[ Living Light @ 13.10.2016. 22:13 ] @
Da li je protiv-zakonito mikrofonsko snimanje "halabuke"
iz stana iznad/ispod/levo/desno ???

Rec je o kvalitetnom snimaju cike+dreke u komsijskom stanu,
koja prelazi decibele "Van svake Ljudske mere i granice"

..i da se to debelo obelodani na internetu, YT, Wikipediji
i na svim mogucim medijima zicnog i bezicnog prenosa.

Vase misljenje ?......molim...

[ Windows2 @ 13.10.2016. 22:34 ] @
Neki par u ljubavnom zanosu ili...?
[ Radgosta.6 @ 14.10.2016. 00:16 ] @
KRIVIČNI ZAKONIK
Neovlašćeno prisluškivanje i snimanje
Član 143.
(1) Ko posebnim uređajima neovlašćeno prisluškuje ili snima razgovor, izjavu ili kakvo saopštenje koji mu nisu namenjeni,
kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom od tri meseca do tri godine.
(2) Kaznom iz stava 1. ovog člana kazniće se i ko omogući nepozvanom licu da se upozna sa razgovorom, izjavom ili saopštenjem koji su neovlašćeno prisluškivani, odnosno tonski snimani.
(3) Ako je delo iz st. 1. i 2. ovog člana učinilo službeno lice u vršenju službe,
kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina.

Komentar Krivicnog zakonika (autor prof. Zoran Stojanovic):

Zastitni objekat ovog krivicnog dela jeste u krajnjoj liniji pravo coveka na slobodu nesmetanog izrazavanja, odnosno licno pravo svakoga da se moze pouzdati u to da izjava koju je uputio odredjenom licu ili razgovor koji je vodio ne bude dostupan i drugima protivno njegovoj volji i znanju. Znaci radi se o zastiti sfere privatnosti pojedinca. Krivicno delo ima tri oblika, dva osnovna i jedan tezi. Kod prvog osnovnog oblika, stav prvi, radnja izvrsenja je alternativno postavljena kao neovlasteno prisluskivanje upotrebom posebnih uredjaja ili tonsko snimanja razgovora, izjave ili nekog saopstenja koje nije namenjeno licu koje to cini. Prisluskivanje jeste potajno slusanje tudjeg razgovora, izjave ili saopstenja tj. slusanje bez znanja i pristanka lica koje se prisluskuje. Za postojanje ovog oblika radnje izvrsenja nepohodno je da se to cini posebnim uredjajima koji su s obzirom na razvoj tehnike danas brojni, raznovrsni i efikasni. Prisluskivanje ne mora biti neposredno tj. lice koje prisluskuje ne mora istovremeno da slusa tudj razgovor. Naime postoje aparati za tajno prisluskivanje kada su uredjaji za prisluskivanje prikljuceni na aparat za tonsko snimanje. U tom slucaju ostavarene su obe alternativno propisane radnje izvrsenja. Drugi oblik radnje izvrsenja sastoji se u tonskom snimanju koje takodje s obzirom na razlicita tehnicka sredstva moze biti preduzeto na vise nacina. Zakon posebno ne govori o neovlascenom prisluskivanju i tonskom snimanju telefonskih razgovora ali s obzirom na rasprostranjenost komuniciranja putem telefona u praksi je to jedan od najznacajnih i najcescih modusa vrsenja ovog krivicnog dela.
Objekt radnje krivicnog dela jeste tudj razgovor, izjava ili saopstenje.

Pod pojmom tudjeg razgovora treba podrazumevati i razgovor u kojem ucestvuje i izvrsilac ako neovlasceno odnosno bez pristanka drugog lica tonski snimi taj razgovor. U tom smislu treba shvatiti i izjavu koja nije namenjena licu koje prisluskuje odnosno tonski snimi. Bitan element krivicnog dela jeste da se prisluskivanje ili tonsko snimanje vrsi neovlasceno tj. bez pristanka lica koje razgovara ili daje izjavu. Izuzetno, ovaj element nece biti ostvaren i onda kad tog pristanka nema ali samo u dva slucaja odstupanja od nacela nepovredivosti tajne pisama i drugih sredstva opstenja (ovde se upravo radi o drugim sredstvima opstenja) koji su odredjeni ustavom Republike Srbije: kad je to neophodno radi vodjenja krivicnog postpuka ili radi odbrane zemlje.
.....

Dakle NE, jer taj neko moze da presavije tabak i tuzi te.
[ student_apsolvent @ 14.10.2016. 00:30 ] @
Ma snimaj slobodno, samo provijeri da li si fizički jači.

To sa tužbom je sviranje k., moraju ti to dokazati. Nezgodno je ako te razbiju, onda ti moraš dokazivati ko te razbio. A to ti često ne ide baš lako.
[ dusanboss @ 14.10.2016. 00:38 ] @
Pa ne znam baš. Ako ti u svom stanu snimaš rodjendan svog deteta, a komšija se iz njegovog toliko dere da bez probelam nadjačava sve zvukove i zvučne barijere stvarno ne znam koliko bi to bilo neovlašćeno ili bi se moglo nazvati prisluškivanjem. Mislim , lepo bi bilo da neko pojasni ovu situacaju.

Da li je kod nas dozvoljeno snimanje na javnom mestu?

U ostalom uvek možeš anonimno da objaviš taj snimak.
[ botr @ 14.10.2016. 09:18 ] @
Ako toliko vicu, onda svakako taj razgovor nije dostupan trecim licima surpotno njihovoj volji i znanju.
[ cmpstr @ 14.10.2016. 10:17 ] @
Naravno da smes da ih snimas. Ne smes da im postavljas u telefon ili stan spijunske uredjaje, ali niko ti ne moze zabraniti da ih iz svoje sobe ili ispred zgrade snimas. :)
Taj tvoj komsija ocigledno ne zna za javni red i mir. Prijavi ga u policiju (slabe vajde) ali pokusaj. On je taj koji krsi zakon, a ne ti.
[ bananaphone @ 14.10.2016. 10:54 ] @
Ne brate, ne zato sto je nelegalno, nego neces nista napraviti sa tim, osim mozda zabaviti drustvo...

Student ti je slikovito opisao situaciju u kojoj mozes da se nadjes...

Pricam iz licnog iskustva, nista se nije resilo dok nisam jurio komsiju sa cepanicom po zgradi.

Mada drugar je imao komsije - par koji se svadjao non stop u 3 ujutro, ali zena bi vristala na muza izmedju ostalog "spusti noz, spusti noz!!!", posle toga bi se kresali da se ori cela zgrada, nitko im nista nije mogao, ni panduri, ni tuzbe, ni pretnje, dok nisu sklepali dete, onda su se malo urazumili...
[ Living Light @ 14.10.2016. 15:25 ] @
Citat:
Radgosta.6: Dakle NE, jer taj neko moze da presavije tabak i tuzi te.
ak

Nek taj Eehbivetar i presavije Tabak,

--REC JEO ZLOSTAVLJANJU DECE !!!

[ Living Light @ 14.10.2016. 15:28 ] @
Decji plac, i Decja kuknjava je do te mere da se cuje -1 dole i +2 sprata gore.

Dete ne place.......dete URLA OD MENTALNOG BOLA (jer ne znam da li biju rukama ili nogama)

Alo Požega,

Pitam VAS ozbiljno..
[ bananaphone @ 14.10.2016. 16:12 ] @
Snimaj - posle mozes da odlucis sta i kako dalje... Pazi samo da dete ne urla iz ko zna kog i kakvog razloga - odnosno da si 100% siguran da dete zlostavljaju...
[ dusanboss @ 14.10.2016. 17:47 ] @
Pa koliko je dete? Ukoliko je jako malo koje plače da kažeš samo od sebe to se obično ne čuje jako glasno. Ukoliko je starije dete koje plače zbog zapostavljenosti ili ne znam čega, opet mislim da kod nas malo toga možeš da uradiš. Ovde smo tek u fazi da nakako uvedemo u relanu primenu zakona da razbijanje glave drugima licima nije normalno čak i ako se malo popije. Buka i psihčki bol je u našem zakonu u domenu naučne fantastike..

Ja imam problema sa komšijskim kerovima. To je zavijanje, lajanje, aralaukanje ne svojstveno normalnom ponašanju pasa. I druge komšije imaju kerove, zalaju ponekad pa se smire, a ovi manje više 10 sati na dan. Kako kod, verovatno zavisi od toga koliko ih hrani.

D je to jedna ker u pitanju pa da pomisiš, aj nešto nije u redu sa njim (ima i takvih) nego to je slučaj sa svakim psom koji dodje kod tog mog komšije.

I šta ja tu da radim?
[ SlobaBgd @ 14.10.2016. 18:08 ] @
Da li si ti normalan?! Upoređuješ lajanje kerova tvog komšije i plač i krike deteta koje je (po mišljenju Living Lighta) fizički i psihički zlostavljano!
Voleo bih da najzad popustiš u finoći i kažeš mi neprijatne reči koje se kuvaju u tebi. Možda to bude pametnije od ovakvih izliva bezosećanja.
Čuj, tako i kod tebe kerovi laju.
[ bananaphone @ 14.10.2016. 18:42 ] @
Osetljive su to stvari, dete moze da place zato sto je bolesno (fizicki ili mentalno), ili sto je problematicno, kolegi sa posla dete histerise za bilo koju sitnicu, od dranja poplavi recimo kad hoce da mu skinu omiljenu majicu zato sto se zalilo vodom, moze da vristi 2h i sl., vise ne zna sta da radi i sa detetom i sa sobom, naravno komsije mu redovno salju socijalne sluzbe i policiju na vrata, srecom pa su do sad bar oni bili razumni...

U svakom slucaju pazi sta radis, budi 100% siguran da razumes sta se desava, pre nego bilo sta odlucis...
[ pajapop @ 14.10.2016. 19:20 ] @
Citat:
SlobaBgd:
Da li si ti normalan?! Upoređuješ lajanje kerova tvog komšije i plač i krike deteta koje je (po mišljenju Living Lighta) fizički i psihički zlostavljano!
Voleo bih da najzad popustiš u finoći i kažeš mi neprijatne reči koje se kuvaju u tebi. Možda to bude pametnije od ovakvih izliva bezosećanja.

A ja mislim da je sad ovo jedan neprimeren napad na Duleta...On je samo naveo primer buke koji ne moze da resi, a ne da uporedjuje i izjednacava zlostavljanje pasa i deteta...Izgleda da Duleta cesto neko napada samo iz navike...Da li je i to jedna vrsta zlostavljanja???
[ SlobaBgd @ 14.10.2016. 19:44 ] @
Ne znam koliko je neprimeren, meni je neprimerenije da se u temi u kojoj neko traži savet kako da reaguje u slučaju porodičnog nasilja nad detetom navodi kako, eto, nema od prijave ništa, jer tako i kerovi njegovog komšije laju... Ovde neko, čini se, fizički i psihički zlostavlja dete!

Da li moja poruka može da se smatra zlostavljanjem? Ne. Prvo, nisam u situaciji da zlostavljam nikoga, nisam ni jači, ni nadređeni, niti imam bilo kakvu funkciju ovde na forumu, niti je Dušan meta moje kritike zato što je to on lično. Ako sumnjaš u to, možeš videti da sam reagovao i na neprimerene poruke mnogih drugih članova. Baš zbog toga sam osetio potrebu da i ovde reagujem na taj način. Da li sam bio grub? Nadam se da jesam. Jer, ma kakve dobre namere Dušanove bile, smatram da je u najmanju ruku nepristojno da u priča o kerovima koji mu smetaju dok laju, dok se negde odvija povređivanje deteta.
[ kaćunčica @ 14.10.2016. 19:59 ] @
A da pitaš komšije o čemu se radi? U fazonu - znam da me se ne tiče, ali kako je to što se događa preglasno i smeta mi, možete li mi objasniti o čemu se radi i možete li to popraviti? Kažeš im da to zvuči tako, kao da treba da reaguje i policija i socijalne službe... pa u zavisnosti od njihove reakcije lakše ćeš zaključiti šta je svrsishodno uraditi.

Meni je npr. prijateljica iz Zrenjanina rekla da su platili kaznu jer su se komšije žalile da njihova klizna vrata prave buku, kao i dete koje se igra na podu bez tepiha.
[ Living Light @ 14.10.2016. 21:01 ] @
Citat:
kaćunčica: A da pitaš komšije o čemu se radi?

Svi su zgranuti, a niko nema MUUHHHda da reaguje.

Djabe se zove policija____To nije njihov Ressor,
Djabe se zove komunalna Policija_____Oni su nadlezni samo na uluci a NE i u stanu,

Postoji li u ovoj ehhbenoj srbiji osoba ili telefonski br.

gde se moze prijaviti da DETE PLACE I URLA 30 minuta od RODITELJKOG zlostavljanja !!!

ne zajhhebavam se !

Placem...
[ Ivan Dimkovic @ 14.10.2016. 21:25 ] @
Citat:
Living Light
Djabe se zove komunalna Policija_____Oni su nadlezni samo na uluci a NE i u stanu,

Probaj prvo da ustanovis da li se radi o zlostavljanju. Ako imas dobar razlog za sumnju (recimo vidis kako se roditelji ponasaju ili cujes, ili iz razgovora / posmatranja sa njima postoji sumnja da su nasilni prema detetu), probaj sa centrom za socijalni rad. Sto bananaphone rece, samo plakanje moze biti izazvano sasvim drugim stvarima koje nemaju veze sa zlostavljanjem.

Sto se snimanja tice, ti imas pravo da snimas sta god da se cuje u >tvom< stanu kao ambijentalni zvuk. Sve sto se cuje u tvom stanu kao buka vise nije privatan razgovor.

Objavljivanje toga >sa identifikacijom< drugih osoba je vec sasvim druga stvar.

Medjutim, bez obzira na to da li bi to delo bilo u suprotnosti sa zakonima koji stite privatnost (pogotovu privatnost dece), takav akt vrlo verovatno nije produktivan. Nece to od eventualnih zlostavljaca napraviti normalne roditelje vec samo moze da napravi nove probleme. Da ne pricamo o tome kakvu bi to stetu i probleme napravilo ako roditelji >ne< zlostavljaju dete.

Probaj ti da ustanovis da li je u pitanju zlostavljanje a onda sa centrom za socijalni. Ako dodje do toga i stvar se nastavi, pisi pismeno i reci da ces stvar eskalirati u medije i ministarstva i sl.
[ Otto23 @ 14.10.2016. 21:52 ] @
@Living Light

Nekad javno iznosenje problema, moze da pomogne. Ono sto bi ti ja predlozio, je da napises poruku krupnim slovima i zalepis na ulazna vrata zgrade... da svi procitaju:

"Molimo roditelje sa (tog i tog sprata ime i prezime), da ne zlostavljaju svoje dete i ne prave buku. U suprotnom bicemo prinudjeni da pozovemo policiju, i obavestimo socijalnu sluzbu."

I to tako ostavis, bez tvog potpisa naravno.

Ako se nista ne dogodi, onda stvarno odes u policiju. Ali ih ne pozoves telefonom, vec odes u stanicu direktno i napravis prijavu. Imaju zene koje tamo to rade, kucaju prijave, ali zgodnije i brze je da na svom kompu lepo napises sta se dogadja, da zelis da prijavis nasilje prema detetu itd. itd. Istampas 2 primerka, odneses u pisarnicu policije, tamo ti uzmu papire, ispecatiraju oba primerka i jedan vrate tebi (obavezno uzmi overenu kopiju, jer je to dokaz da si napravio prijavu).

Tada, ne moze vishe dezurni u policiji da se pravi belsav, kao uostalom u svim sluzbama kod nas, vec neko mora da reaguje - zato sto postoje pisani dokazi kad, ko, sta i kome je prijavio... pa neko moze sutra i da odgovara, ako se detetu nesto dogodi, a ti prosledis medijima ili unutrasnjoj kontroli policije - da si ih blagovremeno obavestio a oni nisu uradili nista. Tako da ce, to onda ozbiljnije shvatiti i verovatno zvati tebe i roditelje (odvojeno) da date izjave. Veruj mi da je to neprijatno iskustvo za roditelje, jer inspektori nisu sisali vesla, i tacno znaju da procene sta se dogadja... tj. dovoljno je da ih neko isproziva (perfidno), gleda ko poslednje g.... , i upozori sta po zakonu moze da im se dogodi.

To isto sa pisanom prijavom, uradi i u soclijanoj sluzbi. Jako je bitno da su prijave pisane, da su overene, i da uzmes kopiju nazad. Policija bi inace trebalo po sluzbenoj duznosti (mada kod nas je sve moguce), da prijavi socijalnoj sluzbi.

P.S. Ako ima vishe komsija koji imaju isti problem, mozete zajedno da napravite to, i onda da se svi ispotpisuju na prijavi, jedan odnese u policiju. To je onda mnogo ozbiljnije, jer vishe nije rec o subjektivnoj percepciji jedne osobe, vec postoje i drugi svedoci da to potvrde.

[Ovu poruku je menjao Otto23 dana 14.10.2016. u 23:07 GMT+1]
[ Ivan Dimkovic @ 14.10.2016. 22:02 ] @
Citat:
Otto23
"Molimo roditelje sa (tog i tog sprata ime i prezime), da ne zlostavljaju svoje dete i ne prave buku. U suprotnom bicemo prinudjeni da pozovemo policiju, i obavestimo socijalnu sluzbu."

Ja bih bio vrlo oprezan sa ovim. Napisati da neko zlostavlja dete bez konkretnih dokaza (dug intenzivan plac deteta je razlog za sumnju ali ne i dokaz) je, pre svega, potencijalno neosnovana vrlo jaka optuzba koja moze naneti veliku stetu ljudima ako se ne radi o tome (sta ako je dete bolesno ili ima neki drugi problem?), o problemima za autora - od legalne prirode pa na dalje i da ne pricamo.

Takodje, taj akt nece nista promeniti ako roditelji >jesu< zlostavljaci. Zlostavljaci su patoloske osobe, njima se vrlo verovatno *be za kucni savet i policiju i gledace verovatno kako da eliminisu buku bez prestanka zlostavljanja, sto moze biti jos gore.

Ove stvari su posao za socijalnu sluzbu. Ako dete jeste zlostavljano njemu treba pomoc. Komsije, koliko god dobronamerne bile, nemaju ni strucnost ni resurse (o sili zakona i da ne pricamo) za tako nesto. Interakcija sa takvim roditeljima od strane ljudi koji nisu u stanju da realiziju korektivne akcije nisu nikakva pomoc a moze da steti.
[ Otto23 @ 14.10.2016. 22:15 ] @
@Ivan
Realno, to moze da bude problem... tj. zavisi da li realno oni stvarno zlostaljaju dete, ili je dete razmazeno (ili bolesno). Ako vec nije siguran sta se dogadaja, onda nek' im ubaci u postansko sanduce.

Sve zavisi od procene koliko je on siguran sta se dogadja. Ako su otac i majka problematicne osobe, veca je sansa da zaista maltretiraju dete. Recimo, moj sin se dere kad nece da radi domaci, kad treba da spava itd... histerija. Ali to se sve smiri relativno brzo. Komsijin isto. Nekome sa druge strane zida to bi zvucalo kao da mu mi radimo bog zna sta... sto nije slucaj.

E sad, prebijanje je mnogo bucnije, cuje se vika, bacanje stvari itd. Tako da to zavisi od njegove procene.

...
U svakom slucaju ja bi ih upozorio (javno ili pisano preko postanskog sanduceta) i ako se stvari ne poprave, prijavio policiji i socijalnoj sluzbi (pisanom prijavom).
[ Radgosta.6 @ 14.10.2016. 23:16 ] @
Ubacivanje poruka u postansko sanduce se najcesce dozivljava kao vid pasivne agresije i kod takvih likova ili ce proci neopazeno ili ce biti okidac za neko njesra. Najbolje bi bilo da se stanari te zgrade udruze i kolektivno izadju pred doticnu familiju, koliko sam razumeo vise stanova trpi buku.

Takodje, nase socijalne sluzbe su u vecini slucajeva jad i cemer. Ukoliko stvarno postoji maltretiranje dece, moze da se desi da socijalne sluzbe samo izignorisu citav slucaj, tako da ako se stvarno ispostavi da maltretira decu, nemojte misliti da je sve zavrseno prijavom regularnim institucijama. Nekad treba biti stvarno uporan da bi se sve isteralo na cistac.
[ jovajovic100 @ 14.10.2016. 23:40 ] @
Da li je na forumu prisutan neko ko se bavi socijalnim radom i zaštiton dece da da ozbiljan i svrsishodan savet Living lajtu kako da
pomogne deci koja su ugrožena. Mora da postoji način da se reši taj ozbiljan problem i da se zaštite deca .
[ student_apsolvent @ 15.10.2016. 01:13 ] @
Citat:
jovajovic100: Da li je na forumu prisutan neko ko se bavi socijalnim radom i zaštiton dece da da ozbiljan i svrsishodan savet Living lajtu kako da pomogne deci koja su ugrožena. Mora da postoji način da se reši taj ozbiljan problem i da se zaštite deca .

Eto, daj mu ti savjet. Ti si ekspert, utvrdio si da su đeca ugrožena, da postoji ozbiljan problem i da se đeca moraju zaštiti.

[ Living Light @ 15.10.2016. 01:18 ] @
Citat:
SlobaBgd:
Voleo bih da najzad popustiš u finoći i kažeš mi neprijatne reči koje se kuvaju u tebi.

Slobo,
I u meni se kuva, i to debelo, da tom "Pacijentu" pustim film : Kad Jaganci utihnu,

Nemam alate, niti znanja , ---niti sa cim da ga uporedim,

(@dusanboss, nemo da si se slucajno javio/pisao na ovu temu)

Lemilicu na 390 °C cu u duhhpe da Ti nabijem,

-i to tako da vruc kraj lemilice bude spolja !

...da ne mozes da ga vadis...

[ student_apsolvent @ 15.10.2016. 01:53 ] @
@Living Light

A što ne pitaš tog komšiju muči li đecu ili su mu đeca nešto bolesna te se dernjaju. Ja bih to lijepo pitao i ne bih se zamarao pretpostavkama.

Reči mu da ti kuknjava ne prija i da nećeš više to šlušati. Ako on mora da bije ili maltretira đecu neka ih vodu neđe u planainu, to te se više ne tiče.

Tebe buka uznemirava, ako sam dobro razumjeo.
[ Living Light @ 15.10.2016. 02:19 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic: Probaj prvo da ustanovis da li se radi o zlostavljanju.

Dimke, jesi li Ti prirodno lud ili si uzimao dodatne casove???

To necovecno maltetiranje dece bi ja da snimim .....i roknem na FB i na YT

pa da vidimo cija "majka Crnu vunu prede" ?!

[ Living Light @ 15.10.2016. 02:58 ] @
Citat:
student_apsolvent: A što ne pitaš tog komšiju muči li đecu ili su mu đeca nešto bolesna te se dernjaju. Ja bih to lijepo pitao i ne bih se zamarao pretpostavkama.

Molim Te ne sehhrinjaj,

Nisam ti ja ni "konjina " a ni 2012",

Nisam postavio ovo pitanje jer mi je dosadno izmedju 2 spanske serije,
nego pitam ozbiljno !

A taj tvoj "recept" obrisi o duh....

To sa pokusao 18 puta,

Da li mislis da sam toliki IDIOT da ne pokusam sve moguce OVO-ZEMALJSKE nacine

-i nista ne uspeva ?!

Ja te pitam (uz sve moguce ljudske nacine) da li treba sa komsijom da se POKOLJEM
pa da svi budemo na CNN-u u "Brejking Njuzu"

--ili postoji neki valjan nacin koji ne zahteva rad Policije, Komunalne i Interventne,

--jer od njih nema go Q koristi,

deca igiboše dok se vlast seti da ima vlast !

[ dusanboss @ 15.10.2016. 03:26 ] @
Citat:
pajapop:
Citat:
SlobaBgd:

A ja mislim da je sad ovo jedan neprimeren napad na Duleta...On je samo naveo primer buke koji ne moze da resi, a ne da uporedjuje i izjednacava zlostavljanje pasa i deteta...Izgleda da Duleta cesto neko napada samo iz navike...Da li je i to jedna vrsta zlostavljanja???

Šta ćeš. Kad god neko ne zna šta da kaže on opali po meni i svi zadovoljni .

Citat:
Living Light:

(@dusanboss, nemo da si se slucajno javio/pisao na ovu temu)

Lemilicu na 390 °C cu u duhhpe da Ti nabijem,

-i to tako da vruc kraj lemilice bude spolja !

...da ne mozes da ga vadis...

Pa što bre tako? Ako već imaš takve želje možemo da se organizujemo bez da me povredjuješ užarenim predmetima. . Sem ako te to pali. U tom slučaju ništa od druženja

[ Living Light @ 15.10.2016. 03:32 ] @
dusanboss,

Zamolio sa Te lepo, najlepse sto sam umeo,

Mozes da pricas u mikrofon, ali da ga NE ukljucujes,

Ti, kad god si nesto rekao,...... postavljac pitanja je posle Tebe manje znao,

-sedi 1 !

[ Ivan Dimkovic @ 15.10.2016. 08:55 ] @
Citat:
Living Light:
Citat:
Ivan Dimkovic: Probaj prvo da ustanovis da li se radi o zlostavljanju.

Dimke, jesi li Ti prirodno lud ili si uzimao dodatne casove???

To necovecno maltetiranje dece bi ja da snimim .....i roknem na FB i na YT

pa da vidimo cija "majka Crnu vunu prede" ?!

I sta ces dobiti "rokanjem na FB i YT"? Ako se identifikuje dete samo mozda jos traumi u daljem zivotu kad mu u skoli vrsnjaci nadju klip ili kad ga dete samo pronadje.

Ako vec hoces da snimas i verujes da je to sto snimas zlostavljanje, snimi i prilozi to centru za socijalni rad i zahtevaj akciju, u protivnom obavestavas ministarstvo i medije i da ce biti odgovorni ako se detetu nesto desi. Sve pismeno i sa overenom kopijom.
[ Living Light @ 15.10.2016. 09:32 ] @
Nemam pojma Dimke sta cu sa tim da dobijem...
meni je jedini cilj da vec jednom prestame to izivljavanje majke i oca nad tim devojcicama,
jer me stomak boli od te ocigledne torture nad decom.
[ Living Light @ 15.10.2016. 09:34 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic:  Ako se identifikuje dete samo mozda jos traumi u daljem zivotu kad mu u skoli vrsnjaci nadju klip ili kad ga dete samo pronadje.

Vidis, ovo sam potpuno zaboravio !

To moze da ima gadne posledice kasnije.

Nisam ja jedini u zgradi ko to vidi, cuje i primecuje.
Znaju to svi stanari, nego se prave ludi, okrecu glave

-i duboko zabrinuto uzdisu---sta sve postoji u 21.veku.
[ Ivan Dimkovic @ 15.10.2016. 11:59 ] @
Citat:
Living Light:
Nemam pojma Dimke sta cu sa tim da dobijem...
meni je jedini cilj da vec jednom prestame to izivljavanje majke i oca nad tim devojcicama,
jer me stomak boli od te ocigledne torture nad decom.

Sta ces sa tim da dobijes? Pa neku sansu da ljudi koji imaju neku moc da nesto urade - nesto i urade.

Da li ti mozes da sprecis nasilje u toj porodici, ako se radi o tome? Dobro razmisli za svaku akciju koju ces da uradis kakve su moguce posledice i sta ako stvari ne krenu tokom koji si planirao.

Eto potpuno si zaboravio na moguce posledice kacenja snimka kasnije, po samu decu.

Ne kazem ti da sednes i cekas, ako je u pitanju nasilje svako cekanje zapravo produzava agoniju dece i dovodi ih u opasnost, ali bar sedni na nekoliko minuta i razmisli o mogucnostima koje imas i sta je najverovatnije da urodi nekim plodom.

OK, okacis video, javno "izbrukas" roditelje, mozda i nesto pripretis i sta onda?

Sta ako su sociopate ili psihopate? U tom slucaju "bruka" a ni pretnje ne znace ama bas nista. Sta ako onda krenu da zlostavljaju jos vise decu misleci da su sama deca odgovorna za tvoje akcije?

Razumem ja da je tebi jedini cilj da izivljavanje na koje sumnjas prestane, ali gledaj bar da uradis nesto sto ima sanse da utice na takav epilog, ne da pogorsa stvari.
[ Living Light @ 15.10.2016. 13:46 ] @
Cerkice su (bar tako mislim) jedna ima 5 a mladja 4 godine.
te
Ove godine su krenule u obdanist ili zabaviste (nemam pojma)
al negde ih vode svakim radnim danom.

Ja sam vec jedno7-8 puta bio navrata da ih zamolim da smanje to skakanje u drvenim klompama,
urlanje, bacanje teskih stvari na pod (parket bez tepiha) , obaranje stolica,
udaranje u radijator nekim cvrstim predmetom (odzvanja cela vertikala).

U pocetku su me barem saslusali ali bugu nisu smanjili.
Svaki put je isti odgovor: Pa deca to rade, mora da se igraju !

Nosio sam i cokolade deci i jednoj i drugoj posebne table, samo da smanje buku.
Sad vise i ne idem jer nece da mi otvore vrata (spijunka).

Ili i ako otvore onda mi kaze da su to ponovo deca i uzme i ispred mene
tako zavali ulazna vrata da se dete usehhhre, a vrata samo sto ne ispadnu iz rakastoa.
(dete koje je isto doslo do ulaznih vrata da pogleda ko je dosao kod njih)

Ne vredi. Pokusao sam na mnogo lepih nacina, nikad sa vikom, ni glas nisam podigao i ne vredi,
Kaze, tipa ono : "Ja u mom stanu mogu da se ponasam i da radim sta hocu"

Mozes da mislis da mi je sa plafona otpao sloj kreca od kolicine lupanja od gore.

Pogledajte molim Vas ovo:

Kucni savet ne postoji, na znam kako uopste i postojimo a da se ne ubudjamo.

Ni onih 150 dinara (za cistacicu) ne mozemo da skupimo od svih
kazu "nema se para", a "purnja" 2 kutije cigara dnevno, znaci takvo je rasulo.

Ne znam sta i kako da radim a da bude dobro?
[ bakara @ 15.10.2016. 15:25 ] @
Citat:
Living Light:
Citat:
kaćunčica: A da pitaš komšije o čemu se radi?

Svi su zgranuti, a niko nema MUUHHHda da reaguje.

Postoji li u ovoj ehhbenoj srbiji osoba ili telefonski br.

gde se moze prijaviti da DETE PLACE I URLA 30 minuta od RODITELJKOG zlostavljanja !!!

ne zajhhebavam se !

Placem...

Zoves policiju i kazes da se biju, kolju...i moraju da dodju.

Pa kad dodju prvi put po prijavi samo zapisu podatke za izvestaj, a posle ako se prijave nastave moraju da reaguju i da hapse ili obaveste nadlezne sluzbe.
[ student_apsolvent @ 15.10.2016. 17:57 ] @
Citat:
Living Light:
Cerkice su (bar tako mislim) jedna ima 5 a mladja 4 godine.
te
Ove godine su krenule u obdanist ili zabaviste (nemam pojma)
al negde ih vode svakim radnim danom.

Ja sam vec jedno7-8 puta bio navrata da ih zamolim da smanje to skakanje u drvenim klompama,
urlanje, bacanje teskih stvari na pod (parket bez tepiha) , obaranje stolica,
udaranje u radijator nekim cvrstim predmetom (odzvanja cela vertikala).

Đe ti je maltretiranje đece u opisu koji si dao?

Kako ti opisa, niko ne maltretira đecu, več đeca svojim ponašanjem maltretiraju tebe i ostale u zgradi.

Tek sad ne razumijem što želiš snimiti i na koga se žališ?
[ dusanboss @ 15.10.2016. 18:07 ] @
Ma ko zna šta on hoće. Kad bi pitao ljude iz njegove zgrade verovatno bi rekli deca ko deca ponekad malo prave buku nego tom ponzosu smeta i kad muva proleti pa samo traži razloge da se buni. U skoro svakoj zgradi ima po jedan takav koji zavodi red tamo gde apsolutno nema potrebe.
[ student_apsolvent @ 15.10.2016. 18:16 ] @
Citat:
dusanboss: Ma ko zna šta on hoće. Kad bi pitao ljude iz njegove zgrade verovatno bi rekli deca ko deca ponekad malo prave buku nego tom ponzosu smeta i kad muva proleti pa samo traži razloge da se buni. U skoro svakoj zgradi ima po jedan takav koji zavodi red tamo gde apsolutno nema potrebe. :)

Nemoj mu to govoriti, viđe li ti kako mu je plafon otpao i to od skakanja dveju djevojčica od 4 i 5 godina.

P.S. Nemoj da čačkaš majstora, reče nabiće ti ljemilicu u dupe.
[ dusanboss @ 15.10.2016. 18:33 ] @
Obećanje ludom radovanje :) Kako im samo padaju takve sado-mazo-gej ideje na pamete? Ne verujem. I to od strane ovih što su najglasniji protivnici nekonvencionalnog seksa. :)

Citat:
Nemoj mu to govoriti, viđe li ti kako mu je plafon otpao i to od skakanja dveju djevojčica od 4 i 5 godina.

Neka žilava đeca kad mugu takvu štetu da napravi na objektu :)
[ student_apsolvent @ 16.10.2016. 01:09 ] @
Citat:
dusanboss

Neka žilava đeca kad mugu takvu štetu da napravi na objektu :)

Jesi mule, nema što drugo reći.

Reče ti čovijek da đeca imaju drvene klompe, a nemaju tepih jer su ga prodali na buvljaku. Kako to nijesi zapamtio?
[ dusanboss @ 16.10.2016. 01:20 ] @
:) A i ja vala ne čitam dobro. :)

Nego odo ja spavat i spremati se sutra za ligiju. I da znaš student da te neki ovde volimo, poštujemo i cenimo takvog kakav si.
[ student_apsolvent @ 16.10.2016. 01:32 ] @
Citat:
dusanboss: :) A i ja vala ne čitam dobro. :)

Nego odo ja spavat i spremati se sutra za ligiju. I da znaš student da te neki ovde volimo, poštujemo i cenimo takvog kakav si.

Dušane, ocam mu jebbem, a da potražiš nekg drugog "da ga voliš", možeš za promjenu i žensku da potražiš. Biježi od mene, avjetinjo.
[ bananaphone @ 16.10.2016. 10:20 ] @
@Living Light - obrnuo si pricu za 360 stepeni - sto bi rekao Dzogani... Iz detaljnog opisa - deca te zajjebavaju a ti ne znas kako da zaustavis celu stvar, pa si dosao ovde da te ekipa sa foruma jos malo dokuca ;)...
[ dusanboss @ 16.10.2016. 12:00 ] @
Crnogorac i ti odama na tu stranu naginješ. Pa ima valda i drugih vrsta ljubavi i naklonosti mimo one seksualne.
[ Shadowed @ 16.10.2016. 15:38 ] @
@Dusanboss, koja god, samo ako te drzi dalje od tastature.
[ pajapop @ 16.10.2016. 16:06 ] @
Citat:
dusanboss:

Ma ne vredi, ima nas puno...uvek ce se neki ufati za tastaturu...

[ Bradzorf012 @ 16.10.2016. 16:15 ] @
Ako ih vode u obdanište, onda bi vaspitačice trebalo da budu upoznate sa problemom, moguće da postoje znaci poremećaja u ponašanju: strah, povlačenje, plač ili neki očigledniji kao modrice... Profesionalna obaveza im nalaže da reaguju, mada se takve stvari ne dokazuju tako lako, a čak i kada postoje mnogi će samo gledati da saniraju posledice, a ne uzrok. S druge strane, tu je i centar za socijalni rad, oni bi morali da reaguju na prijavu, ali opet dokazi, dokazi, dokazi... Nasilje u porodici je još uvek dovoljno veliki tabu, da zakonski okviri ne znače puno i u tome smo svi saučesnici, svako okreće glavu jer ne želi da zabada nos tamo gde mu nije mesto.
[ Living Light @ 17.10.2016. 01:57 ] @
Neozbiljan Si do

--PamTiVeka !!!!!!

Rekao sam majci da pocne da za Tebe Crnu Vunu da prede.....

@Bradzorf012 samo si mi Ti nedostajao u ovom postu !

Iz razloga "Ljudskosti" pokušaj da ostaneš što dalje od teme..

Molim Te...

[Ovu poruku je menjao Living Light dana 17.10.2016. u 03:17 GMT+1]
[ Living Light @ 17.10.2016. 06:19 ] @
Citat:
dusanboss: Kako im samo padaju takve sado-mazo-gej ideje na pamete?

Citat:
student_apsolvent: Dušane, ocam mu jebbem, a da potražiš nekg drugog "da ga voliš"

..ja tu nista ne bi dir'o
[ Bradzorf012 @ 17.10.2016. 13:24 ] @
Nema nikakve potrebe da stvari shvataš lično, ni moj post, a još manje problem o kom govoriš. Najbolje ćeš odigrati hladne glave, a bes i ljutnja mogu samo da te sputaju u tome.
[ mrkii @ 17.10.2016. 17:56 ] @
@Living Light

Ozbiljna tema, ljudi ti lepo odgovaraju, a ti, kao neki klinac, klipan, dalabu ... ne znam kako da te definisem, ali svakako ne kao nekog ko ozbiljno zeli da pomogne.
[ Living Light @ 17.10.2016. 18:46 ] @
Mozes da me nazivas kako god hoces.

Tema i jeste veoma-veoma ozbiljna.

Fora je sto se neki od Vas sprdate,
i NE verujete onome sto Vam pisem.

O tome se radi..
[ student_apsolvent @ 17.10.2016. 19:11 ] @
Citat:
Living Light: Mozes da me nazivas kako god hoces.

Tema i jeste veoma-veoma ozbiljna.

Fora je sto se neki od Vas sprdate,
i NE verujete onome sto Vam pisem.

O tome se radi..

Tema je ozbiljna no si ti neozbiljan.... tako te ljudi doživljavaju, možda i griješe, ne znam.

Prvo si kukao na maltretiranje đece od strane roditelja, te si kasnije okrenuo priču kako su đeca nemirna, a roditelji im to dozvoljavaju. Nijesi baš jasan na šta tačno prigovaraš.

[ dusanboss @ 18.10.2016. 00:59 ] @
Ma šta bre istina! Ono odpadanje kreča je od neodržavanja, a ne od skakanja i treskanja dece od pod. Da se čak nekim čudesnom slučajem to desilo iz razloga koji navodi pokretač teme, to se ne bi manifestovalo krunjenjem plafona iznad pregradnog zida i kod vrata već na delu plafona bližem sredini sobe.
[ kaćunčica @ 18.10.2016. 03:55 ] @
Citat:
mrkii:
@Living Light

Ozbiljna tema, ljudi ti lepo odgovaraju, a ti, kao neki klinac, klipan, dalabu ... ne znam kako da te definisem, ali svakako ne kao nekog ko ozbiljno zeli da pomogne.

Kao Trick Fixa sa engleskom tastaturom.
[ Living Light @ 18.10.2016. 05:39 ] @
kaćunčica,

Trick Fix se odavno ne koristi.
Nalog ze zakljucan.
[ Shadowed @ 18.10.2016. 08:58 ] @
Nalog je zakljucan al' je vlasnik na slobodi.
[ dusanboss @ 18.10.2016. 13:30 ] @
Citat:
Shadowed:
Nalog je zakljucan al' je vlasnik na slobodi.

Kao i još neki vlasnici zaključanih naloga. :)))))))

[ Living Light @ 18.10.2016. 17:41 ] @
Citat:
Shadowed: Nalog je zakljucan al' je vlasnik na slobodi.

Naj ozbiljnije Te pitam...

-Da li Ti je bas-bas jako krivo zbog toga ?

Kad pogledam,
Ti si tu 15 godina a ja 11 godina.

Jel to nesto jako lose sto sam SAMO 11 godina ?

Ne znam,
zbog toga Te i pitam.

pOz