[ pakito @ 29.08.2017. 14:26 ] @
Prilikom analize teksta u kartici reči on-line leksikona, često se nametne potreba da se o nekoj reči sazna više, pa sam ugradio js funkciju koja preko ondblclick uzima uzorak i izlista sve tekstove u leksikonu koji taj uzorak sadrže. Uzorak definišu praznine između reči, pa se tako zacrni samo jedna cela reč kada se bilo gde na nju klikne. Dakle, to nije problem. Problem nastaje kada se javi potreba da se uzme deo reči ili grupa reči, tada cela operacija sadrži 7 koraka, koje delom idu preko desnog dugmeta na mišu: 1 – željeni uzorak se mišom zacrnjuje levim dugmetom miša 2 – desnim klikom miša dobija se padajući meni sa stavkama 3 – sa menija se klikom odabere stavka „copy“ 4 – miš se pozicionira u polje forme za pretragu 5 – desnim klikom se pozove padajući meni 6 – sa pad. menija klikom se odabere stavka „paste“ i uzorak ubacuje u polje za pretragu 7 – klik na dugme „traži“ pokreće se listanje … Želeo bih da ovu proceduru prepolovim i svedem na 4-5 stavke, tako što će se odmah posle 3. stavke klikom izabrani uzorak direktno prebaciti u stavku 7, odnosno da se uzorak automatski unese u polje za pretragu. Jasan mi je algoritam, ali bi mi trebalo barem par nedelja guglanja, učenja i eksperimentisanja da ga isprogramiram, ali toliko učenje za samo jednokratnu upotrebu i programerima sluhistima dođe kao preveliki luksuz, pa sam odlučio da zatražim „pomoć prijatelja“, i to tamo gde se ona nesebično daje. http://www.paundurlic.com/vlaski.recnik/celarec.php?id=4258 |