[ dusanboss @ 18.08.2016. 10:46 ] @
Mogli bi da kažemo koju pošto smo mi ovde strčnjaci za najrazličitije stvari pa u ostalom i za sociologiju. Ovoj fenomen je poprilično uzeo maha u zadnjih deset godina. Pritom se uglavnom negativno odražava na stvarna život pojedinca koji ovaj zanemaruje davajući prednost komunikaciji preko inerneta sa ljudima koje u mnogim slučajevima nikad nije i nikad neće videti. Još ako se desi da kao neki na ovom forumu imate adiktivnu ličnost, a pritom ste besposleni, eto ga recept za problem. Verovatno da je uradjena neka ozbiljnija naučna studija na ovu temu i ako neko ima dobar link rado bih pogledao. Čemu ovo vodi? Da li će mo se svi pretvoriti u čaure kao u filmu matriks gde će mo biti povezani modjusobno i gde će se sva komunikacija svestii na internet konekciju preko. Već se vide koraci u tom smeru. Mladi sve manje izlaze, neko će reći da je to zbog bezparice. U moje vreme nije bilo tako (znam da sam mator kad ovo kažem). Stvrano kada sam imao 15-20 godina družili smo se mnogo više nego klinci tih godina danas. Nisu bile potrebne pare mogao si da "blejiš" ispred zgrade. Ranije generacije su to isto radile (nisu to zvali blejanje, ali razumemo se nadam se),a danas i taj oblik druženja izumire kao direktna posledica društvenih mreža. Nije to problem samo mladjih ljudi. Sve više starijih biva na neki način uključen u društvene mreže. Opsednutost nekih jutubera, tviteraša pa i članova ES foruma je gotovo komična. Svaka budala može da napravi kanal i da ima fanove danas. |