[ Sherif Gile @ 09.06.2017. 18:29 ] @
Treba da postavim policu na zid koji je svojevremeno loše napravljen. Izmalterisano je prilično debelo, cigla počinje na dubini od nekih 4-5cm. Držač izgleda ovako:Na početku bušenja, malter je krenuo da se troši, a kad sam ušrafio držač, samo se sve između šrafova zdrobilo, tako da je sad na zidu rupa prečnika držača. Tri držača koja su istim šrafovima ušrafljena na drugi zid stoje bez problema.

Postoji li neko rešenje za ovaj problem? Razmišljao sam i popunjavanju rupe montažnim lepkom, ali mi se čini da bi se malter zalepio za njega i da bi se opet sve raspalo.
[ gilopile @ 09.06.2017. 18:38 ] @
Mozda duzim tiplovima i srafovima. Iizbusi se i cigla da udje bar pola tipla u nju, pa kad zabijes tiplove, sve lepo zagipsati.
[ dusans @ 09.06.2017. 18:39 ] @
U malter neće da može.
Šta je problem da uzmeš dugačke šrafove i da tiplaš u ciglu?
[ Sherif Gile @ 09.06.2017. 19:00 ] @
To sam zaboravio da napišem, ostale police su ušrafljene sa šrafovima od 60mm, kad je na ovoj počeo da se raspada malter, uzeo sam šrafove od 120mm i duže tiplove, onda se malter skroz zdrobio dok sam ih šrafio.

Šta mislite da zagipsiram krater i produžim prethodno izbušene rupe na 160mm?
[ gilopile @ 09.06.2017. 19:06 ] @
Citat:
Šta mislite da zagipsiram krater i produžim prethodno izbušene rupe na 160mm?


To ti je jedino dobro i trajno resenje. Bitno da tiplovi udju u ciglu, koliko go je vise moguce i nema problema. Posle kada postavis tiple, zamesaj alabaster i sve lepo ugipsaj i posle sat vremena kad dobro osusi, srafi.

Mali off.
Skoro me lik zvao da mu `utegnem` sukoe, jer se rasklatise. Dodjem i ima sta da vidim, malter isto tako se raspada da mozes prstom da stemas i busis. Nigde vlage, sve je ok sa te strane, ali ne znam kako se tako rasipa, da li su stedeli na cementu ili los pesak, jbmlga, ne razumem se bas u gradjevinske radove...

Ja sam prosirio rupe i nalio alabastera i onda utisnuo doznu dok je jos mekan i to je odlicno drzalo...
[ Sherif Gile @ 09.06.2017. 19:34 ] @
Citat:
Dodjem i ima sta da vidim, malter isto tako se raspada da mozes prstom da stemas i busis.

Baš takva situacija. Nešto su zeznuli kad je pravljeno.