[ david18 @ 29.04.2017. 21:33 ] @
Pozdrav društvo.
Kupio sam ovu mašinu na kp u novembru. I radila je kao sat. Sve do decembra, kada je izgoreo grejač, gde se greška potpuno isto manifestovala kao sada. Mašina se uključi dozvoli da se izabere program, na pritisak dugmeta play, jednostavno svetli zelena, i posle nekog vremena krene da trepće ista ta prva zelena, ništa drugo.

juče ulazim u prostoriju gde je ona, i ona opet samo trepće zelena, ali se oseća da nešto smrdi. Odmah sam je rasklopio, prvoerio na omskom opsegu dali je grejač, ispostavilo se da nije. Primetio sam da ima nešto crno na motoru, preventivno ga skinuo proverio rotor, sve lamele su u kontkatu, proverio stator sve ok. Četkice dovoljno velike, ne smrdi odatle. Krenuo dalje, i imao šta da vidim, bravica spaljena skroz. Jedava sam otvorio vrata da bi nju skinuo, pošto nisam imao gde da nađem bravicu, uradio isto što sam radio i na starim mašinama, spojio fazu na comon. I dobio sam crvenu lampicu koja je indikator da su vrata zaključana. Međutim, mašina i dalje odbija da startuje.
Isto uključi se, lampica prva svetli, lampica za zaključana vrata svetli, nakon nekog vremena krene da trepće ova druga zelena. Ne prima vodu, ne pokreće motor.
Ostao sam bez ideja, ima li neko ovde neki savet?

[ test1234 @ 29.04.2017. 21:48 ] @
Premostavanjem bravice spalio si elektroniku.
[ david18 @ 30.04.2017. 09:40 ] @
Evo slika ploče kontrolera, ima par elemenata gde se vidi da je bilo nekog grejanja, ali opet nisam baš toliko iskusan sa elektronikom. Inače bravica i jeste izgorela između te dve žive, i od toplote se prileple jedna uz drugu.


Dali možeš sa ovih slika bilo šta da utvrdiš druže?
Ima li svrhe nabaviti bravicu pa probati sa ispravnom?
[ test1234 @ 30.04.2017. 10:40 ] @
Nosi to kod elektronicara i kaži mu šta si radio, on će brzo da ti kaže da li je otišlo na procesor ili ne i koliko će da košta. Ne može drugačije.