[ anon70939 @ 19.12.2016. 11:12 ] @
Koja je danas razlika? Ranije su se svi plašili da daju ugovor za stalno, jer je posle teško otarasiti se neradnika. I ako bi došlo do toga, isplaćivanje otpremnine bi se svodilo na sve godine radnog staža, čak i one koje nisu imale veze sa firmom u kojoj trenutno radi. Danas to baš i nije tako po ovom novom zakonu? Isplaćuju se samo godine rada u trenutnoj firmi? Valjda trećina bruto plate po godini... Nisam siguran. Nisam u materiji pa me interesuje da li je OK dati nekom posao i odmah ugovor na neodređeno? Kako sam razumeo, može da se navede 3 ili 6 meseci probnog perioda, i u tom vremenu, ukoliko zaposleni ne ostvari očekivanja, lako može da se raskine ugovor iako je na neodređeno? Sa strane poslodavca, šta je bolje? Mislim da je sa strane poslodavca dobro da da ugovor na neodređeno jer će možda zaposleni biti zadovoljniji, lakše prihvatiti posao jer će se osećati sigurnije... Ali koje bi bile tada teškoće za poslodavca u odnosu na jednostavno neproduženje ugovora posle 3 ili 6 meseci? |