[ Radgosta.6 @ 08.11.2016. 00:10 ] @
Na televiziji ARTE je 1.novembra 2016 emitovana reportaza o armiji 15.000 botova koji sluze za kreiranje anti-ruskog rapolozenja.

Ovu mrezu su otkrili strucnjaci za robotiku sa univerziteta u Minhenu dok su analizirali pojmove na tviteru kao sto je 'Ukrajina'. Svaki put kada bi botovi detektovali neku diskusiju na tu temu botovi bi se aktivirali i usmeravali temu na anti-rusku stranu. Serveri za kontrolu ovih botova su uglavnom smesteni u Velikoj Britaniji.

Isecak iz emisije, mogu se ukljuciti CC da bi imali prevod na engleski.

Ne, ovo nije teorija zavere, ovo je nasa virtuelna stvarnost.

[ dusanboss @ 08.11.2016. 00:33 ] @
Po ko je ond reprogramirao robote i obacio ih na ES? Ako se ovako nastavi ostaće mnogi bez sendviča.
[ nato_bot @ 08.11.2016. 06:02 ] @
Ta cifra od 15000 anti-ruskih botova nije tačna jer nisu mene uključili. Osim toga ja ne radim za sendvič kao srpsko-ruski botovi već za dolare koje CIA neštedimice uplaćuje na moj račun.
Premijum isplatu sam dobio nakon što sam vrbovao Crnu Goru u NATO.
Dodatni bonus sam dobio nakon što sam
Nekoliko ruskih državljana proterano iz Srbije
Premijer je sve to obavio u moje ime a po diktatu Zapadnih Moćnika, Soroša i Vladara iz Senke.

Trenutno sam zauzet oko nameštanja izbora u USA koje treba da dobije Hilary Clinton.
Sutra otvaram šampanjac. Čućete eksploziju.
[ R A V E N @ 09.11.2016. 19:12 ] @
Pa to je sasvim moguće, jer Twitter nema reCAPTCHA-u pri registraciji i pri ulasku na stranicu, a naravno ni mnogi drugi tipa Facebook, Gmail. Valja ljudi šize kad treba riješiti to. Posebno je Twitter osjetljiv, jer su nedavno imali pad profita.

Slična situacija je bila i sa stranicom https://wwwAshleyMadison.com/ koje se reklamira kao stranica za udate i oženjene koji traže izvanbračnu aferu.

Uglavnom, hakeri su im provalili bazu podataka i dump-ovali je na torrente, pa su onda neki stručnjaci to download-ovali i analizirali. Brojevi nisu tačni, ali da imate ideju o odnosima veličina, utvrđeno je da ima 2 000 000 muških profila i 2000 ženskih, od tih ženskih pola je izgleda kreirano automatski, jer im je npr. datum rođenja bio često 1. januar, a poznato je zašto. Od ostalih pola koji su djelovali pravi, osoba je na stranici bilo uglavnom samo jednom - kad se registr[o(tro)vala]. Onda su se pojavile neke informacije da je neka žena tužila tu firmu za narušavanje zdravlja, jer su joj prsti otekli od prevelikog tipkanja, tako nekako. Ima o toma na Internetu detaljnijih informacija.

Bio je i neki sitni američki političar, koji je zezao Hillary zbog onoga što joj je Bill uradio, kad tamo i njegov e-mail je bio u bazi. Onda je navodno bilo i par samoubistava nakon razotkrivanja tih podataka.

Ali kao što se vidi, Ashley Madison je i pored skandala i dalje alive and kickin'.

Onda godinama postoje glasine da dating stranice koriste chat botove da bi zadržale muškare na stranicama koji bi nastavili plaćati članarinu, a zna se kako ti chat botovi mogu izgledati kao stvarna osoba.
[ perkom @ 09.11.2016. 21:04 ] @
Ukaz Predsednika RF, Vladimira Vladimiroviča Putina

Imenuje se Donald Tramp na dužnost opunomoćenog predstavnika Predsednika RF za severno - američki federalni okrug.
Na dužnost će stupiti januara 2017.

Moskva, 09.11.2016.
[ student_apsolvent @ 09.11.2016. 23:57 ] @
Jadan ti je taj Putin, niko ga više ne uzima za ozbiljno.

Kad ruski brodovi uđu kod Gibraltara nemaju ni jednu prijateljsku luku u Sredozemlju sve do Sirije, ako stignu to damo.

Kad tome dodamo da su vam Rusi došli na vežbu bez naoružanja i opreme jer im nijesu dozvoli transport do Srbije, slobodno se popišaj na Putina.
[ Living Light @ 10.11.2016. 00:17 ] @
Citat:
dusanboss: ostaće mnogi bez sendviča.

Bilo bi jako pozeljno, da te sedvice, koje si namazao u ovom postu:

http://www.elitemadzone.org/t493205-0#3710626

Podelis samom sebi !!!

..jer sam se za zivota Nagledao Pretnji i Ucena "Šešeljevih Sendviča" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tako da, sendvič koji mazeš sebi, namaži ga sa obe strane,

..jer nikad ne znaš, ko će da poželi, da te "De-Instalira" sa matičnog područja !

I polako, "sa To Plaćanje",

[ perkom @ 10.11.2016. 07:53 ] @
Citat:
student_apsolvent:
Jadan ti je taj Putin, niko ga više ne uzima za ozbiljno.

Kad ruski brodovi uđu kod Gibraltara nemaju ni jednu prijateljsku luku u Sredozemlju sve do Sirije, ako stignu to damo.

Kad tome dodamo da su vam Rusi došli na vežbu bez naoružanja i opreme jer im nijesu dozvoli transport do Srbije, slobodno se popišaj na Putina.

Isti si kao ovaj, ne zatvaraš usta:

[ dr killer @ 10.11.2016. 19:08 ] @
Citat:
perkom: Isti si kao ovaj, ne zatvaraš usta:

Ovaj može i da ujede a kvazi crnogovanac nema ni zube a ni pameti kolko to pašče
[ dr killer @ 10.11.2016. 19:11 ] @
Botova anti Putin, bogme ima i ovuda
[ jovajovic100 @ 11.11.2016. 06:28 ] @
Promeniće oni sada stranu ako dobiju mig iz Evrope , opljunuće po Trampu za lepše sendviče .
[ nato_bot @ 11.11.2016. 11:52 ] @
Kako sad ruski botovi glume neutralnost? Onanišu na ukaze koje su sami izmislili.
Da imaju smelosti javno bi izneli za koju stranu rade. Ali ne, nemaju smelosti jer su jeftine kuurve.

Kad je reč o Trampu jasno je da će biti smenjen kad to odluče Svetski Moćnici.
Za sad su zadovoljni a što se vidi po rastu berze.

Putin stisnut sopstvenim nebulozama i nezaustavljivom ekspanzijom NATO pakta priziva u pomoć zardjale konzerve koje naziva 'nosač aviona'.
[ perkom @ 11.11.2016. 13:54 ] @
Citat:
nato_bot: Putin stisnut sopstvenim nebulozama i nezaustavljivom ekspanzijom NATO pakta priziva u pomoć zardjale konzerve koje naziva 'nosač aviona'.

Evo jedne od konzervi kojima će "nahraniti" NATO:

[ Sarastro @ 11.11.2016. 23:41 ] @
^

Nije to nista, da vidis ti kakve rakete spremaju Ameri da naprave cim im Rusi ukinu sankcije na prodaju raketnih motora.
[ student_apsolvent @ 12.11.2016. 00:43 ] @
Došli Rusi i Bjelorusi bez naoružanje u Srbiju.

Razlog: Rumuni i Bugari im nijesu dozvolili prijenos opreme i naoružanja.

A onda su "braća" Srbi, Rusi i Bjelorusi vozikali po poligonu jedan transporter iz 1978, a komanda im se prevozila Tamićima iz 1979.
[ niki212 @ 12.11.2016. 08:25 ] @
Citat:
student_apsolvent: Došli Rusi i Bjelorusi bez naoružanje u Srbiju.

A onda su "braća" Srbi, Rusi i Bjelorusi vozikali po poligonu jedan transporter iz 1978, a komanda im se prevozila Tamićima iz 1979.

Ponel su oni oruzje ali poslali u crnu goru
[ perkom @ 12.11.2016. 14:22 ] @
Džaba su se botovi trudili. Ruski diplomata je izjavio kako su pripadnici ruske vlade bili u kontaktu s političkim timom Donalda Trampa tokom kampanje za predsedničke izbore, javlja Rojters pozivajući se na rusku novinsku agenciju Interfax

Trampova protivkandidatkinja Hilari Klinton optužila ga je da je lutka na koncu ruskog predsednika Vladimira Putina, nakon što ga je javno nahvalio, ali Tramp je odbacio te optužbe i tvrdio kako nema nikakve veze s ruskom vladom.

Ipak zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov priznao je u četvrtak kako su postojali kontakti s Trampovim političkim timom.

Bili smo u kontaktu tokom cele izborne kampanje, a ti kontakti će se i nastaviti, rekao je i dodao da je ruska vlada u kontaktu s mnogim najbližim saradnicima Trampa, ali nije navodio imena.

FBI je proteklih meseci istraživao tvrdnje da su Trump ili njegovi saradnici imali kontakte s Rusima ili ruskim kompanijama, ali nije pronašao nikakve dokaze koji bi opravdali punu istragu.

Trampov portparol nije hteo da komentariše izjavu Rjabkova.

Kon(j)islave, kako si to dopustio?
[ jovajovic100 @ 12.11.2016. 14:52 ] @
Ode tema posle ovog teksta pod ključ .
[ dusanboss @ 12.11.2016. 17:41 ] @
Kakao će botovi sa obe strane podeni ako se Ameri i Rusi nekim čudom krenu da se drže za ruke i pevaju Kumbaja? :) To im ebe ceo kocept, ima da im padne sistem.

Jasno je da su Rusi podržavali Trampa, ipak mislim da im je prvi favorit bio Sanders. Ili im je cilj bio da Hilari nipošto ne pobedi, kao što je u ostalom bilo i mnogim US glasačima na obe strane.
[ student_apsolvent @ 12.11.2016. 19:04 ] @
Citat:
niki212:
Citat:
student_apsolvent: Došli Rusi i Bjelorusi bez naoružanje u Srbiju.

Ponel su oni oruzje ali poslali u crnu goru

Oružje pronađeno u Crnoj Gori nije poreklom iz Rusije.

Gledao sam vježbu NATO-a u Crnoj Gori, došli ljudi sa vozilima, naoružanjem, opremom, klopom, muzikom, ženskama. Prava zabava.

U Beogradi, izlaze iz aviona razoružani Ruski i Bjeloruski vojnici sa rukama u džepovima. Kukakju i plaču, gledaju u zemlju, razoružali ih Rumuni.
Najsmešnije je ono jurcanje "komande" u starim Tamićima. Jaka vežba, tri vojske vozikaju jdan rashodovan transporter mojeg godišta.
[ student_apsolvent @ 12.11.2016. 19:15 ] @
Citat:
dusanboss:
Kakao će botovi sa obe strane podeni ako se Ameri i Rusi nekim čudom krenu da se drže za ruke i pevaju Kumbaja? :) To im ebe ceo kocept, ima da im padne sistem.

Jasno je da su Rusi podržavali Trampa, ipak mislim da im je prvi favorit bio Sanders. Ili im je cilj bio da Hilari nipošto ne pobedi, kao što je u ostalom bilo i mnogim US glasačima na obe strane.

Kad se Ameri i Rusi budu držali za ruke, pisaće se o vječitom prijateljstvu tih država, veličaće se oba rukovodstva, a pronaćiće se več neki negativac koji remeti idilu.
Nijesam primetio da novine prestaju da izlaze kad se promeni političko oprijedeljenje, što bi onda prestajalo pisanje na internetu?
[ SlobaBgd @ 12.11.2016. 21:58 ] @
Citat:
student_apsolvent:
Gledao sam vježbu NATO-a u Crnoj Gori, došli ljudi sa vozilima, naoružanjem, opremom, klopom, muzikom, ženskama. Prava zabava.

Ma to što si ti gledao je bila neka šiptarska svadba oko Plava, šenlučenje i kurvanluk neki, a ti se, jado, obradovao da tako izgleda vojna vJežba! Šta ćeš kad si vojsku gledao samo iz vizure posmatrača, dustabanlije, a tako bi voleo da se i ti nazoveš muškarcem, da ti neko da pravu pušku da opališ i ti neki metak (kad ne može drugačije)!
[ nato_bot @ 13.11.2016. 07:35 ] @
Puste želje pusti snovi:
Citat:
Peskov: Tramp bi s Moskvom mogao da izgradi poverenje povlačenjem NATO-a

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da bi jedan od načina na koji bi novoizabrani američki predsednik Donald Tramp mogao da doprinese izgradnji poverenja s Rusijom bio da ubedi NATO da uspori svoju ekspanziju ili povuče snage raspoređene kod ruskih granica.
Peskov je u intervjuu američkoj agenciji Asošiejted pres rekao da bi to "dovelo do neke vrste popuštanja (zaoštrenih odnosa) u Evropi".
On je međutim rekao da Rusija nažalost sada smatra da "mišići NATO-a... postaju sve veći i veći, i sve bliži i bliži ruskim granicama".
NATO je na samitu u julu saopštio da će osnovati regionaln centre u Poljskoj, Estoniji...

Pitanje za ruske botove: dokle će 'dobri' Krmelj klečiti pred NATO terorom?
[ student_apsolvent @ 13.11.2016. 15:49 ] @
Citat:
SlobaBgd:
Citat:
student_apsolvent:

Ma to što si ti gledao je bila neka šiptarska svadba oko Plava, šenlučenje i kurvanluk neki, a ti se, jado, obradovao da tako izgleda vojna vJežba! Šta ćeš kad si vojsku gledao samo iz vizure posmatrača, dustabanlije, a tako bi voleo da se i ti nazoveš muškarcem, da ti neko da pravu pušku da opališ i ti neki metak (kad ne može drugačije)! ;)

Viđeh ja da si seljak, ti si sad to potrvrdio.

Vojska je za seljake i sirotinju. Niko ozbiljan ne istiće vojsku kao dokaz muškosti. Samo kod brđana vlada pravilo da se ne mogu oženiti ako nijesu služili vojsku.

Nijesam ja gledao šiptarsku svadbu, no sam gledao NATO vježbu đe su Ameri došli svojim vozilima i naoružanjem.

A vama Rusi došli goli i bosi, a viđi bruke, Rumuni ih razoružali. E, jake mi vojske, do ku*ca.

[ dusanboss @ 13.11.2016. 17:19 ] @
Meni nikad nije bilo jasno zašto su ljudi bili ponosni na to služenje vojske kad su sve jedno morali, a i koliko njih nije služilo? Ne vidim neki veliki ponos u tome što radiš nešto što u svakom slučaju moraš i pritom spadaš u 90% ljudi koji rade isti to. Ne znam, valda se dečeci osete kao muškarci posle te vojske.

[ student_apsolvent @ 13.11.2016. 22:28 ] @
Citat:
dusanboss: Meni nikad nije bilo jasno zašto su ljudi bili ponosni na to služenje vojske kad su sve jedno morali, a i koliko njih nije služilo? Ne vidim neki veliki ponos u tome što radiš nešto što u svakom slučaju moraš i pritom spadaš u 90% ljudi koji rade isti to. Ne znam, valda se dečeci osete kao muškarci posle te vojske.

Bili su ponosni zato što je to bila omiljena tema za razgovor.

Razmišljao sam ja na temu služenja vojske i svo vrijeme mi se vraća isto pitanje:

Ako bogati ljudi mogu sebi priuštiti najbolje stvari na svijetu, kako to da ni jedan od njih ne poželi da ode u vojsku? Mora biti da vojska i nije nešto lijepo što vrijedi poželjeti.

Stoga mislim da je ovaj Sloba što se javio da mrči o vojski neki seljak kome je služenje vojske maksimum u životu. Moguće da mu je to bila jedina prilika da vidi kako izgleda svijet van njegovog mjesta življenja.
[ SlobaBgd @ 13.11.2016. 23:34 ] @
Pa nisam ja, mrčo, ovde pisao o visokim plavim NATO vojnicima koji su došli u tvoja brda, ne diže se meni ona karina koju stalno pominješ i koja ti je stalno u ustima, ni na crnce ni na belce, ni na devojke u bilo kojoj uniformi. Ti si dolazak NATO vojske opisao kao nešto što opravdava postojanje i Crne Gore i Crnogoraca, da nije njih za vas bi znali samo šiptari iz Plava i italijansko tužilaštvo za organizovani kriminal. I Rusi vas napuštaju, BRE! Ej, prave stalne stambene kapacitete u Siriji, a iz Crne Gore se povlače!?
[ Sarastro @ 14.11.2016. 05:11 ] @
Citat:
student_apsolvent:
Ako bogati ljudi mogu sebi priuštiti najbolje stvari na svijetu, kako to da ni jedan od njih ne poželi da ode u vojsku? Mora biti da vojska i nije nešto lijepo što vrijedi poželjeti.

Opet pricas bez veze, evo ti primer ovog lika. Sad pazi sta ces da lupis, ipak se radi o princu.
[ perkom @ 14.11.2016. 09:02 ] @
Kon(j)islav prodaje demagogiju a dok je bio oficir JNA trebalo je da zna de je uloga armije definisana ustavom kao najvišim zakonodavnim aktom jedne zemlje pa je tako bilo i u SFRJ. Odbrana ustavnog poretka,teritorijalnog suvereniteta i integriteta zemlje su ustavne obaveze armije a on je zbrisao kada je trebalo da se brani ustavni poredak.
Sada po forumima pokušava da opere svoju prljavu savest jer ne da nije časno postupio nego se zdušno pridružio najvećim zlikovcima, NATO paktu.
Na kraju su ga i natovci otkačili jer je besčasna ličnost.
Ko je prodao svoju zemlju govori o moralu te ličnosti a takvi nikome nisu potrebni.
On je klasičan izdajnik i dezerter a na forumu neviđeni trol!
[ student_apsolvent @ 14.11.2016. 12:51 ] @
Citat:
SlobaBgd:
Pa nisam ja, mrčo, ovde pisao o visokim plavim NATO vojnicima koji su došli u tvoja brda, ne diže se meni ona karina koju stalno pominješ i koja ti je stalno u ustima, ni na crnce ni na belce, ni na devojke u bilo kojoj uniformi. Ti si dolazak NATO vojske opisao kao nešto što opravdava postojanje i Crne Gore i Crnogoraca, da nije njih za vas bi znali samo šiptari iz Plava i italijansko tužilaštvo za organizovani kriminal. :D I Rusi vas napuštaju, BRE! Ej, prave stalne stambene kapacitete u Siriji, a iz Crne Gore se povlače!?

Nijesam ni ja pisao o plavim ili crnim vojnicima (koje ti spominješ), no sam ja napisao da je NATO ozbiljna vojska koja je došla kako dolikuje, dok su vama Rusi došli razoružani. Silna rumunska vojska nije dozvolila Rusima prijenošenje naoružanja i prelijet aviona.

Rusi komotno mogu da odu iz Crne Gore, pare su ostavili, dobili su kuće koje ne mogu ponijeti, tako da će i kuće ostati đe su i bile. Rusi su došli sa parama, a odlaze praznih ruku. Crna Gora je jedina država koja je sa ruskim parama ušla u NATO.
[ student_apsolvent @ 14.11.2016. 13:00 ] @
Citat:
Sarastro:
Citat:
student_apsolvent:

Opet pricas bez veze, evo ti primer ovog lika. Sad pazi sta ces da lupis, ipak se radi o princu.

Loš si primjer uzeo. Taj ti je princ više bio maskota no što je nešto ozbiljno vojsku osjetio.

Ako iskljućimo taj jedini primjer, koji je ustvari izuzetak, nema nešto ineresovanja među bogatima za služenje vojske.

[ Sarastro @ 14.11.2016. 13:31 ] @
Citat:
student_apsolvent: Loš si primjer uzeo.

Ma znao sam da ti nece valjati, ne uklapa ti se u pricu.
Citat:
Taj ti je princ više bio maskota no što je nešto ozbiljno vojsku osjetio.

Pa cela kraljevska porodica je neka vrsta maskota, a i poprilican broj zapadnih politicara, sto bi ovaj bio izuzetak? Sad, lik je ostao 10 godina u vojsci, izmedju ostalog sluzio i u Iraku. Sta je jos po tebi potrebno da se vojska "oseti"?
Citat:
Ako iskljućimo taj jedini primjer, koji je ustvari izuzetak, nema nešto ineresovanja među bogatima za služenje vojske.

Primera ima koliko hoces ali ne vredi tebi pricati ...
[ student_apsolvent @ 14.11.2016. 16:49 ] @
Citat:
Sarastro: Primera ima koliko hoces ali ne vredi tebi pricati ...

Da ima primjera ti bi ih naveo. Znaš i sam da primjera nema već tu i tamo po koji izuzetak.

Ako je vojska toliko dobra stvar što vam onda idol nacije ne ode na služenje vojnog roka.

Ako se slažemo da je Nikola Tesla bio pametan nije mi jsano kako se nije odlućio za pravljenje karijere u vojsci.

Nijesam našao ni jednog vlasnika ili CEO neke od velikih kompanija da je dobrovoljno išao u vojsku.

Pogledaj koji je poslednji američki predsjednik služio vojsku. Pogledaj i evropske predsjednike iz država gdje služenje vojske nije obavezno.
[ dusanboss @ 14.11.2016. 17:53 ] @
student nije baš sve tako o vojsci kao što kažeš. Neki bi voleli da služe i ako imaju novca a pritom su ineteligentni i obrazovani. Naravno ima gomila buzdovana koje odlaze tamo ali ima i onih koje negledaju stvari na taj način. Na primer ja nikad ne bih menjao 5 godina eventualnog služenja u Francuskoj Legiji Stranaca za 5 godina dobro plaćenog kancelarijskog posla, na primer programiranja.

Nismo svi isti.
[ bananaphone @ 14.11.2016. 18:01 ] @
Citat:
student_apsolvent
Nijesam našao ni jednog vlasnika ili CEO neke od velikih kompanija da je dobrovoljno išao u vojsku.

Los primer. Nije vojska samo pucanje iz metle po vojnom krugu, ili farbanje pruznih pragova, guljenje 2 tone krompira dnevno i raznosenje poste po firmi za vreme civilnog sluzenja.

Tipa do 80-tih, preko 50% CEO-a top americkih firmi izlistanih na berzi je imala military background. Sad ih ima 8% u top 500 firmi na berzi. 3% Amera sluzi vojsku.

Mnogi veliki pomaci u tehnologiji su napravljeni u okvirima vojnih istrazivanja, poput Interneta, GPS-a, ceo ruski space program je bio u okviru vojske itd itd itd...

U ostatak price ne bi da ulazim...

[ nato_bot @ 14.11.2016. 18:18 ] @
Dogadjalo se to i u ozbiljnim armijama
ali Rusi su za Ginisa:
Citat:
Srušio se ruski “Mig 29″ kod Sirije

Borbeni avion ruske mornarice "MiG-29K" srušio se u Sredozemno more, ubrzo nakon poletanja sa nosača aviona u blizini Sirije, javio je danas "Foks njuz", pozivajući se na američke zvaničnike.
Prema njihovim rečima, incident se dogodio u nedelju.
Tri aviona "MiG 29" su poletela sa nosača aviona "Admiral Kuznjecov" ka Siriji.
Po svemu sudeći, jedan od njih imao je tehničkih problema i okrenuo se ka nosaču. Srušio se u vodu, pokušavajući da sleti.

Uspeli su da se sruše u tri pokušaja.
A ranije je rečeno da je taj ruski 'Admiral' zardjala konzerva a ne nosač aviona.

Manite se vi čarki sa NATO paktom dok još imate prilike da se izvučete bez batina.

[ student_apsolvent @ 14.11.2016. 19:38 ] @
Citat:
dusanboss: student nije baš sve tako o vojsci kao što kažeš. Neki bi voleli da služe i ako imaju novca a pritom su ineteligentni i obrazovani.

Citat:
dusanboss: Na primer ja nikad ne bih menjao 5 godina eventualnog služenja u Francuskoj Legiji Stranaca za 5 godina dobro plaćenog kancelarijskog posla, na primer programiranja.

Ne znam kako stojiš sa parama, što se tiće ostalog mora da se šališ.

Vjerujem da si parama kupio diplomu, a usput se neko našalio i ubedio te da si pismen i inteligentan.
[ student_apsolvent @ 14.11.2016. 19:56 ] @
Citat:
bananaphone:
Citat:
student_apsolvent

Los primer. Nije vojska samo pucanje iz metle po vojnom krugu, ili farbanje pruznih pragova, guljenje 2 tone krompira dnevno i raznosenje poste po firmi za vreme civilnog sluzenja.

Tipa do 80-tih, preko 50% CEO-a top americkih firmi izlistanih na berzi je imala military background. Sad ih ima 8% u top 500 firmi na berzi. 3% Amera sluzi vojsku.

Mnogi veliki pomaci u tehnologiji su napravljeni u okvirima vojnih istrazivanja, poput Interneta, GPS-a, ceo ruski space program je bio u okviru vojske itd itd itd...

U ostatak price ne bi da ulazim...

Do koje godine je USA imala obavezno služenje vojske?

Tih 8% koje koje pominješ, jesu li oni bili bogati prije odlaska u armiju ili su se skolovali i postali bogati poslije vojske.

Nije nemoguće da neko inteligentan ode u vojsku, no mora biti ili siromašan pa zbog toga nema uslova za školovanje ili da mu je to porodična tradicija.
Skoro da ne postoje primjeri bogatih ljudi kojima su i roditelji bili bogati, a da su karijeru zapoćeli služeći vojsku. Ako i postoji po neki primjer, to je takva retkost da se može nazvati izuzetak.

3% nije neki reprezentativni broj, mnogo je veći procenat siromašnih u Americi. Imaš li podatak koji je procjenat imućnih među tih 3% koji služe vojsku.

Da ponovim, nije nemoguće da inteligentan ćovek završi u vojsci, ali je mala šansa da bogat završi u vojsci, a da inteligentan i bogat završi u vojsci mislim da je skoro pa nemoguće.

Što se tiće istraživanje koje je vojska radila moramo vidjeti ko je i pod kojim uslovima vršio istraživanja i razvoj. Veoma ćesto su to privatne kompanije koje vrše istraživanja i razvoj za potrebe vojske.

[Ovu poruku je menjao student_apsolvent dana 14.11.2016. u 21:57 GMT+1]
[ bananaphone @ 15.11.2016. 10:52 ] @
Upravo govorim da vojska nije samo valjanje po blatu u marincima.

Vojska su i istrazivacki instituti i tehnologije koje su cesto ispred onih koje su dostupne u civilnom sektoru. Ne moze NSA da spijunira ceo svet a da ogranicava sebe na odredjen ekonomski sloj ljudi pri zaposljavanju, jednostavno ako hoce da naprave AI ili najboljeg vojnog robota, najbolju podmornicu, raketni pogon ili satelit, moraju da se takmice sa privatnim sektorom sto se tice selekcije kandidata i da zaposle najbolje ljude iz te oblasti, a po obicaju radi se o visoko skolovanim ljudima na renomiranim fakultetima, gde vecinu upravo cini srednji i visi sloj stanovnistva.

Ako udjes u privatni sektor - shvatis da je taj privatni sektor poprilicno kontrolisan od strane vojske i da su mnogi kljucni ljudi - ustvari ponikli u vojsci, normalno da na wiki ne postoje svi detalji, ali evo nekoliko prvih koje nadjes za 10min:

Recimo jedan od najvecih proizvodjaca dronova https://en.wikipedia.org/wiki/Elbit_Systems iz Izraela, vodi https://en.wikipedia.org/wiki/Michael_Federmann - koji je gle cuda bio pre toga clan specijalne jedinice izraelske vojske.

https://en.wikipedia.org/wiki/Northrop_Grumman - CEO 1990-2003 - Kent Kresa - career began when he was employed by the top-secret Defense Advanced Research Projects Agency, where he was responsible for broad, applied research and development programs in the tactical and strategic defense arena.

https://en.wikipedia.org/wiki/Lockheed_Martin - CEO 2004-2012 - Robert J. Stevens - He is a graduate of the Department of Defense Systems Management College Program Management course and also served in the United States Marine Corps.

Palo Alto networks, bivsi Netscreen i Check Point, vodi ekipa koja je ponikla iz specijalne jedinice izraelske vojske, Huawei vodi bivsi general kineske vojske itd itd itd.
[ student_apsolvent @ 15.11.2016. 20:57 ] @
Opet uvaljuješ karinu sam sebi, a poslije ćeš plakati i odjavljivati se sa teme.

Glupi čovječe, nijesi pročitao u kom kontekstu se vojska pominje, nijesi razumijeo o čemu smo diskutovali, već su ušao u priču i počeo sa palamuđenjem ne znajući o čemu je riječ. Vrati se unazad i pogledaj đe se vojska prvi put pominje i u kom kontekstu. Onda lijepo udari nekoliko puta glavom u zid, tek poslije toga javi se za nastavak diskusije.

Čitaš li ti svoja srranja, svijestan li si što pišeš? Pojma nemaš, a vazdan u diskusiju upadaš. Poslije, kad ti ljudi objasne da si mulac, plačeš ko najgora pizzda.

[ dusanboss @ 15.11.2016. 21:07 ] @
Nisu besparica i nedostatak obrazovanja jedini razlozi za odlazaku u vojsku. Neke stvari ne možeš kupiti parama. Različiti su razlozi pristupanja.

Aj student i ti si radio pri vojsci dok si bio Konjislav šta se sad praviš mutav. Verujem da ti se u tom periodu ogadila vojska.

[ student_apsolvent @ 15.11.2016. 21:16 ] @
@dusanboss

U kom kontekstu je slika koju si prikačio?

Koji su razlozi za odlazak u vojsku?
[ bananaphone @ 15.11.2016. 21:36 ] @
Citat:
student_apsolvent: Opet uvaljuješ karinu sam sebi, a poslije ćeš plakati i odjavljivati se sa teme.

Glupi čovječe, nijesi pročitao u kom kontekstu se vojska pominje, nijesi razumijeo o čemu smo diskutovali, već su ušao u priču i počeo sa palamuđenjem ne znajući o čemu je riječ. Vrati se unazad i pogledaj đe se vojska prvi put pominje i u kom kontekstu. Onda lijepo udari nekoliko puta glavom u zid, tek poslije toga javi se za nastavak diskusije.

Čitaš li ti svoja srranja, svijestan li si što pišeš? Pojma nemaš, a vazdan u diskusiju upadaš. Poslije, kad ti ljudi objasne da si mulac, plačeš ko najgora pizzda.

Najveci smradu i trulezu ovog foruma, iznosis neku tvrdnju koja nije tacna, ako ti kulturno i lepo dam primer koji trazis, pocinjes da smrdis i djubris forum, prostacis i vredjas druge sagovornike i ponasas se na nivou trola koga vec svi dobro znaju.
[ student_apsolvent @ 15.11.2016. 21:40 ] @
Vrati se unazad i pročitaj o čemu se pričalo prije no što si utrčao ko goveče u tor.

I nijesi dao valjan primjer, to je priča za sebe.
[ dusanboss @ 15.11.2016. 21:45 ] @
Slika pokazuje da i bogati pa i popularni mogu da odu u vojsku.

Razlozi ?

Citat:
Mark Renton:Who needs reasons
when you've got heroin?

Nisu za sve potrebni razlozi. Ljudi ponekad rade stvari spontano . Za odlazak u vojsku razlozi mogu biti zelja za samodokazivanjem (da sam bogat i visoko obrazovan ovo bi mi bilo prvo.) zelja za disciplinom, za promenom u životu. Takodje u doboro oprmljenim armijema imaš priliku da radiš stvari koje ne bi mogao u civilstvu kao što su pucanje iz automatskih oružija, korišćenje eksplzivnih sedstava, vožnja helikopterom , skakanje sa padobranom, uvežbavanje taktika ratovanja itd.. Sve te stvari maldom čoveku mogu da budu zanimljive i primamljive.
[ student_apsolvent @ 15.11.2016. 21:53 ] @
Citat:
dusanboss: Slika okazuje da i bogati pa i poularni mogu da odu u vojsku.

Kad ti je lik sa slike bio u vojsci, niti je bio popularan, a najmanje bogat.

Pokušaj ponovo, sa nekom drugom osobom, ođe si promašio 100%.

Citat:
dusanboss

Razlozi ?

Nisu za sve potrebni razlozi. Ljudi ponekad rade spontano stvari . Za odlazak u vojsku razlozi mogu biti zelja za samodokazivanjem (da sam bogat i visoko obrazovan ovo bi mi bilo prvo.) zelja za disciplinom, za promenom u životu. Takodje doboro u dobro oprmljenim armijema imaš priliku da radiš stvari koje ne bi mogao u civilstvu kao što su pucanje iz automatskih oružija, korišćenje eksplzivnih sedstava, vožnja helikopterom , skakanje sa padobranom, uvežbavanje taktika ratovanja itd.. Sve te stvari maldom čoveku mogu da budu zanimljive i primamljive.

Da si pismen i bogat, mogao bi da se dokazuješ i samoddokazuješ u milion različitih oblasti, koje su mnogo ozbiljnije od služenja vojske.

Ostalo nabrojano je na nivou mentalnog razvoja osnovca do šestog razreda.
[ dusanboss @ 15.11.2016. 21:56 ] @
[ perkom @ 15.11.2016. 21:58 ] @
Citat:
student_apsolvent: Da si pismen i bogat, mogao bi da se dokazuješ i samoddokazuješ u milion različitih oblasti, koje su mnogo ozbiljnije od služenja vojske.

TI ni u vojsci nisi mogao da se dokažeš, pobegao si posle prve petarde, ali one za novu godinu, mnogo pre početka građanskog rata!
[ deedee6 @ 15.11.2016. 22:02 ] @
Citat:
student_apsolvent:

Slavu je stekao svirajući/pevajući u vojnom orkestru

[ student_apsolvent @ 15.11.2016. 22:06 ] @
Ja vojsku nijesm ni vidio, a niti namravam.

Ima milion drugih oblasti gdje se čovjek može dokazivati, ako ima takvih potreba. Kao što ima milion ljepših stvari od gubljenja vremena u vojsci.
[ perkom @ 15.11.2016. 22:23 ] @
Citat:
student_apsolvent: Ja vojsku nijesm ni vidio, a niti namravam.

Ima milion drugih oblasti gdje se čovjek može dokazivati, ako ima takvih potreba. Kao što ima milion ljepših stvari od gubljenja vremena u vojsci.

https://bg.linkedin.com/in/vidic
[ student_apsolvent @ 15.11.2016. 22:33 ] @
Citat:
deedee6:
Citat:
student_apsolvent:

Slavu je stekao svirajući/pevajući u vojnom orkestru

Što znaći da u u vojsku nije pošao kao slavan niti kao bogat. Desilo se kasnije, u vojsci ili poslije vojske. Ne uklapa se kao primjer uspiješnog i bogatog koji je otišao u vojsku.
[ dusanboss @ 15.11.2016. 22:34 ] @
Kako je to "Ć" izgubljeno u prevodu i postalo "K" umesto "C" ?
[ student_apsolvent @ 15.11.2016. 22:35 ] @
@perkom

Kakve veze ima moj komentar sa nečijim slikama?
[ dusanboss @ 15.11.2016. 22:36 ] @
Citat:
student_apsolvent:

Što znaći da u u vojsku nije pošao kao slavan niti kao bogat. Desilo se kasnije, u vojsci ili poslije vojske. Ne uklapa se kao primjer uspiješnog i bogatog koji je otišao u vojsku.

Citat:
Wikipedia:
Elvis Presley served in the United States Army between March 1958 and March 1960. At the time of his draft he was one of the most well-known names in the world of entertainment.
Despite being offered the chance to enlist in Special Services to entertain the troops and live in priority housing, Presley decided to serve as a regular soldier. This earned him the respect of many of his fellow soldiers and people back home who had previously viewed him in a negative light.
[ perkom @ 15.11.2016. 22:39 ] @
Citat:
dusanboss:

Makedonci u azbuci nemaju Ć nego pišu K sa crticom na vrhu.
[ student_apsolvent @ 15.11.2016. 22:40 ] @
@dusanboss

Ajde prevedi:

At the time of his draft he was one of the most well-known names in the world of entertainment.
[ perkom @ 15.11.2016. 22:44 ] @
Citat:
student_apsolvent:
@perkom

Kakve veze ima moj komentar sa nečijim slikama?

http://www.elitemadzone.org/p2448616
[ dusanboss @ 15.11.2016. 22:47 ] @
Citat:
perkom:
Citat:
dusanboss:

Makedonci u azbuci nemaju Ć nego pišu K sa crticom na vrhu.

AAA u tom grmu leži ... konj :).

Citat:
Ajde prevedi:

At the time of his draft he was one of the most well-known names in the world of entertainment.

Piše da je u vreme regrutacije bio jedno od najpoznatijih imena u svetu zabave. Nisam neki fan Elvisa, ali kažu ljudi da je mnogo bolji bio u toj ranoj fazi nego posle u onoj Las Vegas. Do kraja 50ih bio je veoma popularan, a siguran sam da nije kuburio sa kešom u tom periodu. Ti misliš verovatno na početke kad je imao probleme sa novcem, do 58. već je bio jako popularan.

Ove dve reči ne vredi da ti prevodim jer ih svakako nećeš razumeti.
[ student_apsolvent @ 15.11.2016. 22:49 ] @

Opet promašaj.

Moraš pronaći neki valjaniji dokaz, do sad u rukama imaš golu karinu.
[ perkom @ 15.11.2016. 22:52 ] @
Citat:
student_apsolvent: Opet promašaj.

Moraš pronaći neki valjaniji dokaz, do sad u rukama imaš golu karinu.

Kad god idem u toalet imam u rukama....a ti u ustima čim zineš.
Ipak je to drastična razlika.
Ja ću nastaviti....a i ti nastavi jel ti se to sviđa, iz posta u post to dokazuješ.
[ student_apsolvent @ 15.11.2016. 22:59 ] @
@perkom

Samo se ti drži karine, nijesi za bolje. Još kad ti Putin da svoju imačeš dvije, jednu gurni sebi u dupe.
[ perkom @ 15.11.2016. 23:02 ] @
Mislim da moderatori treba da te ponovo pošalju na "hlađenje"?
Ti si jednostavno sramota za svaki forum.
Većeg prostaka, trola i bolesnika od tebe teško je naći na forumima.
Iskreno, ti nisi za komunikaciju nego za izolaciju i to kaveznu a hranu da ti dostavljaju isključivo praćkom!
[ dusanboss @ 15.11.2016. 23:08 ] @
Citat:
perkom:
Citat:
student_apsolvent: Ja vojsku nijesm ni vidio, a niti namravam.

https://bg.linkedin.com/in/vidic

Izgleda da su Ameri imali veoma visoke standardne za fizičku spremnost. :) Možda za pozadince važe drugačija pravila. :)
[ student_apsolvent @ 15.11.2016. 23:18 ] @
Citat:
perkom: Mislim da moderatori treba da te ponovo pošalju na "hlađenje"?
Ti si jednostavno sramota za svaki forum.
Većeg prostaka, trola i bolesnika od tebe teško je naći na forumima.
Iskreno, ti nisi za komunikaciju nego za izolaciju i to kaveznu a hranu da ti dostavljaju isključivo praćkom!

Viđi pizzde. Sad zoveš moderatore u pomoć. Prvo se kurččiš, a kad dobiješ po nosu zoveš moderatore da te zaštite. Koji si ti smrad, a mošda nijesi muško.
Tebe bi ođe (u Crnu Goru) svaki dan tukli. Rasplakao se kao djevojčica. Jado ljudska.

[ student_apsolvent @ 15.11.2016. 23:29 ] @
@dusanboss

Nijesam čuo da postoji vojska u kojoj primaju narkomane (sadašnje ili bivše), vama je karakter loš, slab. Nijeste stabilni, zato vas ne primaju u vojsku. U suštini, niđe vas i ne vole niti vas neko ozbiljan prima na posao, niti sarađuje sa vama.

Ništa ja ne znam o Legiji stranaca, no sam nešto ubeđen da vas i tamo ne primaju.

Drži se ti agrara, uzmi neku subvenciju, kupi traktor i ori njivu.
[ dusanboss @ 16.11.2016. 02:49 ] @
Trebaš prvo da definišeš reč "narkoman". Za različiti ljude ima različito značenje.
[ jovajovic100 @ 16.11.2016. 08:30 ] @
Citat:
student_apsolvent:
@dusanboss
vama je karakter loš, slab. Nijeste stabilni, zato vas ne primaju u vojsku. U suštini, niđe vas i ne vole niti vas neko ozbiljan prima na posao, niti sarađuje sa vama.

Dule baš ne može da se pohvali nekim jačim karakterom . Ali za razliku od tebe on ima neki karakter , dok toga nema u tebi ni malo . U tebi je možda je ostalo samo parče nekog nato crnca , pošto vidim da onu stvar ne vadiš iz usta . Muči me samo šta si ti : makedonac , hrvat , crnogorac ili konj .
[ Sarastro @ 16.11.2016. 11:48 ] @
@student_apsolvent

Sad se vec i iz aviona vidi kakvi problemi tebe muce:
Citat:
Opet uvaljuješ karinu
Citat:
u rukama imaš golu karinu
Citat:
Samo se ti drži karine ... gurni sebi u dupe.

Razumem i tvoju odbojnost prema domacoj vojsi. Steta sto ne mozes da sluzis u nekoj zapadnoj, tamo bi brzo i lako presao s reci na dela.
[ Windows2 @ 16.11.2016. 12:29 ] @
E ljudi vi niste normalni majke mi...:D

Ovu celu stranicu cu da slikam i ubacim u folder "humor".

[ student_apsolvent @ 16.11.2016. 18:50 ] @
Citat:
jovajovic100:
Citat:
student_apsolvent:
@dusanboss
vama je karakter loš, slab. Nijeste stabilni, zato vas ne primaju u vojsku. U suštini, niđe vas i ne vole niti vas neko ozbiljan prima na posao, niti sarađuje sa vama.

Dule baš ne može da se pohvali nekim jačim karakterom . Ali za razliku od tebe on ima neki karakter , dok toga nema u tebi ni malo . U tebi je možda je ostalo samo parče nekog nato crnca , pošto vidim da onu stvar ne vadiš iz usta . Muči me samo šta si ti : makedonac , hrvat , crnogorac ili konj .

Kad smo kod toga, ne vadiš ni ti crnca iz usta, je li bio jedan ili više crnaca u tvom životu? Jasno je da su crnci ostavili jak utisak na tebe.

No, vidi se da patiš, želiš naći crnaca, a da bude Rus.
[ jovajovic100 @ 17.11.2016. 12:20 ] @
Stvarno sam začuđen sa obzirom da to ne vadiš iz usta , kako si uspeo da se tako natoviš .
[ student_apsolvent @ 17.11.2016. 23:14 ] @
@jovajovic100

Javi se svojoj ministarki da ti nađe crnca. Ako ti ne obezbjede crnca, dovešće ti Rusa, garant. Da li će uspjeti da ti pronađu crnca koji je Rus (što je tvoj san) ne znam ti reći.
[ jovajovic100 @ 18.11.2016. 08:39 ] @
Idi sa foruma jer glupost je najneobicnija od svih bolesti - od nje ne pati bolesnik , nego svi ostali . Nemoj da svi ovi ljudi pate zbog tvoje bolesti .
[ student_apsolvent @ 18.11.2016. 21:43 ] @
Jovanoviću,

pokušavaš autosugestijom da nas oslobodiš tvog prisustva i time nas poštediš boli koju nam nanosiš.

Ma koliko bio glup, uspješ li u tome, biće to najhumanije djelo koje si učinio.
[ Radgosta.6 @ 20.11.2016. 00:35 ] @
No, da se vratimo orginalnom postu.

S obzirom da se sada zna da postoje i aktivno se koristi vestacka inteligencija u online diskusijama, onda internet, i samim tim forumi, postaje jedan ogroman turingov test.

Kako znati da li je osoba sa kojom se svadjate preko interneta odlicno napisani program ili osoba od krvi i mesa?
[ dusanboss @ 20.11.2016. 01:16 ] @
Kako znati da li je osoba sa kojom se svadjate preko interneta odlicno napisani program ili osoba od krvi i mesa ili možda konjislav ? :)
[ nato_bot @ 20.11.2016. 01:40 ] @
Nema takvih programa koji mogu zameniti čoveka.

Imaš dve vrste botova - defanzivne "patriotske" i ofanzivne NATO botove.

"patriotske" botove ćeš prepoznati po tome što glume neutralnost
citiraju naručene novinske članke i "analize"
tobože su za mir a isčudjavaju se kako se ponaša amerika ili engleska
prilično su glupavi ali i providni.
Takvi kakvi su ograničeni sigurno neće sastaviti program koji bi uspešno imitirao inteligentno ponašanje.

Sa druge strane imaš NATO botove koji vode agresivnu i otvorenu propagandu u cilju širenja NATO pakta i potiskivanja svih neprijateljskih sila što dalje od evrope i amerike najbolje u tunguanska bespuća.

Budući da znaju šta hoće i znaju kako da ostvare to što hoće (agresija-šargarepa-agresija-šargarepa...)
NATO botovima i nije potreban nikakav računarski program iza koga bi se skrivali
nego slobodno iznose svoje stavove
tim pre što "patriotski" botovi u svojoj defanzivi nemaju smislen odgovor jer moraju da glume neutralnost i stručnost.
A stručni su koliko i mara za kriv urac.
[ dusanboss @ 24.11.2016. 17:53 ] @
Ringe, ringe jaja, došo čika Paja ! :) :) :) čuje se smeh u publici. Još je smeštije kada se to čuje od šaljivog, toplog i neozbilnog čoveka kakav je Stoltenberg.

Prvi minut snimka.