[ Java Beograd @ 29.08.2016. 14:53 ] @
Koja je varijanta najbolja, ujedno i finansijski povoljna za prevoz od Beograda do Niškog Aerodroma ?
[ Darko Nedeljković @ 29.08.2016. 15:40 ] @
Blablacar?
[ Java Beograd @ 29.08.2016. 15:46 ] @
U pitanju je grupa od 4 mladih ljudi.
[ anon115774 @ 29.08.2016. 15:54 ] @
2 x Blablacar?
[ Darko Nedeljković @ 29.08.2016. 16:06 ] @
Kod Blablacar je neko opsteprihvaceno pravilo da se na yadnjoj klupi voze 2 osobe, tako da ljudi koji idu sami vozilom registrovanim za 5 osoba upisu jos 3 slobodna mesta. Ukoliko vam znaci da budete zajedno, mozete izabrati auto sa 3 slobodna mesta i pitati da poveze svo cetvoro, vecina ce pristati.
[ Dexic @ 29.08.2016. 17:34 ] @
Mislim da je bus jeftiniji (povratne karte)? A aerodrom od bus stanice je skoro za pesice, ispod 250din taksi.

Naravno, jos bolje da idete svojim vozilom?
[ član @ 30.08.2016. 07:12 ] @
jel let u jednom pravcu ili je povratan? ako je povratan i putovanje ne duze od 5-6-7 dana, onda kao sto je i Deksic predlozio, mozda ne najjeftinija, ali svakako najkomfornija varijanta auto+parking (na ili oko aerodroma).
ja koristim kad god mogu Park-and-Fly... u DE je oko svakog aerodroma u krugu od 5-6 min. voznje na desetine parkinga koji nude takve usluge: parkiranje + prevoza do terminala shuttlebusevima i to za mnogo manje para nego parking na samom aerodromu. kontam da u Nisu ne postoji tako nesto, ali treba proveriti cenu parkinga na aerodromu, pa ako nije preskupo mozda ima smisla i to...

[ Java Beograd @ 30.08.2016. 07:29 ] @
Ne idem ja. Ide sin sa drugovima. 8 dana. A auto mu ne dam. :)

Koliko sam mogao da zaključim, najbolje je redovnom bus linijom, ima ih često, (najbolje direktna linija) a onda ili da momci podele cifru za taksi, ili da sednu u onaj koji redovno vozi AS - Aerodrom za 300 din.

Temu sam postavio pošto sam mislio da ima neka linija direktno: Bgd - Niški Aerodrom
[ član @ 30.08.2016. 07:41 ] @
mozda i neki kombi prevoz da pogledas... znam da ima dosta njih koji voze iz Nisa do BG-aerodroma, pa verovatno da ima i nesto obrnuto.
[ Dexic @ 30.08.2016. 08:06 ] @
Autobus ih sigurno moze ostaviti blize aerodromu, da ne moraju od stanice, ali ne i do samog aerodroma, a tu je teze uzeti taksi (u stvari nemoguce ako ne pozovu, ili slucajno ne naleti neki)

Nema razloga da se cima za taksi od ASN, jeftin je dosta taksi, i mala je to razdaljina ipak, jos na 4 dela. Pitanje je da li ce im stati prtljag u jedan taksi.
[ Sarastro @ 30.08.2016. 13:10 ] @
Citat:
Java Beograd:
Ne idem ja. Ide sin sa drugovima. 8 dana. A auto mu ne dam. :)

Pa brate, sedi u auto i odvezi ih sam, svoje dete vozis. Kad podelis gorivo na 4, sa povratkom izadje jeftinije nego bus.
[ Java Beograd @ 30.08.2016. 14:42 ] @
Ovo mi je naravno bila prva i osnovna zamisao. Ali iskrsle su nepredviđene okolnosti, pa se zato raspitujem za druge opcije.
[ Dexic @ 30.08.2016. 16:15 ] @
Meni ovo nije palo na pamet, ali od 4 "tinejdzera" valjda neki roditelj moze da ih odveze? (mada je ovo skuplje nego bus i taksi od stanice, samo je zgodnije)
[ Sceka @ 30.08.2016. 21:37 ] @
Ne razumem u cemu je fora da mladim ljudima roditelji organizuju putovanje. Razumem da je dete u pitanju ali neko ko ide sa drustvom je valjda dovoljno veliki da bi trebalo da se sam pobrine, odnosno snadje. A to sto ima vozacku dozvolu govori da je dovoljno odrastao da bi trebalo da moze sam (u dogovoru sa drugovima naravno) da organizuje svoje putovanje. I organizacija je deo putovanja/provoda/avanture... i odlicna stvar kao iskustvo.

Mislim, mozda sam ja nesto pogresno razumeo ali stvarno ne razumem "odvezi ih ti kolima" varijantu, ili slicno. Glupo je receno (mada i nije nesto bas glupo) ali meni je bilo blam da u tim godinama roditelji organizuju bilo kakvo moje putovanje a putovao sam cesto i rado. Jedno od prvih putovanja je bilo katastrofalno ali dragoceno iskustvo i nikada vise nisam ponovio te pocetnicke greske. Tako sam i ubrzo shvatio da moram da imam svoje vozilo...

Kazem, ne razumem poentu pa sam se zato javio.

Pozdrav!
[ dusanboss @ 30.08.2016. 23:20 ] @
Nije bitna poenta. Pomozi čoveku ako hoćeš.

Inače slažem se sa Sćekom da neke stvari treba prepustiti deci u tom uzrastu da reše sama. Naravno da im tada (pogotovo u današnjem vremenu) treba još podrške, ali oslobadjanjem od rešavanja nekih problema i pružanjem previše pomoći gde ona nije potrebna čini im se medvedja usluga. Znam iz iskustva.
[ Java Beograd @ 31.08.2016. 07:45 ] @
Prevoz do aerodroma nije "organizacija putovanja". Momci su sami smislili i gde i kad, i našli jeftine WizzAir karte i rezervisali hostel i sve ostalo. Naravno da su dovoljno veliki da sednu i u Niš Ekspress i da se provozaju do Niša.

Ja sam 'teo da ih prebacim do aerodroma, što da ne ? Ne vidim tu ni trunkicu od insinuacija "blama" o kojem piše Šćeka (wtf ?). Ali, nešto iskrslo, pa ne mogu.

Mislio sam da postoji neki, neznamnija, direktni prevoz, shutle, tipa Slavija-Aerodrom Niš, natempirano za vreme poletanja, pa sam zato postavio temu, jer osim nekog taksi prevoza od 200€ ništa pametno nisam našao na netu.

Sada kapiram da nema, pa ostaje Bgd-Niš, Niš Ekspresom, a onda ili taksi ili onaj bus sa kružnom linijom koji je naveden na sajtu Niškog Aerodroma.
[ anon70939 @ 31.08.2016. 08:39 ] @
I ja se slazem sa Scekom, ali ajd kapiram i tvoje pitanje. Bolje da im nadjes prevoz taj neki koji si mislio da postoji, nego da ih vozis... Jer njima zabava i provod pocinje od momenta kada krenu samostalno, cak i kad bi usli u Nis Express u BG

Citat:
Java Beograd:  jer osim nekog taksi prevoza od 200€ ništa pametno nisam našao na netu.

200€ je mnogo. Znam da od KG do BG aerodroma je bio 5000 din taxi. Ne znam danas. Raspitaj se od nekog Nislije posto bi bio taksi od BG do NI aerodroma. Verovatno bar duplo manje. Imaju valjda i karavane u svojim taksim udruzenjima tako da ne bi bio ni problem oko prtljaga. Cak mozda i onaj fiat multipla ili tako nesto. Ne verujem da bi bilo vise od 100E. sto je na njih cetvoricu skroz razumna cifra.
[ Shadowed @ 31.08.2016. 09:11 ] @
Citat:
Java Beograd: Mislio sam da postoji neki, neznamnija, direktni prevoz, shutle, tipa Slavija-Aerodrom Niš, natempirano za vreme poletanja, pa sam zato postavio temu, jer osim nekog taksi prevoza od 200€ ništa pametno nisam našao na netu.

Mislim da ti se najvise isplati da posaljes njih autobusom a da ti taksiras nekog drugog za te pare.
[ vinovnik @ 31.08.2016. 09:27 ] @
Citat:
Java Beograd:

Mislio sam da postoji neki, neznamnija, direktni prevoz, shutle, tipa Slavija-Aerodrom Niš, natempirano za vreme poletanja, pa sam zato postavio temu, jer osim nekog taksi prevoza od 200€ ništa pametno nisam našao na netu.

Ja cu da ih odvezem na niski aerodrom za 120€
[ miki069 @ 31.08.2016. 09:41 ] @
Momci su sami zaradili kešovinu koju će da spiskaju?
Nosili gajbice kao nekada Marko M.
Ili tatice punišići finasiraju sve?
[ bakara @ 31.08.2016. 10:39 ] @
Komentari vam prelaze granicu pristojnosti.
Ja vidim da su se momci sami organizovali, a za prevoz do znaju oni sami da se snadju, sve sto Java hoce je da im pomogne u sakupljanju informacija.
[ Java Beograd @ 31.08.2016. 13:59 ] @
Citat:
miki069: Momci su sami zaradili kešovinu koju će da spiskaju? Nosili gajbice kao nekada Marko M. Ili tatice punišići finasiraju sve?

Pre puno, puno godina, letovao ja u vojnom kampu, Baško Polje. Ko ne zna, to je inače bio i kamp, i odmaralište, bilo je tu hotela, restorana, kafana, puno ljudi ... Možeš misliti, vojno odmaralište u s početka osamdesetih godina !

I, u jednom delu šetališta, pored nekog zidića grupa od 4-5 grebatora, žicera (govorili Sarajevskim slengom) svakome ko prođe traže ili neki dinar ili cigaru. Klošeraj, klasični. Ne obratim ja pažnju na njih, apsolutno ignorišem, prođem ih, i onda mi jedan majmun od njih za vratom dobaci: " ... a tata ti je pilot, čim letuješ u Baškom Polju, a ? "

Valjda je računao na to da je u grupi svojih ortaka, klošara, kao i što je on sam, pa mu ne može niko ništa. Samo sam ga naciljao, i onako iz zaokreta pesnicom u bradu. Lik pade iza tog nekog zidića, iza nekog žbunja, nije se više ni video. Ostalli njegovi ortaci se odjedom okrenuli prema meni. Gledamo se međusobno, merkam ja da li će da krenu na mene, šta mi je pametno činiti, dal da se bijem, il' da bežim ... Ali jok. Svi se ukupili. Ćute oni, ćutim ja, gledamo se 5 sekundi, tajac. Okrenem se ja i laganica nastavim svojim putem.
[ DaliborP @ 31.08.2016. 14:51 ] @
Razlika je samo sto ovaj stoji iza veceg zida, pa moze vise da laje. Bilo bi dobro da mu moderacija zatvori taj zid :)
[ Dexic @ 31.08.2016. 15:43 ] @
Gde god da idu sa aerodroma u Evropu bice organizovanje nego kod nas. A mi i dalje nemamo ni vazeci red voznje BG-NI online :) Niti nacin da kupimo kartu online.

Takav deo mi roditelji ni dan danas ne moraju prepustati. To nije snalazenje, to je gubljenje vremena.
[ whitie2004 @ 31.08.2016. 18:14 ] @
Vidi, do pocetka ovoga meseca Nis je imao cak 3 redovne Viz-ove linije. Ovoga meseca dobio Rajan-a i sada ima cak 5!!! Do kraja godine mozda jos neka ... Pa malo li je. Treba obezbediti logistiku i prevoz za tolike putnike ....
[ neca @ 31.08.2016. 20:58 ] @
Ma ste bre vas boli k*** da li mu je tata platio putovanje i zasto mu tata organizuje voznju? dokle cete bre da se bavite stvarima koje vas se uopšte ne tiču.
pomozite čoveku ako znate a ako ne znate, tornjajte se u tri ku**a i ne jedinte g***a jer burek i dalje kosta manje od 100 dinara svuda u srbiji.
[ anon115774 @ 01.09.2016. 12:47 ] @
Citat:
neca: Ma ste bre vas boli k*** da li mu je tata platio putovanje i zasto mu tata organizuje voznju? dokle cete bre da se bavite stvarima koje vas se uopšte ne tiču.

A zato ce isti ti bez problema da okrenu glavu ako vide da neko ne placa porez - po principu "sta se mene tice, nek se ljudi snalaze".
[ miki069 @ 01.09.2016. 23:02 ] @
Citat:
Java Beograd:
Citat:
miki069: Momci su sami zaradili kešovinu koju će da spiskaju? Nosili gajbice kao nekada Marko M. Ili tatice punišići finasiraju sve?

Pre puno, puno godina, letovao ja u vojnom kampu, Baško Polje. Ko ne zna, to je inače bio i kamp, i odmaralište, bilo je tu hotela, restorana, kafana, puno ljudi ... Možeš misliti, vojno odmaralište u s početka osamdesetih godina !

I, u jednom delu šetališta, pored nekog zidića grupa od 4-5 grebatora, žicera (govorili Sarajevskim slengom) svakome ko prođe traže ili neki dinar ili cigaru. Klošeraj, klasični. Ne obratim ja pažnju na njih, apsolutno ignorišem, prođem ih, i onda mi jedan majmun od njih za vratom dobaci: " ... a tata ti je pilot, čim letuješ u Baškom Polju, a ? "

Valjda je računao na to da je u grupi svojih ortaka, klošara, kao i što je on sam, pa mu ne može niko ništa. Samo sam ga naciljao, i onako iz zaokreta pesnicom u bradu. Lik pade iza tog nekog zidića, iza nekog žbunja, nije se više ni video. Ostalli njegovi ortaci se odjedom okrenuli prema meni. Gledamo se međusobno, merkam ja da li će da krenu na mene, šta mi je pametno činiti, dal da se bijem, il' da bežim ... Ali jok. Svi se ukupili. Ćute oni, ćutim ja, gledamo se 5 sekundi, tajac. Okrenem se ja i laganica nastavim svojim putem.

Kad ono taj nokautirani, što je pao preko zidića, galavom i bradom Čak Noris.
Pitanje je bilo dobronamerno. Ko razume, shvatiće.
[ dusanboss @ 02.09.2016. 01:44 ] @
Zanimljivo je kad se ljudi na forumu hvale svojum fizičkom snagom. Pogotovo ovaj slučaj od gore gde apsolutno nije bilo potrebe za nasiljem, al hajde. Neko se oseti nesigurno pa pogrešno protumači neke stvari i odgovori fizičkom agresijom.

Ne znam detalje dogadjaja, ali po iznetom rekao bih da je naš Java samo glumio mačo mena u želju da impresionira nekog ili se jednostavno uplašio, adrenalin ga je poneo te se stavio u "bori se il beži" mod i ako nije bilo potrebe za tim.

[Ovu poruku je menjao dusanboss dana 02.09.2016. u 03:20 GMT+1]
[ član @ 02.09.2016. 06:50 ] @
predlazem moderaciji da pored "palca na gore" kao impresiju na neciji post uvedu i opciju "pesnica u bradu"! mislim da bi to znacajno uticalo na kvalitet foruma jer bi se ucesnicima u diskusijama dala mogucnost da jednostavnim klikom na pesnicu izraze svoj stav o necijem odgovoru i na taj nacin izgegnu ulazak u dalje nepotrebne rasprave! :)

[ Java Beograd @ 02.09.2016. 08:06 ] @
Normalo sam otvorio temu, da bih pribavio neke informacije, i normalno sam diskutovao. Jel tako ? Jeste.

Ničim nisam zaslužio da me klošari i luzeri prozivaju i cinično mi dobacuju.

Nisam mačo men, niti glumim. Na forumu sam preko 15 godina i svi znaju da sam sredovečan čovek i da imam odrasle sinove. I ova tema to potvrđuje. Nasilje prezirem i maksimalno izbegavam.

Ali, alergičan sam prljave klošare i luzere, koji sede na gajbama ispred samiške, piju pivo iz flaše, i onako pocepani, krezubi, pripiti, ružni i bedni, (sa osećajem lažne sigurnosti, jer sede u čoporu sebi sličnih) dobacuju poštenom svetu koji ih ni na koji način ne dira i ne ugrožava. "Jel ti tata kupio Nike Air Max" ?!

Kažem, prava alergija, ne mogu da se kontrolišem, padne mi mrak na oči. Momentalno. Šutnem ga onim najkama, pa posle šta bude - bude.

Dusanboss je to lepo opisao: adrenalin me preplavi, pa me odma' ubaci u mod "bori se ili beži". Adrenalinska alergija na klošarska dobacivanja.

A tu alergiju imam od gimnazijskih dana, pa sam slikovito i dobronamerno opisao jedan događaj od pre 30 godina. Ne vidim kome bi to smetalo.

[Ovu poruku je menjao Java Beograd dana 02.09.2016. u 09:17 GMT+1]
[ Java Beograd @ 02.09.2016. 08:09 ] @
A pošto je tema iscrpljena, i sve je jasno oko transfera od Beograda do Aerodroma u Nišu, predlažem moderatorima da lokuju temu.
[ mrkii @ 02.09.2016. 09:18 ] @
Ja bih voleo da cujem kako su na kraju prosli na putu i kako su stigli do aerodroma (taxi, autobus), koliko su cekali. Iz Nisa sam, zbog toga me interesuje.
[ neca @ 02.09.2016. 09:30 ] @
@java
ja te skroz podržavam, otud i moj onakav post i skroz podržavam nasilje nad takvim retardima. sve i da je tata platio, tata je zaradio, a njihova je šteta što njima tate to nisu omogućile (ili oni kao tate ne mogu da omoguće to svojoj deci pa ih šibaju kompleksi).
I da, slažem se, javi kako se sve završilo, možda i meni zatreba tako nešto jer vidim da ima svašta nešto jeftino iz tog Niša.
Pozdrav
[ Java Beograd @ 02.09.2016. 09:35 ] @
Hvala, na razumevanju, pre svega.

Ali, meni je lično najviše krivo, kad me neko tako isprovocira i izbaci iz takta.

A, ništa nisam ružno rek'o, nit' sam koga pogledao popreko. Gledam svoja posla i idem svojim putem. Nikog ne diram.
[ gilopile @ 02.09.2016. 09:44 ] @
Podrzavam misljenje i Nece i Jave.
Nikada nisam mogao da shvatim takve likove koji turaj nos gde im nije mesto. Sta nekoga zabole ona stvar cime se, recimo, ja bavim, gde idem, sta radim, koliko i kako zaradjujem...Mislim na likove koji mi nisu ni prijatelji, ni porodica. Kao ono, ti imas, a ja nemam, kako to, ko ti je dao, tata? Nasledio? Ccc.
Znam dobro takve ljude jer zivim vec 20 godina na selu, gde je taj fenomen izrazeniji.
[ Darko Nedeljković @ 02.09.2016. 10:03 ] @
Ja nisam bas ukapirao zbog cegaa je uvreda pitati da li ti je tata kupio nesto? Meni je moj kupovao sve sto mi je bilo potrebno tokom skolskih i studentskih dana, a i danas kad smo svako svoja firma zna da iznenadi nekim pokloncicem i nije mi problem da se u drustvu pohvalim dobijenim poklonom. Sa druge strane, fizicko nasilje sa tvoje strane nije nesto cime bi trebao da se ponosis, vec naprotiv, to je devijantno ponasanje za koje zakon predvidja odgovarajucu zatvorsku ili novcanu kaznu. Razumem sto ne mozes da se kontrolises pa u afektu pravis gluposti, ali daj da stvari nazovemo pravim imenom.
[ mrkii @ 02.09.2016. 10:33 ] @
U Javinom primeru je bilo jasno da je pitanje bilo provokacija.
Nije to isto kao kad drugara, koji je izdrzavano lice i za koga znas da nije sam zaradio, pitas odakle mu patike, ko mu je kupio.
Stoga je sve sto si napisao glupost.
[ gilopile @ 02.09.2016. 10:40 ] @
Ma Darko se sprda. Naravno da nije isto pitati, onako ljudski i normalno da li je detetu kupio cale patike, ili odbrusiti onako, ` sta, cale ti kupio patike, ima se moze se...` i sl. debilizam. E takve debile treba sut u glavu da mu na celu ostane masnica sa logoom firme patika.
[ Darko Nedeljković @ 02.09.2016. 11:11 ] @
Citat:
mrkii:
U Javinom primeru je bilo jasno da je pitanje bilo provokacija.

Jaka provokacija... U svakom slucaju odgovor nasiljem na provokaciju je protivzakonit i kao takav bi trebao da naidje na svaku osudu, a ne podrzavanje. Generalno, ja nikad nisam video nasilnika koji tvrdi da se bavi nasiljem iz hobija, nego svaki tvrdi da to radi jedino ako je isprovociran necim.
[ Darko Nedeljković @ 02.09.2016. 11:26 ] @
Evo malo citata iz krivicnog zakonika:
Citat:

Clan 121

(1) Ko drugog teško telesno povredi ili mu zdravlje teško naruši,
kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina.
...
(5) Ko delo iz st. 1. do 3. ovog člana učini na mah, doveden bez svoje krivice u jaku razdraženost napadom, zlostavljanjem ili teškim vređanjem od strane povređenog,
kazniće se za delo iz stava 1. zatvorom do tri godine.

Dakle, sve i da je u pitanju tesko vredjanje, sa cim se ne bih slozio, pocinioca bi za ovo krivicno delo trebalo osusiti kaznom zatvora do tri godine.

U slucaju da ostecenom nije polomljen nos, raseceno lice ili naneta druga teza povreda, onda bi Java za ovo krivicno delo trebalo da odlezi u prdekani najvise godinu dana:
Citat:
Član 122

(1) Ko drugog lako telesno povredi ili mu zdravlje lako naruši,
kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.

Vas dvojica sto ovde propagirate vrsenje krivicnih dela tvrdnjama kako to tako treba, mogli bi imati malo svesti da vase reci verovatno citaju i neki mladji koji nikada nisu procitali krivicni zakonik, pa se ohrabreni vasim recima mogu bezveze naci iza brave. Razumem ja i trolovanje i sve, ali presli ste neku granicu, to sto radite ima dodirnih tacaka sa podstrekavanjem, sto je takodje krivicno delo.
[ DaliborP @ 02.09.2016. 11:33 ] @
Ajde ne foliraj se, nemoj sad da nadjem neke tvoje postove koji su dosta vise ekstremniji od ovoga. Pazi Darka legaliste.
Tebi ili je jako dosadno ili uopste nisi shvatio o cemu se pricalo, pre ce biti ovo prvo.
[ dava @ 02.09.2016. 12:35 ] @
Mogao je Java i da pogne glavu i nastavi dalje svojim putem, rizikujući da ga klošari ohrabreni žrtvinim povlačenjem napadnu ozbiljnije, tipa: "jel ti čuješ šta te pitam", do: "aj sad skini te patike" jer takvi su oni kad osjete kod drugog strah ići će do kraja pa bi se tad okuražili još više i napadali ljude još više. Ovako mu je Java dao šta je i zaslužio, ok možda i nije toliko zaslužio, ali valja zbog prevencije :)

Inače ti što napadaju u grupi su ko hijene, zato naglaviš prvog i više nema ni jednog.

+ za Javu

[ Darko Nedeljković @ 02.09.2016. 14:17 ] @
Jasno, da Java nije reagovao nasiljem, moglo je eventualno doci do nasilja. Nego, kad se vec vrsi krivicno delo, nije li efikasnije nabaviti kakvav revolver pa preventivno upucavati one koji bi mogli reagovati nasiljem?

Citat:
Ajde ne foliraj se, nemoj sad da nadjem neke tvoje postove koji su dosta vise ekstremniji od ovoga. Pazi Darka legaliste.

Nadji ako ima, ali ja sam prilicno siguran da nikada nisam podrzavao nasilje kao odgovor na provokaciju. Zastita zivota, porodice i imovine je nesto drugo. Boks kao sport je nesto trece.
[ bakara @ 02.09.2016. 15:16 ] @
Pa dosta je bilo...