[ DusanSukovic @ 06.01.2017. 22:01 ] @
Radi li to jos negde?
[ bakara @ 06.01.2017. 22:24 ] @
U bloku 70
[ Sceka @ 06.01.2017. 22:40 ] @
Zarkovo, kod spomenika...


Pozdrav!
[ DusanSukovic @ 07.01.2017. 15:07 ] @
Duff ima najbolje pljeskavice koje sam ikad probao, ovo ostalo je sve smece sumnjivog kvaliteta, okusa i higijene. Nije reklama, nego sam se pitao kud nestadose sa AK..
[ Sceka @ 07.01.2017. 16:04 ] @
Indirektno poznajem vlasnike. Vode mnogo racuna o kvalitetu namirnica. Moja jedina (u isto vreme i najveca) zamerka je sto su batalili pravi rostilj i zamenili sa onom za mene gluposcu od ploce sa plinom (moralo je radi haypa i „boraca za zdraviji...”). Zacudo ukus se nije mnogo promenio, sto je pozitivno ali meni licno fali ta nota pravog rostilja na cumur. Za mene i dalje bolji od ostalih, bar ja ne znam za nekog da ima bolju i ukusniju porciju.


Pozdrav!
[ Nothingman @ 07.01.2017. 16:32 ] @
U jednom segmentu im je znacajno opao kvalitet - lepinje. Nekada (pre 10+ godina) su uvek bile sveze, a danas je veca sansa da bude bajata nego sveza.
[ DusanSukovic @ 07.01.2017. 16:33 ] @
Citat:
Sceka: Indirektno poznajem vlasnike. Vode mnogo racuna o kvalitetu namirnica. Moja jedina (u isto vreme i najveca) zamerka je sto su batalili pravi rostilj i zamenili sa onom za mene gluposcu od ploce sa plinom (moralo je radi haypa i „boraca za zdraviji...”). Zacudo ukus se nije mnogo promenio, sto je pozitivno ali meni licno fali ta nota pravog rostilja na cumur. Za mene i dalje bolji od ostalih, bar ja ne znam za nekog da ima bolju i ukusniju porciju.


Pozdrav!



Znaci nisam jedini da ceni Duff, znaci u Srbiji sam jedino jeo sa odusevljenjem u "Duff" i kod "Zaba" u Vranje, ovo ostalo sve je blagi uzas, ono od prcvara gde bubasvabe setaju po salati pa do mesta gde se uzimaju pare, pakuje pljeska, i jede..ponekad maltene sve zajedno :-) Mislim tuzno je to, takva tradicija za dobru klopu, a ne znamo da to podignemo na visi nivo..
[ bakara @ 07.01.2017. 18:02 ] @
Au sorry, kakav crni duff...

kad si pomenuo autokomandu ja sam prvo pomislio na Stepin vajat, zato rekoh blok 70, u duff godinama ne idem, u bloku 44 je zatvoreno odavno.

Ja nisam nikad bio ljubitelj pljeskavica sa 100 priloga koje su debele 2 centimetra.
[ Sceka @ 07.01.2017. 19:37 ] @
@Nothingman - to je tek posebna prica, lepinje u principu. Realno, danas vise nema dobrih lepinja bar ne kakve su nekada bile. Za mene su najgora vrsta onih nekih „palacinkastih” necega sto je najcesca pojava. To kad vidim samo produzim / okrenem se pa nazad u kola. Sve neke palacinke, tortilje... ma uzas...


Pozdrav!
[ bananaphone @ 07.01.2017. 22:36 ] @
Meni su bili redovna adresa kad dolazim u Bgd + sarajevski cevap u Zemunu (Lagumska - kod Madlenianum-a) i Trpkovic za rekbu :)...
[ dejanet @ 07.01.2017. 23:12 ] @
Mogu da preporucim Walter cevape, ako pricamo o klopi sa nogu ili brzinskom rucku. Ima ih na nekoliko lokacija u bgd-u.

Do sada nisam imao nikakav sumnjivi osecaj u stomaku posle krkanluka.
[ Living Light @ 07.01.2017. 23:17 ] @
Citat:
Sceka: Realno, danas vise nema dobrih lepinja bar ne kakve su nekada bile....

TO možda u "Prestonici", --tamo hoce da "Vam --Prodaju SVAŠTA"

...al u ostalim gradovima još i dalje ima svežih, krckavih, hrskavih i mirišljavih Lepinja,

----------------"Tako To biva, kad se previše sniva" !
[ Sceka @ 08.01.2017. 00:51 ] @
Pa i pricamo o prestonici... Duff...

Slazem se da ovde pokusavaju da prodaju svasta, to nije ni novo ni neobicno, ali se nadje i mnogo toga sto nije „svasta”, mnogo toga dobrog i odlicnog.

A slazem se i da u ostalim gradovima jos uvek ima odlicnih i lepinja i rostilja generalno. Ja tipujem na Nis, tamo sam uvek, ali uvek jeo vrhunski rostilj a nije mi bio problem da nadjem mesto sa takvim rostiljom, uopste. Mada sam i „u ostalim gradovima” vidjao svasta...


Pozdrav!
[ žutokljunac @ 08.01.2017. 03:06 ] @
Citat:
DusanSukovic:

Znaci nisam jedini da ceni Duff, znaci u Srbiji sam jedino jeo sa odusevljenjem u "Duff" i kod "Zaba" u Vranje, ovo ostalo sve je blagi uzas, ono od prcvara gde bubasvabe setaju po salati pa do mesta gde se uzimaju pare, pakuje pljeska, i jede..ponekad maltene sve zajedno :-) Mislim tuzno je to, takva tradicija za dobru klopu, a ne znamo da to podignemo na visi nivo..


Nemaš puno mesta gde možeš da pojedeš dobru pljeskavicu. Meni je jedino Mara dobra. Nalaze se blizu Kalenić pijace. Rade isti ljudi i već 25 godina imaju istog dobavljača mesa. Pre su bili u kiosku pored škole, ali otkad su ga srušili, u lokalu su u Novopazarskoj. Probaj tamo, jer Beograd i nema puno mesta gde možeš da pojedeš dobru pljeskavicu za neke normalne pare.
[ Branimir Maksimovic @ 08.01.2017. 07:20 ] @
Ja preferiram mac donalds, ako nista drugo a ono bar tamo nece da mi uvale keretinu...
[ DusanSukovic @ 08.01.2017. 11:53 ] @
Dobro MCD je safe bet, gde god da se nadjes u svetu ako udjes i jedes znaces da neces da crknes od jela, a ukus je druga prica :-)
[ Living Light @ 08.01.2017. 12:07 ] @
Mcdonald je izgubio sudski proces u kom ih Jamie Oliver tuzi
da u njihovom Fast-Food lancu umesto pravog mesa
"trpaju" pastu od mesa, masnocu sa mesa i amonijak.

http://halidnews.net/mcdonalds...ess-burger-ammoniak-fettpaste/

[ Sceka @ 08.01.2017. 13:32 ] @
Samo da primetim - kakve veze ima Mek sa pljeskavicom i rostiljem o kojima se prica ovde?


Pozdrav!
[ bakara @ 08.01.2017. 15:02 ] @
Ovde smo duff odavno popljuvali:
http://www.elitemadzone.org/t195197-4-Najbolje-pljeskavice-gradu
[ neca @ 08.01.2017. 21:46 ] @
Ja sam imao visoko mišljenje o Duffu do jednog trenutka i onda sam nešto par puta jeo i ništa nisam bio zadovoljan (što neko kaže lepinja, te to meso mi nešto nije bilo OK), i mislim da je stepin vajat daleko bolja priča.
Neko pomenu žabu iz vranja...auuu kakva je to klopa bila za male pare, svaki put kad odem u vranje, morao sam da odem kod žabu na roštilj, šteta što je žaba propao..
[ Urkelele @ 09.01.2017. 09:04 ] @
Eeee izgleda da vi u zivotu niste jeli bas dobar rostilj... osim Sceka
[ bananaphone @ 09.01.2017. 09:54 ] @
Urkelele - nisko udaras :D
[ DusanSukovic @ 09.01.2017. 10:21 ] @
Citat:
neca: Ja sam imao visoko mišljenje o Duffu do jednog trenutka i onda sam nešto par puta jeo i ništa nisam bio zadovoljan (što neko kaže lepinja, te to meso mi nešto nije bilo OK), i mislim da je stepin vajat daleko bolja priča.
Neko pomenu žabu iz vranja...auuu kakva je to klopa bila za male pare, svaki put kad odem u vranje, morao sam da odem kod žabu na roštilj, šteta što je žaba propao..



Klopa kod "Zabe" ti digne borbeni moral samo tako, zao mi je sto cujem da je propala :-/
[ Urkelele @ 09.01.2017. 12:44 ] @
Citat:
bananaphone:
Urkelele - nisko udaras

Salu na stranu ali je evidentno da se na jugu pravi najbolji rostilj, izuzev Leskovca. Nisam hteo da razglabam pricu i ulazim u raspravu, ali ko dolazi na jug i bude mu blizu Kursumlija neka se javi da ga vodim na rostilj pa ce da vidi o cemu pricam

Da se ne hvalim mnogo, ali navikao sam na dobar rostilj i mogu da prepoznam sta je dobro a sta ne (izuzev kad sam ekstremno gladan ). I ja tragam za dobrom klopom kad sam u Bgd-u i ne mogu nesto specijalno da izdvojim za "na brzaka" sem Sis-cevapa u Goce Delceva, mada su i njega dosta iskvarili u poslednjih godinu dana. Ovo ostalo sto je bilo dobro su bile kafane.
[ bananaphone @ 09.01.2017. 13:22 ] @
Pazi - slazem se 100% :), kako ides prema jugu - rostilj je sve bolji, i Makedonci i Crnogorci znaju da naprave dobar rostilj...

U Nisu od kioska do kafane - nisam pojeo rostilj koji nije bio odlican...

Medjutim od kad zivim u NL nekako se uzelim domace junk hrane, tako da kad dodjemo u Bgd, slatko mi je da pojedem pljeku iz duff-a ili ove cevape iz Zemuna - kao da su najbolji na svetu ;)

BTW - meni je ustvari omiljena pljeka bila kod lokija na Dorcolu, ali nisam tamo jeo 10+ godina, tako da ne znam kakvi su sad...
[ 7.scena @ 09.01.2017. 17:53 ] @
Dafu je u vreme najveće popularnosti glavni kvalitet bila količina i zapremina. Ljudi su masovno išli u Daf jer nigde za te pare nije mogla da se pojede tako velika količina mešanog mesa, priloga i lepinja.

Što se tiče ukusa i kvaliteta roštilja Vajat je bio ispred, ali su bili nestabilni, često su znali da kiksaju, prodaju živo, pregorelo meso, bajatu lepinju i sl.

Danas je teško u Beogradu naći pristojan roštilj. Od klasičnih fast food roštilja po meni je dobar Caldo.

Pomenuti Walter ima definitivno najbolje sarajevske ćevape u Beogradu. Sem toga služe nečekivano dobru pljeskavicu na kajmaku koju serviraju na limenom tanjiru. Po meni najbolja pljeskavica u Beogradu, bez konkurencije.

[ Shadowed @ 10.01.2017. 00:43 ] @
Citat:
bananaphone: BTW - meni je ustvari omiljena pljeka bila kod lokija na Dorcolu, ali nisam tamo jeo 10+ godina, tako da ne znam kakvi su sad...

Samo sam jednom jeo tamo pljesku. Tj. odande. Bila je fenomenalna, bar iz tadasnje perpektive. Davno to bese, na es@piwo u Kuli (dakle, pre bar 10god). Markom i jos par ljudi su otisli po pljeske i dok su doneli, vec mas' krenula da curi, mislim da je bilo sira u njoj pa se istopio. Nikad (ranije) masniju pljesku nisam pojeo. A ni ukusniju :)

Nazalost, Loki je zatvoren. Tj. njegova radnja.
[ bananaphone @ 10.01.2017. 06:34 ] @
Pre nego sto cu da odem iz Bgd-a srusili su kioske, ali je on prebacio radnju u lokal zgrade ispod tog platoa gde su bili kiosci.

Ne znam koliko je ovaj google maps aktuelan, a i ako radi - da li su pljeke i dalje vrh, sigurno ima neko sa svezim update-om sa terena :) :

https://www.google.nl/maps/@44...QNvnF3XI2Wg!2e0!7i13312!8i6656

Par godina pre toga - prebacio sam se na NBGD i Duff mi je bio relativno blizo, a i dok sam bio u Bgd-u - u tom periodu, stil zivota se prmenio, pa sam prestao da tamanim pljeke sa kioska, nego par puta godisnje - da me zelja prodje, burek - ni toliko... Sad kad dodjem u Srbiju, idemo po restoranima zbog prijatelja - inace me uopste ne privlaci, nekako su mi pljeke i cevapi sa kioska i dobar burek ono sto mi legne kao budali samar ;)

BTW - 7.scena - Vajat svi zivi hvale - sigurno ne bez razloga, ali ja sam tamo u poslednjih par godina kupio rostilj 3-4 puta, i svaki put bio je njesra, pa sam razvio averziju prema njima. Da li je losa sreca, ili mi jednostavno njihov rostilj ne lezi - nemam pojma...
[ Shadowed @ 10.01.2017. 08:55 ] @
O, nisam znao. Definitivno cu svratiti sledecom prilikom kad sam u BG-u :)
[ anon70939 @ 10.01.2017. 09:22 ] @
A jesi li bio tamo iza Čačka na onoj teletini što ti rekoh prošle godine :D

eeeee....

I dalje najbolje mesnato iskustvo u Srbiji koje sam probao :).
[ bananaphone @ 10.01.2017. 09:40 ] @
Od Cacka, sto se mesista tice, sam video samo pecenjaru "Kod Dragise" koja je ovako po secanju bila prva liga...
A ako volite teletinu ispod saca - u Bgd-u je imate u restoranu Durmitor na NBGD-u, samo pozovite ranije za mesto i da rezervisete porciju teletine. Ostatak klope je onako - prosecan, ali teletina je stvarno dobra...
[ žutokljunac @ 10.01.2017. 10:42 ] @
Citat:
bananaphone:
Pre nego sto cu da odem iz Bgd-a srusili su kioske, ali je on prebacio radnju u lokal zgrade ispod tog platoa gde su bili kiosci.

Ne znam koliko je ovaj google maps aktuelan, a i ako radi - da li su pljeke i dalje vrh, sigurno ima neko sa svezim update-om sa terena :) :

https://www.google.nl/maps/@44...QNvnF3XI2Wg!2e0!7i13312!8i6656


Pored tog u Gospodar Jovanovoj otvorili su još jedan u Svetozara Markovića kod OŠ Vladislav Ribnikar. Meni onaj u Jovanovoj može da prođe, mada ne volim njihovo meso, ali ovaj kod škole ništa ne valja, a i lokal je uvek prazan.

Kad smo već kod klope, onda da preporučim čuvenu Daščaru kod Mladenovca za pečenje. Tamo se ide samo na pečenje, i retko kada ima mesta, mada je veliki restoran. Ubedljivo najbolja jagnjetina koju sam jeo u tri okolne zemlje. http://www.restorandascara.com/galerija.html Nemojte da se iznenadite kada vidite ispred restorana 10 automobila parkiranih sa BG tablicama. Iskusni znaju gde se dobro jede.
Kod Mladenovca dobra je jagnjetina i u restoranu MB. Bila je dobra kod Gojka u Jablanici (Hercegovini ) i postoje priče da su generali tadašnje JNA slali helikopter po pečenje kod Gojka ( probao, ali u Daščari kod Mladenovca je bolje ).

Kada vas put nanese u Grčku, svratite u Mrzence u Makedoniji, malo selo kod Đevđelije. Odvaljivanje od klope, a posetite Javor Džoku. Čak su i ovi carevi napravili reportažu o njemu. https://www.youtube.com/watch?v=DSR2MdHLx1I Meni je naveću utisak bio kada mi je jedna naša riba sa kojom sam se upoznao u Gr sve vreme pričala kako jedva čeka da se vrati kući jer u povratku idemo u Mrzence na klopu. Čak se prenoći da bi se klopalo više puta. :))))


[Ovu poruku je menjao žutokljunac dana 10.01.2017. u 11:59 GMT+1]
[ Ivan Dimkovic @ 10.01.2017. 10:52 ] @
Citat:
Shadowed:
Citat:
bananaphone: BTW - meni je ustvari omiljena pljeka bila kod lokija na Dorcolu, ali nisam tamo jeo 10+ godina, tako da ne znam kakvi su sad...

Samo sam jednom jeo tamo pljesku. Tj. odande. Bila je fenomenalna, bar iz tadasnje perpektive. Davno to bese, na es@piwo u Kuli (dakle, pre bar 10god). Markom i jos par ljudi su otisli po pljeske i dok su doneli, vec mas' krenula da curi, mislim da je bilo sira u njoj pa se istopio. Nikad (ranije) masniju pljesku nisam pojeo. A ni ukusniju :)

Nazalost, Loki je zatvoren. Tj. njegova radnja.


Nije, na srecu :)
[ Shadowed @ 10.01.2017. 10:58 ] @
Ma, svojevremeno videh ovu vest pa kako su lagali mene, tako i ja vas http://www.blic.rs/vesti/beogr...loki-otisla-u-istoriju/zr4ewd1
Zavera! Licimuri i Demoni!
[ DaliborP @ 10.01.2017. 11:13 ] @
I treba da ga zatvore, bio sam tamo pre godinu dana, cak i pripit sam primetio koliko je lose. Klasican trovac.
[ anon142305 @ 10.01.2017. 11:46 ] @
Kad vas ovako slusam, pomislim kako uopste nemam razvijen ukus za rostilj :)

Pre nekih 10-12 godina sam probao pljeskavicu kod Lokija, nista specijalno, kao i svaka druga.

A pre nekih 2 godine, sam probao (jedan griz) cuvenu Miletovu pljeskavicu, takodje kao i bilo koja druga.



Ne znam, mozda je problem u meni ako ne prepoznajem kvalitet :)
[ DaliborP @ 10.01.2017. 12:31 ] @
Citat:
IUOP_1: Kad vas ovako slusam, pomislim kako uopste nemam razvijen ukus za rostilj :)

Pre nekih 10-12 godina sam probao pljeskavicu kod Lokija, nista specijalno, kao i svaka druga.

Mozda je i tad bila bolja, mada cisto sumnjam. Sve su to lovacke price o tim pljeskavicama u globalu, u principu sve je to nula od kvaliteta, retko gde moze da se nadje brza hrana da valja.
A i ne znam ko moze da prepozna kvalitet u 2-3 nocu kad je obicno najveca guzva tamo :)
[ anon142305 @ 10.01.2017. 12:47 ] @
Citat:
DaliborP:
Mozda je i tad bila bolja, mada cisto sumnjam.

Sad sam malo razmislio, ipak je to bila neka 2010-a...

Citat:
DaliborP:
A i ne znam ko moze da prepozna kvalitet u 2-3 nocu kad je obicno najveca guzva tamo :)

Realno :) Zato sam ja i isao u pola bela dana :)
Ma hteo sam da probam to sto su svi hvalili, pa sam mozda i previse ocekivao, nemam pojma.
[ bananaphone @ 10.01.2017. 13:15 ] @
Pa ko ide na kiosk i kupuje pljeku u nadi za cistim kvalitetom - masi poentu price :).

Ja jednostavno imam potrebu da ponekad pojedem junk food (ove sam se navukao na kineze i indijce)... I jedini parametar u tome je licni ukus...

Kuci pravim 100x kvalitetniji rostilj od 1000x kvalitetnijeg mesa, ali jednostavno pljeka ili cevapi sa kioska imaju svoju foru, i moze da ti se svidja - ili jednostavno da ti ne lezi... Meni je jedno vreme bila super, pa onda bukvalno nisam jeo junk food 5-6g, i sad mi ponovo odgovara...

@žutokljunac - steta za lokija, ali valjda je to prica zivota, nema sanse da nesto zadrzi kvalitet 20g u Bgd-u. Samo se nadam da je burek kod Trpkovica i dalje kakav je bio :)
Za ostale informacije - tuga bozija, kad dodjem za Bgd - nema sanse da putujemo negde van, pogotovo zbog pecenja... To su za mene - prosla vremena :D.

Anyway - proslo leto smo u Milosevom Konaku pojeli najbolje jarece pecenje - tog leta, kazu da nabavljaju negde od nekog lika koji drzi pecenjaru na Ledinama, sto se mene tice - svaka mu cas'. Naravno ekipa iz Bgd-a sigurno ima vise informacija...


EDIT: IUOP_1 - hvala za Mileta, nisam probao njegove pljeke - sledeci put sa aerodroma idem pravo kod njega :)

[Ovu poruku je menjao bananaphone dana 10.01.2017. u 14:43 GMT+1]
[ žutokljunac @ 10.01.2017. 13:44 ] @
Citat:
banana:
@žutokljunac - steta za lokija, ali valjda je to prica zivota, nema sanse da nesto zadrzi kvalitet 20g u Bgd-u. Samo se nadam da je burek kod Trpkovica i dalje kakav je bio :)
Za ostale informacije - tuga bozija, kad dodjem za Bgd - nema sanse da putujemo negde van, pogotovo zbog pecenja... To su za mene - prosla vremena :D.


Kod Trpkovića je i dan-danas red ispred pekare, bar na Slaviji. Stavili su i grejače jer se red otegne ispred pekare. Ne pakuju više u alu foliju, već direktno u papir, a mastan im je burek. Ja volim pileći, jer je jedino on suvlji, mada nisam ljubitelj polaganog bureka. Otrkiću ti jedan divan štek. Moram priznati, nerado to pišem jer ljubomorno čuvam za sebe iz razloga što je uvek gužva pa retko kada imam gde da sednem. U Beogradu je u poslednje vreme postala popularna hrana ispod sača. Možda najbolja klopa je u kao nekom restoranu Ognjište na trgu Nikole Pašića, pa u pasažu u jednom dvorištu. Tu je klopa prste da poližeš i sve je ispod sača. Imaju najveću sač u gradu i jedni su od retkih ( uz Cicu ) koji imaju zakonom propisanu ventilaciju ( koštalo 25k evra, pa to retko ko stavlja, a to je moj drugar otvorio, pa odustao od toga jer je video da je sač teška robija ). E tamo imaš odlične sarajevske pite ispod sača i ostalu klopu. Pileći bataci ispod sača, sarme, punjene paprike, ribu, sve živo. Tu je klopa fantazija, a nije nešto skupo. Prave domaći hleb koga sami peku. Međutim, mana je što ima malo stolova i uvek je puno. Tipa za 400, 500 dinara možeš da se otkineš od klope. Burek ( bolje rečeno pite ) su im takođe vrhunske, pogotovu višnja ( jedina mana, gazdarica neće, pa neće, da u višnju stavi plazmu ). Preporuka je pileći batak sa krompirom, močom, domaćim heljdinim hlebom i paprikom sa belim lukom. Teletina im je isto dobra. Imam još par štekova za sač, ali dosta ti i ovaj, Ti ćeš ionako turistički ovamo, pa nećeš moći da se zavlačiš po naseljima, a Ognjište ti je u najstrožem centru. Strance da dovedeš, nećeš da se obrukaš. Prste će da poližu.
[ bananaphone @ 10.01.2017. 13:58 ] @
Svaka cast, hvala na informacijama - nadam se da ce da se ukaze prilika za market research :)
[ Shadowed @ 10.01.2017. 16:07 ] @
@DaliborP, IUOP_1, zato sam i napomenuo da ranije isam jeo bolje. U to vreme i ranije nisam bas mnogo jeo raznog rostilja jer nisam mogao priustiti. Kasnije sam verovatno ko zna koliko puta jeo i bolju hranu sa rostilja a da nisam ni znao da je bolja, jer se radi o trenutom utisku :)
E sad, da li se jos i dodatno pokvarilo od tada, to vec ne bih znao.

Sa tim sto sam jeo od Lokija mogao bih da uporedim recimo hamburger u Index Maja u Hadži Ruvimovoj ulici. Prave ga na isti nacin kao index sendvic samo umesto sunkarice stave pljesku i u lepinji za pljesku je a ne u kifli za sendvic.
Takodje dobar rostilj je u Tari u Temerinskoj. Pored uobicajenih stvari imaju i razne kombinacije gde je jedno meso rolovano u drugom i sl. Npr. pancerota nije ono sto bi ljudi obicno pod tim podrazumevali :) Umesto testa koriste vesalicu a unutra stave seckanu sunku, sir i sampinjone.
Naravno, ima i ukusnijih jela sa rostilja po restoranima (punjena vesalica u Plavoj Frajli je mega-dobra a i obilna, npr.) ali kapiram da je tema ipak o brzoj hrani.
[ neca @ 11.01.2017. 18:00 ] @
Ne znam kako da se osećam zato što sam većinu ovih mesta koje pominjete posetio :D
Meni je na primer i taj loki ništa, ja sam kod lokija jeo davno dok je još bio kiosk i pljeske su mi bile korektne, jednom sam jeo od kaok se premestio i nije mi bilo to to tako da tamo vise ne idem...
daščara mi je uvek bila alternativa MB-u (kada nema mesta ili kad MB ne radi). moja preporuka za pecenje ukoliko vas put nanese na tu stranu je kafana mali hrast u arandjelovcu, tamo sam jeo najbolje pecenje bez kostiju. mora da se rezerviše mesto unapred, inače je velika verovatnoća da nema mesta.
Kad smo kod brze hrane, meni su OK ćevapi u drami (ugao dositejeve i braće jugovića u centru).

@shadowed, rostilj nisi mogao, a staru hercegovinu i onu drugu kafanu na bulevaru kojoj ne mogu da se setim imena nisi baš propuštao...:)
[ Shadowed @ 11.01.2017. 20:55 ] @
To je bilo kasnije a i u posebnim prilikama :)
Inace, nismo bili u Staroj Hercegovini, bar ja nisam. Bili smo u Skadarskoj u nekom restoranu, 2x u Casini i jednom negde na Bulevaru Revolucije, da ne kazem Kralja Aleksandra, kad je madafaka nestao.

[Ovu poruku je menjao Shadowed dana 12.01.2017. u 01:36 GMT+1]
[ Living Light @ 11.01.2017. 21:07 ] @
Citat:
Shadowed: Bili smo u ....

Ako je vec tako,...

Evo, ja malo pre bio kod "Bube" u Pančevu,
na jedno "Pileće Belo" i na jednu "Gurmansku"

Kad su ga "Overili" ---Bilo je PEFEKTNO !!!

Bez pregorevanja, Bez preterano soli,

SVE je onako, kako i TREBA DA BUDE !!!
[ SlobaBgd @ 11.01.2017. 21:12 ] @
Citat:
Shadowed:
To je bilo kasnije a i u posebnim prilikama :)
Inace, nismo bili u Staroj Hercegovini, bar ja nisam. Bili smo u Skadarskoj u nekom restoranu, 2x u Casini i jednom negde na Bulevaru Oslobodjenja, da ne kazem Kralja Aleksandra, kad je madafaka nestao.

Misliš na Bulevar Revolucije?
[ Shadowed @ 12.01.2017. 00:37 ] @
Mislim :) Ispravljeno, hvala.
[ neca @ 14.01.2017. 06:43 ] @
Kafana je Grgeč! :) Ako se ja dobro sećam?! :)
Dobra kafana, cudno mi je sto se ne secam madafake gde je nestao :D
[ bananaphone @ 14.01.2017. 07:47 ] @
Citat:
neca: Kafana je Grgeč! :) Ako se ja dobro sećam?! :)
Dobra kafana, cudno mi je sto se ne secam madafake gde je nestao :D


Kafana Grgec ne postoji bar 8-9g - sad je tu Mcdonalds :(
[ Shadowed @ 14.01.2017. 12:47 ] @
Citat:
neca:
cudno mi je sto se ne secam madafake gde je nestao :D

Ne seca se ni on :)
[ Sceka @ 14.01.2017. 14:03 ] @
Neko je na temi pomenuo Walter... malocas sam bio sa suprugom i odlicni su cevapi. Ali, to je taj neki sarajevski fazon koji nema bas puno veze sa onim sto je rostilj u Beogradu bio i sporadicno se moze samo po negde naci. Vec je pisano pa samo da napomenem, moje misljenje je da je taj neki rostilj po ukusu jos uvek prisutan samo u Nisu i Leskovcu.

Neko na temi pomenu i debljinu pjeskavice... poznavao sam te neke stare ugostitelje koji su kod nas drzali prave kafane sa rostiljem pa sam iz razgovora sa njima zapamtio neke stvari. Kad smo kod debljine pljeskavice, debljina bi trebalo da bude jedan prst. I to palac. A taj neki „standard” tadasnji je proizasao iz formiranja pljeskavice, od lopte mesa se formira tako sto se na kraju uoblicava dlanom a sa strane palcem, pa je to onda ta neka debljina. Svakako ne treba da bude tanka, pljeskavica, jer onda ne mogu da imaju efekat sokovi... (znaci, to sam cuo od rostilj majtora, nekadasnjih, pa samo prenosim ono sto sam zapamtio)

Onda je neko otvorio, bese na Novom Beogradu?!, prvi „Banjalucki Cevapi” kiosk i to je bio hit neko vreme. Bili redovi... Ako me secanje ne vara to je otvorio rodjeni banjalucanin i kazu da je ukus bio veran. Ja to nikada nisam voleo jer se baziralo na spojenih 5 cevapa i rostilju na plin (ploca) pa se zaliva stalno, a ni danas ne volim taj ukus. Sarajevski su „pravi” cevapi po formi i peku se na rostilju (cumur, bar bi tako trebalo da bude).

Kiosk i rostilj? Ma ok, rado iako vrlo povremeno posetim... ali rostilj kao takav za mene licno je pojam vezan za kafanu sa svim elementima kafane, od kariranih stolnjaka sa neizbeznim malim belim nadstolnjacima, kafanske 2 deci case, konobar sa salvetom preko jedne ruke... „Periferija” na kraju Belih Voda - tu prestaje grad a ne pocinje nista - je jedno od takvih mesta, a jeftino bas.


Pozdrav!
[ bakara @ 14.01.2017. 15:15 ] @
Citat:
Sceka
Neko na temi pomenu i debljinu pjeskavice... poznavao sam te neke stare ugostitelje koji su kod nas drzali prave kafane sa rostiljem pa sam iz razgovora sa njima zapamtio neke stvari. Kad smo kod debljine pljeskavice, debljina bi trebalo da bude jedan prst. I to palac.

Ja sam pominjao debljinu...

Debljina palca je nepunih 3cm... zasto li se onda zove (s)pljeskavica ako treba tako debelo, bas se pitam.

Tako se sprema burger, a ne pljeskavica.
[ Shadowed @ 14.01.2017. 15:27 ] @
Debljina palca je inace bas precizna mera :)
[ dr killer @ 14.01.2017. 17:00 ] @
Citat:
Shadowed: Debljina palca je inace bas precizna mera :)

Citat:
bakara:Debljina palca je nepunih 3cm...


Kako nije precizna mera! Amerikanci uz merenje palcem stigli na Mesec.

Palac = 25,4 mm, kontrolor, a ne zna
[ anon142305 @ 14.01.2017. 17:10 ] @
^ Jedno je duzina, a drugo debljina :)
[ Sceka @ 14.01.2017. 18:42 ] @
Nije tu rec o centimetrima nego o nacinu kako je to nekada radjeno, pa je to bila neka odokativna mera. ...

„Burger” tada kod nas nije postojao, retko ko je i znao taj pojam. Rec je o vremenu kad se zvalo pljeskavica i ćevapčići. Bili su posebno „Leskovacki Ćevapi” koji su bili duplo veci-duzi, ljutkasti (ne ljuti nego 'nako), od „Ćevapčići” koji su bili standardne duzine - otprilike jedan zalogaj za odraslog coveka. A ne kao danas kad se sve zove „Ćevapi” i svi su mnogo veci od tadasnjih ćevapčića. Isto i pljeskavica, bila je „Leskovačka”...

Svuda je rostilj bio istog ukusa, odnosno raylike su bile bas minimalne. U koju god kafanu se ode isti ukus, i svuda je isto pripreman a koriscen je iskljucivo rostilj na cumur.

Jedna bitna stvar koja, mene licno, danas izludjuje. LUK!. Nekada je bio sitno secen, na sitne kockice >>> iskljucivo rucno secen. Danas je katastrofa kako ga seku, na neke cudne „slajseve” pa i ukus nije ni priblizan, nekako „k'o sekirom” da ga seku, bre. Rostilj je nezamisliv bez sitno secenog (na sitne kockice) luka. Tacka, velika.

Jos nesto je bitno. Nekada je rostilj bio takav da se pecenjem smanjivao (malo) a danas se naduje, bilo da se kupi pa kod kuce nekako przi ili u kafani, pljaskarnici... svuda isto > prilikom pecenja se poveca, naduje. (da ne sirim pricu o razlozima i razlikama, bilo je i to nekada na ES-u, objasnjavano)



Pozdrav!
[ neca @ 14.01.2017. 21:31 ] @
Citat:
bananaphone:
Citat:
neca: Kafana je Grgeč! :) Ako se ja dobro sećam?! :)
Dobra kafana, cudno mi je sto se ne secam madafake gde je nestao :D


Kafana Grgec ne postoji bar 8-9g - sad je tu Mcdonalds :(



pa eto, toliko je prošlo od tih nekih undercover es okupljanja :)

@shadowed
to je ono vreme dok je mnogo pio, sda više ne pije :D :D :D
[ Shadowed @ 14.01.2017. 22:03 ] @
Dakle, presao je i on na Jupi sokove? Ako, ako, neko je pametan odma', nekom treba 10-15god :)
[ bakara @ 14.01.2017. 22:49 ] @
Ja vala za te debele pljeskavice ne znam, i ne prihvatam te pljeskavice debljine palca, jer to onda nije pljeskavica vec gomila mljevenog mesa koja je u sredini skuvana.
Nemam pojma gde si se to navikao na debele pljeskavice.
[ Sceka @ 15.01.2017. 00:24 ] @
Ne kapiras. Nije debljina palca kad se jede nego kad se pravi (opisao sam to bas tako), a kad se baci na rostilj je jos manje - i to sam napisao, da se nekada nije moglo desiti da nabubri mleveno meso za rostilj prilikom pecenja na rostilju. Nekada se sve pravilo samo od mesavine mesa (i zacina, naravno). I napisao sam da je odokativno debljina palca a ti verovatno i dalje meris u incima pa pretvaras u centimetre... Ne shvataj bukvalno nego onako kako sam opisao.

Nisu to debele pljeskavice bile nego su normalne u odnosu na danasnje koje su kao flis papir. Svaki zalogaj je punog ukusa rostilja. Razlikovali su se ukusi pljeskavice i cevapcica. Ako se jede u kafani, na tanjiru ostane sok od mesa, prava moča u odnosu na danasnje nesto sto je bistro i bezukusno.

Svaka cufta je ono sto nazivas „gomila mljevenog mesa koja je u sredini skuvana” ali ne i nekadasnja pljeskavica u kafani. Na kraju krajeva, kad te put nanese u Nis ili Leskovac imaces priliku da probas taj ukus i da vidis o cemu pricam. A svakako treba da razlikujes ono sto ja opisujem od pljeskavica sa danasnjih kioska, razlika je drasticna.


Pozdrav!
[ Branimir Maksimovic @ 15.01.2017. 00:38 ] @
Ja sam toliko navikao na ove gradske pljeskavice i cevape tako da kad odem na selo i dobijem pravo meso meni ukus sa pravim mesom neobican ;p
[ Shon3i @ 31.01.2017. 13:29 ] @
Po meni trenutni must eat:

Hamburgeri/Pljeske/Kobaje - Mara, Poncho, GoodFood, nekad je sve to bilo kod Duff-a najbolje ali sada mi je Mara neprevazidjena sto se hamburgera tice, ostali manje vise prave neki svoj fazon i nisu losi...

Cevapi - Sis Cevap naravno :), Cica, Walter, Savic ima tu jos nekih koji mogu da prodju....

Sendvici - Don Negro sendvicara u bloku 44, nisam bio skoro, jeo sam famozni Subway vise puta i mogu da kazem da ovaj nas bar po meni 10 mesta iznad svega ostalog... Subway jeste odlican ali posle Don sendvica mi nije vise vau.

Pizza - I ako ima dobrih picerija, od onih brzih mogao bi da navedem jedino pizze iz GoodFood-a i eventualno Picu Ortak iz Zemuna

Paste - Agi Pasta

Gyros - Solunac, Kebab...

Pekare - I ako u Beogradu ima mnogo pekara ja cenim samo one sa svezim pecivom i tu jedino mogu da ubrojim Skroz Dobru pekaru i Trpkovic, mozda jos po koja ali se izbor uglavnom svodi na ove sto imaju najvise prometa nazalost.... Ima odlicna pekara u starom Merkatoru, "kod Uke" ali je nesto propala u poslednje vreme...

sto bi rekli just 2 my cents :)