom/WoW/itd...
[ dusanboss @ 10.08.2016. 22:44 ] @
Citat:
SlobaBgd:
Zašto? Šćeka je objasnio zašto u par svojih poruka u raznim temama. Ukratko, zato što je to potencijalna zamka koju mnogi pretstavljaju kao bezopasno zezanje, hipi fazon, prikazuju korišćenje vutre kao zdravu naviku, in fazon, ko duva vrijedi, ko ne duva ne vrijedi. A u stvari je sve to jedno veliko pro$erawanje i foliranje: vidi kako smo mi cool, duvamo i otvaramo um, ma ne razumete vi to, svako ko je protiv duvke je ljakse i nazadan.

Ja nešto i nisam stekao utisak da je vutra in. Možda u tvoje vreme Slobo dok su hipi bili realne, a ne imaginarne osobe kao što je deda mraz. Danas nije sigurno.

Dobro, postoje odredjeni ljudi za koje se može reći da su neka vrasta neohipika. Mada to nema veze pošto danas korišćenje droge nije mnogo vezano za odrodjene kulturološke pojave, grupe ljudi ili vrstu muzike.
[ deviceplugin @ 10.08.2016. 23:06 ] @
Ma nisam pokrenuo temu da se priča o džointu.
Nego me interesuje da li je legalano gajene / prodaja / kupovina kanabisa / semena kanabisa i slično.
Ne u smislu drogiranja nego u medicinske svrhe.
[ dusanboss @ 10.08.2016. 23:08 ] @
Nije
[ anon70939 @ 11.08.2016. 00:48 ] @
Citat:
dusanboss:Naduvan ću biti programer u legiji stranaca .

To je pun pogodak :D:D:D
[ plus_minus @ 11.08.2016. 01:12 ] @
Da li je kanabis legalan .. ?

1. Ako si pandur, nije *(ali ipak jeste).

2. Ako diluješ za pandura, jeste. Ali, ipak nije.

3. Ako nisi pandur a ni diler, onda nije i nije.

4. Ako jesi diler, onda ili radiš za muriju ili ćeš uskoro početi. (videti stavke broj 1 i 2)

Međutim, ako džo bajden (ili neka slična pošast) u međuvremenu odluči drugačije, biće legalno posedovati samo ako ima -5% THC-a u sebi i to ne više od gram za mesec dana, uz logično, `opravdano astronomski` visok porez i još 432 dodatne obaveze.
[ gilopile @ 11.08.2016. 15:21 ] @
@MajorFatal, da, tu sam I ja kupovao u par navrata. Nije neki kvalitet, samo lisce.
[ dusanboss @ 11.08.2016. 15:26 ] @
Sad kad sete krenuli priču, razmišljam nešto, ne znam da li bih umeo da srolam buksnu? Ili je to kao bicikl i plivanje? Kad jednom naučiš znaš ceo život.
[ gilopile @ 11.08.2016. 15:46 ] @
Nije kao bajs, moras ponovo da ucis, jbg.
[ lazovic2 @ 11.08.2016. 16:37 ] @
Šta je to buksna?
[ dusanboss @ 11.08.2016. 16:47 ] @
Što mi je nešto slično Djurović, Lazović, Konjović, 2012vić
[ goranvasiljevic @ 11.08.2016. 17:02 ] @
Citat:
lazovic2: Šta je to buksna?

http://img.halooglasi.com/slik...a-zastitna-3534087-5053160.jpg

http://x.vukajlija.com/var/pro...sters/201109/281886/buksna.jpg

Izaberi sta ti se vise svidja..
[ MajorFatal @ 12.08.2016. 01:45 ] @
gilopile pa moraš da naglasiš da hoćeš samo hedove

Otkud znam šta je buksna mislim da ima neke veze sa gorepomenutim kanabisom

[ dusanboss @ 12.08.2016. 01:58 ] @

I said me smoke it and me pass it thru de windah
an me give it to my nex door neighba KONJISLAV
Me said me smoke it and me pass it thru de windah
an me give it to my nex door neighbas SLOBA & SCEKA !
[ dusanboss @ 12.08.2016. 02:11 ] @

Girls girls everyday
From london canada and usa
Girls girls evreyday
King mon
DUSANBOSS MON nana everyday!
[ R A V E N @ 12.08.2016. 04:00 ] @
Na kraju krajeva, kanabis je, kao i alkohol i kafein, psihoaktivna supstanca. Osnovni problem kod ovih supstanici je slabost čovjeka da svojom voljom kontroliše količinu koju uzima i kad je uzima. Da se može lako kontrolisati, mogao bi se i heroin legalizovati.

A zašto ga ne legalizovati a istovremeno davati korisnicima neku karticu preko koje bi se izdavalo najviše recimo 20 g sedmično? Time bi dio posla prešao u legalne ruke iz ruku kriminalaca.
[ dusanboss @ 12.08.2016. 11:28 ] @
Ne, ne, ne. Heroin je nešto sasvim drugo. Imaš sve ove psihoreaktiivne supstance koje mugo da izazovu naviku i neku vrstu zavisnosti i onda imaš heroin koji će da te zaebe, preebe i uzme ti dušu zauvek. A ko bih morao da kategorizujem po zavisnosti sve psihoaktivne spstance, kocku, internet i ostale stvari. Heroin bi bio na posebnoj tabeli. Nijedna od ovih stvari ne prilazi ni blizu heroinu.

Heroin legalan samo za dugogodišnje ćomane uz strog nadzor. Kao Švjacarci što su uradili.

U ostalom bio je period u ne tako davnoj historiji kada si heroin i morfium mogao da naručiš poštom. Ne postoje podaci o broju zavisnika, ali pretpostavlja se da je procentualno bilo mnogo više nego danas.

Ja jesam liberalnih shvatanja i sklon mišljenju da čovek može da radi sa svojim telom šta god poželi, ipak neke stvari bog ili satana nije stvorio da bi bile dostupne svima. U stvari nikome. Ne znam da li je neko ušao u borbu sa heroinom i iz nje izašao kao pobednik. Ne mislim za neke koji su imali neke vikend probice već na ljudi kohi su razvili pravu, iskrenu heroinsku zavisnost. Najbolje što možeš je da izvučeš remi ili da sklopiš primirje.

Što se tiče trave. Daj bre, legalizuj te gomno. I ovako je puši ko hoće i kad hoće.
[ botr @ 12.08.2016. 21:00 ] @
Neko rece trava nije in, pa da vas prosvetlim, pola omladine duva, ako ne i vise. Relativno skoro sam zavrsio srednju skolu, ima 7 godina, nas koji nismo duvali, je bilo manje nego onih koji su duvali, a isao sam u gimnaziju, "elitnu" skolu.
[ anon70939 @ 12.08.2016. 21:27 ] @
Gresis silno.
Da u moje vreme u srednjoj skoli bilo je vise onih koji puse travu nego cigarete i onih koji ne puse travu.
Danas to vise nije "in".
Iznenadjen sam koliko je danas popularan speed i "ekseri".
"Matori" poput nas mozda jos konzumiraju travu, klinci jok...
Izlazak u grad sa zagarantovanim dobrim provodom, bez speed-a i eksera nije vise izlazak.
[ dejanet @ 12.08.2016. 21:58 ] @
Fora sa sintetickim djubretom jeste sto je jeftinija od 3 piva u 'ficka'.

Sto se tice vutre, 60 i 70-tih u hipi okruzenju na zapadu, najvise su se cenili momci i devojke koji su duvali, jer su koliko - toliko bili 'fukcionalni', tj. imali su neki socijalni, seksualni i drustveni zivot, za razliku od drugih, koji su pola dana bili razbijeni a drugu polovinu zickali i jurili novu dozu.
[ dusanboss @ 13.08.2016. 02:47 ] @
Citat:
botr:
Neko rece trava nije in, pa da vas prosvetlim, pola omladine duva, ako ne i vise. Relativno skoro sam zavrsio srednju skolu, ima 7 godina, nas koji nismo duvali, je bilo manje nego onih koji su duvali, a isao sam u gimnaziju, "elitnu" skolu.

E pa baš zato nije cool jer svi duvaju. Ti likovi koja su duvali da bi bili cool radili su to da bi na neki način bili drugačiji od ostalih.

Ja na to nikad nisam gledao na taj način. Duvao sam zato što me je privlačilo i želeo sam da eksprimetišem. Ko duva da bi se uklopio u ekipu neka prestane odmah jer na taj način nikad neće biti poštovan. Bolje da drži do sebe i da keže da to ne želi nego da to radi zbog drugih ljudi.

Kod mene u gimnaziji nije takav odnos bio. Ja sam završio pre 13-14g ne znam ni sam više . Bilo je nas ne više od 5% koji smo duvali i možda malo više njih koji su probali par puta.

Ako je to što kaže botr istina, danas se promenilo dosata.

Ne razumem ljude koji rade amfetamine više od dva puta nedeljno. Sećam se Goa-trance žurki . Posle njih 3 dana sam bio kao izd. kr.

[ plus_minus @ 13.08.2016. 06:42 ] @
Citat:
dusanboss:

Kod mene u gimnaziji nije takav odnos bio. Ja sam završio pre 13-14g ne znam ni sam više :).

Jesi li ti siguran da si išao u gimnaziju .. ?
[ anon70939 @ 13.08.2016. 13:23 ] @
mozda bio napredan, pa preskocio osnovnu :D
[ dusanboss @ 13.08.2016. 14:07 ] @
Citat:
plus_minus:

Jesi li ti siguran da si išao u gimnaziju .. ?

Jesam. Posle toga počinje maglovit peroid gde se baš i ne sećam svega .

Neko je napisao kako ova tema o drogama na svakih par meseci oživi i vidim da je bio u pravu.
[ Darko Nedeljković @ 20.08.2016. 09:27 ] @
Uzeo sam da prelistam novine "Penzija" od babe i tamo nasao detaljne informacije gde je kanabis legalan a gde ne (julski broj)
Od bivsih jugoslovenskih republika, kanabis je prvo legalizovan u Sloveniji, potom u Hrvatskoj i potom od jula ovde godine u Makedoniji. U Srbiji, Bosni i Kosovu jos uvek nije, sto je jelte super, jer se u te tri uredjene (polu)drzave narkomani jos uvek ne drogiraju
[ branko tod @ 16.09.2016. 21:03 ] @

[ Lavlja_Jazbina @ 16.09.2016. 21:36 ] @
[ pajapop @ 26.09.2016. 19:50 ] @

Jutros cujem u kolima...u "jutarnjem budjenju"...u jednom Banatskom selu uhapsena porodica...bavili se uzgojem marihuane i to u kukuruzistu...1,2t...namenjene Madjarskom i evropskom trzistu...a nista od toga nije bilo namenjeno..el`bese za juznobanatski okrug???
[ Nelliot87 @ 26.09.2016. 20:26 ] @
nema savrsenog zlocina koliko god on bio lako i koliko god se on isplati
[ dusanboss @ 26.09.2016. 21:06 ] @
pajapop ne znaš koje selo je u pitanju?
[ payge @ 26.09.2016. 21:19 ] @
khm, khm

http://www.blic.rs/vesti/hroni...-gajili-tonu-marihuane/wwl426b

edit: to ti je na 84km north, mogao si i biciklom da obidjes nocu a ne da citas na forumu i iz novina

cccc :(
[ dusanboss @ 26.09.2016. 23:25 ] @
Sad je gotovo . A i nije tako blizu mene.
[ Java Beograd @ 27.09.2016. 07:48 ] @
Prošetaj se malo po okolnim njivama. Neće biti da je samo jedan seljak "tajio da je gajio zelenu travu doma mog"
[ dava @ 27.09.2016. 12:20 ] @
A možda i nisu sva jaja u jednoj košari držali. ;)
[ jovajovic100 @ 27.09.2016. 13:15 ] @
Citat:
dava: A možda i nisu sva jaja u jednoj košari držali. ;)

Ostali su oni bez svih jaja kada ih je narodna vlast uhvatila .
[ Nelliot87 @ 27.09.2016. 13:28 ] @
eto divnih primera zasto ne vratiti smrtnu kaznu jer oni ne razumeju zakon samo ih ubiti na licu mesta
[ Nelliot87 @ 27.09.2016. 13:39 ] @
sto bi rekao dusan golumbovski BABU TREBA UBITI DOSLA JE IZ SAMOG PAKLA :)
[ pajapop @ 27.09.2016. 19:08 ] @
Citat:
Java Beograd:
... Neće biti da je samo jedan seljak "tajio da je gajio zelenu travu doma mog"

A mnogi su se i obezbedili preventivno, na vreme...