[ srdjansto @ 31.08.2017. 08:56 ] @
Najpre bih hteo da kazem da sam zaista pokusao da nadjem odgovor na ovo pitanje ali nisam uspeo.
Hteo bih u kucu koja je dobro izolovana da grejem prizemlje od oko 50 kvadrata. U kuci ne zivim stalno nego dolazimo povremeno a imamo malo dete pa nije prijatno kad udjete u kucu koja je hladna i kojoj treba ceo dan da se zagreje.
Treba mi pomoc oko pitanja koju klimu da kupim koju bih mogao da upalim sa daljine odnosno iz drugog grada pet - sest sati pre naseg dolaska da malo zamlaci sobu pa bi je kasnije dogrevao na drva ili kako god vec uspem. Ili da li postoji neki nacin da se klima pali preko onog adaptera za utikac koji ima sim karticu u sebi?
Unapred svima hvala na pomoci.
[ scoolptor @ 31.08.2017. 10:26 ] @
Ako hoces iole pristojnu, invertersku, klimu sa WiFi kontrolom, to ce da kosta.
Za Fujitsu invertere, potrebna je WiFi kartica + adapter kartica za neke modele - sto dodaje 200 do 300 eur na cenu klime.
Za Daikin invertere, za popularne jeftinije modele kod nas, ne postoji podrska za WiFi.

Mozes da proucis koji modeli podrzavaju tajmere za uljucenje i iskljucenje.

Klimu mozes ukljuciti i simuliranjem daljinskog upravljaca iste preko racunara, ili specijalizovanog uredjaja, i odgovarajuceg IR TX interfejsa.


Google: wifi IR blaster
[ bakara @ 31.08.2017. 10:51 ] @
Onda kupi midea mission i wifi stick, to je najjeftinije out the box resenje (midea oko 54000din sve zajedno) i treba da imas internet u toj kuci.
A sumnjam da neko placa internet u kuci u kojoj se ne zivi stalno.

Ako nema interneta onda uzeti neki od onih smart alarma i pametnu uticnicu pa preko sim kartice komandovati.
[ gti2 @ 31.08.2017. 14:10 ] @
^
Ne mora ni pametna uticnica.
Mi smo to resavali izvodjenjem zica od tastera za rucno ukljucenje klime koje alarm prespaja kad dobije komandu preko telefona.Mana u odnosu na wifi modele je sto ne znas da li klima uopste radi,nemas podatak o temperaturi u prostoriji kao ni mogucnost podesavanja iste, ali ako u objektu vec postoji alarm sa internet ili GSM komunikacijom, ovo je najjeftinije resenje.
[ Living Light @ 31.08.2017. 21:26 ] @
Vi iz Kelebije, ste svarno puni perfektnih stoseva:

"Mi smo to resavali izvodjenjem zica od tastera za rucno ukljucenje klime koje alarm prespaja kad dobije komandu preko telefona."

SJAJNO !
[ srdjansto @ 01.09.2017. 07:53 ] @
Hvala Vam puno na odgovorima.
Mislim da cu resiti problem kako je @Bakara naveo. Preko smart alarma i pametne uticnice sa SIM karticom.
[ tvrdoglavi @ 01.09.2017. 18:58 ] @
vodi samo racuna da klima nije bas sjajan izvor energije kad se pali povremeno. posebno ako su joj spoljni uslovi rada u tom momentu teski.